Luettelo Euroopan avaruusjärjestön pääjohtajista

Wikipedia
Ohjattu sivulta Luettelo ESROn, ELDOn ja ESAn pääjohtajista
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Euroopan avaruusjärjestön ja sitä edeltäneiden länsieurooppalaisten avaruusorganisaatioiden ESROn ja ELDOn pääjohtajista.

ELDO:n johto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

pääjohtaja virassa maa
Renzo Carrobio di Carrobio[1] 1964-1972 Italia
Robert Aubinière [2] 1972-1975 Ranskan lippu Ranska
George Van Reeth [3] 1975 Belgian lippu Belgia

ESRO:n johto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

pääjohtaja virassa maa
Pierre Auger[4] 1964-1967 Ranskan lippu Ranska
Herman Bondi [5] 1967-1971 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia
Alexander Hocker| [6] 1971-1974  Länsi-Saksa
Roy Gibson [7] 1974-1975 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia

ESA:n johto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

pääjohtaja virassa maa
Roy Gibson [8] 1975-1980 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia
Erik Quistgaard[9] 1980- 1984 Tanskan lippu Tanska
Reimar Lüst [10] 1984- 1990  Länsi-Saksa
Jean-Marie Luton [11] 1990- 1997 Ranskan lippu Ranska
Antonio Rodotà [12] 1997- 2003 Italia
Jean-Jacques Dordain [13] 2003- 2012 Ranskan lippu Ranska

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Renzo Carrobio di Carrobio ELDO Secretaries General. 2009-07-18. European Space Agency. Viitattu 2009-10-26.
  2. Robert Aubinière ELDO Secretaries General. 2009-07-15. European Space Agency. Viitattu 2009-10-26.
  3. George Van Reeth ELDO Secretaries General. 2009-07-15. European Space Agency. Viitattu 2009-10-26.
  4. Pierre Auger Past Directors General of ESRO. 2009-07-15. European Space Agency. Viitattu 2009-08-29.
  5. Herman Bondi Past Directors General of ESRO. 2009-07-17. European Space Agency. Viitattu 2009-08-29.
  6. Alexander Hocker Past Directors General of ESRO. 2009-07-18. European Space Agency. Viitattu 2009-08-29.
  7. Roy Gibson Past Directors General of ESRO. 2007-12-11. European Space Agency. Viitattu 2009-08-29.
  8. Roy Gibson Past Directors General of ESA. 2007-12-11. European Space Agency. Viitattu 2009-08-24.
  9. Erik Quistgaard Past Directors General of ESA. 2007-12-11. European Space Agency. Viitattu 2009-08-24.
  10. Reimar Lüst Past Directors General of ESA. 2007-12-11. European Space Agency. Viitattu 2009-08-24.
  11. Jean-Marie Luton Past Directors General of ESA. 2007-12-11. European Space Agency. Viitattu 2009-08-24.
  12. Antonio Rodotà Past Directors General of ESA. 2007-12-11. European Space Agency. Viitattu 2009-08-24.
  13. Jean-Jacques Dordain ESA Director General About ESA. 2008-11-11. European Space Agency. Viitattu 2009-08-24.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]