Luettelo Knallin ja sateenvarjon jaksoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Knallin ja sateenvarjon jaksoista. Luettelo on numeroitu Yleisradion äänitysjärjestyksen mukaan. Jakson 139 ja jaksot 146–170 Edward Taylor käsikirjoitti suoraan Ylelle eikä niitä käännetty alkuperäisjaksoista[1].

Osa Suomalainen nimi Ensilähetys Alkup.
osa
Alkuperäinen nimi Ohj
Kesto Yle[2] Lisätietoa tai toinen englanninkielinen nimi[3]
1 Päävoitto 15.12.1979 7–9 Just the Ticket RR 34 min. 19
2 Hyvin menee 12.1.1980 5–1 A Rotten System S 37 min. 19
3 Kruununjalokivet varmoissa käsissä 26.1.1980 8–7 Something of Value RR 43 min. 18
4 Keinottelua huonekaluilla 9.2.1980 8–5 The Desk Job S 36 min. 9
5 Mikä taulu 8.3.1980 5–2 A Brush With an Old Master RR 38 min. 20
6 Sitruunoita 22.3.1980 5–4 A Sticky Business S 37 min. 21
7 Soittakaa enemmän 5.4.1980 8–4 Sorry, Wrong Number RR 40 min. 22
8 Rooli näytelmässä 1.7.1980 5–3 All Play and No Work S 39 min. 21
9 Työryhmä 'Pelastakaa maanviljelys' 8.7.1980 8–6 Fowl Play RR 44 min. 22
10 Pariisin kokous 15.7.1980 8–1 The Conference Trick S 34 min. 23
11 Vaatimaton pikku viinipullo 22.7.1980 5–5 The Home-Brewed Non-Vintage Bomb RR 37 min. 23
12 Torpedo arkin alla 29.7.1980 8–2 The Night We Crept into the Crypt S 35 min. 24
13 Suuri väestölaskenta 5.8.1980 8–8 Taking Leave of Their Census RR 49 min. 11
14 Ihan tavallinen päivä 12.8.1980 5–6 The Ship That Wagged Its Tail S 31 min. 25
15 Poropeukalot Big Benissä 5.7.1981 13–3 Big Big Big Ben Bungle RR 41 min. 10
16 Pötsihöttöä ja maksakakkaroita 12.7.1981 13–1 Mission Inedible S 35 min. 27
17 Liukkaasti lääkärille 19.7.1981 12–6 A Turn for the Nurse RR 36 min. 26
18 Taiteellinen hevosenleikki 26.7.1981 13–2 Horse Play RR
19 Ministeriö merihädässä 2.8.1981 13–4 A Motley Crew RR
20 Ihmeellinen vesitankki 9.8.1981 12–1 All Cisterns Go RR 39 min. 27
21 Energiakriisi 16.8.1981 13–7 Take Your Pick RR 40 min. 26
22 Töllötintöppäily 23.8.1981 13–5 Not on Your Telly RR 40 min. 28
23 Lamm matkalla maineeseen 4.7.1982 13–6 One Way Only RR 43 min. 25
24 Pulut pulassa 11.7.1982 1–3 Strictly for the Birds RR Birds of a Feather
25 Pandapaniikkia 18.7.1982 13–8 Claws RR 42 min. 32
26 Reipas raparperiretki 25.7.1982 1–7 The Rhubarb Pirates S 43 min. 32 The Country Caper
27 Viimeinen tahto vie miehen läpi harmaan kiven 1.8.1982 1–12 Problem in the Park S Where There's A Will
28 Joka toiselle kuoppaa kaivaa 22.8.1982 2–12 The Hole RR 33 min. 28 Gone to Earth
29 Alas toitoi 5.9.1982 3–2 A Terrifying Weapon RR 39 min. 33 Ban the Wotsit
30 Avaruustutkimustiedotuskeskustoimisto 5.6.1983 1–2 The Big Rocket S Watch this Space
31 Varsinaiset vaalit 12.6.1983 4–5 Up the Poll RR Local Politics
32 Anteeksi maalaisuuteni 26.6.1983 1–4 French Cricket S Pardon My French
33 Teillä tietymättömillä 10.7.1983 1–13 The End of the Road RR Traffic Diversions
34 Perästä kuuluu 17.7.1983 2–7 A Degrading Business S 38 min. 29
35 Tapio tietää kaiken 24.7.1983 2–3 The Trouble with Cecil RR Computac Langer
36 Epäviisas siirto 31.7.1983 3–13 A Slight Case of Demolition RR An Unwise Move
37 Taikamatto 26.12.1983 1–9 The Magic Carpet RR & S 39 min. 29 Ainoa Knallin ja sateenvarjon jakso, joka on nauhoitettu studioyleisön edessä.
38 Oikeat saappaat 17.6.1984 1–1 The Great Footwear Scandal RR Boots
39 Ministeriön miehet villissä lännessä 24.6.1984 4–8 The Fastest Brolly In The West S 35 min. 15 The Magnificent Two
40 Kaavamainen kaavake 15.7.1984 1–8 A Matter of Form RR
41 Jokseenkin tärkeä henkilö 29.7.1984 1–6 Moderately Important Person S
42 Sinä vakooja 5.8.1984 1–10 The Spy in Black Pinstripe RR 42 min. 33 Alkuperäisjaksosta on johdettu jakso 11–11 A Merry Dance, joka on suomeksi 103. Polskan pyörteissä.
43 Lammin harharetki 12.8.1984 4–9 Lamb Takes a Gambol S An Air of Resignation
44 Ministeriön miehet Etelämerellä 26.8.1984 1–11 Island in the Sun S
45 Ketjureaktio 11.6.1985 11–9 Chain Reaction RR
46 Poissa raiteilta 18.6.1985 12–4 Off the Rails S Alkuperäisjakso on johdettu jaksosta 2–6 Train Of Events, joka on suomeksi 98. Kummitusjuna.
47 Karhunpalvelus 25.6.1985 12–7 Seal of Office RR
48 Koneaivo koheltaa 2.7.1985 12–5 Penny Wise S
49 Energiaa etsimässä 9.7.1985 11–12 A Sense of Power RR
50 Villaa ylle 16.7.1985 11–5 Wool Over their Eyes S 37 min. 10
51 Arvaamaton arvonlisävero 5.8.1985 11–6 This Vat and the Other RR 37 min. 2
52 Kirje joulupukille 24.12.1985 3–3 The Post Office Pantomime RR 37 min. 7 Christmas Crackers
53 Kaaos kanavalla 24.6.1986 4–6 Waterway to Go RR 35 min. 16 Chaos on the Canal
54 Kyyditys New Yorkissa 1.7.1986 3–5 Bowler Hats and Submachine Guns S 32 min. 4 Taken for a Ride
55 Perheetön pelikaani 8.7.1986 3–10 Getting the Bird RR 33 min. 34 Birds on the Wing
56 Päin tähtiä 15.7.1986 4–11 Out of this World S 36 min. 34 Reach for the Sky
57 Vaihtelu virkistää 22.7.1986 11–10 All Change RR
58 Huipulla tuulee 29.7.1986 10–7 Sky High RR 34 min. 5
59 Sotaisa sotku 5.8.1986 4–1 The Battle of the River Thames S War Games. Johdettu jaksosta 1–5 The War With The Isle Of Wight, joka on suomeksi 136. Saarivaltakunta.
60 Enkeli lentää liihottaa 21.12.1986 4–13 What has Four Wheels and Flies? S Christmas Crisis
61 Itsepäinen ja itsenäinen 14.7.1987 3–1 Rebel in Regents Park RR 34 min. 3 A State of Independence
62 Mildredin koettelemukset 21.7.1987 4–2 The Tubby Submarine S 29 min. 16 Fit to Drop
63 Prinssi Abdul 28.7.1987 4–3 A Matter of Breeding RR Some Day our Prince will Come
64 Roskasakkia 4.8.1987 7–2 ? Up Up and Away S 29 min. 17 A Dusty Answer
65 Vankilakundeja 11.8.1987 3–6 On the Run RR Jailbirds
66 Laiva on lastattu 18.8.1987 3–4 All at Sea S A Naval Nightmare
67 Leipää tai sirkushuveja 26.6.1988 4–4 The Great Showbiz Fiasco S 32 min. 2 Stage Struck
68 Paljastuksia puistossa 3.7.1988 6–2 Bare Necessities RR 32 min. 12
69 Maapallon ympäri 80 sekunnissa 10.7.1988 3–14 The Fastest Ship in the World S 29 min. 11 The Incredible Voyage
70 Myrsky teetonkassa 17.7.1988 6–3 Storm in a Tea Urn RR 33 min. 24
71 Kemiallista sodankäyntiä 24.7.1988 2–1 Pirates of Lakeview Reservoir S 31 min. 12 Chemical Warfare
72 Piinapenkissä 31.7.1988 3–9 Customs of the Country RR 36 min. 13 Trial by Ordeal
73 Sotilasfarssi 7.8.1988 2–2 Something About a Soldier S 33 min. 3 A Military Mishap
74 Ilmojen valtiaat 14.8.1988 2–5 The Man Who Made It Rain RR 33 min. 14 An Absolute Shower
75 Nauhallista joulua 2.7.1989 9–7 Getting it Taped S
76 Sirkusta kerrakseen 9.7.1989 3–8 A Whitehall Circus RR Send in the Clowns
77 Kultakuume 16.7.1989 11–3 All That Glitters S
78 Alimittaiset nakit 23.7.1989 2–9 Counter Spies RR Under Cover Wort
79 Nainen kuin nainen 30.7.1989 9–3 Find the Lady S 33 min. 13
80 Veden vallassa 6.8.1989 4–7 Dam Nuisance RR 30 min. 17 Water Water Everywhere. Käännösvaiheessa tapahtuneen virheen takia Sir Henry Pitkiniä kutsutaan yhdessä kohtauksessa vahingossa alkuperäisen sarjan mukaan Sir Gregoryksi.
81 Hirmu-Harrin taistelu 3.6.1990 6–12 Bringing The House Down RR 37 min. 4 Siege Tactics
82 Herrahissi 10.6.1990 9–12 Monkey Business S 35 min. 20 A Chance of Promotion
83 Miinaoppia aloittelijoille 17.6.1990 3–12 The Thing on the Beach RR 32 min. 18 An Explosive Situation
84 Tipu tietokoneessa 24.6.1990 3–11 The Girl in the Case S 32 min. 6 A Technical Hitch
85 Vaarallinen tehtävä 1.7.1990 6–4 The Moving Target RR A Sitting Duck
86 Ylämaan tuulia 8.7.1990 2–8 The Butcher of Glensporran S Highland Fling
87 Nimetön vihje 30.6.1991 3–7 A Gift for Sir Gregory RR 30 min. 6 Clockwork
88 Vadelmavuori 7.7.1991 6–1 Bye-Bye Mildred S
89 Porno pois 14.7.1991 10–12 In the Picture RR Keep it Clean
90 Kovan onnen ruukku 21.7.1991 6–8 Miss Chatterly's Lover S An Affaire to Remember
91 Ministeriön häpeäpilkku 28.7.1991 10–13 She'll Have To Go RR An Imminent Breakdown
92 Iloa elämään 4.8.1991 10–9 Health and Deficiency S Spread a Little Happiness
93 Kummitusjuna 5.7.1992 2–6 Train of Events S 31 min. 15 The Ghost of Lower Grimley. Alkuperäisjaksosta on johdettu jakso 12–4 Off The Rails, joka on suomeksi 48. Poissa raiteilta.
94 Suoraan lennosta 12.7.1992 4–10 Four Men in a Wellington RR
95 Putkeen menee 19.7.1992 9–10 Flushed with Success S 31 min. 7 On the Fiddle
96 Mars Marsiin 26.7.1992 2–13 The Day the Martians Came RR The Things from Outer Space
97 Sirkus Papukaija 2.8.1992 6–11 A Bird in the Hand S The Parrot Problem
98 Myrskyn merkit 9.8.1992 9–11 Under the Weather RR The Gathering Storm
99 Päivä kuninkaana 16.8.1992 2–4 Mahboni Lies Over the Ocean S King for a Day
100 Crum-joen silta 23.8.1992 9–4 Bridge Under Troubled Water RR 32 min. 14 Sold down the River
101 Silppua 12.6.1993 11–4 Torn to Shreds RR 1
102 Polskan pyörteissä 19.6.1993 11–11 A Merry Dance S 32 min. 1 Alkuperäisjakso on johdettu jaksosta 1–10 The Spy In The Black Pin-Stripe, joka on suomeksi 38. Sinä vakooja.
103 Eufrosyne-täti auttaa 26.6.1993 12–2 A Problem Shared RR 33 min. 8
104 Pois postin tieltä 3.7.1993 11–13 Postal Disorder S
105 Kiinalaiset housut 10.7.1993 11–7 The Great Trouser Troubles RR
106 Linturetki 17.7.1993 12–3 The Whitehall Castaways S
107 Puluitta paras 6.8.1994 9–1 That's My Pigeon S
108 Sir Henry syö sanansa 13.8.1994 10–5 One Man's Meat RR
109 Vuoto virastossa 20.8.1994 9–8 Safe and Unsound S
110 Superpuljonki 27.8.1994 6–6 The Bigger the Better RR
111 Sinisalama 3.9.1994 10–1 Plane Madness S
112 Fyi faarao! 10.9.1994 10–4 I Want My Mummy RR
113 Yötyössä 17.9.1994 10–11 They Fry by Night RR
114 Sikamainen ballerina 24.9.1994 10–6 Ballet Nuisance S
115 Oma lehmä ojassa 22.7.1995 8–3 How Now, Brown Cow RR
116 Pastalasti 29.7.1995 9–9 The Export Caper S 31 min. 5
117 Rapakon takana 5.8.1995 6–7 Trouble in the Air RR
118 Kuningas Yrjö yllättää 12.8.1995 7–7 Transatlantic Trouble S
119 Pyssyn suusta 19.8.1995 10–3 Great Guns RR
120 Nakkimakkaroita ja kurttupiiraita 26.8.1995 9–6 Food For Thought S
121 Käyttövarma torvi 6.1.1996 7–5 The Fool-Proof Fool RR
122 Moderni ministeriö 27.7.1996 7–3 RR Ensimmäinen Lennox-Brown jakso
123 Teekö terveellistä 3.8.1996 7–13 Gone to Pot S
124 Rasvainen juttu 10.8.1996 6–5 Oil Well That Ends Well S
125 Juustovaahtovanukkaan seikkailut 17.8.1996 6–9 The Pudding From Outer Space RR
126 Kadonneiden puntien arvoitus 24.8.1996 7–8 The Finger Of Suspicion S
127 Koirankujeita 7.6.1997 5–6 The Ship that Wagged its Tail RR Tehty vahingossa samasta alkuperäiskäsikirjoituksesta kuin Ihan tavallinen päivä (1980). Asia huomattiin vasta esityksen jälkeen.
128 Vettä väkevämpää 14.6.1997 6–10 A Little Of What You Fancy RR
129 Ryhmätyö ja ystävyys 21.6.1997 9–13 Cheesed Off S
130 Piikkipaniikki 5.7.1997 9–2 Don't Let Them Needle You RR
131 Kuka tahansa erehtyy 12.7.1997 7–4 We All Make Mistakes S Viimeinen Hamilton-Jones-jakso.
132 Potut pottuina 6.9.1997 6–13 Fair Exchange S
133 Sori, Shakespeare 24.10.1998 2–11 A Back-Dated Problem S 33 min. 8 Sorry, Mr Shakespeare
134 Älä mainosta! 31.10.1998 2–10 A Question of Dundancy S It Pays to Advertise!
135 Saarivaltakunta 7.11.1998 1–5 The War with the Isle of Wight S Alkuperäisjaksosta on johdettu jakso 4–1 The Battle Of The River Thames, joka on suomeksi 56. Sotaisa sotku.
136 Julistejupakka 14.11.1998 6–14 Bill Stickers is Innocent RR
137 Tapaus psykiatri 21.11.1998 12–8 Birmingham is Revolting RR
138 Öljykriisi 28.11.1998 10–10 Big Deal RR Lennox-Brownista osaston ykkönen.
139 Uuden vuosituhannen airut 1.1.2000 The Millenium Misadventure
140 Uusi lentokenttä 5.8.2000 9–5 A Private Affair The New Airport
141 Lamm lasaretissa 12.8.2000 10–8 A Break for Sir Gregory A Medical Mishap
142 Murha ministeriössä 19.8.2000 Murder At The Ministry
143 Kiinteistökieputus 26.8.2000 The Property Jungle
144 Joukkojensiirtoruljanssi 2.9.2000 7–6 Rotten To the Corps Keeping Things Moving
145 Vahtimestari vauhdissa 4.8.2001 Mathews On The Move RR 41 min. 9
146 Vapaaehtoiset 11.8.2001 Volunteers S
147 Kummitusjuttu 18.8.2001 The Whitehall Ghost RR
148 Kirjailijan kivinen tie 25.8.2001 Writer's Camp S
149 Autoilun uusi aika 1.9.2001 Road Rage RR
150 Ensirakastajan ensiaskeleet 8.9.2001 The Reluctant Romeo S
151 Tilaa huipulla 18.5.2002 Room At The Top RR Sir Clive sir Henryn tilalle.
152 Hampaasta miestä 25.5.2002 Nothing But The Tooth RR
153 Kasvihuoneilmiö 1.6.2002 A Test Of Initiative
154 Maalaisilmaa 8.6.2002 Country Matters
155 Kuntoiluintoilua 15.6.2002 Fitness Freaks S
156 Leikkipuiston kohtalonhetket 22.6.2002 A Chapter Of Accidents RR
157 Kukkona tunkiolla 25.6.2005 Rooster at Garbage Heap RR 38 min. 35
158 Sorrettujen ystävä 2.7.2005 Friend of the Oppressed S 33 min. 35
159 Talvinen tarina 9.7.2005 Winter Story RR
160 Myllystä allikkoon 16.7.2005 Marley Millionaires S
161 Riita poikki 23.7.2005 End that Argue RR
162 Siivekkäät ystävämme 30.7.2005 Feathered Friends S
163 Hei me lennetään 6.1.2007 Look we are Flying RR 39 min. 31
164 Terveenä töihin 13.1.2007 Healthy at Work S 42 min. 30
165 Helunan tähtihetki 20.1.2007 Star Moment RR 38 min. 31
166 Outo vieras 27.1.2007 Strange Visitor S 38 min. 30
167 Pikkuvieras 5.1.2008 Little Visitor S
168 Outoa ystävällisyyttä 12.1.2008 Strangly Friendly S
169 Tositarinoita 19.1.2008 True Stories S
170 Lehdistön mahti 26.1.2008 Power of the Press S

Kääntämättömät jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alla on lueteltu The Men of the Ministryn jaksot, joilta puuttuu suomalainen vastine. Osa jaksoista on samankaltaisia aiempien kanssa.[4]

Osa Kausi–jakso Nimi Lisätietoja
SP–1 A Present for Norman Erityinen joulujakso vuodelta 1964.
52. 4–12 Muddlers in Law
74. 7–1 Rolling In It Samanlainen kuin 11–4 Torn To Shreds, joka on suomeksi 104. Silppua.
87. 11–8 The Cabinet Crisis Johdettu jaksosta 8–5 The Desk Job, joka on suomeksi 4. Keinottelua huonekaluilla.
105. 10–2 Vipers in the Bosom
117. 11–1 Nothing but the Vest
118. 11–2 That's My Baby Johdettu jaksosta 1–8 A Matter of Form, joka on suomeksi 40. Kaavamainen kaavake.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Igs tietopalvelu: [1]. Helsingin kaupunginkirjasto 30.8.2011.
  2. Sisältyy Yle Tallennemyynnin julkaisemaan kokoelmaan Knalli ja sateenvarjo
  3. YLEn listan nimi, jos se on eri kuin Schajerin listalla.
  4. Näille ei ole löydetty suomalaista vastinetta Gary Schajerin listalle.