Luettelo jääkiekkoleijonista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Suomen jääkiekkomuseon aateloimista jääkiekkoleijonista. Henkilöt ovat aateloimisjärjestyksessä. Jääkiekkomuseo on aateloinut jääkiekkoleijonia vuodesta 1985 lähtien. Valituksi voi tulla kuka tahansa suomalaista jääkiekkoilua edistänyt henkilö. Pelaajien lisäksi hyväksytyksi voi tulla myös henkilö valmennuspuolelta tai tuomariston edustaja. Jääkiekkoleijonaksi valitulta ei vaadita Suomen kansalaisuutta. Toistaiseksi seitsemän ei-Suomen kansalaista on valittu jääkiekkoleijonaksi.

Jääkiekkoleijonat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jääkiekkoleijonat esittelyssä Suomen Jääkiekkomuseossa.
Teppo Rastio on jääkiekkoleijona numero 29.
Lasse Oksanen on jääkiekkoleijona numero 53.
Juhani Tamminen on jääkiekkoleijona numero 79.
Jari Kurri on jääkiekkoleijona numero 113.
Gustav Bubník on jääkiekkoleijona numero 146.
Alpo Suhonen on jääkiekkoleijona numero 149.
Hannu Aravirta on jääkiekkoleijona numero 182.
Harry Bogomoloff on jääkiekkoleijona numero 185.
Raimo Helminen on jääkiekkoleijona numero 192.
Erik Hämäläinen on jääkiekkoleijona numero 193.
Jyrki Lumme on jääkiekkoleijona numero 196.
Nimeämisvuosi Järjestysnumero Kategoria Henkilö Kansalaisuus
1985 1 Vaikuttaja Kauko Karvonen Suomen lippu
1985 2 Vaikuttaja Aaro Kivilinna Suomen lippu
1985 3 Valmentaja Erkki Saarinen Suomen lippu
1985 4 Pelaaja Holger Granström Suomen lippu
1985 5 Valmentaja Risto Lindroos Suomen lippu
1985 6 Pelaaja Keijo Kuusela Suomen lippu
1985 7 Vaikuttaja Juhani Linkosuo Suomen lippu
1985 8 Pelaaja Pentti Isotalo Suomen lippu
1985 9 Pelaaja Matti Rintakoski Suomen lippu
1985 10 Pelaaja Aarne Honkavaara Suomen lippu
1985 11 Pelaaja Eero Salisma Suomen lippu
1985 12 Valmentaja Henry Kvist Suomen lippu
1985 13 Pelaaja Kalle Havulinna Suomen lippu
1985 14 Pelaaja Matti Karumaa Suomen lippu
1985 15 Pelaaja Lotfi Nasib Suomen lippu
1985 16 Pelaaja Jukka Wuolio Suomen lippu
1985 17 Pelaaja Unto Wiitala Suomen lippu
1985 18 Median edustaja Jouko Autero Suomen lippu
1985 19 Vaikuttaja Harry Lindblad Suomen lippu
1985 20 Valmentaja Jarl Ohlson Suomen lippu
1985 21 Pelaaja Yrjö Hakala Suomen lippu
1985 22 Pelaaja Ossi Kauppi Suomen lippu
1985 23 Erotuomari Tuomo Lindroos Suomen lippu
1985 24 Pelaaja Christian Rapp Suomen lippu
1985 25 Valmentaja Joe Wirkkunen Kanadan lippu
1985 26 Pelaaja Esko Niemi Suomen lippu
1985 27 Pelaaja Matti Lampainen Suomen lippu
1985 28 Pelaaja Erkki Koiso Suomen lippu
1985 29 Pelaaja Teppo Rastio Suomen lippu
1985 30 Pelaaja Raimo Kilpiö Suomen lippu
1985 31 Pelaaja Esko Luostarinen Suomen lippu
1985 32 Pelaaja Pertti Nieminen Suomen lippu
1985 33 Pelaaja Heino Pulli Suomen lippu
1985 34 Pelaaja Juhani Lahtinen Suomen lippu
1985 35 Erotuomari Sakari Sillankorva Suomen lippu
1985 36 Pelaaja Jarmo Wasama Suomen lippu
1986 37 Vaikuttaja Otto Wuorio Suomen lippu
1986 38 Pelaaja Esko Rekomaa Suomen lippu
1986 39 Pelaaja Seppo Liitsola Suomen lippu
1986 40 Pelaaja Mauno Nurmi Suomen lippu
1986 41 Pelaaja Voitto Soini Suomen lippu
1986 42 Pelaaja Jouni Seistamo Suomen lippu
1986 43 Pelaaja Juhani Wahlsten Suomen lippu
1986 44 Pelaaja Kalevi Numminen Suomen lippu
1986 45 Pelaaja Seppo Nikkilä Suomen lippu
1986 46 Valmentaja Teuvo Myyryläinen Suomen lippu
1986 47 Pelaaja Jorma Suokko Suomen lippu
1986 48 Pelaaja Matti Reunamäki Suomen lippu
1987 49 Valmentaja Lasse Heikkilä Suomen lippu
1987 50 Pelaaja Matti Keinonen Suomen lippu
1987 51 Pelaaja Seppo Lindström Suomen lippu
1987 52 Pelaaja Lalli Partinen Suomen lippu
1987 53 Pelaaja Lasse Oksanen Suomen lippu
1987 54 Erotuomari Raimo Sepponen Suomen lippu
1988 55 Valmentaja Carl-Magnus Brander Suomen lippu
1988 56 Vaikuttaja Jorma Nykänen Suomen lippu
1988 57 Vaikuttaja Paavo Pitkänen Suomen lippu
1988 58 Pelaaja Antti Heikkilä Suomen lippu
1988 59 Pelaaja Reijo Hakanen Suomen lippu
1988 60 Pelaaja Jorma Peltonen Suomen lippu
1988 61 Pelaaja Urpo Ylönen Suomen lippu
1988 62 Pelaaja Ilkka Mesikämmen Suomen lippu
1989 63 Vaikuttaja Esko Paltanen Suomen lippu
1989 64 Pelaaja Ilpo Koskela Suomen lippu
1989 65 Pelaaja Juha Rantasila Suomen lippu
1989 66 Pelaaja Jorma Vehmanen Suomen lippu
1989 67 Pelaaja Jorma Valtonen Suomen lippu
1990 68 Pelaaja Pekka Marjamäki Suomen lippu
1990 69 Pelaaja Esa Peltonen Suomen lippu
1990 70 Pelaaja Antti Leppänen Suomen lippu
1990 71 Pelaaja Seppo Repo Suomen lippu
1990 72 Pelaaja Veli-Pekka Ketola Suomen lippu
1991 73 Erotuomari Karl-Gustav Kaisla Suomen lippu
1991 74 Vaikuttaja Matias Helenius Suomen lippu
1991 75 Pelaaja Lauri Mononen Suomen lippu
1991 76 Pelaaja Harri Linnonmaa Suomen lippu
1991 77 Pelaaja Matti Murto Suomen lippu
1991 78 Pelaaja Heikki Riihiranta Suomen lippu
1991 79 Pelaaja Juhani Tamminen Suomen lippu
1991 80 Pelaaja Timo Nummelin Suomen lippu
1991 81 Pelaaja Timo Sutinen Suomen lippu
1991 82 Vaikuttaja Göran Stubb Suomen lippu
1992 83 Vaikuttaja Usko Teromaa Suomen lippu
1992 84 Pelaaja Pentti Lund Suomen lippu
1992 85 Pelaaja Hannu Haapalainen Suomen lippu
1992 86 Pelaaja Pertti Koivulahti Suomen lippu
1992 87 Pelaaja Reijo Leppänen Suomen lippu
1992 88 Pelaaja Seppo Suoraniemi Suomen lippu
1992 89 Pelaaja Pertti Valkeapää Suomen lippu
1993 90 Pelaaja Seppo Ahokainen Suomen lippu
1993 91 Pelaaja Pekka Rautakallio Suomen lippu
1993 92 Pelaaja Martti Jarkko Suomen lippu
1993 93 Erotuomari Lasse Vanhanen Suomen lippu
1994 94 Pelaaja Eero Saari Suomen lippu
1994 95 Pelaaja Esko Tie Suomen lippu
1994 96 Pelaaja Lasse Litma Suomen lippu
1994 97 Pelaaja Jukka Porvari Suomen lippu
1995 98 Pelaaja Matti Hagman Suomen lippu
1995 99 Pelaaja Kari Makkonen Suomen lippu
1995 100 Pelaaja Tapio Levo Suomen lippu
1995 101 Pelaaja Mikko Leinonen Suomen lippu
1995 102 Erotuomari Pertti Juhola Suomen lippu
1995 103 Vaikuttaja Teuvo Honkalinna Suomen lippu
1996 104 Pelaaja Henry Leppä Suomen lippu
1996 105 Pelaaja Kari Eloranta Suomen lippu
1996 106 Vaikuttaja Kalervo Kummola Suomen lippu
1997 107 Pelaaja Ilkka Sinisalo Suomen lippu
1997 108 Pelaaja Erkki Lehtonen Suomen lippu
1997 109 Vaikuttaja Teemu Hiltunen Suomen lippu
1998 110 Pelaaja Tapio Koskinen Suomen lippu
1998 111 Pelaaja Markus Mattsson Suomen lippu
1998 112 Pelaaja Risto Siltanen Suomen lippu
1998 113 Pelaaja Jari Kurri Suomen lippu
1998 114 Pelaaja Pertti Lehtonen Suomen lippu
1998 115 Pelaaja Hannu Kamppuri Suomen lippu
1998 116 Pelaaja Matti Forss Suomen lippu
1998 117 Vaikuttaja Kai Hietarinta Suomen lippu
1998 118 Median edustaja Aulis Virtanen Suomen lippu
1999 119 Median edustaja Antero Karapalo Suomen lippu
2000 120 Pelaaja Timo Susi Suomen lippu
2000 121 Pelaaja Arto Javanainen Suomen lippu
2000 122 Pelaaja Reijo Ruotsalainen Suomen lippu
2000 123 Pelaaja Kari Jalonen Suomen lippu
2000 124 Pelaaja Pekka Tuomisto Suomen lippu
2000 125 Vaikuttaja Frank Moberg Suomen lippu
2000 126 Vaikuttaja Arto Lehtiö Suomen lippu
2002 127 Pelaaja Timo Blomqvist Suomen lippu
2002 128 Vaikuttaja Tomi Mäkipää Suomen lippu
2003 129 Pelaaja Jorma Salmi Suomen lippu
2003 130 Pelaaja Jukka Tammi Suomen lippu
2003 131 Pelaaja Arto Ruotanen Suomen lippu
2003 132 Pelaaja Timo Jutila Suomen lippu
2003 133 Pelaaja Hannu Virta Suomen lippu
2003 134 Pelaaja Christian Ruuttu Suomen lippu
2003 135 Valmentaja Pentti Matikainen Suomen lippu
2003 136 Erotuomari Seppo Mäkelä Suomen lippu
2003 137 Median edustaja Pentti Lindegren Suomen lippu
2004 138 Pelaaja Risto Jalo Suomen lippu
2004 139 Pelaaja Mikko Mäkelä Suomen lippu
2004 140 Pelaaja Esa Keskinen Suomen lippu
2004 141 Pelaaja Petri Skriko Suomen lippu
2004 142 Pelaaja Raimo Summanen Suomen lippu
2004 143 Pelaaja Esa Tikkanen Suomen lippu
2004 144 Pelaaja Timo Turunen Suomen lippu
2004 145 Pelaaja Stig Wetzell Suomen lippu
2004 146 Valmentaja Gustav Bubník Tšekin lippu
2004 147 Valmentaja Carl Brewer Kanadan lippu
2004 148 Valmentaja Curt Lindström Ruotsin lippu
2004 149 Valmentaja Alpo Suhonen Suomen lippu
2004 150 Valmentaja Hilpas Sulin Suomen lippu
2004 151 Erotuomari Jarmo Jalarvo Suomen lippu
2004 152 Vaikuttaja Seppo Helle Suomen lippu
2004 153 Vaikuttaja Aimo Mäkinen Suomen lippu
2004 154 Vaikuttaja Martin Saarikangas Suomen lippu
2004 155 Vaikuttaja Juhani Ikonen Suomen lippu
2004 156 Median edustaja Anssi Kukkonen Suomen lippu
2004 157 Median edustaja Juhani Syvänen Suomen lippu
2004 158 Median edustaja Hannu Lindroos Suomen lippu
2005 159 Pelaaja Hannu Kapanen Suomen lippu
2005 160 Pelaaja Markus Ketterer Suomen lippu
2005 161 Pelaaja Sakari Lindfors Suomen lippu
2005 162 Pelaaja Jari Lindroos Suomen lippu
2005 163 Pelaaja Reijo Mikkolainen Suomen lippu
2005 164 Pelaaja Mika Nieminen Suomen lippu
2005 165 Pelaaja Marko Palo Suomen lippu
2005 166 Pelaaja Jouni Rinne Suomen lippu
2005 167 Valmentaja Rauno Korpi Suomen lippu
2005 168 Erotuomari Janne Rautavuori Suomen lippu
2005 169 Vaikuttaja Lasse Laukkanen Suomen lippu
2005 170 Vaikuttaja Hannu Ansas Suomen lippu
2005 171 Vaikuttaja Harri Lintumäki Suomen lippu
2005 172 Vaikuttaja Tapani Mattila Suomen lippu
2006 173 Pelaaja Ville Sirén Suomen lippu
2006 174 Pelaaja Simo Saarinen Suomen lippu
2006 175 Pelaaja Pekka Järvelä Suomen lippu
2006 176 Pelaaja Hannu Järvenpää Suomen lippu
2006 177 Pelaaja Pekka Arbelius Suomen lippu
2006 178 Pelaaja Timo Saarikoski Suomen lippu
2006 179 Pelaaja Kari Takko Suomen lippu
2006 180 Pelaaja Darren Boyko Kanadan lippu
2006 181 Pelaaja Otakar Janecký Tšekin lippu
2006 182 Valmentaja Hannu Aravirta Suomen lippu
2006 183 Valmentaja Hannu Jortikka Suomen lippu
2006 184 Vaikuttaja Jarmo Männistö Suomen lippu
2006 185 Vaikuttaja Harry Bogomoloff Suomen lippu
2006 186 Vaikuttaja Urpo Helkovaara Suomen lippu
2007 187 Pelaaja Marianne Ihalainen Suomen lippu
2007 188 Pelaaja Janne Laukkanen Suomen lippu
2007 189 Pelaaja Antti Törmänen Suomen lippu
2007 190 Pelaaja Riikka Välilä Suomen lippu
2007 191 Vaikuttaja Anssi Koskinen Suomen lippu
2009 192 Pelaaja Raimo Helminen Suomen lippu
2009 193 Pelaaja Erik Hämäläinen Suomen lippu
2009 194 Pelaaja Sari Krooks Suomen lippu
2009 195 Pelaaja Tero Lehterä Suomen lippu
2009 196 Pelaaja Jyrki Lumme Suomen lippu
2009 197 Pelaaja Jarmo Myllys Suomen lippu
2009 198 Pelaaja Juha Ylönen Suomen lippu
2009 199 Valmentaja Vladimir Jurzinov Venäjän lippu
2009 200 Valmentaja Erkka Westerlund Suomen lippu
2009 201 Erotuomari Rainer Grannas Suomen lippu
2010 202 Pelaaja Teppo Numminen Suomen lippu
2010 203 Pelaaja Matti Rautiainen Suomen lippu
2010 204 Vaikuttaja Rauno Mokka Suomen lippu
2010 205 Vaikuttaja Matti Väisänen Suomen lippu
2011 206 Pelaaja Janne Ojanen Suomen lippu
2011 207 Pelaaja Jere Lehtinen Suomen lippu
2011 208 Pelaaja Marko Kiprusoff Suomen lippu
2011 209 Pelaaja Mika Strömberg Suomen lippu
2011 210 Valmentaja Jukka Jalonen Suomen lippu
2011 211 Vaikuttaja Kimmo Leinonen Suomen lippu
2012 212 Pelaaja Aki Berg Suomen lippu
2012 213 Pelaaja Juha Lind Suomen lippu
2012 214 Pelaaja Pasi Nurminen Suomen lippu
2012 215 Pelaaja Timo Peltomaa Suomen lippu
2012 216 Vaikuttaja Hannu Soro Suomen lippu
2012 217 Vaikuttaja Pertti Kontto Suomen lippu
2012 218 Vaikuttaja Esa Sulkava Suomen lippu
2013 219 Pelaaja Iiro Järvi Suomen lippu
2013 220 Pelaaja Ari Sulander Suomen lippu
2013 221 Pelaaja Petri Varis Suomen lippu
2013 222 Vaikuttaja Pekka Paavola Suomen lippu
2014 223 Pelaaja Sari Marjamäki Suomen lippu
2014 224 Pelaaja Sami Kapanen Suomen lippu
2014 225 Pelaaja Janne Niinimaa Suomen lippu
2014 226 Pelaaja Ville Peltonen Suomen lippu
2014 227 Erotuomari Anne Haanpää Suomen lippu

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]