Luettelo erityisen koulutustehtävän saaneista lukioista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Erityisen koulutustehtävän saaneissa lukioissa on yksi tai useampi koulutuslinja, joitten oppilaat noudattavat valtakunnallisesta opetussuunnitelmasta poikkeavaa opetussuunnitelmaa ja niihin haetaan omana hakukohteenaan yhteishaussa tai erityishaussa. Useimmissa lukioissa on kuitenkin mahdollisuus opiskella myös tavanomaisen opetussuunnitelman mukaisesti.

Koulu Kunta Erityistehtävä Ulkoinen linkki Huomautus
Elias-koulu Helsinki Steiner-koulu [1] -
Englantilaisen koulun lukio Helsinki Englannin kieli ja kulttuurien kohtaaminen [2] -
Helsingin kuvataidelukio Helsinki Kuvataide [3] -
Helsingin luonnontiedelukio Helsinki Luonnontieteet [4] -
Helsingin Rudolf Steiner-koulu Helsinki Steiner-koulu [5] -
Helsingin Saksalaisen koulun lukio Helsinki Reifeprüfung-tutkinto (saksalainen ylioppilastutkintoa vastaava päättötutkinto.) [6] -
Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun lukio Helsinki Kielet, IB-tutkinto [7] -
Hyvinkään Sveitsin lukio Hyvinkää Luonnontieteet [8] -
International School of Helsinki Helsinki suunnattu ulkomaalaisille, opetuskieli englanti, IB-tutkinto [9] -
Itäkeskuksen lukio Helsinki Kielet [10] -
Kallion lukio Helsinki Ilmaisutaito [11] -
Kannaksen lukio Lahti Kuvataide- ja muotoilu [12] -
Koulutuskeskus Salpaus Nastola Tekniikka (aikuislinja) [13] -
Lahden Rudolf Steiner-koulu Lahti Steiner-koulu [14] -
Langinkosken lukio Kotka Ympäristö [15] -
Mattlidens gymnasium Espoo IB-tutkinto [16] -
Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio Helsinki Matematiikka [17] -
Mäkelänrinteen lukio Helsinki Urheilu [18] -
Ressun lukio Helsinki IB-tutkinto [19] -
Olarin lukio Espoo Luonnontieteet [20] -
Salpausselän lukio Lahti Urheilu [21] -
Sibelius-lukio Helsinki Musiikki, tanssitaide [22] -
Tapiolan lukio Espoo Musiikki [23] -
Tiirismaan lukio Lahti Musiikki [24] -
Tikkurilan lukio Vantaa IB-tutkinto [25] -
Tölö gymnasium Helsinki Ihmisekologia, musiikki, kuvaamataito [26] -
Vantaan seudun steinerkoulu Vantaa Steiner-koulu [27] -
Vaskivuoren lukio Vantaa Musiikki, tanssitaide [28] -
Joensuun lyseon lukio Joensuu IB-tutkinto [29] -
Kuopion klassillinen lukio Kuopio Urheilu [30] -
Kuopion Lyseon lukio Kuopio IB-tutkinto [31] -
Kuopion Steinerkoulu Kuopio Steiner-koulu [32] -
Kuopion Yhteiskoulun Musiikkilukio Kuopio Musiikki, tanssi [33] -
Lapinlahden lukio Lapinlahti Kuvataide [34] -
Savonlinnan taidelukio Savonlinna Musiikki, kuvataide [35] -
Lyseonpuiston lukio Rovaniemi IB-tutkinto [36] -
Ounasvaaran lukio Rovaniemi Urheilu [37] -
Tornion yhteislyseon lukio Tornio Eurolukio-kokeilu (yhdessä Ruotsin Haaparannan lukion kanssa) [38] -
Kerttulin lukio Turku Urheilu [39] -
Kerttulin lukio Turku ICT [40] -
Etelä-Pohjanmaan Rudolf Steiner-koulu Seinäjoki Steiner-koulu [41] -
Juhana Herttuan lukio Turku taideviestintä [42] -
Jyväskylän Lyseon lukio Jyväskylä IB-tutkinto [43] -
Jyväskylän Rudolf Steiner -koulu Jyväskylä Steinerkoulu [44] -
Kankaanpään yhteislyseo Kankaanpää Luonnontieteet, liikunta [45] -
Turun suomalainen yhteiskoulu Turku Luonnontieteet [46] -
Kaustisen musiikkilukio Kaustinen Musiikki [47] -
Kuortaneen lukio Kuortane Urheilu [48] -
Meri-Porin lukio Pori Ympäristö, ilmaisutaito [49] -
Messukylän lukio (1996-2010), ks. Sammon keskuslukio Tampere Viestintä [50] -
Nurmon lukio Nurmo Luonnontieteet ja matematiikka [51] -
Pernon lukio Turku Teknologia ja teollisuus [52] -
Porin Seudun steinerkoulu Pori Steiner-koulu [53] -
Porin suomalaisen yhteislyseon lukio Pori Luonnontieteet, urheilu [54] -
Puolalanmäen lukio Turku Musiikki [55] -
Sammon keskuslukio Tampere Urheilu, viestintä [56] [57] -
Tammerkosken lukio Tampere Kuvataide [58] -
Tampereen klassillinen lukio Tampere Luonnontieteet [59] -
Tampereen lyseon lukio Tampere IB-tutkinto [60] -
Tampereen Rudolf Steiner -koulu Tampere Steiner-koulu [61] -
Tampereen yhteiskoulun lukio Tampere Ilmaisutaito [62] -
Topeliusgymnasiet i Nykarleby Uusikaarlepyy Luonnontieteet, yritystieto ja kansainvälisyyskasvatus [63] -
Toivonlinnan yhteiskoulu Piikkiö Kristilliset arvot [64] -
Turun normaalikoulun lukio Turku IB-tutkinto [65] Normaalikoulu
Turun Steiner-koulu Turku Steiner-koulu [66] -
Vaasan Rudolf Steiner-koulu Vaasa Steiner-koulu [67] -
Vaasan yhteislukio Vaasa IB-tutkinto [68] -
Vasa övningsskola Vaasa IB-tutkinto, musiikki, kuvaamataito [69] Normaalikoulu
Voionmaan lukio Jyväskylä Urheilu [70] -
Vörå samgymnasium Vöyri Urheilu [71] -
Kajaanin lukio Kajaani Musiikki, kuvaamataito [72] -
Kastellin lukio Oulu Urheilu [73] -
Madetojan musiikkilukio Oulu Musiikki [74] -
Oulun Lyseon lukio Oulu IB-tutkinto [75] -
Oulun Steinerkoulu Oulu Steiner-koulu [76] -
Sotkamon lukio Sotkamo Urheilu [77] -

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]