Luettelo jääkiekon SM-mitalisteista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo jääkiekon SM-mitalisteista.

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SM-sarjan aika[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Gold medal blank.svg Mestari Silver medal blank.svg Hopeaa Bronze medal blank.svg Pronssia
1928 Viipurin Reipas KIF
1929 HJK HPS
1930 ei pelattu liian leudon talven vuoksi
1931 TaPa HJK
1932 HJK HPS
1933 HSK HJK
1934 HSK HPS Ilves
1935 HJK Ilves HSK
1936 Ilves KIF HJK
1937 Ilves KIF HJK
1938 Ilves HJK KIF
1939 KIF HJK Ilves
1940 ei pelattu talvisodan vuoksi
1941 KIF HJK Ilves
1942 ei pelattu jatkosodan vuoksi
1943 KIF TPS Ilves
1944 ei pelattu jatkosodan vuoksi
1945 Ilves Tarmo KIF
1946 Ilves Tarmo TBK
1947 Ilves Tarmo TBK
1948 Tarmo Ilves TBK
1949 Tarmo Ilves TuPK
1950 Ilves Tarmo TBK
1951 Ilves Tarmo TBK
1952 Ilves HPK Tarmo
1953 TBK Tarmo TPS
1954 TBK K-Kissat HPK
1955 TBK TPS HIFK
1956 TPS Tarmo Tappara
1957 Ilves TPS Tappara
1958 Ilves Tappara Tarmo
1959 Tappara TK-V HIFK
1960 Ilves Tappara TK-V
1961 Tappara Lukko TK-V
1962 Ilves TK-V Tappara
1963 Lukko Tappara Ilves
1964 Tappara TK-V Ilves
1965 Karhut Ilves Lukko
1966 Ilves Lukko SaiPa
1967 RU-38 TPS Ilves
1968 KOOVEE Ilves TuTo
1969 HIFK Ilves Lukko
1970 HIFK Ilves TuTo
1971 Ässät Jokerit HIFK
1972 Ilves HJK HIFK
1973 Jokerit HIFK Tappara
1974 HIFK Tappara Ilves
1975 Tappara HIFK Ilves

SM-liigan aika[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SM-liigan voittajat saavat kultamitalit ja vuodeksi Kanada-maljan.

Vuosi Gold medal blank.svg Mestari Silver medal blank.svg Hopeaa Bronze medal blank.svg Pronssia Runkosarjan voittaja
1975–1976 TPS Tappara Ässät TPS
1976–1977 Tappara TPS KOOVEE Tappara
1977–1978 Ässät Tappara TPS Tappara
1978–1979 Tappara Ässät TPS Ässät
1979–1980 HIFK Ässät Kärpät TPS
1980–1981 Kärpät Tappara TPS Tappara
1981–1982 Tappara TPS HIFK TPS
1982–1983 HIFK Jokerit Ilves Jokerit
1983–1984 Tappara Ässät Kärpät Tappara
1984–1985 Ilves TPS Kärpät TPS
1985–1986 Tappara HIFK Kärpät Tappara
1986–1987 Tappara Kärpät HIFK Kärpät
1987–1988 Tappara Lukko HIFK Ilves
1988–1989 TPS JyP HT Ilves TPS
1989–1990 TPS Ilves Tappara TPS
1990–1991 TPS KalPa HPK TPS
1991–1992 Jokerit JyP HT HIFK JyP HT
1992–1993 TPS HPK JyP HT TPS
1993–1994 Jokerit TPS Lukko TPS
1994–1995 TPS Jokerit Ässät Jokerit
1995–1996 Jokerit TPS Lukko Jokerit
1996–1997 Jokerit TPS HPK Jokerit
1997–1998 HIFK Ilves Jokerit TPS
1998–1999 TPS HIFK HPK TPS
1999–2000 TPS Jokerit HPK TPS
2000–2001 TPS Tappara Ilves Jokerit
2001–2002 Jokerit Tappara HPK Tappara
2002–2003 Tappara Kärpät HPK HPK
2003–2004 Kärpät TPS HIFK TPS
2004–2005 Kärpät Jokerit HPK Kärpät
2005–2006 HPK Ässät Kärpät Kärpät
2006–2007 Kärpät Jokerit HPK Kärpät
2007–2008 Kärpät Blues Tappara Kärpät
2008–2009 JYP Kärpät KalPa JYP
2009–2010 TPS HPK JYP JYP
2010–2011 HIFK Blues Lukko JYP
2011–2012 JYP Pelicans Jokerit KalPa
2012–2013 Ässät Tappara JYP Jokerit
2013–2014 Kärpät Tappara Lukko Kärpät

Suomen Työväen Urheiluliiton mestarit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naisten SM-sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Gold medal blank.svg Mestari Silver medal blank.svg Hopeaa Bronze medal blank.svg Pronssia
1983 HJK Ilves EVU
1984 HJK EVU Ilves
1985 Ilves EVU HJK
1986 Ilves HJK Sport
1987 Ilves EVU Shakers
1988 Ilves EVU HIFK
1989 EVU Ilves HIFK
1990 Ilves EVU SaiPa
1991 Ilves Shakers EKS
1992 Ilves Shakers EKS
1993 Ilves Shakers Kiekko-Espoo
1994 Shakers Ilves Kiekko-Espoo
1995 Shakers Ilves KalPa
1996 Shakers Kärpät KalPa
1997 JYP HT Shakers Kiekko-Espoo
1998 JYP Kärpät Kiekko-Espoo
1999 Blues JYP Ilves
2000 Blues Kärpät Ilves
2001 Blues Kärpät Ilves
2002 Blues IHK Kärpät
2003 Blues Kärpät Ilves
2004 Blues Ilves Kärpät
2005 Blues Ilves Kärpät
2006 Ilves Kärpät Blues
2007 Blues Kärpät IHK
2008 Blues Ilves Kärpät
2009 Blues Ilves HPK
2010 Ilves Blues HPK
2011 HPK Ilves Kärpät
2012 Kärpät Ilves HPK
2013 Blues JYP Kärpät
2014 Blues JYP HPK

A-nuorten SM-liiga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Gold medal blank.svg Mestari Silver medal blank.svg Hopeaa Bronze medal blank.svg Pronssia
1945 Ilves K-Kissat
1946 Ilves ÅIFK
1947 Ilves HJK
1948 Tampereen Ilves Tarmo HJK
1949 Ilves TBK HJK
1950 K-Kissat ÅAIFK Ilves
1951 TBK K-Kissat
1952 Ilves TBK
1953 Ilves Rauman Lukko HJK
1954 TBK K-Kissat Ilves
1955 KuPS Ilves TBK
1956 Tappara TKT KTP
1957 Tappara Hermes PPT
1958 Lukko Tappara Tarmo
1959 Tappara TK-V KalPa
1960 Ilves TK-V Tarmo
1961 Ilves Tappara MP
1962 Tappara Ilves LaKi
1963 Tappara Ilves LaKi
1964 Tarmo TuTo SaiPa
1965 Tappara SaiPa HPK ja TPV
1966 Ilves SaiPa Hokki ja Vesa
1967 Ilves SaPKo HIFK ja Karhut
1968 Tappara TPS SaiPa
1969 TPS Tappara Reipas
1970 SaiPa Ilves Tappara
1971 KOO-VEE Ässät Tappara
1972 Tappara Jokerit Ilves
1973 Tappara Ilves Ässät
1974 Ilves Reipas SaiPa
1975 Tappara KOO-VEE Ilves
1976 Ilves KOO-VEE Ässät
1977 Ilves TPS Kärpät
1978 Ilves Kärpät TPS
1979 Kärpät Tappara TPS
1980 Ässät Jokerit TPS
1981 Ilves Tappara Kärpät
1982 Ilves HIFK Tappara
1983 HIFK Ilves TPS
1984 HIFK Ilves TPS
1985 Kärpät HIFK TPS
1986 Tappara Ilves HIFK
1987 HIFK Tappara Kärpät
1988 Jokerit Tappara Kärpät
1989 K-Espoo Tappara HIFK
1990 K-Espoo Tappara HIFK
1991 Ilves HIFK JyP HT
1992 TPS Ilves Ässät
1993 Ilves TPS Ässät
1994 Ilves TPS JyP HT
1995 JyP HT Ilves K-Espoo
1996 Jokerit KalPa K-Espoo
1997 JyP HT HPK Ässät
1998 TPS Jokerit Tappara
1999 Jokerit Ilves TPS
2000 Jokerit TPS Lukko
2001 Tappara HIFK JYP
2002 SaiPa TPS HIFK
2003 HIFK Jokerit Blues
2004 Tappara JYP HIFK
2005 Ilves TPS JYP
2006 JYP Kärpät Blues
2007 Pelicans Blues HIFK
2008 KalPa Ässät JYP
2009 Blues TPS Lukko
2010 Kärpät HIFK Ilves
2011 JYP Blues Ilves
2012 HIFK Jokerit HPK
2013 HPK Blues Lukko
2014 Blues Kärpät Ässät

B-Nuoret[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Gold medal blank.svg Mestari Silver medal blank.svg Hopeaa Bronze medal blank.svg Pronssia
1972 KOOVEE Lukko No Stars
1973 Ilves Reipas Lukko
1974 Lukko Jokerit Ilves
1975 Ässät Tappara Lukko
1976 Jokerit SaPKo Lukko
1977 FoPS Ilves Jokerit
1978 Ilves SaiPa Ässät
1979 Ilves Tappara Jokerit
1980 Ilves Jyp Tappara
1981 Jyp Ilves Lukko
1982 Ilves Lukko Tappara
1983 Tappara HIFK Ilves
1984 FoPS Kärpät Tappara
1985 Tappara Kärpät Jokerit
1986 Kärpät Kiekko-Espoo Jokerit
1987 Karhu-Kissat Jokerit Ässät
1988 Kiekko-Espoo HIFK Kärpät
1989 HIFK Kiekko-Espoo Ilves
1990 Ilves HIFK Kiekko-Espoo
1991 HIFK TPS Kiekko-Espoo
1992 Jyp HT Kiekko-Espoo Kärpät
1993 Kiekko-Espoo Kärpät Ilves
1994 Tappara TPS Kärpät
1995 Tappara TPS Ilves
1996 Tappara Jokerit HIFK
1997 TPS KalPa Ilves
1998 JYP TPS Jokerit
1999 Jokerit JYP HIFK
2000 Kärpät TPS HIFK
2001 TPS Jokerit HIFK
2002 Jokerit JYP TPS
2003 TPS Jokerit KalPa
2004 TPS HIFK Jokerit
2005 HIFK KalPa Jokerit
2006 Ilves Ässät Jokerit
2007 JYP TPS Blues
2008 Jokerit HPK Blues
2009 HIFK HPK Kärpät
2010 HIFK HPK Ässät
2011 Blues TPS Kärpät
2012 Jokerit Blues TPS
2013 Jokerit Blues HIFK
2014 Jokerit Blues KalPa

B2-Nuoret[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Gold medal blank.svg Mestari Silver medal blank.svg Hopeaa Bronze medal blank.svg Pronssia
2008 HPK Ilves IFK Lepplax
2009 Ilves EHC HPK
2010 TPS Ilves K-Laser
2011 Tappara Ilves HJK
2012 Tappara Ilves K-Vantaa
2013 HPK Lukko JYP
2014 Ilves Lukko KKP

C-Nuoret[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Gold medal blank.svg Mestari Silver medal blank.svg Hopeaa Bronze medal blank.svg Pronssia
1972 Ilves Kärpät Tappara
1973 TPS Tappara Kärpät
1974 Ilves Tappara Jokerit
1975 Kärpät FoPS KOOVEE
1976 Jokerit Ilves Kärpät
1977 Jokerit Ilves Tappara
1978 Jokerit TPS Sport
1979 Jyp HPK Jokerit
1980 Tappara Kärpät Ässät
1981 HJK Tappara EVU
1982 Ilves FoPS Tappara
1983 FoPS Ässät Ilves
1984 Tappara Kärpät EJK
1985 Kärpät FoPS Lukko
1986 HIFK Lukko Jokerit
1987 Jäähonka HIFK TPS
1988 EPS Kärpät HIFK
1989 Lukko HIFK Jäähonka
1990 TPS Jokerit Kärpät
1991 Kärpät Lukko Kiekkoreipas
1992 Kärpät Tappara Ässät
1993 TPS Jokerit Tappara
1994 Tappara Jyp HT HIFK
1995 Tappara Jokerit HIFK
1996 KalPa TPS Shakers
1997 Jokerit TPS Tappara
1998 Tappara Jokerit HIFK
1999 HIFK TPS Tappara
2000 Jokerit Kärpät JYP
2001 Ilves JYP HIFK
2002 TPS Ahmat JYP
2003 HIFK Ilves TPS
2004 Ilves KalPa Ässät
2005 Ässät Kärpät Jokerit
2006 Jokerit Blues Ässät
2007 HIFK Kärpät Jokerit
2008 Kärpät Jokerit TPS
2009 Jokerit TPS HIFK
2010 Jokerit HIFK Tappara
2011 Blues Tappara Ässät
2012 Blues Tappara Lukko
2013 Kärpät Blues HIFK
2014 Blues Kärpät JYP

D-Nuoret[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Gold medal blank.svg Mestari
1971 Ilves
1972 Ilves
1973 Jokerit
1974 Kärpät
1975 Ilves
1976 Tappara
1977 TPS
1978 Tappara

E-Nuoret[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Gold medal blank.svg Mestari
1967 TK-V
1968 Ilves
1969 Ilves
1970 Ilves
1971 Kärpät
1972 Ilves
1973 Ilves
1974 Ilves
1975 TPS
1976 Jokerit
1977 Lukko
1978 Kärpät

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]