Luettelo Valko-Venäjän kaupungeista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Valko-Venäjän kaupungeista. Itäeurooppalaisessa Valko-Venäjän valtiossa oli vuoden 2009 lopulla yhteensä 112 kaupunkia.[1] Maaliskuussa 2012 uuden ydinvoimalan sijoituspaikkakunta Astravets sai kaupungin arvon.[2] Valko-Venäjän aluehallintoa koskevan lain mukaisesti maan kaupungit jaetaan kolmeen ryhmään:[3]

  • Tasavallan alaisuudessa oleva pääkaupunki Minsk (valkoven. stalitsa)
  • Alue- eli maakuntahallinnon alaisuudessa olevat kaupungit (valkoven. horad ablasnoha padparadkavannja). Tähän 12 kaupungin ryhmään kuuluvat alueiden (voblasts) pääkaupungit sekä joitakin merkittäviä yliopisto- ja teollisuuskaupunkeja.
  • Paikallisen hallintopiirin (rajon) alaisuudessa olevat kaupungit (valkoven. horad rajonnaha padparadkavannja): 100 kaupunkia.

Aluehallinnollinen jako ja kaupunkien kuuluminen eri tasojen ohjaukseen kehittyi asteittain Neuvostoliiton aikana. Lähestyminen heijastaa keskusjohdon ohjauksessa olevaa aluehallintoa. Nykyisinkin Valko-Venäjän presidentti nimittää suoraan esimerkiksi aluehallinnon ja piirihallinnon johtajat.[4]

Kaupunkiluettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minskin kerrostaloja. Pääkaupungissa asuu virallisesti yli 1,8 miljoonaa ihmistä, todellisuudessa tätäkin enmmän.
Näkymä Turaun pääkadulta. Valko-Venäjän pienimmissä kaupungeissa asuu vain pari-kolme tuhatta henkeä.

Luettelossa kaupunkien nimet on esitetty sekä valkovenäjänkielisestä että venäjänkielisestä muodosta translitteroituina ja alkuperäisessä kyrillisessä kirjoitusasussa maan kummallakin virallisella kielellä. Tasavallan alaisuudessa oleva pääkaupunki ja alueiden alaisuudessa olevat suurkaupungit on esitetty sekä taulukossa että kaupunkien paikan kertovalla kartalla vahvennettuna (esim. Bobruisk). Asukasmäärä perustuu lokakuun 2009 väestönlaskentaan. Luettelo ja kartta yli 50 000 asukkaan kaupungeista väkiluvun mukaan on myös artikkelissa Valko-Venäjä. [1][5]

Vaakuna Valkovenäläinen
nimi
Venäläinen
nimi
Valkoven. nimi,
kyrillinen
Venäläinen nimi,
kyrillinen
Alue Asukkaita
2009
BIA Osipowicze COA.png Asipovitšy Osipovitši Асiповiчы Осиповичи Mahiljoun alue &&&&&&&&&&032543.&&&&0032 543
Coat of Arms of Ašmiany, Belarus.png Ašmjany Ošmjany Ашмяны Ошмяны Hrodnan alue &&&&&&&&&&014813.&&&&0014 813
BIA Ostrowiec COA.jpg Astravets Ostrovets Астравец Островец Hrodnan alue &&&&&&&&&&&08285.&&&&008 285
Coat of Arms of Babruisk, Belarus.svg Babruisk Bobruisk Бабруйск Бобруйск Mahiljoun alue &&&&&&&&&0215092.&&&&00215 092
Coat of Arms of Baranavičy, Belarus.png Baranavitšy Baranovitši Баранавічы Барановичи Brestin alue &&&&&&&&&0168240.&&&&00168 240
Coat of Arms of Barań, Belarus.png Baran Baran Барань Барань Vitsebskin alue &&&&&&&&&&011662.&&&&0011 662
Coat of Arms of Barysaŭ, Belarus.png Barysau Borisov Барысаў Борисов Minskin alue &&&&&&&&&0147381.&&&&00147 381
Coat of Arms of Biełaaziorsk, Belarus.png Belaazjorsk Beloozjorsk Белаазёрск Белоозёрск Brestin alue &&&&&&&&&&012519.&&&&0012 519
Coat of Arms of Biarezań.png Berazino Berezino Беразіно́ Березино́ Minskin alue &&&&&&&&&&012020.&&&&0012 020
Coat of Arms of Biaroza, Belarus.png Bjaroza Berjoza Бяро́за Берёза Brestin alue &&&&&&&&&&029357.&&&&0029 357
Coat of Arms of Biarozaŭka, Belarus.png Bjarozauka Berjozovka Бярозаўка Берёзовка Hrodnan alue &&&&&&&&&&010835.&&&&0010 835
Coat of Arms of Brasłaŭ, Belarus.png Braslau Braslav Браслаў Браслав Vitsebskin alue &&&&&&&&&&&09516.&&&&009 516
Coat of Arms of Brest, Belarus.png Brest Brest Брэст Брест Brestin alue &&&&&&&&&0309764.&&&&00309 764
Coat of Arms of Buda-Kašalova, Belarus.png Buda-Kašaljova Buda-Košeljovo Буда-Кашалёва Буда-Кошелёво Homelin alue &&&&&&&&&&&09016.&&&&009 016
Coat of Arms of Bychaŭ, Belarus.png Byh’au Byhov Быхаў Бы́хов Mahiljoun alue &&&&&&&&&&017031.&&&&0017 031
Coat of Arms of Davyd-Haradok, Belarus.png Davyd-Haradok David-Gorodok Давыд-Гарадок Давид-Городок Brestin alue &&&&&&&&&&&06573.&&&&006 573
Coat of Arms of Dobruš, Belarus.png Dobruš Dobruš Добруш Добруш Homelin alue &&&&&&&&&&018330.&&&&0018 330
Coat of Arms of Dokšycy, Belarus.png Dokšytsy Dokšitsy Докшыцы Докшицы Vitsebskin alue &&&&&&&&&&&06628.&&&&006 628
Coat of Arms of Drahičyn, Belarus.png Drahitšyn Drogitšin Драгічын Дроги́чин Brestin alue &&&&&&&&&&014744.&&&&0014 744
Coat of Arms of Dubroŭna, Belarus.png Dubrouna Dubrovno Дуброўна Дубровно Vitsebskin alue &&&&&&&&&&&08041.&&&&008 041
Coat of Arms of Dzisna, Belarus.png Dzisna Disna Дзісна Дисна Vitsebskin alue &&&&&&&&&&&01973.&&&&001 973
Coat of Arms of Dziaržynsk, Belarus.png Dzjaržynsk Dzeržinsk Дзяржынск Дзержинск Minskin alue &&&&&&&&&&025164.&&&&0025 164
Coat of Arms of Dziatłava, Belarus.png Dzjatlava Djatlovo Дзятлава Дятлово Hrodnan alue &&&&&&&&&&&07853.&&&&007 853
Coat of Arms of Fanipal, Belarus.png Fanipal Fanipol Фаніпаль Фаниполь Minskin alue &&&&&&&&&&012718.&&&&0012 718
Coat of Arms of Hancavičy, Belarus.png Hantsavitšy Gantsevitši Ганцавічы Ганцевичи Brestin alue &&&&&&&&&&013894.&&&&0013 894
Coat of Arms of Haradok, Belarus.png Haradok Gorodok Гарадок Городо́к Vitsebskin alue &&&&&&&&&&012968.&&&&0012 968
Coat of Arms of Hłybokaje, Belarus.png Hlybokaje Glubokoje Глыбокае Глубокое Vitsebskin alue &&&&&&&&&&018082.&&&&0018 082
Coat of Arms of Homiel, Belarus.png Homel Gomel Гомель Гомель Homelin alue &&&&&&&&&0482136.&&&&00482 136
Coat of Arms of Horki, Belarus.png Horki Gorki Горкі Горки Mahiljoun alue &&&&&&&&&&032777.&&&&0032 777
Coat of Arms of Hrodna, Belarus.png Hrodna Grodno Гро́дна Гро́дно Hrodnan alue &&&&&&&&&0327540.&&&&00327 540
Coat of Arms of Chojniki, Belarus.png H’oiniki Hoiniki Хо́йнікі Хойники Homelin alue &&&&&&&&&&013844.&&&&0013 844
BIA Iwje COA.jpg Iuje Ivje Іўе Ивье Hrodnan alue &&&&&&&&&&&08174.&&&&008 174
Coat of Arms of Ivanava, Belarus.png Ivanava Ivanovo Іванава Иваново Brestin alue &&&&&&&&&&016086.&&&&0016 086
Coat of Arms of Ivacevičy, Belarus.png Ivatsevitšy Ivatsevitši Івацэвічы Ивацевичи Brestin alue &&&&&&&&&&022958.&&&&0022 958
Coat of Arms of Jelsk, Belarus.png Jelsk Jelsk Ельск Ельск Homelin alue &&&&&&&&&&&09725.&&&&009 725
Coat of Arms of Kalinkavičy, Belarus.png Kalinkavitšy Kalinkovitši Калінкавічы Калинковичи Homelin alue &&&&&&&&&&038381.&&&&0038 381
Coat of Arms of Kamianiec, Belarus.png Kamjanets Kamenets Камянец Каменец Brestin alue &&&&&&&&&&&08447.&&&&008 447
Coat of Arms of Kapyl, Belarus.png Kapyl Kopyl Капы́ль Копыль Minskin alue &&&&&&&&&&&09938.&&&&009 938
Coat of Arms of Kasciukovičy, Belarus.png Kastsjukovitšy Kostjukovitši Касцюковічы Костюковичи Mahiljoun alue &&&&&&&&&&015993.&&&&0015 993
Coat of Arms of Kiraŭsk, Belarus.png Kirausk Kirovsk Кіраўск Кировск Mahiljoun alue &&&&&&&&&&&08756.&&&&008 756
Coat of Arms of Kleck, Belarus.png Kletsk Kletsk Клецк Клецк Minskin alue &&&&&&&&&&010761.&&&&0010 761
Coat of Arms of Klimavičy, Belarus.png Klimavitšy Klimovitši Клiмавiчы Климовичи Mahiljoun alue &&&&&&&&&&017064.&&&&0017 064
Coat of Arms of Kličaŭ, Belarus.png Klitšau Klitšev Клічаў Кличев Mahiljoun alue &&&&&&&&&&&07521.&&&&007 521
Coat of Arms of Kobryn, Belarus.png Kobryn Kobrin Ко́брын Ко́брин Brestin alue &&&&&&&&&&051166.&&&&0051 166
Coat of Arms of Kosava, Belarus.png Kosava Kossovo Косава Коссово Brestin alue &&&&&&&&&&&02029.&&&&002 029
Coat of Arms of Krupki, Belarus.png Krupki Krupki Крупкі Крупки Minskin alue &&&&&&&&&&&08675.&&&&008 675
Coat of Arms of Kryčaŭ, Belarus.svg Krytšau Kritšev Крычаў Кричев Mahiljoun alue &&&&&&&&&&027202.&&&&0027 202
Coat of Arms of Łahojsk, Belarus.png Lahoisk Logoisk Лагойск Лого́йск Minskin alue &&&&&&&&&&010706.&&&&0010 706
Coat of Arms of Lepiel, Belarus.png Lepel Lepel Лепель Ле́пель Vitsebskin alue &&&&&&&&&&017280.&&&&0017 280
BIA Lida COA.png Lida Lida Ліда Ли́да Hrodnan alue &&&&&&&&&&097629.&&&&0097 629
Coat of Arms of Łuniniec, Belarus.png Luninets Luninets Лунінец Лунинец Brestin alue &&&&&&&&&&023608.&&&&0023 608
Coat of Arms of Lubań, Belarus.png Ljuban Ljuban Любань Любань Minskin alue &&&&&&&&&&011256.&&&&0011 256
Coat of Arms of Lachavičy, Belarus.png Ljah’avitšy Ljahovitši Ляхавічы Ля́ховичи Brestin alue &&&&&&&&&&010997.&&&&0010 997
Coat of Arms of Mahiloŭ, Belarus.svg Mahiljou Mogiljov Магілёў Могилёв Mahiljoun alue &&&&&&&&&0358279.&&&&00358 279
Coat of Arms of Maładečna, Belarus.png Maladzetšna Molodetšno Маладэчна Молоде́чно Minskin alue &&&&&&&&&&094282.&&&&0094 282
Coat of Arms of Małaryta, Belarus.png Malaryta Malorita Маларыта Малори́та Brestin alue &&&&&&&&&&011751.&&&&0011 751
Coat of Arms of Marjina Horka, Belarus.png Marina Horka Marjina Gorka Мар'іна Горка Марьина Горка Minskin alue &&&&&&&&&&021446.&&&&0021 446
Coat of Arms of Masty.gif Masty Mosty Масты Мосты Hrodnan alue &&&&&&&&&&016595.&&&&0016 595
Coat of Arms of Mazyr, Belarus.png Mazyr Mozyr Мазыр Мозырь Homelin alue &&&&&&&&&0108792.&&&&00108 792
Coat of Arms of Mikaševičy, Belarus.png Mikaševitšy Mikaševitši Мікашэвічы Микашевичи Brestin alue &&&&&&&&&&013016.&&&&0013 016
Coat of Arms of Minsk, Belarus.png Minsk Minsk Мінск, Менск Минск Minsk &&&&&&&&01836808.&&&&001 836 808
Coat of Arms of Miory, Belarus.png Mjory Miory Мёры Мио́ры Vitsebskin alue &&&&&&&&&&&08188.&&&&008 188
Coat of Arms of Miadzieł, Belarus.png Mjadzel Mjadel Мядзел Мя́дель Minskin alue &&&&&&&&&&&07065.&&&&007 065
Coat of Arms of Mscisłaŭ, Belarus.png Mstsislau
(Amstsislau)
Mstislavl Мсці́слаў, Амсьціслаў Мстисла́вль Mahiljoun alue &&&&&&&&&&010804.&&&&0010 804
Coat of Arms of Navahrudak, Belarus.png Navahrudak Novogrudok Навагрудак Новогрудок Hrodnan alue &&&&&&&&&&029336.&&&&0029 336
Coat of Arms of Naroŭla, Belarus.png Naroulja Narovlja Нароўля Наровля Homelin alue &&&&&&&&&&&08110.&&&&008 110
Coat of Arms of Niasviž, Belarus.png Njasviž Nesviž Нясьві́ж Несвиж Minskin alue &&&&&&&&&&014033.&&&&0014 033
Coat of Arms of Novałukoml, Belarus.png Novalukomal Novolukoml Новалукомаль Новолуко́мль Vitsebskin alue &&&&&&&&&&013945.&&&&0013 945
Coat of Arms of Navapołack, Belarus.png Navapolatsk Novopolotsk Наваполацк Новополоцк Vitsebskin alue &&&&&&&&&&098138.&&&&0098 138
Coat of Arms of Vorsza, Belarus.svg Orša Orša Орша Орша Vitsebskin alue &&&&&&&&&0117225.&&&&00117 225
Coat of Arms of Pastavy, Belarus.png Pastavy Postavy Паставы Поставы Vitsebskin alue &&&&&&&&&&019815.&&&&0019 815
Coat of Arms of Pietrykaŭ, Belarus.png Petrykau Petrikov Петрыкаў Петриков Homelin alue &&&&&&&&&&010591.&&&&0010 591
Coat of Arms of Pinsk, Belarus.png Pinsk Pinsk Пінск Пинск Brestin alue &&&&&&&&&0130355.&&&&00130 355
Coat of Arms of Połack, Belarus.png Polatsk Polotsk Полацк Полоцк Vitsebskin alue &&&&&&&&&&082547.&&&&0082 547
Coat of Arms of Pružany, Belarus.png Pružany Pružany Пружаны Пружаны Brestin alue &&&&&&&&&&019032.&&&&0019 032
Coat of Arms of Rahačoŭ, Belarus.png Rahatšou Rogatšov Рагачоў Рогачёв Homelin alue &&&&&&&&&&033702.&&&&0033 702
Coat of Arms of Rečyca, Belarus.png Retšytsa Retšitsa Рэчыца Речица Homelin alue &&&&&&&&&&064731.&&&&0064 731
Coat of Arms of Salihorsk, Belarus.png Salihorsk Soligorsk Салігорск Солигорск Minskin alue &&&&&&&&&0102297.&&&&00102 297
Coat of Arms of Sianno, Belarus.png Sjanno Senno Сянно́, Се́нна Сенно́ Vitsebskin alue &&&&&&&&&&&08007.&&&&008 007
Coat of Arms of Skidal, Belarus.jpg Skidal Skidel Скідаль, Скідзель Скидель Hrodnan alue &&&&&&&&&&010869.&&&&0010 869
Coat of Arms of Słaŭharad, Belarus.png Slauharad Slavgorod Слаўгарад Сла́вгород Mahiljoun alue &&&&&&&&&&&07992.&&&&007 992
Coat of Arms of Słonim, Belarus.png Slonim Slonim Сло́нім Слоним Hrodnan alue &&&&&&&&&&048970.&&&&0048 970
Coat of Arms of Słuck, Belarus.png Slutsk Slutsk Слуцк Слуцк Minskin alue &&&&&&&&&&061444.&&&&0061 444
Coat of Arms of Smalavičy, Belarus.png Smaljavitšy Smolevitši Смалявічы Смолевичи Minskin alue &&&&&&&&&&015092.&&&&0015 092
Coat of Arms of Smarhoń, Belarus.png Smarhon Smorgon Смаргонь Сморгонь Hrodnan alue &&&&&&&&&&036283.&&&&0036 283
BIA Stare Drogi COA.png Staryja Darohi Staryje Dorogi Старыя Дарогі Ста́рые Доро́ги Minskin alue &&&&&&&&&&011036.&&&&0011 036
Coat of Arms of Stolin, Belarus.png Stolin Stolin Сто́лін Сто́лин Brestin alue &&&&&&&&&&012462.&&&&0012 462
Coat of Arms of Stoŭbcy, Belarus.png Stoubtsy Stolbtsy Стóўбцы Столбцы Minskin alue &&&&&&&&&&015367.&&&&0015 367
Coat of Arms of Svietłahorsk, Belarus.png Svetlahorsk Svetlogorsk Светлаго́рск Светлого́рск Homelin alue &&&&&&&&&&069995.&&&&0069 995
BIA Świsłocz COA.jpg Svislatš Svislotš Сьвіслач Свислочь Hrodnan alue &&&&&&&&&&&06886.&&&&006 886
Coat of Arms of Škloŭ, Belarus.png Šklou Šklov Шклоў Шклов Mahiljoun alue &&&&&&&&&&016439.&&&&0016 439
Coat of Arms of Ščučyn, Belarus.png Štšutšyn Štšutšin Шчучын Щýчин Hrodnan alue &&&&&&&&&&015042.&&&&0015 042
Coat of Arms of Tałačyn, Belarus.png Talatšyn Tolotšin Талачы́н Толочин Vitsebskin alue &&&&&&&&&&010155.&&&&0010 155
Coat of Arms of Čavusy, Belarus.png Tšavusy Tšausy Чавусы Ча́усы Mahiljoun alue &&&&&&&&&&010692.&&&&0010 692
Coat of Arms of Čačersk, Belarus.png Tšatšersk Tšetšersk Чачэрск Чечерск Homelin alue &&&&&&&&&&&07991.&&&&007 991
Coat of Arms of Čašniki, Belarus.png Tšašniki Tšašniki Чашнікі Ча́шники Vitsebskin alue &&&&&&&&&&&09203.&&&&009 203
Coat of Arms of Červień, Belarus.svg Tšerven Tšerven Чэрвень Че́рвень Minskin alue &&&&&&&&&&010150.&&&&0010 150
Coat of Arms of Čerykaŭ, Belarus.png Tšerykau Tšerikov Чэрыкаў Че́риков Mahiljoun alue &&&&&&&&&&&08177.&&&&008 177
Coat of Arms of Turaŭ, Belarus.png Turau Turov Тураў Ту́ров Homelin alue &&&&&&&&&&&02967.&&&&002 967
Coat of Arms of Uzda, Belarus.png Uzda Uzda Узда Узда́ Minskin alue &&&&&&&&&&&09684.&&&&009 684
Coat of Arms of Vałožyn, Belarus.png Valožyn Voložin Вало́жын Воло́жин Minskin alue &&&&&&&&&&010558.&&&&0010 558
Coat of Arms of Vasilevičy, Belarus.png Vasilevitšy Vasilevitši Васілевічы Василе́вичи Homelin alue &&&&&&&&&&&03923.&&&&003 923
Coat of Arms of Vaŭkavysk, Belarus.png Vaukavysk Volkovysk Ваўкавыск Волковыск Hrodnan alue &&&&&&&&&&044167.&&&&0044 167
Coat of Arms of Vierchniadzvinsk, Belarus.png Verh’njadzvinsk Verhnedvinsk Верхнядзьвінск Верхнедви́нск Vitsebskin alue &&&&&&&&&&&07360.&&&&007 360
Coat of Arms of Vietka, Belarus.png Vetka Vetka Ве́тка Ве́тка Homelin alue &&&&&&&&&&&07927.&&&&007 927
Coat of Arms of Vilejka, Belarus.png Vileika
(Vjaleika)
Vileika Вiлейка, Вялейка Вилейка Minskin alue &&&&&&&&&&026836.&&&&0026 836&&&&&&&&&&&&&&00.01000000
Coat of Arms of Viciebsk, Belarus.png Vitsebsk Vitebsk Ві́цебск Ви́тебск Vitsebskin alue &&&&&&&&&0347928.&&&&00347 928
Coat of Arms of Vysokaje, Belarus.png Vysokaje Vysokoje Высокае Высо́кое Brestin alue &&&&&&&&&&&05376.&&&&005 376
Coat of Arms of Zasłaŭje, Belarus.png Zaslauje Zaslavl Засла́ўе Засла́вль Minskin alue &&&&&&&&&&014202.&&&&0014 202
Coat of Arms of Žabinka, Belarus.png Žabinka Žabinka Жабінка Жа́бинка Brestin alue &&&&&&&&&&013084.&&&&0013 084
Coat of Arms of Žłobin, Belarus.png Žlobin Žlobin Жло́бін Жло́бин Homelin alue &&&&&&&&&&075866.&&&&0075 866
Coat of Arms of Žodzina, Belarus.png Žodzina Žodino Жодзiна Жо́дино Minskin alue &&&&&&&&&&061724.&&&&0061 724
Coat of Arms of Žytkavičy, Belarus.png Žytkavitšy Žitkovitši Жыткавічы Житковичи Homelin alue &&&&&&&&&&015893.&&&&0015 893

Kaupunkien sijainti kartalla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valko-Venäjän kaupungit
Kaupungit
  > 1 000 000 as.
  > 300 000 as.
  100 000- 300 000 as.
  30 000- 100 000 as.
  10 000- 30 000 as.
 < 10 000 as.
Valko-Venäjän kaupunkien sijainti

Oheinen kartta kertoo Valko-Venäjän kaupunkien sijainnin.

Kaupunkimaiset taajamat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varsinaisten kaupunkien ohella Valko-Venäjällä on vajaa sata kaupunkimaista taajamaa.[1] Näillä pikkukaupunkimaisilla asutuskeskittymillä ei ole virallista kaupungin (valkoven. горад, horad, ven. го́род, gorod) asemaa, mutta niitä saatetaan joskus matkailussa tai englanninkielisessä viestinnässä kutsua pikkukaupungiksi. Myös Valko-Venäjän väestötilastoissa kaupunkimaisten taajamien asukkaat lasketaan kaupunkiväestöön kuuluviksi.[1]

Lainsäädännössä nämä kaupunkityyppiset asutuskeskukset luokitellaan Valko-Venäjällä kolmeen ryhmään:[6]

  • Kaupunkimaiset taajamat (valkoven. гарадскі пасёлак, гп, haradski pasjolak, hp): asukasluku > 2000, teollisuusyrityksiä ja kehittynyt asumisen infrastruktuuri.
  • Loma-asutustaajamat tai kylpylätaajamat (valkoven. курортны пасёлак, кп, kurortny pasjolak, kp): asukasluku vähintään 2000, kylpylöitä, lomakyliä tai muita kuntoutuslaitoksia, ja kehittynyt asumisen infrastruktuuri
  • Työntekijöiden taajamat (valkoven. рабочы пасёлак, рп, rabotšy pasjolak, rp): asukasluku vähintään 500, palvelee teollisuuslaitoksia, rakennustyömaita, rautatieasemia, sähköntuotantoa tai muita teollisuuskohteita

Ensimmäiseen ryhmään (varsinaiset kaupunkimaiset taajamat) kuuluu Valko-Venäjällä noin 87 asutustaajamaa. Osa näistä on hallintopiirinsä keskuksia, kuten Karelitšy. Työläistaajamia on kuusi, esimerkkinä lasitehdaspaikkakunta Jelizava. Kylpylätaajamia on vain yksi, Naratš.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Перепись населения Республики Беларусь 2009 года, Таблица 1.2, ЧИСЛЕННОСТЬ НАСЕЛЕНИЯ ОБЛАСТЕЙ И РАЙОНОВ - Брестская (pdf) (Valko-Venäjän tasavallan väestönlasku 2009, Väestö alueissa ja piireissä - Brestin alue) 5.8.2010. belstat.gov.by. Viitattu 31.1.2011. (venäjäksi)
  2. Островец стал городом (Astravetsistä tuli kaupunki) 2012-03-29. interfax.by. Viitattu 21.7.2012. (venäjäksi)
  3. Закон Рэспублікі Беларусь ад 5 мая 1998 г. №154-З "Аб адміністратыўна-тэрытарыяльным падзеле і парадку рашэння пытанняў адміністратыўна-тэрытарыяльнага ўладкавання Рэспублікі Беларусь (Laki 5. toukokuuta 1998 Valko-Venäjän tasavallan hallinnollisesta aluejaosta) 5.5.1998. lawbelarus.com. Viitattu 23.2.2011. (valkovenäjäksi)
  4. Constitution of the Republic of Belarus of 1994 (with alterations and amendments adopted at the republican referendums of November 24, 1996 and of October 17, 2004) (Valko-Venäjän perustuslaki 1994 (muutoksineen ja täydennyksineen kansanäänestysten 24.11.1996 ja 17.10.2004 jälkeen)) Constitutional Court of the Republic of Belarus. Viitattu 23.2.2011. (englanniksi)
  5. Республики Беларусь Атлас автомобильных дорог (Respubliki Belarus Atlas Avtomobilynyh Dorog) 1:200 000. Государственный комитет по имуществу Республики Беларусь & "Белкартография", Minsk, 2007. ISBN 978-985-508-010-8. (venäjäksi) (& (englanniksi))
  6. Закон Республики Беларусь от 5 мая 1998 г. № 154-З «Об административно-территориальном делении и порядке решения вопросов административно-территориального устройства Республики Беларусь» (venäjäksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]