Luettelo Formula 1 -sarjan voittoennätyksistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo eniten Formula 1 -sarjan Grand Prix -kilpailuja voittaneista kuljettajista, kansallisuuksista, rengasmerkeistä sekä valmistajista. Yhteensä 98 kuljettajaa on voittanut vähintään yhden Grand Prix'n. Vihreä tausta tarkoittaa nykyään mukana olevaa kuljettajaa/tallia. Tiedot päivitetty Britannian GP:n 2010 jälkeen.

Kuljettajien voitot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Kuljettaja Aktiivikaudet Voittoja
1 Saksan lippu Michael Schumacher 19912006, 20102012 91
2 Ranskan lippu Alain Prost 19801991, 1993 51
3 Brasilian lippu Ayrton Senna 19841994 41
4 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Nigel Mansell 19801992, 19941995 31
5 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jackie Stewart 19651973 27
6 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jim Clark 19601968 25
Itävallan lippu Niki Lauda 19711979, 19821985 25
8 Argentiinan lippu Juan Manuel Fangio 19501951, 19531958 24
9 Brasilian lippu Nelson Piquet 19781991 23
10 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Damon Hill 19921999 22
Espanjan lippu Fernando Alonso 2001, 2003 22
12 Suomen lippu Mika Häkkinen 19912001 20
13 Suomen lippu Kimi Räikkönen 20012009, 2012 19
14 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Stirling Moss 19511961 16
15 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Graham Hill 19581975 14
Australian lippu Jack Brabham 19551970 14
Brasilian lippu Emerson Fittipaldi 19701980 14
18 Italian lippu Alberto Ascari 19501955 13
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu David Coulthard 19942008 13
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lewis Hamilton 2007 13
21 Yhdysvaltain lippu Mario Andretti 19681972, 19741982 12
Argentiinan lippu Carlos Reutemann 19721982 12
Australian lippu Alan Jones 19751981, 1983, 19851986 12
24 Kanadan lippu Jacques Villeneuve 19962006 11
Brasilian lippu Rubens Barrichello 1993 11
Brasilian lippu Felipe Massa 2002, 2004 11
27 Ruotsin lippu Ronnie Peterson 19701978 10
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu James Hunt 19731979 10
Flag of South Africa 1928-1994.svg Jody Scheckter 19721980 10
Itävallan lippu Gerhard Berger 19841997 10
31 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jenson Button 2000 9
32 Belgian lippu Jacky Ickx 19671979 8
Uuden-Seelannin lippu Denny Hulme 19651974 8
34 Ranskan lippu René Arnoux 19781989 7
Kolumbian lippu Juan Pablo Montoya 20012006 7
Saksan lippu Sebastian Vettel 2007 7
37 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Tony Brooks 19561961 6
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu John Surtees 19521960 6
Itävallan lippu Jochen Rindt 19641970 6
Kanadan lippu Gilles Villeneuve 19771982 6
Ranskan lippu Jacques Laffite 19741986 6
Italian lippu Riccardo Patrese 19771993 6
Saksan lippu Ralf Schumacher 19972007 6
44 Italian lippu Giuseppe Farina 19501955 5
Sveitsin lippu Clay Regazzoni 19701980 5
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu John Watson 19731983, 1985 5
Italian lippu Michele Alboreto 19811994 5
Suomen lippu Keke Rosberg 19781986 5
Australian lippu Mark Webber 2002 5
50 Yhdysvaltain lippu Dan Gurney 19591968, 1970 4
Uuden-Seelannin lippu Bruce McLaren 19591970 4
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Eddie Irvine 19932002 4
53 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Mike Hawthorn 19521958 3
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Peter Collins 19521958 3
Yhdysvaltain lippu Phil Hill 19581964, 1966 3
Ranskan lippu Didier Pironi 19781982 3
Belgian lippu Thierry Boutsen 19831993 3
Saksan lippu Heinz-Harald Frentzen 19942003 3
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Johnny Herbert 19892000 3
Italian lippu Giancarlo Fisichella 19962009 3
61 Yhdysvaltain lippu Bill Vukovich 19511955 2
Argentiinan lippu José Froilán González 19501957, 1960 2
Ranskan lippu Maurice Trintignant 19501964 2
Saksan lippu Wolfgang von Trips 19561961 2
Meksikon lippu Pedro Rodríguez 19631971 2
Sveitsin lippu Jo Siffert 19621971 2
Yhdysvaltain lippu Peter Revson 1964, 19711974 2
Ranskan lippu Patrick Depailler 1972, 19741980 2
Ranskan lippu Jean-Pierre Jabouille 19741975, 19771981 2
Ranskan lippu Patrick Tambay 19771986 2
Italian lippu Elio de Angelis 19791986 2
72 Yhdysvaltain lippu Johnnie Parsons 19501958 1
Yhdysvaltain lippu Lee Wallard 19501951 1
Italian lippu Luigi Fagioli 19501951 1
Italian lippu Piero Taruffi 19501952, 19541956 1
Yhdysvaltain lippu Troy Ruttman 19501952, 1954, 19561957 1
Yhdysvaltain lippu Bob Sweikert 19521956 1
Yhdysvaltain lippu Pat Flaherty 1950, 1953, 19551956, 1959 1
Italian lippu Luigi Musso 19541958 1
Yhdysvaltain lippu Sam Hanks 19501957 1
Yhdysvaltain lippu Jimmy Bryan 19521960 1
Yhdysvaltain lippu Rodger Ward 19511960 1
Ruotsin lippu Joakim Bonnier 19561971 1
Yhdysvaltain lippu Jim Rathmann 1950, 19521960 1
Italian lippu Giancarlo Baghetti 19611967 1
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Innes Ireland 19591966 1
Italian lippu Lorenzo Bandini 19611967 1
Yhdysvaltain lippu Richie Ginther 19601966 1
Italian lippu Ludovico Scarfiotti 19631968 1
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Peter Gethin 19701974 1
Ranskan lippu François Cevert 19701973 1
Ranskan lippu Jean-Pierre Beltoise 19671974 1
Brasilian lippu Carlos Pace 19721977 1
Saksan lippu Jochen Mass 19731982 1
Italian lippu Vittorio Brambilla 19741980 1
Ruotsin lippu Gunnar Nilsson 19761977 1
Italian lippu Alessandro Nannini 19861990 1
Ranskan lippu Jean Alesi 19892001 1
Ranskan lippu Olivier Panis 19941999, 20012004 1
Italian lippu Jarno Trulli 1997 1
Puolan lippu Robert Kubica 2006 1
Suomen lippu Heikki Kovalainen 2007 1

Eurooppalaisten voitot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Kuljettaja Aktiivikaudet Voittoja
1 Saksan lippu Michael Schumacher 19912006, 20102012 91
2 Ranskan lippu Alain Prost 19801991, 1993 51
3 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Nigel Mansell 19801992, 19941995 31
4 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jackie Stewart 19651973 27
5 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jim Clark 19601968 25
Itävallan lippu Niki Lauda 19711979, 19821985 25
7 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Damon Hill 19921999 22
Espanjan lippu Fernando Alonso 2001, 2003 22
9 Suomen lippu Mika Häkkinen 19912001 20
10 Suomen lippu Kimi Räikkönen 20012009, 2012 19
11 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Stirling Moss 19511961 16
12 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Graham Hill 19581975 14
13 Italian lippu Alberto Ascari 19501955 13
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu David Coulthard 19942008 13
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lewis Hamilton 2007 13
16 Ruotsin lippu Ronnie Peterson 19701978 10
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu James Hunt 19731979 10
Itävallan lippu Gerhard Berger 19841997 10
19 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jenson Button 2000 9
20 Belgian lippu Jacky Ickx 19671979 8
21 Ranskan lippu René Arnoux 19781989 7
Saksan lippu Sebastian Vettel 2007 7
23 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Tony Brooks 19561961 6
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu John Surtees 19521960 6
Itävallan lippu Jochen Rindt 19641970 6
Ranskan lippu Jacques Laffite 19741986 6
Italian lippu Riccardo Patrese 19771993 6
Saksan lippu Ralf Schumacher 19972007 6
29 Italian lippu Giuseppe Farina 19501955 5
Sveitsin lippu Clay Regazzoni 19701980 5
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu John Watson 19731983, 1985 5
Italian lippu Michele Alboreto 19811994 5
Suomen lippu Keke Rosberg 19781986 5
34 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Eddie Irvine 19932002 4
35 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Mike Hawthorn 19521958 3
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Peter Collins 19521958 3
Ranskan lippu Didier Pironi 19781982 3
Belgian lippu Thierry Boutsen 19831993 3
Saksan lippu Heinz-Harald Frentzen 19942003 3
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Johnny Herbert 19892000 3
Italian lippu Giancarlo Fisichella 1996 3
42 Ranskan lippu Maurice Trintignant 19501964 2
Saksan lippu Wolfgang von Trips 19561961 2
Sveitsin lippu Jo Siffert 19621971 2
Ranskan lippu Patrick Depailler 1972, 19741980 2
Ranskan lippu Jean-Pierre Jabouille 19741975, 19771981 2
Ranskan lippu Patrick Tambay 19771986 2
Italian lippu Elio de Angelis 19791986 2
49 Italian lippu Luigi Fagioli 19501951 1
Italian lippu Piero Taruffi 19501952, 19541956 1
Italian lippu Luigi Musso 19541958 1
Ruotsin lippu Joakim Bonnier 19561971 1
Italian lippu Giancarlo Baghetti 19611967 1
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Innes Ireland 19591966 1
Italian lippu Lorenzo Bandini 19611967 1
Italian lippu Ludovico Scarfiotti 19631968 1
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Peter Gethin 19701974 1
Ranskan lippu François Cevert 19701973 1
Ranskan lippu Jean-Pierre Beltoise 19671974 1
Saksan lippu Jochen Mass 19731982 1
Italian lippu Vittorio Brambilla 19741980 1
Ruotsin lippu Gunnar Nilsson 19761977 1
Italian lippu Alessandro Nannini 19861990 1
Ranskan lippu Jean Alesi 19892001 1
Ranskan lippu Olivier Panis 19941999, 20012004 1
Italian lippu Jarno Trulli 1997 1
Puolan lippu Robert Kubica 2006 1
Suomen lippu Heikki Kovalainen 2007 1

Pohjoisamerikkalaisten voitot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Kuljettaja Aktiivikaudet Voittoja
1 Yhdysvaltain lippu Mario Andretti 19681972, 19741982 12
2 Kanadan lippu Jacques Villeneuve 19962006 11
3 Kanadan lippu Gilles Villeneuve 19771982 6
4 Yhdysvaltain lippu Dan Gurney 19591968, 1970 4
5 Yhdysvaltain lippu Phil Hill 19581964, 1966 3
6 Yhdysvaltain lippu Bill Vukovich 19511955 2
Meksikon lippu Pedro Rodríguez 19631971 2
Yhdysvaltain lippu Peter Revson 1964, 19711974 2
9 Yhdysvaltain lippu Johnnie Parsons 19501958 1
Yhdysvaltain lippu Lee Wallard 19501951 1
Yhdysvaltain lippu Troy Ruttman 19501952, 1954, 19561957 1
Yhdysvaltain lippu Bob Sweikert 19521956 1
Yhdysvaltain lippu Pat Flaherty 1950, 1953, 19551956, 1959 1
Yhdysvaltain lippu Sam Hanks 19501957 1
Yhdysvaltain lippu Jimmy Bryan 19521960 1
Yhdysvaltain lippu Rodger Ward 19511960 1
Yhdysvaltain lippu Jim Rathmann 1950, 19521960 1
Yhdysvaltain lippu Richie Ginther 19601966 1

Eteläamerikkalaisten voitot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Kuljettaja Aktiivikaudet Voittoja
1 Brasilian lippu Ayrton Senna 19841994 41
2 Argentiinan lippu Juan Manuel Fangio 19501951, 19531958 24
3 Brasilian lippu Nelson Piquet 19781991 23
4 Brasilian lippu Emerson Fittipaldi 19701980 14
5 Argentiinan lippu Carlos Reutemann 19721982 12
6 Brasilian lippu Rubens Barrichello 1993 11
Brasilian lippu Felipe Massa 2002, 2004 11
8 Kolumbian lippu Juan Pablo Montoya 20012006 7
9 Argentiinan lippu José Froilán González 19501957, 1960 2
10 Brasilian lippu Carlos Pace 19721977 1

Afrikkalaisten voitot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Kuljettaja Aktiivikaudet Voittoja
1 Flag of South Africa 1928-1994.svg Jody Scheckter 19721980 10

Oseanialaisten voitot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Kuljettaja Aktiivikaudet Voittoja
1 Australian lippu Jack Brabham 19551970 14
2 Australian lippu Alan Jones 19751981, 1983, 19851986 12
3 Uuden-Seelannin lippu Denny Hulme 19651974 8
4 Australian lippu Mark Webber 2002 5
5 Uuden-Seelannin lippu Bruce McLaren 19591970 4

Kuljettajien peräkkäiset voitot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Kuljettaja Ennätyksen tekoaika Peräkkäisiä voittoja
1 Italian lippu Alberto Ascari 19521953 9
2 Saksan lippu Michael Schumacher 2004 7
3 Saksan lippu Michael Schumacher 20002001 6
4 Australian lippu Jack Brabham 1960 5
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jim Clark 1965 5
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Nigel Mansell 1992 5
Saksan lippu Michael Schumacher 2004 5
8 Argentiinan lippu Juan Manuel Fangio 19531954 4
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jim Clark 1963 4
Australian lippu Jack Brabham 1966 4
Itävallan lippu Jochen Rindt 1970 4
Brasilian lippu Ayrton Senna 1988 4
Brasilian lippu Ayrton Senna 1991 4
Ranskan lippu Alain Prost 1993 4
Saksan lippu Michael Schumacher 1994 4
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Damon Hill 1996 4
Saksan lippu Michael Schumacher 2002 4
Espanjan lippu Fernando Alonso 2006 4
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jenson Button 2009 4

Voitot yhdellä kaudella[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Kuljettaja Kausi Kilpailuja Voittoja Voitto%
1 Saksan lippu Michael Schumacher 2004 18 13 72%
2 Saksan lippu Michael Schumacher 2002 17 11 65%
3 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Nigel Mansell 1992 16 9 56%
Saksan lippu Michael Schumacher 1995 17 9 53%
Saksan lippu Michael Schumacher 2000 17 9 53%
Saksan lippu Michael Schumacher 2001 17 9 53%
7 Brasilian lippu Ayrton Senna 1988 16 8 50%
Saksan lippu Michael Schumacher 1994 16 8 50%
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Damon Hill 1996 16 8 50%
Suomen lippu Mika Häkkinen 1998 16 8 50%

Voitot tulokaskaudella[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Kuljettaja Kausi Voittoja
1 Kanadan lippu Jacques Villeneuve 1996 4
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lewis Hamilton 2007 4
2 Argentiinan lippu Juan Manuel Fangio 1950 3
Italian lippu Nino Farina 1950 3
5 Yhdysvaltain lippu Johnnie Parsons 1950 1
Uuden-Seelannin lippu Bruce McLaren 1959 1
Italian lippu Giancarlo Baghetti 1961 1
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jackie Stewart 1965 1
Brasilian lippu Emerson Fittipaldi 1970 1
Sveitsin lippu Clay Regazzoni 1970 1
Kolumbian lippu Juan Pablo Montoya 2001 1

Kansallisuuksien voitot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Maa Voittoja
1 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Iso-Britannia 212
2 Saksan lippu Saksa 110
3 Brasilian lippu Brasilia 101
4 Ranskan lippu Ranska 79
5 Suomen lippu Suomi 44
6 Italian lippu Italia 43
7 Itävallan lippu Itävalta 41
8 Argentiinan lippu Argentiina 38
9 Australian lippu Australia 31
10 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 22
Espanjan lippu Espanja 22
12 Kanadan lippu Kanada 17
13 Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 12
Ruotsin lippu Ruotsi 12
15 Belgian lippu Belgia 11
16 Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 10
17 Sveitsin lippu Sveitsi 7
Kolumbian lippu Kolumbia 7
19 Meksikon lippu Meksiko 2
20 Puolan lippu Puola 1

Rengasmerkkien voitot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Merkki Voittoja
1 Yhdysvaltain lippu Goodyear 368
2 Japanin lippu Bridgestone 166
3 Ranskan lippu Michelin 102
4 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Dunlop 83
5 Yhdysvaltain lippu Firestone 49
6 Italian lippu Pirelli 45
7 Saksan lippu Continental 10
8 Belgian lippu Englebert 7

Valmistajien voitot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Valmistaja Kaudet Voittoja
1 Italian lippu Ferrari 1950 211
2 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu McLaren 1966 168
3 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Williams 19782009 113
4 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lotus 19581994 79
5 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Brabham 19621987, 19891992 35
Ranskan lippu Renault 19771985, 2002 35
7 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu/Italian lippu Benetton[1] 19862001 27
8 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Tyrrell 19701998 23
9 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu BRM 1951, 19561977 17
10 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Cooper 1951, 19521969 16
11 Itävallan lippu Red Bull 2005 11
12 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Brawn 2009 8
13 Italian lippu Toro Rosso 2006 1

Voitot samalla kaudella[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Valmistaja Kausi Kilpailuja Voittoja Voitto%
1 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu McLaren 1988 16 15 94 %
Italian lippu Ferrari 2002 17 15 88 %
Italian lippu Ferrari 2004 18 15 83 %
4 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Williams 1996 16 12 75 %
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu McLaren 1984 16 12 75 %
6 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Benetton[1] 1995 17 11 65 %
7 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Williams 1993 16 10 63 %
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Williams 1992 16 10 63%
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu McLaren 1989 16 10 63 %
Italian lippu Ferrari 2000 17 10 59 %
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu McLaren 2005 19 10 53 %

Kansallisuuksien voitot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Maa Voittoja Valmistajia
1 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Iso-Britannia 499 15
2 Italian lippu Italia [2] 232 4
3 Ranskan lippu Ranska 53 3
4 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 13 6
5 Saksan lippu Saksa 11 3
Itävalta 11 1
6 Irlannin lippu Irlanti 4 1
7 Kanadan lippu Kanada 3 1
Japanin lippu Japani 3 1

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Benetton kilpaili Yhdistyneen kuningaskunnan lipun alla vuosina 19861995 ja Italian lipun alla vuosina 19962001
  2. Vain yksi Benetton-tallin 27 voitosta saavuttettiin Italian lisenssillä

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]