Luettelo Tina Turnerin saamista palkinnoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo laulaja Tina Turnerin palkinnoista ja saavutuksista

Grammy- palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

vuosi Nimitetty työ Kategoria tulos
1961 It's gonna work out fine Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocal With- Ike Turner ehdolla
1969 The hunter (albumi) Best Female R&B Vocal Performance ehdolla
1971 Proud Mary Best R&B Performance by a Duo or Group with Vocal with- Ike Turner voitti
1974 Tina Turns The Country On! Best Female R&B Vocal Performance ehdolla
1974 "The Gospel According To Ike and Tina" Best Soul Gospel PerformanceShared with- Ike Turner Ehdolla
1984 "What's Love Got To Do With It " Record of the Year voitti
1984 "Private Dancer" Album Of The Year ehdolla
1984 "What's Love Got To Do With It" est Female Pop Vocal Performance voitti
1984 "Better Be Good To Me" Best Female Rock Vocal Performance voitti
1984 "Let's Stay Together" Best Female R&B Vocal Performance ehdolla
1985 We Don't Need Another Hero (Thunderdome) Best Female Pop Vocal Performance ehdolla
1985 "One Of The Living" Best Female Rock Vocal Performance voitti
1985 "It's Only Love" Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocal with- Brian Adams voitti
1985 "Private Dancer" Best Music Video, Short Form ehdolla
1985 "Private Dancer Tour" Best Music Video, Long Form ehdolla
1986 "Typical Male" Best Female Pop Vocal Performance ehdolla
1986 "Back Where You Started" Best Female Rock Vocal Performance voitti
1987 Better Be Good To Me (Live, From Prince's Trust 10th Anniversary) Best Female Rock Vocal Performance ehdolla
1988 Best Female Rock Vocal Performance Best Female Rock Vocal Performance voitti
1989 "Foreign Affair (albumi)" Best Female Rock Vocal Performance ehdolla
1990 "Steamy windows" Best Female Rock Vocal Performance ehdolla
1992 "The Bitch is Back" Best Female Rock Vocal Performance ehdolla
1993 "I Don't Wanna Fight" Best Female Pop Vocal Performance ehdolla
1997 "Live in Amsterdam" Best Music Video, Long Form ehdolla
2008 "River- The Joni Letters (Herbie Hancock Albumi)" vuoden albumi featured artist voitti
2008 "River- The Joni Letters (Herbie Hancock Albumi)" Best Contemporary Jazz Albumi As featured artist voitti

Tina Turner on myös lisätty Grammy Hall of fameen, kappaleilla "River Deep - Mountain High" (1999) ja "Proud Mary" (2003)

American Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 1985 - Suosituin Soul/R&B naispuolinen Artisti
  • 1985 - Suosituin Soul/R&B Naispuolinen Video Artisti
  • 1986 - Suosituin Pop/Rock Naispuolinen Artisti

Billboard Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 1984 - Vuoden Comeback
  • 1984 - Vuoden artisti.
  • 1984 - Vuoden paras naispuolinen laulaja
  • 1984 - Vuoden Soul/R&B Artisti
  • 1984 - Vuoden albumi
  • 1984 - vuoden kappale
  • 1986 - Vuoden laulaja

Kennedy Center Honors[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 2005 - Honoree

Hollywood Walk of Fame[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 1986 - Lisätty

Rock & Roll Hall of Fame[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 1991 - Lisätty, miehensä Ike Turnerin kanssa.

World Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 1991 - Outstanding Contribution to Music
  • 1995 - Legenda Palkinto

NAACP Image Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 1986- Outstanding näyttelijätär

MTV Video Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 1985 - Vuoden musiikkivideo ("What's Love Got to Do With It")
  • 1985 - Paras ryhmävideo("We are the World")
  • 1986 - Best Stage Performance Video ("It's Only Love" with Bryan Adams)

Muut palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 1985 - Cable ACE AWARD, Tina Turner- Private Dancer
  • 1991 - St. Louis Walk of Fame nimitys
  • 1996 - Légion d'honneur or Chevalier of Arts and Letters Award
  • 1999 - MOBO Awards Lifetime Achievement Award winner
  • 1999 - Ranked the number-two greatest female artist on VH-1's 100 Greatest Women in Rock & Roll list
  • 2004 - Ranked number sixty-one on the list of Rolling Stone's Immortals list
  • 2005 - Woman of the Year
  • 2005 - Named as one of Oprah Winfrey's 25 Legendary Black Women
  • 2007 - Ranked number 19 by BET in the World's Top 25 Dancers of All Time
  • 2009 - SwissAward 2009 in "Show" Category
  • Billboard Hot 100 Chart Achievement Award