Luettelo Formula 1 -ennätyksistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tähän on luetteloitu kaikkien MM-sarjaan osallistuneiden Formula 1 -kuljettajien, tallien, moottorien ja maiden omat ennätykset. Tilastoihin on laskettu vain MM-osakilpailut.

Kuljettajien ennätykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennätyksen nimi Ennätys Ennätyksen haltija Ennätyskilpailu(t)/Kaudet[1]
Pisin F1-ura (Ensimmäinen kilpailu - Viimeinen kilpailu) 21 vuotta Saksan lippu Michael Schumacher Belgian GP 1991 - Brasilian GP 2012[2]
Pisin yhtäjaksoinen F1-ura 18,5 vuotta Brasilian lippu Rubens Barrichello Etelä-Afrikan GP 1993 - Brasilian GP 2011
Eniten GP-viikonloppuja[3] 326 Brasilian lippu Rubens Barrichello Brasilian GP 2011
Eniten GP-startteja 322 Brasilian lippu Rubens Barrichello Brasilian GP 2011
Eniten GP-startteja samassa tallissa 181 Saksan lippu Michael Schumacher[4] Brasilian GP 2006
Eniten GP-startteja uransa ensimmäisessä tallissa 109 Saksan lippu Adrian Sutil Australian GP 2007 - Brasilian GP 2013[5]
Eniten GP-viikonloppuja, ilman voittoa[6] 214 Italian lippu Andrea de Cesaris Euroopan GP 1994
Eniten GP-startteja, ilman voittoa 208 Italian lippu Andrea de Cesaris Euroopan GP 1994
Eniten GP-startteja, ilman palkintosijaa 119 Italian lippu Pierluigi Martini Saksan GP 1995
Eniten GP-startteja, ilman pisteitä 50 Italian lippu Luca Badoer Belgian GP 2009
Eniten GP-startteja, ilman paalupaikkaa 165 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Martin Brundle Japanin GP 1996
Eniten GP-startteja, ilman nopeinta kierrosta 161 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Johnny Herbert Malesian GP 2000
Eniten GP-startteja eturivistä 116 Saksan lippu Michael Schumacher Kiinan GP 2012
Eniten GP-startteja eturivistä kauden aikana 18 Saksan lippu Sebastian Vettel Brasilian GP 2011
Eniten ajettuja GP-kilometrejä 81.206 Saksan lippu Michael Schumacher Brasilian GP 2012
Eniten ajettuja GP-kilometrejä yhden kauden aikana 5781 Suomen lippu Kimi Räikkönen Kausi 2012
Pisin jakso kahden GP-startin välillä 10 vuotta 32 päivää Alankomaiden lippu Jan Lammers Ranskan GP 1982 - Japanin GP 1992
Vähiten kilpailuun startanneita kuljettajia 6 Saksan lippu Michael Schumacher
Brasilian lippu Rubens Barrichello
Portugalin lippu Tiago Monteiro
Intian lippu Narain Karthikeyan
Alankomaiden lippu Christijan Albers
Itävallan lippu Patrick Friesacher
Yhdysvaltain GP 2005
Vähiten kilpailuun startanneita talleja 3 Italian lippu Ferrari
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jordan
Italian lippu Minardi
Yhdysvaltain GP 2005
Eniten varikkokäyntejä kilpailun aikana 7 Ranskan lippu Alain Prost Euroopan GP 1993
Eniten varikkokäyntejä kilpailun voittaneella kuljettajalla kilpailun aikana 6 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jenson Button Kanadan GP 2011
Eniten johtokierroksia uralla 5094 Saksan lippu Michael Schumacher Brasilian GP 2012
Eniten peräkkäisiä kilpailuja, joissa vähintään yksi johtokierros 17 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jackie Stewart Yhdysvaltain GP 1968 - Belgian GP 1970
Eniten peräkkäisiä kilpailuja ennen ensimmäistä johtokierrosta 91 Saksan lippu Nick Heidfeld /
Saksan lippu Adrian Sutil
Euroopan GP 2005
Australian GP 2013
Eniten peräkkäisiä johtokierroksia 304 Italian lippu Alberto Ascari Belgian GP 1952 - Hollannin GP 1952
Eniten johtokierroksia ilman voittoa 183 Uuden-Seelannin lippu Chris Amon Ranskan GP 1972
Paras johtokierrosprosentti kauden aikana 71,47 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jim Clark Kaudella 1963
Eniten kaudella johdettuja kilpailukierroksia 739 Saksan lippu Sebastian Vettel Brasilian GP 2011
Eniten pisteitä 1606 Espanjan lippu Fernando Alonso Brasilian GP 2013[7]
Eniten pisteitä (vanha pisteenlaskujärjestelmä) 1369 Saksan lippu Michael Schumacher Brasilian GP 2006
Eniten pisteitä (nykyinen pisteenlaskujärjestelmä) 1451 Saksan lippu Sebastian Vettel Brasilian GP 2013
Eniten pisteille ajettuja kilpailuja 220 Saksan lippu Michael Schumacher Brasilian GP 2012
Eniten kausia joilla vähintään 1 pistesija 19 Saksan lippu Michael Schumacher 1991-2006, 2010-2012
Eniten peräkkäisiä kausia joilla vähintään 1 pistesija 16 Saksan lippu Michael Schumacher 1991-2006
Eniten pisteitä kauden aikana (vanha pisteenlaskujärjestelmä) 148 Saksan lippu Michael Schumacher Brasilian GP 2004
Eniten pisteitä kauden aikana (nykyinen pisteenlaskujärjestelmä) 397[8] Saksan lippu Sebastian Vettel Brasilian GP 2013
Eniten pisteitä per kilpailu (vanha pisteenlaskujärjestelmä) 5,48 Saksan lippu Michael Schumacher Brasilian GP 2006
Eniten pisteitä per kilpailu (nykyinen pisteenlaskujärjestelmä) 10,98 Saksan lippu Sebastian Vettel Kanadan GP 2013
Eniten pisteitä tulokaskauden aikana 109 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lewis Hamilton Brasilian GP 2007
Eniten pisteitä ilman voittoa 259 Saksan lippu Nick Heidfeld Britannian GP 2011
Eniten pisteitä ilman mestaruutta 1047,5 Australian lippu Mark Webber Brasilian GP 2013
Suurimmalta takamatkalta nouseminen mestaruuteen (vanha pisteenlaskujärjestelmä) 26 Suomen lippu Kimi Räikkönen Yhdysvaltain GP 2007
Suurimmalta takamatkalta nouseminen mestaruuteen (uusi pisteenlaskujärjestelmä) 44 Saksan lippu Sebastian Vettel Saksan GP 2012
Eniten kilpailuja ennen uran ensimmäisiä pisteitä 69 Italian lippu Nicola Larini San Marinon GP 1994
Eniten peräkkäisiä pistesijoja 27 Suomen lippu Kimi Räikkönen Bahrainin GP 2012 – Unkarin GP 2013[9]
Eniten peräkkäisiä pisteettömiä kilpailuja 62 Suomen lippu Heikki Kovalainen Singaporen GP 2009 - Brasilian GP 2013
Pisin aika kahden pistesijan välillä 8 vuotta Belgian lippu Lucien Bianchi Belgian GP 1960 - Monacon GP 1968
Eniten pistesijoja kauden aikana 19 Suomen lippu Kimi Räikkönen Kaudella 2012
Eniten peräkkäisiä loppusijoituksia (yli 90% kisasta ajettu) 41 Saksan lippu Nick Heidfeld Ranskan GP 2007 - Italian GP 2009
Eniten peräkkäisiä maaliin ajettuja kilpailuja 38 Suomen lippu Kimi Räikkönen Unkarin GP 2009 - Unkarin GP 2013[10]
Eniten peräkkäisiä maaliin ajettuja kilpailuja kauden aikana 20 Suomen lippu Kimi Räikkönen Australian GP 2012 - Brasilian GP 2012
Eniten peräkkäisiä kisoja ilman teknisestä syystä johtunutta keskeytystä 83 Espanjan lippu Fernando Alonso Kiinan GP 2010 - Britannian GP 2014
Eniten maaliin ajettuja kilpailuja tulokaskaudellaan 19 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Max Chilton Kaudella 2013
Eniten peräkkäisiä maaliin ajettuja kilpailuja tulokaskaudellaan 19 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Max Chilton Kaudella 2013
Eniten peräkkäisiä maaliin ajettuja kilpailuja uran alusta lähtien 25 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Max Chilton Australian GP 2013 - Monacon GP 2014
Eniten loppusijoituksia (yli 90% kisasta ajettu) 239 Saksan lippu Michael Schumacher Brasilian GP 2012
Eniten maaliin ajettuja kilpailuja urallaan 235 Saksan lippu Michael Schumacher Brasilian GP 2012
Eniten alusta loppuun johdettuja kilpailuja 19 Brasilian lippu Ayrton Senna Australian GP 1993
Eniten peräkkäisiä alusta loppuun johdettuja kilpailuja 4 Saksan lippu Sebastian Vettel Intian GP 2013 - Brasilian GP 2013
Eniten keskeytyksiä urallaan 148 Italian lippu Andrea de Cesaris Euroopan GP 1994
Eniten keskeytyksiä kauden aikana 14 Italian lippu Andrea de Cesaris
Italian lippu Piercarlo Ghinzani
Italian lippu Ivan Capelli
Brasilian lippu Rubens Barrichello
Kaudella 1986-87
Kaudella 1986
Kaudella 1989
Kaudella 1997
Eniten peräkkäisiä keskeytyksiä 22 Italian lippu Andrea de Cesaris Ranskan GP 1985 - Portugalin GP 1986
Eniten peräkkäisiä keskeytyksiä kauden aikana 11 Kanadan lippu Jacques Villeneuve Australian GP 1999 - Unkarin GP 1999
Eniten peräkkäisiä karsiutumisia 14 Italian lippu Claudio Langes Yhdysvaltain GP 1990 - Espanjan GP 1990
Eniten esikarsiutumisia 24 Italian lippu Gabriele Tarquini Australian GP 1991
Eniten F1-kausia, joista vähintään 1 GP-startti 19 Brasilian lippu Rubens Barrichello /
Saksan lippu Michael Schumacher
1993-2011
1991-2006, 2010-2012
Eniten F1-kausia samassa tallissa 11 Saksan lippu Michael Schumacher[4] 1996–2006
Eniten kilpailuja kuljettajaparilla 104 Saksan lippu Michael Schumacher
ja Brasilian lippu Rubens Barrichello[4]
2000-2005
Eniten pisteitä kuljettajaparilla 1090 Saksan lippu Michael Schumacher
ja Brasilian lippu Rubens Barrichello[4]
2000-2005
Eniten kaksoisvoittoja 24 Saksan lippu Michael Schumacher
ja Brasilian lippu Rubens Barrichello[4]
2000-2005
Nuorin GP-viikonloppuun osallistunut kuljettaja 19 vuotta, 53 päivää Saksan lippu Sebastian Vettel Turkin GP 2006
Nuorin GP-startin ajanut kuljettaja 19 vuotta, 125 päivää Espanjan lippu Jaime Alguersuari Unkarin GP 2009
Nuorin keski-ikä eturivistä startanneilla kuljettajilla 23 vuotta, 102 päivää Saksan lippu Nico Hülkenberg
Saksan lippu Sebastian Vettel
Brasilian GP 2010
Nuorin eturivistä startannut kuljettaja 19 vuotta, 208 päivää Meksikon lippu Ricardo Rodríguez Italian GP 1961
Vanhin GP-viikonloppuun osallistunut kuljettaja 58 vuotta, 288 päivää Monacon lippu Louis Chiron Monacon GP 1958
Vanhin GP-startin ajanut kuljettaja 55 vuotta, 292 päivää Monacon lippu Louis Chiron Monacon GP 1955
Nuorin MM-johdossa oleva kuljettaja 22 vuotta, 109 päivää Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lewis Hamilton Espanjan GP 2007
Nuorin kilpailun johdossa ollut kuljettaja 20 vuotta, 89 päivää Saksan lippu Sebastian Vettel Japanin GP 2007
Nuorin MM-pisteitä saanut kuljettaja 19 vuotta, 324 päivää Venäjän lippu Daniil Kvjat Australian GP 2014
Eniten GP-voittoja 91 Saksan lippu Michael Schumacher Kiinan GP 2006*
Eniten GP-voittoja samassa tallissa 72 Saksan lippu Michael Schumacher[4] Kiinan GP 2006
Eniten kausia, joilla vähintään 1 GP-voitto 15 Saksan lippu Michael Schumacher 1992-2006
Eniten peräkkäisiä kausia, joilla vähintään 1 GP-voitto 15 Saksan lippu Michael Schumacher 1992-2006
Eniten peräkkäisiä GP-voittoja kilpailuista, joihin on osallistunut 9 Italian lippu Alberto Ascari
Saksan lippu Sebastian Vettel[8]
Belgian GP 1952 - Belgian GP 1953
Belgian GP 2013 - Brasilian GP 2013
Eniten peräkkäisiä GP-voittoja yhdellä kaudella 9 Saksan lippu Sebastian Vettel[8] Belgian GP 2013 - Brasilian GP 2013
Eniten kotikisojen voittoja 9 Saksan lippu Michael Schumacher Nürburgring 1995, 2000-2001, 2004, 2006
Hockenheim 1995, 2002, 2004, 2006
Eniten voittoja ilman mestaruutta 16 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Stirling Moss Saksan GP 1961
Vähiten voittoja kauden maailmanmestarilla 1 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Mike Hawthorn
Suomen lippu Keke Rosberg
Kausi 1961
Kausi 1982
Eniten turva-auton perässä maaliin ajettujen kilpailuiden voittoja 2 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jenson Button Australian GP 2009
Brasilian GP 2012
Eniten voittoja 5 kärkiruudun ulkopuolelta 6 Suomen lippu Kimi Räikkönen Malesian GP 2003
Belgian GP 2004
Kanadan GP 2005
Japanin GP 2005
Belgian GP 2009
Australian GP 2013
Eniten GP-voittoja yhdellä kaudella 13 Saksan lippu Michael Schumacher
Saksan lippu Sebastian Vettel
Kaudella 2004
Kaudella 2013
Eniten GP-voittoja yhdellä kaudella ilman mestaruutta 7 Ranskan lippu Alain Prost
Suomen lippu Kimi Räikkönen
Saksan lippu Michael Schumacher
1984, 1988
2005
2006
Eniten GP-voittoja tulokaskaudella 4 Kanadan lippu Jacques Villeneuve
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lewis Hamilton
1996
2007
Eniten eri automerkeillä voitettuja kilpailuja 5 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Stirling Moss Mercedes, Maserati, Vanwall, Cooper, Lotus
Eniten GP-voittoja eri radoilta 23 Saksan lippu Michael Schumacher Belgian GP
Portugalin GP
Brasilian GP
Tyynenmeren GP
San Marinon GP
Monacon GP
Kanadan GP
Ranskan GP
Unkarin GP
Euroopan GP (Jerez)
Espanjan GP
Saksan GP
Euroopan GP (Nürburgring)
Japanin GP
Italian GP
Argentiinan GP
Britannian GP
Australian GP
Yhdysvaltojen GP
Malesian GP
Itävallan GP
Bahrainin GP
Kiinan GP
Paras voittoprosentti 46,15 % Argentiinan lippu Juan Manuel Fangio 52 GP:tä, 24 voittoa
Paras voittoprosentti (kisoista joihin startannut) 50 % Yhdysvaltain lippu Lee Wallard 2 GP:tä, 1 voitto
Nuorin GP-voittaja 21 vuotta, 73 päivää Saksan lippu Sebastian Vettel Italian GP 2008
Vanhin GP-voittaja 53 vuotta, 22 päivää Italian lippu Luigi Fagioli Ranskan GP 1951
Vähiten kilpailuja ennen uran ensimmäistä GP-voittoa[11] 0 Italian lippu Giuseppe Farina

Yhdysvaltain lippu Johnnie Parsons
Italian lippu Giancarlo Baghetti

Britannian GP 1950
Indianapolis 500 1950
Ranskan GP 1961
Eniten kilpailuja ennen uran ensimmäistä GP-voittoa 130 Australian lippu Mark Webber Saksan GP 2009[12]
Eniten voittoja samasta GP-kilpailusta 8 Saksan lippu Michael Schumacher Ranskan GP 1994–1995, 1997–1998, 2001–2002, 2004, 2006
Eniten peräkkäisiä voittoja samasta GP-kilpailusta 5 Brasilian lippu Ayrton Senna Monacon GP 1989-93
Eniten voittoja kauden alussa[13] 5 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Nigel Mansell
Saksan lippu Michael Schumacher
1992
2004
Pisin jakso kahden voiton välillä[14] 98 Italian lippu Riccardo Patrese Etelä-Afrikan GP 1983 –
San Marinon GP 1990
Eniten eri voittajia kauden alusta 7 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jenson Button
Espanjan lippu Fernando Alonso
Saksan lippu Nico Rosberg
Saksan lippu Sebastian Vettel
Venezuelan lippu Pastor Maldonado
Australian lippu Mark Webber
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lewis Hamilton
Kausi 2012
Eniten eri voittajia kauden aikana 11 Ranskan lippu Alain Prost
Itävallan lippu Niki Lauda
Ranskan lippu Didier Pironi
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu John Watson
Italian lippu Riccardo Patrese
Brasilian lippu Nelson Piquet
Ranskan lippu René Arnoux
Ranskan lippu Patrick Tambay
Italian lippu Elio de Angelis
Suomen lippu Keke Rosberg
Italian lippu Michele Alboreto
Kausi 1982
Voittoon nouseminen huonoimmasta lähtöruudusta 22 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu John Watson Länsi-Yhdysvaltain GP 1983
Pienin marginaali GP:n voittajan ja toiseksi sijoittuneen välillä 0,011 sekuntia Saksan lippuMichael Schumacher
ja Brasilian lippu Rubens Barrichello
Yhdysvaltain GP 2002
Palkintosijalle nouseminen huonoimmasta lähtöruudusta 28 Argentiinan lippu Onofre Marimón Britannian GP 1954
Eniten peräkkäisiä eturivin startteja 24 Brasilian lippu Ayrton Senna Saksan GP 1988 - Australian GP 1989
Eniten paalupaikkoja 68 Saksan lippu Michael Schumacher Ranskan GP 2006
Eniten paalupaikkoja samassa tallissa 49 Saksan lippu Michael Schumacher[4] Ranskan GP 2006
Eniten kausia joilla vähintään 1 paalupaikka 13 Saksan lippu Michael Schumacher 1994-2006
Eniten peräkkäisiä kausia joilla vähintään 1 paalupaikka 13 Saksan lippu Michael Schumacher 1994-2006
Eniten paalupaikkoja samasta GP-kilpailusta 8 Brasilian lippu Ayrton Senna
Saksan lippu Michael Schumacher
San Marinon GP 1985–1991, 1994
Japanin Grand Prix 1994-95, 1998-2002, 2004
Eniten paalupaikkoja eri GP-kilpailuista 20 Ranskan lippu Alain Prost
Saksan lippu Sebastian Vettel
?
 ?
Eniten peräkkäisiä paalupaikkoja 8 Brasilian lippu Ayrton Senna Espanjan GP 1988 –
Yhdysvaltojen GP 1989
Eniten paalupaikkoja yhdellä kaudella 15 Saksan lippu Sebastian Vettel Brasilian GP 2011
Eniten paalupaikkoja yhdellä kaudella ilman mestaruutta 13 Brasilian lippu Ayrton Senna Australian GP 1989
Eniten paalupaikkoja uralla ilman mestaruutta 18 Ranskan lippu René Arnoux Britannian GP 1983
Eniten paalupaikkoja ilman voittoja 5 Uuden-Seelannin lippu Chris Amon Ranskan GP 1972
Eniten paalupaikkoja yhdellä kaudella ilman voittoa 7 Kolumbian lippu Juan Pablo Montoya Italian GP 2002
Eniten paalupaikkoja tulokaskaudella 6 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lewis Hamilton Kiinan GP 2007
Eniten voittoja paalupaikalta 40 Saksan lippu Michael Schumacher Ranskan GP 2006
Eniten eturivejä ilman paalupaikkoja 8 Yhdysvaltain lippu Richie Ginther Meksikon GP 1966
Paras paalupaikkaprosentti 57 % Argentiinan lippu Juan Manuel Fangio 29 paalupaikkaa, 51 GP-starttia[15]
Nuorin paalupaikalta lähtenyt kuljettaja 21 vuotta, 72 päivää Saksan lippu Sebastian Vettel Italian GP 2008
Vanhin paalupaikalta lähtenyt kuljettaja 54 vuotta, 78 päivää Italian lippu Giuseppe Farina Argentiinan GP 1954
Nuorin paalupaikalta voittoon ajanut kuljettaja 21 vuotta, 73 päivää Saksan lippu Sebastian Vettel Italian GP 2008
Vanhin paalupaikalta voittoon ajanut kuljettaja 46 vuotta, 41 päivää Argentiinan lippu Juan Manuel Fangio Saksan GP 1957
Vähiten aika-ajoja ennen ensimmäistä paalupaikkaa 0 Italian lippu Giuseppe Farina
Yhdysvaltain lippu Walt Faulkner
Yhdysvaltain lippu Mario Andretti
Argentiinan lippu Carlos Reutemann
Kanadan lippu Jacques Villeneuve
Britannian GP 1950
Indianapolis 500 1950
Yhdysvaltain GP 1968
Argentiinan GP 1972
Australian GP 1996
Eniten aika-ajoja ennen uran ensimmäistä paalupaikkaa 130 Australian lippu Mark Webber Saksan GP 2009
Vähiten paalupaikkoja mestaruusvuonna 0 Uuden-Seelannin lippu Denny Hulme
Itävallan lippu Niki Lauda
Kaudella 1967
Kaudella 1984
Startannut eturivistä kauden jokaisessa kilpailussa 3 kuljettajaa Brasilian lippu Ayrton Senna
Ranskan lippu Alain Prost
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Damon Hill
Kaudella 1989
Kaudella 1993
Kaudella 1996
Eniten nopeimpia kierroksia 77 Saksan lippu Michael Schumacher Saksan GP 2012
Eniten nopeimpia kierroksia ilman mestaruutta 21 Itävallan lippu Gerhard Berger Saksan GP 1997
Eniten nopeimpia kierroksia samasta GP-kilpailusta 7 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Nigel Mansell
Saksan lippu Michael Schumacher
Britannian GP 1986-1992
Espanjan GP 1993-94, 1996, 1999, 2001-2002, 2004
Eniten nopeimpia kierroksia yhdellä kaudella 10 Suomen lippu Kimi Räikkönen
Suomen lippu Kimi Räikkönen
Saksan lippu Michael Schumacher
2008
2005
2004
Eniten nopeimpia kierroksia yhdellä kaudella ilman mestaruutta 10 Suomen lippu Kimi Räikkönen Kaudella 2005
Kaudella 2008
Eniten nopeimman kierroksen ajaneita kuljettajia yhdellä kaudella 12 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jenson Button
Suomen lippu Kimi Räikkönen
Japanin lippu Kamui Kobayashi
Saksan lippu Sebastian Vettel
Ranskan lippu Romain Grosjean
Meksikon lippu Sergio Pérez
Saksan lippu Nico Rosberg
Saksan lippu Michael Schumacher
Brasilian lippu Bruno Senna
Saksan lippu Nico Hülkenberg
Australian lippu Mark Webber
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lewis Hamilton
Kaudella 2012
Eniten peräkkäisiä nopeimpia kierroksia 7 Italian lippu Alberto Ascari Belgian GP 1952 - Argentiinan GP 1953
Eniten peräkkäisiä nopeimpia kierroksia 1 kauden aikana 6 Italian lippu Alberto Ascari
Suomen lippu Kimi Räikkönen
Belgian GP 1952 - Italian GP 1952
Bahrainin GP 2008 - Britannian GP 2008
Eniten kausia joilla vähintään 1 nopein kierros 16 Saksan lippu Michael Schumacher 1992-2006, 2012
Eniten peräkkäisiä kausia joilla vähintään 1 nopein kierros 15 Saksan lippu Michael Schumacher 1992-2006
Nuorin kilpailussa nopeimman kierroksen ajanut kuljettaja 20 vuotta, 258 päivää Saksan lippuSuomen lippu Nico Rosberg Bahrainin GP 2006
Nuorin harjoituksissa nopeimman kierroksen ajanut kuljettaja 19 vuotta, 53 päivää Saksan lippu Sebastian Vettel Turkin GP 2006
Paras nopeimpien kierrosten ajoprosentti 45,09 % Argentiinan lippu Juan Manuel Fangio 51 starttia, 23 nopeinta kierrosta
Eniten F1-osakilpailuja kisan nopeimman kierroksen saavuttamiseen 203 Italian lippu Jarno Trulli Bahrainin GP 2009
F1-nopeusennätys GP-viikonlopun aikana 370,1 km/h Suomen lippu Kimi Räikkönen Italian GP 2004
Kilpailussa ajettu yhden kierroksen keskinopeusennätys 255,88 km/h Suomen lippu Kimi Räikkönen Italian GP 2004
F1-keskinopeusennätys yhdellä kierroksella 260,4 km/h Brasilian lippu Rubens Barrichello Italian GP 2004 (aika-ajot)
Eniten perättäisiä palkintopaikkoja uran ensimmäisestä kilpailusta alkaen 9 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lewis Hamilton Australian GP 2007 - Britannian GP 2007
Eniten palkintosijoja 155 Saksan lippu Michael Schumacher Euroopan GP 2012
Eniten palkintosijoja ennen ensimmäistä voittoa 15 Ranskan lippu Alain Prost
Suomen lippu Mika Häkkinen
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Eddie Irvine
Ranskan lippu Patrick Depailler
San Marinon GP 1995
Saksan GP 1997
Japanin GP 1998
Länsi-Yhdysvaltain GP 1978
Eniten palkintosijoja ilman voittoa 13 Saksan lippu Nick Heidfeld Malesian GP 2011
Eniten palkintosijoja ilman mestaruutta 68 Brasilian lippu Rubens Barrichello Italian GP 2009
Eniten peräkkäisiä palkintosijoja 19 Saksan lippu Michael Schumacher Yhdysvaltain GP 2001 –
Japanin GP 2002
Eniten kausia joilla vähintään 1 palkintosija 16 Saksan lippu Michael Schumacher 1992-2006, 2012
Eniten peräkkäisiä kausia joilla vähintään 1 palkintosija 15 Saksan lippu Michael Schumacher 1992-2006
Eniten osakilpailuja ennen ensimmäistä palkintosijaa 91 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Martin Brundle Ranskan GP 1992
Pisin jakso kahden palkintosijan välillä 128 Itävallan lippu Alexander Wurz Britannian GP 1997 –
San Marinon GP 2005
Eniten palkintosijoja yhdellä kaudella 17 Saksan lippu Michael Schumacher
Saksan lippu Sebastian Vettel
2002[16]
2011
Paras palkintosijaprosentti 100 % Italian lippu Dorino Serafini 1 GP, 1 palkintosija
Paras palkintosijaprosentti (väh. 1 täysi kausi ajettu) 67,31 % Argentiinan lippu Juan Manuel Fangio 52 GP:tä, 35 palkintosijaa
Eniten kakkossijoja 43 Saksan lippu Michael Schumacher Kanadan GP 2006
Eniten kakkossijoja kauden aikana 7 Ranskan lippu Alain Prost
Suomen lippu Kimi Räikkönen
Brasilian lippu Rubens Barrichello
Espanjan lippu Fernando Alonso
Kaudella 1988
Kaudella 2003
Kaudella 2004
Kaudella 2006
Eniten kolmossijoja 28 Brasilian lippu Rubens Barrichello
Suomen lippu Kimi Räikkönen
Britannian GP 2009
Singaporen GP 2013
Eniten kolmosssijoja kauden aikana 7 Australian lippu Mark Webber Kaudella 2011
Eniten maailmanmestaruuksia 7 Saksan lippu Michael Schumacher 1994-1995, 2000-2004
Eniten peräkkäisiä maailmanmestaruuksia 5 Saksan lippu Michael Schumacher 2000-2004
Eniten mitaleita 12 Saksan lippu Michael Schumacher 1992, 1994-1998, 2000-2006
Eniten peräkkäisiä mitalisijoituksia 7 Saksan lippu Michael Schumacher
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Stirling Moss
2000-2006
1955-1961
Eniten hopeamitaleita 4 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Stirling Moss
Ranskan lippu Alain Prost
1955-1958
1983-1984, 1988, 1990
Eniten pronssimitaleita 4 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu David Coulthard 1995, 1997-1998, 2000
Eniten mitaleita urallaan ilman mestaruutta 7 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Stirling Moss 4 hopeaa, 3 pronssia
Eniten kilpailuja ennen ensimmäistä mestaruutta 180 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Nigel Mansell Portugalin GP 1992
Pisin aika kahden mestaruuden välillä 7 vuotta Itävallan lippu Niki Lauda Japanin GP 1977 - Portugalin GP 1984
Pisin aika ensimmäisen ja viimeisen mestaruuden välillä 10 vuotta Saksan lippu Michael Schumacher Australian GP 1994 - Brasilian GP 2004
Nuorin maailmanmestari 23 vuotta 134 päivää. Saksan lippu Sebastian Vettel Abu Dhabin GP 2010
Vanhin maailmanmestari 46 vuotta 76 päivää Argentiinan lippu Juan Manuel Fangio Italian GP 1957
Nuorin tuplamaailmanmestari 24 vuotta 98 päivää. Saksan lippu Sebastian Vettel Japanin GP 2011
Nuorin kolminkertainen maailmanmestari 25 vuotta 145 päivää. Saksan lippu Sebastian Vettel Brasilian GP 2012
Nuorin nelinkertainen maailmanmestari 26 vuotta 116 päivää. Saksan lippu Sebastian Vettel Intian GP 2013
Nuorin viisinkertainen maailmanmestari 33 vuotta 203 päivää. Saksan lippu Michael Schumacher Ranskan GP 2002
Nuorin MM-sarjan toiseksi sijoittunut kuljettaja 22 vuotta 121 päivää. Saksan lippu Sebastian Vettel Abu Dhabin GP 2009
Suurin piste-ero MM-sarjan ensimmäisen ja toisen kuljettajan välillä 155 Saksan lippu Sebastian Vettel[8] Brasilian GP 2013
Pienin piste-ero MM-sarjan ensimmäisen ja toisen kuljettajan välillä 0,5 Itävallan lippu Niki Lauda
Ranskan lippu Alain Prost
Portugalin GP 1984
Pienin piste-ero MM-sarjan ensimmäisen ja kolmannen kuljettajan välillä 1 Suomen lippu Kimi Räikkönen
Espanjan lippu Fernando Alonso
Brasilian GP 2007
Eniten pisteitä mestaruusvuonna 397 Saksan lippu Sebastian Vettel[8] Brasilian GP 2013
Vähiten pisteitä mestaruusvuonna 30 Italian lippu Giuseppe Farina Italian GP 1950
Vähiten pisteitä maailmanmestarilla urallaan 98 Yhdysvaltain lippu Phil Hill Italian GP 1966
Eniten hattutemppuja 22 Saksan lippu Michael Schumacher Ranskan GP 2006
Eniten hattutemppuja kauden aikana 5 Italian lippu Alberto Ascari
Saksan lippu Michael Schumacher
Kaudella 1952
Kaudella 2004
Nuorin hattutempun ajanut kuljettaja 21 vuotta, 353 päivää Saksan lippu Sebastian Vettel Britannian GP 2009
Vanhin hattutempun ajanut kuljettaja 46 vuotta, 41 päivää Argentiinan lippu Juan Manuel Fangio Saksan GP 1957
Eniten Grand Slamejä 8 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jim Clark Saksan Grand Prix 1965
Nuorin Grand Slamin ajanut kuljettaja 24 vuotta, 119 päivää Saksan lippu Sebastian Vettel Intian GP 2011
Vanhin Grand Slamin ajanut kuljettaja 45 vuotta, 42 päivää Argentiinan lippu Juan Manuel Fangio Saksan GP 1956
Ohitetuin kuljettaja kauden aikana 70 kertaa Ranskan lippu Charles Pic Kaudella 2012
Eniten rangaistuksia kuljettajalle kauden aikana 9 Venezuelan lippu Pastor Maldonado Kaudella 2012
Nopeimmin annettu rangaistus (rikkeen tutkinnan aloittamisesta) 6 sekuntia Saksan lippu Sebastian Vettel Turkin GP 2006
Eniten kolareita yhden GP-viikonlopun aikana 4 Ranskan lippu Romain Grosjean Monacon GP 2013
Paras maaliintuloprosentti 100% Tanskan lippu Nicolas Kiesa 5 maaliinajoa 5 kilpailusta (Kaudella 2003)
Lyhin F1-ura 800 metriä Italian lippu Marco Apicella Italian GP 1993

Autonvalmistajien ennätykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennätys Määrä Talli Ennätyskilpailu
Menestynein F1-talli (eniten kuljettajien maailmanmestaruuksia) 15 Italian lippu Ferrari Brasilian GP 2007
Menestynein F1-talli (eniten valmistajien maailmanmestaruuksia) 16 Italian lippu Ferrari Brasilian GP 2008
Eniten GP-voittoja samalla tallilla 221 Italian lippu Ferrari Espanjan GP 2013
Eniten pisteitä kerännyt talli kauden aikana 650 Itävallan lippu Red Bull Kausi 2011
Eniten peräkkäisiä pistesijoituksia samalla tallilla 65 Italian lippu Ferrari Saksan GP 2010 - Brasilian GP 2013
Eniten GP-voittoja samalla tallilla yhden kauden aikana 15 Italian lippu Ferrari
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu McLaren
Kausi 2004
Kausi 1988
Eniten peräkkäisiä GP-voittoja samalla tallilla yhden kauden aikana 11 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu McLaren Kausi 1988
Eniten kaksoisvoittoja samalla tallilla yhden kauden aikana 10 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu McLaren Kausi 1988
Eniten paalupaikkoja samalla tallilla 207 Italian lippu Ferrari Saksan GP 2012
Eniten peräkkäisiä paalupaikkoja samalla tallilla 24 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Williams Kaudet 1992-1993
Eniten paalupaikkoja samalla tallilla kauden aikana 18 Itävallan lippu Red Bull Kausi 2011

Valtioiden ennätykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennätys Määrä Valtio Ennätyskilpailu
Menestynein F1-valtio (eniten kuljettajien maailmanmestaruuksia) 14 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Iso-Britannia Brasilian GP 2008
Menestynein F1-valtio (eniten maailmanmestareita) 10 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Iso-Britannia Brasilian GP 2008
Menestynein F1-valtio (eniten pisteille ajaneita kuljettajia) 56 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Iso-Britannia Australian GP 2011
Eniten F1-kuljettajia 145 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Iso-Britannia Bahrainin GP 2010
Eniten F1-mitaleita 49 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Iso-Britannia Kausi 2011
Eniten F1-mestaruuksia suhteessa asukaslukuun 1 / 1,35 milj. asukasta Suomen lippu Suomi Mestaruudet 1982, 1998-1999, 2007

Kuljettajien ennätysten yhteismäärä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Info Määrä Kuljettaja Viimeisin ennätyskilpailu
TOP 8 [17] 53
29
15
9
8
7
7
6
Saksan lippu Michael Schumacher
Saksan lippu Sebastian Vettel
Suomen lippu Kimi Räikkönen
Brasilian lippu Rubens Barrichello
Argentiinan lippu Juan Manuel Fangio
Brasilian lippu Ayrton Senna
Ranskan lippu Alain Prost
Italian lippu Alberto Ascari
Brasilian GP 2012
Brasilian GP 2013
Unkarin GP 2013
Brasilian GP 2011
Ranskan GP 1958
San Marinon GP 1994
Australian GP 1993
Monacon GP 1955

Huomautukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tarkoittaa kilpailua (tai viikonloppua), jossa ennätys on tehty.
  2. Schumacher ajoi yhtäjaksoisesti vuodesta 1991 vuoteen 2006, jonka jälkeen piti 3 kautta taukoa ja palasi vuonna 2010. Hän päätti uransa toistamiseen Brasiliassa 2012
  3. Tarkoittaa myös niitä GP-viikonloppuja, jolloin ei ole ollut mukana itse kilpailussa
  4. a b c d e f g Ennätys tehty Ferrari-tallissa
  5. Sutil aloitti F1-uransa Spyker-tallissa, joka vaihtoi myöhemmin nimensä Force Indiaksi
  6. Tarkoittaa myös niitä GP-viikonloppuja, jolloin ei ole ollut mukana itse kisassa
  7. Alonso löi Schumacherin piste-ennätyksen Turun Sanomat. 13.10.2013. Viitattu 24.10.2013.
  8. a b c d e Vettel murskasi päätösvoitolla lisää ennätyksiä TS.fi. 24.11.2013. Viitattu 27.11.2013.
  9. Michael Schumacher ajoi 24 peräkkäistä pistesijaa sijoille 1-6 Unkarista 2001 Malesiaan 2003, Räikkösen ennätysputki taas koostuu sijoista 1-10
  10. Kimi Räikkönen ajoi Unkarin GP:stä 2009 Abu Dhabin GP:hen 2009 Ferrarilla, jonka jälkeen piti taukoa 2 kautta ja palasi sarjaan Australiassa 2012 Lotuksella. Hän ei siis osallistunut kilpailuihin ollenkaan kausilla 2010 ja 2011
  11. Jokainen voitoista on hieman erheellinen. Giuseppe Farina voitti kaikkien aikojen ensimmäisen virallisen F1-kilpailun ja Parsons kaikkien aikojen ensimmäisen F1-sarjaan kuuluneen Indianapolis 500 -kilpailun, joka tosin ajettiin erilleen muista kilpailuista, mikä tiesi sitä että siellä kilpailivat käytännössä aivan eri kuljettajat kuin muissa F1-kilpailuissa. Kaiken lisäksi Parsons oli kilpailut vuotta aiemminkin samassa kilpailussa. Giancarlo Baghetti taas kilpaili ennen "virallisesti ensimmäistä" Formula 1 -starttejaan muita F1-kilpailuja, jotka tosin eivät kuuluneet MM-sarjaan, eli niistä ei laskettu mukaan MM-pisteitä.
  12. Tarkoittaa kilpailua, jossa Webber voitti uransa ensimmäisen kilpailun
  13. Tarkoittaa, montako kauden ensimmäistä kilpailua on ehtinyt voittaa eli montako voittoa on ehtinyt tulla yhdelle henkilölle kaudella peräkkäin, ennen kuin toinen voittaa F1-osakilpailun. Esimerkiksi Nigel Mansell voitti kauden 1992 viisi ensimmäistä osakilpailua, ennen kuin Ayrton Senna voitti kauden kuudennen kilpailun Monacossa
  14. Tarkoittaa, kuinka monta kilpailua on ehtinyt ajaa ennen kuin seuraavan kerran on voittanut
  15. Tarkoittaa kuinka moneen kilpailuun on lähtenyt paalupaikalta, eikä niinkään sitä että olisi ajanut 51 aika-ajoa, joissa olisi ajanut 29 kertaa paalupaikka-ajan
  16. Oli palkintokorokkeella kaikissa kauden 2002 kilpailussa
  17. Vain tälle sivulle merkityt ennätykset laskettu. Ennätystä ei ole laskettu kuljettajalle, jos ennätys on tehty osana jotakin ryhmää kuten Eniten eri voittajia kauden aikana. Myös epäennätykset huomioitu.