Luettelo WWE-mestareista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
The Miz, ensimmäisellä mestaruuskaudellaan.

Tämä on luettelo WWE-mestareista. WWE Raskaansarjan maailmanmestareista on oma luettelonsa.

Useimmin WWE-mestaruuden on voittanut John Cena, joka on voittanut mestaruuden 12 kertaa. Kauimmin mestaruutta on pitänyt Bruno Sammartino, joka piti sitä kaikkiaan 8 vuotta. Lyhiten pitänyt oli Andre The Giant, joka piti sitä ainoastaan 45 sekuntia. Nuorin mestari oli Brock Lesnar, joka oli tuolloin (2002) vain 25-vuotias. Vanhin mestari on taas Vince McMahon, joka voitti mestaruuden ollessaan 54-vuotias. Nykyinen mestari on Brock Lesnar.

Mestaruuden nimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Vuodet
WWWF World Heavyweight Championship 1963–1971
WWWF Heavyweight Championship 1971–1979
WWF Heavyweight Championship 1979–1983
WWF Championship 1983 – 2001
WWF Undisputed Championship 2001 – 2002
WWE Undisputed Championship 2002
WWE Championship 2002 – 2013
WWE World Heavyweight Championship 2013- nykyinen

Mestarit tähän päivään mennessä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Mestari Kerta Päivämäärä Hallinnut
(päivinä)
Tapahtuma
1 Buddy Rogers 1 29. huhtikuuta, 1963 18 -
2 Bruno Sammartino 1 17. toukokuuta, 1963 2803 Suora Tapahtuma
3 Ivan Koloff 1 18. tammikuuta, 1971 21 Suora Tapahtuma
4 Pedro Morales 1 8. helmikuuta, 1971 1027 Suora Tapahtuma
5 Stan Stasiak 1 1. joulukuuta , 1973 9 Suora Tapahtuma
6 Bruno Sammartino 2 10. joulukuuta, 1973 1237 Suora Tapahtuma
7 "Superstar" Billy Graham 1 30. huhtikuuta, 1977 296 Suora Tapahtuma
8 Bob Backlund 1 20. helmikuuta, 1978 648 Suora Tapahtuma
9 The Iron Sheik 1 26. joulukuuta, 1983 28 Suora Tapahtuma
10 Hulk Hogan 1 23. tammikuuta, 1984 1474 Suora Tapahtuma
11 André the Giant 1 5. helmikuuta, 1988 0 The Main Event I
- Ted DiBiase - 5. helmikuuta, 1988 - The Main Event I
12 Randy Savage 1 27. maaliskuuta, 1988 371 WrestleMania IV
13 Hulk Hogan 2 2. huhtikuuta, 1989 364 WrestleMania V
14 Ultimate Warrior 1 1. huhtikuuta, 1990 293 WrestleMania VI
15 Sgt. Slaughter 1 19. tammikuuta, 1991 64 Royal Rumble (1991)
16 Hulk Hogan 3 24. maaliskuuta, 1991 248 WrestleMania VII
17 The Undertaker 1 27. marraskuuta, 1991 6 Survivor Series
18 Hulk Hogan 4 3. joulukuuta, 1991 1 This Tuesday in Texas
- Hyllylle - 4. joulukuuta, 1991 - Superstars
19 Ric Flair 1 19. tammikuuta, 1992 77 Royal Rumble
20 Randy Savage 2 5. huhtikuuta, 1992 149 WrestleMania VIII
21 Ric Flair 2 1. syyskuuta, 1992 41 Suora Tapahtuma
22 Bret Hart 1 12. lokakuuta, 1992 174 Suora Tapahtuma
23 Yokozuna 1 4. huhtikuuta, 1993 0 WrestleMania XI
24 Hulk Hogan 5 4. huhtikuuta, 1993 70 WrestleMania XI
25 Yokozuna 2 13. kesäkuuta, 1993 280 King of the Ring
26 Bret Hart 2 20. maaliskuuta, 1994 248 WrestleMania X
27 Bob Backlund 2 23. marraskuuta, 1994 3 Survivor Series
28 Diesel 1 26. marraskuuta, 1994 358 Suora Tapahtuma
29 Bret Hart 3 19. marraskuuta, 1995 133 Survivor Series
30 Shawn Michaels 1 31. maaliskuuta, 1996 231 WrestleMania XI
31 Sycho Sid 1 17. marraskuuta, 1996 63 Survivor Series
32 Shawn Michaels 2 19. tammikuuta, 1997 25 Royal Rumble (1997)
- Hyllylle - 13. helmikuuta, 1997 - RAW
33 Bret Hart 4 14. helmikuuta, 1997 1 In Your House 13: Final Four
34 Sycho Sid 2 16. helmikuuta, 1997 34 RAW
35 The Undertaker 2 23. maaliskuuta, 1997 133 WrestleMania 13
36 Bret Hart 5 3. elokuuta, 1997 98 SummerSlam
37 Shawn Michaels 3 9. marraskuuta, 1997 140 Survivor Series
38 Stone Cold Steve Austin 1 29. maaliskuuta, 1998 91 WrestleMania XIV
39 Kane 1 28. kesäkuuta, 1998 1 King of the Ring
40 Stone Cold Steve Austin 2 29. kesäkuuta, 1998 90 Raw is War
- Hyllylle - 28. syyskuuta, 1998 - Breakdown: In Your House
41 The Rock 1 15. marraskuuta, 1998 44 Survivor Series
42 Mankind 1 4. tammikuuta, 1999 26 Raw is War
43 The Rock 2 24. tammikuuta, 1999 2 Royal Rumble
44 Mankind 2 31. tammikuuta, 1999 20 Heat
45 The Rock 3 15. helmikuuta, 1999 41 Raw is War
46 Stone Cold Steve Austin 3 28. maaliskuuta, 1999 56 WrestleMania XV
47 The Undertaker 3 23. toukokuuta, 1999 36 Over the Edge
48 Stone Cold Steve Austin 4 28. kesäkuuta, 1999 55 Raw is War
49 Mankind 3 22. elokuuta, 1999 1 SummerSlam
50 Triple H 1 23. elokuuta, 1999 22 Raw is War
51 Mr. McMahon 1 16. syyskuuta, 1999 6 SmackDown
- Hyllylle - 20. syyskuuta, 1999 - Raw is War
52 Triple H 2 26. syyskuuta, 1999 49 Unforgiven
53 Big Show 1 14. marraskuuta, 1999 50 Survivor Series
54 Triple H 3 3. tammikuuta, 2000 118 Raw is War
55 The Rock 4 30. huhtikuuta, 2000 21 Backlash
56 Triple H 4 21. toukokuuta, 2000 35 Judgment Day (2000)
57 The Rock 5 25. kesäkuuta, 2000 119 King of the Ring
58 Kurt Angle 1 22. lokakuuta, 2000 126 No Mercy
59 The Rock 6 25. helmikuuta, 2001 35 No Way Out
60 Stone Cold Steve Austin 5 1. huhtikuuta, 2001 175 WrestleMania X-Seven
61 Kurt Angle 2 23. syyskuuta, 2001 15 Unforgiven
62 Stone Cold Steve Austin 6 8. lokakuuta, 2001 62 RAW
63 Chris Jericho 1 9. joulukuuta, 2001 98 Vengeance
64 Triple H 5 17. maaliskuuta, 2002 35 WrestleMania X8
65 Hulk Hogan 6 21. huhtikuuta, 2002 28 Backlash
66 Undertaker 4 19. toukokuuta, 2002 63 Judgment Day
67 The Rock 7 21. heinäkuuta, 2002 35 Vengeance
68 Brock Lesnar 1 25. elokuuta, 2002 84 SummerSlam
69 Big Show 2 17. marraskuuta, 2002 28 Survivor Series
70 Kurt Angle 3 15. joulukuuta, 2002 105 Armageddon
71 Brock Lesnar 2 30. maaliskuuta, 2003 119 WrestleMania XIX
72 Kurt Angle 4 27. heinäkuuta, 2003 51 Vengeance
73 Brock Lesnar 3 25. elokuuta, 2003 152 SmackDown
74 Eddie Guerrero 1 15. helmikuuta, 2004 133 No Way Out
75 John "Bradshaw" Layfield 1 27. kesäkuuta, 2004 280 The Great American Bash (2004)
76 John Cena 1 3. huhtikuuta, 2005 280 Wrestlemania 21
77 Edge 1 8. tammikuuta, 2006 21 New Year's Revolution
78 John Cena 2 29. tammikuuta, 2006 133 Royal Rumble (2006)
79 Rob Van Dam 1 11. kesäkuuta, 2006 22 One Night Stand
80 Edge 2 3. heinäkuuta, 2006 76 RAW
81 John Cena 3 16. syyskuuta, 2006 380 Unforgiven (2006)
- Hyllylle - 2. lokakuuta, 2007 - ECW
82 Randy Orton 1 7. lokakuuta, 2007 0 No Mercy
83 Triple H 6 7. lokakuuta, 2007 0 No Mercy
84 Randy Orton 2 7. lokakuuta, 2007 203 No Mercy
85 Triple H 7 27. huhtikuuta, 2008 210 Backlash
86 Edge 3 23. marraskuuta, 2008 21 Survivor Series
87 Jeff Hardy 1 14. joulukuuta, 2008 42 Armageddon
88 Edge 4 25. tammikuuta, 2009 21 Royal Rumble (2009)
89 Triple H 8 15. helmikuuta, 2009 70 No Way Out (2009)
90 Randy Orton 3 26. huhtikuuta, 2009 42 Backlash (2009)
91 Batista 1 7. kesäkuuta, 2009 2 Extreme Rules (2009)
- Hyllylle - 8. kesäkuuta, 2009 - Ilmoitettiin WWE.Com:ssa
92 Randy Orton 4 15. kesäkuuta, 2009 90 RAW
93 John Cena 4 13. syyskuuta, 2009 21 Breaking Point
94 Randy Orton 5 4. lokakuuta, 2009 21 Hell in a Cell (2009)
95 John Cena 5 26. lokakuuta, 2009 49 Bragging Rights (2009)
96 Sheamus 1 13. joulukuuta, 2009 70 TLC: Tables, Ladders & Chairs (2009)
97 John Cena 6 21. helmikuuta, 2010 0 WWE Elimination Chamber
98 Batista 2 21. helmikuuta, 2010 35 WWE Elimination Chamber
99 John Cena 7 28. maaliskuuta, 2010 84 WrestleMania XXVI
100 Sheamus 2 20. kesäkuuta, 2010 91 Fatal 4-Way
101 Randy Orton 6 19. syyskuuta, 2010 64 Night of Champions (2010)
102 The Miz 1 22. marraskuuta, 2010 160 RAW
103 John Cena 8 1. toukokuuta, 2011 77 Extreme Rules (2011)
104 CM Punk 1 17. heinäkuuta, 2011 28 Money in the Bank (2011)
105 Rey Mysterio 1 25. heinäkuuta, 2011 0 RAW
106 John Cena 9 25. heinäkuuta, 2011 20 RAW
107 Alberto Del Rio 1 14. elokuuta, 2011 35 SummerSlam (2011)
108 John Cena 10 18. syyskuuta, 2011 14 WWE Night of Champions (2011)
109 Alberto Del Rio 2 2. lokakuuta, 2011 49 Hell in a Cell (2011)
110 CM Punk 2 20. marraskuuta, 2011 434 Survivor Series
111 The Rock 8 28. tammikuuta, 2013 70 Royal Rumble
112 John Cena 11 7. huhtikuuta, 2013 133 WrestleMania 29
113 Daniel Bryan 1 18. elokuuta, 2013 <1 SummerSlam
114 Randy Orton 7 18. elokuuta, 2013 28 SummerSlam
115 Daniel Bryan 2 15. syyskuuta, 2013 1 Night of Champions
- Hyllylle - 16. syyskuuta, 2013 - WWE Raw Hyllylle sen jälkeen mitä tapahtui kyseenalaistetussa matsissa Bryanin ja Ortonin välillä
116 Randy Orton 8 27. lokakuuta, 2013 161 WWE Hell in a Cell Päihitti Daniel Bryanin hyllyllä olevasta tittelistä Hell in a Cell matsissa jossa tuomarina oli Shawn Michaels. 15. joulukuuta, 2013, se yhdistyi tittelin World Heavyweight Championship kanssa.
117 Daniel Bryan 3 6. huhtikuuta, 2014 64 WrestleMania XXX Tämä oli kolminottelu jossa mukana oli Batista
Hyllylle - 9. kesäkuuta, 2014 - WWE Raw Mestaruus laitettiin hyllylle niska loukkaantumisen takia
118 John Cena 12 29. kesäkuuta, 2014 12 Money in the Bank Päihitti tähdet Alberto Del Rio, Bray Wyatt, Cesaro, Kane, Randy Orton, Roman Reigns ja Sheamus
119 Brock Lesnar 1+ 17. elokuuta, 2014 4 SummerSlam

Lista yhteenlasketuista mestaruuskausista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Painija Kerta Hallitut
Päivät
1. Bruno Sammartino 2 4040
2. Hulk Hogan 6 2185
3. Bob Backlund 2 2138
4. John Cena 11 1072+
5. Pedro Morales 1 1027
6. Bret Hart 5 654
7. Triple H 8 539
8. Steve Austin 6 529
9. Randy Savage 2 520
10. CM Punk 2 462
11. Randy Orton 6 420
12. Shawn Michaels 3 396
13. The Rock 8 367
14. Diesel 1 358
15. Brock Lesnar 3 355
16. Kurt Angle 4 297
16. Billy Graham 1 296
17. The Ultimate Warrior 1 293
18. Yokozuna 2 280
18. JBL 1 280
20. The Undertaker 4 238
21. Sheamus 2 161
22. The Miz 1 159
23. Edge 4 139
24. Eddie Guerrero 1 133
25. Ric Flair 2 118
26. Chris Jericho 1 98
26. Sycho Sid 2 97
28. Alberto Del Rio 2 84
29. The Big Show 2 78
30. Sgt. Slaughter 1 64
32. Mankind 3 47
33. Jeff Hardy 1 42
34. Batista 2 35
35. The Iron Sheik 1 28
36. Rob Van Dam 1 22
37. Ivan Koloff 1 21
38. Buddy Rogers 1 18
39. Stan Stasiak 1 9
40. Vince McMahon 1 6
41. Kane 1 1
42. Rey Mysterio 1 0
43. André the Giant 1 0

Tilastoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saavutus Painija (ennätys)
Eniten voittanut John Cena (11 Kertaa)
Pisimpään hallinnut Bruno Sammartino (2803 päivää)
Lyhyiten hallinnut André the Giant (45 sekuntia)
Vanhin mestari Vince McMahon (54 vuotta)
Nuorin mestari Brock Lesnar (25 vuotta)
Raskain mestari Yokozuna (250 kg)
Kevyin mestari Jeff Hardy (98 kg)
Pisin mestari André the Giant (n.2.24 m)
Lyhin mestari Eddie Guerrero (n. 1.73 m)

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]