Luettelo Ranskan tiedeakatemian jäsenistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Luetteloon Ranskan tiedeakatemian jäsenistä on koottu Ranskan tiedeakatemian niin menneet kuin nykyisetkin jäsenet.

A[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jacques d'Allonville ~ Antoine d'Abbadie d'Arrast ~ Anatole Abragam ~ Jean le Rond d'Alembert ~ Claude Allègre ~ Christian Amatore ~ Sebastian Amigorena ~Jean-Claude André ~ Jacques Angelier ~ Vladimir Arnol'd ~ Jacques Arsac ~ Philippe Ascher ~ Alain Aspect ~ Ivan Assenmacher ~ Sir Michael Atiyah ~ Thierry Aubin ~ Jean Aubouin ~ Pierre Auger

B[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jean-François Bach ~ George Backus ~ Roger Balian ~ John Ball ~ Gilbert Ballet ~ David Baltimore ~ Neil Bartlett ~ Jean-Marie Basset ~ Étienne-Émile Baulieu ~ Pierre Baux ~ Klaus Bechgaard ~ Alim-Louis Benabid ~ Christophe Benoist ~ Alain Benoît ~ Henri Benoît ~ Alain Bensoussan ~ Pierre Benveniste ~ Seymour Benzer ~ Paul Berg ~ André Berger ~ Marcel Berger ~ Sune Bergström ~ Jean Bernard ~ Claude Berrou ~ Gérard Berry ~ Erwin Félix Lewy-Bertaut ~ Alain Berthoz ~ Guy Bertrand ~ Joseph Bertrand ~ Albert Bijaoui ~ Jean-Paul Binet ~ Jean-Michel Bismut ~ Jacques Blamont ~ Sylvain Blanquet ~ Guy Blaudin de Thé ~ Brebis Bleaney ~ Nicolaas Bloembergen ~ David Blow ~ Joël Bockaert ~ Enrico Bombieri ~ Jean-Louis Bonnemain ~ Jean-Michel Bony ~ Christian Bordé ~ Armand Borel ~ Raoul Bott ~ Claude Bouchiat ~ Marie-Anne Bouchiat ~ Alain-Michel Boudet ~ Jean Bourgain ~ Joseph Boussinesq ~ Joseph Bové ~ Pierre Braunstein ~ Catherine Bréchignac ~ Abraham Louis Breguet ~ Sydney Brenner ~ Édouard Brézin ~ Haïm Brezis ~ Gérard Bricogne ~ François Bruhat ~ Huy Duong Bui ~ Pierre Buser ~ Louis de Bussy

C[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bernard Cabane ~ Henri Cabannes ~ Michel Caboche ~ Jacques Caen ~ Sébastien Candel ~ Nicole Capitaine ~ André Capron ~ Lennart Carleson ~ Paul Caro ~ Edgardo D. Carosella ~ Alain Carpentier ~ Henri Cartan ~ Bernard Castaing ~ Luigi Luca Cavalli-Sforza ~ André Cauderon ~ Roger Cayrel ~ Anny Cazenave ~ Carlo Cercignani ~ Catherine Cesarsky ~ Marc Chabre ~ William Chaloner ~ Pierre Chambon ~ Christian Champy - Jean-Pierre Changeux ~ Marie-Lise Chanin ~ Jean-Antoine Chaptal ~ Patrick Pierre Charnay ~ Georges Charpak ~ Yves Chauvin ~ Shiing-Shen Chern ~ Gustave Choquet ~ Yvonne Choquet-Bruhat ~ Philippe Ciarlet ~ Paul Clavin ~ Georges Cohen ~ Claude Cohen-Tannoudji ~ Alain Colmerauer ~ Michel Combarnous ~ Claude Combes ~ Françoise Combes ~ Geneviève, Marie Comte-Bellot ~ Nicolas de Condorcet ~ Alain Connes ~ Yves Coppens ~ Robert, Jean-Pierre Corriu ~ Riccardo Cortese ~ Pierre Corvol ~ Suzanne Cory ~ Pascale Cossart ~ Albert Cotton ~ Georges Courtès ~ Charles Augustin Coulomb ~ Francis Crick ~ Hubert Curien ~ François Cuzin

D[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jack Dainty ~ André Dalesme ~ Thibault Damour ~ Pierre Darriulat ~ Raymond Daudel ~ Jean Baptiste, Gabriel Dausset ~ Robert Dautray ~ Georges David ~ Roger David ~ Michel Davier ~ Gérard Debreu ~ Claude Aimé Debru ~ Henri Léon Décamps ~ Laurent Degos ~ Stanislas Dehaene ~ Paul René Louis Deheuvels ~ Anne Dejean-Assemat ~ Pierre Dejours ~ Pierre Deligne ~ Michel Delseny ~ Jean-Pierre Demailly ~ Jean-François Denisse ~ Derek Denton ~ Jean-Michel Dercourt ~ Peter Dervan ~ Pierre Deslongchamps ~ Michel Devoret ~ Joseph Leo Doob ~ Adrien Douady ~ Roland Douce ~ Ann Patricia Dowling ~ Michel Duflo ~ Henri Louis Duhamel du Monceau ~ Bernard Dujon ~ Catherine Dulac ~ Christian Dumas ~ Michel Durand-Delga ~ Henri Duranton ~ Georges Duvaut ~ Christian de Duve ~ Freeman Dyson

E[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gerald Edelman ~ Stuart Edelstein ~ Sir Samuel Frederick Edwards ~ Manfred Eigen ~ Pierre Encrenaz ~ Daniel Esteve

F[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ludwig Faddeev ~ Anne Fagot-Largeault ~ Michel Fardeau ~ Olivier Faugeras ~ Alexandre Jean Auguste Favre ~ Charles François de Cisternay du Fay ~ Pierre Fayet ~ Charles Fehrenbach ~ Noël Felici ~ Gérard Férey ~ Albert Fert ~ Mathias Fink ~ Alain Fischer ~ Jean Flahaut ~ Philippe Flajolet ~ Jean-Marc Fontaine ~ Maurice Fontaine ~ Jean-Paul Grandjean de Fouchy ~ Louis Claude de Saulces de Freycinet ~ Jacques Friedel ~ Uriel Frisch

G[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pierre Gabriel ~ Pierre Galle ~ Madeleine Gans ~ Antonio Garcia-Bellido ~ Walter Gehring ~ Israel Gelfand ~ Pierre-Gilles de Gennes ~ Reinhard Genzel ~ Paul Germain ~ Étienne Ghys ~ Martin Gibbs ~ François-Hilaire Gilbert ~ Jean Girard ~ Jean Yves Girard ~ Jacques Glowinski ~ Roland Glowinski ~ André Goffeau ~ Marcel Golay ~ Maurice Goldman ~ John Goodenough ~ Denis Gratias ~ Howard Green ~ Norman Greenwood ~ Mikhaïl Gromov ~ François Gros ~ Marianne Grunberg-Manago ~ Jean-Pierre Grünfeld ~ Robert Guillaumont ~ Roger Guillemin ~ Philibert Guinier ~ André Guinier ~ Bernard Guinot ~ Irwin Gunsalus ~ John Gurdon

H[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paul Hagenmuller ~ Erwin Hahn ~ Albin Haller ~ Serge Haroche ~ Heisuke Hironaka ~ Friedrich Hirzebruch ~ Jules Alphonse Hoffmann ~ Gerard 't Hooft ~ Francis Clark Howell ~ Patrick Huerre ~ Gérard Huet ~ Jean-Paul Hurault ~ Christiaan Huygens

I[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jean Ichbiah ~ Jean Iliopoulos ~ Michel Imbert ~ Gérard Iooss ~ Kiyoshi Itō ~ Masao Itō

J[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

François Jacob ~ Maurice Jacob ~ Hervé Jacquet ~ André Jaumotte ~ Claude Jaupart ~ Claude Jeanmart ~ Marc Jeannerod ~ Yves Jeannin ~ Denis-Olivier Jérome ~ Georges Jobert ~ Zdenek Johan ~ Pierre Joliot ~ Jacques Joussot-Dubien ~ Michel Jouvet ~ Marc Julia

K[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fotis Kafatos ~ Henri Boris Kagan ~ Jean-Pierre Kahane ~ Axel Kahn ~ Gilles Kahn ~ Rudolf Kalman ~ Eric Kandel ~ Daniel Kaplan ~ Pierre Karli ~ Richard Karp ~ Éric Karsenti ~ Masaki Kashiwara ~ Ephraim Katchalski-Katzir ~ Sergiu Klainerman ~ Daniel Kleppner ~ Bernard Kloareg ~ Aaron Klug ~ Paul Knochel ~ Donald Knuth ~ Maxim Kontsevich ~ Henri Korn ~ Jean-Louis Koszul ~ Vladimir Kotlyakov ~ Philippe Kourilsky ~ Jean Kovalevsky

L[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Antoine Labeyrie ~ Laurent Lafforgue ~ Philippe de La Hire ~ Jean-Yves Lallemand ~ Pierre-Simon Laplace ~ Yves Laporte ~ Jacques Laskar ~ Lucien Laubier ~ Guy Laval ~ Patrick Lavelle ~ Jean Lavorel ~ Peter Lax ~ Michel Lazdunski ~ Guy Lazorthes ~ Gilles Lebeau ~ Denis Le Bihan ~ Jean-Baptiste Leblond ~ Nicole Le Douarin ~ Gérard Le Fur ~ Adrien-Marie Legendre ~ Jean-Marie Lehn ~ Pierre Lelong ~ Yvon Le Maho ~ Jean-Louis Le Mouël ~ Pierre Léna ~ Gilbert Lenoir ~ Jean-Bernard Le Pecq ~ Jean-Antoine Lepesant ~ Xavier Le Pichon ~ Henri Léridon ~ Hervé Le Treut ~ Pierre Lévêque ~ Claude Lévi ~ Rita Levi-Montalcini ~ Jean-Marc Lhoste ~ Albert Libchaber ~ Amable Liñan ~ Pierre-Louis Lions ~ Jacques Livage ~ Rodolfo Llinas ~ Joseph Lorius ~ Daniel Louvard ~ William Lucas ~ Henry de Lumley-Woodyear ~ Anders Lundberg

M[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Odile Macchi ~ Bernard Mach ~ Bernard Malgrange ~ Edmond Malinvaud ~ Jacques Mallet ~ Paul Malliavin ~ Jean-Louis Mandel ~ Daniel Mansuy ~ Robert Maréchal ~ Charles-Michel Marle ~ Andrée Marquet ~ Ghislain de Marsily ~ Goury Martchouk ~ André Martin ~ François Mathey ~ Michel Mayor ~ Ernst Mayr ~ Gérard Mégie ~ Matthew Meselson ~ Bernard Meunier ~ Dominique Meyer ~ Philippe Meyer ~ Yves Meyer ~ Elliot Meyerowitz ~ Jan Michalski ~ Jean-François Minster ~ Keith Moffatt ~ Roger Monier ~ Gaspard Monge ~ Luc Montagnier ~ Jean Montreuil ~ Dino Moras ~ Philippe Morat ~ René Moreau ~ François Morel ~ William Jason Morgan ~ Leonard Mortenson ~ Vernon Mountcastle ~ Teruaki Mukaiyama ~ Arnold Munnich ~ James Murray

N[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Robert Naquet ~ Louis Nirenberg ~ Yasutomi Nishizuka ~ Maurice Nivat ~ Jean Normant ~ Gustav Nossal ~ Arlette Nougarède ~ Philippe Nozières

O[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Satoshi Omura ~ Luis Antonio Oro ~ Gérard Orth ~ Ernst Otten ~ Guy Ourisson ~ Paul Ozenda

P[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adolphe Pacault ~ Jacob Palis ~ Wolfgang K. H. Panofsky ~ Giorgio Parisi ~ Louis Pasteur[1] ~ Lucio Paternò ~ Renaud Paulian ~ Jean-Claude Pecker ~ Georges Pédro ~ Marc Pélegrin ~ René Pellat ~ Georges Pelletier ~ Pierre Perrier ~ Christine Petit ~ Michel Petit ~ Richard Peto ~ Emilio Picasso ~ Bernard Picinbono ~ Charles Pilet ~ Olivier Pironneau ~ Gilles Pisier ~ Louis Poinsot ~ Jean-Paul Poirier ~ Alexandre Polyakov ~ Yves Pomeau ~ Pierre Potier ~ Michel Pouchard ~ Robert Pound ~ Jacques Pouysségur ~ Frank Press ~ Alain Prochiantz ~ Jacques Prost ~ Jean-Loup Puget

Q[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yves Quéré

R[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Michael Rabin ~ Miroslav Radman ~ Jean-Pierre Ramis ~ Norman Ramsey ~ Chintamani Rao ~ André Rassat ~ Auguste Rateau ~ Bernard Raveau ~ Pierre-Arnaud Raviart ~ Michel Raynaud ~ Paul-Henri Rebut ~ Serge Renaudin ~ Pascal Ribéreau-Gayon ~ Jacques Ricard ~ James Rice ~ Alexander Rich ~ Rex Richards ~ Daniel Ricquier ~ Jean Robieux ~ Henri Rochefort ~ Herbert Roesky ~ Michel Rohmer ~ Bernard Roques ~ Jean Rosa ~ Maurice Roseau ~ Jean Rossier ~ Emmanuel de Rougé ~ François Rougeon ~ David Ruelle ~ Jacques Ruffié

S[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

David Sabatini ~ José-Alain Sahel ~ Jean Salençon ~ Bengt Samuelsson ~ Evariste Sanchez-Palencia ~ Frederick Sanger ~ Philippe Sansonetti ~ Jean-Pierre Sauvage ~ Jean-Michel Savéant ~ Évry Schatzman ~ Knut Schmidt-Nielsen ~ Daniel Schwartz ~ Jean-Charles Schwartz ~ Maxime Schwartz ~ Eugen Seibold ~ Michaël Sela ~ André Sentenac ~ Jean-Pierre Serre ~ Pierre Sigwalt ~ Arndt Simon ~ Pierre Sinaÿ ~ Georges Slodzian ~ Piotr Slonimski ~ Ionel Solomon ~ Susan Solomon ~ Christophe Soulé ~ Erich Spitz ~ Mathias Springer ~ Dominique Stéhelin ~ Raymond Stora ~ Gilbert Stork ~ Pierre Suquet

T[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Michel Talagrand ~ Paul Tapponnier ~ Philippe Taquet ~ Jean-Marie Tarascon ~ Andrzej K. Tarkowski ~ Luc Tartar ~ John Tate ~ Valentine Teledgi ~ Roger Temam ~ Guy Blaudin de Thé ~ Michel Thellier ~ Mathieu Tillet ~ Pierre Tiollais ~ Jean François Marie Tirouflet ~ Bernard Tissot ~ Jacques Tits ~ Gérard Toulouse ~ Roland Tricot ~ Rudolf Trümpy ~ Ehrenfried Walther von Tschirnhaus ~ Maurice Tubiana

V[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Constantin Vago ~ Alain-Jacques Valleron ~ Gabriele Veneziano ~ Michèle Vergne ~ Jacques Villain ~ Jean-Didier Vincent

W[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zhen-Yi Wang ~ Pierre Weiss ~ Jean Weissenbach ~ Éric Westhof ~ Andrew Wiles ~ Edward Witten ~ Gérard Wlérick ~ Élie Wollman ~ Lodewijk Woltjer ~ Kurt Wüthrich

Y[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moshe Yaniv ~ Jean-Christophe Yoccoz ~ Marc Yor

Z[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

André Zaoui

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Luettelo Ranskan tiedeakatemian jäsenistä.
  1. Louis Pasteur a été membre de l'Académie des sciences, élu en minéralogie le 8 décembre 1862. Il en a même été un des secrétaires perpétuels de 1887 à 1889. Voir Institut de France, Index biographique de l'Académie des sciences 1666-1978, Paris 1979.