Luettelo ensimmäisen maailmansodan taisteluista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Luettelo ensimmäisen maailmansodan taisteluista ei pyri olemaan täydellinen, mutta siinä on lueteltu monia tunnettuja taisteluita.

1914[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1915[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Dogger-matalikon taistelu
  • Bolimovin taistelu
  • Suezin kanavan puolustustaistelu
  • Dardanellien pommitusten aloitus
  • Masurian järvien toinen taistelu
  • Naroch-järven taistelu
  • Lutskin taistelu
  • Neuve-Chapellellin taistelu
  • Yritys vallata Dardanellien kapeikko
  • Shaiban taistelu
  • Ypresin toinen taistelu
  • Maihinnousu Hellesiin ja Anzac Coveen
  • Krithian ensimmäinen taistelu
  • Eski-Hissarlikin vastahyökkäys
  • Krithian toinen taistelu
  • Festubertin taistelu
  • Turkkilaisten hyökkäys Anzac Coveen
  • Krithian kolmas taistelu
  • Isonzon taistelu
  • Isonzon ensimmäinen taistelu
  • Gully Ravinen taistelu
  • Achi Baban hyökkäys
  • Isonzon toinen taistelu
  • Suvlan lahden maihinnousu
  • Lone Pinen taistelu
  • Sari Barin taistelu
  • Nekin taistelu
  • Taistelu kukkulasta nro 60
  • Scimitar-kukkulan taistelu
  • Loosin taistelu
  • Kut-al-Amaran taistelu
  • Gallipolin evakuointi

1916[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Sheikki Sa'adin taistelu
  • Wadin taistelu
  • Hannan taistelu
  • Verdunin taistelu
  • Dujailan taistelu
  • Isonzon toinen taistelu
  • Naroch-järven taistelu
  • Kutin taistelu
  • Asiagon taistelu
  • Trentinon offensiivi
  • Skagerrakin taistelu
  • Lutskin taistelu
  • Khanaqin taistelu
  • Sommen taistelu
  • Bazentin kukkuloiden taistelu
  • Delvillen metsän taistelu
  • Pozieren kukkuloiden taistelu
  • Romanin taistelu
  • Isonzon kuudes taistelu
  • Gorizian taistelu
  • Guillemontin taistelu
  • Isonzon seitsemäs taistelu
  • Flers-Courceletten taistelu
  • Isonzon kahdeksas taistelu
  • Isonzon yhdeksäs taistelu
  • Kutin toinen taistelu

1917[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Khadairin taistelu
  • Nahr-al-Kalekin taistelu
  • Bagdadin valtaus
  • Samarrahin offensiivi
  • Fallujan haltuunotto
  • Gazan ensimmäinen taistelu
  • Jebel Hamlinin taistelu
  • Vimy-kukkuloiden taistelu
  • Shialan taistelu
  • Aisnen toinen taistelu
  • Gazan toinen taistelu
  • Istabulatin taistelu
  • Bootin taistelu
  • Isonzon kymmenens taistelu
  • Otranton salmien taistelu
  • Messinesin taistelu
  • Ypresin kolmas taistelu eli Passchendaelen taistelu
  • Isonzon yhdestoista taistelu
  • Ramadin taistelu
  • Isonzon kahdestoista taistelu
  • Caporetton taistelu
  • Gazan kolmas taistelu
  • Baarsheban taistelu
  • Tikritin taistelu
  • Mughar-kukkuloiden taistelu
  • Cambrain taistelu
  • Jerusalemin antautuminen

1918[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Zeebrüggen operaatio
  • Aisnen kolmas taistelu
  • Cantignyn taistelu
  • Chateau-Thierryn taistelu
  • Belleaun metsän taistelu
  • Piave-joen taistelu
  • Le Hamelin taistelu
  • Marnen toinen taistelu
  • Havrincourtin taistelu
  • Epehyn taistelu
  • Vittorio Veneton taistelu
  • Sharqatin taistelu
  • Megiddon taistelu


Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]