Luettelo Yhdysvaltain osavaltioiden lauluista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Yhdysvaltain osavaltioiden lauluista. (engl. State song)

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Osavaltio Laulu säveltäjä/sanoittaja Vuosi
Alabama Alabama Edna Gockel Gussen /
Julia Strudwick Tutwiler
1931[1][2]
Alaska Alaska’s Flag Elinor Dusenbury and
Carol Beery Davis
1955[1][3]
Arizona Osavaltiolaulu Arizona 1981[1][4]
Osavaltiohymni Arizona March Song1 1919[1][4]
Arkansas Osavaltiohymni Arkansas 1917/1987[1]
Arkansas (You Run Deep In Me) 1987[1]
Oh, Arkansas 1987[1]
Osavaltion historiallinen laulu The Arkansas Traveler 1949/1987[1][5]
Colorado Where the Columbines Grow 1915[1][6]
Rocky Mountain High Sanoitus: John Denver
Sävellys: John Denver ja Mike Taylor
2007[7]
Connecticut Osavaltiolaulu Yankee Doodle 1978[1][8]
Osavaltion kantaatti The Nutmeg 2003[1][8]
Delaware Our Delaware 1925[1]
Etelä-Carolina Carolina 1911[1]
South Carolina on My Mind 1984[1]
Etelä-Dakota Hail, South Dakota! 1943[1]
Florida Virallinen laulu Old Folks at Home (Swanee River) Stephen Foster 1935[1]
Osavaltiohymni Florida
(Where the Sawgrass Meets the Sky)
Jan Hinton 2008[9]
Georgia Georgia on My Mind Sanoitus: Stuart Gorrell
Sävellys: Hoagy Carmichael
1979[1]
Havaiji Osavaltiohymni Hawai’i pono’i Sanoitus: King David Kalakaua
Sävellys: Henry Berger
1967[1][10]
Idaho Here We Have Idaho Sallie Hume Douglas 1931[1]
Illinois Illinois 1967[1]
Indiana On the Banks of the Wabash, Far Away Paul Dresser 1913[1]
Iowa The Song of Iowa[3] S.H.M. Byers 1911[1]
Kalifornia I Love You, California Sanoitus: F. B. Silverwood
Sävellys: Alfred F. Frankenstein
1951[1]
Kansas Home on the Range 1947[1]
Osavaltion virallinen marssi The Kansas March 1935[1]
Virallinen marssi Here's Kansas 1992[1]
Kentucky Osavaltiolaulu My Old Kentucky Home Stephen Foster 1928[1]
Bluegrass-laulu Blue Moon of Kentucky Bill Monroe 1988[1][11]
Kentucky Home Made Christmas
Louisiana Give Me Louisiana 1970[1]
You Are My Sunshine Jimmie Davis
(entinen kuvernööri)
1977[1]
Osavaltion marssi Louisiana My Home Sweet Home 1952[1]
Ympäristölaulu The Gifts of Earth [12]
Länsi-Virginia Virallinen osavaltiolaulu The West Virginia Hills 1963[1]
Virallinen osavaltiolaulu West Virginia, My Home Sweet Home 1963[1]
Maine State of Maine Song 1937[1]
Maryland Maryland, My Maryland
(O Tannenbaum -kappaleen melodialla)
Sanoitus: James Ryder Randall 1939[1][13]
Massachusetts Osavaltiohymni All Hail to Massachusetts Arthur J. Marsh 1981[1][14]
Epävirallinen osavaltiolaulu (The Spirit of Massachusetts is) The Spirit of America 1988
Osavaltion kansanlaulu Massachusetts Arlo Guthrie 1981[1][15]
Osavaltion seremoniamarssi The Road to Boston 1985[1][16]
Osavaltion isänmaallinen laulu Massachusetts (Because of You Our Land is Free) 1989[1][17]
Osavaltion glee club -laulu The Great State of Massachusetts 1997[1][18]
Osavaltion polkka Say Hello to Someone from Massachusetts 1998[19]
Osavaltion oodi Ode to Massachusetts 2000[1][20]
Michigan Osavaltion virallinen laulu My Michigan Giles Kavanaugh (sanoitus), H. O’Reilly Clint (sävellys) 1937[1]
Epävirallinen osavaltiolaulu Michigan, My Michigan Winifred Lee Brent Lyster (alkuperäinen sävellys "O Tannenbaum!", 1862); James W. Long (1886 versio; sama melodia); Douglas Malloch (1902 sanat ja uusi melodia) Ei virallista asemaa
Minnesota Hail! Minnesota 1945[1]
Mississippi Go, Mississippi
(joskus myös Go Mis-sis-sip-pi)
1962[1]
Missouri Missouri Waltz Sävellys: John V. Eppel
Sovitus: Frederic K. Logan
Sanoitus: J.R. Shannon
1949[1]
Montana Montana 1945[1]
Osavaltion balladi Montana Melody 1983[1] [4]
Nebraska Beautiful Nebraska 1967[1][21]
Nevada Home Means Nevada Bertha Rafetto 1933[1]
New Hampshire Virallinen Old New Hampshire 1949[1]
1977
Kunnialaulu New Hampshire, My New Hampshire 1963[1]
Kunnialaulu New Hampshire Hills 1973[1]
Kunnialaulu Autumn in New Hampshire 1977[1]
Kunnialaulu New Hampshire's Granite State 1977[1]
Kunnialaulu Oh, New Hampshire 1977[1]
Kunnialaulu The Old Man of the Mountain 1977[1]
Kunnialaulu The New Hampshire State March 1977[1]
Kunnialaulu New Hampshire Naturally 1983[1][22]
Virallinen Live Free or Die Barry Palmer 2007
New Mexico Osavaltiolaulu O Fair New Mexico Elizabeth Garrett 1917[1]
Espanjankielinen osavaltiolaulu Así Es Nuevo Méjico Elizabeth Garrett 1971[1]
Osavaltion balladi Land of Enchantment 1989[1]
Kaksikielinen laulu New Mexico – mi lindo Nuevo México Elizabeth Garrett 1995[1]
New York I Love New York Steve Karmen
Ohio Beautiful Ohio Sävellys: Mary Earl
Alkuperäinen sanoitus: Ballard MacDonald
Vuoden 1989 sanoitus: Wilbert McBride
1969[1][23]
Rocklaulu Hang on Sloopy The McCoys 1985[1][24]
Oklahoma Virallinen laulu Oklahoma! Sävellys: Richard Rodgers, Sanoitus: Oscar Hammerstein II 1953[1][25]
Osavaltion virallinen valssi "Oklahoma Wind" 1982[1]
Rocklaulu Do You Realize?? The Flaming Lips 2009[26]
Osavaltion virallinen kansanlaulu Oklahoma Hills Woody Guthrie ja Jack Guthrie 2001[27]
Oregon Oregon, My Oregon J.A. Buchanan ja
Henry B. Murtaghin
1927[1]
Pennsylvania Pennsylvania 1990[1]
Pohjois-Carolina The Old North State 1927[1]
Pohjois-Dakota North Dakota Hymn 1947[1]
Rhode Island Osavaltion marssi Rhode Island 1996
Osavaltiolaulu Rhode Island, It’s for Me 1996[1]
Tennessee My Homeland, Tennessee Nell Grayson Taylor /
Roy Lamont Smith
1926[1]
When It's Iris Time in Tennessee Willa Waid Newman 1935
My Tennessee Frances Hannah Tranum 1931[1]
The Tennessee Waltz Redd Stewart /
Pee Wee King
1965[1]
Rocky Top Boudleaux Bryant /
Felice Bryant
1982[1]
Tennessee Vivian Rorie 1992
The Pride of Tennessee Fred Congdon /
Thomas Vaughn /
Carol Elliot
1996[1]
Smoky Mountain Rain Kye Fleming
Dennis Morgan
2010 [28][29]
Texas Texas, Our Texas William J. Marsh 1933[1][30]
Utah Osavaltiolaulu Utah, This is the Place Sam ja Gary Francis 2003[31]
Osavaltion hymni Utah, We Love Thee
(Osavaltiolaulu 1937-2003)[32]
Evan Stephens 2003[1]
Vermont These Green Mountains 1999[1]
Virginia Emeritus Osavaltiolaulu Carry Me Back to Old Virginny (nimitys peruttu vuonna 1998 mutta korvaajaa ei ole valittu) James Bland 1940[1][33]
Washington Osavaltiolaulu "Washington, My Home" 1959[1]
Osavaltion kansanlaulu "Roll On, Columbia, Roll On" Woody Guthrie 1987[1][34]
Osavaltion rocklaulu "Louie Louie" Richard Berry [35]
Wisconsin Osavaltiolaulu On, Wisconsin! Sanoitus: Charles D. Rosa ja J. S. Hubbard
Sävellys: William T. Purdy
1959[1]
Osavaltion balladi "Oh Wisconsin, Land of My Dreams" 2001[1]
Osavaltion valssi "The Wisconsin Waltz" 2001[1]
Wyoming Wyoming 1955[1]

Territoriot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Terrotorio Laulu Vuosi
Amerikan Samoa Amerika Samoa
Guam Stand Ye Guamanians 1919
Pohjois-Mariaanit Gi Talo Gi Halom Tasi 1996
Puerto Rico La Borinqueña 1977
Yhdysvaltain Neitsytsaaret Virgin Islands March 1963

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch State Songs Roger Johnson’s Welcome to America. Viitattu 26. elokuuta 2013. (englanniksi)
  2. Act 31-126, Acts of Alabama, State Song: Alabama Official Symbols and Emblems of Alabama. 2006-04-27. Alabama Department of Archives & History. Viitattu 2007-02-06.
  3. Official Osavaltiolaulu Alaska Information. State of Alaska Office of Economic Development. Viitattu 2007-02-06.
  4. a b Arizona State Anthems SOS for Kids. Arizona Secretary of State's Office. Viitattu 2007-02-06.
  5. Arkansas Code 1-4-116
  6. Colorado State Song Colorado State Symbols & Emblems. State of Colorado, Department of Personnel & Administration, Colorado State Archives. Viitattu 2007-02-21.
  7. Lawmakers OK 'Rocky Mountain High' March 12, 2007. The Denver Post. Viitattu 2007-03-12. CRS 24-80-909
  8. a b STATE OF CONNECTICUT, Sites ° Seals ° Symbols; Connecticut State Register & Manual; retrieved on January 4, 2007
  9. janhintonmusic.com "Home" page. Retrieved on November 27, 2008
  10. Names & Insignia of Hawaii
  11. KRS 002.100
  12. Lyrics & act numbers of official songs
  13. Maryland, My Maryland - Maryland State Song
  14. M.G.L. 2:19
  15. M.G.L. 2:20
  16. M.G.L. 2:27
  17. M.G.L. 2:31
  18. M.G.L. 2:43
  19. M.G.L. 2:44
  20. M.G.L. 2:47
  21. NE-gov-symbols.
  22. RSA 3:7
  23. Ohio Revised Code: 1989 S 33, eff. 11-6-89; 1989 H 457
  24. House Concurrent Resolution 16 on November 20, 1985.
  25. 25 Okla. Stat. § 94.3
  26. [1]
  27. [2]
  28. Tennessee Journal, Vol. 36, No. 23, June 4, 2010
  29. Tom Humphrey, 'Smoky Mountain Rain' Wins Race to Become 8th Osavaltiolaulu, KnoxNews website, June 3, 2010.
  30. Handbook of Texas Online, s.v. "," http://www.tshaonline.org/handbook/online/articles/TT/xet1.html (accessed August 4, 2006).Government code, § 3101.005
  31. Utah Osavaltiolaulu - "Utah, This is the Place" from pioneer.utah.gov "Pioneer: Utah's Online Library" page. Retrieved on 2008-09-08
  32. Utah State Hymn - "Utah We Love Thee" from pioneer.utah.gov "Pioneer: Utah's Online Library" page. Retrieved on 2008-09-08
  33. Official State Song of the Commonwealth of Virginia Viitattu 2007-02-06.
  34. Symbols of Washington State Washington State Legislature. Arkistoitu 2007-03-05. Viitattu 2007-03-11.
  35. Washington State Facts wsdot. Viitattu 2008-04-23.