Luettelo hevosille myrkyllisistä kasveista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Luettelo kasveista, jotka ovat myrkyllisiä hevosille (Equus).

Tieteellinen nimi Suomenkielinen nimi Huomautukset Lähde
Abrus precatorius paternosterpapu [1]
Acer rubrum punavaahtera
Adonis microcarpa pikkuruusuleinikki [2]
Aesculus hippocastanum balkaninhevoskastanja
Ageratina Valkolatvat
Aleurites Tungpuut [1]
Amsinckia intermedia rikkakeltalemmikki
Apocynum cannabinum [3]
Arctotheca calendula huopakultasilmä [2]
Armoracia lapathifolia piparjuuri [1]
Artemisia Marunat [1]
Asclepias syriaca mesisilkkiyrtti
Astragalus Kurjenherneet
Atropa bella-donna belladonna [4]
Baptisia etelänherneet [1]
Berteroa incana Harmio
Brassica Kaalit [3]
Buxus sempervirens isopuksipuu
Celastrus scandens amerikankelasköynnös [1]
Centaurea kaunokit [2]
Cestrum parqui chilennuijakukka [4]
Chrysothamnus nauseosus jänönharjalaji [1]
Cicuta keisot
Conium maculatum myrkkykatko [2]
Corydalis kiurunkannukset [1]
Craspedia chrysantha kultahehkulaji [2]
Cucumis myriocarpus kurkkulaji [2]
Cuscuta humalanvieraat [1]
Cynoglossum officinale rohtokoirankieli
Datura hulluruohot [2]
Delphinium ritarinkannukset
Dendrocnide moroides [4]
Descurainia pinnata sirolitutilli [1]
Digitalis Sormustinkukat
Dryopteris filix-mas kivikkoalvejuuri [1]
Duboisia piturit [4]
Echium plantagineum piiankieli eli ratamoneidonkieli [2]
Equisetum arvense Peltokorte [3]
Euphorbia Tyräkit [1]
Festuca arundinacea ruokonata [3]
Franseria discolor [1]
Glechoma hederacea Maahumala
Grindelia [1]
Haplopappus heterophyllus [1]
Heliotropium heliotroopit [4]
Homeria
Hypericum perforatum Mäkikuisma [3]
Hypochaeris radicata liuskalehtihäränsilmä [2]
Juglans nigra mustajalopähkinä
Juniperus virginiana kynäkataja [1]
Kalmia latifolia leveälehtikalmia [4]
Kochia scoparia kesäsuolukka [1]
Lantana camara kirjotulikruunu
Ligustrum likusterit [4]
Lolium perenne englanninraiheinä [2]
Lupinus Lupiinit
Malva parviflora Myllymalva [2]
Melilotus Mesikät [3]
Nerium oleander Oleanteri
Nicotiana Tupakat [4]
Onoclea sensibilis helmisaniainen [1]
Oxytropis Keulankärjet
Persea americana Avokado
Physalis lyhtykoisot [3]
Phytolacca americana lännenkermesmarja [3]
Prunus Tuomet, luumut, kirsikat, mantelit
Quercus Tammet
Ranunculus Leinikit [2]
Raphanus Retikat [3]
Rhododendron Alppiruusut
Ricinus communis Risiini
Robinia pseudoacacia Valeakaasia
Romulea valesahramit [2]
Rudbeckia laciniata syyspäivänhattu [1]
Senecio Villakot [3]
Silybum marianum maarianohdake [2]
Solanum Koisot
Solidago Piiskut [1]
Sorghum durrat [2]
Stachys arvensis rikkapähkämö
Stipa viridula höyhenheinälaji [1]
Swainsona [2]
Taraxacum officinale voikukka
Taxus Marjakuuset
Vinca major isotalvio [2]
Wislizenia refracta [1]
Xanthium strumarium karheasappiruoho [3]
Zephyranthes atamasco heihäliljalaji [1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w DiTomaso, Joseph M.: List of Plants Reported to be Poisonous to Animals in the United States (PDF) University of California – Davis.
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q McBarron, E.J. (1983). Poisonous Plants. Melbourne: Inkata Press. ISBN 0090960297. 
  3. a b c d e f g h i j k Horse Nutrition Ohio State University. Viitattu 2012-01-23.
  4. a b c d e f g h Offord, Mellisa: Plants Poisonous to Horses: An Australian Field Guide (PDF) Rural Industries Research and Development Corporation, Australian Government. Viitattu 2010-12-08.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of plants poisonous to equines