Luettelo eniten valmistetuista lentokoneista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo eniten valmistetuista lentokoneista. Listalla on mukana kaikki lentokonetyypit, joita on valmistettu yli 5 000 kappaletta.

Yli 10 000 lentokonetta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Lukumäärä Maa Muuta
Neuvostoliiton lippu Polikarpov Po-2 40 000+ Neuvostoliitto
Neuvostoliiton lippu Iljušin Il-2 36 163 Neuvostoliitto
Yhdysvaltain lippu Cessna 172 35 000+ Yhdysvallat Edelleen tuotannossa
Saksan lippu Messerschmitt Bf 109 35 000 Saksa
Yhdysvaltain lippu Cessna 182 25 000+ Yhdysvallat
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Supermarine Spitfire 24 351 Englanti
Yhdysvaltain lippu Cessna 150 23 954 Yhdysvallat
Saksan lippu Focke-Wulf Fw 190 20 000+ Saksa
Yhdysvaltain lippu Piper J-3 19 073 Yhdysvallat
Yhdysvaltain lippu B-24 Liberator 18 482 Yhdysvallat Valmistetuin pommikone
Neuvostoliiton lippu/Puolan lippu/Kiinan lippu Antonov An-2 18 000 Neuvostoliitto, Kiinan kansantasavalta ja Puola Edelleen tuotannossa (Kiina)
Yhdysvaltain lippu Beechcraft Bonanza 17 200 Yhdysvallat Edelleen tuotannossa
Neuvostoliiton lippu Mil Mi-8 17 000 Neuvostoliitto Tuotetuin helikopteri. Edelleen tuotannossa.
Neuvostoliiton lippu Jakovlev Jak-9 16 769 Neuvostoliitto
Yhdysvaltain lippu P-51 Mustang 15 875 Yhdysvallat
Yhdysvaltain lippu P-47 Thunderbolt 15 686 Yhdysvallat
Yhdysvaltain lippu T-6 Texan 15 495 Yhdysvallat
Saksan lippu Junkers Ju 88 15 000 Saksa
Saksan lippu Messerschmitt Bf 110 15 000 Saksa
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Hawker Hurricane 14 000 Englanti
Yhdysvaltain lippu Curtiss P-40 13 738 Yhdysvallat
Yhdysvaltain lippu Douglas DC-3 13 140 Yhdysvallat Lisenssituotantoa myös Japanissa ja Neuvostoliitossa.
Yhdysvaltain lippu B-17 Flying Fortress 12 731 Yhdysvallat
Yhdysvaltain lippu F4U Corsair 12 571 Yhdysvallat
Yhdysvaltain lippu F6F Hellcat 12 275 Yhdysvallat
Neuvostoliiton lippu Mikojan-Gurevitš MiG-15 12 000 Neuvostoliitto Tuotetuin suihkuhävittäjä
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Vickers Wellington 11 461 Englanti
Neuvostoliiton lippu Petljakov Pe-2 11 427 Neuvostoliitto
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Avro Anson 11 029 Englanti
Neuvostoliiton lippu/Kiinan lippu Mikojan-Gurevitš MiG-21 11 000+ Neuvostoliitto
Japanin lippu A6M Zero 11 000 Japani
Yhdysvaltain lippu UH-1 Iroquois 10 392 Yhdysvallat Edelleen tuotannossa.
Yhdysvaltain lippu B-25 Mitchell 10 131 Yhdysvallat
Neuvostoliiton lippu/Kiinan lippu Mikojan-Gurevitš MiG-17 10 000 Neuvostoliitto, Kiinan kansantasavalta

5 000 – 10 000 lentokonetta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Lukumäärä Maa Muuta
Yhdysvaltain lippu P-38 Lightning 9 942 Yhdysvallat
Neuvostoliiton lippu Lavotškin La-5 9 920 Neuvostoliitto
Yhdysvaltain lippu F-86 Sabre/FJ Fury 9 860 Yhdysvallat
Yhdysvaltain lippu Avenger 9 837 Yhdysvallat
Yhdysvaltain lippu P-39 Airacobra 9 584 Yhdysvallat
Neuvostoliiton lippu Polikarpov I-16 9 450 Neuvostoliitto
Yhdysvaltain lippu Piper PA-18 9 000 Yhdysvallat
Yhdysvaltain lippu Beechcraft Model 18 9 000 Yhdysvallat
Neuvostoliiton lippu Jakovlev Jak-18 9 000 Neuvostoliitto
Neuvostoliiton lippu Jakovlev Jak-1 8 720 Neuvostoliitto
Neuvostoliiton lippu/Kiinan lippu Mikojan-Gurevitš MiG-19 8 500 Neuvostoliitto, Kiinan kansantasavalta
Ranskan lippu SPAD S.XIII 8 472 Ranska
Yhdysvaltain lippu Bell 206 Jetranger 8 460 Yhdysvallat
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Avro 504 8 340 Englanti
Yhdysvaltain lippu Cessna 206 7 783 Yhdysvallat
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu de Havilland Mosquito 7 781 Englanti
Yhdysvaltain lippu F4F Wildcat 7 722 Yhdysvallat
Yhdysvaltain lippu Cessna 152 7 584 Yhdysvallat
Yhdysvaltain lippu F-84 Thunderjet 7 524 Yhdysvallat
Yhdysvaltain lippu Douglas DB-7 7 478 Yhdysvallat
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Avro Lancaster 7 377 Englanti
Saksan lippu Heinkel He 111 7 300 Saksa
Neuvostoliiton lippu/Puolan lippu Mil Mi-2 7 200 Neuvostoliitto, Puola
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu de Havilland Tiger Moth 7 105 Englanti
Yhdysvaltain lippu Cessna 140 7 000+ Yhdysvallat
Yhdysvaltain lippu Curtiss JN-4 6 813 Yhdysvallat
Neuvostoliiton lippu Tupolev SB-2 6 656 Neuvostoliitto
Neuvostoliiton lippu Polikarpov I-15 6 519 Neuvostoliitto
Neuvostoliiton lippu Jakovlev Jak-7 6 399 Neuvostoliitto
Neuvostoliiton lippu LaGG-3 6 258 Neuvostoliitto
Neuvostoliiton lippu Iljušin Il-10 6 226 Neuvostoliitto
Yhdysvaltain lippu Cessna 180 6 193 Yhdysvallat
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Handley Page Halifax 6 176 Englanti
Yhdysvaltain lippu Beechcraft King Air 6 000 Yhdysvallat
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Sopwith 1½ Strutter 6 000 Englanti
Saksan lippu Junkers Ju 87 6 000 Saksa
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Bristol Beaufighter 5 928 Englanti
Japanin lippu Nakajima Ki-43 5 919 Japani
Neuvostoliiton lippu Lavotškin La-7 5 753 Neuvostoliitto
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Sopwith Camel 5 500 Englanti
Ranskan lippu Breguet 14 5 500 Ranska
Japanin lippu Yokosuka K5Y 5 500 Japani
Yhdysvaltain lippu Cessna AT-17 5 422 Yhdysvallat
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Bristol F.2 Fighter 5 329 Englanti
Yhdysvaltain lippu B-26 Marauder 5 288 Yhdysvallat
Yhdysvaltain lippu Boeing 737 5 242 Yhdysvallat Tuotetuin suihkumatkustajakone. Edelleen tuotannossa.
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu S.E.5 5 205 Englanti
Neuvostoliiton lippu Iljušin Il-4 5 200 Neuvostoliitto
Yhdysvaltain lippu F-4 Phantom II 5 195 Yhdysvallat
Neuvostoliiton lippu Mikojan-Gurevitš MiG-23 5 047 Neuvostoliitto
Yhdysvaltain lippu Cessna 170 5 000+ Yhdysvallat
Neuvostoliiton lippu Jakovlev Jak-12 5 000 Neuvostoliitto

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]