Luettelo kalleimmista musiikkivideoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tällä sivulla on lista kalleimmista musiikkivideoista. Michael Jacksonilla on eniten videoita kyseisellä listalla; yhteensä viisi. Hänen nimissään on myös kaikkein kallein musiikkivideo joka on koskaan tehty, "Scream", joka on duetto hänen siskonsa Janet Jacksonin kanssa. Ayumi Hamasaki, Madonna ja Janet Jackson ilmestyvät kaikki listalla kolmesti. Wataru Takeishi ja Hype Williams ovat molemmat ohjanneet kolme listan videoista. MC Hammer on esiintyy listalla kahdesti.


Sija Artisti(t) Kappaleen
nimi
Ohjaaja Alkuperäinen
julkaisupäivä
Tuotannon kulut (PC) PC muunnettuna vuoden 2008 kurssin mukaan [1]
1 Michael Jackson & Janet Jackson "Scream" Mark Romanek 13. kesäkuuta 1995 $7,000,000 [2] $9,303,080.93
2 Madonna "Die Another Day" Traktor 22. lokakuuta 2002 $6,000,000+[3] $7,049,719.30
3 Madonna "Express Yourself" David Fincher 17. toukokuuta 1989 $5,000,000+[4] $7,790,725.40
4 Madonna "Bedtime Story" Mark Romanek 1995 $5,000,000+[5] $6,645,058.00
5 Puff Daddy
(featuring Notorious B.I.G. & Busta Rhymes)
"Victory" Marcus Nispel 31. maaliskuuta 1998 $2,700,000+[2] $3,426,163.57
6 MC Hammer "Too Legit to Quit" MC Hammer (tuottaja) Marraskuu 1991 $2,500,000+[6] $3,623,793.76
7 Mariah Carey
(featuring Jay-Z)
"Heartbreaker" Brett Ratner 16. elokuuta 1999 $2,500,000 [2] $3,127,219.83
8 Busta Rhymes
(featuring Janet Jackson)
"What's It Gonna Be?!" Hype Williams & Busta Rhymes 12. maaliskuuta 1999 $2,400,000+[2] $3,002,131.03
9 Celine Dion "It's All Coming Back to Me Now" Nigel Dick 29. heinäkuuta 1996 $2,300,000+[3] $2,999,929.36
10 Michael Jackson "Bad" Martin Scorsese Kesäkuu 1987 $2,200,000+[2] $3,679,145.68
11 Backstreet Boys "Larger Than Life" Joseph Kahn Syyskuu 1999 $2,100,000+[2] $2,626,864.65
12 Will Smith "Miami" Wayne Isham Joulukuu 1998 $2,000,000+[2] $2,537,898.94
13 Missy Elliott "She's a Bitch" Hype Williams 1. toukokuuta 1999 $2,000,000+[2] $2,501,775.86
14 George Michael "Freeek!" Joseph Kahn[7] 2002 $2,000,000 [2] $2,349,906.42
14 Ayumi Hamasaki "My Name's Women" Wataru Takeishi Huhtikuu 2005 $2,000,000+[3] $2,166,102.00
15 Ayumi Hamasaki "Fairyland" Wataru Takeishi Elokuu 2005 $2,000,000+[2] $2,166,102.00
16 TLC "Unpretty" Paul Hunter 29. elokuuta 1999 $1,600,000+[2] $2,001,420.69
17 Michael Jackson "Black or White" John Landis Marraskuu 1991 $1,500,000 [2] $2,174,276.26
18 Guns N' Roses "November Rain" Andy Morahan 2. kesäkuuta 1992 $1,500,000+[2] $2,125,331.01
19 BLACKstreet & Janet Jackson
(featuring Eve & Ja Rule)
"Girlfriend/Boyfriend" Joseph Kahn 23. maaliskuuta 1999 $1,500,000+[2] $1,876,331.90
20 MC Hammer "Here Comes The Hammer" MC Hammer (tuottaja) 1. tammikuuta 1991 $1,300,000+[8] $1,884,372.76
21 Duran Duran "Wild Boys" Russell Mulcahy 1986 $1,200,000 [2] $2,061,292.85
22 Michael Jackson "Remember the Time" John Singleton 1992 $1,200,000+[2] $1,700,264.81
23 Kanye West "Stronger" Hype Williams Heinäkuu 2007 $1,200,000 [2] $1,226,076.51
24 Michael Jackson "Thriller" John Landis 1983 $1,000,000 [9] $1,877,233.42
25 Britney Spears "Toxic" Joseph Kahn Tammikuu 2004 $1,000,000 [10] $1,118,396.34
26 Ayumi Hamasaki "Jewel" Wataru Takeishi Marraskuu 2006 $1,000,000+[3] $1,049,240.40
27 Kanye West feat. Lupe Fiasco "Touch The Sky" Chris Milk Huhtikuu 2006 $1,000,000 [11] $1,049,240.34
28 Mylène Farmer "California" Abel Ferrara 20. maaliskuuta 1996 $700,000 [12] $913,021.98
29 Mylène Farmer "Pourvu qu'elles soient douces" Laurent Boutonnat 12. syyskuuta 1988 €500,000 [13]
30 Slipknot "Duality" Mark Klasfield 27. maaliskuuta 2004 $300,000-$500,000[14] $335,518.90-$559,198.17

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Measuring Worth - Relative Value of US Dollars
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q The Most Expensive Music Video Ever «
  3. a b c d Rangliste: Die teuersten Musikvideos aller Zeiten - NachrichtenVermischtes - WELT ONLINE
  4. "Madonna Diary 1988-1989"
  5. "Comparing Tarsem’s ‘Fall’ and ‘Cell’ to Romanek’s ‘Bedtime Story’"
  6. [1]
  7. George Michael - Freeek! - Music Video Database - The Base Of Music Videos
  8. [2]
  9. http://www.billboard.com/bbcom/news/exclusive-how-michael-jackson-s-thriller-1003990525.story?pn=6 Thriller
  10. Kaufman, Gill: Yes, Britney Really Is Naked In The 'Toxic' Video: VMA Lens Recap August 25, 2004. MTV News. Viitattu 2008-12-31.
  11. http://www.msnbc.msn.com/id/15536834/ MSNBC
  12. Mylène Farmer, le culte - L'envers du décor, Sophie Khairallah, 2007, Why Not Ed., p. 44
  13. L'Intégrale Mylene Farmer, Erwan Chuberre, 2007, City Ed., p. 40 (ISBN 978-2-35288-108-7)
  14. http://www.roadrunnerrecords.com/Blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=21000