Luettelo eniten tuottaneista elokuvista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä artikkeli sisältää luettelon kaikkien aikojen eniten tuottaneista elokuvista.

Eniten tuottaneet elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taustaväri       tarkoittaa, että elokuvaa esitetään tällä hetkellä elokuvateattereissa.
Sija Elokuvan nimi Yhtiö(t) Tuottanut maailmanlaajuisesti Vuosi Ohjaaja
1 Avatar 20th Century Fox 2 782 275 172 $[1] 2009 James Cameron
2 Titanic 20th Century Fox
Paramount Pictures
2 186 772 302 $[2] 1997 James Cameron
3 The Avengers Marvel Studios
Walt Disney Pictures
1 518 594 910 $[3] 2012 Joss Whedon
4 Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2 Warner Bros.
Heyday Films
1 328 111 219 $[4] 2011 David Yates
5 Frozen – huurteinen seikkailu Buena Vista 1 267 838 009 $ [5] 2013 Chris Buck
Jennifer Lee
6 Iron Man 3 Walt Disney Studios Motion Pictures 1 215 439 994 $[6] 2013 Shane Black
7 Transformers: Kuun pimeä puoli Paramount Pictures
DreamWorks
1 123 746 996 $[7] 2011 Michael Bay
8 Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu New Line Cinema 1 119 929 521 $[8] 2003 Peter Jackson
9 007 Skyfall EON Productions 1 108 561 013 $[9] 2012 Sam Mendes
10 Yön ritarin paluu Warner Bros. 1 084 439 099 $ [10] 2012 Christopher Nolan
11 Transformers – Tuhon aikakausi Paramount Pictures 1 077 803 687 $ 2014 Michael Bay
12 Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstu Buena Vista
Walt Disney
1 066 179 725 $[11] 2006 Gore Verbinski
13 Toy Story 3 Pixar 1 063 171 911 $[12] 2010 Lee Unkrich
14 Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä Buena Vista 1 045 713 802 $[13] 2011 Rob Marshall
15 Jurassic Park Universal Pictures 1 029 153 882 $ [14] 1993 Steven Spielberg
16 Tähtien sota: Episodi I – Pimeä uhka 20th Century Fox 1 027 044 677 $ [15] 1999 George Lucas
17 Liisa Ihmemaassa Walt Disney Pictures 1 025 467 110 $[16] 2010 Tim Burton
18 Hobitti – Odottamaton matka Warner Bros. 1 017 003 568 $ [17] 2012 Peter Jackson
19 Yön ritari Warner Bros. 1 004 558 444 $[18] 2008 Christopher Nolan
20 Leijonakuningas Walt Disney Pictures 987 483 777 $ 1994 Roger Allers
Rob Minkoff
21 Harry Potter ja viisasten kivi Warner Bros.
Heyday Films
974 755 371 $ [19] 2001 Chris Columbus
22 Itse ilkimys 2 Universal Pictures 970 761 885 $ 2013 Pierre Coffin
Chris Renaud
23 Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla Buena Vista
Walt Disney
963 420 425 $ [20] 2007 Gore Verbinski
24 Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 1 Warner Bros.
Heyday Films
960 283 305 $ [21] 2010 David Yates
25 Hobitti – Smaugin autioittama maa Warner Bros. 958 366 855 $ 2013 Peter Jackson
26 Harry Potter ja Feeniksin kilta Warner Bros.
Heyday Films
939 885 929 $ 2007 David Yates
27 Nemoa etsimässä Buena Vista Pictures 936 743 261 $ 2003 Andrew Stanton
28 Harry Potter ja puoliverinen prinssi Warner Bros.
Heyday Films
934 416 487 $ 2009 David Yates
29 Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia New Line Cinema
Saul Zaentz Production Company
Wingnut Films
926 047 111 $ 2002 Peter Jackson
30 Shrek 2 DreamWorks SKG 919 838 758 $ 2004 Andrew Adamson
Kelly Asbury
31 Harry Potter ja liekehtivä pikari Warner Bros.
Heyday Films
896 911 078 $ 2009 David Yates
32 Spider-Man 3 – Hämähäkkimies 3 Sony Pictures Entertainment 890 871 626 $ 2007 Sam Raimi
33 Ice Age 3: Dinosaurusten aika 20th Century Fox 886 686 817 $ 2009 Carlos Saldanha
34 Harry Potter ja salaisuuksien kammio Warner Bros.
Heyday Films
878 979 634 $ 2002 Chris Columbus
35 Ice Age 4: Mannerten mullistus Blue Sky Studios 877 244 782 $ 2012 Steve Martino
Michael Thurmeier
36 Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit New Line Cinema
Saul Zaentz Production Company
Wingnut Films
871 530 324 $ 2001 Peter Jackson
37 Nälkäpeli – Vihan liekit Lionsgate 864 565 663 $ 2013 Francis Lawrence
38 Tähtien sota: Episodi III – Sithin kosto 20th Century Fox
Lucasfilm
848 754 768 $ 2005 George Lucas
39 Transformers: Kaatuneiden kosto DreamWorks
Paramount Pictures
836 303 693 $ 2009 Michael Bay
40 Twilight – Aamunkoi, osa 2 Summit Entertainment 829 685 377 $ 2012 Bill Condon

Tuottoisimpana olleet elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodesta Elokuvan nimi Ennätys, $ Ohjaaja
1915 Kansakunnan synty 10 000 000 $ D. W. Griffith
1932 Suuri paraati
1939 Lumikki ja seitsemän kääpiötä William Cottrell, Wilfred Jackson, Larry Morey. Perce Pearce, Ben Sharpsteen
1941 Tuulen viemää Victor Fleming
1966 Sound of Music Robert Wise
1971 Tuulen viemää Victor Fleming
1972 Kummisetä Francis Ford Coppola
1975 Tappajahai Steven Spielberg
1977 Tähtien sota George Lucas
1983 E.T. 701 000 000 Steven Spielberg
1993 Jurassic Park 914 691 118 Steven Spielberg
1998 Titanic 1 843 201 268 James Cameron
2010 Avatar 2 782 275 172 James Cameron

Eniten tuottaneet elokuvasarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eniten maailmanlaajuisesti tuottaneet elokuvasarjat.[22]

Sija Elokuvasarjan nimi Yhtiö Tuottanut
maailmanlaajuisesti
(dollaria)
Elokuvia yhteensä Sarjan elokuvista eniten tuottanut
(dollaria)
1 Harry Potter Warner Bros.
(2001–nykyinen)
Heyday Films
(2001–nykyinen)
1492 Pictures
(2001–2004)
Miracle Productions
(2002)
P of A Productions
(2004)
Patalex IV Productions
(2005)
7 723 431 572 8 Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2 (1 341 511 219)
2 James Bond Danjaq/EON Productions
(1962–nykyinen)
United Artists
(1987–nykyinen)
Columbia Pictures
(2006–nykyinen)
6 159 601 036 25 007 Skyfall (1 108 561 013)
3 Marvel Cinematic Universe Marvel Studios 5 016 941 989 7 The Avengers (1 511 757 910)
4 Tähtien sota Lucasfilm
(1977–nykyinen)
20th Century Fox
(1977–1980)
4 382 359 868 7 Tähtien sota: Episodi I – Pimeä uhka (1 027 044 677)
5 Pirates of the Caribbean Buena Vista
Walt Disney
3 722 019 165 4 Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstu (1 066 179 725)
6 Batman Warner Bros.
(1989–nykyinen)
PolyGram Filmed Entertainment
(1989–1992, 1995–1997)
Guber-Peters Company
(1989)
Patalex Productions
(2005)
Syncopy Films
(2005–nykyinen)
Legendary Pictures
(2005–nykyinen)
3 718 257 171 8 Yön ritarin paluu (1 081 041 287)
7 Shrek DreamWorks
(2001–2007)
DreamWorks Animation
(2001–nykyinen)
Pacific Data Images
(2001–2004)
PDI/DreamWorks
(2007)
3 510 516 231 5 Shrek 2 (919 838 758)
8 Spider-Man Sony Pictures
Columbia Pictures
2 495 718 076 4 Spider-Man 3 – Hämähäkkimies 3 (890 871 626)
9 Twilight Summit Entertainment 3 217 885 527 5 Twilight – Aamunkoi osa 2 (795 640 200)
10 Taru sormusten herrasta New Line Cinema 2 947 978 376 3 Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu (1 119 929 521)
11 Ice Age Blue Sky Studios 2 800 600 000 4 Ice Age 3: Dinosaurusten aika (886 686 817)
12 Transformers Paramount Pictures 2 617 241 008 3 Transformers: Kuun pimeä puoli (1 071 234 000)

Yhdysvaltain eniten tuottaneet elokuvat – inflaatiokorjattu lista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä listaus koskee vain tuottoa Yhdysvalloissa. Inflaatiokorjattu tuotto on arvioitu elokuvalippujen vuoden 2010 keskivertohinnasta, joka Yhdysvalloissa oli 7,61 dollaria. Tuotto on saatu kertomalla keskivertohinta arvioitujen katsojamäärien perusteella. Jos katsojamäärä ei ole ollut tiedossa, arvio on tehty ensi-iltavuoden keskivertohinnan perusteella.[23] Kaikki luvut ovat Yhdysvaltain dollareita.

Sija Elokuvan nimi Yhtiö Inflaatiokorjattu tuotto Alkuperäinen tuotto Vuosi
1 Tuulen viemää MGM 1 537 559 600 198 676 459 1939
2 Tähtien sota 20th Century fox 1 355 490 100 460 998 007 1977
3 Sound of Music 20th Century fox 1 083 781 000 158 671 368 1965
4 E.T. – The Extra Terrestrial Universal 1 079 511 500 435 110 554 1982
5 Kymmenen käskyä Paramount 996 910 000 65 500 000 1956
6 Titanic Paramount 976 712 200 600 788 188 1997
7 Tappajahai Universal 974 679 800 260 000 000 1975
8 Tohtori Živago MGM 944 670 800 111 721 910 1965
9 Manaaja Warner Bros. 841 427 600 232 671 011 1973
10 Lumikki ja seitsemän kääpiötä Disney 829 490 000 184 925 486 1937
11 101 dalmatialaista Disney 760 370 300 144 880 014 1961
12 Imperiumin vastaisku 20th Century fox 747 154 600 290 475 067 1980
13 Ben-Hur MGM 745 780 000 74 000 000 1959
14 Avatar 20th Century fox 740 916 100 740 916 066 2009
15 Jedin paluu 20th Century fox 715 792 100 309 306 177 1983
16 Puhallus Universal 678 377 100 156 000 000 1973
17 Kadonneen aarteen metsästäjät Paramount 670 759 500 242 374 454 1981
18 Jurassic Park Universal 656 026 500 357 067 947 1993
19 Miehuuskoe United Artists 651 198 300 104 901 839 1967
20 Tähtien sota: Episodi I – Pimeä uhka 20th Century fox 645 524 400 431 088 301 1999

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

All Time Box Office Adjusted for Ticket Price Inflation Viitattu 16.2.2010. (englanniksi)

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Avatar Box Office Mojo. Viitattu 1.4.2010. (englanniksi)
  2. Titanic Box Office Mojo. Viitattu 4.9.2010. (englanniksi)
  3. Marvel's The Avengers Box Office Mojo. Viitattu 21.5.2012. (englanniksi)
  4. Harry Potter ja kuoleman varjelukset osa 2 Box Office Mojo. Viitattu 20.9.2011. (englanniksi)
  5. Frozen Box Office Mojo. Viitattu 16.3.2014. (englanniksi)
  6. Iron Man 3 Box Office Mojo. Viitattu 23.9.2013. (englanniksi)
  7. Transformers: Dark of the Moon Box Office Mojo. Viitattu 2. elokuuta 2011. (englanniksi)
  8. The Lord of the Rings: The Return of the King Box Office Mojo. Viitattu 4.2.2010. (englanniksi)
  9. Skyfall Box Office Mojo. Viitattu 31.3.2012. (englanniksi)
  10. The Dark Knight Rises Box Office Mojo. Viitattu 13.11.2012. (englanniksi)
  11. Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest Box Office Mojo. Viitattu 4.2.2010. (englanniksi)
  12. Toy Story 3 Box Office Mojo. Viitattu 4. helmikuuta 2011.
  13. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides Box Office Mojo. Viitattu 2. elokuuta 2011.
  14. Jurassic Park Box Office Mojo. Viitattu 26.5.2013. (englanniksi)
  15. Star Wars: Episode I - The Phantom Menace Box Office Mojo. Viitattu 4.2.2010. (englanniksi)
  16. Alice in Wonderland Box Office Mojo. Viitattu 4. helmikuuta 2011.
  17. The Hobbit: An Unexpected Journey Box Office Mojo. 24.2.2013. Viitattu 27.4.2013. (englanniksi)
  18. The Dark Knight Box Office Mojo. Viitattu 4.2.2010. (englanniksi)
  19. Harry Potter and the Sorcerer's Stone Box Office Mojo. Viitattu 4.2.2010. (englanniksi)
  20. Pirates of the Caribbean: At World's End Box Office Mojo. Viitattu 4.2.2010. (englanniksi)
  21. Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 Box Office Mojo. Viitattu 4. helmikuuta 2011.
  22. Franchise Index Box Office Mojo. Viitattu 4. helmikuuta 2011.
  23. All Time Box Office Adjusted for Ticket Price Inflation