Luettelo Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksien puheenjohtajista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Yhdystyneiden kansakuntien yleiskokouksen puheenjohtaja valitaan äänestyksellä YK:n yleiskokoukseen vuosittain. Puheenjohtajuus on kiertävä eli siihen valitaan henkilö viidesta maantieteellisestä alueesta: Afrikasta, Aasiasta, Itä-Euroopasta, Latinalaisesta Amerikasta ja Karibianmereltä, Länsi-Euroopasta. Puheenjohtajakausi alkaa syyskuussa.

Puheenjohtaja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kokouksen järjestys[1] Vuosi[1] Puheenjohtaja [1] Maa[1]
1. 1946 Paul-Henri Spaak Belgian lippu Belgia
1. erikoiskokous 1947 Oswaldo Aranha Flag of Brazil.svg Brasilia
2. 1947 Oswaldo Aranha Brasilian lippu Brasilia
2. erikoiskokous 1948 José Arce Argentiinan lippu Argentiina
3. 1948 Herbert Vere Evatt Australian lippu Australia
4. 1949 Carlos P. Romulo Filippiinit
5. 1950 Nasrollah Entezam Iranin keisarillinen lippu Iran
6. 1951 Luis Padilla Nevro Meksikon lippu Meksiko
7. 1952 Lester B. Pearson Canadian Red Ensign 1921-1957.svg Kanada
8. 1953 Vijaya Lakshmi Pandit Intia
9. 1954 Eelco N. van Kleffens Alankomaiden lippu Alankomaat
10. 1955 José Maza Chilen lippu Chile
1. hätäkokous 1956 Rudecindo Ortega Chilen lippu Chile
2. hätäkokous 1956 Rudecindo Ortega Chilen lippu Chile
11. 1956 Wan Waithayakon Thaimaan lippu Thaimaa
12. 1957 Leslie Munro Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti
3. hätäkokous 1958 Leslie Munro Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti
13. 1958 Charles Habib Malik Libanon
14. 1959 Víctor Andrés Belaúnde Perun lippu Peru
4. hätäkokous 1960 Víctor Andrés Belaúnde Perun lippu Peru
15. 1960 Frederick Henry Boland Irlanti
3. erikoiskokous 1961 Frederick Henry Boland Irlanti
16. 1961 Mongi Slim Tunisian lippu Tunisia
17. 1962 Muhammad Zafrulla Khan Pakistanin lippu Pakistan
4. erikoiskokous 1963 Muhammad Zafrulla Khan Pakistanin lippu Pakistan
18. 1963 Carlos Sosa Rodriguez Venezuelan lippu Venezuela
19. 1964 Alex Quaison-Sackey Ghana
20. 1965 Amintore Fanfani Italia
21. 1966 Abdul Rahman Pazhwak Afghanistan flag 1931-1973.jpg Afganistan
5. erikoiskokous 1967 Abdul Rahman Pazhwak Afghanistan flag 1931-1973.jpg Afganistan
5. hätäkokous 1967 Abdul Rahman Pazhwak Afghanistan flag 1931-1973.jpg Afganistan
22. 1967 Corneliu Mănescu Flag of Romania (1965-1989).svg Romania
23. 1968 Emilio Arenales Catalan Guatemala
24. 1969 Angie Elisabeth Brooks Liberia
25. 1970 Edvard Hambro Norjan lippu Norja
26. 1971 Adam Malik Indonesia
27. 1972 Stanisław Trepczyński Puolan lippu Puola
28. 1973 Leopoldo Benites Ecuadorin lippu Ecuador
6. erikoiskokous 1974 Leopoldo Benites Ecuadorin lippu Ecuador
29. 1974 Abdelaziz Bouteflika Algerian lippu Algeria
7. erikoiskokous 1975 Abdelaziz Bouteflika Algerian lippu Algeria
30. 1975 Gaston Thorn Luxemburg
31. 1976 Hamilton Shirley Amerasinghe Sri Lankan lippu Sri Lanka
32 1977 Lazar Mojsov Jugoslavia
8. erikoiskokous 1978 Lazar Mojsov Jugoslavia
9. erikoiskokous 1978 Lazar Mojsov Jugoslavia
10. erikoiskokous 1978 Lazar Mojsov Jugoslavia
33. 1978 Indalecio Liévano Kolumbia
24 1979 Salim A. Salim Tansanian lippu Tansania
6. hätäkokous 1980 Salim A. Salim Tansanian lippu Tansania
7. hätäkokous 1980 Salim A. Salim Tansanian lippu Tansania
11. erikoiskokous 1980 Salim A. Salim Tansanian lippu Tansania
24 1980 Rüdiger von Wechmar Saksan liittotasavallan lippu Saksan liittotasavalta
8. hätäkokous 1981 Rüdiger von Wechmar Saksan liittotasavallan lippu Saksan liittotasavalta
36. 1981 Ismat T. Kittani Flag of Iraq (1963-1991); Flag of Syria (1963-1972).svg Irak
7. hätäkokous 1982 Ismat T. Kittani Flag of Iraq (1963-1991); Flag of Syria (1963-1972).svg Irak
9. hätäkokous 1982 Ismat T. Kittani Flag of Iraq (1963-1991); Flag of Syria (1963-1972).svg Irak
12. erikoiskokous 1982 Ismat T. Kittani Flag of Iraq (1963-1991); Flag of Syria (1963-1972).svg Irak
37. 1982 Imre Hollai Unkarin lippu Unkari
38. 1983 Jorge Illueca Panaman lippu Panama
39. 1984 Paul J. F. Lusaka Sambian lippu Sambia
40. 1985 Jaime de Piniés Espanjan lippu Espanja
13 erikoiskokous 1986 Jaime de Piniés Espanjan lippu Espanja
41. 1986 Humayun Rasheed Choudhury Bangladeshin lippu Bangladesh
14. erikoiskokous 1986 Humayun Rasheed Choudhury Bangladeshin lippu Bangladesh
42. 1987 Peter Florin Saksan demokraattisen tasavallan lippu Saksan demokraattinen tasavalta
15. erikoiskokous 1988 Peter Florin Saksan demokraattisen tasavallan lippu Saksan demokraattinen tasavalta
43 1988 Dante Maria Caputo Argentiinan lippu Argentiina
44. 1989 Joseph Nanven Garba Nigerian lippu Nigeria
16. erikoiskokous 1989 Joseph Nanven Garba Nigerian lippu Nigeria
17. erikoiskokous 1990 Joseph Nanven Garba Nigerian lippu Nigeria
18. erikoiskokous 1990 Joseph Nanven Garba Nigerian lippu Nigeria
45. 1990 Guido de Marco Maltan lippu. Malta
46. 1991 Samir S. Shihabi Saudi-Arabia Saudi-Arabia
47. 1992 Stoyan Ganev Bulgarian lippu Bulgaria
48. 1993 Samuel Insanally Guyana
49. 1994 Amara Essy Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko
50. 1995 Diogo Freitas do Amaral Portugalin lippu Portugali
51. 1996 Razali Ismail Malesian lippu Malesia
10. hätäkokous 1997 Razali Ismail Malesian lippu Malesia
9. erikoiskokous 1997 Razali Ismail Malesian lippu Malesia
52. 1997 Hennadiy Udovenko Ukrainan lippu Ukraina
10. erikoiskokous 1998 Hennadiy Udovenko Ukrainan lippu Ukraina
7. erikoiskokous 1998 Hennadiy Udovenko Ukrainan lippu Ukraina
53. 1998 Didier Opertti Badan Uruguayn lippu Uruguay
10. hätäkokous 1999 Didier Opertti Badan Uruguayn lippu Uruguay
21. erikoiskokous 1999 Didier Opertti Badan Uruguayn lippu Uruguay
54 1999 Theo-Ben Gurirab Namibian lippu Namibia
22. erikoiskokous 1999 Theo-Ben Gurirab Namibian lippu Namibia
23.erikoiskokous 2000 Theo-Ben Gurirab Namibian lippu Namibia
24. erikoiskokous 2000 Theo-Ben Gurirab Namibian lippu Namibia
55. 2000 Harri Holkeri Suomen lippu Suomi
10. hätäkokous 2000 Harri Holkeri Suomen lippu Suomi
25. erikoiskokous 2001 Harri Holkeri Suomen lippu Suomi
26. erikoiskokous 2001 Harri Holkeri Suomen lippu Suomi
56. 2001 Han Seung-soo Korean tasavalta
57. 2002 Jan Kavan Tšekin lippu Tšekki
68. 2003 Julian Hunte Saint Lucian lippu Saint Lucia
59. 2004 Jean Ping Gabon
60. 2005 Jan Eliasson Ruotsin lippu Ruotsi
61. 2006 Haya Rashed Al-Khalifa Bahrainin lippu Bahrain
62. 2007 Srgjan Kerim Makedonian lippu. Makedonia
63 2008 Miguel D'Escoto Brockmann Nicaraguan lippu Nicaragua
64. 2009 Ali Treki Libyan suuri sosialistisen arabikansantasavallan lippu Libya
65. 2010 Joseph Deiss Flag of Switzerland.svg Sveitsi
66. 2011 Nassir Abdulaziz Al-Nasser Qatarin lippu Qatar
67 2012 Vuk Jeremić Serbian lippu Serbia
68 2013 John William Ashe Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda
69 2014 Sam Kutesa Ugandan lippu Uganda

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Presidents of the General Assembly (About the President) The General Assembly of the United Nations. United Nations. Viitattu 6.1.2014.