Luettelo kissaroduista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo kissaroduista aakkosjärjestyksessä.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

A[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria[1] Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Abessinialainen ABY III Iso-Britannia ABYS ja Somakiss [2] [3] [4] [5] [6]
American curl, lyhytkarvainen ACS II Yhdysvallat American Curlit ry [7]
American curl, pitkäkarvainen ACL II Yhdysvallat American Curlit ry [8]
American wirehair * Yhdysvallat

B[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Balineesi BAL IV Yhdysvallat BAJAVA [9]
Bengali BEN III Aasia Suomen Bengalikissat ry [10]
Burmilla BML III Iso-Britannia [11]
Brittiläinen BRI III Iso-Britannia Suomen Brittikissat ry [12]
Burma BUR III Burma Burmakissan ystävät [13]
Bombay * Yhdysvallat

C[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Cornish rex CRX III Iso-Britannia Suomen rex-kissayhdistys ja Cornish Rex CRX ry [14]
Cymric CYM III Pohjois-Amerikka Suomen Manxrengas ry [15]

D[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Devon rex DRX III Iso-Britannia Suomen rex-kissayhdistys ja Suomen Devonrengas ry [16]

E[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Egyptin mau MAU III Egypti Suomen Egyptin Maut ry [17]
Eurooppalainen lyhytkarva EUR III Eurooppa Suomen Eurooppalaiskissarengas ry [18]
Exotic EXO I Yhdysvallat Persialaiskissat ry ja Colourpointyhdistys ry [19]

G[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
German rex GRX III Saksa Jokikatin kissala Suomen ainoa german rex -kasvattaja. [20]

I[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Itämainen lyhytkarva OSH IV Iso-Britannia Siam-Orient Kissayhdistys ja Oricat [21]
Itämainen pitkäkarva OLH IV Iso-Britannia BAJAVA [22]

J[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Japanin bobtail JBT III Japani [23]
Javaneesi Yhdysvallat BAJAVA

K[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Kartusiaani CHA III Afrikka / Ranska [24]
Korat KOR III Thaimaa Suomen koratrengas [25]
Kuriilien bobtail KBL III [26]

L[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Laperm Yhdysvallat [27]

M[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Maine coon MCO II Yhdysvallat Suomen Maine Coon kissat [28]
Manx MAN III Mansaari Suomen Manxrengas ry [29]
Munchkin *

N[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Neva masquarade[30] NEM II
Norjalainen metsäkissa NFO II Skandinavia / Norja Norjalainen metsäkissa ry [31]
Nebelung Yhdysvallat

O[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Ocicat OCI III Yhdysvallat Ocicat ry [32]

P[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Persialainen PER I Persia Persialaiskissat ry ja Colourpointyhdistys ry [33]
Peterbald PEB IV Venäjä Siam-Orient Kissayhdistys [34]
Pyhä birma SBI II Burma Pyhän Birman Kissa [35]

R[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Ragdoll RAG II Yhdysvallat Suomen ragdoll kissayhdistys ja Suomen Ragdollystävät-seura ry [36]

S[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Scottish fold * Skotlanti
Seychellien lyhytkarva SYS IV Iso-Britannia Siam-Orient Kissayhdistys [37]
Seychellien pitkäkarva SYL IV Iso-Britannia Siam-Orient Kissayhdistys [38]
Sfinx SPH III Kanada Suomen rex-kissayhdistys [39]
Siamilainen SIA IV Siam Siam-Orient Kissayhdistys [40]
Singapura * Singapore
Siperiankissa SIB II Persia Suomen Siperiankissat [41]
Sokoke SOK III Kenia [42]
Somali SOM III Yhdysvallat / Australia ABYS ja Somakiss [43]
Snowshoe SNO III Yhdysvallat [44]

T[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Thai THA * Siam / Thaimaa [45]
Tiffany * Yhdysvallat
Turkkilainen angora TUA II Turkki Vangora [46]
Turkkilainen van TUV II Turkki Vangora [47]
Tonkineesi * Kanada

V[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rotu EMS-koodi Kategoria Alkuperämaa Rotujärjestö/-yhdistys Suomessa Rotumääritelmä (englanniksi)
Venäjänsininen RUS III Venäjä Venäjänsinisemme ry ja Suomen Venäjänsiniset [48]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kansainvälinen kissaliitto FIFe luokittelee kissarodut neljään eri kategoriaan turkin pituuden ja rakenteen perusteella. Kategoriaan I kuuluvat pitkäkarvat ja exotic, II puolipitkäkarvat, III lyhytkarva- ja somalikissat ja IV itämaiset kissat (Pollard 2006, s. 370.) Tähdellä merkityt rodut eivät ole FIFen hyväksymiä.
  2. The Fédération Internationale Féline: Fife ABY - SOM breed standard The Fédération Internationale Féline. Viitattu 18.3.2011. (englanniksi)
  3. Cat Fanciers Associaltion: Cat Fanciers Association - Abyssinian breed standard The Cat Fanciers Association (CFA). Viitattu 18.3.2011. (englanniksi)
  4. The International Cat Association: TICA Abyssinian breed standard The International Cat Association (TICA). Viitattu 18.3.2011. (englanniksi)
  5. The Australian Cat Federation (inc.): A.C.F. Abyssinian breed standard The Australian Cat Federation (inc.). Viitattu 18.3.2011. (englanniksi)
  6. The Australian Cat Federation (inc.): NSW Cat Fanciers' Association Abyssinian breed standard (PDF) NSW Cat Fanciers' Association. Viitattu 19.3.2011. (englanniksi)
  7. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/acs_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  8. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/acl_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  9. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/bal_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  10. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/ben_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  11. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/bml_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  12. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/bri_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  13. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/bur_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  14. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/crx_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  15. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/cym_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  16. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/drx_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  17. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/mau_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  18. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/eur_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  19. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/exo_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  20. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/grx_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  21. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/osh_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  22. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/olh_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  23. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/jbt_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  24. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/cha_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  25. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/kor_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  26. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/kbl_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  27. http://www.cfa.org/breeds/standards/laperm.html
  28. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/mco_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  29. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/man_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  30. Rotu on hyväksytty alustavasti 1. 1. 2009 lähtien. Ajankohtaista SIBY ry. Viitattu 17.7.2008.
  31. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/nfo_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  32. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/oci_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  33. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/per_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  34. http://fifeweb.org/wp/breeds/std/peb_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  35. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/sbi_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  36. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/rag_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  37. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/sys_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  38. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/syl_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  39. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/sph_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  40. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/sia_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  41. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/sib_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  42. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/sok_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  43. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/som_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  44. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/sno_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  45. http://www.ticaeo.com/Content/Publications/Pages/thstd07.pdf
  46. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/tua_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  47. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/tuv_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670
  48. http://www.fifeweb.org/wp/breeds/std/rus_std.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=450&width=670