Luettelo Digimon Adventuren jaksoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo japanilaisen animesarja Digimon Adventuren jaksoista. Luettelossa näkyvät myös jaksojen englanninkieliset nimet.

26 ensimmäistä jaksoa on dubannut dubbausyhtiö Agapio Racing Team, jonka dubbaustyyli sai niin paljon huonoa palautetta, että siitä eteenpäin jaksot dubbasi Tuotantotalo Werne. Tämän takia jaksojen nimet on muutettu jälkimmäisten dubbausten kannalta järkevimpiin muotoihin.

Ennen sarjan julkaisua Japanissa esitettiin Digimon Adventure -lyhytelokuva, jonka tapahtumat sijoittuvat neljä vuotta ennen sarjan tapahtumia. Elokuva on tiivistetty kahden seuraavan lyhytelokuvan ohella Japanin ulkopuolella Digimon-elokuvaksi.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
# Nimi Ohjaus Käsikirjoitus Ensiesitys Amerikan ensiesitys
1 "Kesäloma! Ja näin se alkaa!" (engl. And so it Begins...) (jap. Stranded? The Island of Adventure!) Hiroyuki Kakudō Satoru Nishizono 7. maaliskuuta 1999 14. elokuuta 1999
Tuntematomasta syystä maapallon ilmasto käyttäytyy kummallisesti. Heinäkuussa eräällä kesäleirillä Japanissa sataa lunta. Leirillä on myös seitsemän lasta: Taichi Yagami, Sora Takenouchi, Yamato Ishida, Koushiro Izumi, Mimi Tachikawa, Takeru Takaishi (yamaton pikkuveli) ja Joe Kido. Taivaalta putoaa outo valoilmiö, josta heidän käteensä ilmestyy tuntemattomat salaperäiset laitteet. Lisäksi outo aalto kuljettaa heidät digimaailmaan ja he tapaavat seitsemän olentoa: Koromon, Pyocomon, Tsunomon, Motimon, Tanemon, Tokomon ja Pukamon. He kutsuvat itseään digimoneiksi, digitaalisiksi hirviöiksi, ja sanovat olevansa lasten kumppaneita. Heidän kimppuunsa hyökkää vihamielinen digimon nimeltä Kuwagamon. Pysäyttääkseen sen lasten digimonit kehittyvät Rookie-muotoihinsa (jälkiäänityksessä "Kasvuvaihe"): Agumon, Piyomon, Gabumon, Tentomon, Palmon, Patamon ja Gomamon.
2 "Greymonin syntymä" (engl. The Birth of Greymon) (jap. Explosive Evolution! Greymon) Hiroyuki Kakudō Satoru Nishizono 14. maaliskuuta 1999 21. elokuuta 1999
Kuwagamon hyökkää uudestaan, mutta lapset ja digimonit pelastuvat kalojen avustuksella. He päätyvät rannalle, josta löytyy puhelinkoppeja, vaikka Digimaailmassa ei ole ennen käynyt ihmisiä. He eivät kuitenkaan onnistu käyttämään näitä kotiin pääsemisen edistämisessä. Juuri kun he miettivät miten jakaa ruokavarat, yhtäkkiä heidän kimpppunsa hyökkää Shellmon. Vain Agumonilla on voimaa taistella sitä vastaan, koska muut eivät olleet syöneet. Shellmon kaappaa Taichin, jolloin Agumon digivoituu Champion-muotoonsa (jälkiäänityksessä "Kehittynyt") Greymoniksi ja paiskaa Shellmonin takaisin mereen.
3 "Garurumon syntyy" (engl. Garurumon) (jap. The Blue Tiger! Garurumon) Takenori Kawada Reiko Yoshida 21. maaliskuuta 1999 28. elokuuta 1999
Lähdettyään rannalta ryhmä joutuu keskelle kahden Monochromonin välistä taistelua. He pääsevät ehjinä pakoon ja löytävät järven läheltä tyhjän raitiovaunun, jossa he päättävät viettää yönsä. He pyydystävät ruuaksi kalaa ja päättävät vuorotellen pitää vahtia. Ensimmäisen vuoron aikana Taichi ja Agumon vahingosa sytyttävät tuleen Seadramonin pyrstön. Yamato joutuu Seadramonin kaappaamaksi ja Gabumon digivoituu Garurumoniksi pelastaakseen hänet.
4 "Sora vaarassa" (engl. Biyomon gets Firepower) (jap. Red Hot! Birdramon) Takahiro Imamura Genki Yoshimura 28. maaliskuuta 1999 4. syyskuuta 1999
Metsässä ryhmää näkee salaperäisen lentävän mustan rattaan (Agapion jälkiäänityksessä "musta esine"). He päätyvät kylään, jota asuttavat Pyocomonit. Kylässä on lähde, jonka vesivirtaa Miharashi-vuorelta. Mutta sitten lähde ja sen lähellä oleva järvi kuivuvat. Musta ratas oli osunut Miharashi-vuorta vartioineeseen digimoniin, Meramoniin ja tehnyt tästä väkivaltaisen. Piyomon yrittää vastustaa Meramonia, mutta ei ole tarpeeksi vahva. Hän kuitenkin digivoituu lopulta Birdramoniksi ja tuhoaaMeramonia riivaavan rattaan. Pyocomonit tarjoavat kiitoksena lapsille ja digimoneille ruokaa, mutta lapset eivät pidä saamastaan ruuasta.
5 "Gabterimon" (engl. Kabuterimon's Electro Shocker) (jap. Lightning Kabuterimon) Hiroki Shibada Hiro Masaki 4. huhtikuuta 1999 11. syyskuuta 1999
Ryhmä löytää tehtaan, joka näyttää toimivan itsestään. Taichi, Sora ja Joe löytävät Andromonin, joka oli jäänyt kiinni tehtaan koneistoon. Mutta Andromonin jalkaan kiinnittyy musta ratas ja päästyään irti se alkaa jahdata heitä. Koushiro löytää tehtaan virtalähteen ja siellä olevan koodin avulla haluaa selvittää mitä digimonit ja Digimaailma oikeasti ovat. Hän myös muistelee erästä salaisuutta, jonka oli saanut selville salakuuntelemalla vanhempiaan. Mutta huomio kääntyy toisaalle, kun hänen saamansa outo laite alkaa reagoida. Kun Greymonista ja Garurumonista ei näytä olevan vastusta Andromonille, Koushiro käyttää löytämäänsä koodia saadakseen Tentomonin digivoitumaan Gabterimoniksi ja irrottamaan Andromonia riivaavan mustan rattaan.
6 "Togemon lelukaupungissa" (engl. Togemon in Toy Town) (jap. Palmon, Raging Evolution!) Tetsuo Imazawa Yoshio Urasawa 11. huhtikuuta 1999 20. syyskuuta 1999
Viemäreissä lapset ja digimonit joutuvat Numemonien takaa-ajamiksi. Mutta sitten Mimi ja Palmon joutuvat erilleen muista ja joutuvat lelukaupunkia johtavan Monzaemonin hyökkäämiksi. Mimin käyttäytyivät oudosti ja näiden digimonit olivat vangittuina lelulaatikkoon. Lopulta Palmon digivoituu Togemoniksi ja vapauttaa Monzaemonin mustasta rattaasta, palauttaen samalla muut lapset normaaleiksi.
7 "Ikkakumonin harppuunat" (engl. Ikkakumon's Harpoon Torpedo) (jap. Roar! Ikkakumon) Harume Kosaka Akatsuki Yamatoya 18. huhtikuuta 1999 21. syyskuuta 1999
Joe yrittää ryhmänsä vahvimpana jäsenenä toimia järjen äänenä, mutta muut eivät näytä ottavan häntä vakavasti. Taichi ja Yamato alkavat kiistellä siitä, pitäisikö kiivetä Mugen-vuorelle. Taichin mielestä sieltä näkisi maaston paremmin, mutta Yamaton mielestä olisi liian vaarallista mennä sinne. Yön aikana muiden nukkuessa Joe päättää lähteä vuorelle, mutta Gomamon seuraa häntä. Vuorella yksi musta ratas iskeytyy digimoniin nimeltä Unimon ja se hyökkää heidän kimppuunsa. Taichi ja Sora tulevat apuun. Joen pudotessa jyrkänteeltä Gomamon pelastaa hänet digivoitumalla Ikkakumoniksi ja vaputtaa Unimonin mustasta rattaasta.
8 "Paha paljastaa kasvonsa" (engl. Evil shows his Face) (jap. Devimon, the Agent of Darkness!) Hiroyuki Kakudō Satoru Nishizono 25. huhtikuuta 1999 22. syyskuuta 1999
Mugen-vuorella kaksi digimonia, Leomon ja Orgamon taistelevat toisiaan vastaan. Mutta sitten Tiedostosaaren (Agapion jälkiäänityksessä "File-saari") paha hallitsija ja mustien rattaiden ohjaaja, Devimon, kertoo heille Valittujen lasten saapumisesta ja käskee näitä pysäyttämään heidät. Leomon kieltäytyy, joten Devimon aivopesee hänet. Leomon ja Orgamon kuitenkin epäonnistuvat lasten ja digimonien lyömisessä. Lapset ja digimonit viettävät yön kartanossa, joka paljastuu Devimonin luomaksi harhakuvaksi. Sitten Devimon hajottaa Tiedostosaaren palasiksi ja hajaannuttaa kunkin lapsen eri palasille. Taichin hallussa oleva laite vapauttaa Leomonin hetkeksi pahan vallasta, mutta Leomon neuvoo Taichia ja Agumonia pakenemaan ennen kuin joutuu pian uudestaan Devimonin valtaan.
9 "Jäädigimon, Yukidarumon" (engl. Subzero Ice Punch) (jap. Clash! The Freezing Digimon) Takenori Kawada Atsushi Maekawa 2. toukokuuta 1999 23. syyskuuta 1999
Taichi ja Agumon päätyvät lumenpeittämälle sirpaleelle Tiedostosaaresta ja vapauttavat mustan rattaan otteesta digimonin nimeltä Yukidarumon. Yukidarumonin avustuksella he matkustavat toiselle saarelle, jossa Yamato ja Gabumon etsivät Takerua. Kohdatessaan heidät Taichi ja Yamato ajautuvat jälleen riitelemään, kunnes heidän kimppuunsa hyökkää Mojyamon. Greymon tuhoaa Mojyamonin iskeneen mustan rattaan ja Gabumon taas vahingoittaa vuoren sisuksissa olevia muita rattaita saaden saaren ajautumaan takaisin kohti Mugen-vuorta.
10 "Johtolanka digimenneisyydestä" (engl. A Clue from the Digi-Past) (jap. Kentarumon the Defender) Keiji Hayakawa Genki Yoshimura 9. toukokuuta 1999 24. syyskuuta 1999
Mimi ja Palmon joutuvat Sukamonin ja Chuumonin häirinnän kohteiksi. He löytävät tiensä toiselle saarelle, jossa Koushiro ja Tentomon olivat. Koushiro oli kuitenkin niin kiinnostunut temppelin raunioissa olevista kirjoituksista, että Mimi päättää lähteä yksin labyrinttiin Tentomon seuranaan. He joutuvat Kentarumonin hyökkäyksen kohteiksi, mutta Koushiro ja Palmon saapuvat ajoissa apuun. Vapauduttuaan mustasta rattaasta Kentarumon selittää Valittujen lasten saamien salaperäisten laitteiden olevan Digiviceja (Agapion jälkiäänityksessä "Pyhiä laitteita"), joilla vastustetaan pimeyttä mahdollistamalla digivoitumisen sekä tuhoamalla mustia rattaita. Sitten Leomon hyökkää temppeliin, mutta Koushiro ja Mimi käyttävät Digivicejaan ajaakseen hänet tiehensä. Saari puolestaan alkaa ajautua takaisin kohti Mugen-vuorta Mimin potkaistua valtavaa mustaa ratasta.
11 "Tanssiva aave Bakemon" (engl. The Dancing Digimon) (jap. The Dancing Spirits! Bakemon) Hiroki Shibata Yoshio Urasawa 16. toukokuuta 1999 25. syyskuuta 1999
Joe ja Gomamon joutuvat merellä Orgamonin hyökkäyksen kohteiksi ja löytävät pian sen jälkeen Soran ja Piyomonin. He löytävät saaren huipulta kirkon ja joutuvat ihmisiksi naamiotuneiden Bakemonien vangeiksi. Bakemonit yhdistyvät yhdeksi valtavaksi Bakemoniksi sydökäseen Joen ja Soran, mutta vartijaa huijanneet Gomamon ja Piyomon digivoituvat vapauttaakseen heidät. Valtias Bakemon on kuitenkin liian vahva, mutta sitten Joe heikentää sitä lausumalla yhden buddhalaisen sutran, jonka oli oppinut isoäidiltään. Tämä antaa Ikkakumonille ja Birdramonille mahdollisuuden tuhota Bakemonit. Tämän jälkeen saarella olleet mustat rattaat tuhoutuvat ja he ajautuvat takaisin kohti Mugen-vuorta.
12 "Digimon-vauvat" (engl. Digibaby Boom) (jap. Adventure! Patamon and Me) Takahiro Imamura Hiro Masaki 23. toukokuuta 1999 30. syyskuuta 1999
Takeru ja Patamon päätyvät Aikojen alun kaupunkiin, jossa kaikki digimonit syntyvät. Kaupungin vartija, Elecmon, ei ole kuitenkaan mieleissään heistä ja ajautuu Patamonin kanssa kaksintaisteluun. Patamon voittaa ja he saavat Elecmonin kunnioituksen. Takeru toteaa, ettei haluaisi ollenkaan taistella ketään vastaan. Elecmon lähtee tämän inspiroimana lähettämään sanaa Tiedostosaaren muille asukkaille.
13 "Taru digimonien kohtalosta" (engl. The Legend of the Digi-Destined) (jap. Angemon's Awakening) Takahiro Imamura Hiro Masaki 30. toukokuuta 1999 1. lokakuuta 1999
Yamato, Taichi, Koushiro ja Mimi löytävät digimon-kumppaneineen tien takaisin Takerun ja Patamonin luokse. Digiviceja hyödyntäen Taichi ja Yamato vapauttavat Leomonin lopullisesti Devimonin otteesta. Leomon kertoo lapsille ennustuksen "Valituista lapsista" ja he päättävät lähteä Mugen-vuorelle tuhotakseen Devimonin. Devimon puolestaan imee Orgamonin ja monta musta ratasta itseensä kasvaen jättiläiskokoiseksi. Sora ja Joe saapuvat apuun, mutta edes yhdessä lasten digimonit eivät pärjää Devimonille. Viime hetkellä Patamon digivoituu Angemoniksi. Hän lyö hetkessä Orgamonin ja imee muiden Valittujen lasten Digiviceista voimaa Devimonin tuhoamista varten. Angemon antaa Devimonille kuolettavan iskun, mutta kuolee itsekin, koska joutui käyttämään myös oman energiansa. Devimon kuitenkin paljastaa ennen kuolemaansa, että meren toisella puolella oli vahvempia ja häijympiä digimoneja. Angemon puolestaan muuttuu kuoltuaan digimunaksi, josta hän syntyisi uudelleen.
14 "Lähtö kohti uutta mannerta" (engl. Departure for a New Continent) (jap. Set Sail for a New Continent!) Tetsuo Imazawa Reiko Yoshida 6. kesäkuuta 1999 2. lokakuuta 1999
Lapset ja digimonit näkevät hologrammin, jonka kautta heihin ottaa yhteyttä ihmiseltä näyttävä olento nimeltä Gennai. Hän neuvoo lapsia matkustamaan Sarba-mantereelle ja etsimään tuntolevyt (Agapion jälkiäänityksessä "taikaesineet"), joiden avulla heidän digimoninsa voisivat kyetä digivoitumaan Ultimate-muotoihinsa (jälkiäänityksessä "Täysin kehittynyt"). He rakentavat lautan ja lähtevät Tiedostosaarelta, mutta joutuvat mustaan rattaan otteessa olevan Whamonin nielemiksi. Vapauduttuaan rattaasta Whamon paljastaa tietävänsä missä tuntolevyille suunntattuja riipusmaisia koteloita säilytettiin ja vie heidän maanalaiseen kauppakeskukseen. Siellä lapset vapauttavat mustan rattaan otteesta Drimogemonin ja löytävät tuntolevyjen kotelot.
15 "Etemonin pimeä verkosto" (engl. The Dark Network of Etemon) (jap. Etemon! The Stage Mounting of Evil) Keiji Hayakawa Satoru Nishizono 13. kesäkuuta 1999 4. lokakuuta 1999
Lapset saapuvat viimeinkin Sarba-mantereelle ja saapuvat kylään, jonka pitäisi olla Koromonien asuttama, mutta olikin nyt Pabumonien valtaama. He kohtaavat myös saarella uuden uhan: Etemonin ja tämän apurit, Gazimonit. Pimeän verkostonsa avulla Etemon häiritsee digimonien digivoitumista, mutta lapset löytävät ensimmäisen tuntolevyn, Taichille suuntatun tuntolevyn.
16 "Kallo-Graymonin saapuminen" (engl. The Arrival of Skullgreymon) (jap. Dark Evolution! SkullGreymon) Takenori Kawada Hiro Masaki 20. kesäkuuta 1999 5. lokakuuta 1999
Aavikolla lapset löytävät roomalaisareenan näköisen rakennuksen, Sieltä he löytävät Joelle suunnatun tuntolevyn, mutta joutuvat taistelemaan Etemonia palvelevaa Greymonia vastaan. Taichi yrittää saada oman Greymoninsa muuttumaan Ultimate-muotoon, mutta Greymonista tuleekin SkullGreymon (Agapion jälkiäänityksessä "Kallo-Graymon") ja hän alkaa hyökätä toisten kimppuun. Energian loputtua SkullGreymon palautuu Koromoniksi ja Taichi tajuaa toimineensa väärin.
17 "Vilpittömyyden taikaesine" (engl. The Crest of Sincerity) (jap. Cockatrimon, the Illusionary Captain!) Hiroki Shibata Yoshio Urasawa 27. kesäkuuta 1999 6. lokakuuta 1999
Aavikolla lapset pääsevät kyytiin siellä liikkuvaan risteilylaivaan, jonka kapteenina toimii Etemonia palveleva Cockatrimon. Cockatrimon onnistuu vangitsemaan kaikki muut paitsi Soran, Mimin ja heidän kumppaninsa. Lopulta alus murskautuu valtavaan kaktukseen, jonka sisältä löytyy Mimille tarkoitettu tuntolevy.
18 "Piccolomon tulee" (engl. The Piximon Cometh) (jap. The Fairy! Piccolomon) Takahiro Imamura Atsushi Maekawa 4. heinäkuuta 1999 7. lokakuuta 1999
Ryhmä joutuu Kuwagamonin hyökkäämäksi, eikä Taichi uskalla SkullGreymon-tapauksen jälkeen digivoiduttaa Agumonia. Piccolomon kuitenkin pelastaa heidät ja tarjoaa heille yösijan valmennuskeskuksessaan. Hän myös johdattaa Taichin ja Agumonin luolaan, joka auttaa näitä pääsemään yli pelostaan. Yamato ja Koushiro löytävät omat tuntolevynsä. Mutta Etemon huomaa heidät ja usuttaa heidän kimppuunsa Tyrannomonin (Agapion jälkiäänityksessä "Tyranomon"). Taichi uskaltaa viimeinkin antaa Agumonin digivoitua ja he voittavat Tyrannomonin.
19 "Pyramidin vanki" (engl. The Prisoner of the Pyramid) (jap. The labyrinth of Nanomon) Hiroyuki Kakudō Satoru Nishizono 11. heinäkuuta 1999 8. lokakuuta 1999
Lapset huomaavat maan alla kulkevia mustia kaapeleita, jotka olivat Etemonin luomia. Niitä hydöyntäen he saavatviestin eräältä vangitulta digimonilta ja löytävät erään pyramidin sisäänkäynniltä Takerulle tarkoitetun tuntolevyn. Pyramidista löytyy myös lisää koodia, jonka perusteella selvittää mikä Digimaailma oikein oli. Sitten he tapaavat vankina olevan digimonin nimeltä Nanomon, jonka Etemon oli orjuuttanut pimeän verkoston ylläpitäjäksi. Kun Etemon saapuu pyramidiin, Nanomon pääsee vapaaksi ja ottaa Soran ja Piyomonin vangeikseen käyttääseen heitä Etemonin tuhoamiseen.
20 "Metalli-Grayn maanjäristys" (engl. The Earthquake of MetalGreymon) (jap. Evolution to Perfect! MetalGreymon) Keiji Hayakawa Satoru Nishizono 25. heinäkuuta 1999 9. lokakuuta 1999
Nanomon paljastaa pitäneensä hallussa Soralle tarkoitettua tuntolevyä ja aikoo luoda sillä kopion hänestä huijaamaan Etemonia sekä hankkiutua oikeasta Sorasta eroon. Taichi kuitenkin saapuu paikalle estämään tämän. Sitten Nanomon ohjelmoi pimeän verkoston imemään itseensä kaiken lähellä olevan. Pyramidia vartioivat digimonit sekä Nanomon imeytyvät verkostoon ja tuhoutuvat. Mutta Etemon itse tuhoudu, vaan verkosto muodostuu valtavaksi palloksi ja yhdistyy osaksi häntä. Taichi saa Greymonin digivoitumaan todelliseen Ultimate-muotoonsa, MetalGreymoniksi (Agapion jälkiäänityksessä "Metalli-Graymon"). MetalGreymon saa aikaan portaalin, joka imee Etemonin sisäänsä ja lähettä Taichin sekä Koromoniksi palautuneen MetalGreymonin takaisin Tokioon.
21 "Väliaikainen kotiinpaluu" (engl. Home Away from Home) (jap. Koromon, the Great Clash in Tokyo!) Mamoru Hosoda Reiko Yoshida 1. elokuuta 1999 16. lokakuuta 1999
Taichi ja Koromon palaavat hetkeksi Taichin kotiin, jossa oli vain Taichin flunssaa sairastava pikkusisko Hikari. Yhtäkkiä Tokioon ilmestyy digimoneja, mutta vain Taichi, Koromon ja Hikari näkevät ne. Koromon digivoituu Agumoniksi ja ajaa Orgamonin takaisin Digimaailmaan. Taichi ja Agumon palaavat itsekin sinne. Mutta ei ollut huomannut Hikarin saaneen myös oman Digivicen, ei edes hän itse.
22 "Viekas PicoDevimon" (engl. Forget About It!) (jap. The Whispering Imp, PicoDevimon) Takenori Kawada Hiro Masaki 8. elokuuta 1999 23. lokakuuta 1999
Taichi ja Agumon palaavat Digimaailmaan ja löytävät Tokomonin. He saivat selville, että vaikka he olivat olleet ihmisten maailmassa vain pari tuntia, Digimaailmassa oli kulunut useita kuukausia. Ryhmä oli ajautunut erilleen toisistaan ja digimon nimeltä PicoDevimon oli saanut itselleen Takerun luottamuksen. Tilannetta salaa tarkkaillut Sora kuitenkin varoitti Agumonia, että PicoDevimon aikoi huijata Takerun syömään sieniä, jotka pyyhkisivät syöjältä tämän muistin. Tokomon digivoituu viimeinkin takaisin Patamoniksi ja ajaa PicoDevimonin tiehensä.
23 "Ystäväni Sota-Garurumon" (engl. WereGarurumon's Diner) (jap. Oh Friend! WereGarurumon) Junji Shimizu ´ Genki Yoshimura 15. elokuuta 1999 30. lokakuuta 1999
Joe ja Gomamon olivat joutuneet pakkotyöhön Digitamamonin ja Vegiemonin (Agapion jälkiäänityksessä "Vagimon") ravintolaan, koska nämä eivät kelpuuttaneet maksuvälineiksi muuta kuin dollareita, joita Joella ei ole. PicoDevimon lahjoo Digitamamon pakottamaan Yamaton ja Gabumonin auttamaan Joeta ja oli pidentänyt näiden pakkotöiden kestoa aiheuttamalla salaa onnettomuuksia, jotta Yamaton ja Joen ystävyys toisiinsa huonontuisi. Taichi ja Takeru löytävät heidät ja PicoDevimonin juonen paljastuttua Digitamamon hyökkää heidän kimppuunsa. Joen yrittäessä pelastaa takeru Vegiemonilta Yamaton tunnus aktivoituu ja Garurumon digivoituu WereGarurumoniksi (Agapion jälkiäänityksessä "Sota-Garurumon"). Tämän jälkeen neljä valittua lasta jakautuvat kahteen ryhmään etsiäkseen toiset.
24 "Atler-Gabterimon" (engl. No Questions, Please) (jap. Break Through! AtlurKabuterimon) Tetsuo Imazawa Yoshio Urasawa 22. elokuuta 1999 6. marraskuuta 1999
Koushiro joutuu vangiksi Vademonin tasku-ulottuvuuteen. Vademon yrittää houkutella Koushiroa luopumaan uteliaisuudestaan ja yritäessään estää tätä Tentomoon muuttuu alhaisimpaan muotoonsa, Pabumoniksi. Koushiro tajuaa lopulta mitä oli tapahtunut ja yrittää taistella Vademonia vastaan. Lopulta Gabterimon digivoituu AtlerGabterimoniksi pysäyttääkseen Vademonin. Pian tämän jälkeen Yamato ja Takeru löytävät hänet.
25 "Yksinvaltias, kuningas Frogmon" (engl. Princess Karaoke) (jap. The Sleeping Tyrant! TonosamaGekomon) Hiroki Shibata Akatsuki Yamatoya 29. elokuuta 1999 6. marraskuuta 1999
Taichi ja Joe löytävät Mimin linnasta, jota asuttavat Gekomonit ja Otamamonit (Agapion jälkiäänityksessä "Tadmon") kohtelevat kuin prinsessaa. Mimin oli ollut alun perin tarkoitus laulaa, jotta linnan isäntä ShogunGekomon (Agapion jälkiäänityksessä "Frogmon") heräisi. Mimi oli kuitenkin nauttinut uudesta elämäntyylistään liian paljon ja heittää lopulta Palmonin ja ystävänsä tyrmään. Hän näkee kuitenkin yöllä painajaista ja Sora suosuttelee häntä herättämään ShogunGekomonin. Mutta herättyään ShogunGekomon hyökkääkin lasten kimppuun. MetalGreymon kuitenkin tyrmää hänet ja Mimi pyytää käytöstään anteeksi.
26 "Ja niin se alkaa..." (engl. Sora's Crest of Love) (jap. Shining Wings! Garudamon) Hiroyuki Kakudō Atsushi Maekawa 5. syyskuuta 1999 13. marraskuuta 1999
Flymonin hyökkäyksen jälkeen Valitut lapset löytävät heitä pakoilleen Soran. Sora selittää saaneen selville mitä ominaisuuksia heidän tunnuksensa edustiva: Rohkeus (Taichi), Ystävyys (Yamato), Toivo (Takeru), Viisaus (Koushiro), Vilpittömyys (Mimi), Luotettavuus (Joe) ja Rakkaus (Sora). Sora ei kuitenkaan pitänyt itseään oman tunnuksensa arvoisena, koska hänellä oli ollut huonot välit äitinsä kanssa. Mutta yöllä heidän kimppuunsa hyökkää PicoDevimonin isäntä, Vandemon. Vandemonia vastaan käydyn taistelun aikana Sora tajuaa äitinsä olleen ylisuojeleva, koska tämä rakasti häntä. Tajutessaan itse käyttäyneensä samoin Piyomonia kohtaan hän saa Birdramonin digivoitumaan Garudamoniksi. Mutta Vandemon on liian vahva, eivätkä ei onnistu tuhoamaan tätä.

Huomautus: Tämä oli viimeinen Agapio Racing Teamin jälkiäänittämä jakso.

27 "Vandemonin taikalinna" (engl. The Gateway To Home) (jap. Vamdemon, the Castle of Darkness) Keiji Hayakawa Hiro Masaki 12. syyskuuta 1999 20. marraskuuta 1999
Gennai ilmoittaa, että Valittuja lapsia pitäisi olla vielä kahdeksas ja että Vandemon aikoi matkustaa todelliseen maailmaan etsimään lapsen ja tuhotakseen hänet. PicoDevimon ei ole onnistunut keräämään kunnollista armeijaa, vaikka yrittikin Nanimonin avustuksella kouluttaa näistä sellaista. Tailmon oli löytänyt Vandemonin armeijaan soveliaampia digimoneja. Kun lapset yrittävät estää Vandemonia kulkemasta portin kautta todelliseen maailmaan, Devidramonit sekä Tailmon estävät sen.

Huomautus: Tämä oli ensimmäinen Tuotantotalo Wernen jälkiäänittämä jakso.

28 "Äkkiä takaisin Japaniin" (engl. It's All in the Cards) (jap. The Chase! Hurry to Japan) Takahiro Imamura Hiro Masaki 19. syyskuuta 1999 27. marraskuuta 1999
Gennai kutsuu lapset kotiinsa ja kertoo heille muutaman ominaisuuden Digimaailmasta. Hän myös antaa näille 10 korttia, jotka lasten piti asetta oikeassa järjestyksessä erälle kivipöydälle avatakseen portin. Lapset kukistavat lopullisesti linnaa vartioivat Devidramonit ja Koushiro keksii mihin järjestykseen kortit kuuluvat, yhtä lukuun ottamatta. Muiden taistellessa Spidermonia vastaan, Taichi valitsee lopulta viimeisen kortin ja he pääsevät onnistuneesti todelliseen maailmaan.
29 "Ensimmäinen taistelu Japanissa" (engl. Return to Highton View Terrace) (jap. Mammon, the Great Clash at Hikarigaoka!) Takenori Kawada Satoru Nishizono 26. syyskuuta 1999 11. joulukuuta 1999
Valitut lapset ovat palanneet takaisin kesäleirille. He jäävät kuitenkin kesken bussimatkan paikkaan nimeltä Hikarigaoka, jossa Taichi ja Hikari olivat nähneet neljä vuotta sitten Greymonin taistelevan Parrotmon-nimistä digimonia vastaan. Kun Garudamon oli kukistanut Vandemonia palvelevan Mammonin, lapset muistivat kaikki asuneensa Hikarigaokassa neljä vuotta sitten. Kahdeksas Valittu lapsi oli varmasti asunut myöskin siellä silloin.
30 "Pitkä kotimatka" (engl. Almost Home Free) (jap. Digimon: The Great Crossing of Tokyo) Junji Shimizu Atsushi Maekawa 3. lokakuuta 1999 11. joulukuuta 1999
Valitut lapset yrittävät päästä takaisin kotiinsa Odaibaan, mutta he nukkuvat junassa pysäkkinsä ohi ja käyttävät viimeisetkin rahansa syödäkseen. He saavat lopulta kyydin tuntemattomalta mieheltä (englanninkielisessä versiossa Soran serkku Duane), joka myöhemmin vahingossa tönäisee Koushiron alas sillalta. Silloin heidän kimppunsa hyökkää Gesomon. Ikkakumon tuhoaa Gesomonin ja vie lapset kotiinsa Odaibaan.
31 "Julma mönjähirviö" (engl. The Eighth Digivice) (jap. Surprise Attack on Tokyo Bay) 10. lokakuuta 1999 18. joulukuuta 1999
Valitut lapset pääseävt viimeinkin takaisin kotiin. Hikarin kissa, Miko kuitenkin karkaa kotoa ja vie mukanaan kahdeksannelle Valitulle lapselle (eli Hikarille) tarkoitetun Digivicen. Koushiro ja PicoDevimon yrittävät löytää lapsen signaalia jäljittämällä. Mutta sillä välin Gabterimo joutuu taistelemaan Raremonia vastaan.
32 "Taistelu näköalatornissa" (engl. Gatomon Comes Calling) (jap. Tokyo Tower is Hot! DeathMeramon) 17. lokakuuta 1999 18. joulukuuta 1999
Valitut lapset keräävät kokoon vanhoja koulutietojaan selivttääkseen olisiko joku heistä kahdeksas Valittu lapsi. Sora ja Mimi kohtaavat Tokyo Towerissa DeathMeramonin. Mutta MetalGreymon kukistaa DeathMeramonin ja Gabterimon pelastaa tornin. Sillä välin tailmon kohtaa Hikarin ja uskoo tämän olevan kahdeksas Valittu lapsi. Hän ei kuitenkaan kykene tappamaan tätä ja pakenee paikalta.
33 "Digimonit nuorten kaupungissa" (engl. Out On The Town) (jap. Pump and Gotsu are Shibuya-Type Digimon) 24. lokakuuta 1999 29. tammikuuta 2000
Yamato saattaa Takerua tämän äidin luokse, mutta Takeru riitaantuu Patamonin kanssa, joka poistuu junasta. Etsiessään tätä Shibuyasta he kohtaavat Vandemonin armeijaan kuuluvat Pulpmonin ja Gotsumonin, jotka ovat enemmän kiinnostuneita hauskanpidosta. Kun Vandemon saa tämän selville ja nämä kieltäytyvät tappamasta lapsia, Vandemon tuhoaa heidät. WereGarurumon ja Angemon kohtaavat taistelussa Vandemonin, mutta onnistuvat vain ajamaan tämän tiehensä.
34 "Tailmonin salaisuus" (engl. The Eighth Child Revealed) (jap. The Bond of Destiny! Tailmon) 31. lokakuuta 1999 5. helmikuuta 2000
Tailmon miettii miksei pysty satuttamaan Hikaria ja hänen ystävänsä, Wizardmon, löytää kahdeksannen Digivicen. Tailmon oli pelastanut Wizardmonin kauan sitten ja siksi hän ei viekään Digivicea Vandemonille, vaan he menevät antamaan sen Hikarille. Kun Taichi ja Agumon tulevat paikalle, he saavat varmuuden siitä, että Hikari on kahdeksas Valittu lapsi ja Tailmon tämän kumppani. Wizardmon antaa Hikarin Digivicen Taichille ja lähtee Tailmonin kanssa noutamaan Vandemonin hallusta tämän tuntolevyä (jossa on Valon tunnus). Vandemon kuitenkin huomaa tämän ja heittää Wizardmonin mereen. Tailmonin hän puolestaan ottaa vangiksi käyttääkseen tätä kahdeksannen Valitun lapsen löytämiseen.
35 "Palmonista Lilymoniksi" (engl. Flower Power) (jap. The Fairy of Odaiba! Lilymon Blossoms) 7. marraskuuta 1999 5. helmikuuta 2000
Vandemon luo sumupilven saartamaan Odaiban ja lähettää Phantomonin sekä Bakemonit kaappaamaan ihmisiä vangeiksi. Sora ja Mimi joutuvat myös vangeiksi, mutta onnistuvat heikentämään Bakemoneja buddhalaisen sutran avulla, jota Joe ei käyttänyt aiemmin Tiedostosaarella. Sutra ei kuitenkaan tehoa Phantomoniin ja lisäksi Mimin perhe joutuu DarkTyrannomonin hyökkäyksen kohteeksi. Togemon digivoituu Lilymoniksi ja saa DarkTyrannomonin kääntymään pois pahuuden puolelta. Vandemon tuhoaa DarkTyrannomonin ja haastaa Lilymonin taisteluun.
36 "Gomamonin superlataus" (engl. City Under Siege) (jap. Break through the Barrier! Zudomon Spark!) 14. marraskuuta 1999 12. helmikuuta 2000
Vandemon lumoaa Lilymonin, jonka Sora ja Birdramon vievät turvaan äitinsä ja Mimin joutuessa muiden ohella uudestaan vangeiksi. Taichi jättää Hikarin Yamaton ja Gabumonin huostaan pelastaakseen toiset. Koushiro puolestaan lähtee Tentomonin kanssa televisioasemalle, jossa he tapaavat Yamaton ja Takerun isän. Joe ja Takeru yrittävät matkustaa meren kautta Odaibaan, mutta kohtaavat Rainbow Bridgellä MegaSeadramonin. Joe melkein hukkuu, mutta Ikkakumon digivoituu Zudomoniksi ja kukistaa MegaSeadramonin. Sen jälkeen he löytävät Wizardmonin ja pelastavat tämän. Sora saapuu Yamaton ja Hikarin luokse, mutta niin sapuu myös Phantomon yhdessä Tuskmonin ja Snimonin kanssa. Hikari ei kestää nähdä kärsimystä, joten hän antautuu Phantomonille.
37 "Tailmonin superlataus" (engl. Wizardmon's Gift) (jap. Perfects Attack Together! Sparkling Angewomon) 21. marraskuuta 1999 12. helmikuuta 2000
Vandemon vaivuttaa kaikki vangit (lukuun ottamatta Mimiä) uneen lähteäkseen PicoDevimonin kanssa Phantomonin luokse tuhoamaan Hikarin. Myös Yamato, Sora, Joe, Takeru ja Wizardmon saapuvat paikalle. Wizardmon parantaa Lilymonin ja he lähtevät televisioaseman huipulle kohtaamaan Vandemonin. Mimi, Taichi ja Greymon saapuvat myöhemmin myös paikalle. Mutta Angemon on ainut, joka onnistuu edes haavoittamaan Vandemonia sekä tuhoamaan Phantomonin. Sitten Vandemon yrittää tappaa Hikarin ja Tailmonin, mutta Wizardmon uhraa itsensä estääkseen tämän. Hikarin Digivice hohtaa ja putoaa PicoDevimonin käsistä, jolloin Taichi heittää sen hänelle. Tailmon digivoituu Angewomoniksi ja muilta kumppanidigmoeilta keräämillään voimilla hän tuhoaa Vandemonin. Mutta Vandemonin tuhosta huolimatta Odaiba oli yhä sumun peitossa.
38 "VenomVandemon, petojen peto" (engl. Prophecy) (jap. Revival! The Dark Lord VenomVamdemon) 28. marraskuuta 1999 19. helmikuuta 2000
Gennai kertoo ennustuksesta, jonka mukaan digimonien kuolematon kuningas tulisi puolustamaan ihmisiä pedoilta ja että Valon ja Toivon nuolet ammuttiin rakastettuja kohti, tapahtuisi ihme. Lapset kukistavat loputa Bakemoneista, mutta Vandemonin lepakot syövät suihinsa Gizamonit sekä Tuskomin ja Snimonin ja yhdistyvät Vandemonin naamioon. Vandemon oli yhä elossa ja oli saanut ruumiin kehittyneenä vähä-älyisemmäksi Mega-tason (jälkiäänityksessä "Ääriaste") digimoniksi nimeltä VenomVandemon, joka nieliasee vielä palvelijansa PicoDevimonin. Edes MetalGreymon, WereGarurumon, Angemon ja Angewomon eivät pärjää VenomVandemonille. Sitten Koushiro tajuaa, että Hikarin ja Takerun oli annettava tunnuksistaan voimaa nuoliin, jotka Angewomonin ja Angemonin piti ampua Taichiin ja Yamatoon. Kun se tapahtui, Agumon ja Gabumon saivat kyvyn digivoitua suoraan Mega-muotoihinsa: WarGreymoniksi ja MetalGarurumoniksi.
39 "Maailmat kohtaavat" (engl. The Battle for Earth) (jap. Two Great Ultimate Evolutions! Get Rid of the Darkness!) 5. joulukuuta 1999 19. helmikuuta 2000
WarGreymon ja MetalGarurumon eivät edes muiden digimonien avulla pärjää VenomVandemonille. Sitten VenomVandemonin vatsaan ilmestyy outo olento, joka paljastuu tämän heikoksi kohdaksi. Kun lasten tunnuksista muodostuvat siteet pidättelevät Venomvandemonia, WarGreymon ja MetalGarurumon tähtäävät olentoon ja tuhoavat samalla myös VenomVandemonin. Sumu hälvenee, mutta sitten paljastuu että Digimaailma oli ilmestynyt koko maailman taivaalle. Sieltä ilmestyy myös Kuwagamon, joka koskettaa erästä lentokonetta ja muuttaa sen siiven kiteeksi. Edes garudamonin ja AtletGabterimonin hyökkäykset eivät tehoa. Digimaailmassa oli kulunut useampi vuosi heidän poissaolonsa aikana, joten he palaavat DigiVicejensa avulla sinne Hikarin sekä Plotmonin, Tailmonin Rookie-muodon, kanssa.
40 "Lapset vastaan Pimeyden valtiaat" (engl. Enter The Dark Masters) (jap. The Four Rulers of the Demonic Mountain! The Dark Masters!) 12. joulukuuta 1999 26. helmikuuta 2000
Valitut lapset palaavat Digimaailmaan, jossa he kohtaavat Chuumonin, jonka ystävä Sukamon oli kuollut. He saavat kuulla neljän Mega-tason digimonin, Pimeyden valtiaiden, imeneen suurimman osan Digimaailman olemuksesta Spiraalivuoreksi. He yrittävät epätoivoisesti kohdata Champion-muodoissaan MetalSeadramonin ja Ultimate-muodoissaan Mugendramonin, mutta eivät pärjää näille. Lopulta he palaavat aiempiin muotoihinsa Pinomonin vaikutuksesta. Edes WarGreymon ja MetalGarurumon eivät pärjää Pimeyden valtiaiden johtajalle, Piamonille. Piamon tappaa Chuumonin ja juuri, kun hän ja muut valtiaat pyrkivät tuhoamaan lapset, Piccolomon uhraa itsensä antaakseen lapsille aikaa paeta.
41 "Uusintakamppailu" (engl. Sea-Sick And Tired) (jap. The Four Rulers of the Demonic Mountain! The Dark Masters!) 19. joulukuuta 1999 26. helmikuuta 2000
Valitut lapset päätyvät MetalSeadramonin hallitsemalle merialueelle. He kohtaavat siellä uudestaan Shellmonin, mutta tällä kertaa kumppanidigimonit voittavat sen ilman, että digivoituvat Champion-muotoon. Sitten he kohtaavat MetalSeadramonia palvelevan Ancrustamonin, mutta tämän kukistaminen ei onnistu ilman Ultimate-muotoon digivoitumista. Rangaistuksena epäonnistumisesta MetalSeadramon surmaa Ancrustamonin ja lähtee itse asten perään. Mutta lapset pääsevät turvaa Whalemonin (aiemmissa jaksoissa "Whamon") avulla.
42 "Kiitos, Whalemon!" (engl. Under Pressure) (jap. Silent Whamon on the Bottom of the Sea) 26. joulukuuta 1999 4. maaliskuuta 2000
Valitut lapset kehittävät suunnitelmaa MetalSeadramonin kukistamiseksi. MetalSeadramon jahtaa lapsia ja Whalemonia Ambiamon-palvelijoidensa avulla. Whalemon ja Zudomon onnistuvat lyömään Ambiamonit, mutta Whalemon uhraa itsensä estääkseen WarGreymonia kuolemasta. Pian tämän WarGreymon onnistuu tuhoamaan MetalSeadramonin, minkä seurauksena Spiraalivuoren merialue katoaa.
43 "Pinomonin häijyt leikit" (engl. Playing Games) (jap. The Dangerous Game! Pinocchimon) 9. tammikuuta 2000 25. maaliskuuta 2000
Vaikka MetalSeadramon on kukistettu, Mimi ei halua enää jatkaa taistelua. Kun Taichi muistuttaa miksi on tärkeää kukistaa Pimeyden valtiaat, hän saa vain Yamatolta moitteita siitä, ettei välitä toisten mielipiteistä. Lapset kävelevät metsäalueelle, jossa Pinomon pilailee heidän kustannuksellaan. Lisäksi hän kaappaa Takerun. Sillä välin muut lapset joutuvat kohtaamaan Pinomonin kätyrin, Kiwimonin. Takeru kuitenkin tuhoaa Pinomonin manipulointitemppuihin käytetyt lelut ja pakenee.
44 "Salaperäinen puu-ukko" (engl. Trash Day) (jap. Jureimon of the Lost Forest) 16. tammikuuta 2000 1. huhtikuuta 2000
Koska Takeru osasi huolehtia itse itsestään, Yamato ei tiennyt enää mikä hänen oma tarkoituksensa Valittujen lasten joukossa oli. Pinomonin palvelija, Treemon, uskottelee hänelle Taichin olevan vihollinen, joka Yamaton piti kukistaa löytääkseen oma tiensä. Vaikka Treemonin juoni näyttää toimivan, hän varoittaa Pinomonia siitä, että häneltä puuttui jotain mitä lapsilla oli. Pinomon ei kuitenkaan uskonut tätä ja tuhosi Treemonin. Sillä välin Garbmonit hyökkäävät toisten kimppuun. MetalGreymon ja Lilymon tuhoavat kaksi niistä ja viimeinen tuhoutuu MetalGarurumonin tullessa paikalle. Mutta sitten Yamato ja MetalGarurumon vaativat taistelua Taichia ja WarGreymonia vastaan.
45 "Katkerat kamppailut" (engl. The Ultimate Crash) (jap. The Clashing Ultimates! WarGreymon VS MetalGarurumon) 23. tammikuuta 2000 8. huhtikuuta 2000
WarGreymon ja MetalGarurumon taistelevat toisiaan vastaan samoin kuin myös Taichi ja Yamato. Mutta sitten Hikarin kehon valtaa outo olento, joka kertoo lapsille kuinka nämä olivat neljä vuotta sitten Hikarigaokan tapahtumien vuoksi valinneet juuri heidät. He kertovat myös kuinka olivat valmistelleet näiden digimonkumppanit, Digivicet ja tuntolevyt heitä varten, ja kuinka Piamon oli yrittänyt estää sitä. Vaikka lapset tiesivätkin nyt miksi heidät oli valittu, Yamato lähti joukosta selvittääkseen mikä hänen oli tarkoitus olla. Mimi lähti myös, koska ei halunnut enää nähdä kenenkään kuolevan, ja Joe lähtee hänen mukaansa.
46 "Kostonhimoiset tuttavat" (engl. Etemon's Comeback Tour) (jap. MetalEtemon's Revenge) 30. tammikuuta 2000 15. huhtikuuta 2000
Taivaalta putosi metsään outo kappale ja Woodmoneja vastaan taistellut Orgamon haavoittuu sen törmäyksestä. Mimi ja Joe löytävät hänet ja päättävät auttaa. Sitten heille selviää, että taivaalta pudonnut esine olikin paluun tehnyt Etemon muuttuneena MetalEtemoniksi. Muut tunkeutuvat sillä aikaa Pinomonin taloon Floramonin ja Delamonin avulla.
47 "Näkemiin, Leomon" (engl. Ogremon's Honor) (jap. Oh Wind! Oh Light! SaberLeomon) 6. helmikuuta 2000 22. huhtikuuta 2000
Joe ja Mimi pääsevät pakoon Leomonin avulla, joka oli saanut kyvyn digivoitua SaberLeomoniksi. He pakenevat alueelle, josta he löytävät myös yhden Gekomonin ja yhden Otamamonin. MetalEtemon löytää heidät ja haavoittaa kuolettavasti Leomonia. Mutta tämä ehtii auttaa Zudomonia tuhoamaan MetalEtemonin. Sillä välin lapset kohttavat taistelussa Pinomonin ja tämän RedVegiemon-palvelijat. Vaikka Pinomon joutuukin alakynteen, hän herättää talonsa henkiin päästäkseen itse pakoon. Sitten Yamato ja MetalGarurumon tulevat paikalle tuhoamaan hänet. Pinomonin kuoltua Spiraalivuoren metsäalue katoaa. Samaan aikaan Leomonin kuoleman vuoksi Mimi ja Joe päättävät lähteä keräämään vanhoja ystäviään Digimaailmasta auttamaan heitä Pimeyden valtiaiden tuhoamisessa.
48 "Hikari vaarassa" (engl. My Sister's Keeper) (jap. Bombing Mission! Mugendramon) 13. helmikuuta 2000 29. huhtikuuta 2000
Hikari sairastuu ja Taichi haluaa tehdä kaikkensa saadakseen hänet turvaan sekä terveeksi. He pakenevat kaupunkialueelle, jossa Sora ja Takeru jäävät huolehtimaan Hikarista, kun Taichi ja Koushiro lähtevät etsimään lääkettä. Mutta he saavat peräänsä Mugendramonia palvelemaan Vehicmonit, Tankmonit sekä Megadramonin ja Gigadramonin. Juuri kun he he ovat vähllä tuhoutua, Angemon pelastaa heidät. Mutta sitten Mugendramon itse tulee esiin ja ajaa joukon taas erilleen toisistaan.
49 "Mugendramonin loppu" (engl. The Crest of Light) (jap. Good-bye Numemon) 20. helmikuuta 2000 6. toukokuuta 2000
Terveeksi tullut Hikari lähtee Takerun ja Soran kanssa etsimään muita ja löytävät WickedMonzaemonin orjuuttamat Numemonit. Sitten Hikari alkaa hohtaa valoa, joka palauttaa digimonien kyvyn digivoitua. WickedMonzaemon haavoittuu ja Mugendramon tuhoaa tämän rangaistukseksi epäonnistumisesta. Taichi ja Koushiro kohtaavat vanhan tuttunsa, Andromonin, joka käy taisteluun Mugendramonia vastaan. Kun Numemonit uhraavat itsensä Mugendramonin kohtaamisessa, Agumon digivoituu WarGreymoniksi ja hyökkää. Aluksi näyttää, ettei isku tehoa. Mutta sitten Mugendramon tuhoutuu ja samalla katoaa myös Spiraalivuoren kaupunkialue.
50 "Naiset taistelussa" (engl. Joe's Battle) (jap. The Girls' Battle! LadyDevimon) 27. helmikuuta 2000 13. toukokuuta 2000
Mimi, Joe, Orgamon, Meramon, Yukidarumon, Gekomon ja Otamamon saapuvat Aikojen alun kaupunkiin ja huomaavat sen tuhoutuneen. Elecmon on kuitenkin yhä elossa ja suostuu lähtemään heidän mukaansa. Mutta Joe lähtee erilleen etsiäkseen Yamaton. Sillä välin muut lapset ja Andromon saapuvat Spiraalivuoren huipulle. Angewomon ajautuu taisteluun Piamonin palvelijaa, LadyDevimonia, vastaan ja onnistuu tuhoamaan tämän. Sora ja Takeru saavat tehtäväkseen etsiä Yamaton.
51 "Vaarallinen narri" (engl. The Crest of Friendship) (jap. Piemon: The Clown from Hell) 5. maaliskuuta 2000 20. toukokuuta 2000
Piamon ja WarGreymon taistelevat toisiaan vastaan, eikä WarGreymon on alakynnessä. Yamato kohtaa sisäisen pimeytensä, minkä jälkeen Joe löytää hänet. Kun he löytävät Takerun ja auttavat Soraa kohtaamaan myös sisäisen pimeytensä, he kaikki lähtevät Taichin avuksi. Juuri kun Piamon onnistuu lähes tappamaan WarGreymonin, Yamato saapuu paikalle ja tekee sovinnon Taichin kanssa. Ystävyyden tunnus parantaa WarGreymonin, joka jatkaa taistelua yhdessä MetalGarurumonin avulla.
52 "Piamonin loppu" (engl. Piedmon's Last Jest) (jap. The Holy Swordsman! HolyAngemon) 12. maaliskuuta 2000 20. toukokuuta 2000
Piamon alkaa muuttaa valkoisten liinojen avulla Valittuja lapsia ja heidän kumppaneitaan avaimenperiksi (jälkiäänityksessä "nukeiksi"). Jäljelle jäävät vain Takeru, Hikari, Angemon sekä toisaalla olevat Mimi ja Lilymon. Juuri kun Takeru ja Hikari ovat putoamassa alas Piamonin toimesta, Angemon digivoituu HolyAngemoniksi ja muuttaa toiset entiselleen. Kun Piamon kutsuu apuun Menacemon-armeijan, Mimi ja Lilymon saapuvat apuun noudettujen vanhojen tuttavien kanssa. Lopulta HolyAngemon avaa portin, joka imee Menacemonit sisäänsä. WarGreymon ja MetalGarurumon lähettävät sinne myös Piamonin, jonka kukistuttua Spiraalin viimeinen alue katoaa. Mutta Gennai ja Kentarumon saavat selville, että Pimeyden valtiaat eivät olleetkaan todellinen vihollinen.
53 "Pahoista pahin" (engl. Now Apocalymon) (jap. The Final Dark Digimon) 19. maaliskuuta 2000 24. kesäkuuta 2000
Spiraalinvuoren huippu tuhoutuu ja Valitut lapset kumppaneineen putoavat keskelle pimeyttä. Gennai kertoo Tuliseinämän läpi murtautuneesta pimeydestä, jonka edelliset Valitut lapset joskus kauan sitten olivat kukistaneet. Tämä pimeys oli ruumiillistunut digimoniksi nimeltä Apocalymon, joka edusti kaikki luonnollisen evoluution kautta Digimaailmasta kadonneita digimoneja. Hän onnistuu ajamaan lasten digimonit takaisin alempiin muotoihin. Hän tuhoaa myös lasten tuntolevyt ja muuttaa lapset sekä digimonit pelkäksi dataksi. Mutta he muistelevat edellisiä taisteluitaan ja huomaavat saavansa digimoninsa digivoitumaan ilman tunnustenkin apua. Pian he muuttuvat entiselleen kohdatakseen Apocalymonin uudestaan.
54 "Nyt uuteen maailmaan!" (engl. The Fate Of Two Worlds) (jap. A New World) 26. maaliskuuta 2000 24. kesäkuuta 2000
Voimakkaimmissa muodoissaan Valittujen lasten digimonit onnistuvat tuhoamaan kaikki Apocalymonin aseet. Lopulta Apocalymon päättää räjäyttää itsensä ja tuhota sekä Digimaailman että todellisen maailman mukanaan. Mutta lasten usko tulevaisuuteen saa Digivicejen valon mitätöimään räjähdyksen ja molemmat maailmat pelastuvat. Digimaailma alkaa palautua entiselleen ja kaikki viattomina kukistuneet digimonit syntyisivät uudelleen Aikojen alun kaupungissa. Lapset haluaisivat viettää lopun kesälomastaan Digimaailmassa, mutta Gennai ja Kentarumon kertovat heillä olevan vain kaksi tuntia aikaa palata todelliseen maailmaan ennen kuin Digimaailma poistaisi heidät. Lapset hyvästelevät kumppaninsa, paitsi Mimi, joka ei löydä Palmonia. Mutta juuri kun raitiovaunu on viemässä lapsia takaisin omaan maailmaansa, digimonit ehtivät vielä kerran hyvästellä heidät.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.