Luettelo Knallin ja sateenvarjon jaksoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Knallin ja sateenvarjon jaksoista. Luettelo on numeroitu Yleisradion äänitysjärjestyksen mukaan. Jakson 139 ja jaksot 146–170 Edward Taylor käsikirjoitti suoraan Ylelle eikä niitä käännetty alkuperäisjaksoista[1].

Osa Suomalainen nimi Ensilähetys Alkup.
osa
Alkuperäinen nimi Ohj
Kesto Yle[2] Lisätietoa tai toinen englanninkielinen nimi[3]
1 Päävoitto 15.12.1979 7.09 Just the Ticket RR 34 min 19
2 Hyvin menee 12.1.1980 5.01 A Rotten System S 37 min 19
3 Kruununjalokivet varmoissa käsissä 26.1.1980 8.07 Something of Value RR 43 min 18
4 Keinottelua huonekaluilla 9.2.1980 8.05 The Desk Job S 36 min 9
5 Mikä taulu 8.3.1980 5.02 A Brush With an Old Master RR 38 min 20
6 Sitruunoita 22.3.1980 5.04 A Sticky Business S 37 min 21
7 Soittakaa enemmän 5.4.1980 8.04 Sorry, Wrong Number RR 40 min 22
8 Rooli näytelmässä 1.7.1980 5.03 All Play and No Work S 39 min 21
9 Työryhmä 'Pelastakaa maanviljelys' 8.7.1980 8.06 Fowl Play RR 43 min 22
10 Pariisin kokous 15.7.1980 8.01 The Conference Trick S 34 min 23
11 Vaatimaton pikku viinipullo 22.7.1980 5.05 The Home-Brewed Non-Vintage Bomb RR 37 min 23
12 Torpedo arkin alla 29.7.1980 8.02 The Night We Crept into the Crypt S 35 min 24
13 Suuri väestölaskenta 5.8.1980 8.08 Taking Leave of Their Census RR 49 min 11
14 Ihan tavallinen päivä 12.8.1980 5.06 The Ship That Wagged Its Tail S 31 min 25
15 Poropeukalot Big Benissä 5.7.1981 13.03 Big Big Big Ben Bungle RR 41 min 10
16 Pötsihöttöä ja maksakakkaroita 12.7.1981 13.01 Mission Inedible S 35 min 27
17 Liukkaasti lääkärille 19.7.1981 12.06 A Turn for the Nurse RR 36 min 26
18 Taiteellinen hevosenleikki 26.7.1981 13.02 Horse Play RR 42 min
19 Ministeriö merihädässä 2.8.1981 13.04 A Motley Crew RR 48 min
20 Ihmeellinen vesitankki 9.8.1981 12.01 All Cisterns Go RR 39 min 27
21 Energiakriisi 16.8.1981 13.07 Take Your Pick RR 40 min 26
22 Töllötintöppäily 23.8.1981 13.05 Not on Your Telly RR 40 min 28
23 Lamm matkalla maineeseen 4.7.1982 13.06 One Way Only RR 43 min 25
24 Pulut pulassa 11.7.1982 1.03 Strictly for the Birds RR 34 min Birds of a Feather
25 Pandapaniikkia 18.7.1982 13.08 Claws RR 42 min 32
26 Reipas raparperiretki 25.7.1982 1.07 The Rhubarb Pirates S 43 min 32 The Country Caper
27 Viimeinen tahto vie miehen läpi harmaan kiven 1.8.1982 1.12 Problem in the Park S 39 min Where There's A Will
28 Joka toiselle kuoppaa kaivaa 22.8.1982 2.12 The Hole RR 33 min 28 Gone to Earth
29 Alas toitoi 5.9.1982 3.02 A Terrifying Weapon RR 39 min 33 Ban the Wotsit
30 Avaruustutkimustiedotuskeskustoimisto 5.6.1983 1.02 The Big Rocket S 35 min Watch this Space
31 Varsinaiset vaalit 12.6.1983 4.05 Up the Poll RR 35 min Local Politics
32 Anteeksi maalaisuuteni 26.6.1983 1.04 French Cricket S 37 min Pardon My French
33 Teillä tietymättömillä 10.7.1983 1.13 The End of the Road RR 36 min Traffic Diversions
34 Perästä kuuluu 17.7.1983 2.07 A Degrading Business S 38 min 29
35 Tapio tietää kaiken 24.7.1983 2.03 The Trouble with Cecil RR 33 min Computac Langer
36 Epäviisas siirto 31.7.1983 3.13 A Slight Case of Demolition RR 31 min An Unwise Move
37 Taikamatto 26.12.1983 1.09 The Magic Carpet RR & S 39 min 29 Ainoa Knallin ja sateenvarjon jakso, joka on nauhoitettu studioyleisön edessä.
38 Oikeat saappaat 17.6.1984 1.01 The Great Footwear Scandal RR 39 min Boots
39 Ministeriön miehet villissä lännessä 24.6.1984 4.08 The Fastest Brolly In The West S 35 min 15 The Magnificent Two
40 Kaavamainen kaavake 15.7.1984 1.08 A Matter of Form RR 35 min
41 Jokseenkin tärkeä henkilö 29.7.1984 1.06 Moderately Important Person S 37 min
42 Sinä vakooja 5.8.1984 1.10 The Spy in Black Pinstripe RR 42 min 33 Alkuperäisjaksosta on johdettu jakso 11.11 A Merry Dance, joka on suomeksi 103. Polskan pyörteissä.
43 Lammin harharetki 12.8.1984 4.09 Lamb Takes a Gambol S 35 min An Air of Resignation
44 Ministeriön miehet Etelämerellä 26.8.1984 1.11 Island in the Sun S 44 min
45 Ketjureaktio 11.6.1985 11.09 Chain Reaction RR 36 min
46 Poissa raiteilta 18.6.1985 12.04 Off the Rails S 33 min Alkuperäisjakso on johdettu jaksosta 2.6 Train Of Events, joka on suomeksi 98. Kummitusjuna.
47 Karhunpalvelus 25.6.1985 12.07 Seal of Office RR 35 min
48 Koneaivo koheltaa 2.7.1985 12.05 Penny Wise S 35 min
49 Energiaa etsimässä 9.7.1985 11.12 A Sense of Power RR 36 min
50 Villaa ylle 16.7.1985 11.05 Wool Over their Eyes S 37 min 10
51 Arvaamaton arvonlisävero 5.8.1985 11.06 This Vat and the Other RR 37 min 2
52 Kirje joulupukille 24.12.1985 3.03 The Post Office Pantomime RR 37 min 7 Christmas Crackers
53 Kaaos kanavalla 24.6.1986 4.06 Waterway to Go RR 35 min 16 Chaos on the Canal
54 Kyyditys New Yorkissa 1.7.1986 3.05 Bowler Hats and Submachine Guns S 32 min 4 Taken for a Ride
55 Perheetön pelikaani 8.7.1986 3.10 Getting the Bird RR 33 min 34 Birds on the Wing
56 Päin tähtiä 15.7.1986 4.11 Out of this World S 36 min 34 Reach for the Sky
57 Vaihtelu virkistää 22.7.1986 11.10 All Change RR 35 min
58 Huipulla tuulee 29.7.1986 10.07 Sky High RR 34 min 5
59 Sotaisa sotku 5.8.1986 4.01 The Battle of the River Thames S 34 min War Games. Johdettu jaksosta 1.5 The War With The Isle Of Wight, joka on suomeksi 135. Saarivaltakunta.
60 Enkeli lentää liihottaa 21.12.1986 4.13 What has Four Wheels and Flies? S 44 min Christmas Crisis
61 Itsepäinen ja itsenäinen 14.7.1987 3.01 Rebel in Regents Park RR 34 min 3 A State of Independence
62 Mildredin koettelemukset 21.7.1987 4.02 The Tubby Submarine S 29 min 16 Fit to Drop
63 Prinssi Abdul 28.7.1987 4.03 A Matter of Breeding RR 32 min Some Day our Prince will Come
64 Roskasakkia 4.8.1987 7.02 ? Up Up and Away S 29 min 17 A Dusty Answer
65 Vankilakundeja 11.8.1987 3.06 On the Run RR 35 min Jailbirds
66 Laiva on lastattu 18.8.1987 3.04 All at Sea S 28 min A Naval Nightmare
67 Leipää tai sirkushuveja 26.6.1988 4.04 The Great Showbiz Fiasco S 32 min 2 Stage Struck
68 Paljastuksia puistossa 3.7.1988 6.02 Bare Necessities RR 32 min 12
69 Maapallon ympäri 80 sekunnissa 10.7.1988 3.14 The Fastest Ship in the World S 29 min 11 The Incredible Voyage
70 Myrsky teetonkassa 17.7.1988 6.03 Storm in a Tea Urn RR 33 min 24
71 Kemiallista sodankäyntiä 24.7.1988 2.01 Pirates of Lakeview Reservoir S 31 min 12 Chemical Warfare
72 Piinapenkissä 31.7.1988 3.09 Customs of the Country RR 36 min 13 Trial by Ordeal
73 Sotilasfarssi 7.8.1988 2.02 Something About a Soldier S 33 min 3 A Military Mishap
74 Ilmojen valtiaat 14.8.1988 2.05 The Man Who Made It Rain RR 33 min 14 An Absolute Shower
75 Nauhallista joulua 2.7.1989 9.07 Getting it Taped S 36 min
76 Sirkusta kerrakseen 9.7.1989 3.08 A Whitehall Circus RR 31 min Send in the Clowns
77 Kultakuume 16.7.1989 11.03 All That Glitters S 25 min
78 Alimittaiset nakit 23.7.1989 2.09 Counter Spies RR 34 min Under Cover Wort
79 Nainen kuin nainen 30.7.1989 9.03 Find the Lady S 33 min 13
80 Veden vallassa 6.8.1989 4.07 Dam Nuisance RR 30 min 17 Water Water Everywhere. Käännösvaiheessa tapahtuneen virheen takia Sir Henry Pitkiniä kutsutaan yhdessä kohtauksessa vahingossa alkuperäisen sarjan mukaan Sir Gregoryksi.
81 Hirmu-Harrin taistelu 3.6.1990 6.12 Bringing The House Down RR 37 min 4 Siege Tactics
82 Herrahissi 10.6.1990 9.12 Monkey Business S 35 min 20 A Chance of Promotion
83 Miinaoppia aloittelijoille 17.6.1990 3.12 The Thing on the Beach RR 32 min 18 An Explosive Situation
84 Tipu tietokoneessa 24.6.1990 3.11 The Girl in the Case S 32 min 6 A Technical Hitch
85 Vaarallinen tehtävä 1.7.1990 6.04 The Moving Target RR 34 min A Sitting Duck
86 Ylämaan tuulia 8.7.1990 2.08 The Butcher of Glensporran S 37 min Highland Fling
87 Nimetön vihje 30.6.1991 3.07 A Gift for Sir Gregory RR 30 min 6 Clockwork
88 Vadelmavuori 7.7.1991 6.01 Bye-Bye Mildred S 30 min
89 Porno pois 14.7.1991 10.12 In the Picture RR 32 min Keep it Clean
90 Kovan onnen ruukku 21.7.1991 6.08 Miss Chatterly's Lover S 34 min An Affaire to Remember
91 Ministeriön häpeäpilkku 28.7.1991 10.13 She'll Have To Go RR 31 min An Imminent Breakdown
92 Iloa elämään 4.8.1991 10.09 Health and Deficiency S 30 min Spread a Little Happiness
93 Kummitusjuna 5.7.1992 2.06 Train of Events S 31 min 15 The Ghost of Lower Grimley. Alkuperäisjaksosta on johdettu jakso 12.4 Off The Rails, joka on suomeksi 48. Poissa raiteilta.
94 Suoraan lennosta 12.7.1992 4.10 Four Men in a Wellington RR 33 min
95 Putkeen menee 19.7.1992 9.10 Flushed with Success S 31 min 7 On the Fiddle
96 Mars Marsiin 26.7.1992 2.13 The Day the Martians Came RR 34 min The Things from Outer Space
97 Sirkus Papukaija 2.8.1992 6.11 A Bird in the Hand S 30 min The Parrot Problem
98 Myrskyn merkit 9.8.1992 9.11 Under the Weather RR 39 min The Gathering Storm
99 Päivä kuninkaana 16.8.1992 2.04 Mahboni Lies Over the Ocean S 33 min King for a Day
100 Crum-joen silta 23.8.1992 9.04 Bridge Under Troubled Water RR 32 min 14 Sold down the River
101 Silppua 12.6.1993 11.04 Torn to Shreds RR 30 min 1
102 Polskan pyörteissä 19.6.1993 11.11 A Merry Dance S 32 min 1 Alkuperäisjakso on johdettu jaksosta 1.10 The Spy In The Black Pin-Stripe, joka on suomeksi 38. Sinä vakooja.
103 Eufrosyne-täti auttaa 26.6.1993 12.02 A Problem Shared RR 33 min 8
104 Pois postin tieltä 3.7.1993 11.13 Postal Disorder S 29 min
105 Kiinalaiset housut 10.7.1993 11.07 The Great Trouser Troubles RR 32 min
106 Linturetki 17.7.1993 12.03 The Whitehall Castaways S 31 min
107 Puluitta paras 6.8.1994 9.01 That's My Pigeon S 30 min
108 Sir Henry syö sanansa 13.8.1994 10.05 One Man's Meat RR 35 min
109 Vuoto virastossa 20.8.1994 9.08 Safe and Unsound S 34 min
110 Superpuljonki 27.8.1994 6.06 The Bigger the Better RR 33 min
111 Sinisalama 3.9.1994 10.01 Plane Madness S 31 min
112 Fyi faarao! 10.9.1994 10.04 I Want My Mummy RR 31 min
113 Yötyössä 17.9.1994 10.11 They Fry by Night RR 32 min
114 Sikamainen ballerina 24.9.1994 10.06 Ballet Nuisance S 28 min
115 Oma lehmä ojassa 22.7.1995 8.03 How Now, Brown Cow RR 32 min
116 Pastalasti 29.7.1995 9.09 The Export Caper S 31 min 5
117 Rapakon takana 5.8.1995 6.07 Trouble in the Air RR 32 min
118 Kuningas Yrjö yllättää 12.8.1995 7.07 Transatlantic Trouble S 30 min
119 Pyssyn suusta 19.8.1995 10.03 Great Guns RR 31 min
120 Nakkimakkaroita ja kurttupiiraita 26.8.1995 9.06 Food For Thought S 32 min
121 Käyttövarma torvi 6.1.1996 7.05 The Fool-Proof Fool RR 33 min Ensimmäinen Lennox Brown -jakso.
122 Moderni ministeriö 27.7.1996 7.03 RR 32 min
123 Teekö terveellistä 3.8.1996 7.13 Gone to Pot S 31 min
124 Rasvainen juttu 10.8.1996 6.05 Oil Well That Ends Well S 27 min
125 Juustovaahtovanukkaan seikkailut 17.8.1996 6.09 The Pudding From Outer Space RR 30 min
126 Kadonneiden puntien arvoitus 24.8.1996 7.08 The Finger Of Suspicion S 31 min
127 Koirankujeita 7.6.1997 5.06 The Ship that Wagged its Tail RR 29 min Tehty vahingossa samasta alkuperäiskäsikirjoituksesta kuin Ihan tavallinen päivä (1980). Asia huomattiin vasta esityksen jälkeen.
128 Vettä väkevämpää 14.6.1997 6.10 A Little Of What You Fancy RR 31 min
129 Ryhmätyö ja ystävyys 21.6.1997 9.13 Cheesed Off S 30 min
130 Piikkipaniikki 5.7.1997 9.02 Don't Let Them Needle You RR 35 min
131 Kuka tahansa erehtyy 12.7.1997 7.04 We All Make Mistakes S 32 min
132 Potut pottuina 6.9.1997 6.13 Fair Exchange S 31 min Viimeinen Hamilton-Jones-jakso.
133 Sori, Shakespeare 24.10.1998 2.11 A Back-Dated Problem S 33 min 8 Sorry, Mr Shakespeare
134 Älä mainosta! 31.10.1998 2.10 A Question of Dundancy S 28 min It Pays to Advertise!
135 Saarivaltakunta 7.11.1998 1.05 The War with the Isle of Wight S 32 min Alkuperäisjaksosta on johdettu jakso 4.1 The Battle of the River Thames, joka on suomeksi 59. Sotaisa sotku.
136 Julistejupakka 14.11.1998 6.14 Bill Stickers is Innocent RR 33 min
137 Tapaus psykiatri 21.11.1998 12.08 Birmingham is Revolting RR 33 min
138 Öljykriisi 28.11.1998 10.10 Big Deal RR 34 min
139 Uuden vuosituhannen airut 1.1.2000 The Millenium Misadventure 36 min
140 Uusi lentokenttä 5.8.2000 9.05 A Private Affair RR 37 min The New Airport
141 Lamm lasaretissa 12.8.2000 10.08 A Break for Sir Gregory 29 min A Medical Mishap
142 Murha ministeriössä 19.8.2000 Murder At The Ministry 36 min
143 Kiinteistökieputus 26.8.2000 The Property Jungle 33 min
144 Joukkojensiirtoruljanssi 2.9.2000 7.06 Rotten To the Corps 33 min Keeping Things Moving
145 Vahtimestari vauhdissa 4.8.2001 Mathews On The Move RR 41 min 9
146 Vapaaehtoiset 11.8.2001 Volunteers S 39 min
147 Kummitusjuttu 18.8.2001 The Whitehall Ghost RR 43 min
148 Kirjailijan kivinen tie 25.8.2001 Writer's Camp S 36 min
149 Autoilun uusi aika 1.9.2001 Road Rage RR 40 min
150 Ensirakastajan ensiaskeleet 8.9.2001 The Reluctant Romeo S 36 min
151 Tilaa huipulla 18.5.2002 Room At The Top RR 37 min Sir Clive sir Henryn tilalle.
152 Hampaasta miestä 25.5.2002 Nothing But The Tooth RR 40 min
153 Kasvihuoneilmiö 1.6.2002 A Test Of Initiative 34 min
154 Maalaisilmaa 8.6.2002 Country Matters 34 min
155 Kuntoiluintoilua 15.6.2002 Fitness Freaks S 33 min
156 Leikkipuiston kohtalonhetket 22.6.2002 A Chapter Of Accidents RR 38 min
157 Kukkona tunkiolla 25.6.2005 Rooster at Garbage Heap RR 38 min 35
158 Sorrettujen ystävä 2.7.2005 Friend of the Oppressed S 33 min 35
159 Talvinen tarina 9.7.2005 Winter Story RR 41 min
160 Myllystä allikkoon 16.7.2005 Marley Millionaires S 39 min
161 Riita poikki 23.7.2005 End that Argue RR 45 min
162 Siivekkäät ystävämme 30.7.2005 Feathered Friends S 37 min
163 Hei me lennetään 6.1.2007 Look we are Flying RR 39 min 31
164 Terveenä töihin 13.1.2007 Healthy at Work S 42 min 30
165 Helunan tähtihetki 20.1.2007 Star Moment RR 38 min 31
166 Outo vieras 27.1.2007 Strange Visitor S 38 min 30
167 Pikkuvieras 5.1.2008 Little Visitor S 30 min
168 Outoa ystävällisyyttä 12.1.2008 Strangly Friendly S 32 min
169 Tositarinoita 19.1.2008 True Stories S 33 min
170 Lehdistön mahti 26.1.2008 Power of the Press S 32 min

Kääntämättömät jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alla on lueteltu The Men of the Ministryn jaksot, joilta puuttuu suomalainen vastine. Osa jaksoista on samankaltaisia aiempien kanssa.[4]

Osa Kausi.jakso Nimi Lisätietoja
Sp.1 A Present for Norman Erityinen joulujakso vuodelta 1964.
52. 4.12 Muddlers in Law
74. 7.01 Rolling In It Samanlainen kuin 11.4 Torn to Shreds, joka on suomeksi 104. Silppua.
87. 11.08 The Cabinet Crisis Johdettu jaksosta 8.5 The Desk Job, joka on suomeksi 4. Keinottelua huonekaluilla.
105. 10.02 Vipers in the Bosom
117. 11.01 Nothing but the Vest
118. 11.02 That’s My Baby Johdettu jaksosta 1.8 A Matter of Form, joka on suomeksi 40. Kaavamainen kaavake.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. iGS Tietopalvelu: [1]. Helsingin kaupunginkirjasto 30.8.2011.
  2. Sisältyy Yle Tallennemyynnin julkaisemaan kokoelmaan Knalli ja sateenvarjo
  3. Ylen listan nimi, jos se on eri kuin Schajerin listalla.
  4. Näille ei ole löydetty suomalaista vastinetta Gary Schajerin listalle.