Luettelo maailman suurimmista järvistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo maailman suurimmista järvistä pinta-alan mukaan.lähde? Luettelossa ovat sekä makeavetiset että murtovettä sisältävät luonnolliset järvet, muttei ihmisen aikaansaamia tekojärviä eikä epätäydellisesti merestä eristyneitä laguuneja.

Sija Järvi paikka km²
1 Kaspianmeri Azerbaidžan, Venäjä, Kazakstan, Turkmenistan, Iran &&&&&&&&&0371000.&&&&00371 000 km²
2 Yläjärvi Kanada, Yhdysvallat, &&&&&&&&&&082414.&&&&0082 414 km²
3 Victoriajärvi Kenia, Uganda, Tansania, &&&&&&&&&&069485.&&&&0069 485 km²
4 Huronjärvi Yhdysvallat, Kanada &&&&&&&&&&059596.&&&&0059 596 km²
5 Michiganjärvi Yhdysvallat 0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero.0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero57 750 km²
6 Tanganjikajärvi Tansania, Kongo, Burundi, Sambia &&&&&&&&&&032893.&&&&0032 893 km²
7 Baikaljärvi Venäjä &&&&&&&&&&031500.&&&&0031 500 km²
8 Iso Karhujärvi Kanada 0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero.0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero31 153 km²
9 Njassajärvi Malawi, Mosambik, Tansania &&&&&&&&&&030044.&&&&0030 044 km²
10 Iso Orjajärvi Kanada &&&&&&&&&&028930.&&&&0028 930 km²
11 Eriejärvi Kanada, Yhdysvallat 0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero.0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero24 000 km²
12 Winnipegjärvi Kanada 0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero.0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero23 750 km²
13 Ontariojärvi Kanada, Yhdysvallat &&&&&&&&&&019477.&&&&0019 477 km²
14 Laatokka Venäjä 0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero.0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero17 700 km²
15 Balqaş Kazakstan 0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero.0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero17 000 km²
16 Araljärvi Kazakstan, Uzbekistan &&&&&&&&&&017160.&&&&0017 160 km²
17 Ääninen Venäjä &&&&&&&&&&&09891.&&&&009 891 km²
18 Titicaca Peru, Bolivia &&&&&&&&&&&08135.&&&&008 135 km²
19 Nicaragua Nicaragua &&&&&&&&&&&08001.&&&&008 001 km²
20 Athabascajärvi Kanada &&&&&&&&&&&07920.&&&&007 920 km²
21 Turkanajärvi Kenia &&&&&&&&&&&06405.&&&&006 405 km²
22 Peurajärvi Kanada &&&&&&&&&&&06330.&&&&006 330 km²
23 Eyrejärvi Australia &&&&&&&&&&&06216.&&&&006 216 km²
24 Issyk Kul Kirgisia &&&&&&&&&&&06200.&&&&006 200 km²
25 Urmiajärvi Iran &&&&&&&&&&&06001.&&&&006 001 km²
26 Torrensjärvi Australia &&&&&&&&&&&05698.&&&&005 698 km²
27 Vänern Ruotsi &&&&&&&&&&&05545.&&&&005 545 km²
28 Winnipegosisjärvi Kanada &&&&&&&&&&&05403.&&&&005 403 km²
29 Albertjärvi Uganda, Kongo &&&&&&&&&&&05403.&&&&005 403 km²
30 Nettillingjärvi Kanada &&&&&&&&&&&05051.&&&&005 051 km²
31 Nipigonjärvi Kanada &&&&&&&&&&&04843.&&&&004 843 km²
32 Manitobajärvi Kanada &&&&&&&&&&&04706.&&&&004 706 km²
33 Iso Suolajärvi Yhdysvallat &&&&&&&&&&&04662.&&&&004 662 km²

Maanosittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]