Luettelo Formula 1 -valmistajista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo vähintään yhteen Formula 1:n MM-sarjan kilpailuun osallistuneista valmistajista.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

A[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Pisteet
Saksan lippu AFM 19521953 0 0 4 0 0 0 0 0
Ranskan lippu AGS 19861991 0 0 46 0 0 0 0 2
Italian lippu Alfa Romeo 19501951,
19791985
0 2 110 12 11 26 14 50
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Alta 19501952 0 0 5 0 0 0 0 0
Uuden-Seelannin lippu Amon 1974 0 0 3 0 0 0 0 0
Italian lippu Andrea Moda 1992 0 0 13 0 0 0 0 0
Sveitsin lippu Apollon 1977 0 0 1 0 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Arrows 19782002 0 0 382 0 0 8 1 164
Italian lippu Arzani-Volpini 1955 0 0 1 0 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Aston-Butterworth 1953 0 0 4 0 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Aston Martin 19591960 0 0 11 0 0 0 0 0
Italian lippu ATS 1963 0 0 5 0 0 0 0 0
Saksan lippu ATS 19771984 0 0 101 0 0 0 0 7

B[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Pisteet
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu BAR 19992005 0 0 118 2 0 15 0 227
Saksan lippu Behra-Porsche 1960 0 0 2 0 0 0 0 0
Sveitsin lippu Bellasi 19701971 0 0 6 0 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu, Italian lippu Benetton 19862001 1 2 260 15 27 102 36 861,5
Saksan lippu BMW Sauber 2006- 2009 0 0 70 1 1 12 2 308
Alankomaiden lippu Boro 19761977 0 0 7 0 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Brabham 19621992 2 4 402 39 35 119 42 984
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu BRM 1951, 19541977 1 1 197 11 17 61 15 539,5
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu BRP 19631964 0 0 13 0 0 1 0 11
Ranskan lippu Bugatti 1956 0 0 1 0 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Brawn GP 2009 1 1 17 5 8 15 4 172

C[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Nopeimmat
kierrokset
Pisteet
Malesian lippu Caterham 2012 0 0 20 0 0 0 0
Italian lippu Cisitalia 1952 0 0 1 0 0 0 0
Italian lippu Coloni 19871992 0 0 82 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Connaught 19521959 0 0 17 0 0 0 13
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Connew 1972 0 0 2 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Cooper 1950, 19521969 2 2 114 12 16 8 291

D[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Nopeimmat
kierrokset
Pisteet
Italian lippu Dallara 19881992 0 0 80 0 0 0 15
Italian lippu De Tomaso 19611963, 1970 0 0 10 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Derrington-Francis 1964 0 0 1 0 0 0 0

E[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Pisteet
Yhdysvaltain lippu Eagle 19661968 0 0 25 0 1 2 2 17
Saksan lippu Eifelland 1972 0 0 8 0 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Emeryson 1956, 19611962 0 0 4 0 0 0 0 0
Itä-Saksan lippu EMW 1953 0 0 1 0 0 0 0 0
Belgian lippu ENB 1962 0 0 1 0 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Ensign 19731982 0 0 99 0 0 0 1 19
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu ERA 19501952 0 0 7 0 0 0 0 0
Sveitsin lippu EuroBrun 19881990 0 0 46 0 0 0 0 0

F[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Pisteet
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Ferguson 1961 0 0 1 0 0 0 0 0
Italian lippu Ferrari 1950 16 15 852 219 207 668 227 6,166,27
Italian lippu FIRST 1989 0 0 0 0 0 0 0 0
Brasilian lippu Fittipaldi 19751982 0 0 119 0 0 3 0 44
Italian lippu Fondmetal 19911992 0 0 29 0 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Footwork 19911996 0 0 97 0 0 1 0 26
Intian lippu Force India 2008 0 0 93 1 0 1 2 259
Italian lippu Forti 19951996 0 0 27 0 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Frazer Nash 1952 0 0 4 0 0 0 0 3
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Fry 1959 0 0 1 0 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu FWRC 19751976 0 0 30 0 0 0 0 6

G[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Pisteet
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Gilby 19611963 0 0 6 0 0 0 0 0
Ranskan lippu Gordini 19501956 0 0 33 2 0 2 1 25

H[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Pisteet
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Hesketh 19731978 0 0 70 0 1 7 3 62
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Hill 19731975 0 0 41 0 0 0 0 3
Japanin lippu Honda 19641968, 20062008 0 0 80 2 3 3 3 140
Espanjan lippu HRT 2010-2012 0 0 58 0 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu HWM 19511955 0 0 14 0 0 0 0 2

J[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Pisteet
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jaguar 2000–2004 0 0 85 0 0 2 0 49
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu JBW 19591961 0 0 5 0 0 0 0 0
Irlannin lippu Jordan 1991–2005 0 0 250 2 4 19 2 291

K[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Pisteet
Saksan lippu Kauhsen 1979 0 0 2 0 0 0 0 0
Saksan lippu Klenk 1954 0 0 1 0 0 0 0 0
Japanin lippu Kojima 19761977 0 0 2 0 0 0 1 0
Yhdysvaltain lippu Kurtis Kraft 19501960 0 0 12 6 5 17 7 125

L[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Pisteet
Italian lippu Lancia 19541955 0 0 8 2 0 0 1 8
Ranskan lippu Larrousse 19871994 0 0 127 0 0 1 0 23
Flag of South Africa 1928-1994.svg LDS 19621963, 1965, 19671968 0 0 5 1 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu LEC 1973, 1977 0 0 10 0 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Leyton House 19901991 0 0 32 0 0 1 0 8
Italian lippu Life 1990 0 0 14 0 0 0 0 0
Ranskan lippu Ligier 19761996 0 0 343 9 9 46 9 405
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lola 19621963, 19671968, 1997 0 0 148 1 0 3 0 43
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lotus 19581994 7 6 490 102 73  ? 71 1 332
Malesian lippu Lotus 2010 0 0 28 0 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lotus F1 2012 0 0 20 0 1 10 3 303
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lyncar 1974 0 0 1 0 0 0 0 0

M[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Pisteet
Japanin lippu Maki 19741976 0 0 8 0 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu March 19701977,
19811982,
19871992
0 0 27 4 3 13 7 184
Ranskan lippu Martini 1978 0 0 7 0 0 0 0 0
Venäjän lippu Marussia 2012 0 0 20 0 0 0 0 0
Italian lippu Maserati 1950, 19521960 0 1 70 10 9 34 15 313,42
Ranskan lippu Matra 19671972 1 1 51 2 0 6 3 55
Australian lippu McGuire 1977 0 0 1 0 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu McLaren 1966 8 12 722 155 182 483 151 4499,5
Saksan lippu Mercedes 19541955, 2010- 0 2 70 9 10 22 12 660,143
Italian lippu Merzario 19781979 0 0 31 0 0 0 0 0
Venäjän lippu Midland 2006 0 0 18 0 0 0 0 0
Italian lippu Minardi 19852005 0 0 345 0 0 0 0 38
Italian lippu Modena 1991 0 0 16 0 0 0 0 0

O[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Pisteet
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Onyx 19891990 0 0 26 0 0 0 0 6
Italian lippu OSCA 19511958 0 0 7 0 0 0 0 0
Italian lippu Osella 19801990 0 0 132 0 0 0 0 5

P[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Pisteet
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Pacific 19941995 0 0 33 0 0 0 0 0
Yhdysvaltain lippu Parnelli 19741976 0 0 16 0 0 0 1 6
Yhdysvaltain lippu Penske 19741976 0 0 41 0 1 3 0 23
Saksan lippu Porsche 19571962 0 0 20 1 1 5 0 50
Ranskan lippu Prost 19972001 0 0 83 0 0 3 0 35

R[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Pisteet
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu RAM 19761977, 1980, 19831985 0 0 65 0 0 0 0 0
Meksikon lippu Rebaque 19781979 0 0 30 0 0 0 0 1
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Red Bull 2005 3 3 146 46 34 92 29 1864,5
Ranskan lippu Renault 19771985, 20022011 2 2 304 51 35 98 31 1318
Saksan lippu Rial 19881989 0 0 32 0 0 0 0 6

S[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Pisteet
Sveitsin lippu Sauber 19932005, 2010- 0 0 276 0 0 10 2 409
Yhdysvaltain lippu Scarab 1960 0 0 5 0 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Scirocco 1963 0 0 7 0 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Shadow 19731980 0 0 112 3 1 7 2 68,5
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Shannon 1966 0 0 1 0 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Simtek 19941995 0 0 21 0 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Spirit 19831985 0 0 25 0 0 0 0 0
Alankomaiden lippu Spyker 2007 0 0 17 0 0 0 0 1
Kanadan lippu Stebro 1963 0 0 1 0 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Stewart 19971999 0 0 49 1 1 5 0 47
Japanin lippu Super Aguri 20062008 0 0 35 0 0 0 0 4
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Surtees 19701978 0 0 123 0 0 2 4 54

T[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Pisteet
Ranskan lippu Talbot 19501951 0 0 13 0 0 2 0 -
Ranskan lippu Talbot-Lago 19501951 0 0 13 0 0 2 0 -
Yhdysvaltain lippu Tec-Mec 1959 0 0 1 0 0 0 0 0
Italian lippu Tecno 19721973 0 0 13 0 0 0 0 1
Flag of Hong Kong (1959-1997).svg Theodore 1978, 19811983 0 0 51 0 0 0 0 2
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Token 1974 0 0 4 0 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Toleman 19811985 0 0 70 1 0 3 2 26
Italian lippu Toro Rosso 2006 0 0 128 1 1 0 0 136
Japanin lippu Toyota 20022009 0 0 139 3 0 12 3 278,5
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Trojan 1974 0 0 8 0 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Tyrrell 19701998 1 2 430 14 23 84 20 711

V[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Pisteet
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Vanwall 19511960 1 0 30 7 10  ? 6 111
Saksan lippu Veritas 1951-1953 0 0 6 0 0 0 0 0
Venäjän lippu Virgin 2010- 0 0 38 0 0 0 0 0

W[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Pisteet
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Williams 1978 9 7 592 127 114 295 131 2824
Kanadan lippu Wolf 19771979 0 0 48 1 3 13 2 79

Z[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Pisteet
Saksan lippu Zakspeed 19851989 0 0 74 0 0 0 0 2