Luettelo Karvisen televisiospesiaaleista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Karvisen tv-spesiaaleista. Kaksi ensimmäistä spesiaalia tuottivat Lee Mendelson ja Bill Meléndez, jotka tunnettiin entuudestaan Tenavat-animaatioista, ja ne tehtiin Meléndezin studiolla. Myöhemmät spesiaalit tehtiin Phil Romanin perustamalla Film Roman -studiolla. Karvisen ääninäyttelijänä toimi kaikissa spesiaaleissa Lorenzo Music.

Here Comes Garfield (1982)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Here Comes Garfield (Täältä tulee Karvinen) on ensimmäinen Karvinen-spesiaali.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karvinen ja Osku pelästyttelevät naapurin koiraa, ja naapurin mies suuttuu ja soittaa rankkurille. Karvinen juoksee pakoon, mutta Osku jää kiinni. Karvinen saapuu kotiin ja kun hänellä alkaa olla tylsää, hän lähtee pelastamaan Oskua, mutta joutuukin myös itse pidätetyksi. Osku viedään pois, ja rankkurille tulee pikkutyttö valitsemaan kissaa. Tyttö valitsee Karvisen. Kun häkki aukeaa, kissat ja koirat juoksevat tiehensä ja Karvinen ja Osku kotiinsa.

Garfield on the Town (1983)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Garfield on the Town (Karvinen kaupungilla) on toinen Karvinen-spesiaali. Se voitti Primetime Emmy -palkinnon animaatioiden sarjassa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karvinen ja Osku olivat tuhonneet lähes koko talon, jonka vuoksi Esko vie Karvisen eläinlääkäriin, mutta Karvinen tipahtaa Eskon auton avoimesta ikkunasta kadulle ja yrittää selviytyä takaisin kotiinsa. Matkalla Karvinen kohtaa Kynsijengin, jotka haluavat Karvisen hengiltä. Karvinen pääsee pakoon syntymä-kotiinsa Mamma Leonin italialais-ravintolaan ja tapaa äitinsä, sukunsa ja isoisänsä. Kynsijengi löytää lopulta piilopaikan ja Karvisen suku päättää taistella Karvisen puolesta. Karvisen isoisä lähettää Karvisen pois ja matkalla Karvinen huomaa Eskon auton ja lähtee perään, mutta kaatuu lampeen. Osku huomaa autossa Karvisen kadulla ja Esko hakee Karvisen takaisin kotiin. Seuraavana päivänä Karvinen luulee nähneensä unta.

Garfield in the Rough (1984)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Garfield in the Rough (Karvinen erämaassa) on kolmas Karvinen-spesiaali. Se voitti Primetime Emmy -palkinnon animaatioiden sarjassa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karvisen, Eskon ja Oskun elämästä ovat kadonneet kaikki värit ja he päättävät lähteä lomalle. Aluksi Karvinen innostuu ideasta, mutta kun Esko sanoo heidän lähtevän telttailemaan, Karvista ei huvita enää. Heidän tullessa leirintäalueelle metsänvartijat sanovat, ettei maastossa ole yhtään petoja. Tilanne kuitenkin muuttuu, kun radion uutislähetyksessä varoitetaan tappajapantterista.

Garfield's Halloween Adventure (1985)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Garfield´s Halloween Adventure (Karvisen Halloween-seikkailu) on neljäs Karvinen-spesiaali. Se voitti Primetime Emmy -palkinnon animaatioiden sarjassa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karvinen kuulee aamulla Binky-klovnin kertovan halloweenista. Hän päättää lähteä keräämään karkkia Oskun kanssa. He löytävät joen rannasta veneen ja päättävät lähteä seilaamaan sillä. Jonkin ajan päästä he löytävät talon, jossa tapahtuu outoja asioita.

Garfield in Paradise (1986)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Garfield in Paradise (Karvinen paratiisissa) on viides Karvinen-spesiaali.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karvinen, Osku ja Esko ovat lähteneet lomalle. He menevät hotelliin, jossa ei ole kunnon uima-allasta. He lähtevät rannalle ja vuokraavat auton hotellin omistajan veljeltä. Kun Karvisella alkaa olla kuuma he ovat lähdössä takaisin hotellille. Sitten maa järisee. Auto käynnistyy itsestään ja lähtee teille tietämättömille. Auto hajoaa pienessä kylässä, jossa on tulivuori. Esko tapaa kylän päällikön, joka kertoo tarinan kylästä. Päällikkö sanoo, että tulivuori on purkautumassa ja se haluaa samanlaisen auton kuin Eskon vuokraama. Autokorjaaja Apina ja Osku alkavat korjata autoa. Kumpikaan ei heti hoksaa miten auto saadaan käyntiin, mutta lopulta Osku keksii, miten auto saadaan toimimaan.

Garfield Goes Hollywood (1987)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Garfield Goes Hollywood (Karvinen menee Hollywoodiin) on kuudes Karvinen-spesiaali.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karvinen, Esko ja Osku ilmoittautuvat "Lemmikinetsintä"-kilpailuun, jossa pääsee finaaliin Hollywoodiin ja voittaa mahtavia palkintoja. He voittavat esityksen paikalliskanavalla ja lähtevät Hollywoodiin Kaliforniaan. Finaalissa voittaja voittaa rahaa, kuuden viikon risteilyn, miljonääri-talon ja kaksi autoa. Karvinen perustaa "Tanssivat Armandot" -esityksen ja he olivat varmoja voitosta, kunnes tuli Desiree, klassinen kissa, joka lauloi oopperaa. Lopulta se voittaa palkinnon ja Karvinen raivostuu. Esko yrittää lohdutella, mutta turhaan. Koska he tulivat toiselle sijalle, saivat he sentään veneen.

A Garfield Christmas (1987)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

A Garfield Christmas (Joulu Karvinen) on seitsemäs Karvinen-spesiaali.

Garfield's Babes and Bullets (1989)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Garfield´s Babes and Bullets (Karvisen Naiset ja luodit) on kahdeksas Karvinen-spesiaali. Se voitti Primetime Emmy -palkinnon animaatioiden sarjassa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karvinen löytää komerosta takin ja hatun, jotka näyttävät yksityisetsivän vaatteilta. Hän panee ne päälleen, ja samalla hänen mielikuvitus alkaa laukata: hänestä tulee yksityisetsivä Sam Spayed, joka selvittää Tanja O´Tabbyn puolison kuolemaa. Ensin hän epäilee Tanjaa, mutta alkaa sitten epäillä apulaistansa Kittyä, joka oli O´Tabbyn entinen apulainen. Sitten hän kuitenkin saa selville, että professori O´Phoenix tappoi tämän pistämällä uniläkettä tämän kahviin. Spesiaali oli suurimmaksi osaksi mustavalkoinen.

Garfield Gets a Life (1991)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Garfield Gets a Life (Karvinen - Vipinää elämään) on yhdeksäs Karvinen-spesiaali.