Luettelo motocrossin maailmanmestareista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo motocrossin maailmanmestareista. Vuoteen 2003 asti kilpailtiin kuutioluokissa, mutta vuodesta 2004 alkaen on ajettu MX1-, MX2- ja MX3-luokissa.

Kausi 500cc 250cc 125cc
1957 Bill Nilsson - -
1958 René Baeten - -
1959 Sven Lundin - -
1960 Bill Nilsson - -
1961 Sven Lundin - -
1962 Rolf Tibblin Torsten Hallman -
1963 Rolf Tibblin Torsten Hallman -
1964 Jeff Smith Joël Robert -
1965 Jeff Smith Viktor Arbekov -
1966 Paul Friedrichs Torsten Hallman -
1967 Paul Friedrichs Torsten Hallman -
1968 Paul Friedrichs Joël Robert -
1969 Bengt Aberg Joël Robert -
1970 Bengt Aberg Joël Robert -
1971 Roger De Coster Joël Robert -
1972 Roger De Coster Joël Robert -
1973 Roger De Coster Hakan Andersson -
1974 Heikki Mikkola Gennadi Moisejev -
1975 Roger De Coster Harry Everts Gaston Rahier
1976 Roger De Coster Heikki Mikkola Gaston Rahier
1977 Heikki Mikkola Gennadi Moisejev Gaston Rahier
1978 Heikki Mikkola Gennadi Moisejev Akira Watanabe
1979 Graham Noyce Hakan Carlqvist Harry Everts
1980 André Malherbe Georges Jobé Harry Everts
1981 André Malherbe Neil Hudson Harry Everts
1982 Brad Lackey Danny Laporte Eric Geboers
1983 Hakan Carlqvist Georges Jobé Erik Geboers
1984 André Malherbe Heinz Kidigadner Michele Rinaldi
1985 Dave Thorpe Heinz Kidigadner Pekka Vehkonen
1986 Dave Thorpe Jacky Vimond Dave Strijbos
1987 Georges Jobé Eric Geboers John Van Den Berk
1988 Erik Geboers John Van Den Berk Jean Michel Bayle
1989 Dave Thorpe Jean Michel Bayle Trampas Parker
1990 Erik Geboers Alessandro Puzar Donnie Schmitt
1991 Georges Jobé Trampas Parker Stefan Everts
1992 Georges Jobé Donnie Schmitt Greg Albertyn
1993 Jacky Martens Greg Albertyn Pedro Tragter
1994 Markus Hansson Greg Albertyn Bob Moore
1995 Joël Smets Stefan Everts Alessandro Puzar
1996 Shayne King Stefan Everts Sébastien Tortelli
1997 Joël Smets Stefan Everts Alessio Chiodi
1998 Joël Smets Sébastien Tortelli Alessio Chiodi
1999 Andrea Bartolini Frédéric Bolley Alessio Chiodi
2000 Joël Smets Frédéric Bolley Grant Langston
2001 Stefan Everts Mickael Pichon James Dobb
2002 Stefan Everts Mickael Pichon Mickael Maschio
2003 Joël Smets Stefan Everts Steve Ramon


Kausi MX1 MX2 MX3 Lähde
2004 Stefan Everts Ben Townley Yves Demaria
2005 Stefan Everts Antonio Cairoli Sven Breugelmans
2006 Stefan Everts Christophe Pourcel Yves Demaria
2007 Steve Ramon Antonio Cairoli Yves Demaria
2008 David Philippaerts Tyla Rattray Sven Breugelmans [1]
2009 Antonio Cairoli Marvin Musquin Pierre Renet
2010 Antonio Cairoli Marvin Musquin Carlos Campano Jiminez
2011 Antonio Cairoli Ken Roczen

Eniten mestaruuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Stefan Everts 10
  • Joël Robert 6
  • Roger de Coster 5
  • Eric Geboers 5
  • Georges Jobé 5
  • Joël Smets 5
  • Antonio Cairoli 5

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Siukonen, Markku: Urheilun vuosikirja 30, s. 278. Minerva Kustannus Oy, 2009. ISBN 978-952-492-254-8.