Luettelo kuuluisista poliittisista murhista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo henkilöistä, jotka ovat joutuneet murhatuksi poliittisen syyn takia. Luettelo on kronologinen.

Antiikista 1600-luvulle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henkilö Asema Päiväys Paikka Murhaaja/Murhaajat
Filippos II[1] Makedonian kuningas 336 eaa. Verginasun.jpg Aigai, Makedonia Pausanias
Julius Caesar Rooman diktaattori 15. maaliskuuta 44 eaa Vexilloid of the Roman Empire.svg Rooma, Rooman valtakunta liberatores
(Brutus et al)
Al-Afdal Shahanshah fatimidien visiiri 11. joulukuuta 1121 Fatimid flag.svg Fatimidien kalifaatti tuntematon
Al-Amir bi-Ahkami'l-Lah fatimidien kalifi 1130
Qutuz Mamelukki sulttaani 24. lokakuuta 1260 Mameluke Flag.svg Kairo, Mamelukkivaltakunta Baibarsin käskystä
François Guise[2] Katolisten johtaja Ranskan uskonsodissa 24. helmikuuta 1563 Flag of France (XIV-XVI).svg Orléans, Ranska Jean de Poltrot
Louis I Condé[3] Hugenottijohtaja Ranskan uskonsodissa 23. maaliskuuta 1569 Flag of France (XIV-XVI).svg Jarnac, Ranska katoliset
Gaspard de Coligny [4] 24. elokuuta 1572 Flag of France (XIV-XVI).svg Pariisi, Ranska Pärttylinyön verilöyly
Vilhelm I Oranialainen [5] Hollannin vapaustaistelun johtaja 10. heinäkuuta 1584 Prinsenvlag.svg Delft, Alankomaat Balthazar Gérard
Henri Guise [3] Guise-puolueen johtaja 23. joulukuuta 1588 Flag of France (XIV-XVI).svg Blois, Ranska tuntematon
Louis Guise[3] 24. joulukuuta 1588 Henrik III:n henkivartijat
Henrik III [6] Ranskan kuningas 2. elokuuta 1589 Flag of France (XIV-XVI).svg Saint-Cloud, Ranska Jacques Clément
Henrik IV [7] 14. toukokuuta 1610 Flag of France (XIV-XVI).svg Pariisi, Ranska François Ravaillac

1700-1800-luvut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henkilö Asema Päiväys Paikka Murhaaja/Murhaajat
Nadir Šah[8] Persian šaahi 19. kesäkuuta 1747 Nadir Shah Flag.png Fathabad, Persia Salah Bey
Pietari III [9] Venäjän tsaari 6. heinäkuuta 1762 Venäjän lippu Ropsu, Venäjä Aleksei Orlov
Kustaa III [10] Ruotsin kuningas 29. maaliskuuta 1792 Ruotsin lippu Tukholma, Ruotsi Jacob Johan Anckarström
Jean-Paul Marat [11] ranskalainen jakobiinipoliitikko 13. heinäkuuta 1793 Ranskan lippu Pariisi, Ranska Charlotte Corday
Paavali I [12] Venäjän tsaari 23. maaliskuuta 1801 Venäjän lippu Pietari, Venäjä Levin von Bennigsenin johtamat salaliittolaiset (todennäköisesti)
Jean Jacques Dessalines[13] Haitin keisari 17. lokakuuta 1806 Flag of Haiti 1964 (civil).svg Port-au-Prince, Haiti tuntematon
Berryn herttua[14] Ranskan prinssi 13. helmikuuta 1820 Pavillon royal de France.svg Pariisi, Ranska Louis-Pierre Louvel
Spencer Perceval[15] Ison-Britannian pääministeri 11. toukokuuta 1821 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lontoo, Britannia John Bellingham
Pedro Blanco Soto Bolivian presidentti 1. tammikuuta 1829 Bolivian lippu Sucre, Bolivia tuntematon
Diego Portales Chilen diktaattori 6. kesäkuuta 1837 Chilen lippu Valparaíso, Chile kapinalliset
Jorge Córdova Bolivian entinen presidentti 23. lokakuuta 1861 Bolivian lippu La Paz, Bolivia Plácido Yáñezin miehet
Manuel Isidoro Belzu 23. maaliskuuta 1865 tuntematon
Abraham Lincoln[16] Yhdysvaltain 16. presidentti 15. huhtikuuta 1865 Yhdysvaltain lippu Washington, Yhdysvallat John Wilkes Booth
Bernardo Berro Uruguayn entinen presidentti 19. helmikuuta 1868 Uruguayn lippu Montevideo, Uruguay tuntematon
Venancio Flores[17]
Gabriel García Moreno[18] Ecuadorin presidentti 6. elokuuta 1875 Ecuadorin lippu Quito, Ecuador
Juan Bautista Gill [19] Paraguayn presidentti 12. huhtikuuta 1877 Paraguayn lippu Villarrica, Paraguay salaliittolaiset
Aleksanteri II [20] Venäjän tsaari 13. maaliskuuta 1881 Romanov Flag.svg Pietari, Venäjä Ignacy Hryniewiecki
James Garfield[21] Yhdysvaltain 20. presidentti 2. heinäkuuta 1881 Yhdysvaltain lippu Washington, Yhdysvallat Charles J. Guiteau
Sadi Carnot [22] Ranskan presidentti 24. heinäkuuta 1894 Ranskan lippu Lyon, Ranska Santo Caserio
Antonio Cánovas del Castillo Espanjan pääministeri 8. elokuuta 1897 Baskimaan lippu Guipúzcoa, Baskimaa Michele Angiolillo
Juan Idiarte Borda[23] Uruguayn presidentti 25. elokuuta 1897 Uruguayn lippu Montevideo, Uruguay Avelino Arredondo
José María Reina Barrios[24] Guatemalan presidentti 8. helmikuuta 1898 Guatemalan lippu Ciudad de Guatemala, Guatemala Oscar Zollinger
Elisabet [25] Itävallan keisarinna 10. syyskuuta 1898 Sveitsin lippu Geneve, Sveitsi Luigi Lucheni
Ulises Heureaux [26] Dominikaanisen tasavallan presidentti 26. heinäkuuta 1899 Dominikaanisen tasavallan lippu Moca, Dominikaaninen tasavalta Ramón Cáceres

1900-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1900–1910-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henkilö Asema Päiväys Paikka Murhaaja/Murhaajat
Umberto I [27] Italian kuningas 29. heinäkuuta 1900 Flag of Italy (1861-1946).svg Monza, Italia Gaetano Bresci
William McKinley [28] Yhdysvaltain 25. presidentti 14. syyskuuta 1901 Yhdysvaltain lippu Buffalo, Yhdysvallat Leon Czolgosz
Dmitri Sipjagin [29] Venäjän sisäministeri 28. huhtikuuta 1902 Venäjän lippu Pietari, Venäjä Stepan Balmašov
Aleksanteri I[30] Serbian kuningas 11. kesäkuuta 1903 State Flag of Serbia (1882-1918).svg Belgrad, Serbia armeijan upseerit
Nikolai Bobrikov[31] Suomen kenraalikuvernööri 16. kesäkuuta 1904 Venäjän lippu Helsinki, Suomi Eugen Schauman
Vjatšeslav von Plehwe[32] Venäjän sisäministeri 15. heinäkuuta 1904 Venäjän lippu Pietari, Venäjä Jegor Sozonov
Eliel Soisalon-Soininen[33] suomalainen prokuraattori 6. helmikuuta 1905 Venäjän lippu Helsinki, Suomi Lennart Hohenthal
Kaarle I[34] Portugalin kuningas 1. helmikuuta 1908 Flag Portugal (1830).svg Lissabon, Portugali Alfredo Costa ja Manuel Buiça.
Qing Guangxu Kiinan keisari 14. marraskuuta 1908 China Qing Dynasty Flag 1889.svg Peking, Kiina epäiltyjä leskikeisarinna Cixi,
Li Lianying ja
Yuan Shikai[35]
Itō Hirobumi[36] Japanin pääministeri 26. lokakuuta 1909 China Qing Dynasty Flag 1889.svg, Harbin, Mantšuria, Kiina An Jung-geun
Boutros Ghali[37] Egyptin pääministeri 21. helmikuuta 1910 Flag of Egypt (1922–1958).svg Kairo, Egypti Ibrahim Nassif al-Wardani
Pjotr Stolypin[38] Venäjän pääministeri 14. syyskuuta 1911 Venäjän lippu Kiova, Venäjä Dmitri Bogrov
Valde Hirvikanta Turun hovioikeuden presidentti 2. lokakuuta 1911 Venäjän lippu Turku, Suomen suuriruhtinaskunta Bruno Forsström
Ramón Cáceres [39] Dominikaanisen tasavallan presidentti 29. marraskuuta 1911 Dominikaanisen tasavallan lippu Santo Domingo, Dominikaaninen tasavalta tuntematon
Manuel Enrique Araujo[40] El Salvadorin presidentti 9. helmikuuta 1913 El Salvadorin lippu San Salvador, El Salvador kolme maanviljelijää
Francisco I. Madero[41] Meksikon presidentti 22. helmikuuta 1913 Meksikon lippu México, Meksiko armeija
José María Pino Suárez[42] Meksikon varapresidentti
Abraham González [43] Meksikon entinen sisäministeri 7. maaliskuuta 1913 Meksikon lippu Bachimba, Chihuahua, Meksiko
Yrjö I [44] Kreikan kuningas 18. maaliskuuta 1913 Flag of Greece (1822-1978).svg Saloniki, Kreikka Alexander Schinas
Franz Ferdinand [45] Itävalta-Unkarin arkkiherttua 28. kesäkuuta 1914 Flag of Austria-Hungary (1869-1918).svg Sarajevo, Itävalta-Unkari Gavrilo Princip
Karl von Stürgkh[14] Itävallan pääministeri 21. lokakuuta 1916 Flag of Austria-Hungary (1869-1918).svg Wien, Itävalta-Unkari Friedrich Adler
Wilhelm von Mirbach-Harff[46] Saksan suurlähettiläs Neuvosto-Venäjälle 6. heinäkuuta 1918 Flag of Russian SFSR (1918-1937).svg Moskova, Neuvosto-Venäjä sosialistivallankumoukselliset
István Tisza [47] Unkari entinen pääministeri 31. lokakuuta 1918 Unkarin lippu Budapest, Unkari sotilaat
Rosa Luxemburg[48] spartakistikapinan johtajat 15. tammikuuta 1919 Saksan lippu, joka oli käytössä vuosina 1919–1933 (Weimarin tasavalta). Berliini, Saksa Freikorps-joukot
Karl Liebknecht[48]
Kurt Eisner[49] Baijerin pääministeri 21. helmikuuta 1919 Saksan lippu, joka oli käytössä vuosina 1919–1933 (Weimarin tasavalta). München, Saksa Anton Graf von Arco auf Valley

1920–1930-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henkilö Asema Päiväys Paikka Murhaaja/Murhaajat
Venustiano Carranza[50] Meksikon presidentti 21. toukokuuta 1920 Meksikon lippu Tlaxcalantongo, Meksiko Rodolfo Herreron johtamat sotilaat
Eduardo Dato[51] Espanjan pääministeri 8. maaliskuuta 1921 Espanjan lippu Madrid, Espanja katalonialaiset anarkistit
Mehmed Talat[52] turkkilainen valtiomies 15. maaliskuuta 1921 Saksan lippu, joka oli käytössä vuosina 1919–1933 (Weimarin tasavalta). Berliini, Saksa Soghomon Tehlirian
Matthias Erzberger[53] saksalainen poliitikko 26. elokuuta 1921 Saksan lippu Schwartzwald, Saksa Organisation Consulin jäsenet
Milorad Drašković[54] Jugoslavian sisäministeri heinäkuu 1921 Flag of the Kingdom of Yugoslavia.svg Belgrad, Jugoslavia kommunisti
Ahmed Djemal[55] turkkilainen valtiomies 21. heinäkuuta 1922 Flag of Georgia (1990-2004).svg Tbilisi, Georgia Stepan Dzaghigian
Heikki Ritavuori [56] Suomen sisäministeri 14. helmikuuta 1922 Suomen lippu Helsinki, Suomi Ernst Tandefelt
Walther Rathenau [57] Saksan ulkoministeri 24. kesäkuuta 1922 Saksan lippu, joka oli käytössä vuosina 1919–1933 (Weimarin tasavalta). Berliini, Saksa Erwin Kern
Hermann Fischer
Gabriel Narutowicz [58] Puolan presidentti 16. joulukuuta 1922 Puolan lippu Varsova, Puola Eligiusz Niewiadomski
Alois Rašín [59] Tšekkoslovakian valtiovarainministeri 18. helmikuuta 1923 Tšekkoslovakian lippu Praha, Tšekkoslovakia kommunisti
Juan Soldevilla y Romero [60] espanjalainen kardinaali 4. kesäkuuta 1923 Espanjan lippu Zaragoza, Espanja Los Solidarios -anarkistiryhmä
Aleksandăr Stambolijski [61] Bulgarian pääministeri 14. kesäkuuta 1923 Bulgarian lippu Slavovitsa, Bulgaria vallankaappaus
Giacomo Matteotti[62] italialainen kansanedustaja 10. kesäkuuta 1924 Italian vuosina 1861–1946 käytössä ollut lippu. Rooma, Italia italialaiset fasistit
Symon Petljura[63] ukrainalainen valtiomies 25. toukokuuta 1926 Ranskan lippu Pariisi, Ranska Sholom Schwartzbard
Álvaro Obregón[64] Meksikon presidentinvaalien voittaja 17. heinäkuuta 1928 Meksikon lippu México, Meksiko José de León Toral
Stjepan Radić [65] kroatialainen poliitikko 8. elokuuta 1928 Flag of the Kingdom of Yugoslavia.svg Belgrad, Jugoslavia Puniša Račić
Paul Doumer [66] Ranskan presidentti 7. toukokuuta 1932 Ranskan lippu Pariisi, Ranska Paul Gorguloff
Luis Miguel Sánchez Cerro[67] Perun presidentti 30. huhtikuuta 1933 Perun lippu Lima, Peru Abelardo de Mendoza
Mohammed Nadir Shah[68] Afganistanin kuningas 8. marraskuuta 1933 Flag of Afghanistan (1931–1973).svg Kabul, Afganistan Abdul Khaliq
Ion Duca [69] Romanian pääministeri 30. joulukuuta 1933 Romanian lippu Sinaia, Romania Rautakaartin jäsen
Kurt von Schleicher[70] Weimarin tasavallan valtakunnankansleri. 30. kesäkuuta 1934 Saksa Potsdam, Saksa Pitkien puukkojen yö
Gustav Ritter von Kahr[71] saksalainen poliitikko 30. kesäkuuta 1934 Saksa Dachau, Saksa
Gregor Strasser[72] Saksa Berliini, Saksa
Ernst Röhm[73] saksalainen upseeri, SA:n johtaja 1. heinäkuuta 1934 Saksa München, Saksa
Edgar Julius Jung[74] saksalainen asianajaja Saksa Oranienburg, Saksa
Aleksanteri I[75] Jugoslavian kuningas 9. lokakuuta 1934 Ranskan lippu Marseille, Ranska Vlado Tšernozemski
Louis Barthou[75] Ranskan pääministeri
Sergei Kirov [76] neuvostoliittolainen valtiomies 1. joulukuuta 1934 Neuvostoliiton lippu Leningrad, Neuvostoliitto Leonid Nikolaev
Antonio Guiteras[77] Kuuban entinen sisäministeri, oppositiojohtaja 8. toukokuuta 1935 Kuuban lippu Morrillo, Kuuba tuntematon
Federico García Lorca[78] espanjalainen runoilija kirjailija 19. elokuuta 1936 Flag of the Second Spanish Republic.svg Granada, Espanja Francon falangistit
Wilhelm Gustloff[79] NSDAP-puolueen Sveitsin osaston johtaja 4. helmikuuta 1936 Sveitsin lippu Davos, Sveitsi David Frankfurter
Ernst vom Rath[80] saksalainen diplomaatti 9. marraskuuta 1938 Ranskan lippu Pariisi, Ranska Herschel Grynszpan
Corneliu Codreanu [81] Rautakaartin johtaja 30. marraskuuta 1938 Romanian lippu Tâncăbeşti, Romania santarmit
Armand Călinescu[82] Romanian pääministeri 21. syyskuuta 1939 Romanian lippu Bukarest, Romania Rautakaarti

1940–1950-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henkilö Asema Päiväys Paikka Murhaaja/Murhaajat
Lev Trotski][83] neuvostoliittolainen valtiomies 21. elokuuta 1940 Meksikon lippu Meksiko City, Meksiko Ramón Mercader
Reinhard Heydrich[84] SS-kenraali 4. kesäkuuta 1942 Natsi-Saksan vuosina 1935–1945 käytössä ollut lippu. Praha, Tšekkoslovakia Special Operations Executive
François Darlan[85] Vichyn Ranskan entinen varapääministeri 24. joulukuuta 1942 Ranskan lippu Alger, Vichyn Ranska Ferdinand Bonnier de La Chapelle
Jean Moulin[86] Ranskan vastarintaliikeen johtaja 8. heinäkuuta 1943 Ranskan lippu Metz, Ranska Gestapo
Mahatma Gandhi[87] Intian itsenäisyysliikkeen johtaja 30. tammikuuta 1948 Intian lippu Delhi, Intia Nathuram Godse
Jorge Eliécer Gaitán [88] kolumbialainen liberaalijohtaja 9. huhtikuuta 1948 Kolumbian lippu Bogotá, Kolumbia Juan Roa Sierra
Folke Bernadotte[89] ruotsalainen diplomaatti 17. syyskuuta 1948 Israelin lippu Jerusalem, Israel Lehi-järjestö
Hassan al-Banna[90] Muslimiveljeskunnan johtaja 12. helmikuuta 1949 Flag of Egypt (1922–1958).svg Kairo, Egypti tuntematon
Francisco Arana [91] Guatemalan asevoimien komentaja 18. heinäkuuta 1949 Guatemalan lippu Ciudad de Guatemala Guatemala
Abdullah ibn Husain[92] Jordanian kuningas 20. helmikuuta 1951 Jordanian lippu. Jerusalem, Jordania Mustapha Shukari Usho
Riad Al Solh[93] Libanonin pääministeri 17. heinäkuuta 1951 Jordanian lippu. Amman, Jordania Syyrian kansallissosialistisen puolueen jäsenet
Liaquat Ali Khan[94] Pakistanin pääministeri 16. lokakuuta 1951 Pakistanin lippu Rawalpindi, Pakistan Saad Akbar (todennäköisesti)
Anastasio Somoza García[95] Nicaraguan presidentti 21. syyskuuta, 1956 Nicaraguan lippu León Nicaragua Rigoberto López Pérez
Faisal II [96] Irakin kuningas 14. heinäkuuta 1958 Flag of Iraq (1921–1959).svg Bagdad, Irak vallankaappaus
Solomon Bandaranaike [97] Sri Lankan pääministeri 26. syyskuuta 1959 Sri Lankan lippu Colombo, Sri Lanka Talduwe Somarama

1960–1970-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henkilö Asema Päiväys Paikka Murhaaja/Murhaajat
Inejiro Asanuma [98] japanilainen poliitikko 12. lokakuuta 1960 Japanin lippu Tokio, Japani Otoya Yamaguchi
Patrice Lumumba[99] Kongon demokraattisen tasavallan pääministeri 17. tammikuuta 1961 Flag of the Democratic Republic of the Congo (2003-2006).svg Élisabethville, Katanga, Kongo Joseph-Desiré Mobutun johtamat upseerit
Rafael Leónidas Trujillo [100] Dominikaanisen tasavallan presidentti 30. toukokuuta 1961 Dominikaanisen tasavallan lippu Ciudad Trujillo, Dominikaaninen tasavalta armeijan upseerit
Sylvanus Olympio[101] Togon presidentti 13. tammikuuta 1963 Togon lippu Lomé Togo surmattiin sotilasvallankaappauksessa.
Ngo Dinh Diem[102]. Etelä-Vietnamin presidentti 2. marraskuuta 1963 Etelä-Vietnamin lippu Saigon, Etelä-Vietnam Dương Văn Minhin sotilasjuntta
John F. Kennedy[103] Yhdysvaltain 35. presidentti 22. marraskuuta 1963 Yhdysvaltain lippu Dallas, Yhdysvallat Lee Harvey Oswald (epäilty)
Lee Harvey Oswald [103] yhdysvaltalainen sotilas, John F. Kennedyn murhaaja 24. marraskuuta 1963 Jack Ruby
Malcolm X[104] Nation of Islam -järjestön puhemies 21. helmikuuta 1965 Yhdysvaltain lippu New York City, Yhdysvallat Thomas Hagan
Hendrik Verwoerd[105] Etelä-Afrikan pääministeri 6. syyskuuta 1966 Flag of South Africa 1928-1994.svg Kapkaupunki, Etelä-Afrikka Dimitri Tsafendas
Johnson Aguiyi-Ironsi[106] Nigerian sotilasjuntan päämies 29. heinäkuuta 1966 Nigerian lippuIbadan, Nigeria vallankaappaus
Che Guevara[107] argentiinalais-kuubalainen vallankumouksellinen 9. lokakuuta 1967 Bolivian lippu La Higuera, Bolivia Bolivian armeija
Martin Luther King[108] yhdysvaltalainen baptistipastori 4. huhtikuuta 1968 Yhdysvaltain lippu Memphis, Yhdysvallat James Earl Ray
Robert Kennedy [109] Yhdysvaltain demokraattisen puolueen presidenttiehdokas 6. kesäkuuta 1968 Yhdysvaltain lippu Los Angeles, Yhdysvallat Sirhan Sirhan
Mutesa II[110] Bugandan kuningas ja Ugandan presidentti 12. marraskuuta 1969 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lontoo, Britannia Selvittämätön
Karl von Spreti[111] länsisakalainen diplomaatti 5. huhtikuuta 1970 Guatemalan lippu Ciudad de Guatemala, Guatemala FAR-järjestö
René Schneider [112] Chilen asevoimien komentaja 25. lokakuuta 1970 Chilen lippu Santiago de Chile, Chile armeijan upseerit
Amílcar Cabral [113] guineabissaulainen vapaustaistelija 20. tammikuuta 1973 Guinean lippu Conakry, Guinea tuntematon
Luis Carrero Blanco[114] Espanjan pääministeri 20. joulukuuta 1973 Espanjan vuosina 1945–1977 käytössä ollut lippu. Madrid, Espanja ETA
Mujibur Rahman[115] Bangladeshin presidentti 17. maaliskuuta 1975 Bangladeshin lippu Dhaka, Bangladesh armeijan upseerit
Faisal I[116] Saudi-Arabian kuningas 25. maaliskuuta 1975 Saudi-Arabian lippu Riad, Saudi-Arabia Faisal ibn Musa’id
Orlando Letelier[117] chileläinen oppositiopolitiikko 21. syyskuuta, 1976 Yhdysvaltain lippu Washington D.C., Yhdysvallat Chilen salaisen poliisin DINA-agentit
Murtala Mohammed [118] Nigerian sotilasjuntan päämies 13. helmikuuta, 1976 Nigerian lippu Lagos, Nigeria Bukar Sukar Dimka
Siegfried Buback[119] länsisaksalainen tuomari 7. huhtikuuta 1977 Saksan lippu Karlsruhe, Saksan liittotasavalta Punainen armeijakunta
Jürgen Ponto[120] saksalainen pankiiri 30. kesäkuuta1977 Saksan lippu Oberursel, Saksan liittotasavalta
Steve Biko [121] eteläafrikkalainen ihmisoikeusaktivisti 12. syyskuuta 1977 Flag of South Africa 1928-1994.svg Pretoria, Etelä-Afrikka Etelä-Afrikan poliisi
Hanns Martin Schleyer[122] Länsi-Saksan työnantajaliiton puheenjohtaja 19. lokakuuta 1977 Ranskan lippu Mulhouse, Ranska Punainen armeijakunta
Aldo Moro[123] Italian pääministeri 19. toukokuuta 1978 Italian lippu Rooma, Italia Punaiset prikaatit
Mohammed Daud Khan[124] Afganistani presidentti 28. huhtikuuta 1978 Flag of Afghanistan (1978-1980).svg Kabul, Afganistan vallankaappaus
Georgi Markov[125] bulgarialainen toisinajattelija, toimittaja 11. syyskuuta 1978 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lontoo, Britannia Bulgarian salainen poliisi
Ali Hassan Salameh [126] PLO:n operatiivinen päällikkö 22. tammikuuta 1979 Libanonin lippu Beirut, Libanon Mossad
Bill Stewart[127] amerikkalainen ABC-televisio toimittaja 20. kesäkuuta 1979 Nicaraguan lippu Managua, Nicaragua Nicaraguan kansalliskaarti
Louis Mountbatten[128] Intian entinen varakuningas 27. elokuuta 1979 Irlannin lippu Mullaghmore, Sligo, Irlanti IRA-järjestö
Park Chung Hee [129] Korean tasavallan presidentti 26. lokakuuta 1979 Etelä-Korean lippu Soul, Korean tasavalta Kim Jaegyu
Hafizullah Amin [130] Afganistanin presidentti 27. joulukuuta 1979 Flag of Afghanistan (1978-1980).svg Kabul, Afganistan KGB:n Spetsnazin Alfa-ryhmä

1980–1990-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henkilö Asema Päiväys Paikka Murhaaja/Murhaajat
Óscar Romero[131] elsalvadorilainen katolilainen pappi 24. maaliskuuta 1980 El Salvadorin lippu San Salvador, El Salvador tuntematon
William Tolbert [132] Liberian presidentti 12. huhtikuuta 1980 Liberian lippu Monrovia, Liberia vallankaappaus
Nihat Erim[133] turkkilainen poliitikko ja entinen pääministeri 19. heinäkuuta 1980 Turkin lippu Istanbul, Turkki DHKP -C (otti vastuun murhasta)
Anastasio Somoza Debayle [134][135] Nicaraguan presidentti 17. syyskuuta 1980 Paraguayn lippu Asunción, Paraguay Sandinisti-sissit; ampujaksi epäilty Hugo Irurzún
Ziaur Rahman[136] Bangladeshin presidentti 30. toukokuuta 1981 Bangladeshin lippu Chittagong, Bangladesh vallankaappausyritys
Anwar Sadat[137] Egyptin presidentti 6. lokakuuta 1981 Egyptin vuosina 1972–1984 käytössä ollut lippu. Kairo, Egypti Khalid Islambuli
Ruth First[138] eteläafrikkalainen ihmisoikeusaktivisti 17. elokuuta 1982 Mosambikin lippu Maputo, Mosambik kirjapommi jonka lähetti Etelä-Afrikan turvallisuuspoliisi
Issam Sartawi[139] PLO:n edustaja 10. huhtikuuta 1983 Portugalin lippu Albufeira, Portugali Abu Nidalin järjestö
Benigno Aquino[140] filippiiniläinen oppositiojohtaja 21. lokakuuta 1983 Filippiinien lippu Manila, Filippiinit Rolando Galman
Jarnail Singh Bhindranwale[141] intialainen radikaalisikhijohtja 6. kesäkuuta, 1984 Intian lippu Amritsar, Intia Intian asevoimat
Jerzy Popiełuszko[142] puolalainen roomalaiskatolilainen pappi 19. lokakuuta 1984 Puolan lippu Włocławek, Puola tuntematon
Indira Gandhi [143] Intian pääministeri 31. lokakuuta 1984 Intian lippu Delhi, Intia Satwant Singh, Becant Sing
Haruo Remeliik[144] Palaun presidentti 30. kesäkuuta 1985 Palaun lippu Melekeok Palau Tuntematon
Thomas Sankara[145] Burkina Faso presidentti 15. lokakuuta, 1987 Burkina Fason lippu Ouagadougou, Burkina Faso vallankaappaus
Samuel Doe[146] Liberian presidentti 9. syyskuuta, 1990 Liberian lippu Monrovia, Liberia
Meir Kahane[147] israelilainen poliitikko, rabbi 5. marraskuuta 1990 Yhdysvaltain lippu New York, Yhdysvallat El Sayyid Nosair
Rajiv Gandhi [148] Intian entinen pääministeri 21. toukokuuta 1991 Intian lippu Sriperumbudur, Intia Thenmuli Rajaratnam
Shapour Bakhtiar [149] Iranin entinen pääministeri 6. elokuuta 1991 Ranskan lippu Pariisi,Ranska Ali Vakili Rad
Sadegh Sharafkandi[150] iranilainen oppositiojohtaja 17. syyskuuta, 1992 Saksan lippu Berliini, Saksa Iranin salainen palvelu (todennäköisesti)
Chris Hani[151] eteläafrikkalainen ihmisoikeuaktivisti 10. huhtikuuta 1993 Etelä-Afrikan unionin lippu Boksburg, Etelä-Afrikka Clive Derby-Lewis ja Janusz Waluś
Fathi Shakaki [152] Islamilaisen jihadin johtaja 26. lokakuuta 1995 Maltan lippu Sliema, Malta Mossad
Jitzhak Rabin[153] Israelin pääministeri 4. marraskuuta 1995 Israelin lippu Tel Aviv, Israel Jigal Amir
Mohammad Najibullah[154] Afganistani entinen presidentti 27. syyskuuta 1996 Flag of Taliban.svg Kabul, Afganistan taliban-liike
Ibrahim Baré Maïnassara[155] Nigerin presidentti 9. huhtikuuta 1999 Nigerin lippu Niamey, Niger vallankaappaus

2000-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henkilö Asema Päiväys Paikka Murhaaja/Murhaajat
Laurent-Désiré Kabila[156] Zairen presidentti 16. tammikuuta 2001 Kongon demokraattisen tasavallan lippu Kinshasa, Kongo Rashidi Kasereka
Pim Fortuyn[157] hollantilainen poliitikko 6. toukokuuta 2002 Alankomaiden lippu Hilversum, Alankomaat Volkert van der Graaf
Zoran Đinđić[158] Serbia ja Montenegron pääministeri 12. maaliskuuta 2003 Serbia ja Montenegron lippu Belgrad, Serbia ja Montenegro Zvezdan Jovanović
Sérgio Vieira de Mello [159] brasilialainen YK-diplomaatti 19. elokuuta 2003 Irakin lippu Bagdad, Irak Irakin al-Qaida
Ahmad Yasin[160] Hamasin hengellinen johtaja 22. maaliskuuta 2004 Palestiinalaishallinnon lippu. Gaza, Gazan kaista Israelin ilmavoimat
Abdulaziz al-Rantisi[161] Hamasin johtaja 17. huhtikuuta 2004
Theo van Gogh[162] hollantilainen elokuvaohjaaja 2. marraskuuta 2004 Alankomaiden lippu Amsterdam, Alankomaat Mohammed Bouyeri[163]
Rafik Hariri[164] Libanonin entinen pääministeri 14. helmikuuta 2005 Libanonin lippu Beirut, Libanon todennäköisesti Hizbollah
Anna Politkovskaja[165] venäläinen journalisti 7. lokakuuta 2006 Venäjän lippu Moskova, Venäjä tuntematon
Aleksandr Litvinenko[166] FSB:n everstiluutnantti 23. marraskuuta 2006 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lontoo, Britannia
Hrant Dink[167] turkkilais-armenialainen toimittaja 19. tammikuuta 2007 Turkin lippu Istanbul, Turkki Ogün Samast
Benazir Bhutto[168] pakistanilainen PPP-puolueen oppositiojohtaja 27. joulukuuta 2007 Pakistanin lippu Rawalpindi, Pakistan tuntematon
Magomed Jevlojev[169] venäläinen ihmisoikeusaktivisti 31. elokuuta 2008 Venäjän lippu Nazran Ingušia, Venäjä Ingušian poliisi (luultavasti)
Salmaan Taseer[170] Punjabin maakunnan kuvernööri 4. tammikuuta 2011 Pakistanin lippu Islamabad, Pakistan Malik Mumtaz Qadri
Shahbaz Bhatti[171] Pakistanin vähemmistöministeri 2. maaliskuuta 2011 Al-Qaida
Osama bin Laden[172] Al-Qaidan johtaja 2. toukokuuta 2011 Pakistanin lippu Abbottabad, Pakistan Yhdysvaltain laivaston Navy SEAL -erikoisjoukot
Muammar Gaddafi[173] Libyan vallankumouksen johtaja 20. syyskuuta 2011 Libyan lippu Sirte, Libya Libyan kapinalliset
Burhanuddin Rabbani[174] Afganistanin entinen presidentti, rauhanneuvoston puheenjohtaja 20. syyskuuta 2011 Afganistanin lippu Kabul, Afganistan itsemurha pommittaja
Dawoud Rajiha[175] Syyrian puolustusministeri 18. heinäkuuta 2012 Syyrian lippu Damaskos, Syyria Vapaan Syyrian armeija
Chokri Belaid[176] tunisialainen oppositiopoliitikko 6. helmikuuta 2013 Tunisian lippu Tunis, Tunisia tuntematon
Mohamed Brahmin[177] 25. heinäkuuta 2013

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Philip of Macedon Philip II of Macedon Biography (359 - 336 BC) Acient Macedonia. History of Macedonia and the Macedonian Nation. Viitattu 8.11.2013.
  2. The Assassination of François Duc de Guise, February 1563 The Historical Journal. Cambrigde University Press. Viitattu 16.11.2013.
  3. a b c Arnold, Thomas F.: The Renaissance at War, s. 205. Lontoo: Cassell, 2002. ISBN 0-304-36353-7.
  4. Gaspard de Coligny and the Saint Bartholomew’s Day Massacre Hisotry Extra. The official website of BBC History Magazine. Viitattu 16.11.2013.
  5. William of Orange (1533-1584), Father of the Nation Historical figures. Rijksmuseum. Viitattu 16.11.2013.
  6. The Last Valois: A Tragic Story HistoryToday. Viitattu 16.11.2013.
  7. 14th of May 1610: assassination of King Henri IV Versailles and More. Viitattu 16.11.2013.
  8. Nadir Shah of Persia Biography of Nadir Shah Afshar. The Persian Napoleon. Viitattu 16.11.2013.
  9. Prominent Russians: Peter III The Romanov dynasty. Russiapedia. Viitattu 8.11.2013.
  10. Daily TWiP – Gustav III of Sweden dies from wounds sustained during a masquerade, inspiring two operas, today in 1792 The Nashua Telegraph News. The Nashua Telegraph. Viitattu 16.11.2013.
  11. Charlotte Corday and the Bathtub Assassination of Jean-Paul Marat France Revisited. Viitattu 16.11.2013.
  12. Prominent Russians: Paul I Prominent Russians. Russiapedia. Viitattu 16.11.2013.
  13. Assassination of Jean Jacques Dessalines World History Project. Viitattu 16.11.2013.
  14. a b Charles-Ferdinand de Bourbon, duke de Berry (englanniksi) Encyclopædia Britannica Online Academic Edition. Viitattu 1.4.2013.
  15. The assassination of a Prime Minister BBC Witness. British Broadcasting Corporation. Viitattu 8.11.2013.
  16. American President Abraham Lincoln (1809–1865) University of Virginia: Miller Center. Viitattu 16.11.2013.
  17. Biografía de Venancio Flores Buscabiografias. Viitattu 16.11.2013. (espanjaksi)
  18. Gabriel Garcia Moreno: Ecuador's Catholic Crusader Latin American History. About.com. Viitattu 16.11.2013.
  19. Juan Bautista Gill Government & Politics. Paraguay Times. Viitattu 16.11.2013.
  20. Tsar Alexander II's assassination BBC Radio 4 In Our Time. BBC. Viitattu 16.11.2013.
  21. American President: James A. Garfield (1831–1881) University of Virginia: Miller Center. Viitattu 16.11.2013.
  22. CARNOT KILLED; The President of France Assassinated at Lyons. STABBED IN HIS CARRIAGE. Cesare Santo, an Italian Anarchist, the Murderer. INSTANTLY SEIZED BY THE POLICE. The People of Lyons, Infuriated, Make An attack on the Italian Consulate. AN ITALIAN RESTAURANT SACKED. President Carnot Went to Lyons to Visit the Exhibition of Arts, Sciences, and Industries -- Enthusiastically Received toy tine Citizens -- Had Attended a Grand Banquet Given in His Honor at the Chamber of Commerce and Was on His Way to the Theatre When He Met His Death -- The Assassin Approached the President's Carriage with a Dagger Hid Beneath a Newspaper -- Jumping on the Carriage Step, He Plunged His Weapon Into Carnot's Andomen, Inflicting a Fatal Wound -- The Cheers of the Multitude Instantly Changed Into Cries of Horror. The New York Times. Viitattu 16.11.2013.
  23. The Assassination of President Borda Papers Past. Viitattu 16.11.2013.
  24. Jose Maria Reina Barrios Find a Grave Memorial. Find a Grave. Viitattu 16.11.2013.
  25. Sisi – Empress Elisabeth Wien-Vienna: City of Wien. Viitattu 16.11.2013.
  26. Gen. Heureaux is Assassinated The New York Times. Viitattu 16.11.2013.
  27. 1900: The assassination of King Umberto I of Italy Libcom. Viitattu 16.11.2013.
  28. American President William McKinley (1843–1901) University of Virginia: Miller Center. Viitattu 16.11.2013.
  29. Rossijski gumanitarnyi entsiklopeditšeski slovar Viitattu 16.11.2013. (venäjäksi)
  30. Richard Cavendish describes how King Alexander and Queen Draga of Serbia were assassinated during the night of June 10th/11th, 1903. History Today. Viitattu 16.11.2013.
  31. Bobrikovin murha elävä arkisto. Yleisradio. Viitattu 8.11.2013.
  32. Prominent Russians: Vyacheslav Plehve Politics and Society. Russiapedia. Viitattu 16.11.2013.
  33. Vuosisatamme Kronikka, s. 65. Prokuraattori Soisalon-Soininen murhattu. Gummerus, 1987. ISBN 951-20-2893-X.
  34. Carlos I of Portugal Find a Grave. Viitattu 16.11.2013.
  35. Arsenic killed Chinese emperor, reports say. CNN, 4.11.2002. Artikkelin verkkoversio.
  36. Itō Hirobumi Encyclopedia Britannica. Viitattu 8.11.2013.
  37. The Day (Egyptian Assasin Hanged) Google News. Viitattu 11.11.2013.
  38. Pyotr Stolypin assassinated in Kiev History Today. Viitattu 16.11.2013.
  39. The US Occupation of the Dominican Republic, 1916-1924 Latin American history. About.com. Viitattu 16.11.2013.
  40. ESPECIAL A 90 años del magnicidio Doctor Manuel Enrique Araujo ESPECIAL. Vértice. Viitattu 11.11.2013. (espanjaksi)
  41. Francisco Madero (1873-1910) (Faces of the Revolution) The Storm that Swept Mexico. Public Broadcasting Service. Viitattu 11.11.2013.
  42. José María Pino Suárez 1869-1913 Staff Presidencia. Presidencia de la República México. Viitattu 11.11.2013. (espanjaksi)
  43. Abraham González Casavantes ( 1864 – 1913) Chihuahua Mexico. Viitattu 11.11.2013.
  44. King George I Γενεαλογικό δέντρο. The Greek Royal Family. Viitattu 16.11.2013.
  45. Assassination of Archduke Ferdinand, 1914 EyeWitness to History. Viitattu 16.11.2013.
  46. Count Wilhelm von Mirbach, assassination of History Database Search. Viitattu 8.11.2013.
  47. Istvan Tisza The First World War Central Powers. Spartacus Educational. Viitattu 16.11.2013.
  48. a b Rosa Luxemburgin ruumiin uskotaan löytyneen Yle Uutiset Ulkomaat. Yleisradio. Viitattu 16.11.2013.
  49. Kurt Eisner: 21 February 1919 Gründung der BVP (Bayerische Volkspartei) 12 November 1918. WWW1 propaganda. Viitattu 8.11.2013.
  50. Biography of Venustiano Carranza Latin American History. About.com. Viitattu 16.11.2013.
  51. Eduardo Dato Iradier Economy-point.org. Viitattu 20.2.2014. en
  52. Talaat Mehmet Armenian Genocide. Armenian National Institute. Viitattu 8.11.2013.
  53. Who's Who - Matthias Erzberger Bio. Firstworldwar.com. Viitattu 8.11.2013.
  54. Atlas of Eastern Europe in the Twentieth Century
  55. Ahmed Djemal Pasha Who's Who. Firstworldwar.com. Viitattu 8.11.2013.
  56. Muistojen teillä: Rouva Gerda Ryti elavä arkisto. Yleisradio. Viitattu 8.11.2013.
  57. German Village Outraged: Mystery Memorial Honors Far-Right Assassins Spiegel Germany. Spiegel. Viitattu 8.11.2013.
  58. Polish Presidents Gabriel Narutowicz President. The official website of the President of the Republic of Poland. Viitattu 16.11.2013.
  59. Alois Rasin - first Czechoslovak finance minister Czechs in History. Radio Prague. Viitattu 16.11.2013.
  60. The Cardinals of the Holy Roman Church: SOLDEVILLA Y ROMERO, Juan Viitattu 20.2.2014. en
  61. Bulgaria Marks 130 Years since Birth of Agrarian Leader Aleksandar Stamboliyski - See more at: http://www.novinite.com/view_news.php?id=101627#sthash.MOaCZsGz.dpuf Novinite Sociaty. Novinite. Viitattu 16.11.2013.
  62. 10 June 1924: The murder of Giacomo Matteotti licom.org News. licom.org. Viitattu 8.11.2013.
  63. Convenient Murder Ukrainian Week Hisotry. Ukrainian Week. Viitattu 16.11.2013.
  64. Biography of Alvaro Obregón Latin American History. About.com. Viitattu 16.11.2013.
  65. 80th Anniversary of Serbian Assassination of Croatian MPs in Belgrade Croatian Viewpoint. Viitattu 16.11.2013.
  66. Assassination of Paul Doumer Iconic Photos. Viitattu 16.11.2013.
  67. Luis Miguel Sánchez Cerro (1930-1931 / 1931-1933) Presidentes del Perú. Adonde Portal Y Buscador Del Perú. Viitattu 16.11.2013.
  68. Last king of Afghanistan, dies at age 92 US Today World News. US Today. Viitattu 16.11.2013.
  69. Duca Assassins Tried Monday in Bucharest Jewish Telegraphic Agency. Viitattu 16.11.2013.
  70. Kurt von Schleicher The Library. Jewish Virtual Library. Viitattu 8.11.2013.
  71. Gustav Ritter von Kahr Desertwar. World War II. Viitattu 8.11.2013.
  72. Gregor Strasser The Library. Jewish Virtual Library. Viitattu 8.11.2013.
  73. Ernst Röhm The Library. Jewish Virtual Library. Viitattu 8.11.2013.
  74. Edgar Julius Jung – Vordenker eines neuen Staates Anstoss. Blaue Narzisse lesen un handeln. Viitattu 8.11.2013. (saksaksi)
  75. a b Alexander I of Yugoslavia assassinated Richard Cavendish remembers the events of October 9th, 1934.. HistoryToday. Viitattu 8.11.2013.
  76. Who Killed Kirov?' The Kremlin's Greatest Mystery Books Chaper one. The New York Times. Viitattu 8.11.2013.
  77. Antonio Guiteras: Revolution and anti-imperialism in his thought (2005)
  78. The death of poet Federico Garcia Lorca BBC WItness. BBC. Viitattu 8.11.2013.
  79. Wilhelm Gustloff Allison June Barlow Chaney. Princeton University. Viitattu 8.11.2013.
  80. Events Leading Up to Kristallnacht What led to the Night of Broken Glass?. The Center for Holocaust Humanity Education. Viitattu 8.11.2013.
  81. 1938: Corneliu Codreanu, Romanian fascist martyr ExecutedToday. Viitattu 16.11.2013.
  82. Sarasota Herald Tribune Rumanian Prime Minister Shot Down In Street. Google News. Viitattu 11.11.2013.
  83. Assassination of Leon Trotsky BBC Witness. British Broadcasting Corporation. Viitattu 8.11.2013.
  84. The Assassination of Reinhard Heydrich The German Occupation of Europe. Holocaust Education & Archive Research Team. Viitattu 16.11.2013.
  85. World War II Database People Darlan. World War II Database. Viitattu 11.11.2013.
  86. The Death of Jean Moulin BBC Witness. British Broadcasting Corporation. Viitattu 11.11.2013.
  87. Nathuram Godse Ek Hi Laksha Hindu Rashra. Nathuram.com. Viitattu 8.11.2013.
  88. Colombia marks a deadly date BBC News Americas. British Broadcasting Corporation. Viitattu 16.11.2013.
  89. The Assassination of Count Bernadotte The Library. Jewish Virtual Library. Viitattu 8.11.2013.
  90. Profile: Egypt's Muslim Brotherhood BBC News Middle East. British Broadcasting Corporation. Viitattu 8.11.2013.
  91. The Death of Francisco Arana: A Turning Point in the Guatemalan Revolution Journal of Latin American Studies. Viitattu 16.11.2013.
  92. King Abdullah bin Al-Hussein (1882-1951) Biogrphical Information. Office of King Hussein I. Viitattu 8.11.2013.
  93. King Abdullah bin Al-Hussein (1882-1951) Beirut Mourns Former premier, Assassinated at Amman. Reading Eagle. Viitattu 8.11.2013.
  94. 61 years later: 'Those who assassinated Liaquat Ali Khan killed democracy' The Express Tribune. International New York Times. Viitattu 8.11.2013.
  95. The Assassination of Anastasio Somoza People & Places. Latin American History. Viitattu 8.11.2013.
  96. 1958: Coup in Iraq sparks jitters in Middle East BBC On this Day. British Broadcasting Corporation. Viitattu 8.11.2013.
  97. SRI LANKA: THE UNTOLD STORY Chapter 17: Assassination of Bandaranaike India/Pakistan. Asia Times. Viitattu 16.11.2013.
  98. Assassin of Inejiro Asanuma remembered by right-wing groups on 50-year anniversary The Tokyo Reporter. Viitattu 16.11.2013.
  99. Patrice Lumumba: the most important assassination of the 20th century The Guardian Global Development. The Guardian. Viitattu 8.11.2013.
  100. The Assassination of Trujillo BBC Witness. British Broadcasting Corporation. Viitattu 8.11.2013.
  101. Sylvanus Olympio: Togo’s first president Great People. African Heritage. Viitattu 8.11.2013.
  102. Ngo Dinh Diem assassinated in South Vietnam Cold War. This Day in History. Viitattu 8.11.2013.
  103. a b John F. Kennedyn murha elävä arkisto. Yleisradio. Viitattu 8.11.2013.
  104. Assassination of Malcolm X BBC Witness. British Broadcasting Corporation. Viitattu 28.4.2010.
  105. Pääministeri Hendryk Verwoerd murhattu elävä arkisto. Yleisradio. Viitattu 8.11.2013.
  106. Ironsi, A Forgotten Hero Keeps Returning General Johnson Umunakwe Aguiyi-ironsi: A Forgotten Hero Keeps Returning. Nairaland Forum. Viitattu 16.11.2013.
  107. Che Guevaran kuolema elävä arkisto. Yleisradio. Viitattu 8.11.2013.
  108. King murhattu elävä arkisto. Yleisradio. Viitattu 8.11.2013.
  109. Robert Kennedyn murha elävä arkisto. Yleisradio. Viitattu 8.11.2013.
  110. The death of the Kabaka of Buganda BBC Witness. British Broadcasting Corporation. Viitattu 8.11.2013.
  111. 1970: West German envoy killed by rebels BBC On this Day. BBC. Viitattu 8.11.2013.
  112. Biography of Carlos Prats Latin American history. About.com. Viitattu 16.11.2013.
  113. Guinea-Bissau Timeline -- Prehistory to Present Day African History. About.com. Viitattu 12.11.2013.
  114. The Assassination of Spain's Prime Minister BBC Witness. British Broadcasting Corporation. Viitattu 23.12.2013.
  115. Bangladesh mourns 1975 assassination of Sheikh Mujibur Rahman Lensonnews. Viitattu 8.11.2013.
  116. 1975: Saudi's King Faisal assassinated BBC On this Day. BBC. Viitattu 8.11.2013.
  117. Assassination of Orlando Letelier BBC Witness. British Broadcasting Corporation. Viitattu 11.11.2013.
  118. Murtala Muhammed’s car attracts 2000 tourists monthly Nigeria Daily News. Viitattu 16.11.2013.
  119. Who Assassinated Siegfried Buback? Germany Revisits RAF Terrorism Verdict Spiegel Germany. Spiegel. Viitattu 8.11.2013.
  120. Die Mörder hatten Blumen dabei Politik. Stern. Viitattu 8.11.2013.
  121. The Death of Steve Biko BBC Witness. British Broadcasting Corporation. Viitattu 8.11.2013.
  122. The death of Hanns Martin Schleyer BBC Witness. British Broadcasting Corporation. Viitattu 8.11.2013.
  123. The Murder of Aldo Moro BBC Witness. British Broadcasting Corporation. Viitattu 8.11.2013.
  124. An Afghan Secret Revealed Brings End of an Era The New York Times World News. The New York Times World. Viitattu 16.11.2013.
  125. The assassination of Georgi Markov BBC Witness. British Broadcasting Corporation. Viitattu 8.11.2013.
  126. Mossad forged my passport to carry out 1979 killing, says Briton The Guardian World News. The Guardian. Viitattu 16.11.2013.
  127. Murder in Managua BBC Witness. British Broadcasting Company. Viitattu 1.1.2014.
  128. Lord Mountbatten BBC Witness. British Broadcasting Corporation. Viitattu 8.11.2013.
  129. Assassination of President Park Chung-hee in 1979 News Special. The Korea Times. Viitattu 11.11.2013.
  130. How Soviet troops stormed Kabul palace BBC News Europe. British Broadcasting Corporation. Viitattu 8.11.2013.
  131. The killing of Archbishop Romero BBC Witness. British Broadcasting Corporation. Viitattu 8.11.2013.
  132. Memorial William Tolbert Find a Grave. Viitattu 23.11.2013.
  133. Memorial Nihat Erim Find a Grave. Viitattu 11.11.2013.
  134. Celebration follows Somoza assassination The Lewiston Journal. Google News. Viitattu 28.12.2013.
  135. Police Kill Guerilla Sought In Somoza's Assassination The Dispatch. Google News. Viitattu 28.12.2013.
  136. BANGLADESH REPORTS DEATH OF PRESIDENT ZIAUR RAHMAN New York Times World News. New York Times. Viitattu 4.1.2014.
  137. Assassination of Anwar Sadat BBC Witness. British Broadcasting Corporation. Viitattu 8.11.2013.
  138. The Assassination of Ruth First BBC Witness. British Broadcasting Corporation. Viitattu 11.11.2013.
  139. Sartawi assassination seen as warning to Arafat, PLO moderates The Christian Science Monitor. Viitattu 8.11.2013.
  140. The Assassination of Benigno Aquino BBC Witness. British Broadcasting Corporation. Viitattu 8.11.2013.
  141. Golden Temple BBC Witness. British Broadcasting Corporation. Viitattu 11.11.2013.
  142. Murder of Polish priest BBC Witness. British Broadcasting Company. Viitattu 1.1.2014.
  143. The Assassination of Indira Gandhi BBC Witness. British Broadcasting Corporation. Viitattu 8.11.2013.
  144. No Arrests in Slaying Of Pacific Island Leader AROUND THE WORLD. The New York Times. Viitattu 8.11.2013.
  145. Thomas Sankara African Revolutionary BBC Witness. British Broadcasting Corporation. Viitattu 11.11.2013.
  146. The Death Of Samuel Doe BBC Witness. British Broadcasting Corporation. Viitattu 11.11.2013.
  147. KAHANE IS KILLED AFTER GIVING TALK IN NEW YORK HOTEL Collections. The New York Times. Viitattu 8.11.2013.
  148. Last moments of Rajiv Gandhi before he was assassinated India TV News Politics National. Indiatv. Viitattu 11.11.2013.
  149. Ali Vakili Rad: The perfect murder and an imperfect getaway France24. Viitattu 8.11.2013.
  150. Prominent Iranian Kurdish Leader Among 4 Killed in Berlin Kurd Net News. Kurdistan Daily Online Newspaper , News about Kurds and Kurdistan. Viitattu 16.11.2013.
  151. Chris Hani's Assassination Put South Africa On the Brink of Civil War Vice. Viitattu 1.7.2014.
  152. Fathi Shiqaqi Jewish Virtual Libary Biography. Jewish Virtual Libary. Viitattu 16.11.2013.
  153. Rabin Assassination BBC Witness. British Broadcasting Corporation. Viitattu 8.11.2013.
  154. Executed Afghan president stages 'comeback' Al Jazeera Features. Al Jazeera English. Viitattu 16.11.2013.
  155. 1999: President of Niger 'killed in ambush' On this day. BBC. Viitattu 8.11.2013.
  156. Murder in Kinshasa Al Jazeera Programms. Al Jazeera English. Viitattu 8.11.2013.
  157. Dutch far-right leader shot dead Independent news world. The Independent. Viitattu 8.11.2013.
  158. Serbian premier assassinated BBC News Europe. British Broadcasting Corporation. Viitattu 8.11.2013.
  159. Iraq says it captures man who oversaw UN bombing The Hindu International News. The Hindu. Viitattu 18.11.2013.
  160. Sheikh Ahmad Yassin Library. Jewish Virtual Library. Viitattu 8.11.2013.
  161. Abd al-Aziz Rantissi Library. Jewish Virtual Library. Viitattu 8.11.2013.
  162. Gunman kills Dutch film director BBC News Europe. BBC News. Viitattu 8.11.2013.
  163. Muslim radical confesses to Van Gogh killing in court tirade Times online news. Times online. Viitattu 8.11.2013.
  164. Assassination of Rafik Hariri BBC Witness. British Broadcasting Corporation. Viitattu 8.11.2013.
  165. Anna Politkovskaja - Kun miekka murskasi kynän elävä arkisto. Yleisradio. Viitattu 8.11.2013.
  166. Timeline: Litvinenko death case BBC UK. British Broadcasting Corporation. Viitattu 8.11.2013.
  167. Turkissa annettiin tuomio Hrant Dinkin murhasta Yle Uutiset Ulkomaat. Yleisradio. Viitattu 8.11.2013.
  168. Benazir Bhutto - kohtalon tytär elävä arkisto. Yleisradio. Viitattu 8.11.2013.
  169. Kremlin critic shot in Ingushetia BBC News Europe. British Broadcasting Corporation. Viitattu 16.11.2013.
  170. Henkivartija ampui merkittävän pakistanilaispoliitikon Helsingin Sanomat. 4.1.2011. Viitattu 5.1.2011.
  171. Jumalanpilkkalakia arvostellut pakistanilaisministeri ammuttiin HS.fi. 2.3.2011. Viitattu 2.3.2011.
  172. U.S. commandos knew bin Laden likely would die Reuters. 2.5.2011. Viitattu 9. 5. 2011.
  173. Uutisjuttuja: Libyan Muammar Gaddafi on kuollut Yle Uutiset. 20.10.2010. Viitattu 2.11.2010.
  174. Afghan peace council head Rabbani killed in attack BBC News South Asia. British Broadcasting Corporation. Viitattu 8.11.2013.
  175. As it happened: Top Syrian ministers 'killed' BBC News Middle East. British Broadcasting Corporation. Viitattu 8.11.2013.
  176. Oppositiojohtaja ammuttiin Tunisiassa YLE Uutiset Ulkomaat. 6.2.2013. Yleisradio. Viitattu 20.2.2013.
  177. Oppositiojohtaja salamurhattiin Tunisiassa YLE Uutiset. 6.2.2013. Yleisradio. Viitattu 20.2.2013.