Luettelo Perseuksen tähdistön tähdistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Luettelo Perseuksen tähtikuvion tähdistä:

Nimi Designaatio Paikka Magnitudi Etäisyys valovuotta (vv.) Spektriluokka Huomioita
B F HD HIP RA Dekl. vis. abs.
α Per α 33 20902 15863 03h 24m 19.35s +49° 51′ 40.5″ 1.79 −4.50 592 F5Ib Mirfak, Mirphak, Marphak, Markfak, Algenib, Alcheb
Algol β 26 19356 14576 03h 08m 10.13s +40° 57′ 20.3″ 2.09 −0.18 93 B8V El Ghoul, Gorgona, Gorgonea Prima, Demon Star, Ghoul Star; p Algol-muuttujien esikuva
ζ Per ζ 44 24398 18246 03h 54m 07.92s +31° 53′ 01.2″ 2.84 −4.55 982 B1Ib Atik, Menkhib
ε Per ε 45 24760 18532 03h 57m 51.22s +40° 00′ 37.0″ 2.90 −3.19 538 B0.5V Adid Australis
γ Per A γ 23 18925 14328 03h 04m 47.79s +53° 30′ 23.2″ 2.91 −1.57 256 G8III+... Alphecher, Al Fakhir, Seid
γ Per B γ 23 18926 03h 04m 44.10s +53° 31′ 10.0″ 3.00
δ Per δ 39 22928 17358 03h 42m 55.48s +47° 47′ 15.6″ 3.01 −3.04 528 B5III SB Basel, Basil, Adid Borealis
ρ Per ρ 25 19058 14354 03h 05m 10.50s +38° 50′ 25.9″ 3.32 −1.67 325 M3IIIvar Gorgonea Tertia
η Per η 15 17506 13268 02h 50m 41.79s +55° 53′ 43.9″ 3.77 −4.28 1331 K3Ib comp SB Miram, Al Sa'id
ν Per ν 41 23230 17529 03h 45m 11.64s +42° 34′ 42.8″ 3.77 −2.39 556 F5IIvar Adad, Adid Media
κ Per κ 27 19476 14668 03h 09m 29.63s +44° 51′ 28.4″ 3.79 1.11 112 K0III Misam
ο Per ο 38 23180 17448 03h 44m 19.13s +32° 17′ 17.8″ 3.84 −4.44 1475 B1III Atik, Ati, Al Atik, Atiks
τ Per A τ 18 17878 13531 02h 54m 15.46s +52° 45′ 45.0″ 3.93 −0.48 248 G4III...
48 Per c 48 25940 19343 04h 08m 39.67s +47° 42′ 45.3″ 3.96 −2.19 553 B3Ve
ξ Per ξ 46 24912 18614 03h 58m 57.90s +35° 47′ 27.7″ 3.98 −4.70 1772 O7.5Iab: Menkib, Menkhib, Menchib
τ Per B τ 18 17879 02h 54m 20.80s +52° 45′ 30.0″ 4.00
φ Per φ 10516 8068 01h 43m 39.62s +50° 41′ 19.6″ 4.01 −2.70 716 B2Vpe Seif, Alseiph
ι Per ι 19373 14632 03h 09m 02.88s +49° 36′ 48.6″ 4.05 3.94 34 G0V Lähes auringonkaltainen tähti
θ Per θ 13 16895 12777 02h 44m 11.69s +49° 13′ 43.2″ 4.10 3.85 37 F7V
μ Per μ 51 26630 19812 04h 14m 53.86s +48° 24′ 33.7″ 4.12 −2.61 723 G0Ib...
16 Per 16 17584 13254 02h 50m 34.91s +38° 19′ 08.1″ 4.22 1.26 128 F2III
λ Per λ 47 25642 19167 04h 06m 35.06s +50° 21′ 04.9″ 4.25 −0.88 346 A0IVn
58 Per e 58 29094 21476 04h 36m 41.43s +41° 15′ 53.5″ 4.25 −2.22 642 G8II comp
ψ Per ψ 37 22192 16826 03h 36m 29.36s +48° 11′ 33.7″ 4.32 −2.34 700 B5Ve Seif, Alseiph
σ Per σ 35 21552 16335 03h 30m 34.48s +47° 59′ 42.6″ 4.36 −0.81 353 K3III
17 Per 17 17709 13328 02h 51m 30.83s +35° 03′ 35.6″ 4.56 −0.93 409 K5III
HD 26961 b 26961 20070 04h 18m 14.58s +50° 17′ 44.3″ 4.60 −0.35 318 A2V
ω Per ω 28 19656 14817 03h 11m 17.40s +39° 36′ 41.7″ 4.61 −0.25 305 K1III Gorgonea Quarta
34 Per 34 21428 16244 03h 29m 22.03s +49° 30′ 32.5″ 4.67 −1.50 558 B3V
52 Per f 52 26673 19811 04h 14m 53.31s +40° 29′ 01.4″ 4.67 −1.75 627 G5II comp
π Per π 22 18411 13879 02h 58m 45.65s +39° 39′ 46.2″ 4.68 −0.32 325 A2Vn Gorgonea Secunda
HD 18970 k 18970 14382 03h 05m 32.43s +56° 42′ 20.0″ 4.77 0.78 204 K0II-III
53 Per d 53 27396 20354 04h 21m 33.15s +46° 29′ 56.3″ 4.80 −0.97 464 B4IV
20468 15416 03h 18m 43.82s +34° 13′ 21.6″ 4.85 −3.43 1475 K2II
1 Aur 1 30504 22453 04h 49m 54.67s +37° 29′ 17.5″ 4.89 −1.16 528 K4II
12 Per 12 16739 12623 02h 42m 14.93s +40° 11′ 39.8″ 4.91 2.95 80 F9V
54 Per 54 27348 20252 04h 20m 24.66s +34° 34′ 00.3″ 4.93 0.72 226 G8III
24 Per 24 18449 13905 02h 59m 03.71s +35° 10′ 59.2″ 4.94 −0.22 350 K2III
32 Per l 32 20677 15648 03h 21m 26.61s +43° 19′ 46.7″ 4.96 1.57 155 A3V
40 Per o 40 22951 17313 03h 42m 22.64s +33° 57′ 54.1″ 4.97 −2.29 924 B0.5V
4 Per g 4 12303 9505 02h 02m 18.07s +54° 29′ 15.2″ 4.99 −1.79 739 B8III
21278 16147 03h 28m 03.05s +49° 03′ 46.6″ 4.99 −1.22 570 B5V
20123 15219 03h 16m 12.20s +50° 56′ 15.8″ 5.04 −2.00 834 G5II
31 Per 31 20418 15444 03h 19m 07.62s +50° 05′ 42.1″ 5.05 −0.79 481 B5V
21 Per 21 18296 13775 02h 57m 17.28s +31° 56′ 03.5″ 5.10 −0.27 387 B9p...
42 Per n 42 23848 17886 03h 49m 32.70s +33° 05′ 29.0″ 5.14 0.34 297 A3V
9 Per i 9 14489 11060 02h 22m 21.43s +55° 50′ 44.4″ 5.16 −3.83 2050 A2Ia
29 Per 29 20365 15404 03h 18m 37.72s +50° 13′ 20.0″ 5.16 −0.89 528 B3V
18537 14043 03h 00m 52.18s +52° 21′ 06.5″ 5.24 −1.70 795 B7V
43 Per A 43 24546 18453 03h 56m 36.44s +50° 41′ 44.5″ 5.28 2.23 133 F5IV
27971 20704 04h 26m 06.26s +31° 26′ 21.1″ 5.29 0.93 243 K1III
36 Per 36 21770 16499 03h 32m 26.30s +46° 03′ 25.4″ 5.30 2.49 119 F4IIIvar
59 Per 59 29722 21928 04h 42m 54.30s +43° 21′ 55.0″ 5.30 0.70 271 A1Vn
20809 15770 03h 23m 13.18s +49° 12′ 48.0″ 5.32 −1.09 625 B5V
20 Per 20 17904 13490 02h 53m 42.58s +38° 20′ 15.6″ 5.34 1.05 235 F4Vvar
24504 18396 03h 55m 58.16s +47° 52′ 17.3″ 5.39 −1.68 845 B6V
14 Per 14 16901 12768 02h 44m 05.16s +44° 17′ 49.4″ 5.43 −1.20 692 G0Ib
27084 20156 04h 19m 13.18s +50° 02′ 55.8″ 5.46 0.96 259 A7V
18474 13965 02h 59m 49.78s +47° 13′ 14.3″ 5.47 −0.69 557 G4p
21699 16470 03h 32m 08.58s +48° 01′ 24.7″ 5.47 −0.80 585 B8IIIp Mn
30 Per 30 20315 15338 03h 17m 47.33s +44° 01′ 30.3″ 5.49 −0.99 644 B8V...
24640 18434 03h 56m 28.69s +35° 04′ 51.3″ 5.49 −1.88 970 B1.5V
50 Per 50 25998 19335 04h 08m 36.49s +38° 02′ 24.8″ 5.52 3.87 70 F7V
1 Per 1 11241 8704 01h 51m 59.31s +55° 08′ 50.7″ 5.53 −1.96 1028 B1.5V
22780 17203 03h 41m 07.84s +37° 34′ 49.0″ 5.55 −1.42 807 B7Vn
HD 27192 b2 27192 20234 04h 20m 11.51s +50° 55′ 15.4″ 5.55 −2.26 1190 B1.5IV
21362 16210 03h 28m 52.31s +49° 50′ 54.4″ 5.58 −0.57 553 B6Vn
23193 17460 03h 44m 31.40s +36° 27′ 36.7″ 5.60 0.56 332 A2m
23838 17932 03h 50m 04.45s +44° 58′ 04.5″ 5.65 0.52 346 G2III...
12953 9990 02h 08m 40.58s +58° 25′ 25.0″ 5.66 −3.08 1821 A1Ia
23300 17584 03h 45m 59.25s +45° 40′ 55.0″ 5.66 −1.86 1038 B6V
29526 21823 04h 41m 24.09s +48° 18′ 03.6″ 5.66 0.76 311 A0V
2 Per 2 11291 8714 01h 52m 09.35s +50° 47′ 34.3″ 5.70 −0.19 492 B9p...
3 Per 3 11949 9222 01h 58m 33.50s +49° 12′ 15.3″ 5.70 1.31 246 K0IV
21402 16168 03h 28m 20.68s +33° 48′ 27.7″ 5.72 0.61 343 A2V
55 Per 55 27777 20579 04h 24m 29.14s +34° 07′ 51.0″ 5.73 −0.63 610 B8V
8 Per 8 13982 10718 02h 17m 59.82s +57° 53′ 59.3″ 5.75 0.43 379 K3III
26311 19525 04h 10m 59.02s +33° 35′ 12.5″ 5.75 −0.38 548 K1II-III
11 Per 11 16727 12692 02h 43m 02.80s +55° 06′ 21.9″ 5.76 0.21 420 B7IIIp...
24240 18212 03h 53m 38.67s +48° 39′ 02.0″ 5.76 0.16 430 K0III
56 Per 56 27786 20591 04h 24m 37.42s +33° 57′ 35.6″ 5.77 2.67 136 F4V
20995 15876 03h 24m 29.68s +33° 32′ 09.7″ 5.78 −0.26 527 A0V
24131 18081 03h 51m 53.72s +34° 21′ 32.9″ 5.78 −1.73 1035 B1V
20041 15192 03h 15m 47.97s +57° 08′ 26.3″ 5.79 −2.68 1614 A0Ia
21912 16591 03h 33m 35.02s +39° 53′ 58.5″ 5.79 2.10 178 A5m
21551 16340 03h 30m 36.93s +48° 06′ 13.2″ 5.82 −1.31 869 B8V
16735 12686 02h 42m 59.47s +53° 31′ 34.3″ 5.85 0.34 413 K0II-III
17656 13339 02h 51m 41.75s +46° 50′ 31.2″ 5.86 0.43 397 G8III
29721 21972 04h 43m 21.60s +49° 58′ 25.8″ 5.86 −0.61 640 B9III
18482 13949 02h 59m 39.87s +41° 01′ 59.0″ 5.89 −1.00 780 K2
21856 16518 03h 32m 40.02s +35° 27′ 42.2″ 5.91 −2.60 1638 B1V
19845 15004 03h 13m 23.86s +48° 10′ 37.2″ 5.93 1.03 311 G9III
20675 15669 03h 21m 52.37s +49° 04′ 15.8″ 5.94 2.64 149 F6V
23728 17846 03h 49m 08.12s +43° 57′ 46.9″ 5.95 1.75 226 A9IV
27278 20241 04h 20m 14.42s +41° 48′ 29.4″ 5.95 0.82 346 K0III
11151 8598 01h 50m 57.09s +51° 56′ 01.3″ 5.96 2.71 145 F5V
20346 15334 03h 17m 45.74s +39° 17′ 00.3″ 5.97 −0.38 607 A2IV
29645 21847 04h 41m 50.08s +38° 16′ 49.5″ 5.97 3.50 102 G0V
20277 15241 03h 16m 35.19s +32° 11′ 03.2″ 5.98 −0.16 551 G8IV
7 Per χ 7 13994 10729 02h 18m 04.60s +57° 30′ 58.8″ 5.99 −0.70 710 G7III Huomaa, että χ Per viittaa useimmiten avoimeen tähtijoukkoon NGC 884
30138 22220 04h 46m 44.47s +40° 18′ 45.6″ 5.99 0.32 443 G9III
11031 8475 01h 49m 15.56s +47° 53′ 49.0″ 6.01 0.97 331 A3V
18155 13713 02h 56m 33.30s +47° 09′ 50.4″ 6.05 −2.84 1952 K3III:
18339 13832 02h 58m 02.33s +38° 36′ 53.9″ 6.06 −1.70 1164 K3III
19066 14365 03h 05m 21.03s +40° 34′ 55.9″ 6.06 0.57 408 K0III
23049 17437 03h 44m 06.43s +48° 31′ 25.3″ 6.06 −0.96 827 K4III
20063 15118 03h 14m 56.55s +42° 30′ 13.0″ 6.07 1.88 225 K2III
49 Per 49 25975 19302 04h 08m 15.46s +37° 43′ 40.7″ 6.07 2.85 144 K1III
21071 15988 03h 25m 57.36s +49° 07′ 15.0″ 6.09 −0.24 603 B7V
57 Per m 57 28704 21242 04h 33m 24.90s +43° 03′ 50.0″ 6.09 2.04 211 F0V
29866 22034 04h 44m 13.01s +40° 47′ 11.4″ 6.09 −0.01 542 B8IVn
18991 14392 03h 05m 40.15s +56° 04′ 08.5″ 6.10 1.71 246 G9III
23139 17475 03h 44m 40.91s +46° 05′ 59.5″ 6.10 −0.12 573 A7IV
18552 13997 03h 00m 11.88s +38° 07′ 54.5″ 6.11 −1.56 1113 B8Vn
19736 14887 03h 12m 09.54s +42° 22′ 33.4″ 6.15 −0.37 657 B4V
20162 15209 03h 16m 04.43s +45° 20′ 46.4″ 6.15 −1.10 918 M2III
27349 20231 04h 20m 09.95s +31° 57′ 11.5″ 6.16 −0.84 819 K5
23552 17772 03h 48m 18.08s +50° 44′ 12.4″ 6.18 −0.12 594 B8Vn
28459 21038 04h 30m 38.40s +32° 27′ 28.1″ 6.18 1.31 307 B9.5Vn
21455 16252 03h 29m 26.26s +46° 56′ 16.6″ 6.21 −0.03 576 B7V
18153 13732 02h 56m 50.66s +51° 15′ 40.9″ 6.22 −0.36 675 K5III
24167 18094 03h 52m 04.45s +31° 10′ 07.2″ 6.22 0.72 411 A5V
27026 20063 04h 18m 08.09s +42° 08′ 28.5″ 6.22 0.84 389 B9V
17818 13462 02h 53m 21.07s +48° 34′ 11.9″ 6.23 −4.77 5175 G5Iab:
10 Per 10 14818 11279 02h 25m 16.03s +56° 36′ 35.4″ 6.25 −3.93 3543 B2Ia
17378 13178 02h 49m 30.74s +57° 05′ 03.6″ 6.25 A5Ia
20210 15204 03h 16m 01.83s +34° 41′ 19.0″ 6.25 2.12 218 A1m
27650 20498 04h 23m 35.80s +42° 25′ 40.8″ 6.25 0.10 553 A1sp...
28503 21108 04h 31m 24.10s +40° 00′ 36.8″ 6.25 −2.34 1707 B8V
23626 17732 03h 47m 49.04s +32° 11′ 43.8″ 6.26 2.53 182 G0
17228 12982 02h 46m 58.28s +35° 59′ 00.7″ 6.27 0.77 411 G8III
11335 8771 01h 52m 50.74s +51° 28′ 29.5″ 6.28 0.37 495 A3V
17240 12990 02h 47m 03.60s +35° 33′ 17.3″ 6.28 2.92 153 A9V
14662 11174 02h 23m 51.75s +55° 21′ 53.5″ 6.29 −2.66 2012 F7Ib
21620 16424 03h 31m 29.35s +49° 12′ 35.2″ 6.29 0.51 468 A0Vn
16780 12690 02h 43m 01.85s +48° 15′ 54.9″ 6.30 −1.84 1387 G5
20193 15191 03h 15m 47.15s +32° 51′ 24.0″ 6.30 2.34 202 F4Vwvar
13137 10115 02h 10m 07.73s +53° 50′ 35.5″ 6.31 0.02 590 G8III
26702 19810 04h 14m 52.07s +37° 32′ 33.6″ 6.31 0.76 419 G5
19735 14914 03h 12m 26.36s +47° 43′ 33.9″ 6.32 0.38 502 K5III
24843 18565 03h 58m 29.13s +38° 50′ 25.3″ 6.32 0.79 416 K1III:
19268 14566 03h 08m 03.83s +52° 12′ 48.8″ 6.33 −0.31 694 B5V
10110 7786 01h 40m 13.12s +53° 52′ 05.8″ 6.35 −0.03 616 K5III
17743 13424 02h 52m 52.03s +52° 59′ 50.6″ 6.35 −1.10 1009 B8III
28591 21144 04h 31m 56.94s +36° 44′ 34.3″ 6.35 0.99 385 G5
5 Per 5 13267 10227 02h 11m 29.19s +57° 38′ 44.0″ 6.38 −3.08 2547 B5Ia
19279 14544 03h 07m 47.34s +47° 18′ 31.3″ 6.38 1.99 246 A3Vnn
25152 18769 04h 01m 14.84s +36° 59′ 22.1″ 6.39 1.10 373 A0V
14433 11020 02h 21m 55.44s +57° 14′ 34.5″ 6.40 −3.37 2937 A1Ia
21661 16447 03h 31m 49.04s +49° 24′ 03.9″ 6.41 −2.68 2145 B9III
22402 16938 03h 38m 00.17s +42° 34′ 58.4″ 6.41 −0.62 830 B8Vn
21803 16516 03h 32m 38.98s +44° 51′ 20.8″ 6.42 −1.98 1560 B2IV
13476 10379 02h 13m 41.61s +58° 33′ 38.1″ 6.43 −3.30 2885 A3Iab
11408 8847 01h 53m 48.46s +55° 35′ 51.6″ 6.44 2.11 240 A5m
17605 13257 02h 50m 35.30s +36° 56′ 55.1″ 6.44 2.52 198 G0
20283 15282 03h 17m 11.45s +40° 28′ 59.0″ 6.44 −0.23 704 B9p
17245 13036 02h 47m 31.15s +44° 16′ 20.0″ 6.45 −2.36 1884 F5
17484 13176 02h 49m 26.93s +37° 19′ 35.1″ 6.45 1.12 379 F6III-IV
23301 17558 03h 45m 37.11s +38° 40′ 34.4″ 6.45 0.70 460 K0
20096 15193 03h 15m 48.65s +50° 57′ 21.5″ 6.46 0.95 413 A0
26605 19746 04h 13m 59.73s +37° 58′ 01.7″ 6.47 1.06 394 G9III
13854 10633 02h 16m 51.72s +57° 03′ 18.9″ 6.48 −2.84 2380 B1Iab
18878 14264 03h 03m 56.75s +47° 50′ 54.6″ 6.48 1.24 363 F0
13519 10361 02h 13m 33.51s +53° 03′ 30.9″ 6.50 −5.54 8359 K5
21684 16425 03h 31m 30.28s +40° 45′ 36.1″ 6.50 0.87 436 A5
X Per 24534 18350 03h 55m 23.08s +31° 02′ 45.1″ 6.79 −2.80 2694 O9.5pe

Taulukon sarakkeissa käytetyt lyhenteet:

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of stars in Perseus