Luettelo maaöljyntuottajavaltioista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo valtioista maaöljyn tuottajista. Kaikki öljyntuottaja valtioiden raakaöljyn tuotanto määritellään barreleissa. Luettelossa ei ole biokaasun tai maakaasun tuotantoa. Luettelossa on myös osavaltioita ja merentakaisia alueita. Kansainvälisen energiajärjestön tietojen mukaan maailman 63 prosentista maaöljystä on 10 valtioiden alueella ja ne ovat järjestyksessä:

Valtio luettelo [2][muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

valtio tuotanto (barreleissa osuus maailman öljyntuotannosta prosentteina % päiväys
muutan
1 Venäjän lippu Venäjä 10 900 000 13 ,28% 2013 arvio.
2 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 9 900 000 12 ,65% 2013 arvio.
3 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 8 453 000 9 ,97% 2013 arvio.
4 Iran 4 231 000 4 ,77% 2013 arvio.
5 Kiina 4 073 000 4 ,56% 2013 arvio.
6 Kanada 3 592 000 3 ,90% 2013 arvio.
7 Irak 3 400 000 3 ,75% 2013 arvio.
8 Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 3 087 000 3 ,32% 2013 arvio.
9 Venezuelan lippu Venezuela 3 023 000 4 ,74% 2013 arvio.
10 Meksikon lippu Meksiko 2 934 000 3 ,56% 2013 arvio.
11 Kuwait 2 682 000 2 ,96% 2013 arvio.
12 Brasilian lippu Brasilia 2 633 000 3 ,05% 2013 arvio.
13 Nigerian lippu Nigeria 2 525 000 2 ,62% 2013 arvio.
14 Norjan lippu Norja 1 998 000 2 ,79% 2013 arvio.
15 Algerian lippu Algeria 1 885 000 2 ,52% 2013 arvio.
16 Angolan lippu Angola 1 840 000 2 ,31% 2013 arvio.
17 Kazakstan 1 635 000 1 ,83% 2013 arvio.
18 Qatarin lippu Qatar 1 631 000 1 ,44% 2013 arvio.
19 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 1 099 000 1 ,78% 2011 arvio.
20 Kolumbia 1 011 992 0 ,97% 2013 arvio.
21 Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan 987 000 1 ,20% 2011 arvio.
22 Indonesia 982 900 1 ,66%
23 Intia 897 300 1 ,04% 2013 arvio.
25 Omanin lippu Oman 890 500 0 ,95% 2013 arvio.
26 Argentiinan lippu Argentiina 796 300 0 ,93% 2013 arvio.
27 Malesian lippu Malesia 693 700 0 ,82% 2013 arvio.
28 Egyptin lippu Egypti 680 500 0 ,80% 2013 arvio.
29 Libya 502 400 0 ,59% 2013 arvio.
30 Ecuadorin lippu Ecuador 485 700 0 ,58% 2013 arvio.
31 Australian lippu Australia 589 200 0 ,70% 2013 arvio.
32 Syyrian lippu Syyria 400 400 0 ,48% 2013 arvio.
33 Thaimaan lippu Thaimaa 380 000 0 ,45% 2013 arvio.
35 Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea 346 000 0 ,41% 2013 arvio.
36 Vietnamin lippu Vietnam 300 600 0 ,36% 2013 arvio.
37 Jemen 288 400 0 ,34% 2013
38 Taiwanin lippu Taiwan 276 800 0 ,33% 2009
39 Kongon tasavalta 274 400 0 ,33% 2009
40 Tanskan lippu Tanska 262 100 0 ,31% 2009
41 Gabon 241 700 0 ,29% 2009
42 Turkmenistanin lippu Turkmenistan 197 700 0 ,22% 2009
43 Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 191 000 0 ,22% 2009
44 Saksan lippu Saksa 156 800 0 ,19% 2009
45 Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 151 600 0 ,18% 2009
46 Perun lippu Peru 148 000 0 ,17% 2009
47 Italia 146 500 0 ,17% 2009
48 Brunein lippu Brunei 146 000 0 ,17% 2009
49 Japani 132 700 0 ,16% 2009
50 Romanian lippu Romania 117 000 0 ,14% 2009
51 Tšadin lippu Tšad 115 000 0 ,13% 2009
52 Sudanin lippu Sudan 111 700 0 ,13% 2009
53 Ukrainan lippu Ukraina 99 930 0 ,12% 2009
54 Itä-Timor 96 270 0 ,11% 2009
55 Tunisian lippu Tunisia 91 380 0 ,11% 2009
56 Kamerun 77 310 0 ,09% 2009
55 Uzbekistanin lippu Uzbekistan 70 910 0 ,08% 2009
56 Ranskan lippu Ranska 70 820 0 ,08% 2009
57 Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 61 150 0 ,07% 2009
58 Surinamen lippu Suriname 59 190 0 ,07% 2009
59 Pakistanin lippu Pakistan 59 140 0 ,07% 2009
60 Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko 58 950 0 ,07% 2009
61 Alankomaiden lippu Alankomaat 57 190 0 ,07% 2009
62 Turkin lippu Turkki 52 980 0 ,06% 2009
63 Bahrainin lippu Bahrain 48 560 0 ,06% 2009
64 Kuuba 48 340 0 ,06% 2009
65 Korean tasavalta 48 180 0 ,06% 2010
66 Bolivian lippu Bolivia 47 050 0 ,06% 2010
67 Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea 35 090 0 ,04% 2009
68 Puolan lippu Puola 34 140 0 ,04% 2009
69 Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä 31 400 0 ,04% 2009
70 Espanjan lippu Espanja 27 230 0 ,03% 2009
71 Kroatia 23 960 0 ,03% 2009
72 Itävalta 21 880 0 ,03% 2009
73 Unkarin lippu Unkari 21 430 0 ,03% 2010
74 Myanmarin lippu Myanmar 18 880 0 ,02% 2009
75 Yhdysvaltain Neitsytsaarten lippu Yhdysvaltain Neitsytsaaret 16 870 0 ,02% 2009
76 Mauritanian lippu. Mauritania 16 510 0 ,02% 2009
77 Kongon demokraattinen tasavalta 16 360 0 ,02% 2009
78 Guatemala 13 530 0 ,02% 2009
79 Serbian lippu Serbia 11 400 0 ,01% 2010
80 Belgian lippu Belgia 11 220 0 ,01% 2009
81 Tšekin lippu Tšekki 10 970 0 ,01% 2009
82 Singaporen lippu Singapore 10 910 0 ,01% 2009
83 Chilen lippu Chile 10 850 0 ,01% 2009
84 Filippiinit 9 671 0 ,01% 2010
85 Suomen lippu Suomi 8 718 0 ,01% 2009
86 Viron lippu Viro 7 600 0 ,01% 2009
87 Ghana 7 081 0 ,01% 2009
88 Kreikka 6 779 0 ,01% 2009
89 Liettua 6 333 0 ,01% 2009
90 Bangladeshin lippu Bangladesh 5 733 0 ,01% 2009
91 Albanian lippu Albania 5 400 0 ,01% 2009
92 Mongolian lippu Mongolia 5 100 0 ,01% 2009
93 Ruotsin lippu Ruotsi 4 833 0 ,01% 2009
94 Portugalin lippu Portugali 4 721 0 ,01% 2009
95 Slovakian lippu Slovakia 4 114 0 ,00% 2009
96 Marokon lippu. Marokko 4 053 0 ,00% 2009
97 Belizen lippu Belize 3 990 0 ,00% 2009
98 Israelin lippu Israel 3 806 0 ,00% 2009
99 Flag of Switzerland.svg Sveitsi 3 488 0 ,00% 2009
100 Bulgarian lippu Bulgaria 3 227 0 ,00% 2009
101 Aruban lippu Aruba 2 235 0 ,00% 2009
102 Puerto Ricon lippu Puerto Rico 1 783 0 ,00% 2009
103 Uruguayn lippu Uruguay 997 0 ,00% 2010
104 Georgia 995 0 ,00% 2009
105 Kirgisia 979 0 ,00% 2009
106 Barbadoksen lippu Barbados 765 0 ,00% 2009
107 Irlanti 431 0 ,00% 2010
108 Tadžikistanin lippu Tadžikistan 221 0 ,00% 2009
109 Sambian lippu Sambia 160 0 ,00% 2009
110 Pohjois-Korean lippu Pohjois-Korea 118 0 ,00% 2009
111 Somalian lippu Somalia 108 0 ,00% 2009
112 Paraguayn lippu Paraguay 31 0 ,00% 2009
113 Sierra Leonen lippu Sierra Leone 29 0 ,00% 2009
114 Slovenian lippu Slovenia 5 0 ,00% 2009
115 Panaman lippu Panama 2 0 ,00% 2009

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]