Luettelo power metal -yhtyeistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo yhtyeistä, jotka esittävät tai ovat esittäneet jossain uransa vaiheessa power metalia.

Luettelo kotimaan mukaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Argentiina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Australia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brasilia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Espanja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iso-Britannia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Italia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Itävalta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Japani[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanada[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Norja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kreikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ranska[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Romania[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ruotsi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saksa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tanska[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turkki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Unkari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhdysvallat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ukraina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Venäjä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monikansalliset yhtyeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Christe, Ian: Pedon meteli - heavy metalin vanha ja uusi testamentti. Suom. Jone Nikula. Helsinki: Johnny Kniga Publishing, 2006. ISBN 951-0-31126-X.
  • Sharpe-Young, Garry: Metal - The Definitive Guide. London: Jawbone Press, 2007. ISBN 978-1-906002-01-5. (englanniksi)
  • McIver, Joel: Extreme Metal. Omnibus Press, 2000. ISBN 0-7119-8040-3. (englanniksi)
  • {{{Nimike}}}. Suom. Marco Hietala. Helsinki: Kustannusosakeyhtiö Nemo, 2010. ISBN 978-952-240-054-3.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Black Majesty biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag Sharpe-Young 2007, sivu 261-274
  3. Jeff: The Fourth Season review Metalstorm. 13.9.2007. Viitattu 10.2.2012. (englanniksi)
  4. Mape Ollila: Mentalize levyarvio Imperiumi. 26.2.2010. Viitattu 27.1.2011.
  5. a b c d e f The Progressive Metal Team: Progressive Metal Prog Archives. Viitattu 13.10.2013. (englanniksi)
  6. Aquaria bio The official Aquaria website. Viitattu 10.2.2012. (englanniksi)
  7. Alexander Melzer: The Gate review The Metal Observer. Viitattu 10.2.2012. (englanniksi)
  8. Mape Ollila: Ritual levyarvio Imperiumi. 18.1.2003. Viitattu 10.2.2012.
  9. Alexander Merrick: El Hijo Pródigo review Leviatan Metal Magazine. Viitattu 10.2.2012. (englanniksi)
  10. a b c d e f Sargon The Terrible: Genres The Metal Crypt. Viitattu 13.10.2013. (englanniksi)
  11. DarkSun biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  12. Alexander Melzer: Indomable review The Metal Observer. Viitattu 10.2.2012. (englanniksi)
  13. Falk Kollmannsperger: El Sello De Los Tiempos review The Metal Observer. 11.6.2003. Viitattu 10.2.2012. (englanniksi)
  14. Eduardo Rivadavia: Captain Morgan's Revenge review Allmusic. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  15. a b c Bukszpan 2010, sivu 35
  16. Power Quest biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  17. a b c d e f g h i j k l m Christe 2006, sivu 123
  18. Highlord biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  19. a b c d e f Christe 2006, sivu 430
  20. Anne Tulokas: Prophet of the Last Eclipse levyarvio Imperiumi. Viitattu 27.1.2011.
  21. Mastercastle biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  22. Anne Tulokas: Scent of Human Desire levyarvio Imperiumi. Viitattu 27.1.2011.
  23. Olli Rinnekangas: Fairytale levyarvio Imperiumi. Viitattu 27.1.2011.
  24. Anne Tulokas: Hastings 1066 levyarvio Imperiumi. Viitattu 27.1.2011.
  25. White Skull biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  26. Edenbridge biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  27. Mape Ollila: Fallen Sanctuary levyarvio Imperiumi. Viitattu 27.1.2011.
  28. Galneryus biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  29. Chris True: Pagan's Mind biography Allmusic. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  30. Tero Lassila: Forged by Fire levyarvio Imperiumi. Viitattu 27.1.2011.
  31. Heavenly biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  32. Mape Ollila: D'un autre sang levyarvio Imperiumi. Viitattu 27.1.2011.
  33. Mape Ollila: Hereafter levyarvio Imperiumi. Viitattu 27.1.2011.
  34. Mape Ollila: Far from Heaven levyarvio Imperiumi. Viitattu 27.1.2011.
  35. Crystal Eyes biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  36. McIver 2000, sivu 72
  37. Dragonland biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  38. Dream Evil biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  39. Falconer biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  40. Freternia biography MusicMight. Viitattu 13.10.2013. (englanniksi)
  41. Sabaton biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  42. Mape Ollila: Pandeamonium levyarvio Imperiumi. Viitattu 27.1.2011.
  43. Steel Attack biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  44. Supreme Majesty biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  45. Yngwie Malmsteen biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  46. McIver 2000, sivu 155
  47. McIver 2000, sivu 28
  48. Avantasia biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  49. Mape Ollila: Utopia levyarvio Imperiumi. Viitattu 27.1.2011.
  50. Steve Huey: Demons & Wizards biography Allmusic. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  51. Anne Tulokas: Eternity levyarvio Imperiumi. Viitattu 27.1.2011.
  52. Bukszpan 2010, sivu 80
  53. McIver 2000, sivu 94
  54. Iron Savior biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  55. Sharpe-Young 2007, sivu 345
  56. Timo-Janne Kokko: Hollowed Be Thy Name levyarvio Imperiumi. Viitattu 27.1.2011.
  57. Natalie Zed: Blood of the Saint review About.com. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  58. McIver 2000, sivu 130
  59. McIver 2000, sivu 131
  60. Mape Ollila: Terium levyarvio Imperiumi. Viitattu 27.1.2011.
  61. Ismo Karo: Heading Northe levyarvio Imperiumi. Viitattu 27.1.2011.
  62. Bukszpan 2010, sivu 280
  63. Altaria biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  64. Amberian Dawn biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  65. Cain's Offering biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  66. Tero Lassila: Midday Moon levyarvio Imperiumi. Viitattu 27.1.2011.
  67. Celesty biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  68. Anne Tulokas: Beyond Reality levyarvio Imperiumi. Viitattu 27.1.2011.
  69. Ossi Jääskeläinen: Waterlines levyarvio Imperiumi. Viitattu 27.1.2011.
  70. Mape Ollila: Winter in June levyarvio Imperiumi. Viitattu 27.1.2011.
  71. Kotipelto biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  72. Mape Ollila: Medievil levyarvio Imperiumi. Viitattu 27.1.2011.
  73. Chad Bowar: New Era review About.com. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  74. Sharpe-Young 2007, sivu 400
  75. Timo-Janne Kokko: Victoria's Secret levyarvio Imperiumi. Viitattu 27.1.2011.
  76. McIver 2000, sivu 144
  77. Thunderstone biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  78. Ossi Jääskeläinen: Sintrade levyarvio Imperiumi. Viitattu 27.1.2011.
  79. Lauri Ylitalo: Delirium Veil levyarvio Imperiumi. Viitattu 27.1.2011.
  80. Warmen biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  81. Mape Ollila: To the Fire levyarvio Imperiumi. Viitattu 27.1.2011.
  82. Pyramaze biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  83. Mape Ollila: To Travel for Evermore levyarvio Imperiumi. Viitattu 27.1.2011.
  84. McIver 2000, sivu 20
  85. Cellador biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  86. a b Christe 2006, sivu 270
  87. McIver 2000, sivu 95
  88. Cellador biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  89. Christe 2006, sivu 362
  90. Christe 2006, sivu 269
  91. What is Progressive Music? Prog Rock & Metal. Viitattu 13.10.2013. (englanniksi)
  92. Dan Marsicano: Essential Power Metal Albums About.com. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  93. Christe 2006, sivu 399
  94. Bukszpan 2010, sivu 281
  95. Mape Ollila: O skitanijah vetšnyh i o zemle levyarvio Imperiumi. Viitattu 27.1.2011.
  96. Epidemia biography MusicMight. Viitattu 13.10.2013. (englanniksi)
  97. Amaranthe biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  98. Beautiful Sin biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  99. Dionysus biography MusicMight. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)
  100. Olli Rinnekangas: Into a New Dimension levyarvio Imperiumi. Viitattu 27.1.2011.
  101. Chad Bowar: In Paradisum review About.com. Viitattu 27.1.2011. (englanniksi)