Luettelo konserttihalleista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Konserttihalli on kulttuurirakennus, joka toimii esitysten pitopaikkana etenkin klassiselle soitinmusiikille. Monet konserttihalleista kuuluvat useamman hallin tai suuremman monikäyttöisen esityskeskuksen yhteyteen, ja tarvittaessa taidekeskuksen nimi on esillä.

Monilla suuremmilla kaupungeilla on niin julkisia kuin myös yksityisiä konserttihalleja. Erityisesti pienemmissä kaupungeissa, joissa on vähemmän vaihtoehtoisia pitopaikkoja, konserttihalleja saatetaan käyttää niiden päätarkoituksen lisäksi myös muihin aktiviteetteihin, kuten rock-konsertteihin ja yliopistojen valmistujaisjuhliin.

Tämä lista ei sisällä muita pitopaikkoja, kuten urheilustadioneita tai kokouskeskuksia, joita saatetaan ajoittain käyttää myös konsertteihin.

Lista on aakkosjärjestyksessä maanosien ja valtioiden mukaan sekä valtioiden kaupunkien mukaan.

Aasia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Sijainti Pitopaikka Tila Rakennettu Istumapaikkoja Vakiokäyttäjät
Etelä-Korean lippu Etelä-Korea Soul Sejong Center for the Performing Arts The Main Auditorium 1978 3 048 Seoul Philharmonic, Seoul National Philharmonic
Seoul Arts Center Concert Hall 1988 2 523 Seoul Symphony Orchestra
National Theater of Korea Haeorum Theater (sunrising) 1950 1 563 National Drama Company of Korea, National Changguk Company of Korea, National Dance Company of Korea, National Orchestra of Korea
Dalorum Theater (moonrising) 1950 427
National Museum of Korea Theatre "Yong" 2005 862
KBS Hall 1991 1 700 KBS Symphony Orchestra, KBS Traditional Music Orchestra
LG Arts Center 2000 1 103
Seongnam Seongnam Arts Center Concert Hall 2005 996 Seongnam Philharmonic Orchestra
Goyang Goyang Eoulim Nuri Main Auditorium 2004
Filippiinien lippu Filippiinit Manila Cultural Center of the Philippines Tanghalang Nicanor Abelardo (CCP Main Theater) 1969 1 821 Philippine Philharmonic Orchestra, UST Symphony Orchestra,Ballet Philippines, Tanghalang Pilipino
Tanghalang Aurelio V. Tolentino (CCP Little Theater) 1969 421
Tanghalang Husent Batute (CCP Studio Theater) 1969 250
Folk Arts Theater Tanghalang Francisco Balagtas 1969 8 458  
Philam Life Auditorium 1970 820 Manila Philharmonic Orchestra
Hongkongin lippu Hongkong Hongkongin saari City Hall, Hongkong Hong Kong Concert Hall 1962 1 434 Hong Kong Sinfonietta
Kowloon Hong Kong Cultural Centre Concert Hall 1989 2 019 Hong Kong Philharmonic Orchestra
Israelin lippu Israel Tel Aviv Fredric R. Mann Auditorium 1957 2 900 Israel Philharmonic Orchestra
Japanin lippu Japani Fukuoka Acros Fukuoka Symphony Hall 1995 1 867 Kyushu Symphony
Kawasaki Muza Kawasaki Symphony Hall 2004 1 997  
Kobe Kobe Culture Hall Dai-Hall 1973 2 043 Kobe Philharmonic
Kioto Kyoto Concert Hall 1995 1 839 Kyoto Symphony Orchestra
Nagoya Aichi Arts Center Aichi Prefectural Art Theater, Concert Hall 1993 1 800 Nagoya Philharmonic Symphony Orchestra
Osaka Osaka Festival Hall 1958 2 709 Osaka Philharmonic Orchestra
Osaka Symphony Hall 1982 1 704 Kansai Philharmonic, Osaka Symphoniker, Century Orchestra Osaka
Sapporo Sapporo Concert Hall Saporo Concert Hall, Main Hall 1997 2 008 Sapporo Symphony Orchestra
Shiroishi, Miyagi Shiroishi Concert Hall      
Tokio Bunkamura Orchard Hall 1986 2 006 Tokyo Philharmonic Orchestra
Sumida Triphony Hall Dai-Hall 1997 1 801 New Japan Philharmonic
Suntory Hall 1986 2 006  
Tokyo Bunka Kaikan 1961 2 303  
Tokyo Metropolitan Art Space Concert Hall 1990 1 999  
Tokyo Opera City Concert Hall 1997 1 632
Yokohama Yokohama Minato Mirai Hall 1998 2 020
Libanonin lippu Libanon Beirut Conservatoire Libanais Lebanese National Symphony Orchestra
Malesian lippu Malesia Selangor Dewan Brother Phillipe Wu Auditorium 1976 300 CHS Chinese Orchestra, CHS String Ensemble, CHS brass band
Kuala Lumpur Dewan Filharmonik Petronas (Petronas Philharmonic Hall) Petronas Concert Hall 1998 864 Malaysian Philharmonic Orchestra, Malaysian Philharmonic Youth Orchestra
Istana Budaya (Palace of Culture) Panggung Sari hall 1999 1 412 Istamuzika
The Kuala Lumpur Performing Arts Centre - KLPac (Pentas Seni KL) Pentas 1 2006 2 000 KLPac Sinfonietta
Panggung Bandaraya DBKL Panggung Bandaraya 1896 350
Singaporen lippu Singapore Singapore Yong Siew Toh Conservatory of Music of NUS Conservatory Concert Hall 2006 600 The Conservatory Orchestra
University Cultural Centre of NUS Cutural Centre Concert Hall 2000 1 700 University of Singapore Symphony Orchestra
Esplanade - Theatres on the Bay Esplanade Concert Hall 2002 2 000 Singapore Symphony Orchestra
Performing Arts School of NAFA Lee Foundation Theatre 2004
Singapore Conference Hall SCO Concert Hall Singapore Chinese Orchestra
The Arts House at the Old Parliament The Chamber
Victoria Theatre and Concert Hall Victoria Concert Hall 1905 883 Singapore Symphony Orchestra
Taiwanin lippu Taiwan Taipei National Chiang Kai-Shek Culture Center National Concert Hall National Symphony Orchestra (Taiwan), Taipei Philharmonic Orchestra
Thaimaan lippu Thaimaa Bangkok Thailand Cultural Centre Main Hall 1987 2 000 Bangkok Symphony Orchestra, Bangkok Opera, Siam Philharmonic Orchestra, Orpheus Choir of Bangkok
National Theatre Main Hall 1965 1 300 Royal Thai Classical Music and Dance
Sala Chalermkrung Royal Theatre Main Hall 1933 2 000 Royal Khon Dance
Bangkok Theatre @ Metropolis 3rd Theatre 2000 584 DASS
Patravadi Theatre Main Theatre 1992 500 Patravadi
Joe Louis Theatre Main Theatre 2006 500 Joe Louis Music and Puppet
Muangthai Rachadalai Theatre Main Theatre 2006 1 450
Siam Pavali Theatre Royal Grand Theatre 2005 1 200
Siam Niramit Theatre [2] Main Theatre 2006 2 000
Chulalongkorn Conference Hall Main Hall 1967 CU Band
Kasetsart Conference Hall Main Hall 1966 KU Band
Chiang Mai Kad Suan Kaew Theatre Main Hall 1994 1 550

Afrikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Sijainti Pitopaikka Tila Rakennettu Istumapaikkoja Vakiokäyttäjät
Egypti Kairo Cairo Opera House Main Hall 1988 1 300 Cairo Symphony Orchestra
Etelä-Afrikka Kapkaupunki Artscape Theatre Centre 1971 1 187 Cape Philharmonic Orchestra
Rondebosch Baxter Theatre Centre Concert Hall 1977 638

Etelä-Amerikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Sijainti Pitopaikka Tila Rakennettu Istumapaikkoja Vakiokäyttäjät
Argentiina Buenos Aires Teatro Colón La Sala Principal 1908 2 500
Buenos Aires Teatro Avenida La Sala Principal 1906 ****
Buenos Aires Teatro Nacional Cervantes Sala María Guerrero 1921 860
Buenos Aires, Bahía Blanca Teatro Municipal La Sala Principal 1913 850
Córdoba Gran Teatro de Córdoba La Sala Principal 1873 1 000
Córdoba Teatro del Libertador Sala Mayor 1891 ****
Corrientes Teatro Oficial Juan de Vera La Sala Principal 1906 700
La Plata Teatro Argentino La Sala Principal 1999 2 000
La Plata Teatro Municipal Coliseo Podestá La Sala Principal 1886 ****
Mendoza Teatro Independencia La Sala Principal 1925 730
Paraná, Entre Rios Teatro Tres de Febrero La Sala Principal 1908 850
Rosario Teatro El Círculo La Sala Principal 1904 1 450
San Juan Auditorio Juan Victoria Sala Juan Victoria 1970 976
San Miguel de Tucumán Teatro San Martin La Sala Principal 1912 900
San Nicolás Teatro Municipal Rafael de Aguiar La Sala Principal 1908 1 250
San Salvador de Jujuy Teatro Mitre La Sala Principal 1901 600
Santa Fe Teatro Municipal 1° de Mayo La Sala Principal 1905 800
Brasilia São Paulo Sala São Paulo 1999 1 484 São Paulo State Symphony Orchestra
Theatro Municipal 1911 1 500 São Paulo City Symphony Orchestra
Theatro São Pedro 1917 636 São Paulo State Youth Symphony Orchestra
Teatro Sergio Cardoso Sala Sergio Cardoso 864 São Paulo State Symphony Band
Chile Santiago de Chile Teatro Municipal de Santiago de Chile La Sala Principal 1873 1 500
Ecuador Quito Casa de la Música Gi & Hans Neustätter Concert Hall 2005 700 Fundación Filarmónica Casa de la Música
Kolumbia Bogotá Teatro de Cristobal Colón Sala Principal 1885 908 National Symphony Orchestra of Colombia
Auditorio León de Greiff, National University of Colombia Bogotá Philarmonic Orchestra
Luís Ángel Arango Library Concert Hall 1966 367
Venezuela Caracas Teresa Carreño Cultural Complex Ríos Reyna 1983 2 400 Venezuela Symphony Orchestra

Eurooppa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Sijainti Pitopaikka Tila Rakennettu Istumapaikkoja Vakiokäyttäjät
Alankomaat Amsterdam Concertgebouw 1888 2 000 Royal Concertgebouw Orchestra
Muziekgebouw 2005 725
Stopera Concert Hall 1986 1 600 The Netherlands Opera,
Dutch National Ballet,
Holland Symfonia
Rotterdam De Doelen Grote Zaal 1966 2 700 Rotterdam Philharmonic Orchestra
Utrecht Music Centre Vredenburg Muziekpaleis      
Azerbaidžan Baku Azerbaijan State Academic Opera and Ballet Theatre 1911 1 800
Azerbaijan State Philharmonic Hall 1912 1 710 Azerbaijan State Philharmonic Society
Belgia Antwerpen De Singel Blauwe zaal 1980 950
Koningin Elisabethzaal 2 000
Brugge Concertgebouw Brugge 2002 1 300
Bryssel Conservatoire Royal de Musique / Koninklijk Muziekconservatorium (Royal Conservatoire) Grande Salle du Conservatoire Royal de Musique de Bruxelles Grote zaal van het Koninklijk Conservatorium van Brussel
Paleis voor Schone Kunsten / Palais des Beaux Arts Salle Henri Le Boeuf / Henri Le Boeufzaal 1929 2 150 National Orchestra of Belgium
Ancienne Belgique 2 000
Liège Salle Philharmonique de Liège 1887 1 162 Orchestre Philharmonique de Liège
La Zone 1991 220
Espanja Barcelona L'Auditori 1999 2 200 Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Palau de la Música Catalana 1908 2 200 Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, until 1999
El Escorial Teatro Real Coliseo Carlos III 1771
Las Palmas Auditorio Alfredo Kraus Auditorio Alfredo Kraus, Symphonic Hall 1997 2 000 Festival de Música de Canarias
Madrid Auditorio Nacional de Música Sala Sinfónica 1988 2 324 Orquesta Nacional de España
Teatro Monumental Orquestra y Coro de RTVE
San Sebastian Kursaal Palace Palacio de Congresos, Auditorio Kursaal 1999 1 800 San Sebastian International Film Festival
Torrent L'Auditori de Torrent L'Auditori 1997 606  
Valencia Palau de la Música i Congressos de Valencia Sala José Iturbi 1987 1v793  
Irlanti Dublin The Helix The Mahony Hall 2002 1 260 National Chamber Choir (Ireland)
National Concert Hall Main Auditorium 1981 1 200 National Symphony Orchestra of Ireland
Wexford Theatre Royal 1832 500[1] Wexford Festival Opera
Iso-Britannia Birmingham CBSO Centre Auditorium 1997 300 Practice center for the City of Birmingham Symphony Orchestra
International Convention Centre Symphony Hall, Birmingham 2001 2 266 City of Birmingham Symphony Orchestra
Symphony Hall 1991 2 260 City of Birmingham Symphony Orchestra
Bradford St George's Concert Hall Main Hall 1853 1 671
Cardiff National Concert Hall and Conference Centre of Wales St David's Hall 1982 2 000 BBC National Orchestra of Wales
Cardiff Wales Millennium Centre / Canolfan Milleniwm Cymru 2004 1 900 Welsh National Opera
Edinburgh Usher Hall 1914 2 900  
Gateshead The Sage Gateshead Hall One 2004 1 700 Northern Sinfonia, Folkworks, North Music Trust
Glasgow Glasgow Royal Concert Hall 1990 2 500 Royal Scottish National Orchestra
Leicester De Montfort Hall 1913 2 000 Philharmonia Orchestra
Bardi Symphony Orchestra
Leicester Symphony Orchestra
Liverpool Philharmonic Hall 1939 1 700 Royal Liverpool Philharmonic Orchestra
Lontoo Barbican Centre Barbican Hall 1982 2 026 London Symphony Orchestra
Cadogan Hall 1907 900 Royal Philharmonic Orchestra
Royal Albert Hall 1871 5 544 BBC Promenade Concerts ("The Proms")
Southbank Centre Royal Festival Hall 1951 2 900 Philharmonia Orchestra
London Philharmonic Orchestra
London Sinfonietta
Purcell Room 1967 900
Queen Elizabeth Hall 1967 370
Wigmore Hall 1901 554
Manchester Bridgewater Hall 1996 2 400 Halle Orchestra
BBC Philharmonic Orchestra
Manchester Camerata
Nottingham Nottingham Royal Centre Nottingham Royal Concert Hall 1982 2 499
Perth Perth Concert Hall 2005 1 200  
Italia Rooma Auditorium Parco della Musica 2005 2 800
Itävalta Wien Musikverein 1870 1 744 Wienin filharmonikot, Tonkünstler Orchestra of Lower Austria
Wiener Konzerthaus 1913 1 840 Vienna Symphony Orchestra
Kreikka Ateena Athens Concert Hall Friends of Music Hall 1991 1 961
Dimitris Mitropoulos Hall 1991 494
Alexandra Trianti Hall 2004 1 750
Kroatia Zagreb Vatroslav Lisinski Concert Hall Great Hall and Small Hall 1973 1 847 ja 304 Zagreb Philharmonic Orchestra
Luxemburg Luxemburg Conservatoire de Luxembourg Conservatoire Auditorium 1967
Philharmonie Luxembourg Grand Auditorium 2005 1 307 Luxembourg Philharmonic Orchestra
Norja Oslo Oslo Concert Hall Main Hall and Small Hall 1977 1 630 ja 266 Oslo Philharmonic Orchestra
Bergen Grieg Hall 1978 1 500 Bergen Philharmonic Orchestra
Trondheim Olavshallen Concert Hall 1989 1 200 Trondheim Symphony Orchestra
Portugali Lissabon Fundação Calouste Gulbenkian Grande Auditório Calouste Gulbenkian 1969 1 300 Orquestra e Coro da Fundação Calouste Gulbenkian
Auditório 2 1969 334  
Centro Cultural de Belém Grande Auditório 1992 1 429  
Pequeno Auditório 1992 310  
Teatro Nacional de São Carlos 1793 1 148
Porto Casa da Música 2005 1 238 Orquestra Nacional do Porto
Ranska Pariisi Théâtre Mogador   1913 1 800 Orchestre de Paris
Salle Pleyel Concert hall 1927 1 913 Orchestre de Paris, Orchestre Philharmonique de Radio France
Lyon Auditorium Maurice Ravel Concert Hall 1975 2 000 Orchestre National de Lyon
Salle Molière 608
Romania Bukarest Romanian Atheneum 1888 652  
National Theatre Bucharest Sala Mare (Large Hall) 1973 1 155  
Sala Palatului 1960 4 060  
Ruotsi Göteborg Gothenburg Concert Hall 1935 1 300 Gothenburg Symphony Orchestra
Tukholma Stockholm Concert Hall 1926 1 770 Royal Stockholm Philharmonic Orchestra, Nobel Prize Award Ceremonies
Saksa Berliini Berliinin filharmonia 1963 2 440 Berliinin filharmonikot
Konzerthaus Berlin 1984[2]   Berliner Sinfonie-Orchester
Dortmund Konzerthaus Dortmund
Frankfurt Alte Oper 1880[3] 2 500
Freiburg Konzerthaus Freiburg 1996 1 744 SWR Baden-Baden and Freiburg Symphony Orchestra
Hampuri Elbphilharmonie 2009 2 150 ja 550 NDR Sinfonieorchester
Leipzig Gewandhaus 1981 1 900 Leipzig Gewandhaus Orchestra
Serbia Belgrad Zadužbina Ilije M. Kolarca Great Hall of the Ilija M. Kolarac Endowment 1932 883 Belgrade Philharmonic Orchestra
Slovenia Ljubljana Cankarjev Dom Gallus' Hall 1980/1982 1 545
Suomi Helsinki Finlandiatalo Concert hall 1971 1 700  
Musiikkitalo Konserttisali 2011 1 700 Sibelius-Akatemia, Helsingin kaupunginorkesteri ja Radion sinfoniaorkesteri
Lahti Sibeliustalo 2000 1 250 Lahti Symphony Orchestra
Sveitsi Luzern Kultur- und Kongresszentrum Luzern (KKL) 1998 1 840 Lucerne Festival
Zürich Tonhalle 1895 1 455 Tonhalle-Orchester Zürich
Geneve Victoria Hall 1894 1 700 Orchestre de la Suisse Romande
Tanska Aarhus Musikhuset Aarhus Store Sal 1983 1 600 Aarhus Symphony Orchestra
Kööpenhamina Radiohusets Koncertsal 1945 1 074
Kööpenhamina Radiohusets Koncertsal Kööpenhaminan konserttitalo 2009
Tšekki Praha Rudolfinum Dvorak Hall 1881 1 100 Czech Philharmonic Orchestra
Municipal House Smetana Hall 1912 1 067
State Opera Prague 1888 1 058
Turkki Ankara Ankara Opera House 1948 400 Turkish State Opera and Ballet
Bilkent University University Concert Hall 1994 800 Bilkent Symphony Orchestra
Istanbul Atatürk Cultural Center AKM Büyük Salonu 1978 1 300 Istanbul Philarmonic Orchestra
Caddebostan Cultural Center 2005 775
Cemal Reşit Rey Concert Hall [3] 1989 900
Lütfi Kırdar Concert Hall [4] 2 000
Peyote 1998
Unkari Budapest Franz Liszt Academy of Music 1907
Palace of Arts Bartók National Concert Hall 2005 1 699
Festival Theater 2005
Vigadó Concert Hall 1859
Miskolc Palace of Music Sala Sinfónico 1927  
House of Arts 2006 600 Miskolc Symphony Orchestra
Viro Jõhvi Jõhvi Concert Hall Suur saal (Large Hall) 2005 826
Pärnu Pärnu Concert Hall Suur saal (Large Hall) 2002 856
Tallinna Estonia Concert Hall Estonia Concert Hall 1913 889 Estonian National Opera
Tartto Vanemuise Concert Hall 1970 881
Wiesbaden Hessiches Staatstheater Großen Haus 1894 1 041

Oseania[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Sijainti Pitopaikka Tila Rakennettu Istumapaikkoja Vakiokäyttäjät
Australia Brisbane Queensland Performing Arts Centre QPAC Concert Hall 1985 1 800 The Queensland Orchestra
Hobart Federation Concert Hall Federation Concert Hall 2000 2 200 Tasmanian Symphony Orchestra
Melbourne The Arts Centre Hamer Hall 1982 2 677 Melbourne Symphony Orchestra
Melbourne Recital Centre Elizabeth Murdoch Hall 2009[4] 1 001
Perth Perth Concert Hall Auditorium 1973 1 729 West Australian Symphony Orchestra
Sydney City Recital Hall Angel Place 1999 1 238 Australian Brandenburg Orchestra, Australian Chamber Orchestra, Sydney Philharmonia Choirs
Sydney Opera House Concert Hall 1973 2 679 Sydney Symphony, Australian Chamber Orchestra, Sydney Philharmonia Choirs
Uusi-Seelanti Auckland Auckland Town Hall Auckland Philharmonia Orchestra
Wellington Michael Fowler Centre Auditorium 1983 1 238 New Zealand Symphony Orchestra

Pohjois-Amerikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanada[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Provinssi Kaupunki Pitopaikka Tila Rakennettu Istumapaikkoja Vakiokäyttäjät
Alberta Calgary EPCOR Centre for the Performing Arts Singer Concert Hall 1985 2 000 Calgary Philharmonic Orchestra
Edmonton Francis Winspear Centre for Music 1997 1 932 Edmonton Symphony Orchestra
Brittiläinen Kolumbia Vancouver University of British Columbia, The Chan Centre for the Performing Arts Chan Shun Concert Hall 1997 1 265 CBC Radio Orchestra
The Orpheum 1977 2 790 Vancouver Symphony Orchestra
Manitoba Winnipeg Centennial Concert Hall 1968 2,305 Winnipeg Symphony Orchestra, the Manitoba Opera, the Royal Winnipeg Ballet
Nova Scotia Halifax Dalhousie Arts Centre Rebecca Cohn Auditorium 1971 1,040 Symphony Nova Scotia
Ontario Brampton Rose Theatre 2006 880
Ottawa National Arts Centre Southam Hall 1969 2,323 National Arts Centre Orchestra, Ottawa Symphony Orchestra, Opera Lyra Ottawa
The Theatre 1969 897 NAC English Theatre, NAC French Theatre
Studio 1969 300
Thunder Bay Thunder Bay Community Auditorium 1,497
Toronto Canadian Broadcasting Centre Glenn Gould Studio 1993 341  
Massey Hall   1894 2,752  
Roy Thomson Hall   1982 2,630 Toronton sinfoniaorkesteri
Royal Conservatory of Music Koerner Hall 2008 1,140  
Mazzoleni Hall 1901 237  
Toronto Centre for the Arts George Weston Recital Hall 1993 1,036 Toronto Philharmonia
Toronton yliopisto   815  
Walter Hall   490  
Yorkin yliopisto Accolade East Tribute Communities Recital Hall 2006 327  
Quebec Montreal Place des Arts Salle Wilfrid-Pelletier 1963 2,900 Montreal Symphony Orchestra
Université de Montréal Salle Claude-Champagne 1962 1,000
McGill University Pollack Hall 600
Quebec City Grand-Théâtre de Québec Salle Louis-Fréchette 1971 1,875 Orchestre symphonique de Québec
Palais Montcalm, Salle Raoul-Jobin 1932 979 Violons du Roy
Saguenay Théâtre du Saguenay Dufour Auditorium 1973 970

Meksiko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sijainti Pitopaika Tila Rakennettu Istumapaikkoja Vakiokäyttäjät
Mexico City Auditorio Nacional 1952 9 565
Teatro Metropolitan 4 500
Teatro de la Ciudad de México 1925 1 344

Yhdysvallat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Osavaltio Sijainti Pitopaikka Tila Rakennettu Istumapaikkoja Vakiokäyttäjät
Alabama Birmingham Birmingham Jefferson Convention Complex Concert Hall 1976 3 000 Alabama Symphony Orchestra
Alys Stephens Center Jemison Concert Hall 1996 1 346 Alabama Symphony Orchestra
Huntsville Von Braun Civic Center Von Braun Civic Center Concert Hall 2 153 Huntsville Symphony Orchestra
Alaska Anchorage Alaska Center for the Performing Arts Atwood Concert Hall 1989 2 000 Anchorage Symphony Orchestra
Arizona Mesa Mesa Arts Center Ikeda Theater 2005 1 588
Phoenix Orpheum Jewell and Delbert Hall 1929 1 364
Phoenix Symphony Hall 1972 2 387 Phoenix Symphony, Ballet Arizona, Arizona Opera
Tempe Gammage Auditorium, Arizona State University Grady Gammage Memorial Auditorium 1964 3 017 M&I Bank Broadway in Arizona
Tucson Tucson Convention Center TCC Music Hall 1987 2 289 Opera Arizona
Arkansas Little Rock Robinson Center Music Hall Classic Performance Hall 1940s 2 609 Arkansas Symphony Orchestra
University of Arkansas at Little Rock Stella Boyle Smith Concert Hall 1977 312
Kalifornia Cerritos Cerritos Center for the Performing Arts Concert Hall 1993 1 934
Davis Mondavi Center Jackson Concert Hall 2002 1 800 UC Davis Symphony Orchestra
Escondido California Center for the Arts, Escondido Concert Hall 1994 1 523
Long Beach Richard and Karen Carpenter Performing Arts Center Theatre 1994 1 074
Los Angeles Los Angeles Music Center Dorothy Chandler Pavilion 1964 3 197 Los Angeles Opera, Music Center Dance
Walt Disney Concert Hall 2003 2 265 Los Angeles Philharmonic Orchestra, Los Angeles Master Chorale
UCLA Live Royce Hall 1929 1 834
Mountain View Shoreline Amphitheatre 1986 6 500
Orangen piirikunta Orange County Performing Arts Center Segerstrom Hall 1986 2 936 Philharmonic Society of Orange County
Renee and Henry Segerstrom Concert Hall 2006 2 000 Pacific Symphony Orchestra, The Pacific Chorale
Pasadena Pasadena Civic Auditorium Pasadena Conference Center 1931 3 029 Pasadena Symphony Orchestra, People's Choice Awards
San Diego Copley Symphony Hall 1929 2 252 San Diego Symphony
San Francisco San Francisco War Memorial and Performing Arts Center Louise M. Davies Symphony Hall 1980 2 743 San Francisco Symphony
War Memorial Opera House 1932 3 146 San Francisco Opera
Herbst Theater 1932 916
Santa Barbara Arlington Center for the Performing Arts 1931 2 018 Santa Barbara Symphony Orchestra
Santa Cruz Santa Cruz Civic Auditorium 1940 2 021 Santa Cruz County Symphony
Santa Rosa Wells Fargo Center for the Performing Arts Ruth Finley Person Theater 1981 1 500 Santa Rosa Symphony, Ballet California, ja Redwood Empire Lyric Theater
Colorado Colorado Springs Pikes Peak Center El Pomar Great Hall 1982 2 000 Colorado Springs Philharmonic
Denver Denver Performing Arts Complex Boettcher Concert Hall 1978 2 634 Colorado Symphony Orchestra
Connecticut Fairfield Regina A. Quick Center for the Arts Kelley Theater 1990 740 Fairfield University Orchestra
Hartford Bushnell Center for the Performing Arts Mortensen Hall 1930 2 799 Hartford Symphony Orchestra
New Haven Yale University Woolsey Hall 1901 2 695 New Haven Symphony Orchestra, Yale Symphony Orchestra
Stamford Stamford Center for the Arts Palace Theater 1983 1 580 Stamford Symphony Orchestra
Florida Clearwater Richard B. Baumgardner Center for the Performing Arts Ruth Eckerd Hall 1983 2 180 The Florida Orchestra
Tampa Tampa Bay Performing Arts Center Carol Morsani Hall 1987 2 552 The Florida Orchestra
Ferguson Hall 1987 1 042
Jaeb Theater 1987 292
Tampa Theater 1926 1 446
Miami Carnival Center for the Performing Arts Knight Concert Hall 2006 2 200 New World Symphony
Jacksonville Times-Union Center for the Performing Arts Jacoby Symphony Hall 1997 1 800 Jacksonville Symphony Orchestra
Orlando Bob Carr Performing Arts Centre 2 518 Orlando Philharmonic Orchestra, Orlando Opera, Florida Symphony Youth Orchestra
Georgia Atlanta Woodruff Arts Center Atlanta Symphony Hall 1985 1 762 Atlanta Symphony Orchestra
Morrow Spivey Hall 1991 392  
Gwinnett Gwinnett Center 702  
Athens Classic Center 1996 2 122  
Havaiji Honolulu Neal S. Blaisdell Center Concert Hall 1964 2 158 Honolulu Symphony, Hawai'i Opera Theater
Idaho Rexburg Eliza R. Snow Performing Arts Center Barrus Concert Hall 1981 700 Brigham Young University - Idaho Symphony Orchestra
Illinois Chicago Metro 1927 1 100  
Millennium Park Pritzker Pavilion 2004 4 000[5] Grant Park Music Festival
Symphony Center Orchestra Hall 1904 2 500 Chicago Symphony Orchestra
Highland Park Ravinia Festival Ravinia Pavilion 1906 3 500 Chicago Symphony Orchestra (summer home)
Rockford Coronado Theater 1927 2 400
Urbana Krannert Center for the Performing Arts Foellinger Great Hall 1969 2 078  
Iowa Cedar Rapids Paramount Theater 1927 Cedar Rapids Symphony Orchestra
Decorah Center for Faith and Life 1977 1 428 Luther College Music Department ensembles
Grinnell Bucksbaum Center for the Arts Sebring-Lewis Recital Hall 1999
Iowa City Hancher Auditorium 1972 University of Iowa
Kansas Wichita Century II Performing Arts & Convention Center Concert Hall 1969 2 178  
Kentucky Louisville The Kentucky Center Whitney Hall 1983 2 406 Louisville Orchestra
Louisville Palace 1928 2 700 Louisville Orchestra
Louisiana Baton Rouge Baton Rouge River Center Theatre for the Performing Arts   1 900 Baton Rouge Symphony Orchestra
Shaw Center for the Arts Manship Theater   325
New Orleans Orpheum Theatre 1921 1 780 Louisiana Philharmonic Orchestra
Saenger Theater 1927 2 800
Maine Orono Maine Center for the Arts Hutchins Concert Hall 1986 1 629 Bangor Symphony Orchestra
Maryland Baltimore Meyerhoff Symphony Hall 1992 2 443 Baltimore Symphony Orchestra
Pier Six Concert Pavilion 1991    
College Park Clarice Smith Performing Arts Center Dekelboum Concert Hall 2001 1 100 University of Maryland Symphony Orchestra, UM Choirs
Hagerstown Maryland Theater 1915 1 300 Maryland Symphony Orchestra
Rockville Strathmore Arts Center Music Center at Strathmore 2005 1 976 Baltimore Symphony Orchestra (second home); Washington Performing Arts Society; National Philharmonic
Massachusetts Boston New England Conservatory of Music Jordan Hall 1903 1 019 From the Top
Symphony Hall, Boston 1900 2 625 Boston Symphony Orchestra, Boston Pops
Boston Opera House 1901 2 500 Boston Ballet Nutcracker
Wang Center for the Performing Arts The Wang Theater 1983 3 700 Boston Ballet
Cambridge Harvardin yliopisto Sanders Theater 1 166  
M.I.T. Kresge Auditorium 1955 1 226  
Springfield Symphony Hall 1912 2 611 Springfield Symphony Orchestra
Stockbridge Tanglewood 1940   Boston Symphony Orchestra (in summer)
Worcester Mechanics Hall      
Michigan Ann Arbor Hill Auditorium 1913 3 538  
Detroit Max M. Fisher Music Center Orchestra Hall 1919 2 014 Detroit Symphony Orchestra
East Lansing Michigan State University Wharton Center for Performing Arts Lansing Symphony Orchestra
Flint The Whiting The Whiting, Flint 1967 2 043 Flint Symphony Orchestra
Port Huron McMorran Place Theater 1960 1 157 International Symphony Orchestra
Minnesota Duluth Duluth Entertainment Convention Center Auditorium 1966 2 400 Duluth Superior Symphony Orchestra, Minnesota Ballet
Weber Music Hall, University of Minnesota-Duluth Music Hall 2003 350
Minneapolis Orchestra Hall Concert Hall 1974 2 500 Minnesota Orchestra
Ted Mann Concert Hall, University of Minnesota Concert Hall 1974 1 219
Saint Paul Ordway Center for the Performing Arts Music Hall 1985 1 900 Saint Paul Chamber Orchestra, Minnesota Opera
O'Shaughnessy Auditorium, College of St. Catherine Auditorium 1971 1 700
Mississippi Oxford Gertrude C. Ford Center for the Performing Arts, University of Mississippi Main Performance Hall 2002 1 160
Missouri Columbia Missouri Theater Center for the Arts Main Stage 1928 [6] 1 209 Missouri Symphony
Jesse Hall Jesse Hall Auditorium 1922 1 732
Kansas City Kauffman Center for the Performing Arts 2009[7] 1 600 Kansas City Symphony, Kansas City Ballet
St. Louis Powell Symphony Hall 1968 2 689 Saint Louis Symphony Orchestra
Montana Billings Alberta Bair Theater Billings Symphony Orchestra
Nebraska Lincoln Lied Center for Performing Arts Main Stage 1990 2 210  
Omaha Holland Performing Arts Center Peter Kiewit Concert Hall 2005 2 005 Omaha Symphony Orchestra
Nevada Las Vegas Performing Arts Center, University of Nevada Artemus W. Ham Concert Hall 1976 1 832  
New Hampshire Concord Capitol Center for the Arts Auditorium 2003 1 307
New Jersey Newark New Jersey Performing Arts Center Prudential Hall 1997 2 760 New Jersey Symphony Orchestra
Madison Dorothy Young Center for the Arts, Drew University Concert Hall 2005 450
New Mexico Albuquerque University of New Mexico Popejoy Hall Center for the Arts 1975 1 950 New Mexico Symphony Orchestra
Santa Fe Lensic Theater 2001 851 Santa Fe Symphony Orchestra; Aspen Santa Fe Ballet
New York Albany The Egg Kitty Carlisle Hart Theatre 1978 982
Buffalo Kleinhans Music Hall 1940 2 839 Buffalo Philharmonic Orchestra
New York City Brooklyn Academy of Music Howard Gillman Opera House 1861 2 109  
Brooklyn Conservatory of Music 1908   Brooklyn Philharmonic
Carnegie Hall Stern Auditorium 1891 2 804  
Weill Recital Hall 1986 268  
Zankel Hall 2003 599  
Elaine Kaufman Cultural Center Merkin Concert Hall 1978 451  
Florence Gould Hall 1968 400 Alliance Francaise; New York Theater Ballet
Joyce Theater 1982 472  
Juilliard School Morse Recital Hall      
Paul Recital Hall 1969 278  
Peter J. Sharp Theater   933  
Kaufmann Concert Hall 92nd Street Y 1930 917  
LaGuardia High School LaGuardia Concert Hall 1984 1 146  
Lincoln Center Alice Tully Hall 1 096 The Chamber Music Society of Lincoln Center
Avery Fisher Hall 1962 2 738 New York Philharmonic
Metropolitan Opera House 1966 3 900 Metropolitan Opera
New York State Theater 1964 2 755 New York City Ballet, New York City Opera
New York City Center Mainstage 1943 2 750  
Queens College Colden Center for the Performing Arts 1961 2 127  
Symphony Space Peter Jay Sharp Theater 1978 760 New York Gilbert & Sullivan Players
The Town Hall 1921 1 500  
Rochester Eastman School of Music Eastman Theater 1922 3 094 Rochester Philharmonic Orchestra
Saratoga Springs Saratoga Performing Arts Center 1966 5 000[8] Philadelphia Orchestra, New York City Ballet (summer homes)
Syracuse Landmark Theater 1928 2 900
Pohjois-Carolina Cary Koka Booth Amphitheatre at Regency Park Booth Amphitheatre 2001 7 000[9] North Carolina Symphony
Charlotte Blumenthal Performing Arts Center Belk Theater 1992 2 100 Charlotte Symphony Orchestra
Raleigh Progress Energy Center for the Performing Arts Meymandi Concert Hall 2001 2 300 North Carolina Symphony
Pohjois-Dakota Fargo North Dakota State University Festival Concert Hall 1981 1 000 Fargo-Moorhead Symphony Orchestra
Ohio Cincinnati Aronoff Center for the Arts Fifth Third Bank Theater 1995 150
Jarson-Kaplan Theater 1995 437
Procter & Gamble Hall 1995 2 719 Cincinnati Symphony Orchestra
Cincinnati Music Hall Springer Auditorium 1878 3 516 Cincinnati Symphony Orchestra
University of Cincinnati College-Conservatory of Music Cohen Family Studio Theater 1999 150
Corbett Auditorium 1996 738
Diertle Vocal Arts Center 1995 100
Patricia Corbett Theater 1971 380
Robert J. Werner Recital Hall 1999 300
Watson Recital Hall 140
Cleveland Severance Hall 1931 2 100 Cleveland Orchestra
Columbus Ohio Theatre 1921 2 779 Columbus Symphony Orchestra
Dayton Benjamin and Marian Schuster Performing Arts Center Mead Theatre 2003 2 300 Dayton Opera, Dayton Philharmonic Orchestra
Oberlin Oberlin College Finney Chapel 1908 1 451 Oberlin Conservatory of Music
Youngstown DeYor Performing Arts Center Powers Auditorium 1969 2 303 Youngstown Symphony
Oklahoma Tulsa Tulsa Performing Arts Center Chapman Music Hall 1977 2 365 Tulsa Symphony Orchestra, Chamber Music Tulsa, Ballet Tulsa, Tulsa Opera, Tulsa Oratorio Chorus,Theatre Tulsa, American Theatre Company
VanTrease Performing Arts Center for Education 1997 1 500 Tulsa Community College Signature Symphony
Oklahoma City Civic Center Music Hall 1938 2 500 Oklahoma City Philharmonic, Ballet Oklahoma, Lyric Theatre and Academy, Oklahoma City Repertory Theatre, Oklahoma City Theatre Company
Oregon Eugene Hult Center for the Performing Arts Silva Concert Hall 1982 2 500 Eugene Symphony, Eugene Ballet, Eugene Opera, Eugene Concert Choir, Oregon Bach Festival, Oregon Mozart Players, The Shedd Institute, Willamette Repertory Theater
Soreng Theatre 500
Jacobs Gallery 100
The John G. Shedd Institute for the Arts Jaqua Concert Hall 1926 816 The American Symphonia, Oregon Festival of American Music
Recital Hall 176
Great Hall 200
Portland Portland Center for Perfoming Arts Arlene Schnitzer Concert Hall 1984 2 776 Oregon Symphony
Pennsylvania Allentown Symphony Hall 1896 1 200 Allentown Symphony Orchestra
Bethlehem Zoellner Arts Center Baker Hall 1997 946
Erie Warner Theatre 1976 2 506 Erie Philharmonic, Lake Erie Ballet
Harrisburg Pennsylvania State Capitol Complex The Forum 1931 1 763 Harrisburg Symphony Orchestra
Johnstown Pasquerilla Performing Arts Center Mainstage 1991 1 000 Johnstown Symphony Orchestra
Philadelphia Kimmel Center Verizon Hall 2001 2 500 Philadelphia Orchestra, Philly Pops
Perelman Theater 2001 650 Chamber Orchestra of Philadelphia, Philadelphia Chamber Music Society
Pittsburgh Benedum Center for the Performing Arts 1987 2 885 Pittsburgh Opera
Heinz Hall 1971 2 662 Pittsburgh Symphony Orchestra
State College Center for the Performing Arts Eisenhower Auditorium 2 500 Penn State and Regional Performing Groups
Schwab Auditorium 950 Penn State and Regional Performing Groups
Etelä-Carolina Columbia Koger Center for the Arts Gonzales Hall 1988 2 256 South Carolina Philharmonic
Tennessee Nashville Schermerhorn Symphony Center Laura Turner Concert Hall 2006 1 900 Nashville Symphony Orchestra
Texas Arlington MetroCenter 2005 1 750 Symphony Arlington
Dallas Meyerson Symphony Center Eugene McDermott Concert Hall 1989 2 062 Dallas Symphony Orchestra, Turtle Creek Chorale, the Dallas Wind Symphony, Greater Dallas Youth Orchestra
Smirnoff Music Centre 1988 20 111
Fort Worth Bass Performance Hall 1998 2 056 Fort Worth Symphony Orchestra, Fort Worth Opera, Texas Ballet Theater
Houston Jones Hall 1966 2 912 Houston Symphony Orchestra
Lubbock Texas Tech University Hemmle Recital Hall 1979 600
Richardson Charles W. Eisemann Center for Performing Arts Margaret & Al Hill Performance Hall 2002 1 550 Richardson Symphony Orchestra
Utah Provo Harris Fine Arts Center Gerrit de Jong Jr. Concert Hall 1964 1 485 BYU Philharmonic Orchestra; BYU Choirs
Salt Lake City Abravanel Hall 1979 2 811 Utah Symphony
Virginia Vienna Wolf Trap National Park for the Performing Arts Filene Center 1971 7 000
Washington Seattle Benaroya Hall 1998 2 500 Seattle Symphony
Spokane Metropolitan Performing Arts Center 1915 756 Spokane Symphony
Washington, D.C. Washington, D.C. DAR Constitution Hall Concert Hall 1929 3 702
Kennedy Center for the Performing Arts Kennedy Center Concert Hall 1971 2 442 National Symphony Orchestra (United States)
Länsi-Virginia Charleston Clay Center for the Arts & Sciences Maier Foundation Performance Hall 2003 1 883 West Virginia Symphony Orchestra
Walker Theater 2003 200
Lewisburg Carnegie Hall, Inc. Carnegie Hall 1902 420
Wisconsin Green Bay Weidner Center for the Performing Arts Cofrin Family Hall 1993 2 021
Madison Overture Center for the Arts Overture Hall 2004 2 251 Madison Symphony Orchestra, Madison Opera, Madison Ballet
Milwaukee Marcus Center for the Performing Arts Uihlein Hall 1969 2 305 Milwaukee Symphony Orchestra, Milwaukee Ballet Company, Florentine Opera Company

Lähteet ja viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 500 tällä hetkellä, mutta tullaan laajentamaan
  2. Uudelleenrakennettu
  3. Uudelleenrakennettu ja uudelleenavattu vuonna 1981
  4. Rakenteilla vuonna 2007. Arvioitu avajaisvuosi on 2009 [1].
  5. 4 000 kiinteää; 7 000 nurmella
  6. http://www.motheatre.org/facilities/
  7. Arvioitu alustustöiden aloittaminen syksyllä 2006; Avajaiset joulukuussa 2009
  8. 5 000 verhoiltua istumapaikkaa; 30 000 nurmella
  9. Kaikkiaan 7 000; 6 000 nurmella

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]