Luettelo Kanadan rautatieyhtiöistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kansalliset päärautatiet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rautatien nimi Käyttäjäyritys Toimialue
Canadian National Railway Canadian National Railway Company Kanada
Canadian Pacific Railway Canadian Pacific Railway Company Kanada

Paikalliset ja alueelliset rautatiet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rautatien nimi AAR:n lyhenne Käyttäjäyritys Toimialue
Alberta RailNet ARN, SAR North American RailNet Pohjois-Alberta
Athabasca Northern Railway ANY Cando Contracting Pohjois-Alberta
Barrie-Collingwood Railway BCRY Cando Contracting Keski-Ontario
Cape Breton and Central Nova Scotia Railway CBNS Cape Breton & Central Nova Scotia Railway Limited Itäinen Nova Scotia
Carlton Trail Railway CTRW Omnitrax Eteläinen Saskatchewan
Central Manitoba Railway CEMR Cando Contracting Eteläinen Manitoba
Central Western Railway CWRL Canadian National osti tammikuussa 2006 Eteläinen Alberta
Chemin de fer Arnaud ARND Compagnie de chemin de fer Arnaud Koillinen Québec
Chemin de fer Baie des Chaleurs CBC SCFQ Itäinen Québec
Chemin de fer Cartier QCM Compagnie minière Québec Cartier Koillinen Québec
Chemin de fer Charlevoix CFC SCFQ Keski-Québec
Chemin de fer de la Rivière Romaine CFRR Quebec Iron and Titanium Koillis-Québec
Chemin de fer Gaspésie CCFG SCFQ Itäinen Québec
Chemin de fer Lanaudière CFL    
Chemin de fer de la Matapédia et du Golfe CFMG SCFQ Itäinen Québec
E and N Railway ENR Southern Railway of Vancouver Island Vancouverinsaari
Essex Tarminal Railway ETL, ETR Essex Terminal Railway Company Amherstburg-Windsor, Ontario
Goderich-Exeter Railway GEXR Goderich-Exeter Railway Company Limited Brampton-London, Ontario,
Stratford-Goderich, Ontario
Grand Forks Railway GFR    
Great Western Railway GWR   Eteläinen Saskatchewan
Greater Winnipeg Water District GWWD   Eteläinen Manitoba
Guelph Junction Railway GJR   Eteläinen Ontario
Hudson Bay Railway HBRY Omnitrax Pohjois-Manitoba
Huron Central Railway HCRY   Sudbury-Sault Ste. Marie, Ontario
International Rail Road Systems IRRS    
Kelowna Pacific Railway KPR    
Kettle Falls International Railway KFR Kettle Falls International Railway Company Eteläinen Brittiläinen Kolumbia
Lakeland and Waterways Railway LWR Canadian National osti tammikuussa 2006 Pohjois-Alberta
London and Port Stanley Railway L&PS, L&PSR    
Mackenzie Northern Railway MKNR Canadian National osti tammikuussa 2006 Pohjois-Alberta, Luoteisterritoriot
Montreal, Maine and Atlantic Railway MMA RailWorld Québec, New Brunswick
New Brunswick East Coast Railway NBEC New Brunswick East Coast Railway Company Campbellton-Moncton
New Brunswick Southern Railway NBSR New Brunswick Southern Railway Company Limited Lounainen New Brunswick
Okanagan Valley Railway OKAN    
Ontario Northland Railway ONT Ontario Northland Transportation Commission,
Nipissing Central Railway Company
Koillinen Ontario
Ontario Southland Railway OSRX Ontario Southland Railway Incorporated Campbellville-Guelph,Ontario
Ingersoll-Tillsonburg, Ontario
Clarkson, Ontario
Orangeville-Brampton Railway OBRY Cando Contracting Brampton-Orangeville, Ontario
Ottawa Central Railway OCR, OCRR SCFQ Ottawa-Pembroke
Ottawa Valley Railway CFO, OVO, RLK RailAmerica  
Port Colborne Harbour Railway PCHR    
Port of Montreal POM    
Quebec Central Railway CFQC, QC    
Quebec Gatineau Railway CFQG, QGRY Genesee & Wyoming Québec-Montreal-Gatineau
Quebec North Shore and Labrador Railway QNSL Iron Ore Company of Canada Koillis-Québec, Länsi-Labrador
Roberval and Saguenay Railway CFRS, RS Alcan Jonquiere-La Baie
Romaine River Railway, ks. Chemin de fer de la Rivière Romaine
Southern Manitoba Railway SMNR    
Southern Ontario Railway RLHH RailAmerica Brantford-Nanticoke
Southern Rails Cooperative SRCL    
Southern Railway of British Columbia SRY   Lounainen Brittiläinen Kolumbia
St. Lawrence and Atlantic Railroad (Québec) SLQ, SLR   Montreal-Sherbrooke-Kanadan ja Yhdysvaltojen raja
St. Thomas and Eastern Railway STER    
Sydney Coal Railway SCR Sydney Coal Railway Inc. Kaakkoinen Cape Breton Island
Trillium Railway TRRY   Etelä-Ontario
Tshiuetin Rail Transportation TRT Tshiuetin Rail Transportation Inc. Koillinen Québec, Läntinen Labrador
Wabush Lake Railway WABL Wabush Lake Railway Company Läntinen Labrador
Wheatland Railway  ?   Saskatchewan
Windsor and Hantsport Railway WHRC The Windsor & Hantsport Railway Company Limited Keskinen Nova Scotia

Matkustaja ja lähiliikenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rautatien nimi Käyttäjäyritys Toimialue
Agence métropolitaine de transport   Montreal
Capital Railway (O-Train) OC Transpo Ottawa
GO Transit   Suur-Toronto
Rocky Mountaineer   Brittiläinen Kolumbia, Alberta
VIA Rail Canada   Kanada
West Coast Express TransLink Vancouver

Kanadaan ulottuvat yhdysvaltalaiset rautatiet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rautatien nimi Käyttäjäyritys Toimialue
Amtrak National Railroad Passenger Corporation Vancouver, Montreal, Toronto
BNSF Railway Burlington Northern and Santa Fe Railway Company,
Burlington Northern and Santa Fe Manitoba Incorporated
Eteläinen Brittiläinen Kolumbia, Eteläinen Manitoba
CSX Transportation CSX Transportation Incorporated
Lake Erie and Detroit River Railway Company
St. Lawrence and Adirondack Railway Company
Blenheim-Sarnia, Ontario, Etelä-Québec
Guilford Rail System   Lounainen New Brunswick
Norfolk Southern   Eteläinen Ontario
Union Pacific Railroad   Eteläinen Brittiläinen Kolumbia

Turistirautatiet/museorautatiet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rautatien nimi Käyttäjäyritys Toimialue
Alberni Pacific Railway    
Alberta Prairie Railway Excursions    
Great Canadian Railtour   Eteläinen Brittiläinen Kolumbia, eteläinen Alberta
Halton County Radial Railway    
Hull-Chelsea-Wakefield Railroad   Länsi-Québec
Kettle Valley Steam Railway    
Port Stanley Terminal Rail   Lounainen Ontario
Prairie Dog Central   Eteläinen Manitoba
St. Thomas Central Railway    
Salem and Hillsborough Railroad   Kaakkoinen New Brunswick
South Simcoe Railway   Eteläinen Ontario
Train du Haut-Saint-Francois    
Trains Touristiques de Chaudiere Appalaches   Keskinen Québec
Train Touristique "L'express de La Matapédia"   Itäinen Québec
York-Durham Heritage Railway    
White Pass and Yukon Route British Columbia Yukon Railway Company,
British Yukon Railway Company Limited
Eteläinen Alaska, eteläinen Brittiläinen Kolumbia