Luettelo NASAn avaruussukkulalennoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Avaruussukkula Discovery päivää ennen tehtävää STS-114

Tämä on luettelo NASAn avaruussukkulalennoista.

Lennot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vapaalennot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ALT- eli Approach and Landing Test -ohjelmaan kuului 16 erillistä lentoa Enterprise-koesukkulalla. Näihin kuului rullaustestejä, miehitetettyjä ja miehittämättömiä lentoja SCA-lentokoneen kyydissä sekä lopuksi SCA-lentokoneen kyydistä lähteneitä vapaalentoja.

# Päiväys Lento Sukkula Kesto Laskeutuminen Tehtävä, huomioita
(1) 1977-08-12 ALT-12 Enterprise 0d 0h 5 m Edwards Ensimmäinen sukkulan vapaalento
(2) 1977-09-13 ALT-13 Enterprise 0d 0h 5 m Edwards Toinen vapaalento
(3) 1977-09-23 ALT-14 Enterprise 0d 0h 5 m Edwards Kolmas vapaalento
(4) 1977-10-12 ALT-15 Enterprise 0d 0h 2 m Edwards Neljäs vapaalento; ensimmäinen ilman peräkartiota
(5) 1977-10-26 ALT-16 Enterprise 0d 0h 2 m Edwards Viides ja viimeinen vapaalento

1980-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Päiväys Lento Sukkula Kesto Laskeutuminen Tehtävä, huomioita NASA
1 1981-04-12 STS-1 Columbia 2d 6h Edwards Ensimmäinen uudelleenkäytettävän avaruusaluksen lento; Columbian ensilento. NASA
2 1981-11-12 STS-2 Columbia 2d 6h Edwards Lento lyhennettiin polttokenno-ongelman vuoksi; Canadarm-robottikäden ensitestit. NASA
3 1982-03-22 STS-3 Columbia 8d 0h White Sands Koelento, ensimmäinen ja ainoa laskeutuminen White Sandsiin. NASA
4 1982-06-27 STS-4 Columbia 7d 1h Edwards Viimeinen koelento, ensimmäinen Yhdysvaltain puolustusministeriön (DoD) hyötykuorma. NASA
5 1982-11-11 STS-5 Columbia 5d 2h Edwards Useiden tietoliikennesatelliittien laukaisu. Ohjelman ensimmäinen EVA (avaruuskävely) peruttiin avaruuspukujen ongelmien vuoksi. NASA
6 1983-04-04 STS-6 Challenger 5d 0h Edwards TDRS-sateelliitin laukaisu. Challengerin ensilento; ensimmäinen EVA sukkulalennolla. NASA
7 1983-06-17 STS-7 Challenger 6d 2h Edwards Ensimmäinen yhdysvaltalainen nainen avaruudessa Sally Ride; useiden tietoliikkennesatelliittien laukaisu; ensimmäinen Shuttle Pallet Satellite -kokeen laukaisu ja haltuunotto NASA
8 1983-08-30 STS-8 Challenger 6d 1h Edwards Tietoliikkennesatelliitin laukaisu; robottikäden testaaminen maassivisella hyötykuormalla, Payload Flight Test Articlella NASA
9 1983-11-28 STS-9 Columbia 10d 7h Edwards Ensimmäinen Spacelab-lento NASA
10 1984-02-03 STS-41-B Challenger 7d 23h Kennedy Tietoliikkennesatelliittien laukaisu, ensimmäinen avaruuskävely ilman liekaa, Bruce McCandless II Manned Maneuvering Unit -laitteistolla; ensimmäinen laskeutuminen KSC:ään NASA
11 1984-04-06 STS-41-C Challenger 6d 23h Edwards Solar Max:in huolto, ensimmäinen satelliitin haltuunotto, LDEF:n laukaisu NASA
12 1984-08-30 STS-41-D Discovery 6d 0h Edwards Useiden tietoliikkennesatelliittien laukaisu; Discoveryn ensilento, OAST-1 aurinkopaneelin testi NASA
13 1984-10-05 STS-41-G Challenger 8d 5h Kennedy Earth Radiation Budget Satelliten laukaisu; ensimmäinen yhdysvaltalainen naisen suorittama avaruuskävely, Kathryn D. Sullivan NASA
14 1984-11-08 STS-51-A Discovery 7d 23h Kennedy Useiden tietoliikkennesatelliittien laukaisu, kahden tietoliikkennesatelliitin haltuunotto, Palapa B2 ja Westar VI, satelliitti tuotiin takaisin Maahan ja ne laukaistiin uudestaan ehostuksen jälkeen NASA
15 1985-01-24 STS-51-C Discovery 3d 1h Kennedy Ensimmäinen salainen Department of Defensen (DoD) tehtävä; Magnum-satelliitin laukaisu NASA
16 1985-04-12 STS-51-D Discovery 6d 23h Kennedy Useiden tietoliikkennesatelliittien laukaisu, ensimmäinen aktiivinen poliitikko avaruudessa, Jake Garn, ensimmäinen suunnittelematon EVA, laukaistun Syncom F3 (Leasat 3) -satelliitin korjaamiseksi NASA
17 1985-04-29 STS-51-B Challenger 7d 0h Edwards Spacelab NASA
18 1985-06-17 STS-51-G Discovery 7d 1h Edwards Useiden tietoliikkennesatelliittien laukaisu NASA
19 1985-07-29 STS-51-F Challenger 7d 22h Edwards Spacelab NASA
20 1985-08-27 STS-51-I Discovery 7d 2h Edwards Useiden tietoliikkennesatelliittien laukaisu, Syncom F3 (Leasat-3) -satelliitin korjaus NASA
21 1985-10-03 STS-51-J Atlantis 4d 1h Edwards Toinen salainen DoD:in tehtävä; DSCS-satelliitin laukaisu; Atlantis-sukkulan ensilento NASA
22 1985-10-30 STS-61-A Challenger 7d 0h Edwards Spacelab, Challengerin viimeinen onnistunut lento NASA
23 1985-11-26 STS-61-B Atlantis 6d 21h Edwards Useiden tietoliikkennesatelliittien laukaisu, EASE/ACCESS -koe, jossa tutkittiin rakenteiden kokoonpanoa avaruudessa NASA
24 1986-01-12 STS-61-C Columbia 6d 2h Edwards Comsat-sateelliitin laukaisu, lennolla mukana Yhdysvaltain kongessinedustaja Bill Nelson NASA
25 1986-01-28 STS-51-L Challenger 73sec - Aiottu TDRS:n laukaisu, sukkula ja miehistö tuhoutui pian laukaisun jälkeen, opettaja mukana NASA
26 1988-09-29 STS-26 Discovery 4d 1h Edwards TDRS-satelliitin laukaisu; ensimmäinen lento Challengerin tuhon jälkeen NASA
27 1988-12-02 STS-27 Atlantis 4d 9h Edwards Kolmas salainen DoD:n tehtävä; Lacrosse 1:n laukaisu NASA
28 1989-03-13 STS-29 Discovery 4d 23h Edwards TDRS-satelliitin laukaisu NASA
29 1989-05-04 STS-30 Atlantis 4d 0h Edwards Magellan Venus-luotaimen laukaisu NASA
30 1989-08-08 STS-28 Columbia 5d 1h Edwards Neljäs salainen DoD-tehtävä; Satellite Data Systemin laukaisu NASA
31 1989-10-18 STS-34 Atlantis 4d 23h Edwards Galileo Jupiter-luotaimen laukaisu NASA
32 1989-11-22 STS-33 Discovery 5d 0h Edwards Viides salainen DoD:n tehtävä; Magnum-satelliitin laukaisu NASA

1990-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Päiväys Lento Sukkula Kesto Laskeutuminen Tehtävä, huomioita NASA
33 1990-01-09 STS-32 Columbia 10d 21h Edwards SYNCOM IV-F5 -satelliittin laukaisu NASA
34 1990-02-28 STS-36 Atlantis 4d 10h Edwards Kuudes salainen DoD-tehtävä; Misty-tiedustelusatelliitin laukaisu NASA
35 1990-04-24 STS-31 Discovery 5d 1h Edwards Hubble-avaruusteleskoopin laukaisu NASA
36 1990-10-06 STS-41 Discovery 4d 2h Edwards Ulysses-aurinkoluotaimen laukaisu NASA
37 1990-11-15 STS-38 Atlantis 4d 21h Kennedy Seitsemäs salainen DoD-tehtävä; Magnum-satelliitin laukaisu NASA
38 1990-12-02 STS-35 Columbia 8d 23h Edwards ASTRO-1 observatoriola havainnointi NASA
39 1991-04-05 STS-37 Atlantis 5d 23h Edwards Compton Gamma Ray Observatoryn laukaisu NASA
40 1991-04-28 STS-39 Discovery 8d 7h Kennedy Ensimmäinen salaamaton DoD-tehtävä; sotilastekniikan tutkimusta NASA
41 1991-06-05 STS-40 Columbia 9d 2h Edwards Spacelab NASA
42 1991-08-02 STS-43 Atlantis 8d 21h Kennedy TDRS-satelliitin laukaisu NASA
43 1991-09-12 STS-48 Discovery 5d 8h Edwards Upper Atmosphere Research Satelliten laukaisu NASA
44 1991-11-24 STS-44 Atlantis 6d 22h Edwards DSP-satelliitin laukaisu NASA
45 1992-01-22 STS-42 Discovery 8d 1h Edwards Spacelab NASA
46 1992-03-24 STS-45 Atlantis 8d 22h Kennedy Atmospheric Laboratory for Applications and Science 1 eli ATLAS-1 tiedonkeruulavan käyttö NASA
47 1992-05-07 STS-49 Endeavour 8d 21h Edwards Intelsat VI -satellitiin korjaus; Endeavourin ensilento; ensimmäinen kolmihenkinen EVA NASA
48 1992-06-25 STS-50 Columbia 13d 19h Kennedy Spacelab NASA
49 1992-07-31 STS-46 Atlantis 7d 23h Kennedy EURECA-koealustan (European Retrievable Carrier) ja NASA/ISA yhteishankkeen Tethered Satellite Systemmin (TSS) laukaisu NASA
50 1992-09-12 STS-47 Endeavour 7d 22h Kennedy Spacelab NASA
51 1992-10-22 STS-52 Columbia 9d 20h Kennedy Mm. geoidin mittaamisen apunana käytetyn LAGEOS II-tutkimussatelliitin laukaisu, mikrogravitaatiokokeita NASA
52 1992-12-02 STS-53 Discovery 7d 7h Edwards Salatun DoD:n satelliitin laukaisu NASA
53 1993-01-13 STS-54 Endeavour 5d 23h Kennedy TDRS-satelliitin laukaisu NASA
54 1993-04-08 STS-56 Discovery 9d 6h Kennedy Atmospheric Laboratory for Applications and Science 2 eli ATLAS-2 tiedonkeruulava NASA
55 1993-04-26 STS-55 Columbia 9d 23h Edwards Spacelab NASA
56 1993-06-21 STS-57 Endeavour 9d 23h Kennedy SPACEHAB, EURECA NASA
57 1993-09-12 STS-51 Discovery 9d 20h Kennedy Advanced Communications Technology Satelliten (ACTS) laukaisu NASA
58 1993-10-18 STS-58 Columbia 14d 0h Edwards Spacelab NASA
59 1993-12-02 STS-61 Endeavour 10d 19h Kennedy Hubble-avaruusteleskoopin 1. huoltolento NASA
60 1994-02-03 STS-60 Discovery 7d 6h Kennedy SPACEHAB, Wake Shield Facility NASA
61 1994-03-04 STS-62 Columbia 13d 23h Kennedy Mikrogravitaatiokokeita NASA
62 1994-04-09 STS-59 Endeavour 11d 5h Kennedy Space Radar Laboratory-1 NASA
63 1994-07-08 STS-65 Columbia 14d 17h Kennedy Spacelab NASA
64 1994-09-09 STS-64 Discovery 10d 22h Edwards Useita tietellisisiä kokeita NASA
65 1994-09-30 STS-68 Endeavour 11d 5h Edwards Space Radar Laboratory-2 NASA
66 1994-11-03 STS-66 Atlantis 10d 22h Edwards Atmospheric Laboratory for Applications and Science 3 eli ATLAS-3 NASA
67 1995-02-03 STS-63 Discovery 8d 6h Kennedy Rendezvous Mir-avaruusaseman kanssa NASA
68 1995-03-02 STS-67 Endeavour 16d 15h Edwards ASTRO-2 NASA
69 1995-06-27 STS-71 Atlantis 9d 19h Kennedy Ensimmäinen sukkulan telakoituminen Miriin NASA
70 1995-07-13 STS-70 Discovery 8d 22h Kennedy TDRS-satelliitin laukaisu NASA
71 1995-09-07 STS-69 Endeavour 10d 20h Kennedy Wake Shield Facility NASA
72 1995-10-20 STS-73 Columbia 15d 21h Kennedy Spacelab NASA
73 1995-11-12 STS-74 Atlantis 8d 4h Kennedy Miriin telakoituminen NASA
74 1996-01-11 STS-72 Endeavour 8d 22h Kennedy Japanilaisen Space Flyer Unitin haltuunotto NASA
75 1996-02-22 STS-75 Columbia 15d 17h Kennedy Tethered Satellite System Reflight (TSS-1R), lieassa oleva satelliitti NASA
76 1996-03-22 STS-76 Atlantis 9d 5h Kennedy Miriin telakoituminen NASA
77 1996-05-19 STS-77 Endeavour 10d 0h Kennedy SPACEHAB NASA
78 1996-06-20 STS-78 Columbia 16d 21h Kennedy Spacelab NASA
79 1996-09-16 STS-79 Atlantis 10d 3h Kennedy Miriin telakoituminen NASA
80 1996-11-19 STS-80 Columbia 17d 15h Kennedy Wake Shield Facility; ASTRO-SPAS NASA
81 1997-01-12 STS-81 Atlantis 10d 4h Kennedy Miriin telakoituminen NASA
82 1997-02-11 STS-82 Discovery 9d 23h Kennedy Hubble-avaruusteleskoopin 2. huoltolento NASA
83 1997-04-04 STS-83 Columbia 3d 23h Kennedy Lento lyhennettiin polttokenno ongelmien vuoksi NASA
84 1997-05-15 STS-84 Atlantis 9d 5h Kennedy Miriin telakoituminen NASA
85 1997-07-01 STS-94 Columbia 15d 16h Kennedy Spacelab NASA
86 1997-08-07 STS-85 Discovery 11d 20h Kennedy CRISTA-SPAS NASA
87 1997-09-25 STS-86 Atlantis 10d 19h Kennedy Miriin telakoituminen NASA
88 1997-11-19 STS-87 Columbia 15d 16h Kennedy Mikrogravitaatiokokeita NASA
89 1998-01-22 STS-89 Endeavour 8d 19h Kennedy Miriin telakoituminen NASA
90 1998-04-17 STS-90 Columbia 15d 21h Kennedy Spacelab NASA
91 1998-06-02 STS-91 Discovery 9d 19h Kennedy Viimeinen Miriin telakoituminen NASA
92 1998-10-29 STS-95 Discovery 8d 21h Kennedy SPACEHAB; John Glenn lentää jälleen NASA
93 1998-12-04 STS-88 Endeavour 11d 19h Kennedy ISS:n kokoonpano flight 2A: Node 1; Ensimmäinen ISS:n kookoonpanolento, Unity NASA
94 1999-05-27 STS-96 Discovery 9d 19h Kennedy ISS:n tarviketäydennys NASA
95 1999-07-23 STS-93 Columbia 4d 22h Kennedy Chandra X-Ray Observatoryn laukaisu NASA
96 1999-12-19 STS-103 Discovery 7d 23h Kennedy Hubble-avaruusteleskoopin 3. huoltolento NASA

2000-2011[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Päiväys Lento Sukkula Kesto Laskeutuminen Tehtävä, huomioita NASA
97 2000-02-11 STS-99 Endeavour 11d 5h Kennedy Shuttle Radar Topography Mission (SRTM-digitaalinen korkeusmalli) NASA
98 2000-05-19 STS-101 Atlantis 9d 21h Kennedy ISS supply NASA
99 2000-09-08 STS-106 Atlantis 11d 19h Kennedy ISS supply NASA
100 2000-10-11 STS-92 Discovery 12d 21h Edwards ISS:n kokoonpano lento 3A: Z1 truss NASA
101 2000-10-30 STS-97 Endeavour 10d 19h Kennedy ISS:n kokoonpano lento 4A: P6 solar arrays, radiators NASA
102 2001-02-07 STS-98 Atlantis 12d 21h Edwards ISS:n kokoonpano lento 5A: Destiny NASA
103 2001-03-08 STS-102 Discovery 12d 19h Kennedy ISS:n tarviketäydennys, miehistön vaihto NASA
104 2001-04-19 STS-100 Endeavour 11d 21h Edwards ISS:n kokoonpanolento 6A: Mobile Servicing System -robottikäsi NASA
105 2001-07-12 STS-104 Atlantis 12d 18h Kennedy ISS:n kokoonpano lento 7A: Joint Airlock NASA
106 2001-08-10 STS-105 Discovery 11d 21h Kennedy ISS:n tarviketäydennys, miehistön vaihto NASA
107 2001-12-05 STS-108 Endeavour 11d 19h Kennedy ISS:n tarviketäydennys, miehistön vaihto NASA
108 2002-03-01 STS-109 Columbia 10d 22h Kennedy Hubble-avaruusteleskoopin 4. huoltolento, Columbian viimeinen onnistunut lento ennen STS-107:ää NASA
109 2002-04-08 STS-110 Atlantis 10d 19h Kennedy ISS:n kokoonpanolento 8A: S0 truss NASA
110 2002-06-05 STS-111 Endeavour 13d 20h Edwards ISS:n tarviketäydennys, miehistön vaihto, Mobile Base System NASA
111 2002-10-07 STS-112 Atlantis 10d 19h Kennedy ISS:n kokoonpanolento 9A: S1 truss NASA
112 2002-11-23 STS-113 Endeavour 13d 18h Kennedy ISS:n kokoonpano lento 10A: P1 truss, miehistön vaihto NASA
113 2003-01-16 STS-107 Columbia 15d 22h - (Ken.) SPACEHAB; sukkula ja miehistö tuhoutui ennen laskeutumisen aikana NASA
114 2005-07-26 STS-114 Discovery 13d 21h Edwards Ensimmäinen sukkalento Columbian tuhon jälkeen; lennon turvallisuuden arviointia ja testausta, ISS:n tarviketäydennys ja korjaus, MPLM Raffaello NASA
115 2006-07-04 STS-121 Discovery 12d 18h Kennedy ISS Flight ULF1.1: ISS:n tarviketäydennys, miehistön vaihto, MPLM Leonardo NASA
116 2006-09-09 STS-115 Atlantis 11d 19h Kennedy ISS:n kokoonpanolento 12A: P3/P4 Truss, Solar Arrays NASA
117 2006-12-09 STS-116 Discovery 12d 21h Kennedy ISS:n kokoonpanolento 12A.1: P5 Truss & Spacehab-SM, miehistön vaihto NASA
118 2007-06-08 STS-117 Atlantis 13d 20h Edwards ISS:n kokoonpanolento 13A: S3/S4 Truss, Solar Arrays, miehistön vaihto NASA
119 2007-08-08 STS-118 Endeavour 12d 18h Kennedy ISS:n kokoonpanolento 13A.1: S5 Truss & Spacehab-SM & ESP3; SSPTS-järjestelmän käyttö eli sähkön siirtoa asemasta sukkulaan NASA
120 2007-10-23 STS-120 Discovery 15d 2h Kennedy ISS:n kokoonpanolento 10A: Harmony, miehistön vaihto NASA
121 2008-02-07 STS-122 Atlantis 12d 18h Kennedy ISS:n kokoonpanolento 1E: Columbus, miehistön vaihto NASA
122 2008-03-11 STS-123 Endeavour 15d 18h Kennedy ISS:n kokoonpanolento 1J/A: JEM ELM PS & SPDM, miehistön vaihto NASA
123 2008-05-31 STS-124 Discovery 13d 18h Kennedy ISS:n kokoonpanolento 1J: JEM PM eli "Kibo" & JEM RMS NASA
124 2008-11-14 STS-126 Endeavour 15d 20h Edwards ISS:n kokoonpanolento ULF2: MPLM Leonardo NASA
125 2009-03-16 STS-119 Discovery 12d 19h Kennedy ISS:n kokoonpanolento 15A: S6 Truss, Solar Arrays NASA
126 2009-05-11 STS-125 Atlantis 12d 21h Edwards Viides ja viimeinen Hubble-avaruusteleskoopin huoltolento (HST SM-04). Viimeinen sukkulalento muualle kuin ISS:lle NASA
127 2009-07-16 STS-127 Endeavour 15d 16h Kennedy ISS:n kokoonpanolento 2J/A: JEM EF & JEM ELM ES. NASA
128 2009-08-29 STS-128 Discovery 13d 21h Edwards ISS:n kokoonpanolento 17A: MPLM Leonardo & kuusihenkinen ISS:n miehistö. NASA
129 2009-11-16 STS-129 Atlantis 11d 19h Kennedy ISS:n kokoonpanolento ULF3: ELC 1 & 2. NASA
130 2010-02-08 STS-130 Endeavour 13d 18h Kennedy ISS:n kokoonpanolento 20A: Tranquility ja Cupola. NASA
131 2010-04-05 STS-131 Discovery ~15d 03h Kennedy ISS:n kokoonpanolento ULF4: MPLM Leonardo. NASA
132 2010-05-14 STS-132 Atlantis ~11d 18h Kennedy ISS:n kokoonpanolento 19A: Mini-Research Module 1. NASA
133 2011-02-24 STS-133 Discovery ~12d 19h Kennedy ISS:n kokoonpanolento ULF5: PLM Leonardo, ELC 4. Discovery-sukkulan viimeinen lento. NASA
134 2011-05-16 STS-134 Endeavour ~15d 18h Kennedy ISS:n kokoonpanolento ULF6: ELC 3, Alpha Magnetic Spectrometer. Endeavour-sukkulan viimeinen lento. NASA
135 2011-07-08 STS-135 Atlantis ~12d 18h Kennedy ISS:n tarviketäydennyslento: MPLM Raffaello. Nelihenkinen miehistö. Atlantis-sukkulan ja koko sukkulaohjelman viimeinen lento. NASA


Pelastuslennot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Columbian tuhoutumisesta lähtien on sukkulalennon aikana pidetty varalla toista sukkulaa. Mikäli lennolla oleva sukkula vaurioituisi siten, että turvallinen paluu olisi epävarmaa, lähetettäisiin toinen sukkula hakemaan vaurioituneen sukkulan miehistö. Lentojen tunnus on muotoa STS-3xx pois lukien Hublen korjauslennon STS-125 pelastuslento STS-400. Hubblen korjauslentoa lukuun ottamatta vaurioituneen sukkulan miehistö siirtyisi ISS:lle odottamaan pelastuslentoa. Hubblen kiertoradan inklinaatio poikkeaa niin paljon ISS:stä, että tällöin jouduttaisiin miehistö siirtämään suoraan sukkulasta toiseen ja kun sukkulat eivät voi telakoitua toisiinsa tulisi siirto tehdä avaruuskävelyinä. Viimeisellä sukkulalennolla STS-135 ei ole pelastuslentoa sillä kaikki muut sukkulat on jo poistettu käytöstä. Mikäli pelastuslentoa tarvittaisiin niin se suoritettaisiin ISS-avaruusasemaan telakoituneilla Sojuz-aluksilla. Osittain tästä syystä johtuen STS-135:n miehistönä on vain neljä astronauttia (pelastuslennot vaatisivat tällöin kahden Sojuz-aluksen käyttöä - Sojuziin mahtuu kolme henkeä), mikä on pienin sukkulamiehistön määrä sitten vuoden 1983 lennon STS-6.

# Päiväys Lento Sukkula Kesto Laskeutuminen Tehtävä, huomioita
- ei tarvittu, 2005-6 STS-300 Atlantis ~11d - Lennon 114/121 pelastuslento.
- ei tarvittu, 2006 STS-301 Discovery ~11d - Lennon STS-115 pelastuslento.
- ei tarvittu, 2007 STS-317 Atlantis ~11d - Lennon STS-116 pelastuslento.
- ei tarvittu, 2007 STS-318 Endeavour ~11d - Lennon STS-117 pelastuslento.
- ei tarvittu, 2007 STS-322 Discovery ~11d - Lennon STS-118 pelastuslento.
- ei tarvittu, 2007 STS-320 Atlantis ~11d - Lennon STS-120 pelastuslento.
- ei tarvittu, 2008 STS-323 Discovery ~11d - Lennon STS-122 pelastuslento.
- ei tarvittu, 2008 STS-324 Discovery ~11d - Lennon STS-123 pelastuslento.
- ei tarvittu, 2008 STS-326 Endeavour ~11d - Lennon STS-124 pelastuslento.
- ei tarvittu, 2009 STS-400 Endeavour ~11d - Lennon STS-125 pelastuslento.
- ei tarvittu, 2009 STS-400 Endeavour ~11d - Lennon STS-125 pelastuslento.
- ei tarvittu, 2011 STS-335 Atlantis ~11d - Lennon STS-134 pelastuslento.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]