Luettelo Yhdysvaltain myydyimmistä albumeista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on lista parhaiten myyvistä albumeista USA:ssa, joka perustuu RIAA:n tilastoihin. Kriteerit ovat, että albumi on täytynyt julkaista (mukaan lukien artistien itsekustanteet) ja albumia täytyy olla myyty 1 miljoona kappaletta USA:ssa. Korkein sijoitus listalla on 20-29 kertaista platinaa ja alin sijoitus 10-14 kertaista platinaa. Albumit on listattu sijoitus järjestyksessä (parhaimmasta huonoimpaan) ja julkaisu päivän mukaan (aikaisimmasta tuoreimpaan). Tämä lista sisältää kaikenlaiset albumit, mukaan lukien studioalbumit, kokoelmalevyt, eri artisteja sisältävät levyt, soundtrackit ja remix-albumit.

20 - 30 x platinaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Artisti Albumi Levy-yhtiö x platinaa[1]
1976 Eagles Their Greatest Hits (1971–1975) Asylum Records 29× platinaa
1982 Michael Jackson Thriller* Epic Records 28× platinaa
1979 Pink Floyd The Wall Columbia/Capitol 23× platinaa
1971 Led Zeppelin Led Zeppelin IV Atlantic 23× platinaa
1980 AC/DC Back in Black Atlantic 22× platinaa
1998 Garth Brooks Double Live Capitol Nashville 21× platinaa
1985 Billy Joel Greatest Hits Volume I & Volume II Columbia 21× platinaa
1997 Shania Twain Come on Over Mercury Nashville 20× platinaa

*19. heinäkuuta 2009 Thrillerin myyntiluvut lähestyivät 30 miljoonaa USA:ssa, joka tekee albumista luultavasti ensimmäisen tripla-timantti albumin RIAA:n historiassa ennen vuoden loppua.[2]

15 - 19 x platinaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Artisti Albumi Levy-yhtiö x platinaa[1]
1977 Fleetwood Mac Rumours Warner Bros. 19× platinaa
1968 The Beatles The Beatles (White Album) Apple 19× platinaa
1987 Guns N' Roses Appetite for Destruction Geffen 18× platinaa
1976 Boston Boston Epic Records 17× platinaa
1992 Whitney Houston The Bodyguard Arista 17× platinaa
1990 Garth Brooks No Fences Capitol Nashville 17× platinaa
1973 The Beatles 1967–1970 Capitol 16× platinaa
1994 Hootie and the Blowfish Cracked Rear View Atlantic Records 16× platinaa
1975 Led Zeppelin Physical Graffiti Swan Song 16× platinaa
1976 Eagles Hotel California Asylum 16× platinaa
1974 Elton John Greatest Hits Polydor 16× platinaa
1995 Alanis Morissette Jagged Little Pill Maverick 16× platinaa
1973 The Beatles 1962–1966 Capitol 15× platinaa
1988 Journey Greatest Hits Columbia 15× platinaa
1973 Pink Floyd The Dark Side of the Moon Capitol 15× platinaa
1977 Bee Gees and others Saturday Night Fever RSO 15× platinaa
1984 Bruce Springsteen Born in the U.S.A. Columbia 15× platinaa
1999 Santana Supernatural Arista 15× platinaa

10 - 14 x platinaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Artisti Albumi Levy-yhtiö x platinaa[1]
1991 Garth Brooks Ropin' the Wind Capitol Nashville 14× platinaa
1977 Meat Loaf Bat Out of Hell Epic Records 14× platinaa
1997 Backstreet Boys Backstreet Boys Jive 14× platinaa
1999 Britney Spears ...Baby One More Time Jive 14× platinaa
1991 Metallica Metallica Elektra 14× platinaa
1972 Simon & Garfunkel Simon and Garfunkel's Greatest Hits Columbia 14× platinaa
1984 Prince Purple Rain Warner Bros. 13× platinaa
1985 Whitney Houston Whitney Houston Arista 13× platinaa
1978 Steve Miller Band Greatest Hits (1974–1978) Capitol 13× platinaa
1986 Bruce Springsteen Live/1975-85 Columbia 13× platinaa
1999 Backstreet Boys Millennium Jive 13× platinaa
1991 Pearl Jam Ten Epic Records 13× platinaa
1996 Matchbox Twenty Yourself or Someone Like You Atlantic Records 12× platinaa
1985 Phil Collins No Jacket Required Atlantic Records 12× platinaa
1994 Boyz II Men II Motown 12× platinaa
1969 The Beatles Abbey Road Apple 12× platinaa
1980 Kenny Rogers Greatest Hits Liberty 12× platinaa
1994 Useita artisteja Forrest Gump Epic Records 12× platinaa
1972 The Rolling Stones Hot Rocks, 1964–1971 London 12× platinaa
1998 Dixie Chicks Wide Open Spaces Monument 12× platinaa
1987 Def Leppard Hysteria Mercury Records 12× platinaa
1986 Bon Jovi Slippery When Wet Mercury Records 12× platinaa
1992 Kenny G Breathless Arista 12× platinaa
1995 Shania Twain The Woman in Me Mercury Nashville 12× platinaa
1995 Jewel Pieces of You Atlantic Records 12× platinaa
1969 Led Zeppelin Led Zeppelin II Atlantic Records 12× platinaa
2002 Shania Twain Up! Mercury Nashville 11× platinaa
2000 *NSYNC No Strings Attached Jive 11× platinaa
1999 Creed Human Clay Wind-up Records 11× platinaa
1967 The Beatles Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band Capitol 11× platinaa
1998 Kid Rock Devil Without a Cause Atlantic Records 11× platinaa
1996 Celine Dion Falling Into You Epic Records 11× platinaa
1973 Led Zeppelin Houses of the Holy Atlantic Records 11× platinaa
2003 Outkast Speakerboxxx/The Love Below LaFace, Arista 11× platinaa
1976 James Taylor Greatest Hits Warner Bros. 11× platinaa
1982 Eagles Eagles Greatest Hits, Vol. 2 Asylum 11× platinaa
1994 TLC CrazySexyCool LaFace 11× platinaa
1987 Soundtrack Dirty Dancing RCA 11× platinaa
1997 Useita artisteja Titanic Epic Records 11× platinaa
1980 Aerosmith Greatest Hits Columbia 11× platinaa
1987 George Michael Faith Columbia 10× platinaa
1984 Bob Marley & The Wailers Legend Island 10× platinaa
1983 Def Leppard Pyromania Mercury Records 10× platinaa
1977 Billy Joel The Stranger Columbia 10× platinaa
2002 Norah Jones Come Away With Me Blue Note 10× platinaa
1990 MC Hammer Please Hammer, Don't Hurt 'Em Capitol 10× platinaa
1967 Patsy Cline Patsy Cline's Greatest Hits Decca 10× platinaa
1992 Eric Clapton Unplugged Reprise Records 10× platinaa
1997 Celine Dion Let's Talk About Love Epic Records 10× platinaa
1999 Dixie Chicks Fly Monument Records 10× platinaa
1976 Doobie Brothers Best of The Doobies Warner Bros. 10× platinaa
1990 Led Zeppelin Led Zeppelin Atlantic Records 10× platinaa
2000 Linkin Park Hybrid Theory Warner Bros. 10× platinaa
1993 Tom Petty and the Heartbreakers Greatest Hits MCA 10× platinaa
1995 No Doubt Tragic Kingdom Trauma Records 10× platinaa
1994 Green Day Dookie Reprise Records 10× platinaa
1991 Nirvana Nevermind DGC 10× platinaa
1990 Madonna The Immaculate Collection Sire 10× platinaa
1984 Madonna Like a Virgin Sire 10× platinaa
1971 Carole King Tapestry ODE 10× platinaa
1983 Lionel Richie Can't Slow Down Motown 10× platinaa
1998 *NSYNC *NSYNC RCA 10× platinaa
1985 The Doors The Best of The Doors Elektra 10× platinaa
1997 The Notorious B.I.G. Life After Death Bad Boy Records/Arista 10× platinaa
1994 Soundtrack The Lion King Disneyland 10× platinaa
1983 ZZ Top Eliminator Warner Bros. 10× platinaa
2000 Britney Spears Oops!… I Did It Again Jive 10× platinaa
1987 U2 The Joshua Tree Island 10× platinaa
1993 Mariah Carey Music Box Columbia 10× platinaa
1989 Garth Brooks Garth Brooks Capitol 10× platinaa
1978 Van Halen Van Halen Warner Bros. 10× platinaa
2004 Usher Confessions Arista 10× platinaa
1995 Mariah Carey Daydream Columbia 10× platinaa
1976 Stevie Wonder Songs in the Key of Life Motown 10× platinaa
1997 Garth Brooks Sevens Capitol Nashville 10× platinaa
1994 Garth Brooks The Hits Liberty Records 10× platinaa
1984 Van Halen 1984 (MCMLXXXIV) Warner Bros. 10× platinaa
2000 The Beatles 1 Capitol 10× platinaa

Ennätyksiä USA:ssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Artisti Ennätys x platinaa [1]
The Eagles Eniten myynyt albumi, eniten myynyt kokoelma-albumi - Their Greatest Hits (1971–1975) 29× platinaa
The Eagles Yhtyeen eniten myynyt albumi, rock-artistin eniten myynyt albumi - Their Greatest Hits (1971–1975)
Michael Jackson Eniten myynyt studioalbumi - Thriller 28× platinaa
Michael Jackson Eniten myynyt (mies)sooloartistin albumi - Thriller
Michael Jackson Eniten myynyt sooloartistin albumi, eniten myynyt popartistin albumi - Thriller
Led Zeppelin Eniten myynyt rock-studioalbumi - Led Zeppelin IV 23× platinaa
Led Zeppelin Eniten myynyt hard rock -yhtyeen albumi, eniten myynyt rockartistin studioalbumi, eniten myynyt ulkomaalaisen artistin albumi - Led Zeppelin IV
Pink Floyd Eniten myynyt progressive rock -yhtyeen albumi, eniten myynyt ulkomaalaisen artistin albumi - The Wall
Pink Floyd Eniten myynyt soundtrack-albumi, eniten myynyt tupla-albumi - The Wall
Garth Brooks Eniten myynyt live-albumi - Double Live 21× platinaa
Garth Brooks Eniten myynyt (mies)sooloartistin country-albumi - Double Live
Shania Twain Eniten myynyt country-studioalbumi - Come on Over 20× platinaa
Shania Twain Eniten myynyt naisartistin albumi - Come on Over
Guns N' Roses Eniten myynyt debyyttialbumi - Appetite for Destruction 18× platinaa
Backstreet Boys Eniten myynyt (mies)pop-yhtyeen albumi - Backstreet Boys 14× platinaa
Britney Spears Eniten myynyt (nais)popartistin albumi - ...Baby One More Time
Britney Spears Eniten myynyt sooloartistin debyyttialbumi - ...Baby One More Time
Britney Spears Eniten myynyt teinitähden albumi - ...Baby One More Time 14× platinaa
Metallica Eniten myynyt heavy metal -yhtyeen albumi - Metallica
Whitney Houston Eniten myynyt vaihtoehtois R&B -artistin albumi - Whitney Houston 13× platinaa
Pearl Jam Eniten myynyt alternative rock/grunge -yhtyeen albumi - Ten
Matchbox 20 Eniten myynyt post-grunge -yhtyeen albumi - Yourself Or Someone Like You 12× platinaa
Boyz II Men Eniten myynyt R&B -yhtyeen albumi - II
Outkast Eniten myynyt hip hop -artistin albumi - Speakerboxxx/The Love Below 11× platinaa
TLC Eniten myynyt nais R&B-artistin albumi - CrazySexyCool
Kid Rock Eniten myynyt rap-sooloartistin albumi - Devil Without A Cause
Green Day Eniten myynyt punk rock/pop punk -yhtyeen albumi - Dookie 10× platinum
Linkin Park Eniten myynyt new metal -yhtyeen albumi - Hybrid Theory
Usher Eniten myynyt albumi, joka on nauhoitettu 2000-luvulla - Confessions
Madonna Eniten myynyt naissooloartistin kokoelma-albumi - The Immaculate Collection
Patsy Cline Eniten myynyt naissooloartistin kokoelma-albumi - Patsy Cline's Greatest Hits

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]