Luettelo Yhdysvaltain osavaltioiden ja territorioiden kuvernööreistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Yhdysvaltain osavaltioiden ja territorioiden nykyisistä kuvernööreistä. Tällä hetkellämilloin? osavaltioissa on 29 republikaanista, 20 demokraattista ja yksi sitoutumaton kuvernööri. Territorioissa on kolme demokraatti- ja kolme republikaanikuvernööriä sekä Puerto Ricossa on Edistyspuolueen edustaja kuvernöörinä. Washington D.C.:ssä on oma pormestari.

Puolueiden kuvernöörit osavaltioittain 18. tammikuuta 2011.
  demokraattikuvernööri
  republikaanikuvernööri
  sitoutumaton kuvernööri

Osavaltioiden kuvernöörit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

osavaltio nykyinen kuvernööri puolue astui virkaan virkakausi päättyy
Flag of Alabama.svg Alabama Robert Bentley.jpg Robert J. Bentley republikaani 2011 2015
Flag of Alaska.svg Alaska Sean Parnell Elmendorf crop.jpg Parnell, SeanSean Parnell republikaani 2009 2014
Flag of Arizona.svg Arizona Jan Brewer by Gage Skidmore.jpg Brewer, JanJan Brewer republikaani 2009 2015 (virkakausi päättyy)
Flag of Arkansas.svg Arkansas MikeBeebeGovernorCropped.jpg Beebe, MikeMike Beebe demokraatti 2007 2015 (virkakausi päättyy)
Flag of Colorado.svg Colorado HickenlooperCropped.JPG Hickenlooper, JohnJohn Hickenlooper demokraatti 2011 2015
Flag of Connecticut.svg Connecticut DannelMalloy.jpg Malloy, DanDan Malloy demokraatti 2011 2015
Flag of Delaware.svg Delaware Jack Markell.jpg Markell, JackJack Markell demokraatti 2009 2017
Flag of South Carolina.svg Etelä-Carolina NikkiHaley.jpg Haley, NikkiNikki Haley republikaani 2011 2015
Flag of South Dakota.svg Etelä-Dakota Photo of Gov. Dennis Daugaard.jpg Daugaard, DennisDennis Daugaard republikaani 2011 2015
Flag of Florida.svg Florida Rick Scott official portrait.jpg Scott, RickRick Scott republikaani 2011 2015
Flag of Georgia (U.S. state).svg Georgia Nathan Deal, official 110th Congress photo.jpg Deal, NathanNathan Deal republikaani 2011 2015
Flag of Hawaii.svg Havaiji Neil Abercrombie.jpg Abercrombie, NeilNeil Abercrombie demokraatti 2010 2014
Flag of Idaho.svg Idaho ButchOtterOfficialCongressionalPortrait.jpg Otter, ButchButch Otter republikaani 2007 2015
Flag of Illinois.svg Illinois Governor Pat Quinn.jpg Pat Quinn demokraatti 2009 2015
Flag of Indiana.svg Indiana Mike Pence, official portrait, 112th Congress.jpg Mike Pence republikaani 2013
Flag of Iowa.svg Iowa Terry Branstad by Gage Skidmore.jpg Branstad, TerryTerry Branstad republikaani 2014
Flag of California.svg Kalifornia Edmund G Brown Jr.jpg Brown, JerryJerry Brown demokraatti 2011 2015
Flag of Kansas.svg Kansas Sam Brownback official portrait 2.jpg Brownback, SamSam Brownback republikaani 2011 2015
Flag of Kentucky.svg Kentucky Steve Beshear by Gage Skidmore.jpg Beshear, SteveSteve Beshear demokraatti 2007 2015 (virkakausi päättyy)
Flag of Louisiana.svg Louisiana Bobby Jindal by Gage Skidmore 2.jpg Jindal, BobbyBobby Jindal republikaani 2008 2016 (virkakausi päättyy)
Flag of West Virginia.svg Länsi-Virginia Earl Ray Tomblin 2.jpg Tomblin, Earl RayEarl Ray Tomblin demokraatti 2010 2017
Flag of Maine.svg Maine PaulLePage.jpg LePage, PaulPaul LePage republikaani 2011 2015
Flag of Maryland.svg Maryland Martin omalley 2008.jpg O'Malley, MartinMartin O'Malley demokraatti 2007 2015 (virkakausi päättyy)
Flag of Massachusetts.svg Massachusetts Official portrait of Deval Patrick.jpg Patrick, DevalDeval Patrick demokraatti 2007 2015 (jää eläkkeelle)
Flag of Michigan.svg Michigan RickSnyder.jpg Snyder, RickRick Snyder republikaani 2011 2015
Flag of Minnesota.svg Minnesota Mark Dayton official photo.jpg Dayton, MarkMark Dayton demokraatti 2011 2015
Flag of Mississippi.svg Mississippi Phil Bryant crop.jpg Phil Bryant republikaani 2012 2016
Flag of Missouri.svg Missouri Jay Nixon crop.jpg Nixon, JayJay Nixon demokraatti 2009 2017
Flag of Montana.svg Montana Photo of Montana Governor-elect Steve Bullock.jpg Steve Bullock demokraatti 2013
Flag of Nebraska.svg Nebraska Dave Heineman official photo.jpg Heineman, DaveDave Heineman republikaani 2005 2015 (virkakausi päättyy)
Flag of Nevada.svg Nevada Brian Sandoval 2010.jpg Sandoval, BrianBrian Sandoval republikaani 2011 2015
Flag of New Hampshire.svg New Hampshire Maggie Wood Hassan.jpg Maggie Hassan demokraatti 2013
Flag of New Jersey.svg New Jersey Chris Christie at townhall.jpg Christie, ChrisChris Christie republikaani 2010 2014
Flag of New Mexico.svg New Mexico Governor NewMexico.jpg Martinez, SusanaSusana Martinez republikaani 2011 2015
Flag of New York.svg New York Andrew Cuomo by Pat Arnow cropped.jpeg Cuomo, AndrewAndrew Cuomo demokraatti 2011 2015
Flag of Ohio.svg Ohio Governor John Kasich.jpg Kasich, JohnJohn Kasich republikaani 2011 2015
Flag of Oklahoma.svg Oklahoma Mary Fallin.jpg Fallin, MaryMary Fallin republikaani 2011 2015
Flag of Oregon.svg Oregon John Kitzhaber 2010.jpg Kitzhaber, JohnJohn Kitzhaber demokraatti 2011 2015
Flag of Pennsylvania.svg Pennsylvania TomCorbett-McCainRally2008.jpg Corbett, TomTom Corbett republikaani 2011 2015
Flag of North Carolina.svg Pohjois-Carolina Pat McCrory July 2012.jpg McCrory, PatPat McCrory demokraatti 2013
Flag of North Dakota.svg Pohjois-Dakota Jack Dalrymple crop.jpg Dalrymple, JackJack Dalrymple republikaani 2010 2012
Flag of Rhode Island.svg Rhode Island Lincoln Chafee official portrait.jpg Chafee, LincolnLincoln Chafee sitoutumaton 2011 2015
Flag of Tennessee.svg Tennessee Governor Bill Haslam crop.jpg Haslam, BillBill Haslam republikaani 2011 2015
Flag of Texas.svg Texas Rick Perry by Gage Skidmore 4.jpg Perry, RickRick Perry republikaani 2000 2015
Flag of Utah.svg Utah Gary Herbert crop.jpg Herbert, GaryGary Herbert republikaani 2009 2017
Flag of Vermont.svg Vermont Peter Shumlin 2010 crop.jpg Shumlin, PeterPeter Shumlin demokraatti 2011 2013
Flag of Virginia.svg Virginia Virginia Governor Democrats Terry McAuliffe 095.jpg McAuliffe, TerryTerry McAuliffe republikaani 2014 2018
Flag of Washington.svg Washington Jay Inslee Official Photo.jpg Jay Inslee demokraatti 2013
Flag of Wisconsin.svg Wisconsin Scott Walker 2010.jpg Scott Walker republikaani 2011 2015
Flag of Wyoming.svg Wyoming Matt Mead.jpg Mead, MattMatt Mead republikaani 2011 2015

Territoriot ja D.C.[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

territorio nykyinen kuvernööri puolue virkakausi alkoi virkakausi päättyy
Flag of American Samoa.svg Amerikan Samoa Lolo Moliga by James Kneubuhl.jpg Lolo Letalu Matalasi Moliga sitoutumaton 2013
Flag of Washington, D.C..svg District of Columbia Vincentgray.jpg Gray, VincentVincent Gray (pormestari) demokraatti 2011 2015
Flag of Guam.svg Guam Governor Eddie Calvo.jpg Calvo, EddieEddie Calvo republikaani 2011 2015
Flag of the Northern Mariana Islands.svg Pohjois-Mariaanit Eloy Inos.jpg Inos, EloyEloy Inos sitoumuksellinen 2006 2015
Flag of Puerto Rico.svg Puerto Rico Alejandro Garcia Padilla -cropped.jpg Alejandro García Padilla kansanpuolue (demokraatti) 2013
Flag of the United States Virgin Islands.svg Yhdysvaltain Neitsytsaaret Governor John de Jongh - United States Virgin Islands.jpg Jongh, John deJohn de Jongh demokraatti 2007 2015 (toimikausi päättyy)