Luettelo käytössä olevista valuutoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo käytössä olevista valuutoista maailmassa. Epäitsenäiset alueet ovat kursiivilla ja osittain tunnustettut valtiot lihavoituna.

Aasia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Intian niemimaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Valuutta Valuuttasymboli tai paikallinen nimi ISO-koodi
Bangladeshin lippu Bangladesh Bangladeshin taka taka BDT
Bhutanin lippu Bhutan Bhutanin ngultrum Nu BTN
Intia Intian rupia Rs., Re., रू, रुपया, rupee
Uusi symboli :
INR
Malediivien lippu Malediivit Malediivien rufiyaa rf, ދިވެހި ރުފިޔ, rupee MVR
Nepalin lippu Nepal Nepalin rupia रूपैयाँ, rupee NPR
Pakistanin lippu Pakistan Pakistanin rupia ₨, rupee PKR
Sri Lankan lippu Sri Lanka Sri Lankan rupia ₨, rupee LKR

Itä-Aasia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Valuutta Valuuttasymboli tai paikallinen nimi ISO-koodi
Etelä-Korea Etelä-Korean won ₩, W. KRW
Flag of Hong Kong.svg Hongkong Hongkongin dollari $ HKD
Kiina Kiinan yuan eli renminbi Ұ, 元, renminbi CNY
Japani Japanin jeni ¥, 円 JPY
Flag of Macau.svg Macao Macaon pataca P MOP
Mongolian lippu Mongolia Mongolian tugrik ₮, төгрөг MNT
Pohjois-Korean lippu Pohjois-Korea Pohjois-Korean won ₩, Wn. KPW
Taiwanin lippu Taiwan Uusi Taiwanin dollari 元, NT$, dollar, yuan TWD

Kaakkois-Aasia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Valuutta Valuuttasymboli tai paikallinen nimi ISO-koodi
Brunein lippu Brunei Brunein dollari B$ BND
Filippiinit Filippiinien peso peso, piso PHP
Kambodža Kambodžan riel riel KHR
Indonesia Indonesian rupia rupee IDR
Itä-Timor Yhdysvaltain dollari $, dollar USD
Laos Laosin kip ₭, kip LAK
Malesian lippu Malesia Malesian ringgit RM, ringgit MYR
Myanmarin lippu Myanmar Myanmarin kyat kyat MMK
Singaporen lippu Singapore Singaporen dollari S$ SGD
Thaimaan lippu Thaimaa Thaimaan baht ฿, บาท, bath THB
Vietnamin lippu Vietnam Vietnamin dong đồng VND

Keski-Aasia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Valuutta Valuuttasymboli tai paikallinen nimi ISO-koodi
Kazakstan Kazakstanin tenge tеңге KZT
Kirgisia Kirgisian som som KGS
Uzbekistanin lippu Uzbekistan Uzbekistanin som sum UZS
Tadžikistanin lippu Tadžikistan Tadžikistanin somoni somoni TJS
Turkmenistanin lippu Turkmenistan Turkmenistanin manat manat TMT

Lähi-Itä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Valuutta Valuuttasymboli tai paikallinen nimi ISO-koodi
Afganistanin lippu Afganistan Afganistanin afghani ؋ AFN
Bahrainin lippu Bahrain Bahrainin dinaari dinar BHD
Iran Iranin rial ریال ایران IRR
Irak Irakin dinaari dinar IQD
Israelin lippu Israel Uusi Israelin sekeli ILS
Jemen Jemenin rial rial YER
Jordania Jordanian dinaari dinar JOD
Kuwait Kuwaitin dinaari dinar KWD
Libanon Libanonin punta £L LBP
Omanin lippu Oman Omanin rial rial OMR)
Qatarin lippu Qatar Qatarin rial rial QAR
Saudi-Arabia Saudi-Arabia Saudi-Arabian rial rial SAR
Syyrian lippu Syyria Syyrian punta SYP
Turkin lippu Turkki Uusi Turkin liira £, lira TRY
Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat Yhdistyneiden arabiemiirikuntien dirhami DH, درهم إماراتي AED

Afrikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eteläinen Afrikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Valuutta Valuuttasymboli tai paikallinen nimi ISO-koodi
Angolan lippu Angola Angolan kwanza Kz, kwanza AOA
Botswanan lippu Botswana Botswanan pula pula BWP
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka Etelä-Afrikan randi R, rand ZAR
Komorit Komorien frangi FC, franc, فرنك قمري KMF
Lesotho Lesothon loti loti LSL
Madagaskarin lippu Madagaskar Madagaskarin ariary ariary MGA
Malawin lippu. Malawi Malawin kwacha kwacha MWK
Mauritiuksen lippu Mauritius Mauritiuksen rupia rupee MUR
Mosambikin lippu Mosambik Mosambikin metical MTn, metical MZN
Namibian lippu Namibia Namibian dollari dollar NAD
Swazimaan lippu Swazimaa Swazimaan lilangeni lilangeni SZL
Sambian lippu Sambia Sambian kwacha kwacha ZMK
Zimbabwen lippu Zimbabwe Zimbabwen dollari dollar ZWD

Itä-Afrikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Valuutta Valuuttasymboli tai paikallinen nimi ISO-koodi
Burundin lippu Burundi Burundin frangi F, franc BIF
Djiboutin lippu Djibouti Djiboutin frangi F, franc DJF
Eritrean lippu Eritrea Eritrean nakfa nafka ERN
Etiopia Etiopian birr birr ETB
Kenia Kenian šillinki shilling KES
Ruandan lippu Ruanda Ruandan frangi F, franc RWF
Seychellien lippu Seychellit Seychellien rupia rupee SCR
Somalian lippu Somalia Somalian šillinki shilling SOS
Tansanian lippu Tansania Tansanian šillinki shilling TZS
Ugandan lippu Uganda Ugandan šillinki shilling UGX

Keski-Afrikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Valuutta Valuuttasymboli tai paikallinen nimi ISO-koodi
Gabon CFA-frangi F CFA, franc XAF
Kamerun CFA-frangi F CFA, franc XAF
Keski-Afrikan tasavalta CFA-frangi F CFA, franc XAF
Kongon tasavalta CFA-frangi F CFA, franc XAF
Kongon demokraattinen tasavalta Kongon frangi F, franc CDF
Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea CFA-frangi F CFA, franc XAF
São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe São Tomén ja Príncipen dobra dobra STD
Tšadin lippu Tšad CFA-frangi F CFA, franc XAF

Länsi-Afrikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Valuutta Valuuttasymboli tai paikallinen nimi ISO-koodi
Beninin lippu Benin CFA-frangi F CFA, franc XOF
Burkina Fason lippu Burkina Faso CFA-frangi F CFA, franc XOF
Gambia Gambian dalasi dalasi GMD
Ghana Ghanan cedi ₵, ¢, cedi GHS
Guinea Guinean frangi F, franc GNF
Guinea-Bissau CFA-frangi F CFA, franc XOF
Kap Verde Kap Verden escudo escudo CVE
Liberia Liberian dollari dollar LRD
Malin lippu. Mali CFA-frangi F CFA, franc XOF
Nigerin lippu Niger CFA-frangi F CFA, franc XOF
Nigerian lippu Nigeria Nigerian naira N, naira NGN
Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko CFA-frangi F CFA, franc XOF
Senegalin lippu Senegal CFA-frangi F CFA, franc XOF
Sierra Leonen lippu Sierra Leone Sierra Leonen leone leone SLL
Togon lippu Togo CFA-frangi F CFA, franc XOF

Pohjois-Afrikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Valuutta Valuuttasymboli tai paikallinen nimi ISO-koodi
Algerian lippu Algeria Algerian dinaari د.ج, dinar DZD
Egyptin lippu Egypti Egyptin punta E£, الجنيه المصري EGP
Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan Etelä-Sudanin punta ss£, south sudan pound SSP
Libya Libyan dinaari dinar LYD
Marokon lippu. Marokko Marokon dirham د.م. MAD
Mauritanian lippu. Mauritania Mauritanian ouguiya أوقية MRO
Sudanin lippu Sudan Sudanin punta s£, sudan pound SDG
Tunisian lippu Tunisia Tunisian dinaari DT TND

Amerikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Etelä-Amerikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Valuutta Valuuttasymboli tai paikallinen nimi ISO-koodi
Argentiinan lippu Argentiina Argentiinan peso $, peso ARS
Bolivian lippu Bolivia Bolivian boliviano boliviano BOB
Brasilian lippu Brasilia Brasilian real R$, reais BRL
Chilen lippu Chile Chilen peso $, peso CLP
Ecuadorin lippu Ecuador Yhdysvaltain dollari, Ecuadorin centavo $, dollar USD, ei ole
Falklandinsaaret Falklandin punta £ FKP
Guyana Guyanan dollari G$, dollar GYD
Kolumbia Kolumbian peso $, peso COP
Paraguayn lippu Paraguay Paraguayn guaraní guaraní PYG
Perun lippu Peru Perun nuevo sol S/. PEN
Surinamen lippu Suriname Surinamen dollari dollar SRD
Uruguayn lippu Uruguay Uruguayn peso $, dollar UYU
Venezuelan lippu Venezuela Venezuelan bolívar bolívar VEF

Karibia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Valuutta Valuuttasymboli tai paikallinen nimi ISO-koodi
Anguillan lippu Anguilla Itä-Karibian dollari EC$, dollar XCD
Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda Itä-Karibian dollari EC$, dollar XCD
Aruban lippu Aruba Aruban floriini ƒ AWG
Bahaman lippu Bahama Bahaman dollari B$, dollar BSD
Barbadoksen lippu Barbados Barbadoksen dollari Bds$, dollar BBD
Bonairen lippu Bonaire Yhdysvaltain dollari $, dollar USD
Bermudan lippu Bermuda Bermudan dollari $, dollar BMD
Brittiläisten Neitsytsaarten lippu Brittiläiset Neitsytsaaret Yhdysvaltain dollari, Brittiläisten Neitsytsaarten dollari $, dollar USD, ei ole
Caymansaarten lippu Caymansaaret Caymansaarten dollari CI$, dollar KYD
Curaçaon lippu Curaçao Alankomaiden Antillien guldeni ƒ ANG
Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta Dominikaanisen tasavallan peso $, peso DOP
Dominican lippu Dominica Itä-Karibian dollari EC$, dollar XCD
Grenada Itä-Karibian dollari EC$, dollar XCD
Haiti Haitin gourde gourde HTG
Kuuba Kuuban peso $, peso CUP
Jamaika Jamaikan dollari J$, dollar JMD
Montserratin lippu Montserrat Yhdysvaltain dollari $, dollar USD
Saban lippu Saba Yhdysvaltain dollari $, dollar USD
Saint Kitts ja Nevisin lippu Saint Kitts ja Nevis Itä-Karibian dollari EC$, dollar XCD
Saint Lucian lippu Saint Lucia Itä-Karibian dollari EC$, dollar XCD
Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit Itä-Karibian dollari EC$, dollar XCD
Flag of Sint Eustatius.svg Sint Eustatius Yhdysvaltain dollari $, dollar USD
Sint Maartenin lippu Sint Maarten Alankomaiden Antillien guldeni ƒ ANG
Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago Trinidadin ja Tobagon dollari TTD, titis TTD
Turks- ja Caicossaaret Turks- ja Caicossaaret Yhdysvaltain dollari $, dollar USD
Yhdysvaltain Neitsytsaarten lippu Yhdysvaltain Neitsytsaaret Yhdysvaltain dollari $, dollar USD

Keski-Amerikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Valuutta Valuuttasymboli tai paikallinen nimi ISO-koodi
Belizen lippu Belize Belizen dollari BZ$, dollar BZD
Costa Rican lippu Costa Rica Costa Rican colón colón CRC
El Salvadorin lippu El Salvador Yhdysvaltain dollari $, dollar USD
Guatemala Guatemalan quetzal quetzal GTQ
Honduras Hondurasin lempira lempira HNL
Nicaraguan lippu Nicaragua Nicaraguan córdoba córdoba NIO
Panaman lippu Panama Panaman balboa balboa PAB

Pohjois-Amerikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Valuutta Valuuttasymboli tai paikallinen nimi ISO-koodi
Kanada Kanadan dollari $, $ CA, dollar CAD
Meksikon lippu Meksiko Meksikon peso $, peso MXN
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Yhdysvaltain dollari $, dollar USD

Eurooppa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Euroalueen jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Valuutta Valuuttasymboli tai paikallinen nimi ISO-koodi
Alankomaiden lippu Alankomaat Euro EUR
Belgian lippu Belgia
Espanjan lippu Espanja
Irlanti
Italia
Itävalta
Kreikka
Kypros
Latvia
Luxemburg
Maltan lippu. Malta
Portugalin lippu Portugali
Ranskan lippu Ranska
Saksan lippu Saksa
Slovakian lippu Slovakia
Slovenian lippu Slovenia
Suomen lippu Suomi
Viron lippu Viro

Muut Euroopan unionin jäsenmaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Valuutta Valuuttasymboli tai paikallinen nimi ISO-koodi
Bulgarian lippu Bulgaria Bulgarian lev лев BGN
Liettua Liettuan liti Litai LTL
Puolan lippu Puola Puolan złoty Złoty PLN
Romanian lippu Romania Romanian leu Leu RON
Ruotsin lippu Ruotsi Ruotsin kruunu Krona SEK
Tanskan lippu Tanska Tanskan kruunu Kroner DKK
Tšekin lippu Tšekki Tšekin koruna Koruna CZK
Unkarin lippu Unkari Unkarin forintti Ft, forint HUF
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta Pound sterling £, Pound sterling GBP

Muut Euroopan maat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Valuutta Valuuttasymboli tai paikallinen nimi ISO-koodi
Andorran lippu Andorra Euro EUR
Albanian lippu Albania Albanian lek lek ALL
Flag of Alderney.svg Alderney Alderneyn punta £ ei ole
Armenian lippu Armenia Armenian dram դրամ AMD
Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan Azerbaidžanin manat Manat AZN
Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina Bosnian ja Hertsegovinan vaihdettava markka марка, фенинга BAM
Flag of the Faroe Islands.svg Färsaaret Färsaarten kruunu kr ei ole
Georgia Georgian lari ლარი GEL
Flag of Gibraltar.svg Gibraltar Gibraltarin punta £ GIP
Flag of Guernsey.svg Guernsey Guernseyn punta £ ei ole
Islannin lippu Islanti Islannin kruunu Króna ISK
Flag of Jersey.svg Jersey Jerseyn punta £ ei ole
Liechtenstein Sveitsin frangi Fr, CHF CHF
Kroatia Kroatian kuna Kuna HRK
Flag of Kosovo.svg Kosovo Euro EUR
Makedonian lippu. Makedonia Makedonian denaari Денар MKD
Flag of the Isle of Mann.svg Mansaari Mansaaren punta £ ei ole
Moldovan lippu Moldova Moldovan leu leu MDL
Monacon lippu Monaco Euro EUR
Montenegron lippu Montenegro Euro EUR
Norjan lippu Norja Norjan kruunu krone NOK
Flag of Saint Helena.svg Saint Helena Saint Helenan punta £ SHP
San Marinon lippu San Marino Euro EUR
Serbian lippu Serbia Serbian dinaari Srpski dinar, Српски динар, dinar RSD
Flag of Switzerland.svg Sveitsi Sveitsin frangi Fr, CHF CHF
Flag of Transnistria (state).svg Transnistria Transnistrian rupla р. ei ole
Ukrainan lippu Ukraina Ukrainan hryvnia ₴, грн, гривня UAH
Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä Valko-Venäjän rupla Br. BYR
Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio Euro EUR
Venäjän lippu Venäjä Venäjän rupla Р., руб., рубль RUB

Oseania[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Valuutta Valuuttasymboli tai paikallinen nimi ISO-koodi
Australian lippu Australia Australian dollari $, $ AUD, dollar AUD
Cookinsaarten lippu Cookinsaaret Uuden-Seelannin dollari, Cookinsaarten dollari dollar NZD
Fidži Fidžin dollari $, $ FJ, dollar FJD
Kiribati Australian dollari, Kiribatin dollari $, $ AUD, dollar AUD, ei ole
Kookossaaret Australian dollari $, $ AUD, dollar AUD
Marshallinsaarten lippu. Marshallinsaaret Yhdysvaltain dollari $, dollar USD
Mikronesian lippu Mikronesia Yhdysvaltain dollari, Mikronesian dollari $, dollar USD, ei ole
Naurun lippu Nauru Australian dollari, Naurun dollari $, $ AUD, dollar AUD, ei ole
Niuen lippu Niue Uuden-Seelannin dollari, Niuen dollari dollar NZD, ei ole
Palaun lippu Palau Yhdysvaltain dollari, Palaun dollari $, dollar USD, ei ole
Pitcairnin lippu Pitcairn Uuden-Seelannin dollari, Pitcairnin dollari dollar NZD, ei ole
Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea Papua-Uuden-Guinean kina kina PGK
Flag of French Polynesia.svg Ranskan Polynesia CFP-frangi Fr XPF
Salomonsaarten lippu Salomonsaaret Salomonsaarten dollari $, $ SI, dollar SBD
Samoan lippu Samoa Samoan tala tala WST
Tongan lippu Tonga Tongan paʻanga paʻanga TOP
Tuvalun lippu Tuvalu Australian dollari, Tuvalun dollari $, $ AUD, dollar AUD, ei ole
Flag of New Caledonia.svg Uusi-Kaledonia CFP-frangi Fr XPF
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti Uuden-Seelannin dollari dollar NZD
Vanuatun lippu Vanuatu Vanuatun vatu vatu VUV
Wallis and futuna flag.png Wallis ja Futuna CFP-frangi Fr XPF

Tunnustamattomat valtiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Valuutta Valuuttasymboli tai paikallinen nimi ISO-koodi
Abhasian lippu Abhasia Abhasian apsar apsar ei ole
Etelä-Ossetian lippu Etelä-Ossetia Venäjän rupla rupla RUB
Saharan demokraattinen arabitasavalta Saharan demokraattinen arabitasavalta Saharan demokraattisen arabitasavallan peseta peseta ei ole
Somalimaan lippu Somalimaa Somalimaan shillinki shillinki ei ole
Flag of Nagorno-Karabakh.svg Vuoristo-Karabahin tasavalta Vuoristo-Karabahin dram dram ei ole