Luettelo WCW World Heavyweight mestareista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Diamond Dallas Page WCW World Heavyweight mestarina.

Tämä on kronologinen luettelo painijoista, jotka ovat olleet WCW World Heavyweight mestareita. Mestaruus oli aktiivinen vuosina 1991-2001. Alunperin vyö oli World Championship Wrestlingin maailmanmestaruus. Se kuitenkin deaktivoitiin, kun World Wrestling Federation (nykyään World Wrestling Entertainment) osti WCW:n ja yhdisti vyön WWF Championshipin kanssa. Mestaruutta on pidellyt 22 mestaria ja yhteensä mestaruuskausia on ollut 62, joista Ric Flair on hallinnut sitä kahdeksan kertaa. Flair oli myös vanhin mestari voittaen sen 51-vuotiaana vuonna 2000. The Giant taas oli nuorin mestari voittaen sen 25-vuotiaana.

Mestaruuden nimet ovat olleet:

  • WCW World Heavyweight Championship (1. tammikuuta, 1991 – 26. maaliskuuta, 2001)
  • WCW Championship (25. kesäkuuta, 2001 – 18. marraskuuta, 2001)
  • World Championship (19. marraskuuta, 2001 – 9. joulukuuta, 2001)

Mestarit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Mestari Kerta Päivämäärä Hallinnut Tapahtuma
1 Ric Flair 1 11. tammikuuta, 1991 171 House show
- Hyllylle - 1. heinäkuuta, 1991 -  ?
2 Lex Luger 1 14. heinäkuuta, 1991 230 The Great American Bash (1991)
3 Sting 1 29. helmikuuta, 1992 134 SuperBrawl II
4 Big Van Vader 1 12. heinäkuuta, 1992 21 The Great American Bash (1992)
5 Ron Simmons 1 2. elokuuta, 1992 150 Live event
6 Big Van Vader 2 30. joulukuuta, 1992 71 Live event
7 Sting 2 11. maaliskuuta, 1993 6 Live event
8 Big Van Vader 3 17. maaliskuuta, 1993 285 Live event
9 Ric Flair 2 27. joulukuuta, 1993 111 Starrcade (1993)
- Hyllylle - 17. huhtikuuta, 1994 - Spring Stampede (1994)
10 Ric Flair 2 21. huhtikuuta, 1994 87 WCW Saturday Night
11 Hulk Hogan 1 17. heinäkuuta, 1994 469 Bash at the Beach (1994)
12 The Giant 1 29. lokakuuta, 1995 8 Halloween Havoc (1995)
- Hyllylle - 6. marraskuuta, 1995 - Nitro
13 Randy Savage 1 26. marraskuuta, 1995 31 World War 3 (1995)
14 Ric Flair 3 27. joulukuuta, 1995 26 Starrcade (1995)
15 Randy Savage 2 22. tammikuuta, 1996 20 Nitro
16 Ric Flair 4 11. helmikuuta, 1996 71 SuperBrawl VI
17 The Giant 2 22. huhtikuuta, 1996 110 Nitro
18 Hollywood Hogan 2 10. elokuuta, 1996 359 Hog Wild (1996)
19 Lex Luger 2 4. elokuuta, 1997 5 Nitro
20 Hollywood Hogan 3 9. elokuuta, 1997 141 Road Wild (1997)
21 Sting 3 28. joulukuuta, 1997 11 Starrcade (1997)
- Hyllylle - 6. tammikuuta, 1998 - Thunder
22 Sting 4 22. helmikuuta, 1998 56 SuperBrawl VIII
23 Randy Savage 3 19. huhtikuuta, 1998 1 Spring Stampede (1998)
24 Hollywood Hogan 4 20. huhtikuuta, 1998 77 Nitro
25 Goldberg 1 6. heinäkuuta, 1998 174 Nitro
26 Kevin Nash 1 27. joulukuuta, 1998 8 Starrcade (1998)
27 Hollywood Hogan 5 4. tammikuuta, 1999 69 Nitro
28 Ric Flair 5 14. maaliskuuta, 1999 28 Uncensored (1999)
29 Diamond Dallas Page 1 11. huhtikuuta, 1999 15 Spring Stampede (1999)
30 Sting 5 26. huhtikuuta, 1999 0 Nitro
31 Diamond Dallas Page 2 26. huhtikuuta, 1999 13 Nitro
32 Kevin Nash 2 9. toukokuuta, 1999 63 Slamboree (1999)
33 Randy Savage 4 11. heinäkuuta, 1999 1 Bash at the Beach (1999)
34 Hulk Hogan 6 12. heinäkuuta, 1999 62 Nitro
35 Sting 6 12. syyskuuta, 1999 43 Fall Brawl (1999)
- Hyllylle - 25. lokakuuta, 1999 - Nitro
36 Bret Hart 1 21. marraskuuta, 1999 29 Mayhem (1999)
- Hyllylle - 20. joulukuuta, 1999 - Nitro
37 Bret Hart 2 20. joulukuuta, 1999 27 Nitro
- Hyllylle - 16. tammikuuta, 2000 - Souled Out (2000)
38 Chris Benoit 1 16. tammikuuta, 2000 1 Souled out (2000)
- Hyllylle - 17. tammikuuta, 2000 -  ?
39 Sid Vicious 1 24. tammikuuta, 2000 1 Nitro
- Hyllylle - 25. tammikuuta, 2000 - Thunder
40 Kevin Nash 3 25. tammikuuta, 2000 0 Thunder
41 Sid Vicious 2 25. tammikuuta, 2000 76 Thunder
- Hyllylle - 10. huhtikuuta, 2000 - Nitro
42 Jeff Jarrett 1 16. huhtikuuta, 2000 8 Spring Stampede (2000)
43 Diamond Dallas Page 3 24. huhtikuuta, 2000 1 Nitro
44 David Arquette 1 25. huhtikuuta, 2000 12 Thunder
45 Jeff Jarrett 2 7. toukokuuta, 2000 8 Slamboree (2000)
46 Ric Flair 6 15. toukokuuta, 2000 7 Nitro
- Hyllylle - 22. toukokuuta, 2000 - Nitro
47 Jeff Jarrett 3 22. toukokuuta, 2000 1 Nitro
48 Kevin Nash 4 23. toukokuuta, 2000 6 Thunder
49 Ric Flair 7 29. toukokuuta, 2000 0 Nitro
50 Jeff Jarrett 4 29. toukokuuta, 2000 41 Nitro
51 Booker T 1 9. huhtikuuta, 2000 50 Bash at the Beach (2000)
52 Kevin Nash 5 28. elokuuta, 2000 20 Nitro
53 Booker T 2 17. syyskuuta, 2000 8 Fall Brawl (2000)
54 Vince Russo 1 25. syyskuuta, 2000 7 Nitro
- Hyllylle - 2. lokakuuta, 2000 - Nitro
55 Booker T 3 2. lokakuuta, 2000 55 Nitro
56 Scott Steiner 1 26. marraskuuta, 2000 120 Mayhem (2000)
57 Booker T 4 26. maaliskuuta, 2001 120 Nitro
58 Kurt Angle 1 24. heinäkuuta, 2001 {6 SmackDown!
59 Booker T 5 30. heinäkuuta, 2001 20 RAW is WAR
60 The Rock 1 19. elokuuta, 2001 63 SummerSlam (2001)
61 Chris Jericho 1 21. lokakuuta, 2001 15 No Mercy (2001)
62 The Rock 2 5. marraskuuta, 2001 34 RAW is WAR
63 Chris Jericho 2 9. joulukuuta, 2001 0 Vengeance (2001)

Lista yhteenlasketuista mestaruuskausista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Mestari Mestaruuskausia Hallitut päivät
1. Hulk Hogan 6 1 177
2. Ric Flair 8 506
3. Big Van Vader 3 377
4. Booker T 5 253
5. Sting 6 251
6. Lex Luger 2 235
7. Bill Goldberg 1 174
8. Ron Simmons 1 150
9. Scott Steiner 1 120
10. The Giant 2 118
11. Kevin Nash 5 98
12. The Rock 2 97
13. Sid Vicious 2 77
14. Jeff Jarrett 4 58
15. Bret Hart 2 56
16. Randy Savage 4 53
17. Diamond Dallas Page 3 29
18. Chris Jericho 2 15
19. David Arquette 1 12
20. Vince Russo 1 7
21. Kurt Angle 1 6
22. Chris Benoit 1 1

Tilastoa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saavutus Painija (ennätys)
Eniten voittanut Ric Flair (7 kertaa)
Pisimpään hallinnut Hulk Hogan (469 päivää)
Lyhyiten hallinnut Chris Jericho (15 minuuttia)
Vanhin mestari Ric Flair (51-vuotias)
Nuorin mestari The Giant (25-vuotias)
Raskain mestari The Giant (230 kg)
Kevyin mestari David Arquette (68 kg)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]