Luettelo Linkin Parkin saamista palkinnoista ja ehdokkuuksista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Linkin Park on yhdysvaltalainen rock-yhtye. Sen perustivat Mike Shinoda (laulu ja kitara), Brad Delson (kitara) ja Rob Bourdon (rummut) Agoura Hillsissä, Kaliforniassa vuonna 1996. Joe Hahn ja Dave Farrell liittyivät yhtyeeseen myöhemmin, ja vuonna 1999 Chester Benningtonista tuli yhtyeen laulaja.[1][2]

Linkin Parkin albumeita on myyty maailmanlaajuisesti yli 50 miljoonaa kappaletta, ja se on voittanut kaksi Grammy-palkintoa singleistä "Crawling" ja "Numb/Encore".[3][4] Yhtye on saavuttanut kymmenen ykkössingleä Billboardin Alternative Songs -listalla,[5] ja on toinen yhtye listan historiassa, jolla on ollut kolme tai enemmän kappaleita listalla yli kymmenen viikon ajan.[6]

American Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2003 Linkin Park Favorite Alternative Artist Ehdokkuus
Favorite Pop/Rock Band, Duo, or Group Ehdokkuus
2003
(marraskuu)
Linkin Park Favorite Alternative Artist Voitti
2004 Linkin Park Favorite Alternative Artist Voitti
2007 Linkin Park Favorite Alternative Artist Voitti
Favorite Pop/Rock Band, Duo, or Group Ehdokkuus
Minutes To Midnight Favorite Pop/Rock Album Ehdokkuus
2008 Linkin Park Favorite Alternative Artist Voitti
2012 Linkin Park Favorite Alternative Artist Voitti

Billboard Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2001 Linkin Park Modern Rock Artist Of The Year Voitti
Rock Artist of the Year Ehdokkuus
New Artist Of The Year Ehdokkuus
2002 Linkin Park Duo Or Group Artist Of The Year Ehdokkuus
"In the End" Modern Rock Track Of The Year Ehdokkuus
2003 Linkin Park Duo Or Group Artist Of The Year Ehdokkuus
Modern Rock Artist Of The Year Ehdokkuus
2004 Linkin Park Duo Or Group Artist Of The Year Ehdokkuus
2011 Linkin Park Top Duo/Group Ehdokkuus
Top Rock Artist Ehdokkuus
Top Alternative Artist Ehdokkuus
A Thousand Suns Top Rock Album Ehdokkuus
Top Alternative Album Ehdokkuus
"Waiting for the End'" Top Alternative Song Ehdokkuus

Grammy Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2002 "Crawling" Best Hard Rock Performance Voitti
Hybrid Theory Best Rock Album Ehdokkuus
Linkin Park Best New Artist Ehdokkuus
2003 "Session" Best Rock Instrumental Performance Ehdokkuus
2006 "Numb/Encore" (with Jay-Z) Best Rap/Sung Collaboration Voitti
2010 "What I've Done" (Road To Revolution: Live At Milton Keynes) Best Hard Rock Performance Ehdokkuus

MTV Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MTV Europe Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2002 Linkin Park Best Hard Rock Voitti
Best Group Voitti
2003 Linkin Park Best Rock Ehdokkuus
2004 Linkin Park Best Rock Voitti
2007 Linkin Park Best Band Voitti
Rock Out Ehdokkuus
Minutes To Midnight Album of the Year Ehdokkuus
2008 Linkin Park Rock Out Ehdokkuus
Headliner Ehdokkuus
2009 Linkin Park Best Rock Ehdokkuus
Best World Stage Performance Voitti
2010 Linkin Park Best Live Act Voitti
Best Rock Ehdokkuus
2011 Linkin Park Best Rock Voitti
Best World Stage Performance Ehdokkuus
2012 Linkin Park Best Rock Voitti
Best North American Act Ehdokkuus

MTV Video Music Brazil[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2002 "In the End" Best International Video Voitti
2003 "Somewhere I Belong" Best International Video Voitti
2004 "Numb" Best International Video Voitti
2005 "Jigga What"/"Faint" (with Jay-Z) Best International Video Ehdokkuus

MTV Asia Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2002 Linkin Park Favorite Breakthrough Artist Voitti
Favorite Rock Act Ehdokkuus
2003 "Pts.OF.Athrty" Favorite Video Voitti
Linkin Park Favorite Rock Act Voitti
2004 "Somewhere I Belong" Favorite Video Voitti
Linkin Park Favorite Rock Act Voitti
2008 Linkin Park Favorite International Artist of Asia Voitti
Bring Da House Down Ehdokkuus

MTV Video Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2001 "Crawling" Best Direction in a Video Ehdokkuus
Best Rock Video Ehdokkuus
2002 "In the End" Best Rock Video Voitti
Video of the Year Ehdokkuus
Best Group Video Ehdokkuus
2003 "Somewhere I Belong" Best Rock Video Voitti
2004 "Breaking the Habit" Viewer's Choice Award Voitti
Best Rock Video Ehdokkuus
2007 "What I've Done" Best Editing in a Video Ehdokkuus
Best Director Ehdokkuus
Linkin Park Best Group Ehdokkuus
2008 "Shadow of the Day" Best Rock Video Voitti
Best Direction Ehdokkuus
"Bleed It Out" Best Special Effects Ehdokkuus
2011 "Waiting for the End" Best Special Effects Ehdokkuus
2012 "Burn It Down" Best Rock Video Ehdokkuus
Best Visual Effects Ehdokkuus

MTV Video Music Awards Japan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2002 Linkin Park Best New Artist Ehdokkuus
2004 Somewhere I Belong Best Rock Video Ehdokkuus
Meteora Album of the Year Ehdokkuus
2005 Breaking the Habit Best Group Video Voitti
"Numb/Encore" (with Jay-Z) Best Collaboration Voitti
Breaking the Habit Best Rock Video Ehdokkuus
2008 "What I've Done" Best Rock Video Ehdokkuus
Best Video from a Film Ehdokkuus
2011 A Thousand Suns Album of the Year Ehdokkuus
"The Catalyst" Best Group Video Ehdokkuus
Best Rock Video Ehdokkuus
2013 Living Things Album of the Year Ehdokkuus

Los Premios MTV Latinoamérica[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2002 Linkin Park Best New Artist — International Ehdokkuus
Best Rock Artist — International Ehdokkuus
2003 Linkin Park Best Rock Artist — International Ehdokkuus
2009 Linkin Park Best Rock Artist — International Ehdokkuus

MTV Fan Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2011 "The Catalyst" Best Group Video Ehdokkuus
Linkin Park Best Group Ehdokkuus

mtvU Woodie Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2007 Linkin Park The Good Woodie Ehdokkuus
"What I've Done" Viral Woodie Ehdokkuus

MTV Game Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2011 "Blackout" Best Song In A Video Game (FIFA 11) Voitti

O Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2013 "Lost in the Echo" Best Interactive Video Voitti

Echo Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2002 Linkin Park International Newcomer Of The Year Ehdokkuus
International Artist\Group Of The Year Voitti
2003 Linkin Park International Artist\Group Of The Year Ehdokkuus
2004 Linkin Park International Artist\Group Of The Year Ehdokkuus
International Group Of The Year Ehdokkuus
2008 Minutes to Midnight International\National Album Of The Year Ehdokkuus
Linkin Park International Group Of The Year Voitti
2011 Linkin Park (for A Thousand Suns) Best International Rock\Alternative Group Voitti
2013 Linkin Park Best International Rock\Alternative Group Voitti

Nickelodeon Kids' Choice Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2008 Linkin Park Paras yhtye Ehdokkuus
2009 Paras yhtye Ehdokkuus
2010 Paras yhtye Ehdokkuus

MuchMusic Video Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2004 "Numb" People's Choice: Favourite International Group Voitti
2008 "Bleed It Out" Best International Group Video Voitti

International Dance Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2005 "Numb/Encore" (Shared with jay-Z) Best Alternative/Rock Dance Track Ehdokkuus
2011 "The Catalyst" (remix) Best Alternative/Rock Dance Track Ehdokkuus

People's Choice Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2008 "What I've Done" Favorite Song from a Soundtrack: Transformers: The Album Ehdokkuus
2011 Linkin Park Favorite Rock Band Ehdokkuus
2012 Linkin Park Favorite Band Ehdokkuus
2013 Linkin Park Favorite Band Ehdokkuus

Radio Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2004 Linkin Park Artist of the Year: Rock Radio Voitti
"Numb" Song of the Year: Rock Alternative Radio Voitti
2005 Linkin Park Artist of the Year/ Alternative and Active Rock Radio Ehdokkuus

Kerrang! Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2001 Linkin Park Best International Newcomer Voitti
Best Band In the World Ehdokkuus
"Crawling" Best Single Ehdokkuus
2003 Linkin Park Best International Act Voitti
"Faint" Best Single Ehdokkuus
2004 "Breaking the Habit" Best Single Ehdokkuus
2007 "What I've Done" Best Video Ehdokkuus
2009 Linkin Park Classic Songwriter Award Voitti

Planeta Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2007 Linkin Park Group of the Year Voitti
Rock Artist of the Year Ehdokkuus
"What I've Done" The Megaplaneta of the Year Ehdokkuus
Rock Song of the Year Ehdokkuus
"Bleed It Out" Rock Song of the Year Ehdokkuus
Best Male Vocal Interpretation (Chester Bennington / Mike Shinoda) Voitti

Spike TV Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Spike Guys' Choice Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2008 Linkin Park Ballsiest Band Voitti

Spike Video Game Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2012 "Castle of Glass" Best Song in a Game (Medal of Honor: Warfighter) Ehdokkuus

TMF Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2007 Linkin Park Best Rock Ehdokkuus
Minutes To Midnight Best Album Ehdokkuus

NRJ Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2008 Linkin Park International Group\Duo of the Year Ehdokkuus

Scream Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2009 "New Divide" Scream Song Of The Year Voitti

World Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2002 Linkin Park World's Best Selling Rock Group Voitti
2003 World's Best Selling Rock Group Voitti
2007 World's Best Selling Rock Group Voitti
2012 Linkin Park World's Best Group Ehdokkuus
World's Best Live Act Ehdokkuus
Living Things World's Best Album Ehdokkuus
"Burn It Down" World's Best Song Ehdokkuus
World's Best Video Ehdokkuus

Teen Choice Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2007 Linkin Park Choice Rock Group Ehdokkuus
"What I've Done" Choice Rock Track Ehdokkuus
2008 Linkin Park Choice Rock Group Ehdokkuus
"Shadow of the Day" Choice Rock Track Ehdokkuus
2009 Linkin Park Choice Rock Group Ehdokkuus
2011 Linkin Park Choice Rock Band Ehdokkuus
"Waiting for the End" Choice Rock Track Ehdokkuus
2012 Linkin Park Choice Rock Group Ehdokkuus

Rockbjörnen Award[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2001 "Hybrid Theory" The year's foreign album Voitti
Linkin Park The year's foreign group Voitti

BRIT Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2002 Linkin Park Best International Newcomer Ehdokkuus

XBOX Entertainment Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2013 Linkin Park Best Artist Ehdokkuus

Swedish Hit Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2002 Linkin Park Best Foreign Rock Voitti

Emma Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2001 Linkin Park Best Foreigner Artist of The Year Voitti

Mnet Asian Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2003 Linkin Park Best International Artist Voitti

IFPI Hong Kong Top Sales Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2003 Meteora Top 10 Best Selling Foreign Albums Voitti
2005 Collision Course (with Jay-Z) Top 10 Best Selling Foreign Albums Voitti
2007 Minutes to Midnight Top 10 Best Selling Foreign Albums Voitti

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. David Fricke: Linkin Park Biography 14.3.2002. Rolling Stone n°891. Viitattu 24.2.2011. (englanniksi)
  2. Andrew Leahey: Linkin Park Biography Allmusic.com. Viitattu 24.2.2011. (englanniksi)
  3. Lisa Verrico: Linkin Park 30.1.2008. The Times. Viitattu 7.3.2011. (englanniksi)
  4. Past Winners Search: Linkin Park Grammy.com. Viitattu 7.3.2011. (englanniksi)
  5. Gary Trust: Linkin Park Leaps To No. 1 On Alternative Songs 25.8.2010. Billboard.com. Viitattu 7.3.2011. (englanniksi)
  6. Gary Trust: Chart Beat Wednesday: Linkin Park, Eagles, Shakira 19.8.2009. Billboard.com. Viitattu 7.3.2011. (englanniksi)
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of awards and nominations received by Linkin Park