Luettelo Yhdysvaltain osavaltioiden ja territorioiden kuvernööreistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Yhdysvaltain osavaltioiden ja territorioiden nykyisistä kuvernööreistä.

Osavaltioiden kuvernöörit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

osavaltio nykyinen kuvernööri puolue astui virkaan virkakausi päättyy
Seal of the Governor of Alabama.svg
Alabama
Robert Bentley.jpg
Bentley, RobertRobert Bentley Republikaaninen puolue 2011 2015
Alaska-StateSeal.svg
Alaska
Sean Parnell Elmendorf crop.jpg
Parnell, SeanSean Parnell Republikaaninen puolue 2009 2014
Arizona-StateSeal.svg
Arizona
Jan Brewer by Gage Skidmore 3.jpg
Brewer, JanJan Brewer Republikaaninen puolue 2009 2015
Seal of Arkansas.svg
Arkansas
MikeBeebeGovernorCropped.jpg
Beebe, MikeMike Beebe Demokraattinen puolue 2007 2015
Seal of the Governor of California.png
Kalifornia
Edmund G Brown Jr.jpg
Brown, JerryJerry Brown Demokraattinen puolue 2011 2015
Seal of Colorado.svg
Colorado
HickenlooperCropped.JPG
Hickenlooper, JohnJohn Hickenlooper Demokraattinen puolue 2011 2015
Seal of the Governor of Connecticut.svg
Connecticut
DannelMalloy.jpg
Malloy, DanDan Malloy Demokraattinen puolue 2011 2015
Seal of Jack Markell, Governor of Delaware.svg
Delaware
Jack Markell.jpg
Markell, JackJack Markell Demokraattinen puolue 2009 2017
Seal of Florida.svg
Florida
Scott, RickRick Scott Republikaaninen puolue 2011 2015
Seal of Georgia.svg
Georgia
Nathan Deal, official 110th Congress photo.jpg
Deal, NathanNathan Deal Republikaaninen puolue 2011 2015
Hawaii Neil Abercrombie.jpg
Abercrombie, NeilNeil Abercrombie Demokraattinen puolue 2010 2014
Seal of Idaho.svg
Idaho
Butch and Lori Otter cropped.jpg
Otter, ButchButch Otter Republikaaninen puolue 2007 2015
Seal of Illinois.svg
Illinois
Governor Pat Quinn.jpg
Quinn, PatPat Quinn Demokraattinen puolue 2009 2015
Indiana-StateSeal.svg
Indiana
Mike Pence, official portrait, 112th Congress.jpg
Pence, MikeMike Pence Republikaaninen puolue 2013 2017
Iowa-StateSeal.svg
Iowa
Terry Branstad by Gage Skidmore.jpg
Branstad, TerryTerry Branstad Republikaaninen puolue 2011 2015
Seal of Kansas.svg
Kansas
Sam Brownback official portrait 2.jpg
Brownback, SamSam Brownback Republikaaninen puolue 2011 2015
Seal of Kentucky.svg
Kentucky
Steve Beshear by Gage Skidmore.jpg
Beshear, SteveSteve Beshear Demokraattinen puolue 2007 2015
Seal of Louisiana 2010.png
Louisiana
Bobby Jindal by Gage Skidmore 2.jpg
Jindal, BobbyBobby Jindal Republikaaninen puolue 2008 2016
Seal of the Governor of Maine.svg
Maine
Lepageumaine.jpg
LePage, PaulPaul LePage Republikaaninen puolue 2011 2015
Seal of Maryland (reverse).svg
Maryland
O'Malley-Portrait-2013.jpg
O'Malley, MartinMartin O'Malley Demokraattinen puolue 2007 2015
Seal of the Governor of Massachusetts.svg
Massachusetts

Patrick, DevalDeval Patrick Demokraattinen puolue 2007 2015
Seal of Michigan Governor.svg
Michigan
RickSnyder.jpg
Snyder, RickRick Snyder Republikaaninen puolue 2011 2015
Seal of Minnesota-alt.png
Minnesota
Governor Mark Dayton.jpg
Dayton, MarkMark Dayton Demokraattinen puolue 2011 2015
Mississippi-StateSeal.svg
Mississippi
Governor Phil Bryant.jpg
Bryant, PhilPhil Bryant Republikaaninen puolue 2012 2016
Seal of Missouri.svg
Missouri
Jay Nixon crop.jpg
Nixon, JayJay Nixon Demokraattinen puolue 2009 2017
Montana-StateSeal.svg
Montana
Photo of Montana Governor-elect Steve Bullock.jpg
Bullock, SteveSteve Bullock Demokraattinen puolue 2013 2017
Seal of Nebraska.svg
Nebraska
Dave Heineman official photo.jpg
Heineman, DaveDave Heineman Republikaaninen puolue 2005 2015
Nevada-StateSeal.svg
Nevada
Brian Sandoval 2010.jpg
Sandoval, BrianBrian Sandoval Republikaaninen puolue 2011 2015
Seal of New Hampshire.svg
New Hampshire
Maggie Hassan inaugural address.jpg
Hassan, MaggieMaggie Hassan Demokraattinen puolue 2013 2015
Seal of New Jersey.svg
New Jersey
Chris Christie at townhall.jpg
Christie, ChrisChris Christie Republikaaninen puolue 2010 2018
Great seal of the state of New Mexico.png
New Mexico
Governor NewMexico.jpg
Martinez, SusanaSusana Martinez Republikaaninen puolue 2011 2015
Seal of New York.svg
New York
Andrew Cuomo by Pat Arnow cropped.jpeg
Cuomo, AndrewAndrew Cuomo Demokraattinen puolue 2011 2015
Seal of the Governor of North Carolina.svg
Pohjois-Carolina
Pat McCrory July 2012.jpg
McCrory, PatPat McCrory Republikaaninen puolue 2013 2017
NorthDakota-StateSeal.svg
Pohjois-Dakota
Jack Dalrymple crop.jpg
Dalrymple, JackJack Dalrymple Republikaaninen puolue 2010 2016
Seal of the Governor of Ohio.svg
Ohio
Governor John Kasich.jpg
Kasich, JohnJohn Kasich Republikaaninen puolue 2011 2015
Seal of Oklahoma.svg
Oklahoma
Mary Fallin.jpg
Fallin, MaryMary Fallin Republikaaninen puolue 2011 2015
Seal of Oregon.svg
Oregon
John Kitzhaber 2010.jpg
Kitzhaber, JohnJohn Kitzhaber Demokraattinen puolue 2011 2015
Seal of the Governor of Pennsylvania.svg
Pennsylvania
Tom Corbett cropped.jpg
Corbett, TomTom Corbett Republikaaninen puolue 2011 2015
Seal of the Governor of Rhode Island.svg
Rhode Island
Lincoln Chafee official portrait.jpg
Chafee, LincolnLincoln Chafee Demokraattinen puolue 2011 2015
Seal of South Carolina.svg
Etelä-Carolina
Nikki Haley by Gage Skidmore.jpg
Haley, NikkiNikki Haley Republikaaninen puolue 2011 2015
SouthDakota-StateSeal.svg
Etelä-Dakota
Photo of Gov. Dennis Daugaard.jpg
Daugaard, DennisDennis Daugaard Republikaaninen puolue 2011 2015
Tennessee-StateSeal.svg
Tennessee
Governor Bill Haslam crop.jpg
Haslam, BillBill Haslam Republikaaninen puolue 2011 2015
Seal of the Governor of Texas.svg
Texas
Rick Perry by Gage Skidmore 8.jpg
Perry, RickRick Perry Republikaaninen puolue 2000 2015
Seal of the Governor of Utah.svg
Utah
Gary Herbert crop.jpg
Herbert, GaryGary Herbert Republikaaninen puolue 2009 2017
Seal of Vermont (B&W).svg
Vermont
Peter Shumlin 2012.jpg
Shumlin, PeterPeter Shumlin Demokraattinen puolue 2011 2015
Seal of Virginia.svg
Virginia
Virginia Governor Democrats Terry McAuliffe 095 Cropped.jpg
McAuliffe, TerryTerry McAuliffe Demokraattinen puolue 2014 2018
Seal of Washington.svg
Washington
Jay Inslee Speech (8724201105).jpg
Inslee, JayJay Inslee Demokraattinen puolue 2013 2017
Seal of the Governor of West Virginia.jpg
West Virginia

Tomblin, Earl RayEarl Ray Tomblin Demokraattinen puolue 2010 2017
Seal of Wisconsin.svg
Wisconsin
Scott Walker by Gage Skidmore.jpg
Walker, ScottScott Walker Republikaaninen puolue 2011 2015
Seal of the Governor of Wyoming.svg
Wyoming
Matt Mead.jpg
Mead, MattMatt Mead Republikaaninen puolue 2011 2015

Territoriot ja D.C.[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Territorio+D.C. nykyinen kuvernööri Puolue Virkakausi alkoi Virkakausi päättyy
Seal of American Samoa.svg
Amerikan Samoa
Lolo Moliga by James Kneubuhl.jpg Moliga, Lolo Letalu MatalasiLolo Letalu Matalasi Moliga Demokraattinen puolue 2013 2017
Seal of Washington, D.C..svg
Washington D.C.
Vincentgray.jpg Gray, VincentVincent Gray (pormestari) Demokraattinen puolue 2011 2015
Coat of arms of Guam.svg
Guam
Governor Eddie Calvo.jpg Calvo, EddieEddie Calvo Republikaaninen puolue 2011 2015
Seal of the Northern Mariana Islands.svg
Pohjois-Mariaanit
Eloy Inos.jpg Inos, EloyEloy Inos Republikaaninen puolue 2013 2015
Coat of arms of the Commonwealth of Puerto Rico.svg
Puerto Rico
Alejandro Garcia Padilla -cropped.jpg García Padilla, AlejandroAlejandro García Padilla Demokraattinen puolue 2013 2017
Seal of the United States Virgin Islands.png
Yhdysvaltain Neitsytsaaret
Governor John de Jongh - United States Virgin Islands.jpg Jongh, John deJohn de Jongh Demokraattinen puolue 2007 2015
  1. a b Current Governors by State, Party Affiliation, and Terms in Office The National Governors Association. Viitattu 21.8.2014.