Luettelo digimoneista

Wikipedia
(Ohjattu sivulta Luettelo Digimonin hahmoista)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on Luettelo Digimonin hahmoista

Apemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Apemon on eläindigimon. Apemon muistuttaa ihmisapinaa, jolla on kellertävä karvoitus ja Pyhä Sormus vasemman käden sormessaan. Apemonin hyökkäyksiä ovat Mega Bone Stick ja Metallic Fur. Toisella tuotantokaudella Apemon ilmestyy ihmisten maailmaan BlackWarGreymonin kanssa. Apemon aiheuttaa ongelmia kunnes Stingmon onnistuu kukistamaan hänet ja palauttamaan digimaailmaan. Toinen Apemon nähdään kiinalaislapsen digimonkumppanina ja lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Kolmannella tuotantokaudella Apemon oli yksi niistä digimoneista, jotka halusivat Rikan kouluttajakseen. Viidennellä tuotantokaudella SaberLeomon kertoi Gotsumonille Apemonin olleen yksi Kuratan ryhmän uhreista. Kuudennella tuotantokaudella Apemoneja nähtiin MadLeomonin armeijassa. MadLeomon absorboi heidät itseensä muuttuakseen Final Modeen. Lapset kuitenkin tuhosivat hänet. Apemon kehittyy Shamanmonista ja voi kehittyä Gokuwmoniksi. Apemonin nimi tulee sanasta ape mikä tarkoittaa apinaa.

Apollomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Apollomon on mega-tason jumaladigimon ja yksi Olympus Twelvestä. Apollomon pystyy käyttämään auringon energiaa hyväkseen ja käyttää sitä vihollisiaan vastaan. Apollomon muistuttaa ihmistä joka on keltaisten palavien säteiden peitossa ja hänellä on leijonamaiset jalat, pää, rintapanssari ja kynnet käsissään. Apollomonin hyökkäyksiä ovat Sol Blaster, Phoebus Flow ja Arrow of Apollo. Apollomon esiintyy ensimmäisen kerran kuudennella tuotantokaudella Death Generalsina ja lasten vastustajana. Lasten kukistettua Apollomonin joukot tämä tarjoutuu avustamaan lapsia Bagramonin kukistamisessa mutta samalla Yuu asettaa viruksen Apollomoniin muuttaen hänet pahaan Whispered-muotoonsa. Apollomon hyökkää lasten kimppuun mutta he onnistuvat kukistamaan hänet. Apollomon hetkellisesti irrottautuu Whispered-muodostaan ja pyytää Taikia tuhoamaan hänet jotta he voittaisivat. Taiki toteuttaa Apollomonin pyynnön antamalla Shoutmon X7 iskeä Apollomonia kuolettavasti, jolloin sekä virus että Apollomon tuhoutuivat. Apollomonin henki myöhemmin palasi Prison Landilla ja tuhosi lopullisesti Whispered viruksen ja auttoi Taikia yhdessä Olegmonin kanssa tuhoamaan GrandGeneramonin uhraten samalla itsensä. Apollomon myöhemmin syntyi uudelleen ja yhdistyi Shoutmonin kanssa X7 Superior Modeen ja tuhosi DarknessBagramonin. Apollomon on myös esiintynyt peleissä Digimon World Dawn/Dusk ja Digimon World Championship. Apollomonin nimi tulee roomalaisessa mytologiassa esiintyvästä Apollosta.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Botamon Sunmon Coronamon Firamon Flaremon Apollomon

Arkadimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arkadimon on petodigimon, joka eroaa muista digimoneista että sillä on sama nimi kaikilla sen muodoilla freshistä megaan. Arkadimon on myös yksi harvoista digimoneista, joilla on Super-Ultimate muoto. Arkadimonin hyökkäyksiä eri muodoissa ovat Data Drain/Absorption (fresh/in traning-muodossa), Soul Absorption ja Erase Sicle (Rookie-muodossa), Prison Wrist ja Snatch Whip (champion-muodossa), Dot Matrix ja Freeze Tentacle (ultimate-muodossa), Dot Matrix ja Exile Spear (mega-muodossa) ja God Matrix ja Dystopia Lances (Super-Ultimate muodossa). Arkadimonin ultimate-muoto esiintyi kuudennella tuotantokaudella kun Lilithmon lähetti hänet lasten kimppuun. Arkadimon vangitsi lapset aika-avaruusjatkumoon mutta Wisemonin ja Darkdramonin avulla Shoutmon X5 onnistui tuhoamaan hänet. Arkadimonin muut muodot ovat esiintyneet Digimon Adventure V-Tamer 01 mangassa. Arkadimonin nimi tulee kreikkalaisesta Arkadian kaupungista.

Babamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Babamon on mega-tason digimon, joka muistuttaa vanhaa naista, jolla on harmaa nutturatukka, vihreä vaatetus, ruskeat kengät, vaaleanpunainen koru kaulassa ja luuta kädessä. Babamonin uskotaan olleen Rosemon, joka joutui ikääntymiskirouksen uhriksi. Babamonin hyökkäyksiä ovat Empress Haze, Dark Broom ja Tri Banish. Kolmannella tuotantokaudella Rika, Kazu ja Kenta löysivät talon, jossa Babamon asui yhdessä puolisonsa Jijimonin kanssa. Babamon ja Jijimon tarjosivat lapsille illallisen vieraanvaraisuutena. Kazun ja Kentain pyydettyä heitä digimonkumppaneikseen he hämmentyivät ja alkoivat kamppailla keskenään kunnes Renamon lopetti tappelun. Babamon nähtiin myöhemmin taistelussa D-Reaperiä vastaan. Neljännellä tuotantokaudella Babamoneja nähtiin Ennustajakylässä ja Autumn Leaf Fairilla. Kuudennella tuotantokaudella Babamon nähtiin Shinobi Zonen prinsessana, jonka Musyamon kidnappasi. Lapset onnistuvat kuitenkin vapauttamaan hänet. Babamonin nimi tulee sanasta Baba, mikä tarkoittaa "vanhaa naista".

Baihumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Baihumon on mega-tason jumaladigimon. Se on läntisen alueen vartija ja suuren valkotiikerin näköinen, jolla on sinisiä raitoja kaikkialla ympäri kehoansa. Lisäksi sillä on kasvoillaan valtava sininen naamio, joiden kulmissa on pitkät terät, jotka muistuttavat sapelihampaita ja lisäksi vielä Baihumonilla on punaiset silmät. Baihumon nähdään ensimmäistä kertaa Digimon Tamers-sarjassa, Digimonin kolmannella tuotantokaudella, jolloin Ryo Akiyama ja tämän kumppani, Cyberdramon, olivat tulleet haastamaan Baihumonin. Baihumon ei kuitenkaan voinut taistella heitä vastaan, koska koko Digimaailma oli vaarassa pyyhkiytyä pois D-Reaper -nimisen viruksenpoisto-ohjelman mukana. Calumonin luovutettua kaiken energiansa ja voimansa Digimaailman digimoneille, Baihumon ja kaikki muut kolme jumaladigimonia kutsuivat jokaisen mega-tason digimonin luokseen ja yrittivät ankarasti taistella D-Reaperia vastaan. Vuoden kuluttua D-Reaper saatiin oikeasta maailmasta käsin tuhotuksi ja sekä oikea maailma että Digimaailma olivat turvassa.

Chrysalimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chrysalimon (kutsuttu joskus myös nimellä Kurisarimon) on Diaboromonin Champion-muoto. Chrysalimon muistuttaa violetinsinistä lentävää olentoa, jolla on kynsimäiset lonkerot ja punainen piikki otsassaan. Chrysalimonit liikkuvat yleensä suurissa laumoissa ja voivat pitää puoliaan jopa mega-tason digimoneja vastaan. Chrysalimonin hyökkäyksiä ovat Data Crusher, Unconnect Buster ja Internet Surge. Digimon Tamersissa Beelzemon kohtasi lauman Crysalimoneja ja taisteli heidän kanssaan. Beelzemon tuhosi heistä lähes kaikki, kunnes Calumonin voima sai jäljellä olevat Chrysalimonit kehittymään Infermoniksi. Beelzemon kuitenkin tuhosi Infermonin helposti ja latasi hänen datan itseensä. Myöhemmin toinen lauma Crysalimoneja hyökkäsivät Beelzemonin kimppuun dedigivoiden hänet Impmoniksi. Rika ja Renamon kuitenkin pelastivat Impmonin Chrysalimoneilta. Myöhemmin Calumonin voima sai Chrysalimonit muuttumaan kolmeksi Diaboromoniksi. Digimon Data Squadissa isokokoinen Keramon kehittyi Chrysalimoniksi joka taisteli Gaogamonia vastaan kunnes GeoGreymon tuhosi sen.

Cyberdramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cyberdramon on Digimon-hahmo. Cyberdramon on ultimate-tason kyborgidigimon, joka toimi Digimon Tamersissa Ryo Akiyaman digimonkumppanina. Cyberdramon muistuttaa soturia, jolla on neljä punaista siipeä ja vahva musta panssari. Cyberdramon on innokas taistelemaan vahvoja virus-tyypin digimoneja vastaan, jolloin Ryon on välillä pidettävä Cyberdramon aisoissa. Cyberdramon onnistui kukistamaan Megadramonin ja Majiramonin taisteluissa. Myöhemmin Ryo ja Cyberdramon kohtasivat Ebonwumonin ja Baihumonin, jotka taistelivat D-Reaperiä vastaan. Cyberdramon voi Ryon avulla kehittyä Justimoniksi, joka auttoi lapsia taistelussa D-Reaperiä vastaan. Cyberdramon esiintyi myös elokuvassa Runaway Locomon, jossa hän oli läsnä Rikan syntymäpäiväjuhlissa. Cyberdramonin hyökkäyksiä ovat Erase Claw ja Cyber Nail. Cyberdramon ilmestyy myös Digimon Fusionissa yhtenä Christopher Aonuman digimoneista armeijassa Blue Flare.

Fresh In-Traning Rookie Champion Ultimate Mega
Ketomon Hopmon Monodramon Strikedramon Cyberdramon Justimon

Damemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Damemon on mutanttidigimon, joka muistuttaa osittain harmaata Sukamonia, jolla on kullanväriset kädet, kengänsuojukset, aseet käsissään, piikki päässään ja Tyutyumon selässään. Damemonin hyökkäyksiä ovat Bunbun Ken, Gun Vulcan, Boost Attack ja Digi Ninpou Bujin Henka, joka muttaa hänet Tuwarmoniksi. Damemonin sanotaan syntyneen vahingossa kun digimaailman jätemäinen ulostedata ja pöly mutatoituivat keskenään. Kuudennella tuotantokaudella Damemon toimi Bagra Armyn jäsenenä. Damemon ryhtyi myöhemmin Yuu Amanon digimonkumppaniksi ja muuntautui oikeaan muotoonsa Tuwarmoniksi. Yuu ja Tuwarmon hyökkäsivät lasten kimppuun Honey Landilla lasten kukistettua Zamielmonin. Yuu fuusioi Tuwarmonin DarkKnightmonin kanssa MusouKnightmoniksi. Taistelun seurauksena ryhmät erkanivat. Myöhemmin Yuu ja Tuwarmon hyökkäsivät lasten kimppuun Bright Landillä jolloin Yuu astuttaa viruksen Apollomoniin muuttaen hänet pahaksi. Jouduttuaan Hell Field nimiseen paikkaan Yuu yhdistää Tuwarmonin DeadlyAxemonin ja Apollomin joukkojen ja Hell Fieldin energian seurauksena Tuwarmon Hell Modeen. Taistelussa Shoutmon X7 onnistuu vahingoittamaan Tuwarmonia osittain kuolettavasti. Pahasti loukkaantunut Tuwarmon ja Yuu joutuvat vetäytymään taistelusta. Myöhemmin Tuwarmon muuntautuu takaisin Damemoniksi, joka kuolee vammoihinsa. Myöhemmin Damemon syntyy uudelleen ja palaa Yuun digimonkumppaniksi seitsemännellä tuotantokaudella. Damemonin nimi tulee sanasta Dame, mikä tarkoittaa "ei hyvä". Tuwarmonin nimi tulee sanasta Tsuwamono, joka tarkoittaa sotilasta.

DarkTyrannomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DarkTyrannomon on Digimon hahmo. DarkTyrannomon on Champion tason digimon joka eroaa Tyrannomonista mustan värinsä perusteella. Ensimmäisellä tuotantokaudella DarkTyrannomon nähtiin Vamdemonin kätyrinä. DarkTyrannomon hyökkäsi Odaipan alueelle Vamdemonin etsiessä kahdeksatta valittua lasta. DarkTyrannomon esti vangittua väkijoukkoa pakenemasta rakennuksesta. Togemon taisteli DarkTyrannomonia vastaan, mutta jäi tappiolle. DarkTyrannomon oli tuhoamaisillaan Mimin vanhemmat kunnes Mimin viattomuuden tunnus alkoi hehkua jolloin Togemon kehittyi Lilimoniksi. Lilimon teki DarkTyrannomonin vaarattomaksi Flower Sceptor hyökkäyksellään, mutta Vamdemon tuhosi DarkTyrannomonin. Toisella tuotantokaudella DarkTyrannomoneja nähtiin digimonkeisarin pimeän renkaan vaikutuksen alaisina. SkullGreymon tuhosi osan heistä taistelun aikana. DarkTyrannomon myös ilmestyi ihmisten maailmaan Yamaton konserttiin ja New Yorkiin. Kolmannella tuotantokaudella DarkTyrannomon esiintyi avausjaksossa taistelemassa Maildramonia vastaan. Calumon sai DarkTyrannomonin kehittymaan MetalTyrannomoniksi joka kukisti Maildramonin. DarkTyrannomon nähtiin myös repeämässä taivaalla Vikaralamonin hyökättyä kaupunkiin.

Dianamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dianamon on mega-tason jumaladigimon ja yksi Olympus Twelvestä. Dianamon pystyy kulkemaan jään ja veden läpi ja taistelemaan kylmissä olosuhteissa. Dianamon muistuttaa naissoturia, jolla on valkoinen ja sininen digikromattu haarnista, kädessään kaksiteräinen sirppisauva ja jaloissa kuunsirppejä muistuttavat suojukset. Dianamonin hyökkäyksiä ovat Crescent Hook, Arrow of Artemis ja Goodnight Moon. Dianamon on esiintynyt peleissä Digimon World Dawn/Dusk ja Digimon World Championship. Dianamonin nimi tulee roomalaisesta kuunjumalattaresta Dianasta.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Yuramon Moonmon Lunamon Lekismon Crescemon Dianamon

Divermon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Divermon on ultimate-tason merieläindigimon. Divermon on väriltään sininen ja hänellä on toisessa jalassaan uimaräpylä. Divermon kantaa myös harppuunaa selässään. Divermonin hyökkäyksiä ovat Striking Fish ja Hell Diving. Ensimmäisellä tuotantokaudella Divermoneja nähtiin MetalSeadramonin kätyreinä. Divermonien jahdatessa Whamonia, joka kuljetti lapsia syvyyksiin, yksi Divermoneista tuhoutui kovan paineen takia. Toinen tuhoutui Whamonin Tidal Vawe hyökkäyksestä, ja kaksi muuta tuhosi Zudomon. Toisella tuotantokaudella lauma Divermoneja olivat digimonkeisarin pahan spiraalin vaikutuksen alaisena Pimeyden Merellä. Divermonit onnistuivat saamaan yhteyden Hikariin, joka onnistui vapauttamaan Divermonit Angewomonin avustuksella. Tämän jälkeen Divermonit muuntautuivat mustiksi olennoiksi ja aikoivat viedä Hikarin Dragomonin luo, mutta Angewomon esti sen. Divermonit kiittivät Hikaria avusta ennen lähtöään. Tässä jaksossa Divermoneja kutsuttiin virheellisesti Scubamoneiksi. Myöhemmin Divermon nähtiin australialaisen valitun lapsen digimonkumppanina ja lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan.

Kolmannella tuotantokaudella Divermon vartioi merenalaista luolaa, jossa Otamamonit oleskelivat. Takaton ja Henryn saavuttua paikalle Divermon hyökkäsi heidän kimppuunsa luultuaan heidän tulleen uhkaamaan Otamamoneja. Terriermon kuitenkin kukisti Divermonin joka pyysi anteeksi heiltä. Divermon johdatti heidät putken luo, joka vei lapset Shibumin kirjastoon jossa oli Mokumoneja ja DigiGnomeja. Elokuvassa Battle of Adventurers Divermon ilmestyi Okinawaan ja aiheutti hämminkiä. Divermon uhkaili Kaita ja Minamia kunnes Seasarmon ilmestyi ja tuhosi Divermonin. Kuudennella tuotantokaudella Divermoneja nähtiin Neptunemonin joukoissa Island Zonella.

Dojomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dojomon on Ninjamonin edellinen, rookie-tason data-tyypin mutanttidigimon. Se muistuttaa vaaleanpunaista pallopäätä, jolla on kädet ja jalat, karate-asu ja musta vyö, vaikkei oikeasti ole mikään mestari. Dojomonin hyökkäyksiä ovat muun muassa "Karate Punch", "Karate Kick" ja "Musho Cail". Dojomon nähdään ensikertaa Digimon Foreverissa, jossa hän toimii Ninjamonin adoptioveljenä ja he molemmat oppi-isänsä Mastermonin oppilaina. Dojomon oli aluksi digi-egg, jonka kuoriutuessa Gizamonit kasvattivat, mutta Badmonin ilmestyttyä paikalle, Badmon tuhosi ja hätisti kaikki Gizamonit tiehensä (koska halusi rakentaa oman valtakuntansa, Darkness Castlen) ja sitten Dojomon jäi aivan yksin. Dojomon kohtasi silloin myös ilkeät Gazimonit, mutta onnistui silti voittamaan heidät. Silloin Mastermon otti hänet hoiviinsa. Yhdessä Dojomon tapasi ystäviensä kanssa Valitut Lapset ja Digimon-kesyttäjät. Dojomon yrittti (myöhemmin) auttaa aivopestyä Mastermonia, mutta järkyttyi, kun Mastermon tuhosi Baryonixmonin. Dojomon kehittyi Ninjamoniksi, kun halusi kostaa Badmonille Mastermonin kuoleman. Dojomon ja Ninjamon nähdään ihmisten maailmassa, kun Badmon oli hyökännyt sinnekin myös. Siten Badmonin kehityttyä Arieomoniksi, Dojomonista kehittynyt Ninjamon auttoi Lapsia ja Kesyttäjiä voittamaan hänet. Arieomonin kuoltua, rauha oli viimein palannut Digimaailmaan ja eikä Dojomonia enää nähdä sarjassa. Dojomonin nimi tulee sanasta dojo, mikä tarkoittaa "taistelulajia" tai "taitoa".

[Tämä Digimon on pelkkä fanien tai fanin tekemä Digimon]

Ebonwumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ebobwumon (jap. Xuanwumon) on kaksipäinen jumalakilpikonnadigimon, joka on mega-tasolla. Sillä on hirveän kova kuori, johon ei helposti tule lainkaan naarmua ja lisäksi siinä kasvaa pieni persikkapuu. Lisäksi sillä kaksi päätä, joissa on omat pääsuojukset. Sen päät ovat kuitenkin erinäköiset. Se on eteläisen alueen vartija ja jumala. Ebonwumonin hyökkäyksiä ovat "Tortoise Miscle", "Maniac Thunder", "Green Gadle", "Poisonus Apple Bombs" ja "Bouble Head Squick". Ebonwumon nähdään vain sarjassa Digimon Tamers, jossa se tapasi Ryo Akiyaman ja tämän kumppanin, Cyberdramonin.

Fanglongmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fanglongmon (jap. Huanglongmon) on Digimon-hahmo. Fanglongmon on mega-tason jumaladigimon ja hän on neljän muun digimonjumalan Qinglongmonin, Zhuqiaomonin, Ebonwumonin ja Baihumonin luoja ja johtaja. Fanglongmon on digimaailman keskustan suojelija. Fanglongmonin japaninkielinen nimi tulee kiinalaisessa mytologiassa esiintyvästä Huang Long lohikäärmeestä. Fanglongmon on väriltään kultainen ja hänellä on kahdeksan silmää ja kuusi valtavaa piikkiä ja 10 punaista digicorea selässään. Fanglongmon on myös kookkain jumaldigimoneista. Fanglongmonin hyökkäyksiä ovat Taikyoku, Oukai, Koutei no Kiba ja Dragon Smash. Fanglongmon esiintyi ensimmäistä kertaa Digimon-sarjassa kuudennella tuotantokaudella Dorbickmonin kätyrinä. Fanglongmon voi yhdistyä Dorbickmonin kanssa Darkness Modeen. Kun ZekeGreymon onnistui haavoittamaan Dorbickmonia kuolettavasti tässä muodossa, Fanglongmon tuhoutui samalla kun Dorbickmonkin.

Floramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Floramon on rookie-tason kasvidigimon, joka muistuttaa kukkaa. Floramonilla on punaiset lehdet kaulan ympärillä, joista yksi toimii pääsuojuksena, violetit kukat käsinä ja lonkeromaiset vihreät jalat ja häntä. Floramonin hyökkäyksiä ovat Allergy Shower ja Sweet Scent. Ensimmäisellä tuotantokaudella Floramon nähtiin yhdessä Deramonin kanssa Pinomonin apulaisina. Floramon ja Deramon huomasivat Takerun pakenevan Pinomonin talosta mutta eivät kertoneet siitä hänelle. Myöhemmin lapset hyökkäsivät heidän kimppuunsa, mutta he paljastivat heille etteivät ole Pinomonin puolella ja näyttivät lapsille tien Pinomonin taloon. Floramon ja Deramon myöhemmin ampuivat Pinomonia tykillä viivyttääkseen häntä mutta joutuivat pakenemaan tämän uhkailtua heitä. Heidän kohtalonsa jäi tuntemattomaksi metsän tuhouduttua. Toisella tuotantokaudella lukuisia Floramoneja joutuivat digimonkeisarin pahan renkaan valtaan, mutta lapset vapauttivat heidät. Toinen Floramon myöhemmin esiintyi ranskalaisen valitun lapsen digimonkumppanina. Jaksossa Floramon kehittyi Kiwimoniksi taistelussa Mamemoneja vastaan. Sama Floramon oli läsnä lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Kolmannella tuotantokaudella Floramon oli yksi IceDevimonin uhreista.

Floramoneja nähtiin Breezy Villagessa, KaratsukiNumemonin vuorella ja Autumn Leaf Fairilla. Viidennellä tuotantokaudella Yushima ja Kamemon saapuivat Floramonien kylään paettuaan Merukimonin palatsista. Floramon esiintyy myös kuudennella tuotantokaudella. Floramonin nimi tulee sanasta Flora, mikä tarkoittaa kukkaa.

Goblimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Goblimon on pieni virus-tyypin ja rookie-tason örkkidigimon, joka on myös Ogremonin edellinen muoto. Sen aseita ovat "Goblin Strike" ja "Goblin Bomb". Goblimon on vihreä ihoinen örkki, jolla on punainen pystytukka ja karvaiset vaatteet ja kantaa mukanaansa iskunuijaa. Se on hyvin villiluonteinen. Goblimon nähdään ensikertaa Digimon Tamersin toisessa jaksossa, jossa Rika ja Renamon päätyivät taistelemaan sitä vastaan. Calumon muunsi Goblimonin toiseen champion-muotoonsa, Fugamoniksi. Vaikka Fugamon oli champion, Renamon onnistui kuitenkin tuhoamaan ja lataamaan sen tiedot. Goblimon nähdään myös neljännellä tuotantokaudella Holy Capitalissa, jossa se oli muuttunut Shamamoniksi. Lapset onnistuivat kuitenkin tuhoamaan Shamamonin. Goblimoneja näyttäytyy Shamamonien kanssa myös viidennellä tuotantokaudella. Goblimonin nimi tulee englannin kielen sanasta goblin, mikä tarkoittaa menninkäistä.

Goldramon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Goldramon on Digimon-hahmo. Goldramon on mega-tason lohikäärmedigimon ja yksi Neljästä Lohikäärmeestä. Goldramonilla on kullanvärinen ruumis, kuusi siipeä ja Pyhä Sormus toisessa käsivarressaan. Goldramonilla on myös punaisen ja sinisen väriset käsisuojukset joihin on suljettu lohikäärmeet nimeltä Amon ja Umon, jotka edustavat tuhoa ja jälleensyntymistä. Goldramonin hyökkäyksiä ovat Gold Flame ja Good Summon. Goldramon on esiintynyt peleissä Digimon V-Tamer, Digimon World Dawn/Dusk ja Digital Monsters D-Project.

Growlmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Growlmon on dinosaurusdigimon, joka on Guilmonin champion-muoto. Silläkin on ympäri kehoaan Digimon Hazard-tatuointeja ja kahleita käsissään ja jaloissaan. Sillä on myös sarvet ja harja. Growlmon nähdään ensimmäistä kertaa Digimon Tamers jaksossa 8, Guilmon kehittyy. Siinä Impmon oli vapauttanut Devidramonin, joka riehui ympäri kaupunkia, mutta Calumonin ansiosta Guilmon muuttui Growlmoniksi ja kukisti Devidramonin. Growlmon nähdään myös Digimon-elokuvissa "Runaway Locomon" ja "Battle of Adventurers".

Hagurumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hagurumon on Digimon hahmo. Hagurumon on rookie-tason digimon, joka muistuttaa mustaa hammasratasta, jolla on kultainen reunus ja valkoiset hammasrattaat käsinä. Hagurumonin perushyökkäyksen nimi on Darkness Gear. Muita Hagurumonin hyökkäyksiä ovat Command Input, Crush Devise, Haguru Attack, Makikomi ja Great Rollers. Ensimmäisellä tuotantokaudella kaksi Hagurumonia esiintyi Mugendramonin kätyreinä. Heidän kohtalonsa jäi tuntemattomaksi Mugendramonin tuhouduttua. Toisella tuotantokaudella Hagurumon nähdään lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Kolmannella tuotantokaudella Hagurumon esiintyy yhdellä Clockmonin kanssa vartijoina Clock Plain-alueella, jossa on pyöriviä hammasrattaita ja kello. Rika vahingoissa käynnistää kellon, jolloin Megadramon pääsee pakenemaan vankilastaan. Ryo ja Cyberdramon saavat kuitenkin taltutettua Megadramonin ja vangittua hänet uudelleen. Hagurumon esiintyy myös viidennellä tuotantokaudella, jossa ilmestyttyään ihmisten maailmaan muuttaa lelurobotin eläväksi Darkness Gear hyökkäyksellään ja vangitsee Michellen sen sisälle. RizeGreymon onnistuu tuhoamaan Hagurumonin jolloin robotti palaa normaaliksi. Kuudennella tuotantokaudella Hagurumon esiintyy GranLocomonin kätyrinä. Pinomon onnistuu tuhoamaan Hagurumonin tämän hyökättyä hänen kimppuunsa. Hagurumon voi kehittyä Guardromoniksi.

Hippogriffomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hippogriffomon on ultimate-tason eläindigimon, joka muistuttaa pegasosta, jolla on linnun pää, siivet ja petomaiset jalat. Hippogriffomonin hyökkäyksiä ovat Heat Wave ja Sonic Voice. Hippogriffomon esiintyi elokuvassa "Island of Lost Digimon", jossa hän johti joukkojaan sotaan Human Type-digimoneja vastaan. Hippogriffomon naamioitui Champion-muotoonsa Darcmoniksi huijatakseen lapsia ja myöhemmin muuttui mega-muotoonsa Murmukusmoniksi taistellakseen lapsia vastaan. Agunimon onnistui kuitenkin tuhoamaan Murmukusmonin. Kuudennella tuotantokaudella parvi Hippogriffomoneja toimi Gravimonin armeijassa. Hippogriffomonin toinen virallinen mega-muoto on Gryphonmon. Hippogriffomonin nimi tulee hippogriffistä.

Jijimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jijimon on mega-tason digimon, joka muistuttaa vanhaa miestä. Jijimonilla on pitkä valkoinen tukka ja parta, resuiset vaatteet ja leijonankäpäläsauva kädessään. Jijimonin hyökkäyksiä ovat Hung on Death, Cat Cane, Claw of Doom, Beckoning Cat ja Gentle Punch. Jijimon esiintyi kolmannella tuotantokaudella Babamonin miehenä. Jijimon ja Babamon tykkäsivät nahistella keskenään viihteen vuoksi. Jijimon aluksi halusi suostua Kazun ja Kentain digimonkumppaniksi mutta Renamon ympäripuhui hänet toisiin aatoksiin. Myöhemmin Jijimon nähtiin lopputaistelussa D-Reaperiä vastaan. Neljännellä tuotantokaudella Jijimoneja nähtiin Ennustajakylässä ja Autumn Leaf Fairilla. Kuudennella tuotantokaudella Jijimon nähtiin Green Zonella Hymyjenkylän asukkaana. Myöhemmin Jijimon liittyi Xros Heartin jäseneksi. Jijimon voi yhdistyä Shoutmonin kanssa JijiShoutmon muotoon. Jijimonin nimi tulee sanasta Jiji, mikä tarkoittaa "vanhaa miestä".

Karatenmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karatenmon on ultimate-tason velhodigimon, joka muistuttaa korpin ja ihmisen risteymää. Karatenmonilla on kaksi kultaista miekkaa käsissään ja mustat siivet selässään. Karatenmonin hyökkäyksiä ovat Harmony Swords ja Frather Flare. Neljännellä tuotantokaudella Kouji Minamoto kohtaa Karatenmonin Sakkakumonin Wind Spherellä. Kouji muuntautuu Lobomoniksi ja taistelee Karatenmonia vastaan. Lobomonin muuntauduttua KendoGarurumoniksi hän onnistuu kukistamaan Karatenmonin. Kuudennella tuotantokaudella valkosiipinen Karatenmon nähdään Sand Zonella. Myöhemmin toinen Karatenmon nähdään Shinobi Zonella vartioimassa Code Crownia. Karatenmon lupaa antaa Code Crownin sille, joka saa hänet nauramaan. Lopulta Akari ja Nene saavat hänet nauramaan. Karatenmon voi DNA Digivoitua Taomonin kanssa Kuzuhamoniksi. Karatenmonin nimi tulee Karasu-tengusta.

Kiwimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiwimon on Champion-tason lintudigimon, joka muistuttaa Kiwilintua. Kiwimonilla on vihreä lehtitukka, harmaa nokka ja punaiset kynnet. Kiwimonin hyökkäyksiä ovat Little Pecker, High Jumping Kick ja Nose Mattock. Ensimmäisellä tuotantokaudella Kiwimon toimi Pinomonin kätyrinä. Pinomon lähetti Kiwimonin estämään lapsia löytämästä Takerua. Taistelussa lapsia vastaan Birdramon tuhosi Kiwimonin mikä suututti Yamaton, koska hän olisi voinut kertoa Takerun sijainnin. Takeru kuitenkin ilmestyi samalla hetkellä jolloin Yamato hämmentyi. Toisella tuotantokaudella Kiwimonien nähtiin pakenevan Kimeramonia. Myöhemmin Floramon kehittyi Kiwimoniksi auttaakseen lapsia taistelussa Mamemoneja vastaan. Kiwimon nähtiin myös lopputaistelussa BelialVamdemonia vastaan. Kolmannella tuotantokaudella Kiwimon oli yksi IceDevimonin uhreista. Myöhemmin toinen Kiwimon hyökkäsi Suzien kimppuun tämän saavuttua digimaailmaan. Kiwimon juoksi myöhemmin pois nauraen. Neljännellä tuotantokaudella Kiwimoneja nähtiin Ennustajakylässä ja Autumn Leaf Fairilla. Viidennellä tuotantokaudella loukkaantuneita Kiwimoneja nähtiin Nyokimonien hoidossa Treemonin metsässä. Kiwimonin nimi tulee kiiwilinnusta.

Lampmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lampmon on mega-tason velhodigimon, joka muistuttaa vihreää lampun henkeä. Lampmonilla on violetti turbaani päässä, kultaiset renkaat käsissään, käyrä tikari vyötäisillään ja kultaiset sarvet olkapäissään. Lampmon on yleensä suljettuna kultaiseen lamppuun, mutta joka vapauttaa Lampmonin saa kolme toivomusta jotka Lampmon toteuttaa. Lampmonin hyökkäyksiä ovat Phantom Turban ja Golden Smog. Lampmon on esiintynyt peleissä Digimon Tamers: Brave Tamer ja Digimon World Dawn/Dusk.

Mamemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mamemon on ultimate-tason mutanttidigimon, joka muistuttaa harmaata palloa, jolla on konemaiset kädet ja jalat. Mamemonin hyökkäyksiä ovat Smiley Bomb ja Sparkling Glow. Mamemon esiintyi toisella tuotantokaudella jolloin hän ilmestyi ihmisten maailmaan yhdessä BigMamemonin ja MetalMamemonin kanssa. Mamemonit ottivat ranskalaisen valitun lapsen ja tämän digimonkumppanin Floramonin panttivangiksi ja taistelivat yhdessä Giromonin kanssa Greymonia ja Angemonia vastaan. Heidän kehityttyä ultimate-muotoihinsa he Kiwimonin avustuksella kukistivat Mamemonit ja Giromonin ja lähettivät heidät takaisin digimaailmaan. Neljännellä tuotantokaudella Mamemoneja elivät Beanstalk kylässä, jonne Crusadermon ja Dynasmon hyökkäsivät etsiessään fractal codea. Lasten taistellessa heitä vastaan ja jäätyään tappiolle vanhin Mamemon kertoi heille missä fractal code on, jolloin he skannasivat sen minkä seurauksena kylä tuhoutui. Mamemon kertoi lapsille että he voivat uudelleenrakentaa kylän kädessään olevasta siemenestä. Mamemon voi kehittyä PrinceMamemoniksi. Mamemonin nimi tulee sanasta mame, mikä tarkoittaa papua tai hernettä japaniksi.

Marsmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marsmon on mega-tason jumaladigimon ja yksi Olympus Twelvestä. Marsmon muistuttaa lihaksikasta ihmistä, jolla on pantterin pää, jossa on punainen sarvi otsassa, pitkät mursumaiset kulmahampaat, liekehtivät etuvartalo ja punaiset kädet, joissa on kaksi hopeista metallirengasta, metalliset jalat joissa punaiset kengät, sinertävät housut ja viitta, joka on toiselta puolelta musta ja toiselta violetti. Marsmonin hyökkäyksiä ovat Corona Sanctions, Mugen Hadou, Heaven Hit, Vacuum Cannon, Brain Freeze ja Misshukikou. Marsmon esiintyi kuudennella tuotantokaudella jaksossa 45 Apollomonin kätyrinä. Apollomon tuhosi Marsmonin sen jälkeen kun Whispered ohjelma vaikutti häneen. Marsmon on myös esiintynyt peleissä Digimon World 3 ja D-Tector 2.0. Marsmonin nimi tulee roomalaisesta sodan jumalasta Marsista.

Mervamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mervamon on Minervamonin kehittyneempi muoto. Mervamon muistuttaa naissoturia, joka kantaa Olympia Kai nimistä miekkaa oikeassa kädessään ja Medulla nimistä kilpeä vasemmassa kädessään. Mervamonin hyökkäyksiä ovat Night Stalker, Love Poison, Final Strike Roll ja Madness Merry-go-round DX. Mervamon esiintyy kuudennella tuotantokaudella yhtenä Honey Landin asukkaana. Mervamon toimi vapaustaistelijana taistellen Zamielmonia vastaan. Mervamon pelasti lapset mutta tietämättään johdatti heidät taisteluun Zamielmonia ja tämän kätyreitä vastaan. Nene sai Mervamonin pikkuveljen Ignitemonin avaamaan silmänsä ja kääntymään Zamielmonia vastaan. Lasten kukistettua Zamielmonin, Mervamon ryhtyi Neneen digimonkumppaniksi ja liittyi Xros Heartiin. Mervamonin nimi tulee roomalaisesta Merva-jumalasta.

Minervamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minervamon on mega-tason jumaladigimon ja yksi Olympus Twelvestä. Minervamon muistuttaa naissoturia, joka kantaa Olympia nimistä miekkaa ja kilpeä käsissään. Minervamonin hyökkäyksiä ovat Strike Roll, Madness Merry-go-round, Dominion Blade ja Olympia Slash. Minervamon esiintyy peleissä Digimon World Dawn/Dusk, Digimon World Data Squad ja Digimon Twin. Minervamon voi kehittyä voimakkaampaan mega-ultimate muotoonsa Mervamoniksi. Minervamonin nimi tulee roomalaisesta viisauden ja strategian jumalasta Minervasta.

Musyamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musyamon on Champion-tason digimon, joka muistuttaa samuraita. Musyamonin hyökkäyksiä ovat Shogun Sword ja Ninja Blade. Toisella tuotantokaudella Musyamon ilmestyi ihmisten maailmaan BlackWarGreymonin kanssa. Shurimon onnistui kukistamaan Musyamonin ja palautti hänet digimaailmaan. Kolmannella tuotantokaudella Musyamon oli yksi niistä digimoneista, jotka halusivat Rikan kouluttajakseen. Toinen Musyamon ilmestyi myöhemmin ihmisten maailmaan ja tuhosi Yuggoth-ohjelman. Musyamon taisteli Takatoa ja Guilmonia vastaan kunnes Gargomon tuhosi hänet ja latasi hänen datan itseensä. Kuudennella tuotantokaudella Musyamon nähtiin Shinobi Zonella Bagra Armyn jäsenenä. Musyamon sieppaa Babamonin mutta lapset onnistuvat pelastamaan hänet ja tuhoamaan Musyamonin. Musyamon kehittyy Kotemonista ja voi kehittyä Asuramoniksi.

Neptunemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neptunemon on Digimon-hahmo. Neptunemon on mega-tason jumaladigimon ja yksi Olympus Twelvestä. Neptunemon muistuttaa merikäärmeen ja kalan risteytystä, joka kantaa kädessään Kings Bite nimistä hainpääkeihästä. Neptunemonilla on myös punainen viitta vyötäisillään. Neptunemonin hyökkäyksiä ovat Vortex Penetrate, Wave of Depth, Gate of Atlantis ja Terrible Bite. Neptunemon esiintyi kuudennella tuotantokaudella Island Zonen hallitsijana ja Tactimonin palvelijana. Neptunemon johdatti joukkonsa etsimään alueen Code Crownia. Neptunemon otti Archelomonin panttivangiksi ja yritti varastaa lasten Code Crownit. Shoutmon onnistui tuhoamaan Neptunemonin ohjattuaan tämän Kings Bite keihäänsä takaisin häntä kohti. Myöhemmin Neptunmon syntyi uudelleen ja muuttui hyväksi. Neptunemonin nimi tulee roomalaisesta merijumalasta Neptunuksesta.

Ninjamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ninjamon (japan. Igamon)on fiktiivinen hahmo televisiosarjassa Digimon. Se muistuttaa pallopäätä, jolla on kasvoillaansa naamio, olkapäilläänsä piikkien peittämät suojukset, saappaat jaloissaan ja jalkojen ja käsien peittämät hihat ja lahkeet. lisäksi se kantaa selässään katanaa. Se on champion-tason data-tyypin digimon, jonka hyökkäystekniikoita ovat muun muassa: "Darting Shuriken" ja "Clone Team". Ninjamon nähdään ensimmäistä kertaa Digimon Zero Twon jaksossa 15, Shurimonin taistelutaidot. Ninjamon oli Digimonkeisarin valtaamassa Gekomonien kylässä ja ikävä kyllä itsekin aivopestynä. Se suuttui, kun Kyo sanoi Ninjamonin olevan toiseksi paras heittotähden käsittelijä. Raivopäissään Ninjamon haastoi Shurimonin kamppailuun. Se myös laittoi Gekomonien valtiaalle, ShogunGekomonille, Pahan Spiraalin keisarin käskystä. Taistelussa Ninjamon oli niskan päällä ja taisteli loppuun asti Shurimonia vastaan, jopa silloin, kun hänellä ei enää ollut Pahaa Rengasta. Ninjamon ikävä kyllä hävisi Shurimonin pilkottua hänen katanansa ja leikkaamalla hänen naamionsa. Ninjamon heitti savupommin ja sanoi viimeisinä sanoina: "Ensi kerralla minä lupaan voittaa sinut" (eng. Next time I promice win you). Tämän jälkeen Ninjamonia ei enää nähdä sarjassa. Seuraavan kerran Ninjamon nähdään viidennellä tuotantokaudella vakoilemassa Kuratan aikeita vallata niin ihmisten kuin digimonien maailma. Ninjamonien kohtalo jäi tuntemattomaksi Holy Capitalin tuhouduttua. Kuudennella tuotantokaudella Ninjamoneja nähtiin Musyamonin armeijassa.

Orochimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Orochimon on ultimate-tason lohikäärmedigimon, joka muistuttaa hydraa. Orochimonilla on seitsemän päätä ja keltainen karvoitus vatsan alla. Orochimonin hyökkäyksiä ovat Inferno Blast ja Ame no Murakumo. Kolmannella tuotantokaudella lapset kohtasivat Orochimonin taistelemassa Andromonia vastaan. Orochimon kukisti Andromonin mutta lapset pelastivat hänet. Myöhemmin paljastui että Orochimon piti hallussaan Gekomoneja valmistamassa hänelle sakea. Orochimon nappasi Jerin joka yritti juottaa Orochimonin humalaan, mutta Orochimon paljasti hänelle että sake vain vahvistaa häntä. Lapset eivät pärjänneet Orochimonille kunnes Jeri käytti LadyDevimonin modifykorttia Leomoniin, joka tuhosi Orochimonin LadyDevimonin Poison-hyökkäyksellä. Kuudennella tuotantokaudella Orochimon toimi Bagra Armyn kätyrinä MadLeomonin joukoissa. MadLeomon vapautti Orochimonin Green Zonelle sen asukkaiden ja myöhemmin lasten kimppuun. Orochimon saa lapset ansaan kallionreunalle mutta Shoutmon ja Ballistamon pelastavat heidät. MadLeomon absorboi Orochimonin itseensä muuttuen Orochi Modeen. Lapset kuitenkin kukistavat hänet jolloin Orochimon tuhoutui.

Otamamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Otamamon on Digimon-hahmo. Otamamon on rookie-tason merieläindigimon, joka muistuttaa sinistä nuijapäätä, jolla on pyrstö ja kädet. Otamamonit liikkuvat usein yhdessä Gekomonien kanssa. Otamamonin hyökkäyksiä ovat Lullaby Bubble, Kid Claw, Wrappling Bubble ja Slamming Attack. Lisäksi pelissä Digimon World Dawn/Dusk Otamamonilla on myös Water Shot, Tsume Kougeki, Tsuyoi San no Ava ja Lyashi no Mizu nimiset hyökkäykset. Ensimmäisellä tuotantokaudella Otamamoneja nähtiin yhdessä Gekomonien kanssa ShogunGekomonin linnassa. Otamamonit ja Gekomonit yrittivät saada Mimin laulamaan jotta ShogunGekomon heräisi unestaan ja lopulta onnistuivat. Otamamonit myöhemmin avustivat lapsia taistelussa Piamonia vastaan. Toisella tuotantokaudella samaiset Otamamonit joutuivat digimonkeisarin pahan renkaan vaikutuksen alle mutta lapset vapauttivat heidät. Kolmannella tuotantokaudella Otamamon ja Gekomon katsoivat kun Dogmon jahtasi Calumonia. Myöhemmin Takato ja Henry löysivät lauman Otamamoneja vedenalaisesta luolasta jota Divermon vartioi. Neljännellä tuotantokaudella Otamamoneja nähtiin kylässä KaratsukiNumemonin vuorilla ja Autumn Leaf Fairilla.

Viidennellä tuotantokaudella ennen sarjan tapahtumia kaksi Otamamonia pakenivat Kuratan ryhmää jotka tuhosivat digimoneja. Myöhemmin loukkaantuneita Otamamoneja nähtiin Nyokimonien hoidossa Treemonin metsässä.

Parasimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Parasimon on parasiittidigimon. Se muistuttaa suurta vaaleanpunaista vesimittaria. Sillä on edessä valtava silmä ja sen jättimäisellä takapuolella valtava suu. Se voi singota suustaan lonkeroita, joiden päistä tulee kynsiä, joiden avulla Parasimon voi hallita vastustajansa mieltä. Parasimon on myös mega-tason digimon ja kehittynyt Archnemonista. Parasimon nähdään vain elokuvassa Digimon Tamers: Runaway Locomon, jossa Parasimon oli vallannut Locomonin ja Digimon-kesyttäjien tultua paikalle, Parasimon otti Rikan mielen hallintaansa, mutta menetti otteensa Rikasta ja pakotti Locomonin muuntautumaan GranLocomoniksi. Parasimon kutsui oikeaan maailmaan suunnattoman määrän Parasimoneja, jotka olivat voitolla lapsia vastaan, mutta Gallantmonin muututtua Crimson Mode'eensa, CrimsonGallantmon käytti mahtavaa Crimson Light -hyökkäystään ja tuhosi jokaikisen Parasimonin viimeistäkin data-palaa myöten. Tämän jälkeen Parasimonia ei enää nähdä.Parasomon esiintyy myös seitsemännellä tuotantokaudella Airu Suzakin Digimonina, yrittäen saada Kiichi Funabashin Locomonin (Joka oli silloin Airun tiimikaverin Ren Tobarin Digimon) menemään nopeammin, mutta sitten Parasimon alkaa imeä Locomonin matkustajien henkistä energiaa, ja muuttuu hallitsemattomaksi, mutta Tagiru ja Gumdramon onnistuivat päihittämään Parasimonin, kun Parasimonin huomio ja ote herpaantuvat.

Phantomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Phantomon on Digimon hahmo. Phantomon on ultimate-tason kummitusdigimon, joka muistuttaa ominaisuuksiltaan viikatemiestä. Phantomon kantaa käsissään kultaista sirpin muotoista viikatetta, jolla hän voi leikata esineitä tai repiä sieluja. Phantomonilla on punainen huppu päässään ja silmän muotoinen kristalli niskassaan. Ensimmäisellä tuotantokaudella Phantomon nähdään Vamdemonin uskollisena kätyrinä ja Bakemon armeijan johtajana. Phantomon esti valittuja lapsia tekemästä Bakemoneja toimintakyvyttömiksi ja kukisti Greymonin taistelussa ja johdatti Tuskmonin ja Snimonin Yamaton ja Soran kimppuun. Kun Hikari paljasti hänelle olevansa kahdeksas valittu lapsi, Phantomon vei Hikarin Vamdemonin luo. Myöhemmin MetalGreymon esti Phantomonia ja Vamdemonia tuhoamasta Hikaria ja Angemon onnistui kukistamaan Phantomonin Heavens Knucle iskullaan, joka myös vahingoitti Vamdemonia kivuliaasti.

Toisella tuotantokaudella Phantomon ilmestyy ihmisten maailmaan Yamaton konserttiin. Holsmon onnistuu lumoamaan Phantomonin ja lähettämään hänet takaisin digimaailmaan. Kolmannella tuotantokaudella Phantomon oli yksi niistä digimoneista, jotka halusivat Rikan kouluttajakseen. Neljännellä tuotantokaudella Phantomoneja nähdään Fortune Teller Villagessa, Autumn Leaf Fairilla ja Trailmonien kilpailussa. Kaksi Phantomonia nähtiin Cherubimonin palvelijoina ja vartioivat Rose Morning Starin sisäänkäyntiä. Kun Valitut Lapset muuttuivat digimoneiksi, Phantomonit yrittivät vangita heidät mutta Lowemon pääsi pakenemaan ja sai Phantomonit osumaan toisiinsa ja tuhosi heidät Shadow Lance hyökkäyksellään. Phantomon voi kehittyä Piamoniksi tai MetalPhantomoniksi.

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Shadow Scythe (Soul Chopper): viiltää vastustajiaan sirpillään.
  • Father Time (Death Sentence): muuttaa vastustajansa väliaikaisesti vanhoiksi ja heikoiksi.
  • Magical Game (Diabolic Star):

Pumpkinmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pumpkinmon on Digimon-hahmo ja esiintyy televisiosarjassa Digimon. Se näyttää valkoiselta täytenukelta, jolla vihreä, repeytynyt viitta, kurpitsa päänä ja kirves kallossa. Pumpkinmon on koostaan huolimatta Ultimate-tason digimon ja sen hyökkäyksiä ovat "Trick or Trickie" ja "Chirwe Stringle". Ensimmäisellä tuotantokaudella Pumpkinmon saapui Vamdemonin joukon jäsenenä Japaniin, nuorten kaupunkiin Shibuyaan, Gotsumonin kanssa. He pitivät hauskaa ja tapasivat Yamaton, Takerun ja Gabumonin. He kieltäytyivät Vamdemonin käskystä tuhota lapset ja halusivat vain pitää hauskaa, kunnes Vamdemon tuhosi Pumpkinmonin ja Gotsumonin petturuudesta. Toisella tuotantokaudella Pumpkinmon nähdään takaumassa, jossa Yamato ja Takeru kulkivat ohi saman kaupan, jossa Pumpkinmon ja Gotsumon pitivät hauskaa muistellen heitä. Kolmannella tuotantokaudella Pumpkinmon oli yksi IceDevimonin uhreista.

Neljännellä tuotantokaudella Pumpkinmoneja nähtiin Ennustajakylässä ja Autumn Leaf Fairilla. Osa heistä nähtiin yhdessä Gotsumonien kanssa. Viidennellä tuotantokaudella Pumpkinmoneja nähtiin Baromonin joukoissa Holy Capitalissa. Kuratan hyökättyä kaupunkiin kaksi Pumpkinmonia yhdistivät hyökkäyksensä Gizumon XT:tä vastaan saaden tuhottua sen. Pumpkinmonien kohtalo jäi tuntemattomaksi Holy Capitalin tuhouduttua. Kuudennella tuotantokaudella Pumpkinmoneja nähtiin Magma Zonen asukkaina Bagra Armyn orjina. Lapset onnistuivat kuitenkin vapauttamaan heidät. Pumpkinmon ilmestyy myös seitsemännellä tuotantokaudella Kiichi Funabashin Digimonina jakamassa karkkia Kiichin Locomonilla, kun Doggymon jakoi Hot Dogeja.

Roachmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roachmon on Champion-tason hyönteisdigimon, joka muistuttaa ruskeaa torakkaa, jolla on punaiset siivet. Roachmonin hyökkäyksiä ovat Dream Dust, Roachmon Flyswatter ja Roachmon Exterminate. Toisella tuotantokaudella kaksi Roachmonia nähtiin digimonkeisarin pahan renkaan vaikutuksen alaisina. Roachmonien veljellisyys teki suuren vaikutuksen Miyakoon. Roachmonit hyökkäsivät Mimin ja Miyakon kimppuun pommittaen heitä jätteillä ja esineillä. Holsmon sai Roachmonit lentämään päin Pimeää Tornia, jolloin Palmon kehittyi Togemoniksi ja onnistui kukistamaan Roachmonit Holsmonin tuhotessa Pimeän Tornin. Vapauduttuaan renkaiden vallasta Roachmonit alkoivat riidellä keskenään. Myöhemmin Roachmoneja nähtiin Arukenimonin loitsun vallassa. XV-mon onnistui kukistamaan heidät. Neljännellä tuotantokaudella Roachmon nähtiin Ennustajakylässä. Roachmon nähtiin myös kuudennella tuotantokaudella. Roachmonin nimi tulee englannin kielen sanasta roach, mikä tarkoittaa torakkaa.

Scorpiomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Scorpiomon (suomenkielisessä versiossa Ancrustamon) on ultimate-tason merieläindigimon, joka muistuttaa skorpionia. Scorpiomonin hyökkäyksiä ovat Tail Blade, Twin Sword ja Scorpion Sword. Ensimmäisellä tuotantokaudella Scorpiomon toimi MetalSeadramonin kätyrinä. Scorpiomon hyökkäsi lasten kimppuun ja yritti haudata heidät hiekkaan Scorpion Storm hyökkäyksellään. MetalSeadramon palkitsi Scorpiomonin luultuaan tämän onnistuneen, mutta huomattuaan kahden lapsista paenneen hän määräsi Scorpiomonin etsimään heidät. Scorpiomon sai heidät kiinni ja taisteli heitä vastaan mutta Zudomon ja Lilimon löivät hänet maahan ja pelastivat muut lapset. MetalSeadramonin saatua tietää tästä hän heitti Scorpiomonin ilmaan ja tuhosi hänet. Toisella tuotantokaudella Scorpiomon ilmestyi ihmisten maailmaan Australiaan lähelle suurta koralliriuttaa. Zudomon, Submarimon ja Coelamon onnistuivat kukistamaan Scorpiomonin ja palauttivat hänet digimaailmaan. Elokuvassa Battle of Adventurers Mephistomon lähetti Scorpiomonin nappaamaan Minamin. Guilmon onnistui tuhoamaan Scorpiomonin Takaton käytettyä Aero Wing Modify korttia. Scorpiomon esiintyy myös kuudennella kaudella Olegmonin kätyreinä.

Shakamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shakamon on mega-tason Tathāgata-digimon. Shakamon muistuttaa kullanväristä naisbuddhaa, jolla on 16 digicorea ympärillään, pitkät harmaat hiukset ja kullanvärinen vaatetus. Shakamonin hyökkäyksiä ovat Satori Henro Shou, Reikou Kumo-no-Ito ja Taijou Shingon. Shakamonin sanotaan olevan Yggdrasilia lähimpänä oleva Digimon, joka on suojellut itäisintä digimaailman osaa aikojen alusta asti. Shakamon ei ole toistaiseksi esiintynyt Digimon-sarjassa eikä peleissä. Shakamonin nimi tulee Shaka Nyoraista.

Shakkoumon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shakkoumon on Digimon hahmo. Shakkoumon syntyi kun Angemon ja Ankylomon DNA-Digivoituivat keskenään. Shakkoumon muistuttaa myyttistä konemaista olentoa, jolla on siivet selässään ja risti hatussaan. Shakkoumon taisteli BlackWarGreymonia vastaan ja onnistui kukistamaan hänet muiden avustuksella. Myöhemmin Shakkoumon tuhosi MarineDevimonin ja taisteli Demonia, tämän kätyreitä ja BelialVamdemonia vastaan. Kuudennella tuotantokaudella Shakkoumon esiintyi Heavens Zonen asukkaana. Lucemon valehteli lapsille Shakkoumonin olevan Bagra-armeijan vakooja ja Shoutmon hyökkäsi hänen kimppuunsa. Myöhemmin Shakkoumon auttoi lapsia taistelussa Lucemonia vastaan ja voitettua hänet Shakkoumon lähetti lapset Sky Templelle pysäyttämään Neneen. Shakkoumonin nimi tulee Shakōkidogūsta.

Fresh In-Training Rookie Champion Ultimate Mega
Poyomon Tokomon Patamon Angemon HolyAngemon Seraphimon
Armor DNA-Ultimate
Pegasmon Shakkoumon

Hyökkäykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Justice Beam (Aramitama): Ampuu silmistään oranssinpunaisia säteitä.
  • Kachina Bomb (Nigimitama): Ampuu vyötäröstään avautuvasta reiästä räjähtäviä teriä. (Voi myös imeä vastustajien iskujen voiman itseensä)
  • Heaven's Ray: Absorboi dataa lähellä olevista tietokoneista ja laitteista ja käyttää sitä ampuakseen säteen rinnastaan.

Tsukaimon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tsukaimon on Digimon hahmo. Tsukaimon muistuttaa Patamonia mutta on väriltään sininen ja pahaluonteinen. Tsukaimon on rookie-tason digimon, joka esiintyy Digimon World pelissä. Tsukaimon voi kehittyä Bakemoniksi tai Devidramoniksi.

Venusmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Venusmon on mega-tason jumaldigimon ja yksi Olympus Twelvelsta. Venusmon muistuttaa naishahmoa, jolla on valkoinen vaatetus, pitkä kellertävä tukka, punainen koru kaulassaan ja valkoiset saappaat, joissa on siivet. Venusmon kantaa myös valkoista kyyhkystä kädessään. Venusmonin hyökkäyksiä ovat Healing Therapy, LOVE YOU ja Peace Fantasia. Venusmon ei ole toistaiseksi esiintynyt Digimon-sarjassa eikä peleissä. Venusmonin nimi tulee Venus-jumalasta.

Vulcanusmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vulcanusmon on mega-tason jumaldigimon ja yksi Olympus Twelvesta. Vulcanusmon muistuttaa monikätistä olentoa, jolla on punainen panssarointi ja kupu päänsä ympärillä. Vulcanusmon kantaa käsissään useita aseita kuten Berenjenaa, Oro Salmónia ja Zanahoriaa. Vulcanusmonin hyökkäyksiä ovat Pinpoint Weapons Works, Appropriate Works ja Bomber Art. Vulcanusmon ei ole toistaiseksi esiintynyt Digimon-sarjassa eikä peleissä. Vulcanusmonin nimi tulee roomalaisesta tulen jumalasta Vulcanista.

Wisemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wisemon on ultimate-tason demonidigimon, joka muistuttaa kultinjohtajaa. Wisemonilla on punainen kaapu, valkoinen huppu, siivet selässä ja käsissään punainen ja keltainen pallo, jotka kuvaavat aikaa ja avaruutta. Wisemon pystyy kulkemaan kirjansa avulla maailmojen välissä. Wisemonin hyökkäyksiä ovat Pandora Dialogue ja Eternal Nirvana. Wisemon esiintyy kuudennella tuotantokaudella jossa hän kohtasi Taikin matkatessaan kirjansa avulla digimaailman välillä. Wisemon kertoi Taikille Code Crownien merkityksen ja oudoista tapahtumista ihmisten maailmassa. Wisemon kuunteli Taikin puheita ja auttoi tätä taistelussa Arkadimonia vastaan uhraamalla kirjansa. Wisemon myöhemmin liittyi Xros Heartin jäseneksi oppiakseen lisää Taikista ja tämän ystävistä. Wisemonin nimi tulee sanoista Wise-man eli "viisas ihminen".

Zhuqiaomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zhuqiaomon on fiktiivinen hahmo Digimon-animessa. Zhuqiaomon on Digimaailman eteläisen alueen vartija, Tulen ja Lennon jumala. Pimeyden Valtiaat vangitsivat hänet ja kolme muuta vartijaa Qinglongmonin (Tamersissa Azulongmon), Ebonwumonin ja Baihumonin pitkän taistelun jälkeen. Valitut lapset kukistivat Pimeyden Valtiaat ja vapauttivat vartijat tunnuksiensa voimalla. Myöhemmin Digimonkeisarin luomat Pimeät Tornit alkoivat heikentää heidän voimiaan ja digimonien digivoituminen ei onnistunut, joten he loivat valituille lapsille uudet digivicet joilla pystyi käyttämään ikivanhaa digivoitumismenetelmää, haarniskoitumista, tunnuksilla varustettujen digieggien avulla. Zhuqiaomonin nimi tulee kiinalaisen astronomin Zhu Quen nimestä.

Zhuqiaomon näyttäytyy Digimon Tamersissa. Kun D-Reaper oli tuhoamassa digimaailmaa, Zhuqiaomon uskoi että digimonien tulisi käyttää loistavaa evoluutiota taistellakseen vastaan kun taas Azulongmon uskoi digimonien kykyyn kehittyä vahvemmaksi olevan syynä D-Reaperin tuloon. Azulongmon loi Calumonin, jolle hän antoi kyvyn kehittää muita digimoneja vahvempaan muotoon. Zhuqiaomon uskoi digimonien vahvistuvan lyömällä ihmiskunnan ja lähetti 12 Devaansa ihmisten maailmaan. Yksi heistä Makuramon löysi Calumonin ja aikoi toimittaa hänet Zhuqiaomonille. Lapset seurasivat häntä digimaailmaan jossa Makuramon onnistui kadottamaan Calumonin mutta Caturamon onnistui löytämään hänet. Zhuqiaomon myös kehitti Impmonin Beelzemoniksi. Myöhemmin Antylamon kääntyi Zhuqiaomonia vastaan, jolloin rangaistuksena Zhuqiaomon muutti hänet Lopmoniksi. Lapset kohtasivat Zhuqiaomonin ja joutuivat taistelemaan häntä vastaan mutta Azulongmon keskeytti tappelun ja onnistui lopettamaan erimielisyydet Zhuqiaomonin ja lasten välillä. Myöhemmin Zhuqiaomon lähetti Dobermonin tuomaan lapsille viestin jonka mukaan Zhuqiaomon luovuttaa lapsille voiman kehittyä mega-muotoihinsa ihmisten maailmassa jotta he voivat taistella D-Reaperiä vastaan. Zhuqiaomon ja muut vartijat avustivat lapsia D-Reaperin tuhoamisessa raahaten hänen valtavan Reaper-agenttinsa digimaailmaan.

Demoni lordit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Demoni lordit ovat Digimon televisiosarjassa olevia päävihollisia. Nämä ovat mega tason digimoneja, joita tavataan usealla kaudella, sekä eri digimon peleissä.

Daemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daemon on ensimmäinen sarjassa esiintynyt demonilordi. Hän halusi kasvattaa voimiaan pimeyden siemenen avulla ja siksi halusi Ken Ichijojin mukaansa, jolla pimeyden siemen oli. Lopulta Daemon häädettiin Dragomonin merelle. Daemonin hyökkäyksiä ovat Flame Inferno, Chaos Flare, Double Dust, Slash Nail, Hammer Knucle, Algol,s Flame ja Dark Spreader. Daemon on mega tasoa.

Beelzemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Beelzemon on toinen sarjassa esiintynyt demonilordi. Beelzemon nähtiin ensimmäisen kerran kolmannella tuotanto kaudella (Digimon Tamers), jossa se kehittyy Impmonista Beelzemoniksi. Beelzemon voi kehittyä Blast mode muotoonsa. Beelzemonin hyökkäyksiä ovat Darkness Claw, Double Impact, Primal Orb. Beelzemon on mega tasoa.

Lucemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lucemon on kolmas sarjassa tavattu demonilordi. Lucemon on rookie tasoa, mutta pärjää taistelussa jopa mega tason digimonia vastaan. Lucemon voi kehittyä Chaos Modeen, Shadow Lord Modeen tai Larva Modeen. Lucemonin hyökkäykset ovat Divine Feat ja Grand Cross. Lucemon on demonilordien johtaja.

Belphemon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Belphemon on neljäs sarjassa esiintyvä demoni. Belphemon on vihollinen Digimon Data Squadissa. Belphemon voi muuttua joko Sleep modeen tai Rage modeen. Belphemonin hyökkäyksiä ovat Eternal Darkness ja Lampranthus. Belphemon on mega tasoa.

Lilithmon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lilithmon on kuudennella kaudella esiintyvä vihollinen. Lilithmon kehtittyy LadyDevimonista. Englanninkielisessä versiossa nimi on muutettu Laylamoniksi. Lilithmonin hyökkäyksiä ovat Phantom Pain, Nazar Nail, Darkness Love, Empress Embrance, Evil Sigh. Lilithmon on mega tasoa.

Leviamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leviamon teki kuudennella kaudella pika esiintymisen. Leviamon esiintyy myös peleissä Digimon World Data Squad ja Digimon World DS. Leviamonin hyökkäyksiä ovat Rostrum, Cauda ja Anima. Leviamon on mega tasoa.

Barbamon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Barbamon on peleissä Digimon Next ja Digimon World Data Squad. Barbamonin hyökkäyksiä ovat Death Lure ja Pandemonium Lost. Barbamon on mega tasoa.

Ogudomon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ogudomon on superdemonilordidigimon, joka esiintyy pelissä Digimon Battle Terminal 02. Ogudomon syntyy kun kaksi demonilordia DNA-digivoituvat keskenään. Ogudomonin hyökkäyksiä on Oratio Grandiloqua, Catedral ja Gradus. Ogudomon on DNA-Mega tasoa.