Luettelo historiallisista pääkaupungeista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo entisistä pääkaupungeista eli historiallisista kaupungeista.

Entinen pääkaupunki Valtio vuodesta vuoteen uusi pääkaupunki
Kandahar Afganistanin lippu Afganistan 1748 1772 Muutettiin Kabuliin
Vlorë Albanian lippu Albania 1912 1920 Muutettiin Tiranaan
Paraná Argentiinan lippu Argentiina 1853 1861 Muutettiin Buenos Airesiin
Melbourne Australian lippu Australia 1901 1927 Muutettiin Canberraan
Salvador Brasilian lippu Brasilia 1549 1763 Muutettiin Rio de Janeiroon
Rio de Janeiro Brasilian lippu Brasilia 1763 1960 Muutettiin Brasíliaan
Belize City Belizen lippu Belize 1638 1970 Muutettiin Belmopaniin
Toledo Espanjan lippu Espanja 1400-luku 1561 Muutettiin Madridiin
Madrid Espanjan lippu Espanja 1561 1600 Muutettiin Valladolidiin
Valladolid Espanjan lippu Espanja 1600 1606 Muutettiin Madridiin
Aden Jemen 1967 1990 Muutettiin Sanaaan
Saigon Vietnamin lippu Vietnam 1954 1975 Muutettiin Hanoihin
Levuka Fidži 1874 1877 Muutettiin Suvaan
Cebu Filippiinit 1562 (?) 1578 (?) Muutettiin Manilaan
Manila Filippiinit 1578 (?) 1948 Muutettiin Quezon Cityyn
Manila Filippiinit 1901 1948 Muutettiin Quezon Cityyn
Lahaina Flag of Hawaii.svg Havaiji 1795 1845 Muutettiin Honoluluun
Quezon City Filippiinit 1948 1976 Muutettiin Manilaan
Yogyakarta Indonesia 1946 1948 Muutettiin Bukittinggiin
Bukittinggi Indonesia 1948 1949 Muutettiin Jakartaan
Kalkutta Intia 1772 1912 Muutettiin New Delhiin
Sari Iran 1782 1795 Muutettiin Teheraniin
Tel Aviv Israelin lippu Israel 1948 (toukokuu) 1948 (joulukuu) Muutettiin Jerusalemiin
Torino Italia 1861 1865 Muutettiin Firenzeen
Firenze Italia 1865 1871 Muutettiin Roomaan
Nara Japani 710 784 Muutettiin Nagaokaan
Nagaoka Japani 784 794 Muutettiin Kiotoon
Kioto Japani 794 1868 Muutettiin Tokioon
Kingston Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Kanadan provinssi 1841 1843 Muutettiin Montréaliin
Montreal Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Kanadan provinssi 1843 1849 Muutettiin Torontoon
Toronto Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Kanadan provinssi 1849 1852 muutettiin Québeciin
Québec Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Kanadan provinssi 1852 1856 Muutettiin Torontoon
Toronto Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Kanadan provinssi 1856 1858 muutettiin Québeciin
Québec Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Kanadan provinssi 1859 1866 Muutettiin Ottawaan
Almaty Kazakstan 1993 1998 Muutettiin Astanaan
Nanjing Kiina 1368 1421 Muutettiin Pekingiin
Peking Kiina 1421 1928 Muutettiin Nanjingiin
Nanjing Kiina 1928 1937 Muutettiin Chongqingiin
Chongqing Kiina 1937 1945 Muutettiin takaisin Nanjingiin
Nanjing Kiina 1945 1949 Muutettiin Pekingiin - Kiinan tasavallan pääkaupungiksi tuli Taipei
Boma Kongon demokraattinen tasavalta 1886 1926 Muutettiin Léopoldvilleen
Nafplion Kreikka 1821 1836 Muutettiin Ateenaan
Varaždin Kroatia 1756 1776 Muutettiin Zagrebiin
Santiago de Cuba Kuuba 1522 1589 Muutettiin Havannaan
Kaunas Liettua 1922 1940 Muutettiin Vilnaan
Mdina Maltan lippu. Malta 1566 Muutettiin Vallettaan
Jabor Flag of the Marshall Islands.svg Marshallinsaaret 1885 1944 Muutettiin Majuroon
Yangon Myanmarin lippu Myanmar 1948 2005 Muutettiin Naypyidawiin
Lagos Nigerian lippu Nigeria 1914 1976 Muutettiin Abujaan
Trondheim Norjan lippu Norja 997 1070 Muutettiin Bergeniin
Bergen Norjan lippu Norja 1070 1299 Muutettiin Osloon
Istanbul Turkin lippu Turkki 1453 1923 Muutettiin Ankaraan
Karachi Pakistanin lippu Pakistan 1947 1959 Muutettiin Rawalpindiin
Rawalpindi Pakistanin lippu Pakistan 1959 1967 Muutettiin Islamabadiin
Koror Palaun lippu Palau 1994 2007 Muutettiin Ngerulmudiin
Coimbra Portugalin lippu Portugali 1131 1255 Muutettiin Lissaboniin
Lissabon Portugalin lippu Portugali 1255 1808 Muutettiin Rio de Janeiroon
Rio de Janeiro Portugalin lippu Portugali 1808 1821 Muutettiin Lissaboniin
Gniezno Puolan lippu Puola 1000-luku 1038 Muutettiin Krakovaan
Poznań Puolan lippu Puola 1000-luku 1038 Muutettiin Krakovaan
Krakova Puolan lippu Puola 1038 1079 Muutettiin Płockiin
Płock Puolan lippu Puola 1079 1138 Muutettiin Krakovaan
Krakova Puolan lippu Puola 1138 1290 Muutettiin Poznańiin
Poznań Puolan lippu Puola 1290 1296 Muutettiin Krakovaan
Krakovaan Puolan lippu Puola 1296 1596 Muutettiin Varsovaan
Czersk Puolan lippu Puola 1313 1413 Muutettiin Varsovaan
Lublin Puolan lippu Puola 1944 1945 de facto
Varsova Puolan lippu Puola 1945 1947 de facto
Bonn Saksan lippu Saksa 1949 1990 Muutettiin Berliiniin
Berliini Saksan lippu Saksa 1871 1945 Saksan jako: muutettiin Bonniin ja Itä-Berliiniin.
Tulaghi Salomonsaarten lippu Salomonsaaret 1896 1942 Muutettiin Honiaraan
Dariyah Saudi-Arabia Saudi-Arabia 1744 1818 Muutettiin Riadiin
Perth Skotlannin lippu Skotlanti 846 1452 Muutettiin Edinburghiin
Turku Suomen lippu Suomi 1809 1812 Muutettiin Helsinkiin
Roskilde Tanskan lippu Tanska 1020 1443 Muutettiin Kööpenhaminaan
Thonburi Thaimaan lippu Thaimaa 1767 1782 Muutettiin Bangkokiin
Aneho Togon lippu Togo 1880-luku 1897 Muutettiin Loméen
Russell Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 1840 1841 Muutettiin Aucklandiin
Auckland Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 1841 1865 Muutettiin Wellingtoniin
Samarkand Uzbekistanin lippu Uzbekistan 1925 1930 Muutettiin Taškentiin
Kiova Venäjän lippu Venäjä 882 1169 Muutettiin Vladimirin
Vladimir Venäjän lippu Venäjä 1169 1327 Muutettiin Moskovaan
Moskova Venäjän lippu Venäjä 1327 1712 Muutettiin Pietariin
Pietari Venäjän lippu Venäjä 1712 1918 Muutettiin Moskovaan
Winchester Wyvern.jpg Wessex 519 1066 Muutettiin Lontooseen
Philadelphia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 1776 1776 Muutettiin Baltimoreen
Baltimore Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 1776 1777 Muutettiin takaisin Philadelphiaan
Philadelphia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 1777 1777 Muutettiin Lancasteriin
Lancaster Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 1777 1777 Muutettiin Yorkiin
York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 1777 1778 Muutettiin Philadelphiaan
Philadelphia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 1778 1783 Muutettiin Princetoniin
Princeton Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 1783 1783 Muutettiin Annapolisiin
Annapolis Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 1783 1784 Muutettiin Trentoniin
Trenton Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 1784 1785 Muutettiin New York Cityyn
New York City Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 1785 1790 Muutettiin Philadelphiaan
Philadelphia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 1790 1800 Muutettiin Washington D.C.:hen