Luettelo Mighty Morphin Power Rangersin vihollisista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mighty Morphin Power Rangersin viholliset olivat televisiosarjassa Mighty Morphin Power Rangers esiintyneitä avaruusolioita, jotka olivat Rita Repulsan tai Lord Zeddin alamaisia tai liittolaisia. Niiden tavoitteena oli valloittaa maailma.

Rita Repulsa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan pääviholliset Lord Zedd (vasemmalla) ja Rita Repulsa (oikealla).
Pääartikkeli: Rita Repulsa

Rita Repulsa oli ensimmäisen tuotantokauden päävihollinen.[1] Hän palasi toisen tuotantokauden loppupuolella huumaamaan ja naimaan Lord Zeddin. Rita oli noita, jonka isä Master Vile toimi planeetta M-51:n ankarana hallitsijana. Ritalla oli myös veli nimeltä Rito Revolto. Myöhemmin paljastui, että hänellä oli myös Zeddin kanssa poika nimeltä Thrax.

Ritan kerrottiin valloittaneen aiemmin myös muita avaruuden kohteita. Niihin kuului muun muassa Regda 2, Sorcery 7, Tarmac 3 ja Vican galaksi.

Ensimmäisellä tuotantokaudella Rita Repulsaa näytteli Machiko Soga ja sen jälkeen Carla Perez. Äänenä toimi aina Barbara Goodson.

Goldar[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Goldar

Goldar oli leijonakasvoinen ja aarnikotkateemainen soturi, joka oli Rita Repulsan ja Lord Zeddin tärkein kätyri. Ensimmäisellä tuotantokaudella hän taisteli välillä Scorpinan kanssa. Kolmannella tuotantokaudella ja siitä eteenpäin hän toimi usein yhdessä Rito Revolton kanssa.

Äänenä toimi Kerrigan Mahan.

Squatt ja Baboo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Squatt oli Lord Zeddin ja Rita Repulsan kätyri, joka toimi usein yhdessä Baboon kanssa. Squatt oli lyhyt, sini-ihoinen menninkäistä muistuttanut olento. Hänellä oli myös päälaelta ylöspäin osoittanut sarvi. Hänen sanottiin olleen mustikan ja pahkasian välimuoto. Squatt käytti asunaan metallista haarniskaa. Squatt innostui helposti ja käyttäytyi välillä lapsenomaisesti toteuttaessaan Ritan suunnitelmia tai rangereiden jouduttua alakynteen. Hän oli pelkuri, joka usein tyytyi taistelun sijasta kannustamaan Goldaria, Scorpinaa ja hirviöitä heidän hyökätessä Maahan. Hän myös suoritti vakoilu- ja sabotointitehtäviä Maassa, muun muassa jaksoissa "Switching Places"[2], "Foul Play in the Sky"[3], "Calamity Kimberly"[4], ja "Rita's Seed of Evil"[5]. Squattin syntymäpaikka oli Myrgo, Venus.

Baboo oli viisaampi osapuoli kaksikosta. Hän oli pitkä, hoikka, musta ja muistutti hieman apinan ja vampyyrilepakon sekoitusta. Hän oli luova, vaikkakin hieman ryhditön koheltaja. Hän toimi Ritan alkemistina ja rohdosten valmistajana. Hänen tärkeimmät aikaansaannoksensa olivat aikakone[6], punkkariksi muuttava rohto[7], hirviö nimeltä Shellshock[8] sekä yhdessä Finsterin kanssa taottu Knasty Knightin miekka[9]. Baboo suhtautui yleensä epäillen Ritan suunnitelmiin, mutta ei koskaan kertonut sitä hänelle suoraan. Hän oli Squattin tapaan pelkuri, joka meni usein Maahan juonimaan tai kannustamaan Goldaria ja/tai Scorpinaa sen sijaan että olisi itse osallistunut taisteluihin. Baboon syntymäpaikka oli Pongien planeetta.

Squattin ja Baboon rooli pieneni huomattavasti, kun Lord Zeddistä tuli toisen tuotantokauden alussa sarjan päävihollinen. Squatt ja Baboo asuivat yhä kuupalatsissa, mutta suurimman osan ajasta he vain katselivat seinässä olleen reiän kautta valtaistuinsaliin ja kommentoivat kahdestaan tilannetta.[10] Molemmat osallistuivat myös Zeddin ja Ritan häihin[11]. Kolmannella tuotantokaudella heidän roolinsa taas hieman kasvoi ja he olivat osallisena muutamissa Ritan ja Zeddin juonissa.[12]

Sarjan Power Rangers: Zeo alussa Squatt ja Baboo pakenivat Machine Empireä yhdessä Ritan ja Zeddin kanssa.[13] Vaikka Rita ja Zedd palasivat myöhemmin takaisin, Squattia ja Baboota ei enää nähty.

Squattin äänenä toimi Michael J. Sorich ja Baboon Colin Phillips.

Finster[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Finster oli ujo Rita Repulsan ja Lord Zeddin kätyri, joka muistutti hieman antropomorfista valkoista skotlanninterrieriä (Zyurangerissa hänen sanottiin olleen leprekauni). Mighty Morphin Power Rangersin ensimmäisellä tuotantokaudella hänellä oli päävastuu hirviöiden ja savisoturien valmistajana. Finster muotoili ensin hirviönsä savesta ja paistoi ne sitten Monstermatic-uunissaan hirviöiksi. Hän oli hirviöiden ja savisoturien valmistuksen lisäksi Baboon lailla taitava alkemisti ja rohdosten valmistaja. Hän oli hyvin viisas ja välillä tuntui tietävän kaiken. Finsterin syntymäpaikka oli kaukainen Claydoious-planeetta.

Kun Lord Zeddistä tuli toisen tuotantokauden alussa sarjan uusi päävihollinen, Zedd teki hirviönsä itse. Finster tosin sanoi Zeddin ensimmäinen hirviön, Pirantisheadin, tuhoutumisen jälkeen, että olisi osannut tehdä sen paremmin.[14] Finster tunsikin itsensä Zeddin saavuttua tarpeettomaksi ja kaipasi vanhoja hyviä aikoja Ritan kanssa. Kun Rita palasi toisen tuotantokauden lopulla, Finster auttoi häntä pääsemään takaisin valtaan palauttamalla hänet oikean kokoiseksi ja valmistamalla hänelle nuorentavan meikin. Finster antoi Ritalle myös rakkausrohdon, jonka avulla Zedd ihastui ja nai hänet.[11]

Finster palasi hirviöiden valmistajaksi kolmannella tuotantokaudella ja minisarjassa Mighty Morphin' Alien Rangers. Hän näytti osanneen tehdä myös Zeddin toisella tuotantokaudella valmistamia hirviöitä. Hänen rakkausrohtonsa paljastui myös Goldarille. Finster oli kuitenkin yhtä yllättynyt kuin muutkin, kun selvisi, että Zedd todella rakasti Ritaa.[15]

Sarjan Power Rangers: Zeo alussa Finster pakeni Machine Empireä yhdessä Ritan ja Zeddin kanssa.[13] Hän palasi myöhemmin Ritan ja Zeddin kanssa Kuuhun ja rakensi heille useita koneita.[16] Finster rakensi Ritalle myös uuden taikasauvan, joka oli paljon aiempaa tehokkaampi. Ritan sillä luoma hirviö oli liikaa jopa Zeo Ultrazordille.[17]

Finsterin äänenä toimi Robert Axelrod.

Scorpina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Scorpina oli ihmisen ja skorpionin sekoitus ja Goldarin kanssa yksi Rita Repulsan vaarallisimmista kätyreistä. Hän näytti ihmismuodossaan kauniilta aasialaiselta skorpionipanssaria käyttävältä naiselta, mutta muuttui skorpionihirviöksi Ritan suurennettua hänet.

Scorpinasta ei tiedetä paljon. Hän ilmestyi ensimmäisen kerran jaksoissa "Green with Evil" ja hänen tiedetään olleen Rita Repulsan vanha ystävä. Baboo sanoi hänen tehneen menneisyydessä kauheita asioita.[18] Kuten Goldar, hänkin meni taisteluissa usein Jasonin kimppuun. Hänellä oli aseenaan sirppimäinen miekka, jota hän pystyi heittämään kuten bumerangia. Hän taisteli suurena ollessaan usein Goldarin rinnalla. Kerran Scorpina myös käytti lemmikkinään pitämäänsä silkkiäistoukkaa taistelussa Power Rangereita vastaan[19].

Toisen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa Scorpina oli vielä Ritan kätyrien joukossa. Kun Lord Zeddin saapuessa palatsi alkoi täristä Scorpina meni auttamaan maahan kaatunutta Ritaa.[10] Sen jälkeen hän kuitenkin katosi monen jakson ajaksi. Hän palasi myöhemmin esittämään Sabrina nimistä tyttöä, jonka tehtävänä oli saada Adam pauloihinsa. Scorpina kasvoi jälleen suureksi ja taisteli Thunder Megazordia vastaan, mutta joutui lopulta pakenemaan Thunder Ultrazordia.[20] Sen jälkeen Scorpinaa ei enää ikinä nähty.

Scorpinaa näytteli Ami Kawai ja äänenä toimi Wendee Lee. Jaksossa "Goldar's Vice-Versa" häntä näytteli Sabrina Lu.

Lokar[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lokar oli ilmassa leijuva, pirullinen, sininen pää. Lokar muutti jaksossa "Island of Illusion Part I" Mutitiksen vahvempaan muotoon ja auttoi rangereiden lähettämisessä harhasaarelle.[21] Mutitiksen tuhouduttua rangerit hyökkäsivät Ultrazordilla myös Lokariin, mutta se pääsi täpärästi karkuun. Lokarin karattua Jason lupasi rangereiden voittavan sen seuraavalla kerralla.[22]

Lokar nähtiin myöhemmin jaksoissa "Doomsday I ja II", joissa se auttoi Goldaria hänen taistellessa Cyclopsis-zordillaan. Lokariin oli jäänyt selviä arpia Ultrazordin jäljiltä. Se loi Cyclopsiksen uudestaan rangereiden jo tuhottua sen ja tuki sitä sen jälkeen taisteluissa. Lokar tuhoutui myöhemmin yhdessä Cyclopsiksen kanssa Ultrazordin voimasta.[23]

Lokaria näytteli Masahiko Urano ja äänenä toimi Robert Axelrod.

Toinen ja kolmas tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lord Zedd[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Lord Zedd

Lord Zedd toimi sarjan toisen ja kolmannen tuotantokauden päävihollisena aluksi yksin ja myöhemmin yhdessä paluun tehneen Rita Repulsan kanssa.

Häntä näytteli Ed Neil ja äänenä toimi Robert Axelrod.

Tom Oliver (klooni)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tom Oliver oli täydellinen klooni Tommy Oliverista, jonka Wizard of Deception kloonasi palvelemaan Lord Zeddiä ja Rita Repulsaa pahana vihreänä rangerina. Häntä kutsuttiin "Tomiksi", jotta hän erottuisi Tommy Oliverista.

Taistelussa savisotureita vastaan Tommy lyötiin tajuttomaksi ja velho loi häneltä viedystä hiustuposta pahan kloonin, jolla oli vihreän rangerin voimat. Klooni onnistui huijaamaan muut rangerit syrjäiseen paikkaan, josta velho lähetti heidän siirtomaa-ajan Angel Groveen. Hän kohtasi sitten Tommyn, joka kärsi päänsäryistä.[24] Klooni toimi päänsärkyjen aiheuttajana, koska vihreän rangerin luominen oli vienyt osan Tommyn voimista. Taistelussa valkoinen ja vihreä ranger olivat tasavahvoja kunnes velho puuttui peliin ja löi Tommyn sauvallaan tajuttomaksi. Vihreä ranger meni komentokeskukseen uhkailemaan Zordonia ja kutsui sen jälkeen Dragonzordin Angel Groven sataman syvyyksistä.[25]

Kun Tommy heräsi hän kutsui Tigerzordinsa suojelemaan kaupunkia, mutta velhon vahvistama Dragonzord voitti sen. Sen jälkeen Tommy onnistui varastamaan velhon sauvan ja meni ajassa taaksepäin pelastamaan muut rangerit. Muut rangerit palasivat nykyisyyteen hänen mukanaan ja kokosivat Thunder Megazordin taistelemaan Dragonzordia vastaan. Tommy tuhosi velhon ja rikkoi samalla vihreän rangerin lumouksen.[26]

Tom katui syvästi tekojaan. Tommy sanoi kloonilleen hänen pystyvän varmasti myös hyväänkin. Tom onnistui muuttamaan myös Dragonzordin hyväksi ja lähetti sen sitten takaisin mereen. Sen jälkeen valkoinen ja vihreä ranger menivät yhdessä siirtomaa-ajan Angel Groveen muuttamaan kolme rottahirviötä takaisin rotiksi, jotka velho oli aiemmin luonut jahtaamaan muita rangereita ja sen ajan kaupunkilaisia. Kun se oli tehty Tom päätti jäädä siirtomaa-ajan Angel Groveen auttamaan sen ajan ihmisiä.[26]

Häntä näytteli Jason David Frank.

Rito Revolto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Rito Revolto

Rito Revolto oli luurankomainen hirviö, joka oli Rita Repulsan veli ja yksi hänen ja Lord Zeddin tärkeimmistä kätyreistä kolmannella tuotantokaudella. Rito työskenteli usein yhdessä Goldarin kanssa.

Äänenä toimi Bob Papenbrook.

Master Vile[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Master Vile oli Rita Repulsan ja Rito Revolton isä. Hän oli pitkä demonimainen hirviö, jolla oli suuret korvamaiset ulokkeet päänsä molemmilla sivuilla. Hänellä oli myös viitta, jonka alta näkyi käärmeitä. Aseenaan hän käytti taikasauvaa. Master Vile oli kotoisin planeetalta Gamma Vile, joka sijaitsi M51-galaksissa. Hän käyttäytyi äksyn vanhan miehen tavoin. Master Vile oli kaiken kaikkiaan erittäin kiero vihollinen, mutta samalla myös hieman koominen. Hän käyttäytyi välillä hieman pelkurimaisestikin.

Master Vile saapui Mighty Morphin Power Rangersin kolmannen tuotantokauden lopulla Kuuhun etsimään legendaarista Zeokristallia. Hän lähes onnistuikin tavoitteessaan energiaa imevän hirviönsä, Blue Globberin, avulla. Kun Master Vile oli kaapannut Ninjorin ja siirtänyt kristallin ja rangereiden zordit kaukaiseen galaksiin päätti hän järjestää "Maailmanlopun Juhlat" Angel Groven nuorisokeskuksella ennen kuin käyttäisi Zeokristallin voimia Maapallon tuhoamiseen. Vilen järjestämät juhlat kuitenkin antoivat rangereille aikaa etsiä ja hakea takaisin menettämänsä zordit. Vile kasvatti itsensä suureksi Globberin rinnalle sen jälkeen, kun Ninjor oli saanut voimansa takaisin ja liittynyt rangereiden mukaan taisteluun. Globberin tuhouduttua Vile selvisi Shogun Megazordin ja Ninja Mega Falconzordin viimeistelyiskuista eikä edes haavoittunut pahasti. Paetessaan sen jälkeen Kuuhun hän sanoi kokemansa tappion olleen vain pieni takaisku ja päätti jäädä vierailulle pidemmäksi aikaa.[27]

Master Vile kutsui myöhemmin vanhan liittolaisensa Dischordian, joka pystyi ohjaamaan uhrejaan ääniaalloillaan, taistelemaan rangereita vastaan ja melkein saikin sen avulla rangereiden mielet hallintaansa. Hänen suunnitelmansa meni kuitenkin pilalle, kun Ninjor ja Shogun Ultrazord tuhosivat yhdessä Dischordian.[28]

Seuraavaksi Master Vile lähetti Orb of Doomin Maahan ja onnistui muuttamaan sen avulla rangerit voimattomiksi lapsiksi.[29] Hän esti Lord Zeddiä, Ritaa, Goldaria ja Ritoa tuhoamasta Angel Grovea kertomalla, että hänellä oli vielä suunnitelmia Maapallon varalle.[30] Hän lähetti joukon valitsemiaan hirviöitä hyökkäämään professori Longnosen alaisuudessa. Kun Aquitarin Rangerin pilasivat hyökkäyksen Master Vile sai tarpeekseen ja palasi omaan galaksiinsa, jossa hän sanoi pahojen aina voittavan.[31]

Jouduttuaan Machine Empiren syrjäyttämäksi, Rita soitti isälleen ja anoi turvapaikkaa hänen luotaan. Vile suostui vastentahtoisesti, sillä hän tiesi Ritan tuovan mukanaan myös miehensä Zeddin. Master Vile pyysi heitä kuitenkin olemaan herättämättä häntä. Hän myös mainitsi Machine Empiren olleen jopa häntä itseään pahempi.[13]

Sarjan Power Rangers Operation Overdrive jaksoissa "Once a Ranger" selvisi, että hänellä oli lapsenlapsi Thrax.

  • Hirviöt, jotka osallistuivat Master Vilen Maailmanlopun juhliin nuorisokeskuksella olivat: Fighting Flea, Slippery Shark, Oysterizer, Robogoat, Invenusable Flytrap, Vampirus, Artistmole, Centiback, Hate Master, Miss Chief, Incisorator, See Monster, Garbage Mouth, Brick Bullyn jälkimmäinen muoto ja Dischordia.
  • Hirviöt, jotka osallistuivat Master Vilen järjestämään hirviökokoukseen olivat: Crabbie Cabbie, See Monster, Brick Bullyn jälkimmäinen muoto, Miss Chief, Lanterra, Arachnofiend.

Master Vilen äänenä toimi Tom Wyner.

Hydro Hog[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hydro Hog oli Aquitarin Rangereiden arkkivihollinen ja yksi minisarjassa Mighty Morphin Alien Rangers olleista päävihollisista. Hänet tunnettiin Aquitarilla ilkeiden temppujensa takia synkkien vesien keisarina. Hänen tiedettiin tuhonneen aiemmin useita planeettoja. Hänellä oli kyky käyttää planeetan kaikki vesivarat, joista Aquitarin Rangerit olivat riippuvaisia.[32]

Hydro Hog oli liian voimakas Aquitarin Rangereille ja se onnistui myös ainoana vihollisena torjumaan Shogun Megazordin Fire Saberin iskun. Hydro Hog kuitenkin lopulta tuhoutui Shogun Mega Falconzordilla. Hän oli ensimmäinen arkkivihollinen, jonka nähtiin tuhoutuvan taistelussa. Hydro Hog oli myös ainoa hirviö ja/tai arkkivihollinen, joka tuhoutui Shogun Mega Falconzordilla.[33]

Hydro Hogin äänenä toimi Brad Orchard.

Rivisotilaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Savisoturit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Savisoturit olivat savesta tehtyjä Rita Repulsan rivisotilaita Mighty Morphin Power Rangersin ensimmäisellä tuotantokaudella. Ne haastoivat Power Rangerit säännöllisesti taisteluihin vaikka eivät olleet kovinkaan vahvoja, viisaita tai kestäviä. Niiden joukkoon mahtui myös viisaampia yksilöitä. Esimerkkinä mainittakoon eräs autoa ajanut savisoturi.[34] Ne suorittivat myös välillä pieniä sabotaasi- ja sieppaustehtäviä. Finster tuotti savisotureita massatuotantona Monstermatic-uunillaan. Savisotureilla oli luultavasti oma kieli, joka ihmiskorvaan kuulosti kuitenkin vain oudolta ääntelyltä.[35]

Joillakin Rita Repulsan hirviöistä oli varta vasten niille suunniteltuja savisotureita.

  • Jaksossa "Trick or Treat" Pumpkin Rapperilla oli apunaan kurpitsapäisiä savisotureita.
  • Jaksossa "Football Season" Rhinoblasterilla oli apunaan amerikkalaista jalkapalloa harjoitelleita savisotureita, jotka kuuluivat hänen joukkueeseensa.
  • Jaksossa "Mighty Morphin' Mutants" Goldar kouluttu kuusi savisoturia taistelemaan Power Rangereiden tavoin. Kun yksi niistä ei läpäissyt koulutusta, joten Goldar lähetti sen takaisin Finsterille. Muista viidestä savisoturista tuli Mutantti Rangereita, jotka olivat Power Rangereiden pahat kaksoisolennot. Niistä tuli vihreä, musta, vaaleanpunainen, sininen ja keltainen Mutantti Ranger. Lisäksi Finster loi hirviön nimeltä Commander Crayfish toimimaan punaisena rangerina. Vaaleanpunainen ja keltainen mutantti tuhoutui Power Blastereilla. Vihreä, musta ja sininen mutantti tuhoutui myöhemmin yhdessä Commander Crayfishin kanssa taistelussa Ultrazordia vastaan.

Supersavisoturit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Supersavisoturit olivat vahvempi versio tavallisista savisotureista ensimmäisellä tuotantokaudella. Ne mainittiin ensimmäisen kerran jaksossa "Life's a Masquerade" ja niitä käytettiin myöhemmin jaksossa "Gung Ho!". Ne oli valmistettu erityisestä Rita Repulsan kätyrien louhimasta savesta.[36][37]

Zeddin savisoturit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisella tuotantokaudella Lord Zedd toi saavuttuaan omat savisoturinsa, jotka olivat huomattavasti Ritan savisotureita vahvempia. Niiden suurin heikkous oli kuitenkin niiden rinnassa ollut Z-merkki, johon osuttaessa ne räjähtivät palasiksi.[10] Kolmannen tuotantokauden alussa savisoturit korvattiin Riton mukanaan tuomilla tengasotureilla eikä savisotureita sen jälkeen enää käytetty.

Tengasoturit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tengat olivat puhuvia, ulkomuodoltaan variksia muistuttaneita rivisotilaita kolmannella tuotantokaudella. Rita Repulsan veli Rito Revolto toi ne häälahjana siskolleen korvaamaan Zeddin savisoturit. Rangerit taistelivat tavallisesti niitä vastaan ninjavoimillaan. Toisin kuin savisoturit, tengasoturit eivät tuhoutuneet vaan ne palasivat taisteluiden päätyttyä Kuuhun.

Hirviöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisellä tuotantokaudella hirviöt olivat yleensä Finsterin suunnittelemia.[38] Finsterin suunnittelema saviveistos vietiin Monstermatic-uuniin, josta ilmestyi saviveistosta vastannut hirviö. Finsterillä oli olemassa katalogi, josta Rita välillä valitsi tilanteeseen sopineen hirviön. Välillä Finster myös suositteli Ritalle jotain tiettyä teostaan. Kauden viittätoista viimeistä hirviötä lukuun ottamatta hirviöt otettiin Super Sentai -sarjasta Kyōryū Sentai Zyuranger. Suurentaakseen hirviön Rita heitti taikasauvansa Maahan, josta vapautunut energia aiheutti maanjäristyksen ja suurensi hirviön.

  • Bones (äänenä toimi Tom Wyner) - Oli Finsterin luoma luurankohirviö. Bones pystyi irrottamaan päänsä ja saamaan sen leijumaan ilmassa. Se pystyi myös kokoamaan itsensä uudelleen, jos luuranko hajosi yksittäisiin luihin.[6]
    • Luurankosoturit - Bonesin rivisotilaita, joita vastaan rangerit taistelivat aikavääristymässä.
  • Giant (äänenä toimi Tom Wyner) - Rita loi tämän suuren ritarihirviön loitsulla Bonesin tuhoutumisen jälkeen. Tuhoutui Tyrannosaurus Dinozordilla.[6]
  • Mighty Minotaur (äänenä toimi Tom Wyner) - Finsterin luoma piikkinuijalla ja kilvellä varustettu minotaurihirviö. Tuhoutui Power Blasterilla.[39]
  • King Sphinx (äänenä toimi Richard Cansino) - Finsterin luoma sfinksiä muistuttanut hirviö. Tuhoutui Megazordilla.[40]
  • Gnarly Gnome (äänenä toimi Steve Kramer) - Finsterin luoma hypnoottista hanuria soittanut hirviö. Se osasi muuttua näkymättömäksi ja hypnotisoida ihmisiä soittamansa haitarimusiikin avulla. Tuhoutui Megazordilla.[41]
  • Pudgy Pig (äänenä toimi Dave Mallow) - Finsterin luoma sikaa muistuttanut hirviö, joka oli varustettu suunnattomalla ruokahalulla. Tuhoutui Power Blasterilla.[42]
  • Chunky Chicken (äänenä toimi Robert Axelrod) - Finsterin luoma kanaa muistuttanut hirviö. Se pystyi leikkaamaan reittejä toisiin ulottuvuuksiin suurien saksiensa avulla ja siirtymään siten paikasta toiseen. Tuhoutui Megazordilla.[43]
  • Eye Guy (äänenä toimi Richard Cansino) - Useista silmistä koostunut hirviö, joka oli yksi Ritan suosikkihirviöistä. Rita oli käyttänyt sitä jo aiemmin Regda 2 -planeetalla kaappaamaan ihmisiä, useimmiten lapsia, imeäkseen heidän älykkyytensä omaan käyttöönsä. Tuhoutui Megazordilla.[44] Tuhoutui myöhemmin uudestaan Tigerzordin soturimuodolla.[45]
  • Mr. Ticklesneezer (äänenä toimi Tom Wyner) - Squatt loi tämän tonttumaisen hirviön Trinin unessa. Sillä oli taikapulloja, joihin se keräsi asioita.[46]
  • Knasty Knight (äänenä toimi Tom Wyner) - Ritan syntymäpäivälahjana Zackille antama paha ritari. Rita oli käyttänyt Knasty Knightia jo aiemmin planeetalla Tarmac 3, missä se oli päihittänyt planeetan parhaan soturin. Finster ja Baboo takoivat sen taikavoimia sisältäneen miekan. Tuhoutui Megazordilla.[9]
  • Pineoctopus (äänenä toimi Tom Wyner) - Finsterin luoma ananaksen ja mustekalan piirteitä yhdistellyt hirviö. Pineoctopus naamioi itsensä klovniksi nimeltä Pineapple ja muutti Trinin Sylvia-serkun pahvinukeksi. Tuhoutui Megazordilla.[47]
  • Terror Toad (äänenä toimi Michael Sorich) - Finsterin luoma konnaa muistuttanut hirviö, jota Rita sanoi käyttäneensä joskus aiemminkin. Tuhoutui Kimberlyn voimajousella.[7]
  • Madame Woe (äänenä toimi Alex Borstein) - Tämä noita oli Rita Repulsan vanha ystävä. Tuhoutui Power Blasterilla.[48]
  • Snizard (äänenä toimi Bryan Cranston ensimmäisellä kerralla, Bob Papenbrook kolmannella kerralla) - Finsterin luoma liskoa muistuttanut hirviö, joka pystyi puremaan vihollisiaan sen kobrapäisillä käsillään. Tuhoutui Kimberlyn voimajousella.[3]
  • Dark Warrior (äänenä toimi Tom Wyner) - Finsterin luoma ninjamainen hirviö. Tuhoutui Megazordilla.[49]
  • Genie (äänenä toimi Tom Wyner) - Paha susimainen jinni, jonka Squatt ja Baboo vapauttivat lampusta. Viholliset löysivät sen sisältäneen lampun Susipäägalaksista planeetalta Canine 4.[2]
  • Shellshock (äänenä toimi Richard Epcar) - Squattin ja Baboon luoma kilpikonnaa muistuttanut hirviö. Shellshockilla oli liikennevalot kiinni sen niskassa, joilla se pystyi saamaan kohteen joko liikkumaan tai olemaan paikallaan lakkaamatta. Se käytti aseenaan baseballmailaa ja pystyi myös työntämään suuren tykin ulos kuorestaan. Tuhoutui Dragonzordilla ja Tyrannosaurus Dinozordilla.[8]
  • Spidertron (äänenä toimi Tom Wyner) - Finsterin luoma hämähäkkiä muistuttanut hirviö, jonka Rita pyysi Finsteriltä kuultuaan Zackin vihaavan hyönteisiä (erityisesti hämähäkkejä). Tuhoutui Dragonzordin taistelumuodolla.[50]
  • Spitflower (äänenä toimi Mike Reynolds) - Finsterin luoma kukkia syönyt ja hyönteistä muistuttanut hirviö, joka pystyi nielemään loputtomasti kukkia muuttaen niistä energiaa imeviä lihansyöjäkasveja. Tuhoutui Power Blasterilla.[51]
  • Frankesteinin hirviö (äänenä toimi Tom Wyner) - Finsterin luoma Frankensteinin hirviötä muistuttanut hirviö. Tuhoutui Dragonzordin taistelumuodolla.[36]
  • Mutitis (äänenä toimi Richard Epcar) - Ritan taikoma elävää kuollutta muistuttanut hirviö. Rita taikoi sen yhdessä Lokarin kanssa. Tuhoutui Mega Dragonzordilla.[21]
  • Rockstar (äänenä toimi Tony Oliver) - Scorpinan luoma kivestä tehty hirviö. Se pystyi ampumaan lohkareita ja vangitsemaan uhrejaan niiden alle. Tuhoutui tuhoa aiheuttaneella peilillä.[52]
  • Samurai Fan Man (äänenä toimi Tom Wyner) - Finsterin luoma samuraita matkinut hirviö, joka vangitsi Kimberlyn ruukkuunsa. Se asetti ansoja ja loi viuhkallaan voimakkaita ilmavirtoja. Tuhoutui Ultrazordilla.[4]
  • Babe Ruthless (äänenä toimi Richard Epcar) - Finsterin luoma baseball-teemainen hirviö. Se ampui kipinöitä hanskoistaan ja heitteli rangereita myös palloilla. Tuhoutui Dragonzordin taistelumuodolla.[19]
  • Weaveworm (äänenä toimi Richard Cansino) - Finsterin luoma toukkaa muistuttanut hirviö. Scorpina käytti sitä vangitsemaan rangerit silkkiseen koteloon. Tuhoutui Mega Dragonzordilla.[19]
  • Fang (äänenä toimi Michael Sorich) - Finsterin luoma ja munia rakastanut hirviö. Tuhoutui Ultrazordilla.[53]
  • Cyclops (äänenä toimi Richard Epcar) - Finsterin luoma kyklooppia muistuttanut hirviö. Se pystyi ottamaan minkä tahansa muodon ja käytti tätä taitoa muuttumalla rangereiden zordeiksi. Tuhoutui Ultrazordilla.[54]
  • Hatchasaurus (äänenä toimi Kirk Thornton ensimmäisellä kerralla, Steve Kramer toisella kerralla) - Finsterin luoma lintua/dinosaurusta muistuttanut hirviö. Vaikka Power Rangerit tuhosivat Hatchasauruksen kerta toisensa jälkeen, Cardiatron loi sen aina vahvempana takaisin. Tuhoutui Ultrazordilla.[55] Toisella kerralla Hatchasaurus tuhoutui Thunder Megazordilla ja Tigerzordin soturimuodolla.[56]
    • Cardiatron (äänenä toimi Richard Cansino) - Maaginen tietokonesydän, joka loi Hatchasauruksen kerta toisensa jälkeen kunnes se tuhoutui.[55][56]
  • Polluticorn (äänenä toimi Michael Sorich) - Finsterin luoma lentävä, yksisarvista muistuttanut hirviö, joka lähetettiin saastuttamaan planeettaa. Sai voimansa sarvestaan. Tuhoutui Megazordilla.[57]
  • Twin Man (äänenä toimi Bryan Cranston) - Finsterin luoma naamioitumisen hallinnut hirviö. Se käytti taitoaan naamioimalla savisotureita rangereiden kaksoisolennoiksi ja ottamalla itse punaisen rangerin muodon. Ne pyrkivät tahraamaan Power Rangereiden maineen rangereina ja heidän koulussaankin. Tuhoutui Power Blasterilla.[58]
  • Goo Fish (äänenä toimi Robert Axelrod) - Oli kalaa muistuttanut hirviö, joka aktivoi Billyn kalakammon. Se pystyi lamaannuttamaan uhrinsa sylkemällään myrkyllä. Tuhoutui Megazordilla.[59]
  • Goatan (leijonaosan äänenä toimi Richard Epcar, vuohiosan äänenä toimi Tony Oliver) - Goatan oli khimairaa muistuttanut hirviö, jolla oli leijonamainen pää, kädet ja yläruumis, mutta rinnassa sillä oli vuohen pää. Jalat olivat myös vuohelta ja häntä käärmeeltä. Goatan pystyi aiheuttamaan lumimyrskyjä, tornadoja ja jopa hurrikaaneja. Goatanilla oli aseinaan jousi ja jääkiekkomaila. Tuhoutui Megazordilla.[60]
  • Octoplant (äänenä toimi Brianne Siddall) - Squattin puistoon kylvämästä siemenestä kasvanut hirviö. Tuhoutui Megazordilla.[5]
  • Fighting Flea - Finsterin luoma kirppua muistuttanut hirviö. Se sai uhrinsa kutiamaan ja ampui piikkejä. Tuhoutui Megazordilla.[61]
  • Jellyfish Warrior (äänenä toimi Richard Cansino) - Finsterin luoma meduusaa muistuttanut hirviö. Se pystyi telesiirtymään paikasta toiseen ja heikensi rangereita myrkyllisen suihkunsa avulla, joka läpäisi jopa heidän asunsa. Tuhoutui Megazordilla.[62]
  • Mantis - Finsterin luoma rukoilijasirkkaa muistuttanut hirviö. Tuhoutui Megazordilla.[63]
  • Dramole (äänenä toimi Kirk Thornton kolmannella kerralla) - Finsterin luoma myyrää muistuttanut hirviö. Dramole pystyi liikkumaan huomaamattomasti maan alla ja sen erittämä kaasu hypnotisoi ihmisiä. Vanhempainillassa se sai aikuiset zombiemaiseen transsiin ja se hypnotisoi myös Billyn viemään komentokeskuksesta lohikäärmetikarin. Tuhoutui Ultrazordilla.[64] Tuhoutui myöhemmin uudestaan Thunder Megazordilla.[45]
  • Grumble Bee (äänenä toimi Dave Mallow) - Finsterin luoma mehiläistä muistuttanut hirviö. Grumble Bee pystyi kuurouttamaan rangerit surinallaan. Lisäksi sen sylkemä myrkkyhappo pystyi syöpymään rangereiden pukujen läpi. Tuhoutui Megazordilla.[65] Tuhoutui myöhemmin uudestaan Tigerzordin soturimuodolla.[45]
  • Kaksipäinen papukaija (äänenä toimi Robert Axelrod) - Finsterin luoma kaksipäistä papukaijaa muistuttanut hirviö, jonka toinen pää oli sen rinnassa. Tuhoutui Ultrazordilla.[66]
  • Peckster (äänenä toimi Scott Page-Pagter) - Oli tikkaa muistuttanut hirviö. Pystyi tuhoamaan pilvenpiirtäjän muutamalla nokkaisulla ja puhaltamaan isoilla siivillään vihollisensa tiehensä. Tuhoutui Megazordilla.[67]
  • Pumpkin Rapper (äänenä toimi Michael Sorich) - Squattin ja Baboon istuttama kurpitsaa muistuttanut ja riimitellen puhunut hirviö. Se pystyi imemään energiaa köynnöstensä avulla. Tuhoutui Power Blasterilla.[68] Tuhoutui myöhemmin uudestaan Tigerzordin soturimuodolla ja Thunder Megazordilla.[69]
  • Soccadillo (äänenä toimi Brianne Siddall) - Finsterin luoma vyötiäistä muistuttanut hirviö. Se pystyi muuttumaan palloksi ja hyökkäämään siinäkin muodossa rangereita vastaan. Tuhoutui Megazordilla.[70] Tuhoutui myöhemmin uudestaan Thunder Megazordilla.[45]
  • Slippery Shark (ääninä toimivat Steve Kramer, Scott Page-Pagter) - Finsterin luoma vasarahaita muistuttanut hirviö. Se oli vaikea jäljittää nopeutensa ja oveluutensa takia, sillä se pystyi liikkumaan niin maan alla kuin ilmassakin. Tuhoutui Megazordilla.[71]
  • Lizzinator (äänenä toimi Dave Mallow) - Erittäin vahva Finsterin luoma liskoa muistuttanut hirviö. Lizzinatorin iho oli tehty toisesta galaksista hankituista supermetalleista. Sillä oli todella pahanhajuinen hengitys ja se oli vaikea voitettava. Tuhoutui Ultrazordilla.[72]
  • Rhinoblaster (äänenä toimi Richard Epcar) - Finsterin luoma sarvikuonoa muistuttanut hirviö. Sillä oli oma savisoturijalkapallojoukkueensa ja se onnistui lähettämään rangerit toiseen ulottuvuuteen. Tuhoutui Mega Dragonzordilla.[73]
  • Commander Crayfish (ensimmäisellä kerralla äänenä toimi Tom Wyner) - Commander Crayfish oli Mutantti Rangereita johtanut ja rapua muistuttanut hirviö. Se valittiin johtamaan Mutantti Rangereita, kun yksikään savisoturi ei ollut tarpeeksi pätevä tulemaan Punaiseksi Mutantti Rangeriksi. Se käytti samanlaista voimamiekkaa kuin punainen ranger. Tuhoutui Ultrazordilla.[74]
  • Oysterizer (äänenä toimi Scott Page-Pagter) - Ritan herättämä osteria muistuttanut hirviö. Tuhoutui Megazordilla.[75]

Toinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisella tuotantokaudella Lord Zedd loi yleensä hirviönsä itse joko eläimistä, kasveista tai esineistä.[38] Kauden kymmenen ensimmäisen hirviön jälkeen hirviöt otettiin Super Sentai -sarjasta Gosei Sentai Dairanger. Lord Zeddin luomien hirviöiden sanottiin olleen paljon Ritan ja Finsterin luomia hirviöitä voimakkaampia[10]. Lord Zedd kasvatti hirviönsä taikomalla käteensä kranaatin, jonka hän lähetti sitten hirviölle Maahan. Hirviö kasvoi suureksi, kun se iski kranaatin maaperään.

  • Pirantishead (äänenä toimi Scott Page-Pagter) - Lord Zeddin luoma piraijaa muistuttanut hirviö. Se jäädytti neljä Dinozordia ja otti Tyrannosauruksen ja Dragonzordin valtaansa. Se otti myös Bulkin ja Skullin mönkijät hallintaansa. Tuhoutui Thunder Megazordilla.[14]
  • Primator (äänenä toimi Paul Schrier ensimmäisellä kerralla, Richard Epcar toisella kerralla) - Lord Zeddin luoma paviaania muistuttanut hirviö, joka luotiin Zackin valkoisesta apinapuvusta. Se osasi muuttaa muotoaan ja matki lähes jokaista rangeria. Tuhoutui Thunder Megazordilla.[76]
  • Saliguana (äänenä toimi John C. Hyke ensimmäisellä kerralla, Bob Papenbrook kolmannella kerralla) - Lord Zeddin Ms. Applebyn iguaanista luoma iguaania/salamanteria muistuttanut hirviö. Se osasi syöstä tulta ja käytti kieltään apuna taistelussa. Tuhoutui Thunder Megazordilla.[77] Tuhoutui myöhemmin uudestaan Thunder Megazordilla.[45]
  • Bloom of Doom - Lord Zeddin luoma monisilmäinen kukkahirviö. Sen siitepöly läpäisi rangereiden asut ja sai heidän silmiään kirvelemään. Tuhoutui Power Blasterilla.[78]
  • Robogoat (äänenä toimi Steve Kramer) - Lord Zeddin luoma myyttinen kyborgia ja vuohta muistuttanut hirviö, jonka hän loi Tommyn "Myths and Legends" -kirjan kuvasta. Tuhoutui Thunder Megazordilla.[79] Tuhoutui myöhemmin uudestaan Tigerzordin soturimuodolla.[45]
  • Octophantom (äänenä toimi Eddie Frierson) - Lord Zeddin luoma tursaan ja elefantin ominaisuuksia yhdistellyt hirviö. Octophantomilla oli purkki, johon se pystyi imemään rangereiden voimia. Tuhoutui Thunder Megazordilla.[80]
  • Stag Beetle (äänenä toimi Wendee Lee) - Lord Zeddin luoma kampasarvista muistuttanut hirviö, jonka hän loi nuorisokeskuksen ulkopuolella olleesta Stone Canyonin luutapallojoukkueen julisteesta. Tuhoutui Thunder Megazordilla.[81]
  • Invenusable Flytrap (äänenä toimi Richard Epcar kolmannella kerralla) - Lord Zeddin luoma kärpäsloukkua muistuttanut hirviö Venussaarella. Tuhoutui Power Blasterilla.[82]
  • Guitardo (äänenä toimi Tony Oliver) - Lord Zeddin luoma kaskasia muistuttanut hirviö, jonka hän loi Kimberlyn kitaran lähellä olleesta kaskaasta. Tuhoutui vaaleanpunaisen ja vihreän rangerin aseilla.[83]
  • Turbanshell (äänenä toimi Barbara Goodson) - Lord Zeddin luoma kotiloa muistuttanut hirviö, jonka hän loi Kimberlyn keräämistä tyhjistä simpukankuorista Angel Groven järven rannalta. Tuhoutui Thunder Megazordilla.[84]
  • Pipebrain (äänenä toimi Brad Orchard) - Lord Zeddin luoma pokaalia muistuttanut hirviö, jonka hän loi karatekilpailun palkinnosta. Tuhoutui Red Dragon Thunderzordilla.[85]
  • Trumpet Top (äänenä toimi Dave Mallow) - Lord Zeddin luoma illuusioita luonut trumpettia muistuttanut hirviö, jonka hän loi Zackin ja Curtisin sedän trumpetista. Hirviö sai rangerit hallusinoimaan ja luulemaan heidän taistelevan jo kertaalleen voittamiaan hirviöitä vastaan. Tuhoutui Thunder Megazordilla.[86]
    • Hallusinoidut hirviöt olivat: Fighting Flea, Mantis, Grumble Bee, Slippery Shark, Soccadillo, Rhinoblaster, Saliguana ja Stag Beetle.
  • Mirror Maniac - Lord Zeddin luoma peiliä muistuttanut hirviö, jonka hän loi Tommyn Kimberlylle voittamasta käsipeilistä. Tuhoutui Thunder Megazordilla.[87]
  • Nimrod the Scarlet Sentinel - Lord Zeddin luoma hirviö, jonka hän loi Angel Groven puistossa olleesta nyrkkipatsaasta. Tuhoutui Mega Tigerzordilla.[88]
    • AC ja DC - Kaksi Nimrod the Scarlet Sentinelin avustajaa. Tuhoutuivat Mega Tigerzordilla.
  • Pursehead - Lord Zeddin luoma käsilaukkua muistuttanut hirviö, jonka hän loi savisoturien Kimberlyltä varastamasta käsilaukusta. Pursehead käytti aseinaan käsilaukun sisältä löytyneitä esineitä. Sen tuhosi valkoinen ranger.[89]
  • Lipsyncher (äänenä toimi Alex Borstein) - Lord Zeddin luoma huulipunaa muistuttanut hirviö, jonka hän loi Trinin Kimberlylle antamasta "Siren Song Red" -huulipunasta. Lipsyncher käytti myös huulia muistuttanutta miekkaa. Tuhoutui Red Dragon Thunderzordilla.[89]
  • Magnet Brain (äänenä toimi Michael Sorich) - Lord Zeddin luoma magneettia muistuttanut hirviö, jonka hän loi Billyn magnetismimittarista. Tuhoutui Thunder Megazordilla.[90]
  • Key Keeper - Toimi Lord Zeddin kummitusmetsän portinvartijana.[69]
  • Doomstone (äänenä toimi Tom Wyner) - Lord Zeddin kummitusmetsässä asunut hautakiveä muistuttanut hirviö. Se herätti hirviöitä henkiin.[69]
    • Doomstonen herättämät hirviöt olivat: Pumpkin Rapper, Robogoat, Snizard, Rhinoblaster, Primator ja Inveunsable Flytrap.
  • Terror Blossom - Lord Zeddin kukkien terälehdistä luoma hirviö. Terror Blossomin terälehdet pystyivät jäädyttämään kaiken mihin ne koskivat. Terror Blossom loi myös Hatchasauruksen ja Cardiatronin uudestaan. Tuhoutui Thunder Megazordilla.[56]
  • Four Head (äänenä toimi Alex Borstein) - Lord Zeddin luoma nelipäinen hirviö, jonka hän loi nuorisokeskuksella järjestetyn maailmanrauhankokouksen patsaasta. Tuhoutui Thunder Ultrazordilla.[91]
  • Beamcaster (äänenä toimi Dave Mallow) - Lord Zeddin luoma radioteemainen hirviö, joka luotiin Bulkin energiamittarista ja Skullin isälle kuuluneesta ongesta. Se sai hypnoottisella sauvallaan kaikki rangerit ja kaupungin väestöä valtaansa. Beamcaster heitti myös pommeja. Tuhoutui Power Blasterilla.[92]
  • Silver Horns - Lord Zeddin luoma puutiaista muistuttanut hirviö. Tuhoutui Thunder Ultrazordilla.[93]
  • Skelerena (äänenä toimi Tom Fahn) - Lord Zeddin luoma luurankomainen hyeenahirviö, jonka hän loi kirjassa olleesta hyeenan kuvasta. Tuhoutui voimakanuunalla.[94]
  • Scatterbrain - Lord Zeddin luoma kaleidoskooppia muistuttanut hirviö, jonka hän loi Adamin pudottamasta kaleidoskoopista. Se pystyi aiheuttamaan uhreilleen muistinmenetyksen. Tuhoutui Thunder Megazordilla.[95]
  • Pachinko Head - Lord Zeddin luoma pachinko-pelikonetta muistuttanut hirviö, jonka hän loi Ernien pachinko-pelikoneesta. Se muutti kaikki muut rangerit paitsi Tommyn pachinkopalloiksi. Tuhoutui Thunder Megazordilla.[96]
  • Showbiz Monster - Lord Zeddin luoma videokameraa muistuttanut hirviö, jonka hän loi "The Harvey Garvey Show" -keskusteluohjelman kulisseissa olleesta videokamerasta. Tuhoutui Thunder Megazordilla.[97]
  • Flamehead - Lord Zeddin luoma liekkihirviö. Flamehead ratsasti hevosella ja pystyi sylkemään suustaan tulta. Tuhoutui Thunder Megazordilla.[98]
  • Cannontop (äänenä toimi John C. Hyke) - Lord Zeddin luoma kanuunaa muistuttanut hirviö, jonka hän loi Billyn pikkuserkulle alun perin kuuluneesta lelukanuunasta. Tuhoutui Mega Tigerzordilla.[99]
  • Weldo (äänenä toimi Eddie Frierson) - Lord Zeddin luoma robottihirviö. Lyhyen olemassaolonsa aikana Lord Zedd antoi Weldolle tehtäväksi viedä Bookalan avaruusaluksessa voimanlähteenä olleen erityisen timantin. Sen tuhosi sininen ranger.[100]
  • Paha Bookala - Lord Zedd loi tämän hirviön Bookala-avaruusoliota muistuttaneesta nukesta. Tuhoutui Thunder Megazordilla.[100]
  • Jaws of Destruction (äänenä toimi Chuck Kovacic) - Lord Zeddin luoma sahamainen hirviö, jonka hän loi Angel Groven lukion puukäsityöluokassa olleesta sahasta. Tuhoutui Thunder Megazordilla.[101]
  • Tube Monster (äänenä toimi Brad Orchard) - Lord Zeddin luoma uimarengashirviö, jonka hän loi Bulkin ja Skullin käyttämästä uimarenkaasta. Tuhoutui Thunder Megazordilla.[102]
  • Photomare - Lord Zeddin luoma kamerahirviö, jonka hän loi Polaroid-kamerasta. Se vangitsi lapsiksi muuttuneet rangerit ja joukon tavallisia ihmisiä valokuviinsa. Photomare loi suurena ollessaan myös kopion Red Dragon Thunderzordin soturimuodosta. Tuhoutui Thunder Megazordilla.[103]
  • Wizard of Deception (äänenä toimi Tony Oliver) - Ghost of Darkness kutsui tämän velhon Ritan avuksi. Se pystyi matkustamaan ajassa. Zordon sanoi Wizard of Deceptionin olleen hänen vanha vihollisensa. Käytti aseenaan sauvaa. Sen tuhosi valkoinen ranger.[24]
  • Hirviörotat - Kolme Wizard of Deceptionin luomaa rotta-hirviötä, jotka hän loi kolmesta rotasta. Ne hyökkäsivät siirtomaa-ajan Angel Grovessa voimattomia rangereita ja ihmisiä vastaan.[25]
  • Lumihirviö - Oli lumimiestä muistuttanut hirviö "Grumble the Magic Elf" -kirjassa, joka ei pitänyt läpikulkijoista lumisessa vuoristolaaksossaan. Se oli karvaisempi versio Primatorista, joka oli myös värjätty uudelleen.[104]
  • Turkey Jerk - Oli Bulkin ja Skullin valmistama, mutta Lord Zeddin herättämä robottikalkkunahirviö. Turkey Jerk pystyi ampumaan säteitä. Tuhoutui voimakanuunalla.[105]
  • Mondo the Magician (äänenä toimi Mike Reynolds) - Mondo the Magician oli hahmo kirjassa "Grumble the Magic Elf". Hänen sanottiin olleen Rita Repulsan vanha ystävä. Tuhoutui Thunder Megazordilla.[105]
  • Needlenose - Lord Zeddin luoma kaktusta muistuttanut hirviö, jonka hän loi Tommyn Kimberlylle lahjana antamasta harvinaisesta kaktuksesta. Sillä oli halvaannuttavia piikkejä. Tuhoutui Mega Tigerzordilla.[106]
  • Vase Face (äänenä toimi Brianne Siddall) - Lord Zeddin luoma hirviö, jonka hän loi Tommyn käsityötunnilla tekemästä vaasista. Tuhoutui Thunder Megazordilla.[107]

Kolmas tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmannella tuotantokaudella hirviöt loi Finster ja Lord Zedd.[38] Kauden hirviöt otettiin Super Sentai -sarjasta Ninja Sentai Kakuranger. Lord Zedd ja Rita Repulsa kasvattivat hirviöt yhdessä laittamalla sauvansa ristiin, jonka jälkeen niiden energiat yhdessä suurensivat hirviöt. Tässä artikkelissa myös minisarjassa Mighty Morphin Alien Rangers esiintyneet hirviöt lasketaan kuuluneeksi kolmannen tuotantokauden hirviöihin.

  • Repellator (äänenä toimi Michael McConnohie) - Finsterin luoma hirviö. Se oli muokattu Silver Hornsista, joka oli värjätty uudelleen ja jolle oli lisätty kieli. Tuhoutui Tigerzordin soturimuodolla ja Thunder Megazordilla.[108]
  • Vampirus - Rito Revolto toi saapuessaan tämän hirviön munan kuupalatsiin. Myöhemmin munasta kuoriutui Vampirus niminen vampyyrihirviö. Sen tuhosivat Ninjor ja Ninja Mega Falconzord.[109]
  • Artistmole - Oli jyrsijää muistuttanut hirviö, joka luotiin Finsterin unikoneella Kimberlyn unesta. Todellisuuteen päästyään se imi rangereista heidän värinsä. Sen tuhosi Ninjor ja Ninja Mega Falconzord.[110]
  • Lanterra (äänenä toimi Mike Reynolds ensimmäisellä kerralla, Brian Tahash kolmannella kerralla) - Lord Zedd loi tämän hirviön paperisesta lyhdystä. Sen tuhosivat Ninjor ja Ninja Mega Falconzord.[111]
  • Marvo the Meanie (äänenä toimi Robert Zachar) - Riton luoma haltijamainen/sienimäinen hirviö, jonka hän loi vahingossa Mr. Wiltonista Lord Zeddin sauvalla. Tuhoutui Ape Ninjazordilla.[112]
  • Centiback (äänenä toimi Brad Orchard) - Finsterin tuhatjalkaisesta ja amerikkalaisesta jalkapallosta vahingossa muodostunut hirviö. Se muutti uhrejaan amerikkalaisiksi jalkapalloiksi. Sen tuhosivat Ninjor ja Ninja Mega Falconzord.[113]
  • Hate Master (äänenä toimi Michael Sorich) - Lord Zeddin ja Ritan luoma riimitellen puhunut ja taikomaan pystynyt hirviö, jonka he loivat Finsterin pahoista siemenistä. Squattin keräämän hiekan avulla Hate Master lumosi kaikki rangerit Aishaa lukuun ottamatta vihaamaan kaikkea ympärillään. Sen tuhosivat Titanus, Falconzord ja viisi Ninjazordia.[114]
  • Face Stealer (äänenä toimi Scott Page-Pagter) - Muinainen kahmalainen vaasiin vangittu hirviö, joka pystyi varastamaan ihmisten kasvoja. Tuhoutui Ninja Ultrazordilla.[12]
  • Miss Chief (äänenä toimi Richard Epcar toisella kerralla) - Finsterin luoma rakkaus-teemainen hirviö, joka sai rakkauskoneensa avulla uhrinsa rakastumaan. Tuhoutui Ninja Mega Falconzordilla.[15]
  • Katastrophe (äänenä toimi Catherine Sutherland) - Rita loi tämän hirviön Katherinen kissamuodosta. Hirviö yhdisteli kissan ja ketun ominaisuuksia. Sen tuhosivat Ninjor ja Ninja Mega Falconzord.[115]
  • Incisorator (äänenä toimi Oliver Page ensimmäisellä kerralla, Richard Epcar toisella kerralla) - Lord Zeddin luoma hirviö, joka käytti aseenaan sauvaa.[116]
  • See Monster (äänenä toimi Brian Tahash) - Finsterin luoma hirviö. Sillä oli takkinsa alla silmiä, joilla se sai hämmennystä aikaan. Tuhoutui Shogun Megazordilla.[117]
  • Crabbie Cabbie (äänenä toimi Michael Sorich) - Lord Zeddin luoma keltaista taksiautoa muistuttanut hirviö, jonka hän loi Finsterin valmistamalla koneella taksiautosta, jossa Kimberly, Bulk ja Skull olivat sisällä. Tuhoutui Shogunzordeilla.[118]
  • Garbage Mouth (äänenä toimi Matt K. Miller) - Finsterin luoma roskakoria muistuttanut liskohirviö. Garbage Mouth pystyi lähettämään räjähtäviä energiapalloja vihollisiaan kohti. Tuhoutui Shogun Megazordilla.[119]
  • Ravenator (äänenä toimi Brad Orchard) - Finsterin luoma hirviö, joka oli käytännössä vain jaloilla kävellyt suuri suu. Tuhoutui Shogun Megazordilla.[120]
  • Brick Bully (äänenä toimi Richard Epcar ensimmäisellä kerralla, Brian Tahash toisella kerralla) - Ritan loi tämän hirviön vahingossa tiiliseinästä. Se muuttui vahvempaan muotoon syötyään tiiliä. Tuhoutui Sinisellä Shogunzordilla.[121]
  • Sinister Simian (äänenä toimi Brianne Siddall) - Lord Zedd loi tämän apinateemaisen hirviön Katherinen Kelly-simpanssista.[122]
  • Blue Globbor (äänenä toimi Eddie Frierson) - Master Vilen luoma energiaa imenyt limahirviö. Sen tuhosivat Ninjor ja Shogun Megazord.[27]
  • Dischordia - Dischordia oli Master Vilen käyttämä laulava hirviö. Master Vile vahvisti sen laulutaitoa, jonka avulla se pystyi ohjailemaan Power Rangereita. Tuhoutui Shogun Ultrazordilla.[28]
  • Professori Longnose (äänenä toimi Kirk Thornton) - Oli yksi Master Vilen kenraaleista. Master Vile kutsui sen taistelemaan Aquitarin Rangereita vastaan, kun se oli ensin valloittanut erään Pimeän Galaksin tähden. Tuhoutui Shogun Megazordilla.[31]
    • Professori Longnosea auttoi taistelussa: Crabbie Cabbie, See Monster, Garbage Mouth, Brick Bullyn jälkimmäinen muoto ja Parrot Top (kaikille hirviöille oli annettu tätä taistelua varten käytettäväksi uudet aseet).
  • Parrot Top (äänenä toimi Matt K. Miller) - Master Vilen kutsuma vihreä vesiteemainen hirviö. Se oli yksi hirviöistä, jotka valittiin auttamaan professori Longnosea. Sillä oli oikeana kätenään pitkä, kaareva, hopeinen terä. Jaloissa sillä oli suuret metalliset saappaat.[31]
  • Slotsky (äänenä toimi Jimmy Theodore) - Lord Zeddin luoma robottihirviö, jonka hän loi Billyn rikkoutuneesta koneesta. Tuhoutui Battleborgeilla.[123]
  • Erik ja Merrick - Lord Zeddin kutsumat kaksoset, joita kutsuttiin myös barbaarisiksi veljeksiksi. Tuhoutui Shogun Megazordilla.[124]
  • Bratboy (äänenä toimi Paul Schrier) - Lord Zedd ja Rita muuttivat nuoren Bulkin hirviöksi nimeltä Bratboy.[125]
  • Witchblade - Oli noita ja Lord Zeddin vanha ystävä. Tuhoutui Shogun Megazordilla.[126]
  • Arachnofiend (äänenä toimi Julie Maddalena) - Lord Zedd loi Arachofiendin Billyn autotallissa asuneesta hämähäkistä. Tuhoutui Shogun Megazordilla.[127]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. McCormick, Patricia S.. "Television; ... And a Parents' Guide to the Politics of Angel Grove", The New York Times, 1995-02-12. Luettu 22.10.2012. 
  2. a b Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Switching Places"
  3. a b Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Foul Play in the Sky"
  4. a b Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Calamity Kimberly"
  5. a b Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Rita's Seed of Evil"
  6. a b c Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "High Five"
  7. a b Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Power Ranger Punks"
  8. a b Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "The Trouble With Shellshock"
  9. a b Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Happy Birthday Zack"
  10. a b c d Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "The Mutiny: Part 1"
  11. a b Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "The Wedding I-III"
  12. a b Mighty Morphin Power Rangers: 3. tuotantokausi; "Final Face-Off"
  13. a b c Power Rangers Zeo: Jaksot 1-2; "A Zeo Beginning I-II"
  14. a b Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "The Mutiny I-III"
  15. a b Mighty Morphin Power Rangers: 3. tuotantokausi; "The Potion Notion"
  16. Power Rangers Zeo: Jakso 35; "Mondo's Last Stand"
  17. Power Rangers Zeo: Jakso 47; "Rangers of Two Worlds I"
  18. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Green with Evil III"
  19. a b c Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "A Star is Born"
  20. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Goldar's Vice Versa"
  21. a b Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Island of Illusion Part I"
  22. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Island of Illusion Part II"
  23. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Doomsday I-II"
  24. a b Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Return of the Green Ranger: Part 1"
  25. a b Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Return of the Green Ranger: Part 2"
  26. a b Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Return of the Green Ranger: Part 3"
  27. a b Mighty Morphin Power Rangers: 3. tuotantokausi; "Master Vile and the Metallic Armor I-III"
  28. a b Mighty Morphin Power Rangers: 3. tuotantokausi; "The Sound of Dischordia"
  29. Mighty Morphin Power Rangers: 3. tuotantokausi; "Rangers in Reverse"
  30. Mighty Morphin Alien Rangers; "Alien Rangers of Aquitar I"
  31. a b c Mighty Morphin Alien Rangers: Jakso 2; "Alien Rangers of Aquitar II"
  32. Mighty Morphin Alien Rangers: Jakso 8; "Sowing The Seeds Of Evil"
  33. Mighty Morphin Alien Rangers: Jaksot 9-10; "Hogday Afternoon I-II"
  34. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Enter... The Lizzinator"
  35. "Hooked On Power", Sun Sentinel. Luettu 2010-08-30. Archived from the original on 2012-03-30. 
  36. a b Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Life's a Masquerade"
  37. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Gung Ho!"
  38. a b c Power Rangers: From Mighty Morphin to Lost Galaxy - Time Life (englanniksi)
  39. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Teamwork"
  40. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "A Pressing Engagement"
  41. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Different Drum"
  42. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Food Fight"
  43. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Big Sisters"
  44. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "I, Eye Guy"
  45. a b c d e f Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "The Wedding III"
  46. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "For Whom the Bell Trolls"
  47. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "No Clowning Around"
  48. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Peace, Love, and Woe"
  49. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Dark Warrior"
  50. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Itsy Bitsy Spider"
  51. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "The Spit Flower"
  52. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "The Rockstar"
  53. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "The Yolk's On You"
  54. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "The Green Candle I-II"
  55. a b Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Birds of a Feather"
  56. a b c Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "The Ninja Encounter II-III"
  57. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Clean-Up Club"
  58. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "A Bad Reflection on You"
  59. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Something Fishy"
  60. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Lions and Blizzards"
  61. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "To Flea or Not to Flea"
  62. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Reign of the Jellyfish"
  63. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Plague of the Mantis"
  64. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Return of an Old Friend I-II"
  65. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Grumble Bee"
  66. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Two Heads are Better Than One"
  67. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Fowl Play"
  68. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Trick or Treat"
  69. a b c Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Zedd's Monster Mash"
  70. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Second Chance"
  71. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "On Fins and Needles"
  72. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Enter...The Lizzinator"
  73. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Football Season"
  74. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "Mighty Morphin Mutants"
  75. Mighty Morphin Power Rangers: 1. tuotantokausi; "An Oyster Stew"
  76. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "The Wanna-Be Ranger"
  77. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Putty on the Brain"
  78. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Bloom of Doom"
  79. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "The Green Dream"
  80. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "The Power Stealer"
  81. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Beetle Invasion"
  82. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Welcome to Venus Island"
  83. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "The Song of Guitardo"
  84. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Green No More I-II"
  85. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Missing Green"
  86. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Orchestral Maneuvers in the Park"
  87. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Beauty and the Beast"
  88. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "White Light I-II"
  89. a b Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Two For One"
  90. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Opposites Attract"
  91. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "A Monster of Global Proportions"
  92. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Zedd Waves"
  93. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "The Power Transfer: Part 2"
  94. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Mirror of Regret"
  95. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "When is a Ranger Not a Ranger?"
  96. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Rocky Just Wants to Have Fun"
  97. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Lights, Camera, Action"
  98. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Where There's Smoke, There's Fire"
  99. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Scavenger Hunt"
  100. a b Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "The Great Bookala Escape"
  101. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Forever Friends"
  102. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "A Reel Fish Story"
  103. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Rangers Back in Time I-II"
  104. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Storybook Rangers I"
  105. a b Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Storybook Rangers II"
  106. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Wild West Rangers I-II"
  107. Mighty Morphin Power Rangers: 2. tuotantokausi; "Blue Ranger Gone Bad"
  108. Mighty Morphin Power Rangers: 3. tuotantokausi; "A Friend in Need II-III"
  109. Mighty Morphin Power Rangers: 3. tuotantokausi; "Ninja Quest I-IV"
  110. Mighty Morphin Power Rangers: 3. tuotantokausi; "A Brush With Destiny"
  111. Mighty Morphin Power Rangers: 3. tuotantokausi; "Passing the Lantern"
  112. Mighty Morphin Power Rangers: 3. tuotantokausi; "Wizard For a Day"
  113. Mighty Morphin Power Rangers: 3. tuotantokausi; "Fourth Down and Long"
  114. Mighty Morphin Power Rangers: 3. tuotantokausi; "Stop the Hate Master I-II"
  115. Mighty Morphin Power Rangers: 3. tuotantokausi; "A Ranger Catastrophe, Part 2"
  116. Mighty Morphin Power Rangers: 3. tuotantokausi; "Changing of the Zords, Part 2"
  117. Mighty Morphin Power Rangers: 3. tuotantokausi; "Changing of the Zords, Part 3"
  118. Mighty Morphin Power Rangers: 3. tuotantokausi; "Follow That Cab!"
  119. Mighty Morphin Power Rangers: 3. tuotantokausi; "A Different Shade of Pink, Part 2"
  120. Mighty Morphin Power Rangers: 3. tuotantokausi; "Rita's Pita"
  121. Mighty Morphin Power Rangers: 3. tuotantokausi; "Another Brick in the Wall"
  122. Mighty Morphin Power Rangers: 3. tuotantokausi; "A Chimp in Charge"
  123. Mighty Morphin Alien Rangers; "Climb Every Fountain"
  124. Mighty Morphin Alien Rangers; "The Alien Trap"
  125. Mighty Morphin Alien Rangers; "Attack of the 60's Bulk"
  126. Mighty Morphin Alien Rangers; "Water You Thinking?"
  127. Mighty Morphin Alien Rangers; "Along Came a Spider"

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisen tuotantokauden hirviöt (RangerCentral) Toisen tuotantokauden hirviöt (RangerCentral) Kolmannen tuotantokauden hirviöt (RangerCentral)