Luettelo Suomen nykyisistä suurlähettiläistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Suomen suurlähettiläistä. Huomaa, että osa suurlähettiläistä on akkreditoitu useammasta maasta ja osa toimii Helsingistä käsin ns. kiertävinä suurlähettiläinä. Osa suurlähetystöistä ei ole luettelossa koska ne ovat suljettu. Suljetut suurlähetystöt ovat Islamabad[1] ja Manila.[2] Managuan suurlähetystö suljetaan vuoden 2013 lopussa.[3]

Nykyiset suurlähettiläät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eurooppa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

isäntämaa sijainti kaupunki lähetystö suurlähettiläs lähde
Alankomaiden lippu Alankomaat Haag suurlähetystö Liisa Talonpoika [4]
Albanian lippu Albania Ateena suurlähettiläs akkreditoitu Kreikasta Pekka Lintu [5]
Armenian lippu Armenia Helsinki kiertävä suurlähettiläs akkreditoitu Helsingistä Christer Michelsson [6]
Andorran lippu Andorra Madrid suurlähettiläs akkreditoitu Espanjasta Roberto Tanzi-Albi [7]
Belgian lippu Belgia Bryssel suurlähetystö Per-Mikael Engberg [8]
Bulgarian lippu Bulgaria Sofia suurlähetystö Harri Salmi [9]
Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina Ljubljana suurlähettiläs akkreditoitu Sloveniasta Pekka Metso [10]
Espanjan lippu Espanja Madrid suurlähetystö Roberto Tanzi-Albi [7]
Georgia Helsinki kiertävä suurlähettiläs akkreditoitu Helsingistä Christer Michelsson [6]
Islannin lippu Islanti Reykjavík suurlähetystö Irma Ertman [11]
Itävalta Wien suurlähetystö Anu Laamanen [12]
Irlanti Dublin suurlähetystö Hilkka Nenonen [13]
Italia Rooma suurlähetystö Petri Tuomi-Nikula [14]
Latvia Riika suurlähetystö Pirkko Hämäläinen [15]
Liechtenstein Bern suurlähettiläs akkreditoitu Sveitsistä Alpo Rusi [16]
Liettua Vilna suurlähetystö Harri Mäki-Reinikka [17]
Luxemburg Luxemburg suurlähetystö Marja Lehto [18]
Kreikka Ateena suurlähetystö Pekka Lintu [5]
Kroatia Zagreb suurlähetystö Timo Rajakangas [19]
Kypros Nicosia suurlähetystö Anu Saarela [20]
Kosovon lippu Kosovo Pristina (asiainhoitaja) varsinainen suurlähettiläs akkreditoitu Bulgariasta Anne Meskanen (asiainhoitaja) [21][9]
Monacon lippu Monaco Pariisi suurlähettiläs akkreditoitu Ranskasta Risto Piipponen [19]
Makedonian lippu. Makedonia Zagreb suurlähettiläs akkreditoitu Kroatiasta Timo Rajakangas [19]
Montenegron lippu Montenegro Belgrad suurlähettiläs akkreditoitu Serbiasta Pekka Orpana [22]
Moldovan lippu Moldova Bukarest suurlähettiläs akkreditoitu Romaniasta Ulla Väistö [23]
Maltan lippu. Malta Rooma suurlähettiläs akkreditoitu Italiasta Petri Tuomi-Nikula [24]
San Marinon lippu San Marino Rooma suurlähettiläs akkreditoitu Italiasta Petri Tuomi-Nikula [14]
Norjan lippu Norja Oslo suurlähetystö Maimo Henriksson [25]
Portugalin lippu Portugali Lissabon suurlähetystö Outi Holopainen [26]
Puolan lippu Puola Varsova suurlähetystö Jari Vilén [27]
Ranskan lippu Ranska Pariisi suurlähetystö Risto Piipponen [19]
Romanian lippu Romania Bukarest suurlähetystö Ulla Väistö [23]
Ruotsin lippu Ruotsi Tukholma suurlähetystö Harry Helenius [28]
Saksan lippu Saksa Berliini suurlähetystö Päivi Luostarinen [29]
Serbian lippu Serbia Belgrad suurlähetystö Pekka Orpana [30]
Slovakian lippu Slovakia Bratislava suurlähetystö Jukka Leino [31]
Slovenian lippu Slovenia Ljubljana suurlähetystö Pekka Metso [32]
Flag of Switzerland.svg Sveitsi Bern suurlähetystö Alpo Rusi [16]
Tanskan lippu Tanska Kööpenhamina suurlähetystö Ann-Marie Nyroos [33]
Tšekin lippu Tšekki Praha suurlähetystö Päivi Hiltunen-Toivio [34]
Unkarin lippu Unkari Budapest suurlähetystö Pasi Tuominen [35]
Ukrainan lippu Ukraina Kiova suurlähetystö Arja Makkonen [36]
Venäjän lippu Venäjä Moskova suurlähetystö Hannu Himanen [37]
Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä Vilna suurlähettiläs akkreditoitu Liettuasta Marja-Liisa Kiljunen [17]
Viron lippu Viro Tallinna suurlähetystö Aleksi Härkönen [38]
Pyhä istuin Pyhä istuin Bern suurlähettiläs akkreditoitu Sveitsistä Alpo Rusi [16]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta Lontoo suurlähetystö Pekka Huhtaniemi [39]

Pohjois-Amerikka ja Karibia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

isäntämaa sijainti kaupunki lähetystö suurlähettiläs lähde
Kanada Ottawa suurlähetystö Charles Murto [40]
Bahaman lippu Bahama Ottawa suurlähettiläs akkreditoitu Kanadasta Charles Murto [40]
Meksikon lippu Meksiko México suurlähetystö Anne Lammila [41]
Belizen lippu Belize México suurlähettiläs akkreditoitu Meksikosta Anne Lammila [41]
Haiti México suurlähettiläs akkreditoitu Meksikosta Anne Lammila [41]
Honduras México suurlähettiläs akkreditoitu Meksikosta Eeva-Liisa Myllymäki (v.a. asiainhoitaja) [41]
Kuuba México suurlähettiläs akkreditoitu Meksikosta Anne Lammila [41]
Nicaraguan lippu Nicaragua México v.a. asiainhoitaja, varsinainen suurlähettiläs akkreditoitu Meksikosta Eeva-Liisa Myllymäki [41]
Costa Rican lippu Costa Rica México v.a. asiainhoitaja, varsinainen suurlähettiläs akkreditoitu Meksikosta Eeva-Liisa Myllymäki (v.a. asiainhoitaja) [41]
El Salvadorin lippu El Salvador México v.a. asiainhoitaja, varsinainen suurlähettiläs akkreditoitu Meksikosta Eeva-Liisa Myllymäki (v.a. asiainhoitaja) [41]
Guatemala México v.a. asiainhoitaja, varsinainen suurlähettiläs akkreditoitu Meksikosta Eeva-Liisa Myllymäki (v.a. asiainhoitaja) [41]
Panaman lippu Panama México v.a. asiainhoitaja, varsinainen suurlähettiläs akkreditoitu Meksikosta Eeva-Liisa Myllymäki (v.a. asiainhoitaja) [41]
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Washington D.C. suurlähetystö Ritva Koukku-Ronde [42]

Etelä-Amerikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

isäntämaa sijainti kaupunki lähetystö suurlähettiläs lähde
Argentiinan lippu Argentiina Buenos Aires suurlähetystö Jukka Siukosaari [43]
Uruguayn lippu Uruguay Buenos Aires suurlähettiläs akkreditoitu Argentiinasta Jukka Siukosaari [43]
Paraguayn lippu Paraguay Buenos Aires suurlähettiläs akkreditoitu Argentiinasta Jukka Siukosaari [43]
Brasilian lippu Brasilia Brasília suurlähetystö Jari Luoto [44]
Surinamen lippu Suriname Brasília suurlähettiläs akkreditoitu Brasiliasta Jari Luoto [44]
Chilen lippu Chile Santiago suurlähetystö Ilkka Heiskanen [45]
Venezuelan lippu Venezuela Santiago suurlähettiläs akkreditoitu Chilestä Mikko Pyhälä [45]
Perun lippu Peru Lima suurlähetystö Juha Virtanen [46]
Bolivian lippu Bolivia Lima suurlähettiläs akkreditoitu Perusta Juha Virtanen [46]
Ecuadorin lippu Ecuador Lima suurlähettiläs akkreditoitu Perusta Juha Virtanen [46]
Kolumbia Lima suurlähettiläs akkreditoitu Perusta Juha Virtanen [46]

Aasia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

isäntämaa sijainti kaupunki lähetystö suurlähettiläs lähde
Afganistanin lippu Afganistan Kabul suurlähetystö Ari Mäki [19]
Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan Helsinki kiertävä suurlähettiläs akkreditoitu Helsingistä Christer Michelsson [6]
Kiina Peking suurlähetystö Jari Gustafsson [47]
Mongolian lippu Mongolia Peking suurlähettiläs akkreditoitu Kiinasta Jari Gustafsson [47]
Intia New Delhi suurlähetystö Aapo Pölhö [48]
Bangladeshin lippu Bangladesh New Delhi suurlähettiläs akkreditoitu Intiasta Aapo Pölhö [48]
Bhutanin lippu Bhutan Helsinki kiertävä suurlähettiläs Etelä-Aasiassa, akkreditoitu Helsingistä Rauli Suikkonen [49]
Malediivien lippu Malediivit Helsinki kiertävä suurlähettiläs Etelä-Aasiassa, akkreditoitu Helsingistä Rauli Suikkonen [49]
Sri Lankan lippu Sri Lanka Helsinki kiertävä suurlähettiläs Etelä-Aasiassa, akkreditoitu Helsingistä Rauli Suikkonen [49]
Nepalin lippu Nepal Katmandu suurlähetystö Asko Luukkainen [50]
Indonesia Jakarta suurlähetystö Kai Sauer [51]
Itä-Timor Jakarta suurlähettiläs akkreditoitu Indonesiasta Kai Sauer [51]
Iran Teheran suurlähetystö Harri Kämäräinen [52]
Israelin lippu Israel Tel Aviv suurlähetystö Leena-Kaisa Mikkola [53]
Kazakstan Astana suurlähetystö Ilkka Räisänen [54]
Kirgisia Astana suurlähettiläs akkreditoitu Kazakstanista Ilkka Räisänen [54]
Tadžikistanin lippu Tadžikistan Helsinki kiertävä suurlähettiläs Keski-Aasiassa, akkreditoitu Helsingistä Niklas Lindqvist [55]
Turkmenistanin lippu Turkmenistan Helsinki kiertävä suurlähettiläs Keski-Aasiassa, akkreditoitu Helsingistä Niklas Lindqvist [55]
Uzbekistanin lippu Uzbekistan Helsinki kiertävä suurlähettiläs Keski-Aasiassa, akkreditoitu Helsingistä Niklas Lindqvist [55]
Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat Abu Dhabi suurlähetystö Ilkka-Pekka Similä [56]
Qatarin lippu Qatar Abu Dhabi suurlähettiläs akkreditoitu Yhdistyneistä arabiemiirikunnista Ilkka-Pekka Similä [56]
Bahrainin lippu Bahrain Abu Dhabi suurlähettiläs akkreditoitu Yhdistyneistä arabiemiirikunnista Ilkka-Pekka Similä [56]
Vietnamin lippu Vietnam Hanoi suurlähetystö Kimmo Lähdevirta [57]
Japani Tokio suurlähetystö Manu Virtamo [58]
Korean tasavalta Seoul suurlähetystö Matti Heimonen [59]
Korean demokraattinen kansantasavalta Seoul suurlähettiläs akkreditoitu Korean tasavallasta Matti Heimonen [59]
Malesian lippu Malesia Kuala Lumpur suurlähetystö Matti Pullinen [60]
Brunein lippu Brunei Kuala Lumpur suurlähettiläs akkreditoitu Malesiasta Matti Pullinen [60]
Filippiinit Kuala Lumpur suurlähettiläs akkreditoitu Malesiasta Matti Pullinen [60]
Pakistanin lippu Pakistan Helsinki kiertävä suurlähettiläs Etelä-Aasiassa, akkreditoitu Helsingistä Rauli Suikkonen [49]
Saudi-Arabia Saudi-Arabia Riad suurlähetystö Jarno Syrjälä [61]
Jemen Riad suurlähettiläs akkreditoitu Saudi-Arabiasta Jarno Syrjälä [61]
Kuwait Riad suurlähettiläs akkreditoitu Saudi-Arabiasta Jarno Syrjälä [61]
Omanin lippu Oman Riad suurlähettiläs akkreditoitu Saudi-Arabiasta Jarno Syrjälä [61]
Singaporen lippu Singapore Singapore suurlähetystö Ari Heikkinen [62]
Syyrian lippu Syyria Damaskus, henkilökunta poistunut[63] suurlähetystö Kari Kahiluoto [63]
Irak Damaskus suurlähettiläs akkreditoitu Syyriasta Kari Kahiluoto [63]
Jordania Damaskus suurlähettiläs akkreditoitu Syyriasta Kari Kahiluoto [63]
Libanon Damaskus suurlähettiläs akkreditoitu Syyriasta Kari Kahiluoto [63]
Thaimaan lippu Thaimaa Bangkok suurlähetystö Kirsti Westphalen [64]
Kambodža Bangkok suurlähettiläs akkreditoitu Thaimaasta Kirsti Westphalen [64]
Laos Bangkok suurlähettiläs akkreditoitu Thaimaasta Kirsti Westphalen [64]
Myanmarin lippu Myanmar Bangkok suurlähettiläs akkreditoitu Thaimaasta Kirsti Westphalen [64]
Turkin lippu Turkki Ankara suurlähetystö Nina Vaskunlahti [65]

Afrikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

isäntämaa sijainti kaupunki lähetystö suurlähettiläs lähde
Algerian lippu Algeria Alger suurlähetystö Hannele Voionmaa [66]
Egyptin lippu Egypti Kairo suurlähetystö Tuula Yrjölä [67]
Sudanin lippu Sudan Kairo suurlähettiläs akkreditoitu Egyptistä Tuula Yrjölä [67]
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka Pretoria suurlähetystö Petri Salo [68]
Namibian lippu Namibia Windhoek suurlähetystö Anne Saloranta [69] [68]
Botswanan lippu Botswana Pretoria suurlähettiläs akkreditoitu Etelä-Afrikasta Petri Salo [68]
Lesotho Pretoria suurlähettiläs akkreditoitu Etelä-Afrikasta Petri Salo [68]
Mauritiuksen lippu Mauritius Pretoria suurlähettiläs akkreditoitu Etelä-Afrikasta Petri Salo [68]
Etiopia Addis Abeba suurlähetystö Sirpa Mäenpää [70]
Djiboutin lippu Djibouti Addis Abeba suurlähettiläs akkreditoitu Etiopiasta Sirpa Mäenpää [70]
Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan Addis Abeba suurlähettiläs akkreditoitu Etiopiasta Sirpa Mäenpää [70]
Kenia Nairobi suurlähetystö Sofie From-Emmesberger [70]
Seychellien lippu Seychellit Nairobi suurlähettiläs akkreditoitu Keniasta Sofie From-Emmesberger [70]
Eritrean lippu Eritrea Nairobi suurlähettiläs akkreditoitu Keniasta Sofie From-Emmesberger [70]
Ugandan lippu Uganda Nairobi suurlähettiläs akkreditoitu Keniasta Sofie From-Emmesberger [70]
Marokon lippu. Marokko Rabat suurlähetystö Christina Harttila [71]
Mosambikin lippu Mosambik Maputo suurlähetystö Seija Toro [72]
Angolan lippu Angola Maputo suurlähettiläs akkreditoitu Mosambikista Seija Toro [72]
Swazimaan lippu Swazimaa Maputo suurlähettiläs akkreditoitu Mosambikista Seija Toro [72]
Nigerian lippu Nigeria Abuja suurlähetystö Riitta Korpivaara [73]
Ghana Abuja suurlähettiläs akkreditoitu Nigeriasta Riitta Korpivaara [73]
Beninin lippu Benin Abuja suurlähettiläs akkreditoitu Nigeriasta Riitta Korpivaara [73]
Liberia Abuja suurlähettiläs akkreditoitu Nigeriasta Riitta Korpivaara [73]
Senegalin lippu Senegal Abuja suurlähettiläs akkreditoitu Nigeriasta Riitta Korpivaara [73]
Kap Verde Lissabon suurlähettiläs akkreditoitu Portugalista Outi Holopainen [26]
Tansanian lippu Tansania Dar es Salaam suurlähetystö Sinikka Antila [74]
Burundin lippu Burundi Dar es Salaam suurlähettiläs akkreditoitu Tansaniasta Sinikka Antila [74]
Ruandan lippu Ruanda Dar es Salaam suurlähettiläs akkreditoitu Tansaniasta Sinikka Antila [74]
Kongon demokraattinen tasavalta Dar es Salaam suurlähettiläs akkreditoitu Tansaniasta Sinikka Antila [74]
Tunisian lippu Tunisia Tunis suurlähetystö Tanja Jääskeläinen [19]
Libya Tunis suurlähettiläs akkreditoitu Tunisiasta Tanja Jääskeläinen [19]
Sambian lippu Sambia Lusaka suurlähetystö Pertti Anttinen [75]
Zimbabwen lippu Zimbabwe Lusaka suurlähettiläs akkreditoitu Sambiasta Pertti Anttinen [75]
Malawin lippu. Malawi Lusaka suurlähettiläs akkreditoitu Sambiasta Pertti Anttinen [75]

Oseania[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

isäntämaa sijainti kaupunki lähetystö suurlähettiläs lähde
Australian lippu Australia Canberra suurlähetystö Pasi Patokallio [76]
Fidži Canberra suurlähettiläs akkreditoitu Australiasta Pasi Patokallio [76]
Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea Canberra suurlähettiläs akkreditoitu Australiasta Pasi Patokallio [76]
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti Canberra suurlähettiläs akkreditoitu Australiasta Pasi Patokallio [76]
Samoan lippu Samoa Canberra suurlähettiläs akkreditoitu Australiasta Pasi Patokallio [76]

Kansainväliset järjestöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

järjestö sijainti kaupunki suurlähettiläs lähde
Flag of NATO.svg Pohjois-Atlantin liitto (NATO) Bryssel, Belgia Pia Rantala-Engberg [77]
Flag of Europe.svg Euroopan neuvosto (COE) Strasbourg, Ranska Pekka Hyvönen [78]
Flag of Europe.svg Euroopan unioni (EU) Bryssel, Belgia Pilvi-Sisko Vierros-Villeneuve [79]
Flag of CARICOM.svg Karibian yhteisö ja yhteismarkkina-alue (CARICOM) Georgetown, Guyana Mikko Pyhälä [45]
OSCE logo.svg Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö (OSCE) Wien, Itävalta Katja Pehrman
Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö (OECD) Pariisi, Ranska Okko-Pekka Salmimies [80]
Flag of the United Nations.svg Yhdistyneet kansakunnat (UN) (päämaja) New York City, Yhdysvallat Jarmo Viinanen [81]
Flag of the United Nations.svg Yhdistyneet kansakunnat (UN) Geneve, Sveitsi Päivi Kairamo-Hella [82]
Flag of the United Nations.svg Yhdistyneet kansakunnat (UN) Wien, Itävalta Anu Laamanen [83]
Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) Jakarta, Indonesia Kai Sauer [51]
Flag of UNESCO.svg Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö (UNESCO) Pariisi, Ranska Antti Kuosmanen [84]
Flag of IAEA.svg Kansainvälinen atomienergiajärjestö (IAEA) Wien, Itävalta Anu Laamanen [85]
Yhdistyneiden kansakuntien ympäristöohjelma (UNEP) Nairobi, Kenia Sofie From-Emmesberger [86]
Kemiallisten aseiden kieltojärjestö (OPCW) Haag, Alankomaat Liisa Talonpoika [4]
Flag of the Arab League.svg Arabiliitto Kairo, Egypti Tuula Yrjölä [67]
Afrikan unioni Addis Abeba, Etiopia Sirpa Mäenpää [70]
Länsi-Afrikan talousyhteisö (ECOWAS) Abuja, Nigeria Riitta Korpivaara [73]
Flag of SADC.svg Eteläisen Afrikan kehitysyhteisö (SADC) Gaborone, Botswana Petri Salo [68]
Flag of EAC.svg Itä-Afrikan yhteisö (EAC) Arusha, Tansania Petri Salo [74]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomi lakkauttaa suurlähetystönsä Filippiineillä Yle Uutiset. Yleisradio. Viitattu 13.04.2013.
  2. Suomi lakkSuomen Islamabadin suurlähetystö suljettiin 1.8.2012 Suomen suurlähetystö, Islamabad. Ulkoasianministeri. Viitattu 13.04.2013.
  3. Suomen suurlähetystö Managuassa suljetaan vuoden 2013 loppuun mennessä Suomen suurlähetystö, Managua. Yleisradio. Viitattu 13.04.2013.
  4. a b Suomen suurlähetystö, Haag Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeriö. Viitattu 30.9.2013.
  5. a b Suomen suurlähetystö, Ateena Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  6. a b c Kiertävä suurlähettiläs: Etelä-Kaukasia Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  7. a b Suomen suurlähetystö, Madrid Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeriö. Viitattu 30.9.2013.
  8. Suomen suurlähetystö, Bryssel Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  9. a b Suomen suurlähetystö, Sofia Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  10. Suomen suurlähetystö, Ljubljana Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  11. Suomen suurlähetystö, Reykjavík Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  12. Suomen suurlähetystö, Wien Suomen edustustot maittain. Ulkoasiainministeriö. Viitattu 30.9.2013.
  13. Suomen suurlähetystö, Dublin Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeriö. Viitattu 30.9.2013.
  14. a b Suomen suurlähetystö, Rooma Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  15. Suomen suurlähetystö, Riika Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  16. a b c Suomen suurlähetystö, Bern Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  17. a b Suomen suurlähetystö, Vilna Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  18. Suomen suurlähetystö, Luxemburg Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  19. a b c d e f g Vuoden 2013 uudet suurlähettiläsnimitykset Valtioneuvosto. 30.9.2013. Viitattu 14.10.2013.
  20. Suomen suurlähetystö, Nicosia Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  21. Suomen suurlähetystö, Pristina Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  22. Suomen suurlähetystö, Belgrad Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  23. a b Suomen suurlähetystö, Bukarest Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  24. Suomen suurlähetystö, Rooma Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  25. Suomen suurlähetystö, Oslo Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  26. a b Suomen suurlähetystö, Lissabon Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeriö. Viitattu 30.9.2013.
  27. Suomen suurlähetystö, Varsova Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  28. Suomen suurlähetystö, Tukholma Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  29. Suomen suurlähetystö, Berliini Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  30. Suomen suurlähetystö, Belgrad Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  31. Suomen suurlähetystö, Bratislava Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  32. Suomen suurlähetystö, Ljubljana Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  33. Suomen suurlähetystö, Kööpenhamina Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeriö. Viitattu 30.9.2013.
  34. Suomen suurlähetystö, Praha Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  35. Suomen suurlähetystö, Budapest Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  36. Suomen suurlähetystö, Kiova Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  37. Suomen suurlähetystö, Moskova Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 12.3.2012.
  38. Suomen suurlähetystö, Tallinna Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  39. Suomen suurlähetystö, Lontoo Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  40. a b Suomen suurlähetystö, Ottawa Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  41. a b c d e f g h i j Suomen suurlähetystö, Mexico Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  42. Suomen suurlähetystö, Washington D.C. Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  43. a b c Suomen suurlähetystö, Buenos Aires Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  44. a b Suomen suurlähetystö, Brasília Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  45. a b c Suomen suurlähetystö, Santiago de Chile Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  46. a b c d Suomen suurlähetystö,Lima Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  47. a b Suomen suurlähetystö, Peking Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeriö. Viitattu 30.9.2013.
  48. a b Suomen suurlähetystö,New Delhi Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  49. a b c d Suomen suurlähetystö,Islamabad Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  50. Suomen suurlähetystö,Kathmandu Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 21.9.2010.
  51. a b c Suomen suurlähetystö,Jakarta Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  52. Suomen suurlähetystö,Teheran Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  53. Suomen suurlähetystö,Tel Aviv Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  54. a b Suomen suurlähetystö, Astana Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeriö. Viitattu 30.9.2013.
  55. a b c Kiertävä suurlähettiläs Keski-Aasiassa Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeriö. Viitattu 30.9.2013.
  56. a b c Suomen suurlähetystö, Abu Dhabi Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  57. Suomen suurlähetystö,Hanoi Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  58. Suomen suurlähetystö, Tokio Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeriö. Viitattu 30.9.2013.
  59. a b Suomen suurlähetystö,Seoul Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  60. a b c Suomen suurlähetystö,Kuala Lumpur Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  61. a b c d Suomen suurlähetystö,Riad Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  62. Suomen suurlähetystö,Singapore Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  63. a b c d e Suomen suurlähetystö,Damaskus Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  64. a b c d Suomen suurlähetystö, Bangkok Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeriö. Viitattu 30.9.2013.
  65. Suomen suurlähetystö,Ankara Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.
  66. Suomen suurlähetystö,Alger Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  67. a b c Suomen suurlähetystö, Kairo Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeriö. Viitattu 30.9.2013.
  68. a b c d e f Suomen suurlähetystö,Pretoria Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  69. Suomen suurlähetystö, Windhoek Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  70. a b c d e f g h Suomen suurlähetystö, Addis Abeba Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeriö. Viitattu 30.9.2013.
  71. Suomen suurlähetystö, Rabat Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  72. a b c Suomen suurlähetystö, Maputo Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 28.10.2013.
  73. a b c d e f Suomen suurlähetystö, Abuja Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  74. a b c d e Suomen suurlähetystö, Dar es Salaam Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  75. a b c Suomen suurlähetystö, Lusaka Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  76. a b c d e Suomen suurlähetystö, Canberra Suomen edustustot maittain. Ulkoasianministeri. Viitattu 26.6.2010.
  77. Suomen edustuston päällikkö Pohjois-Atlantin liitossa Suomen edustautuminen kansainvälisissä järjestöissä ja tuomioistuimissa. Ulkoasianministeri. Viitattu 10.7.2010.
  78. Suomen pysyvä edustusto Euroopan neuvostossa Suomen edustautuminen kansainvälisissä järjestöissä ja tuomioistuimissa. Ulkoasianministeri. Viitattu 10.7.2010.
  79. Suomen pysyvä edustusto Euroopan unionissa Suomen pysyvä edustusto Euroopan unionissa. Ulkoasianministeriö. Viitattu 30.9.2013.
  80. Suomen pysyvä edustusto Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestössä Suomen edustautuminen kansainvälisissä järjestöissä ja tuomioistuimissa. Ulkoasianministeriö. Viitattu 30.9.2013.
  81. Suomen pysyvä edustusto Yhdistyneissä kansakunnissa Suomen pysyvä edustusto Yhdistyneissä Kansakunnissa. Ulkoasianministeri. Viitattu 10.7.2010.
  82. Suomen pysyvä edustusto Genevessä Suomen edustautuminen kansainvälisissä järjestöissä ja tuomioistuimissa. Ulkoasianministeri. Viitattu 10.7.2010.
  83. Suomen pysyvä edustusto Wienissä Suomen edustautuminen kansainvälisissä järjestöissä ja tuomioistuimissa. Ulkoasianministeri. Viitattu 10.7.2010.
  84. Suomen pysyvä edustaja Unescossa Suomen edustautuminen kansainvälisissä järjestöissä ja tuomioistuimissa. Ulkoasianministeri. Viitattu 10.7.2010.
  85. Suomen pysyvä edustaja Wienin YK-järjestöissä Suomen edustautuminen kansainvälisissä järjestöissä ja tuomioistuimissa. Ulkoasianministeriö. Viitattu 30.9.2013.
  86. Suomen pysyvä edustaja YK:n ympäristöohjelmassa UNEP Suomen edustautuminen kansainvälisissä järjestöissä ja tuomioistuimissa. Ulkoasianministeri. Viitattu 10.7.2010.