Luettelo joista pituuden mukaan

Wikipedia
(Ohjattu sivulta Luettelo joista virtaaman mukaan)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo maailman pisimmistä joista. Pituus on laskettu sivujoen lähteestä, mikäli näin saatu pituus on varsinaista jokea suurempi. Jokien ilmoitettu pituus vaihtelee jonkin verran tietolähteestä ja mittaustavasta riippuen, eikä jokien keskinäinen sijoitus ole yksiselitteinen. Virtaama on laskettu kuutiometreinä sekunnissa joen suuaukolta tai sen läheisyydestä.

Luettelossa otettu huomioon sivujoet, joiden pituus tai virtaama on otettu huomioon kokonaisluvussa.

Jokien pituuden mittaaminen on vaikeaa, sillä niillä on fraktaalinen luonne – mitä tarkemmin mitataan, sitä pidemmältä joki vaikuttaa. On myös vaikea määritellä joen alku- ja loppupiste, koska monet yläjuoksun haarat voivat olla kuivina osan vuodesta. Laajoilla suistoalueilla on useita haaroja, joiden pituus vaihtelee. Eräät suuret joet laajenevat vähitellen lahdiksi saavuttaessaan rannikon.

Joet joiden pituus on yli 1000 km[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maanosa Järjestys Joki Pituus (km) Pituus (mailia) Valuma-alue (km²) Virtaama (m³/s) Laskupaikka Valtiot valuma-alueella
Afrikka 1. Niili 6 650 [1] 4 132 3 254 555 5 100 Välimeri Etiopia
Eritrean lippu Eritrea
Sudanin lippu Sudan
Ugandan lippu Uganda
Tansanian lippu Tansania
Kenia
Ruandan lippu Ruanda
Burundin lippu Burundi
Egyptin lippu Egypti
Kongon demokraattinen tasavalta
Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan
Etelä-Amerikka 2. Amazon [2][3] 6 400 3 976 7 050 000 219 000[4] Atlantin valtameri Brasilian lippu Brasilia
Perun lippu Peru
Bolivian lippu Bolivia
Kolumbia
Ecuadorin lippu Ecuador
Venezuelan lippu Venezuela
Guyana
Aasia 3. Jangtse[5] [6] 6 300 3 917 1 800 000 31 900[7] Itä-Kiinan meri Kiina
Pohjois-Amerikka 4. Mississippi
MissouriJefferson
6 275 3 902 2 980 000 16 200 [7] Meksikonlahti Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Kanada
Aasia 5. JeniseiAngaraSelenga 5 539 3 445 2 580 000 19 600[7] Karanmeri Venäjän lippu Venäjä
Mongolian lippu Mongolia
Aasia 6. Keltainenjoki[8] 5 464 3 395 745 000 2 110 Bohainmeri Kiina
Aasia 7. ObIrtyš 5 410[6] 3 364 2 990 000 12 800[7] Obinlahti Venäjän lippu Venäjä
Kazakstan
Kiina
Mongolian lippu Mongolia
Etelä-Amerikka 8. Paraná - Río de la Plata 4 880 3 030 2 582 672 18 000 Río de la Plata Brasilian lippu Brasilia
Argentiinan lippu Argentiina
Paraguayn lippu Paraguay
Bolivian lippu Bolivia
Uruguayn lippu Uruguay
Afrikka 9. Kongo 4 700[6][9] 2 922 3 680 000 41 800 Atlantin valtameri Kongon demokraattinen tasavalta
Keski-Afrikan tasavalta
Angolan lippu Angola
Kongon tasavalta
Tansanian lippu Tansania
Kamerun
Sambian lippu Sambia
Burundin lippu Burundi
Ruandan lippu Ruanda
Aasia 10. AmurArgun 4 444 2 763 1 855 000 11 400[7] Ohotanmeri Venäjän lippu Venäjä
Kiina
Mongolian lippu Mongolia
Aasia 11. Lena 4 400[6][10] 2 736 2 490 000 17 100[7] Laptevinmeri Venäjän lippu Venäjä
Aasia 12. Mekong 4 350 2 705 810 000 16 000[7] Etelä-Kiinanmeri Kiina
Myanmarin lippu Myanmar
Laos
Thaimaan lippu Thaimaa
Kambodža
Vietnamin lippu Vietnam
Pohjois-Amerikka 13. MackenzieSlavePeaceFinlay 4 241[6] 2 637 1 790 000 10 300 Beaufortinmeri Kanada
Afrikka 14. Niger 4 200 2 611 2 090 000 9 570 Guineanlahti Nigerian lippu Nigeria
Malin lippu. Mali
Nigerin lippu Niger
Algerian lippu Algeria
Guinea
Kamerun
Burkina Fason lippu Burkina Faso
Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko
Beninin lippu Benin
Tšadin lippu Tšad
Australia/Oseania 15. MurrayDarling 3 672 2 282 1 061 000 767 Etelämeri Australian lippu Australia
Etelä-Amerikka 16. TocantinsAraguaia 3 650 2 270 950 000 13 598 Atlantin valtameri Brasilian lippu Brasilia
Eurooppa 17. Volga 3 645 2 266 1 380 000 8 080 Kaspianmeri Venäjän lippu Venäjä
Aasia 18. Shatt al-Arab – Eufrat 3 596
2 236
884 000 856 Persianlahti Irak
Turkin lippu Turkki
Syyrian lippu Syyria
Etelä-Amerikka 19. MadeiraMamoréGrandeCaineRocha 3 380 2 100 1 485 200 31 200 Amazon Brasilian lippu Brasilia
Bolivian lippu Bolivia
Perun lippu Peru
Etelä-Amerikka 20. Purús 3 211 1 995 63 166 8 400 Amazon Brasilian lippu Brasilia
Perun lippu Peru
Pohjois-Amerikka 21. Yukon 3 185[6] 1 980 850 000 6 210 Beringinmeri Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Kanada
Aasia 22. Indus 3 180[6] 1 976 960 000 7 160 Arabianmeri Pakistanin lippu Pakistan
Intia
Kiina
Etelä-Amerikka 23. São Francisco 3 180 1 976 610 000 3 300[6] Atlantin valtameri Brasilian lippu Brasilia
Aasia 24. Syrdarja – Naryn 3 078 1 913 219 000 703 Araljärvi Kazakstan
Kirgisia
Uzbekistanin lippu Uzbekistan
Tadžikistanin lippu Tadžikistan
Aasia 25. Salween 3 060 1 901 324 000 3 153 Andamanmeri Kiina
Myanmarin lippu Myanmar
Thaimaan lippu Thaimaa
Pohjois-Amerikka 26. Saint Lawrence 3 058 1 900 1 030 000 10 100 Saint Lawrencen lahti Kanada
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Pohjois-Amerikka 27. Rio Grande 3 057 1 900 570 000 82 Meksikonlahti Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Meksikon lippu Meksiko
Aasia 28. Ala-Tunguska 2 989 1 857 473 000 3 600 Jenisei Venäjän lippu Venäjä
Aasia 29. BrahmaputraTsangpo 2 948 1 832 1 730 000 19 200 [11] Ganges Intia
Kiina
Nepalin lippu Nepal
Bangladeshin lippu Bangladesh
Bhutanin lippu Bhutan
Eurooppa 30. TonavaBreg 2 888 1 795 817 000 7 130 Mustameri Romanian lippu Romania
Unkarin lippu Unkari
Itävalta
Serbian lippu Serbia
Saksan lippu Saksa
Slovakian lippu Slovakia
Bulgarian lippu Bulgaria
Kroatia
Afrikka 31. Zambesi 2 693* 1 673* 1 330 000 4 880 Mosambikin kanaali Sambian lippu Sambia
Angolan lippu Angola
Zimbabwen lippu Zimbabwe
Mosambikin lippu Mosambik
Malawin lippu. Malawi
Tansanian lippu Tansania
Namibian lippu Namibia
Botswanan lippu Botswana
Aasia 32. Viljui 2 650 1 647 454 000 1 480 Lena Venäjän lippu Venäjä
Etelä-Amerikka 33. Araguaia 2 627 1 632 358 125 5 510 Tocantins Brasilian lippu Brasilia
Aasia 34. GangesHooghlyPadma 2 620 1 628 907 000 12 037 Bengalinlahti Intia
Bangladeshin lippu Bangladesh
Nepalin lippu Nepal
Kiina
Aasia 35. Amudarja - Panj 2 620 1 628 534 739 1 400 Araljärvi Uzbekistanin lippu Uzbekistan
Turkmenistanin lippu Turkmenistan
Tadžikistanin lippu Tadžikistan
Afganistanin lippu Afganistan
Etelä-Amerikka 36. Japurá 2 615 1 625 242 259 6 000 Amazon Brasilian lippu Brasilia
Kolumbia
Pohjois-Amerikka 37. NelsonSaskatchewan 2 570 1 597 1 093 000 2 575 Hudsoninlahti Kanada
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Etelä-Amerikka 38. align="left"|Paraguay 2 549 1 584 900 000 4 300 Paraná Brasilian lippu Brasilia
Paraguayn lippu Paraguay
Bolivian lippu Bolivia
Argentiinan lippu Argentiina
Aasia 39. Kolyma 2 513 1 562 644 000 3 800 Itä-Siperian meri Venäjän lippu Venäjä
Etelä-Amerikka 40. Pilcomayo 2 500 1 553 270 000 Paraguay Paraguayn lippu Paraguay
Argentiinan lippu Argentiina
Bolivian lippu Bolivia
Aasia 41. Ylä-Ob - Katun 2 490 1 547 Ob Venäjän lippu Venäjä
Aasia 42. Išim 2 450 1 522 177 000 56 Irtyš Kazakstan
Venäjän lippu Venäjä
Etelä-Amerikka 43. Juruá 2 410 1 498 200 000 6 000 Amazon Perun lippu Peru
Brasilian lippu Brasilia
Eurooppa 44. Ural 2 428 1 509 237 000 475 Kaspianmeri Venäjän lippu Venäjä
Kazakstan
Pohjois-Amerikka 45. Arkansas 2 348 1 459 505 000
(435 122)
1 066 Mississippi Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Pohjois-Amerikka 46. Colorado 2 333 1 450 390 000 1 200 Kalifornianlahti Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Meksikon lippu Meksiko
Aasia 47. Olenjok 2 292 1 424 219 000 1 210 Laptevinmeri Venäjän lippu Venäjä
Eurooppa 48. Dnepr 2 287 1 421 516 300 1 670 Mustameri Venäjän lippu Venäjä
Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä
Ukrainan lippu Ukraina
Aasia 49. Aldan 2 273 1 412 729 000 5 060 Lena Venäjän lippu Venäjä
Afrikka 50. UbangiUele 2 270 1 410 772 800 4 000 Kongo Kongon demokraattinen tasavalta
Keski-Afrikan tasavalta
Kongon tasavalta
Etelä-Amerikka 51. Rio Negro 2 250 1 450 720 114 26 700 Amazon Brasilian lippu Brasilia
Venezuelan lippu Venezuela
Kolumbia
Pohjois-Amerikka 52. Columbia 2 250 (1 953) 1 450 (1 214) 415 211 7 500 Tyyni valtameri Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Kanada
Aasia 53. Helmijoki 2 200 1 376 437 000 13 600 Etelä-Kiinanmeri Kiina
Vietnamin lippu Vietnam
Pohjois-Amerikka 54. Red 2 188 1 360 78 592 875 Mississippi Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Aasia 55. Iravadi 2 170 1 348 411 000 13 000 Andamanmeri Myanmarin lippu Myanmar
Afrikka 56. Kasai 2 153 1 338 880 200 10 000 Kongo Angolan lippu Angola
Kongon demokraattinen tasavalta
Pohjois-Amerikka 57. OhioAllegheny 2 102 1 306 490 603 7 957 Mississippi Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Etelä-Amerikka 58. Orinoco 2 101 1 306 1 380 000 33 000 Atlantin valtameri Venezuelan lippu Venezuela
Kolumbia
Guyana
Aasia 59. Tarim 2 100 1 305 557 000 Lop Nur Kiina
Etelä-Amerikka 60. Xingu 2 100 1 305 Amazon Brasilian lippu Brasilia
Afrikka 61. Oranje 2 092 1 300     Atlantin valtameri Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka
Namibian lippu Namibia
Botswanan lippu Botswana
Lesotho
Etelä-Amerikka 62. Pohjoinen Salado 2 010 1 249 Paraná Argentiinan lippu Argentiina
Aasia 63. Vitim 1 978 1 229 Lena Venäjän lippu Venäjä
Aasia 64. Tigris 1 950 1 212 Shatt al-Arab Turkin lippu Turkki
Irak
Syyrian lippu Syyria
Aasia 65. Sungari 1 927 1 197 Amur Kiina
Etelä-Amerikka 66. Tapajós 1 900 1 181 Amazon Brasilian lippu Brasilia
Eurooppa 67. Don 1 870 1 162 425 600 935 Azovanmeri Venäjän lippu Venäjä
Ukrainan lippu Ukraina
Aasia 68. Kivinen-Tunguska 1 865 1 159 240 000 Jenisei Venäjän lippu Venäjä
Eurooppa 69. Petšora 1 809 1 124 322 000 Barentsinmeri Venäjän lippu Venäjä
Eurooppa 70. Kama 1 805 1 122 507 000 Volga Venäjän lippu Venäjä
Afrikka 71. Limpopo 1 800 1 118 413 000 Intian valtameri Mosambikin lippu Mosambik
Zimbabwen lippu Zimbabwe
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka
Botswanan lippu Botswana
Etelä-Amerikka 72. Guaporé 1 749 1 087 Mamoré Brasilian lippu Brasilia
Bolivian lippu Bolivia
Aasia 73. Indigirka 1 726 1 072 360 400 1 810 Itä-Siperian meri Venäjän lippu Venäjä
Pohjois-Amerikka 74. Snake 1 670 1 038 279 719 1 611 Columbia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Afrikka 75. Senegal 1 641 1 020 419 659 Atlantin valtameri Guinea
Senegalin lippu Senegal
Malin lippu. Mali
Mauritanian lippu. Mauritania
Etelä-Amerikka 76. Uruguay 1 610 1 000 370 000 Atlantin valtameri Uruguayn lippu Uruguay
Argentiinan lippu Argentiina
Brasilian lippu Brasilia
Australia/Oseania 77. Murrumbidgee 1 600 994 Murray Australian lippu Australia
Afrikka 77. Sininen Niili 1 600 994 326 400 Niili Etiopia
Sudanin lippu Sudan
Pohjois-Amerikka 77. Churchill 1 600 994 Hudsoninlahti Kanada
Aasia 77. Hatanga 1 600 994 Laptevinmeri Venäjän lippu Venäjä
Afrikka 77. Okavango 1 600 994 Okavango Namibian lippu Namibia
Angolan lippu Angola
Botswanan lippu Botswana
Afrikka 77. Volta 1 600 994 Guineanlahti Ghana
Burkina Fason lippu Burkina Faso
Togon lippu Togo
Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko
Beninin lippu Benin
Etelä-Amerikka 83. Beni 1 599 994 283 350 8 900 Madeira Bolivian lippu Bolivia
Pohjois-Amerikka 84. Platte 1 594 990 Missouri Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Aasia 85. Tobol 1 591 989 Irtysh Kazakstan
Venäjän lippu Venäjä
Afrikka 86. JubbaShebelle 1 580* 982* Intian valtameri Etiopia
Somalian lippu Somalia
Etelä-Amerikka 87. Içá 1 575 979 Amazon Brasilian lippu Brasilia
Perun lippu Peru
Kolumbia
Ecuadorin lippu Ecuador
Etelä-Amerikka 88. Magdalena 1 550 963 263 858 9 000 Karibianmeri Kolumbia
Aasia 89. Hanshui 1 532 952 Yangtze Kiina
Eurooppa 90. Oka 1 500 932 Volga Venäjän lippu Venäjä
Pohjois-Amerikka 91. Pecos 1 490 926 Rio Grande Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Aasia 92. Ylä-Jenisei 1 480 920 Jenisei Venäjän lippu Venäjä
Mongolian lippu Mongolia
Aasia 93. Godavari 1 465 910 312 812 3 061 Bengalinlahti Intia
Pohjois-Amerikka 94. Colorado 1 438 894 Meksikonlahti Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Etelä-Amerikka 94. Río Grande 1 438 894 102 600 264 Ichilo Bolivian lippu Bolivia
Eurooppa 96. Belaja 1 420 882 Kama Venäjän lippu Venäjä
Australia/Oseania 96. Cooper CreekBarcoo 1 420 880 Eyrejärvi Australian lippu Australia
Etelä-Amerikka 98. Marañón 1 415 879 Amazon Perun lippu Peru
Eurooppa 99. Dnestr 1 411 (1 352) 877 (840) Mustameri Ukrainan lippu Ukraina
Moldovan lippu Moldova
Afrikka 100. Benue 1 400 870 Niger Kamerun
Nigerian lippu Nigeria
Aasia 100. Ili 1 400 870 Balkašjärvi Kiina
Kazakstan
Australia/Oseania 100. Warburton CreekGeorgina 1 400 870 Eyrejärvi Australian lippu Australia
Aasia 103. Sutlej 1 372 852 Chenab Kiina
Intia
Pakistanin lippu Pakistan
Aasia 104. Jamuna 1 370 851 366 223 2 950 Ganges Intia
Eurooppa 105. Vjatka 1 370 851 Kama Venäjän lippu Venäjä
Pohjois-Amerikka 106. Fraser 1 368 850 220 000 3 475 Tyyni valtameri Kanada
Eurooppa 107. Kura 1 364 848 Kaspianmeri Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan
Georgia
Armenian lippu Armenia
Turkin lippu Turkki
Iran
Etelä-Amerikka 108. Rio Grande 1 360 845 Paraná Brasilian lippu Brasilia
Pohjois-Amerikka 109. Brazos 1 352 840 Meksikonlahti Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Etelä-Amerikka 110. Cauca 1 350 839 Magdalena Kolumbia
Aasia 111. Liao 1 345 836 Bohainmeri Kiina
Aasia 112. Jalong 1 323 822 Yangtze Kiina
Etelä-Amerikka 113. Iguaçu 1 320 820 Paraná Brasilian lippu Brasilia
Argentiinan lippu Argentiina
Aasia 113. Oljokma 1 320 820 Lena Venäjän lippu Venäjä
Eurooppa 115. Viena – Suhona 1 302 809 357 052 3 332 Valkoinenmeri Venäjän lippu Venäjä
Aasia 116. Krishna 1 300 808 Bengalinlahti Intia
Etelä-Amerikka 116. Iriri 1 300 808 Xingu Brasilian lippu Brasilia
Aasia 117. Narmada 1 289 801 Arabianmeri Intia
Afrikka 118. Lomami 1 280 795 Kongo Kongon demokraattinen tasavalta
Pohjois-Amerikka 119. Ottawa 1 271 790 146 300 1 950 Saint Lawrence Kanada
Pohjois-Amerikka 120. Lerma - Rio Grande de Santiago 1 270 789 119 543 Tyyni valtameri Meksikon lippu Meksiko
Eurooppa 121. ElbeVltava 1 252 778 148 268 711 Pohjanmeri Saksan lippu Saksa
Tšekin lippu Tšekki
Aasia 122. Zeja 1 242 772 Amur Venäjän lippu Venäjä
Etelä-Amerikka 123. Juruena 1 240 771 Tapajós Brasilian lippu Brasilia
Pohjois-Amerikka 124. Ylä-Mississippi 1 236 768 Mississippi Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Eurooppa 125. Rein 1 233 768 198 735 2 330 Pohjanmeri Saksan lippu Saksa
Ranskan lippu Ranska
Sveitsin lippu Sveitsi
Alankomaiden lippu Alankomaat
Itävalta
Liechtenstein
Italia
Belgian lippu Belgia
Luxemburg
Pohjois-Amerikka 126. Athabasca 1 231 765 95 300 Mackenzie Kanada
Pohjois-Amerikka 127. Canadian 1 223 760 Arkansas Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Pohjois-Amerikka 128. Pohjois-Saskatchewan 1 220 758 Saskatchewan Kanada
Afrikka 129. Vaal 1 210 752 Oranjejoki Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka
Afrikka 130. Shire 1 200 746 Zambezi Mosambikin lippu Mosambik
Malawin lippu. Malawi
Aasia 131. Nen 1 190 739 Songhua Kiina
Aasia 132. Kızılırmak 1 182 734 115 000 400 Mustameri Turkin lippu Turkki
Pohjois-Amerikka 133. Green 1 175 730 Colorado Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Pohjois-Amerikka 134. Milk 1 173 729 Missouri Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Kanada
Aasia 135. Chindwin 1 158 720 Ayeyarwady Myanmarin lippu Myanmar
Afrikka 136. Sankuru 1 150 715 Kasai Kongon demokraattinen tasavalta
Aasia 136. Wu 1 150 715 80 300 1 108 Yangtze Kiina
Aasia 137. Punainenjoki 1 149 714 143 700 2 640 Tonkininlahti Kiina
Vietnamin lippu Vietnam
Pohjois-Amerikka 138. Dakotas 1 143 710 Missouri Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Aasia 138. Kapuas 1 143 710 Etelä-Kiinanmeri Indonesia
Eurooppa 140. Desna 1 130 702 88 900 360 Dnepr Venäjän lippu Venäjä
Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä
Ukrainan lippu Ukraina
Aasia 140. Helmand 1 130 702 Hamun-i-Helmand Afganistanin lippu Afganistan
Iran
Etelä-Amerikka 140. Madre de Dios 1 130 702 125 000 4 915 Beni Perun lippu Peru
Bolivian lippu Bolivia
Etelä-Amerikka 140. Tietê 1 130 702 Paraná Brasilian lippu Brasilia
Eurooppa 140. Vytšegda 1 130 702 Dvina Venäjän lippu Venäjä
Aasia 145. Sepik 1 126 700 77 700 Tyyni valtameri Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea
Indonesia
Pohjois-Amerikka 146. Cimarron 1 123 698 Arkansas Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Aasia 147. Anadyr 1 120 696 Anadyrinlahti Venäjän lippu Venäjä
Etelä-Amerikka 147. Paraíba do Sul 1 120 696 Atlantin valtameri Brasilian lippu Brasilia
Aasia 149. Jialing 1 119 695 Yangtze Kiina
Pohjois-Amerikka 150. Liard 1 115 693 Mackenzie Kanada
Pohjois-Amerikka 151. Cumberland 1 105 687 46 830 862 Mississippi Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Pohjois-Amerikka 152. White 1 102 685 Mississippi Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Etelä-Amerikka 153. Huallaga 1 100 684 Marañón Perun lippu Peru
Afrikka 153. Kwango 1 100 684 263 500 2 700 Kasai Angolan lippu Angola
Kongon demokraattinen tasavalta
Afrikka 153. Draa 1 100 684 Atlantin valtameri Marokon lippu. Marokko
Afrikka 156. Gambia 1 094 680 Atlantin valtameri Gambia
Senegalin lippu Senegal
Guinea
Aasia 157. Chenab 1 086 675 Indus Intia
Pakistanin lippu Pakistan
Pohjois-Amerikka 158. Yellowstone 1 080 671 114 260 Missouri Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Aasia 158. Ghaghara 1 080 671 127 950 2 990 Ganges Intia
Nepalin lippu Nepal
Kiina
Aasia 160. Huai 1 078 670 270 000 1 110 Yangtze Kiina
Aasia 161. Araks 1 072 665 102 000 285 Kura Turkin lippu Turkki
Armenian lippu Armenia
Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan
Iran
Aasia 162. Chu 1 067 663 62 500 Kirgisia
Kazakstan
Eurooppa 163. Donets 1 078 (1 053) 670 (654) Don Venäjän lippu Venäjä
Ukrainan lippu Ukraina
Etelä-Amerikka 164. Rio Bermejo 1 050 652 Paraguay Argentiinan lippu Argentiina
Bolivian lippu Bolivia
Aasia 164. Fly 1 050 652 Papuanlahti Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea
Indonesia
Etelä-Amerikka 164. Guaviare 1 050 652 Orinoco Kolumbia
Pohjois-Amerikka 164. Kuskokwim 1 050 652 Beringinsalmi Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Pohjois-Amerikka 168. Tennessee 1 049 652 Ohio Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Eurooppa 169. Veiksel 1 047 630 194 424 1 080 Itämeri Puolan lippu Puola
Afrikka 170. Aruwimi 1 030 640 Kongo Kongon demokraattinen tasavalta
Eurooppa 171. Väinäjoki 1 020 634 87 900 678 Riianlahti Latvia
Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä
Venäjän lippu Venäjä
Pohjois-Amerikka 172. Gila 1 015 631 Colorado Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Eurooppa 173. Loire 1 012 629 115 271 840 Atlantin valtameri Ranskan lippu Ranska
Etelä-Amerikka 174. Essequibo 1 010 628 Atlantin valtameri Guyana
Eurooppa 174. Khoper 1 010 628 Don Venäjän lippu Venäjä
Eurooppa 176. Tajo 1 006 625 80 100 Atlantin valtameri Espanjan lippu Espanja
Portugalin lippu Portugali

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]