Luettelo Michael Jacksonin ja The Jackson 5:n konserttikiertueista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Michael Jackson vuonna 1988.

Tämä on luettelo Michael Jacksonin ja The Jackson 5:n konserttikiertueista. The Jackson 5 oli yhdysvaltalainen yhtye, johon kuului tunnettu poptähti Michael Jackson. Yhtyeen ensimmäinen kiertue oli vuonna 1970 ja viimeinen kiertue vuonna 1984.

Michael Jackson aloitti ensimmäisen soolokiertueensa vuonna 1987. Hänen viimeiseksi soolokiertueeksi jäi vuosina 1996-1997 kestänyt HIStory World Tour. Michael Jacksonin oli tarkoitus tehdä 50 konserttia Lontoossa usean vuoden tauon jälkeen, mutta hän menehtyi sydämenpysähdykseen 25. kesäkuuta 2009.

Kiertueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Jackson 5[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Kiertue Kesto Konserttien
lukumäärä
1970 The Jackson 5 First National Tour 9. lokakuuta 1970 – Joulukuu 1970 (Yhdysvallat)
14
The Jackson 5-yhtyeen ensimmäinen kiertue. Yksi konsertti, Buffalo, New York, jouduttiin peruuttamaan, sillä Michael Jackson sai tappouhkauksia.
1971 The Jackson 5 Second National Tour 1971 puoliväli – 12. syyskuuta 1971 (Yhdysvallat)
42
The Jackson 5-yhtyeen toinen kiertue.
1971 The Jackson 5 US Tour Joulukuu 1971 – Tammikuu 1972 (Yhdysvallat)
50
Yhtyeen kolmas kiertue.
1972 The Jackson 5 European Tour Marraskuu 1972 (Eurooppa)
8
Yhtye rikkoi The Beatles-yhtyeen ennätyksen kyseisellä kiertueella. Yhtye esiintyi kiertueella kuningataräiti Elisabetille.
1973 The Jackson 5 World Tour Maaliskuu 1973 – Helmikuu 1975 (Maailmanlaajuinen)
n. 180
Yhtye kävi kiertueella esiintymässä Japanissa, Havaijilla, Isossa-Britanniassa, Etelä-Amerikassa, Hong Kongissa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Filippiineillä.
1976 The Jackson 5 Final Tour Helmikuu 1976 (Filippiinit)
6
Yhtyeen viimeinen kiertue Motown Recordsin vanhalla nimellä.

The Jacksons[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Kiertue Kesto Konserttien
lukumäärä
1977 European Tour Toukokuu 1977 (Eurooppa)
?
The Jacksons-yhtye esiintyi kiertueella Ranskassa, Saksassa, Hollannissa ja Isossa-Britanniassa. Kiertueella yhtye esiintyi Elisabet II:lle.
1978 Interim Tour Tammikuu 1978 (Yhdysvallat ja Eurooppa)
?
The Jacksons-yhtyeen väliaikainen kiertue Euroopassa ja Yhdysvalloissa.
1979 Destiny Tour 22. tammikuuta 1979 – 26. syyskuuta 1979 (Maailmanlaajuinen)
123
Yhtye kiersi 80:ssä Yhdysvaltain kaupungissa ja esiintyi useita kertoja Ranskassa, Hollannissa, Sveitsissa, Keniassa ja Isossa-Britanniassa. Useita konsertteja jouduttiin peruuttamaan, koska Michael Jackson sairastui flunssaan.
1981 Triumph Tour 9. heinäkuuta 1981 – 26. syyskuuta 1981 (Yhdysvallat)
39
Kiertueesta tuli yksi The Jacksons-yhtyeen menestyneimmistä.
1984 Victory Tour 6. heinäkuuta 1984 – 9. joulukuuta 1984 (Yhdysvallat ja Canada)
55
Victory-kiertue alkoi pian Victory-albumin julkaisun jälkeen. Kiertue käsitti 55 konserttia ja sen näki yli 2 miljoonaa ihmistä. Victory oli The Jacksons-yhtyeen viimeinen kiertue.

Michael Jackson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Kiertue Kesto Konserttien
lukumäärä
1987 Bad World Tour 12. syyskuuta 1987 – 24. lokakuuta 1987 (Japani)
13. marraskuuta 1987 – 28. marraskuuta 1987 (Australia)
23. helmikuuta 1988 – 6. toukokuuta 1988 (Pohjois-Amerikka)
24. toukokuuta 1988 – 11. syyskuuta 1988 (Eurooppa)
26. syyskuuta 1988 – 11. marraskuuta 1988 (Pohjois-Amerikka)
9. joulukuuta 1988 – 26. joulukuuta 1988 (Japani)
16. tammikuuta 1989 – 27. tammikuuta 1989 (Pohjois-Amerikka)
123
Bad World Tour oli Michael Jacksonin ensimmäinen soolokiertue. 16 kuukautta kestänyt kiertue käsitti 15 eri maata, 4 maanosaa, 123 konserttia ja noin 4,4 miljoonaa katsojaa. Bad Tour oli tuotollisesti menestynein kiertue. Tämän ennätyksen kuitenkin rikkoi myöhemmin Dangerous World Tour ja myöhemmin uudestaan HIStory World Tour.
1992 Dangerous World Tour 27. kesäkuuta 1992 – 1. lokakuuta 1992 (Europe)
12. joulukuuta 1992 – 11. syyskuuta 1993 (Asia)
15. syyskuuta 1993 – 11. marraskuuta 1993 (Pohjois-Amerikka, Etelä-Amerikka ja Aasia)
69
Dangerous World Tour käsitti 69 konserttia maailmanlaajuisesti ja 3,5-3,9 miljoonaa katsojaa. Kaikki kiertuetulot Jackson lahjoitti omalle Heal The World Foundationille sekä muille hyväntekeväisyysjärjestöille. Kiertueen oli tarkoitus vielä jatkua, mutta Mexico Cityssä pidetyn viimeisten 5 konsertin jälkeen Jackson perui loppukiertueen vedoten sairauteen. Kiertueesta on julkaistu virallinen DVD Michael Jackson – Live in Bucharest: The Dangerous Tour.
1996 HIStory World Tour 7. syyskuuta 1996 – 4. tammikuuta 1997 (Maailmanlaajuinen)
31. toukokuuta 1997 – 15. lokakuuta 1997 (Eurooppa ja Afrikka)
82
HIStory World Tour käsitti yhteensä 35 maata 5 eri maanosassa, 56 kaupunkia, 82 konserttia ja noin 4,5 miljoonaa katsojaa. Tällä kiertueella Jackson kävi myös Suomessa. Helsingin Olympiastadionilla tehdyt kaksi konserttia keräsivät yhteensä 87 000 katsojaa. Ensimmäinen konsertti, 24. elokuuta 1997, oli loppuunmyyty päivässä. Ensimmäinen konsertti myös taltioitiin ja näytettiin myöhemmin MTV3-kanavalla.

Suunniteltu konserttisarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Kiertue Kesto Konserttien
lukumäärä
2009 This Is It 13. heinäkuuta 2009 – 6. maaliskuuta 2010 (Lontoo)
50
Jackson viimeisteli ennen kuolemaansa 50 konsertin sarjaa Lontoon O2-areenalla. Konserttisarja rikkoi lipunmyynnin ennätyksiä.

Konsertit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Konsertti Huomautettavaa
1996 The Royal Concert Ilmainen Bruneissa pidetty konsertti Brunein sulttaanin kunniaksi. Konserttiin osallistui 60 000 katsojaa.
1999 Michael Jackson & Friends Jacksonin järjestämä kahden hyväntekeväisyyskonsertin kattava sarja. Ensimmäinen konsertti pidettiin Koreassa ja jälkimmäinen Saksassa.
2001 Michael Jackson: 30th Anniversary Celebration: The Solo Years Kaksi konserttia pidettiin Madison Square Gardenissa Jacksonin 30-vuotisen soolouran kunniaksi. Jackson esiintyi yhdessä veljiensä kanssa ensimmäistä kertaa sitten Victory Tour -kiertueen.
2001 United We Stand: What More Can I Give Jacksonin järjestämä hyväntekeväisyyskonsertti, joka pidettiin RFK Stadiumilla.

Cirque du Soleil[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Kiertue Kesto Konserttien
lukumäärä
2011 Michael Jackson The Immortal World Tour Alkaa syksyllä 2011 (Pohjois-Amerikka)
?
Michael Jackson The Immortal World Tour on Cirque du Soleilin pitämä kiertueshow, joka alkaa syksyllä 2011 Pohjois-Amerikassa. Show tulee painottumaan Michael Jacksonin tunnetuiksi tekemiin tanssilikkeisiin sekä musiikkiin. Show'n toinen osa nähdään Las Vegasissa loppuvuodesta 2012. Se tulee olemaan kiertueshow'ta enemmän teatraalisempi, korostaen teknologiaa ja 3D-grafiikkaa.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Jackson 5[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Esiintyminen Esitetyt kappaleet
1969 Miss Black America Pageant It's Your Thing
1969 The Hollywood Palace Special Sing A Simple Song, Can You Remember, I Want You Back, There Was a Time
1969 The Ed Sullivan Show Stand!, Who's Lovin' You, I Want You Back
1970 Andy Williams Show I Want You Back
1969 Miss Black America Pageant It's Your Thing
1970 Andy Williams Show I Want You Back
1970 American Bandstand I Want You Back, ABC, Zip A Dee Doo Dah / There Was A Time
1970 The Ed Sullivan Show Medley: I Want You Back / ABC, The Love You Save
1970 Jim Nabors Show The Love You Save, I'll Be There, Let It Be / Shortnin' Bread
1970 Glen Campbell Good Time Hour  ?
1971 The Stephanie Edwards Show Never Can Say Goodbye
1970 Andy Williams Show I Want You Back
1971 Diana ! Medley: Mama's Pearl/Walk On/The Love You Save, I'll Be There, Feelin' Alright
1971 Goin' Back to Indiana Useita
1971 Flip Wilson Show Medley: I Want You Back / ABC / The Love You Save, Never Can Say Goodbye
1972 Hellzapoppin' Sugar Daddy, Got To Be There
1972 American Bandstand Rockin' Robin, Ben, I Wanna Be Where You Are, Lookin' Through The Windows
1972 The Sonny and Cher Comedy Hour Lookin' Through The Windows, Ben
1972 The Flip Wilson Show Ain't Nothing Like The Real Thing
1972 Soul Train That's How Love Goes, I Want You Back, Corner Of The Sky, Daddy's Home, Lookin' Through The Windows
1972 The Jackson 5 Show I Want You Back, Ben, Daydreamer, Medley: ABC, I'll Be There, The Love You Save, Never Can Say Goodbye
1972 Top of The Pops (UK) Lookin' Through The Windows, Rockin' Robin
1972 Royal Variety Show (UK) Lookin' Through The Windows, Rockin' Robin
1973 The Oscars Ben
1972 Hellzapoppin' Sugar Daddy, Got To Be There
1973 Soul Train Dancing Machine, Get It Together, You're In Good Hands, With a Child's Heart, Don't Say Goodbye Again
1974 Bob Hope Special Dancing Machine, Get It Together
1974 One More Time Get It Together, Medley: I Want You Back/ABC/I'll Be There/Ben/Daddy's Home/Never Can Say Goodbye/The Love You Save, Medley: Up a Lazy River/Opus One (with the Mills Brothers)
1974 The Sonny and Cher Comedy Hour Dancing Machine
1974 Grammy Awards ?
1974 Free to Be... You and Me When I Grow Up (duet with Michael and Roberta Flack)
1974 Carol Burnett Dancing Machine, This Old Man, ABC
1974 The Mike Douglas Show It's Too Late To Change The Time, Dancing Machine
1974 Tonight Show Let It Be, Never Can Say Goodbye, Dancing Machine
1974 Merv Griffin Show It's Too Late To Change The Time, Dancing Machine
1974 Sandy in Disneyland I Want You Back, ABC
1974 Tonight Show Dancing Machine, Medley: "Killing Me Softly with His Song/By the Time I Get To Phoenix/Danny Boy"
1974 Jerry Lewis Telethon Dancing Machine
1974 Merv Griffin Show Dancing Machine
1974 Sonny Comedy Revue The Life Of The Party
1974 Soul Train Whatever You Got I Want, What You Don't Know, If I Don't Love You This Way
1974 Tonight Show It's Too Late To Change The Time, Dancing Machine
1975 Carol Burnett Show The Life Of The Party
1975 Cher Show I Am Love, Medley: I Want You Back / I'll Be There / Never Can Say Goodbye / The Love You Save / Dancing Machine
1975 American Bandstand Dancing Machine, Moving Violation, Just A Little Bit Of You
1975 Soul Train Forever Came Today, All I Do Is Think Of You, One Day In Your Life, Just A Little Bit Of You, We´ve Got Forever
1975 The Dinah Shore Show Moving Violation, Forever Came Today, Love Is Strange, One Day In Your Life, You Are My Sunshine, Dreamer, De De Doo, We're Almost There

The Jacksons[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Esiintyminen Esitetyt kappaleet
1976 The Carol Burnett Show Forever Came Today
1976 Bozo Awards ?
1976  ? Enjoy Yourself
1976 Freddie Prinze show ?
1977  ? Get Happy
1977 American Music Awards Good times
1977 Musikladen Enjoy Yourself, Keep on Dancing, Dreamer
1977 N°1 Keep on Dancing
1977 TopPop Think Happy, Show You The Way To Go
1977 Top of the Pops Show You the Way to Go
1978 TopPop Shake Your Body (Down to the Ground)
1978  ? Destiny
1978 Soul Train Push Me Away, Things I Do For You, Shake Your Body (Down To The Ground)
1979 Aplauso Goin' Places, Destiny, Blame it On the Boogie, Shake Your Body (Down to the Ground)
1979 Best of Midnight Special Shake Your Body (Down to the Ground)
1979  ? Shake Your Body (Down to the Ground)
1979  ? Destiny
1983 Motown 25: Yesterday, Today, Forever I Want You Back, The Love You Save, Never Can Say Goodbye, I'll Be There

Michael Jackson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Esiintyminen Esitetyt kappaleet
1973 Academy Awards Ben
1980 UNICEF Benefit Concert Rock with You
1981 The Diana Ross Special Rock with You, Ease On Down The Road
1983 Motown 25: Yesterday, Today, Forever Billie Jean
1983 Beverly Theater James Brown Tribute
1986 American Music Awards We Are the World
1988 Grammy Awards The Way You Make Me Feel, Man in the Mirror
1990 Sammy Davis, Jr. 60th Anniversary Celebration You Were There
1991 MTV's 10th Anniversary Special Black or White, Will You Be There
1992 Bill Clinton's Gala We Are the World
1993 Inauguration of Bill Clinton Gone Too Soon, Heal the World
1993 Super Bowl XXVII Jam, Billie Jean, Black or White, Heal the World
1993 American Music Awards Dangerous
1993 Soul Train Music Awards Remember the Time
1993 NAACP Image Awards Will You Be There
1995 Wetten, dass..? Dangerous, Earth Song
1995 MTV Video Music Awards Medley: "Don't Stop 'til You Get Enough" / "The Way You Make Me Feel" / "Scream" / "Beat It" / "Black or White" / "Billie Jean", Dangerous, You Are Not Alone
1995 Soul Train Music Awards Dangerous, You Are Not Alone
1995 BET Awards You Are Not Alone
1996 World Music Awards Earth Song
1996 Brit Awards Earth Song
1997 Elizabeth Taylor 65th Birthday Celebration Elisabeth, I love you
2001 MTV Video Music Awards 'N Sync & Michael Jackson - Break Dance
2002 American Bandstand's 50th Anniversary Celebration Dangerous
2002 A Night at the Apollo Dangerous, Black or White, Heal the World
2003 BET Awards James Brown Tribute
2006 World Music Awards We Are the World

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Brooks, Darren (2002). Michael Jackson: An Exceptional Journey. Chrome Dreams. ISBN 1842401785.