Luettelo Ateenan arkonteista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu on luettelo Ateenan arkonteista.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arkontit toimivat hallitsijoina monissa kreikkalaisissa kaupunkivaltioissa. Ateenassa arkontteja oli kolme, arkhon eponymos, arkhon polemarkhos (joka korvattiin vuonna 501 eaa. kymmenellä strategoksella) ja arkhon basileus (joka oli seremoniallinen jäänne Ateenalaisista kuninkaista).

Vuoden 683 eaa. jälkeen arkontin virka kesti yhden vuoden. Vuosi nimettiin arkhon eponymoksen mukaan. Arkhon eponymos oli arkonttien pää ja edusti bulen ja ekklesian kokouksissa. Arkhon eponymos oli valtion päämies jopa demokratian aikana, vaikka tällöin hänen merkityksensä olikin vähäisempi. Vuoden 457 eaa. jälkeen entisistä arkonteista tuli automaattisesti areiopagin neuvoston elinikäisiä jäseniä, vaikka neuvosto ei ollutkaan kovin merkittävä enää tuohon aikaan.

Kaikkien vuosien arkontit eivät ole tiedossa. Jotkut vuodet on merkitty anarkian ajaksi, tuolloin kukaan ei ollut arkonttina. Arkonttien kaudet ylsivät kahdelle nykyiselle vuodelle, kausi alkoi keväällä ja päättyi seuraavan vuoden keväällä. Myös arkhon polemarkhokset tai strategokset, arkhon basileukset ja thesmothetekset (arkonttien kuusi avustajaa) ovat luettelossa, mikäli he ovat tiedossa.

Kymmenvuotiset arkontit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 753 eaa. arkontinvirka rajattiin elinikäisestä kuninkuudesta kymmeneen vuoteen.

753 eaa.743 eaa. Kharops
743 eaa.733 eaa. Aisimides
733 eaa.723 eaa. Klidikus
723 eaa.713 eaa. Hippomenes
713 eaa.703 eaa. Leokrates
703 eaa.693 eaa. Apsander
693 eaa.683 eaa. Eryksias

Vuosittaiset arkontit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 683 eaa. jälkeen arkontinvirka oli rajoitettu yhteen vuoteen. Arkontit valitsi areiopagin neuvosto.

Vuosi Arkhon eponymos Muut arkontit tai merkittävät tapahtumat
682 eaa.681 eaa. Kreon
681 eaa.680 eaa. Lysiades
680 eaa.679 eaa. Tlisias
679 eaa.–671 eaa. Tuntematon
671 eaa.670 eaa. Leostratos
670 eaa.–669 eaa. Tuntematon
669 eaa.668 eaa. Peisistratos
668 eaa.667 eaa. Autosthenes
667 eaa.–664 eaa. Tuntematon
664 eaa.663 eaa. Miltiades
663 eaa.–659 eaa. Tuntematon
659 eaa.658 eaa. Miltiades
658 eaa.–645 eaa. Tuntematon
645 eaa.644 eaa. Dropides
644 eaa.–639 eaa. Tuntematon
639 eaa.638 eaa. Damasias
638 eaa.–634 eaa. Tuntematon
634 eaa.633 eaa. Epainetos
633 eaa.–632 eaa. Tuntematon
632 eaa.631 eaa. Megakles Kylon pyrkii tyranniksi
631 eaa.–624 eaa. Tuntematon
624 eaa.623 eaa. Aristaikhmos
623 eaa.–621 eaa. Tuntematon
621 eaa.620 eaa. Drakon Drakon uudistaa perustuslain
620 eaa.–615 eaa. Tuntematon
615 eaa.614 eaa. Heniokhides
614 eaa.–605 eaa. Tuntematon
605 eaa.604 eaa. Aristokles
604 eaa.–600 eaa. Tuntematon
600 eaa.599 eaa. Kritias
599 eaa.–597 eaa. Tuntematon
597 eaa.596 eaa. Kypselos
596 eaa.595 eaa. Telekles
595 eaa.594 eaa. Filombrotos
594 eaa.593 eaa. Solon Solon uudistaa Drakonin perustuslain, mutta jättää kaupungin, mistä seuraa heikkojen arkonttien ja anarkian aika
593 eaa.592 eaa. Dropides
592 eaa.591 eaa. Eukrates
591 eaa.590 eaa. Simon
590 eaa.589 eaa. anarkia
589 eaa.588 eaa. Formion
588 eaa.587 eaa. Filippos
587 eaa.–586 eaa. Tuntematon
586 eaa.585 eaa. anarkia
585 eaa.–582 eaa. Tuntematon
582 eaa.581 eaa. Damasias
581 eaa.580 eaa. Damasias Damasias syöstään vallasta toisen valtakauden aikana
580 eaa.579 eaa. anarkia Kymmenen miehen komitea toimii yhdessä arkonttina
579 eaa.578 eaa. anarkia
578 eaa.–577 eaa. Tuntematon
577 eaa.576 eaa. Arkhestratidas
576 eaa.–570 eaa. Tuntematon
570 eaa.569 eaa. Aristomenes
569 eaa.–566 eaa. Tuntematon
566 eaa.565 eaa. Hippokleides
565 eaa.–561 eaa. Tuntematon
561 eaa.560 eaa. Komeas Peisistratos ryhtyy tyranniksi
560 eaa.559 eaa. Hegestratos
559 eaa.558 eaa. Hegesias
559 eaa.–556 eaa. Tuntematon
556 eaa.555 eaa. Hegesias Peisistratos karkotetaan mutta palaa tyranniksi
555 eaa.554 eaa. Euthidemos
554 eaa.–548 eaa. Tuntematon Peisistratos karkotetaan n. 550 eaa.
548 eaa.547 eaa. Erksikleides
547 eaa.546 eaa. Thespios Peisistratos palaa tyranniksi
546 eaa.545 eaa. Formion
545 eaa.–535 eaa. Tuntematon
536 eaa.535 eaa. Frynaios
535 eaa.–533 eaa. Tuntematon
533 eaa.532 eaa. Therikles
532 eaa.–528 eaa. Tuntematon
528 eaa.527 eaa. Filoneos Hippias ja Hipparkhos seuraavat Peisistratosta tyrannina
527 eaa.526 eaa. Onetorides
526 eaa.525 eaa. Hippias
525 eaa.524 eaa. Kleisthenes
524 eaa.523 eaa. Miltiades
523 eaa.522 eaa. Kalliades
522 eaa.521 eaa. Peisistratos
521 eaa.–518 eaa. Tuntematon
518 eaa.517 eaa. Hebron
517 eaa.–511 eaa. Tuntematon Hipparkhos murhataan noin vuonna 514 eaa.
511 eaa.510 eaa. Harpaktides Hippias syöstään vallasta
510 eaa.509 eaa. Skamandrios
509 eaa.508 eaa. Lysagoras
508 eaa.507 eaa. Isagoras Kleisthenes kilpailee Isagoraan kanssa arkontin virasta, mutta Spartan Kleomenes I karkottaa hänet
507 eaa.506 eaa. Alkmeon
506 eaa.–504 eaa. Tuntematon
504 eaa.503 eaa. Akestorides
503 eaa.–501 eaa. Tuntematon
501 eaa.500 eaa. Hermokreon
500 eaa.499 eaa. Smyros
499 eaa.498 eaa. Lakratides
498 eaa.–497 eaa. Tuntematon
497 eaa.496 eaa. Arkhias
496 eaa.495 eaa. Hipparkhos
495 eaa.494 eaa. Filippos
494 eaa.493 eaa. Pythokritos
493 eaa.492 eaa. Themistokles Themistokles aloittaa Ateenan laivaston rakentamisen
492 eaa.491 eaa. Diognetos
491 eaa.490 eaa. Hybrilides
490 eaa.489 eaa. Fainippos Marathonin taistelu; Stesileus, Kallimakhos ja Miltiades ovat strategoksia
489 eaa.488 eaa. Aristeides
488 eaa.487 eaa. Ankhises
487 eaa.486 eaa. Telesinos
486 eaa.485 eaa. Keures
485 eaa.484 eaa. Filokrates
484 eaa.483 eaa. Leostratos
483 eaa.482 eaa. Nikodemos
482 eaa.–481 eaa. Tuntematon
481 eaa.480 eaa. Hypsikhides
480 eaa.479 eaa. Kalliades Salamiin taistelu; Aristides ja Themistokles ovat strategoksia
479 eaa.478 eaa. Ksanthippos Perikleen isä; Plataian taistelu; Aristides on strategos
478 eaa.477 eaa. Timosthenes
477 eaa.476 eaa. Adimandos
476 eaa.475 eaa. Faidon
475 eaa.474 eaa. Dromoklides
474 eaa.473 eaa. Akestorides
473 eaa.472 eaa. Menon
472 eaa.471 eaa. Hares
471 eaa.470 eaa. Praksiergos
470 eaa.469 eaa. Demotion
469 eaa.468 eaa. Apsifion
468 eaa.467 eaa. Theagenides
467 eaa.466 eaa. Lysistratos
466 eaa.465 eaa. Lysanias
465 eaa.464 eaa. Lysitheos Sofanes on strategos
464 eaa.463 eaa. Arkhedimides
463 eaa.462 eaa. Tlipolemos Kimon on strategos
462 eaa.461 eaa. Konon Efialtes uudistaa areiopagin ja murhataan
461 eaa.460 eaa. Euthippos
460 eaa.459 eaa. Frasikles
459 eaa.458 eaa. Filokles Frynikus, Dikaiogenes ja Hippodamas ovat strategoksia
458 eaa.457 eaa. Hebron
457 eaa.456 eaa. Mnisitheides
456 eaa.455 eaa. Kallias
455 eaa.454 eaa. Sosistratos
454 eaa.453 eaa. Ariston
453 eaa.452 eaa. Lysikrates
452 eaa.451 eaa. Khairefanes
451 eaa.450 eaa. Andidotos Anaksikrates ja Kimon ovat strategoksia
450 eaa.449 eaa. Euthydemos
449 eaa.448 eaa. Pedieos
448 eaa.447 eaa. Filiskos Perikles, Tolmides ja Epiteles ovat strategoksia
447 eaa.446 eaa. Timarkhides
446 eaa.445 eaa. Kallimakhos
445 eaa.444 eaa. Lysimakhides
444 eaa.443 eaa. Praksiteles
443 eaa.442 eaa. Lysanias Perikles on strategos
442 eaa.441 eaa. Difilos Perikles on strategos
441 eaa.440 eaa. Timokles Perikles ja Glaukon ovat strategoksia
440 eaa.439 eaa. Morykhides Perikles on strategos
439 eaa.438 eaa. Glaukinos Perikles on strategos
438 eaa.437 eaa. Theodoros Perikles on strategos
437 eaa.436 eaa. Efthymenes Perikles on strategos
436 eaa.435 eaa. Lysimakhos Perikles on strategos
435 eaa.434 eaa. Andiokhides Perikles on strategos
434 eaa.433 eaa. Krates Perikles on strategos
433 eaa.432 eaa. Apseudes Perikles, Lakedaimonius, Diotimus, ja Proteas ovat strategoksia
432 eaa.431 eaa. Pythodoros Peloponnesolaissota alkaa; Perikles ja Kallias ovat strategoksia
431 eaa.430 eaa. Euthydemos Perikles on strategos
430 eaa.429 eaa. Apollodoros Perikles kuolee; Ksenofon, Hestiodorus, Kalliades, Melesandrus, ja Fanomakhos ovat strategoksia
429 eaa.428 eaa. Epameinon Formio on strategos
428 eaa.427 eaa. Diotemos Demosthenes, Asopius, Pakhes, Kleidippes, ja Lysikles ovat strategoksia
427 eaa.426 eaa. Eukles Nikias, Kharoiades ja Prokles ovat strategoksia
426 eaa.425 eaa. Euthynos Lakhes ja Hippokrates ovat strategoksia
425 eaa.424 eaa. Stratokles Nikias, Eurymedon, Pythodorus, ja Sofokles ovat strategoksia
424 eaa.423 eaa. Isarkhos Demosthenes, Kleon, Thukydides ja Hippokrates ovat strategoksia
423 eaa.422 eaa. Aminias Kleon on strategos
422 eaa.421 eaa. Alkaios Kleon on strategos
421 eaa.420 eaa. Aristion
420 eaa.419 eaa. Astyfilos Alkibiades is strategos
419 eaa.418 eaa. Arkhias
418 eaa.417 eaa. Andifon Lakhes ja Nikostratos ovat strategoksia
417 eaa.416 eaa. Eufemos Sisilian sotaretki alkaa.
416 eaa.415 eaa. Arimnistos Nikias, Alkibiades, ja Lamakhos ovat strategoksia
415 eaa.414 eaa. Kharias Alkibiades on strategos
414 eaa.413 eaa. Tisandros Lamakhos on strategos
413 eaa.412 eaa. Kleokritos Eurymedon, Demosthenes, ja Nikias ovat strategoksia; kaksi jälkimmäistä teloitetaan Sisiliassa Syrakusan retken epäonnistuttua
412 eaa.411 eaa. Kallias Skambonides
411 eaa.410 eaa. Mnasilokhos (kuoli); Theopompos Simikhos ja Aristarkhos ovat strategoksia
410 eaa.409 eaa. Glaukippos
409 eaa.408 eaa. Diokles Anytos on strategos
408 eaa.407 eaa. Euktimon
407 eaa.406 eaa. Andigenes Alkibiades, Adeimantus, ja Aristokrates ovat strategoksia
406 eaa.405 eaa. Kallias Angelides Arkhestratus, Thrasylus, Perikles, Lysias, Diomedon, Aristokrates, Erasinides, Protomakhus, ja Aristogenes ovat strategoksia
405 eaa.404 eaa. Aleksias Adeimantus, Eukrates, Filokles, Menandrus, Tydeus, ja Kefisodotos ovat strategoksia
404 eaa.403 eaa. Pythodoros Sparta asettaa kolmenkymmenen tyrannin oligarkian; Pythodorosta ei lasketa arkhon eponymokseksi
403 eaa.402 eaa. Eukleides
402 eaa.401 eaa. Mikon
401 eaa.400 eaa. Ksenainetos
400 eaa.399 eaa. Lakhes
399 eaa.398 eaa. Aristokrates
398 eaa.397 eaa. Euthykles
397 eaa.396 eaa. Souniades
396 eaa.395 eaa. Formion
395 eaa.394 eaa. Diofandos
394 eaa.393 eaa. Ebulides
393 eaa.392 eaa. Demostratos Adeimantos on strategos
392 eaa.391 eaa. Filokles
391 eaa.390 eaa. Nikoteles
390 eaa.389 eaa. Demostratos Thrasybulos ja Ergokles ovat strategoksia
389 eaa.388 eaa. Antipatros Agyrrhios ja Pamfilos ovat strategoksia
388 eaa.387 eaa. Pyrgion Thrasybulos ja Dionysios ovat strategoksia
387 eaa.386 eaa. Theodotos
386 eaa.385 eaa. Mystikhides
385 eaa.384 eaa. Deksitheos
384 eaa.383 eaa. Dietrefes
383 eaa.382 eaa. Fanostratos
382 eaa.381 eaa. Euandros
381 eaa.380 eaa. Demofilos
380 eaa.379 eaa. Pytheas
379 eaa.378 eaa. Nikon
378 eaa.377 eaa. Nausinikos
377 eaa.376 eaa. Kalleas
376 eaa.375 eaa. Kharisandros Kedon on strategos
375 eaa.374 eaa. Hippodamas
374 eaa.373 eaa. Sokratides
373 eaa.372 eaa. Asteios Ifikrates, Kallistratus, Khabrias, ja Timotheos ovat strategoksia
372 eaa.371 eaa. Alkisthenes
371 eaa.370 eaa. Frasikleides
370 eaa.369 eaa. Dyskinitos
369 eaa.368 eaa. Lysistratos
368 eaa.367 eaa. Nausigenes
367 eaa.366 eaa. Polyzelos
366 eaa.365 eaa. Kifisodoros Khabrias on strategos
365 eaa.364 eaa. Khion Ifikrates on strategos
364 eaa.363 eaa. Timokrates
363 eaa.362 eaa. Kharikleides Ergofilos ja Kallisthenes ovat strategoksia
362 eaa.361 eaa. Molon Leosthenes ja Autokles ovat strategoksia
361 eaa.360 eaa. Nikofemos Timomakhos on strategos
360 eaa.359 eaa. Kallimides Menon, Timotheus, ja Kefisodotos ovat strategoksia
359 eaa.358 eaa. Eukharistos
358 eaa.357 eaa. Kifisodotos
357 eaa.356 eaa. Agathokles Khabrias on strategos
356 eaa.355 eaa. Elpines Ifikrates, Timotheos ja Menestheos ovat strategoksia
355 eaa.354 eaa. Kallistratos
354 eaa.353 eaa. Diotemos
353 eaa.352 eaa. Thudemos
352 eaa.351 eaa. Aristodemos
351 eaa.350 eaa. Theellos Theogenes on arkhon basileus (mahdollisesti)
350 eaa.349 eaa. Apollodoros
349 eaa.348 eaa. Kallimakhos Hegesileos on strategos
348 eaa.347 eaa. Theofilos
347 eaa.346 eaa. Themistokles Proksenos on strategos
346 eaa.345 eaa. Arkhias
345 eaa.344 eaa. Ebulos
344 eaa.343 eaa. Lykiskos Fokion on strategos
343 eaa.342 eaa. Pythodotos
342 eaa.341 eaa. Sosigenes
341 eaa.340 eaa. Nikomakhos
340 eaa.339 eaa. Theofrastos Fokion on strategos
339 eaa.338 eaa. Lysimakhides Fokion on strategos; Makedonian Filippos II kukistaa hänet
338 eaa.337 eaa. Ksairondas Lysikles on strategos
337 eaa.336 eaa. Frynikhos
336 eaa.335 eaa. Pythodilos
335 eaa.334 eaa. Euainetos
334 eaa.333 eaa. Ktisikles
333 eaa.332 eaa. Nikokrates
332 eaa.331 eaa. Nikites
331 eaa.330 eaa. Aristofanes
330 eaa.329 eaa. Aristofon
329 eaa.328 eaa. Kifisofon
328 eaa.327 eaa. Euthikritos
327 eaa.326 eaa. Hegemon
326 eaa.325 eaa. Khremes
325 eaa.324 eaa. Andikles Filokles on strategos
324 eaa.323 eaa. Hegesias
323 eaa.322 eaa. Kifisodoros Fokion ja Leosthenes ovat strategoksia
322 eaa.321 eaa. Filokles
321 eaa.320 eaa. Arkhippos
320 eaa.319 eaa. Neaikhmos
319 eaa.318 eaa. Apollodoros
318 eaa.317 eaa. Arkhippos
317 eaa.316 eaa. Demogenes
316 eaa.315 eaa. Demokleides
315 eaa.314 eaa. Praksibulos
314 eaa.313 eaa. Nikodoros
313 eaa.312 eaa. Theofrastos
312 eaa.311 eaa. Polemon
311 eaa.310 eaa. Simonides
310 eaa.309 eaa. Hieromnemon
309 eaa.308 eaa. Demetrios
308 eaa.307 eaa. Kharinos
307 eaa.306 eaa. Anaksikrates Lysias on thesmotheteksenä
306 eaa.305 eaa. Koroibos Pamfilos on thesmotheteksenä
305 eaa.304 eaa. Euksenippos Autolykos on thesmotheteksenä
304 eaa.303 eaa. Ferekles Epikharinos on thesmotheteksenä
303 eaa.302 eaa. Leostratos Diofantos on thesmotheteksenä
302 eaa.301 eaa. Nikokles Nikon on thesmotheteksenä
301 eaa.300 eaa. Klearkhos Mnesarkhos on thesmotheteksenä
300 eaa.299 eaa. Hegemakhos
299 eaa.298 eaa. Euktemon Theofilos on thesmotheteksenä
298 eaa.297 eaa. Mnesidemos
297 eaa.296 eaa. Antifates
296 eaa.295 eaa. Nikias Antikrates on thesmotheteksenä
295 eaa.294 eaa. Nikostratos Dorotheos on thesmotheteksenä
294 eaa.293 eaa. Olympiodoros Thrasykles on thesmotheteksenä
293 eaa.292 eaa. Olympiodoros Epikuros on thesmotheteksenä
292 eaa.291 eaa. Filippos
291 eaa.290 eaa. Kimon
290 eaa.289 eaa. Aristonymos
289 eaa.288 eaa. Kharinos (?)
288 eaa.287 eaa. Ksenofon (?)
287 eaa.286 eaa. Diokles Ksenofon on thesmotheteksenä
286 eaa.285 eaa. Diotimos Lysistratos on thesmotheteksenä
285 eaa.284 eaa. Isaios
284 eaa.283 eaa. Euthios Nausimenes on thesmotheteksenä
283 eaa.282 eaa. Nikias Theofilos on thesmotheteksenä
282 eaa.281 eaa. Ourios Euksenos on thesmotheteksenä
281 eaa.280 eaa. Gorgias
280 eaa.279 eaa. Sosistratos (?)
279 eaa.278 eaa. Anaksikrates
278 eaa.277 eaa. Demokles
277 eaa.276 eaa. Euboulos (?)
276 eaa.275 eaa. Olbios Kydias on thesmotheteksenä
275 eaa.274 eaa. Filippides (?)
274 eaa.273 eaa. Glaukippos Euthonios on thesmotheteksenä
273 eaa.–272 eaa. Tuntematon
272 eaa.271 eaa. Telokles (?)
271 eaa.270 eaa. Pytharatos
270 eaa.269 eaa. Peithidemos Kleigenes on thesmotheteksenä
269 eaa.268 eaa. Diogeiton Theodotos on thesmotheteksenä
268 eaa.267 eaa. Menekles Theodoros on thesmotheteksenä
267 eaa.266 eaa. Nikias Isokrates on thesmotheteksenä
266 eaa.265 eaa. Hagnias (?) Potamon on thesmotheteksenä
265 eaa.264 eaa. Filokrates Hegesippos on thesmotheteksenä
264 eaa.263 eaa. Diognetos
263 eaa.262 eaa. Antipatros
262 eaa.261 eaa. Arrheneides
261 eaa.260 eaa. Kleomakhos Afthonetos on thesmotheteksenä
260 eaa.259 eaa. Polystratos (?)
259 eaa.–258 eaa. Tuntematon
258 eaa.257 eaa. Antifon (?)
257 eaa.256 eaa. Thymokhares (?) Sostratos on thesmotheteksenä
256 eaa.255 eaa. Alkibiades (?)
255 eaa.254 eaa. Euboulos
254 eaa.253 eaa. Filostratos (?)
253 eaa.252 eaa. Lysitheides (?)
252 eaa.251 eaa. Lykeas (?)
251 eaa.250 eaa. Kallimedes Kallias on thesmotheteksenä
250 eaa.249 eaa. Antimakhos Khairigenes
249 eaa.248 eaa. Thersilokhos Diodotos on thesmotheteksenä
248 eaa.247 eaa. Polyeuktos Khairefon on thesmotheteksenä
247 eaa.246 eaa. Hieron Fainylos on thesmotheteksenä
246 eaa.245 eaa. Diomedon Foryskides on thesmotheteksenä
245 eaa.244 eaa. Theofemos Prokles on thesmotheteksenä
244 eaa.243 eaa. Filoneos
243 eaa.242 eaa. Kydenor
242 eaa.241 eaa. Eurykleides
241 eaa.240 eaa. Lysiades Aristomakhos on thesmotheteksenä
240 eaa.239 eaa. Athenodoros Arketos on thesmotheteksenä
239 eaa.238 eaa. Lysias
238 eaa.237 eaa. Feidostratos
237 eaa.236 eaa. Kimon
236 eaa.235 eaa. Ekfantos
235 eaa.234 eaa. Lysanias Eumelos on thesmotheteksenä
234 eaa.233 eaa. Fanostratos (?)
233 eaa.–232 eaa. Tuntematon
232 eaa.231 eaa. Iason
231 eaa.–230 eaa. Tuntematon
230 eaa.229 eaa. Fanomakhos (?)
229 eaa.228 eaa. Heliodoros Kharias on thesmotheteksenä
228 eaa.227 eaa. Leokhares Theokrisios on thesmotheteksenä
227 eaa.226 eaa. Theofilos Filippos on thesmotheteksenä
226 eaa.225 eaa. Ergokhares Zoilos on thesmotheteksenä
225 eaa.224 eaa. Niketes
224 eaa.223 eaa. Antifilos
223 eaa.–222 eaa. Tuntematon
222 eaa.221 eaa. Arkhelaos Moskhos on thesmotheteksenä
221 eaa.220 eaa. Thrasyfon
220 eaa.219 eaa. Menekrates
219 eaa.218 eaa. Khairefon
218 eaa.217 eaa. Kallimakhos (?) Aristoteles on thesmotheteksenä
217 eaa.–216 eaa. Tuntematon
216 eaa.215 eaa. Hagnias Potamon
215 eaa.214 eaa. Diokles Aristofanes on thesmotheteksenä
214 eaa.213 eaa. Eufiletos
213 eaa.212 eaa. Herakleitos
212 eaa.211 eaa. Filinos (?)
211 eaa.210 eaa. Aiskhron
210 eaa.–209 eaa. Tuntematon
210 eaa.209 eaa. Kallaiskhros Arkhikles on thesmotheteksenä
208 eaa.207 eaa. Ankylos (?)
207 eaa.206 eaa. Pantiades (?)
206 eaa.205 eaa. Kallistratos (?) Hagnonides on thesmotheteksenä
205 eaa.204 eaa. Euandros (?)
204 eaa.203 eaa. Apollodoros
203 eaa.202 eaa. Proksenides Euboulos on thesmotheteksenä
202 eaa.–201 eaa.]] Euthykritos (?)
201 eaa.200 eaa. Nikofon (?)
200 eaa.199 eaa. Dionysios (?)
199 eaa.198 eaa. Filon (?)
198 eaa.197 eaa. Diodotos
197 eaa.196 eaa. Sositeles
196 eaa.195 eaa. Kharikles Aiskhrion on thesmotheteksenä
195 eaa.–193 eaa. Tuntematon
193 eaa.192 eaa. Fanarkhides
192 eaa.191 eaa. Diodotos Prokles on thesmotheteksenä
191 eaa.–190 eaa. Tuntematon Kefalos on thesmotheteksenä
190 eaa.189 eaa. Hippias (?) Theodosios is mahdollisesti thesmotheteksenä
189 eaa.188 eaa. Isokrates (?)
188 eaa.187 eaa. Symmakhos Arkhikles on thesmotheteksenä
187 eaa.186 eaa. Theoksenos Bioteles on (mahdollisesti) thesmotheteksenä
186 eaa.185 eaa. Zopyros Megaristos on thesmotheteksenä
185 eaa.184 eaa. Eupolemos Stratonikos on thesmotheteksenä
184 eaa.183 eaa. Sosigenes (?)
183 eaa.182 eaa. Hermogenes
182 eaa.181 eaa. Timesianaks
181 eaa.180 eaa. Telesarkhides
180 eaa.179 eaa. Dionysios (?) Iason on thesmotheteksenä
179 eaa.178 eaa. Menedemos
178 eaa.177 eaa. Filon Filistion on thesmotheteksenä
177 eaa.176 eaa. Speusippos
176 eaa.175 eaa. Hippakos
175 eaa.174 eaa. Sonikos Pausanias on thesmotheteksenä
174 eaa.–173 eaa. Tuntematon
173 eaa.172 eaa. Aleksandros (?)
172 eaa.171 eaa. Sosigenes
171 eaa.170 eaa. Antigenes Sosandros on thesmotheteksenä
170 eaa.–169 eaa. Tuntematon
169 eaa.168 eaa. Eunikos Hieronymos on thesmotheteksenä
168 eaa.167 eaa. Ksenokles Sthenedemos on thesmotheteksenä
167 eaa.166 eaa. Nikosthenes (?)
166 eaa.165 eaa. Akhaios Herakleon on thesmotheteksenä
165 eaa.164 eaa. Pelops Dionysikles on thesmotheteksenä
164 eaa.163 eaa. Kharias (?)
163 eaa.162 eaa. Erastos Demetrios on thesmotheteksenä
162 eaa.161 eaa. Poseidonios
161 eaa.160 eaa. Aristolas
160 eaa.159 eaa. Tykhandros Sosigenes on thesmotheteksenä
159 eaa.158 eaa. Diokles (?) Dionysodoros on thesmotheteksenä
158 eaa.157 eaa. Aristaikhmos
157 eaa.156 eaa. Anthesterios
156 eaa.155 eaa. Kallistratos
155 eaa.154 eaa. Mnestheos Filiskos on thesmotheteksenä
154 eaa.153 eaa. Epainetos (?)
153 eaa.152 eaa. Aristofantos (?)
152 eaa.151 eaa. Faidrias (?)
151 eaa.150 eaa. Andreas (?)
150 eaa.149 eaa. Zeleukos (?)
149 eaa.148 eaa. Mikion (?)
148 eaa.147 eaa. Lysiades (?)
147 eaa.146 eaa. Arkhon Rooman valtakunta ottaa Kreikan haltuunsa
146 eaa.145 eaa. Epikrates
145 eaa.144 eaa. Metrofanes Epigenes on thesmotheteksenä
144 eaa.143 eaa. Hermias (?)
143 eaa.142 eaa. Theaitetos
142 eaa.141 eaa. Aristofon
141 eaa.140 eaa. Pleistainos (?)
140 eaa.139 eaa. Hagnotheos Menekrates on thesmotheteksenä
139 eaa.138 eaa. Apollodoros
138 eaa.137 eaa. Timarkhos
137 eaa.136 eaa. Herakleitos Dionysios on thesmotheteksenä
136 eaa.135 eaa. Timarkhides
135 eaa.134 eaa. Dionysios Theolytos on thesmotheteksenä
134 eaa.133 eaa. Nikomakhos
133 eaa.132 eaa. Ksenon
132 eaa.131 eaa. Ergokles
131 eaa.130 eaa. Epikles Gorgilos on thesmotheteksenä
130 eaa.129 eaa. Demostratos
129 eaa.128 eaa. Lykiskos
128 eaa.127 eaa. Dionysios
127 eaa.126 eaa. Theodorides Sosikrates on thesmotheteksenä
126 eaa.125 eaa. Diotimos
125 eaa.124 eaa. Iason Athenodoros on thesmotheteksenä
124 eaa.123 eaa. Nikias (kuoli); Isigenes
123 eaa.122 eaa. Demetrios
122 eaa.–121 eaa.]] Nikodemos Epigenes on thesmotheteksenä
121 eaa.120 eaa. Fokion (?) Euandros on (mahdollisesti) thesmotheteksenä
120 eaa.119 eaa. Eumakhos
119 eaa.118 eaa. Hipparkhos
118 eaa.117 eaa. Lenaios Isidoros on thesmotheteksenä
117 eaa.116 eaa. Menoites
116 eaa.115 eaa. Sarapion Sofokles on thesmotheteksenä
115 eaa.114 eaa. Nausias
114 eaa.113 eaa. Pleistainos
113 eaa.112 eaa. Paramonos
112 eaa.111 eaa. Dionysios Lamios on thesmotheteksenä
111 eaa.110 eaa. Sosikrates
110 eaa.109 eaa. Polykleitos
109 eaa.108 eaa. Iason Epifanes on thesmotheteksenä
108 eaa.107 eaa. Demokhares
107 eaa.106 eaa. Aristarkhos Telestes on thesmotheteksenä
106 eaa.105 eaa. Agathokles Eukles on thesmotheteksenä
105 eaa.104 eaa. Herakleides
104 eaa.103 eaa. Diokles (?)
103 eaa.102 eaa. Theokles
102 eaa.101 eaa. Ekhekrates
101 eaa.100 eaa. Medeios Filion on thesmotheteksenä
100 eaa.99 eaa. Theodosios
99 eaa.98 eaa. Prokles
98 eaa.97 eaa. Argeios
97 eaa.96 eaa. Argeios
96 eaa.95 eaa. Herakleitos
95 eaa.94 eaa. Diokles (?)
94 eaa.93 eaa. Isokrates (?)
93 eaa.92 eaa. Kallias
92 eaa.91 eaa. Menedemos (?)
91 eaa.90 eaa. Medeios
90 eaa.89 eaa. Medeios
89 eaa.88 eaa. Medeios
88 eaa.87 eaa. anarkia
87 eaa.86 eaa. Filanthes Rooman valtakunta ottaa Ateenan haltuunsa
86 eaa.85 eaa. Hierofantes
85 eaa.84 eaa. Pythokritos
84 eaa.83 eaa. Aiskhraios (?)
83 eaa.82 eaa. Seleukos (?)
82 eaa.81 eaa. Herekleodoros (?)
81 eaa.80 eaa. Apollodoros (?)
80 eaa.–78 eaa. Tuntematon
78 eaa.77 eaa. Zenion (?)
77 eaa.–75 eaa. Tuntematon
75 eaa.–74 eaa.]] Aiskhines
74 eaa.–73 eaa. Tuntematon
73 eaa.72 eaa. Niketes (?)
72 eaa.–71 eaa. Tuntematon
71 eaa.70 eaa. Aristoksenos (?)
70 eaa.69 eaa. Kriton (?)
69 eaa.–67 eaa. Tuntematon
67 eaa.66 eaa. Theoksenos (?)
66 eaa.65 eaa. Medeios (?)
65 eaa.–62 eaa. Tuntematon
62 eaa.61 eaa. Aristeios
61 eaa.60 eaa. Theofemos
60 eaa.59 eaa. Herodes
59 eaa.58 eaa. Leukios
58 eaa.57 eaa. Kallifon
57 eaa.56 eaa. Diokles
56 eaa.55 eaa. Kointos
55 eaa.54 eaa. Aristoksenos (tai Aristodemos?)
54 eaa.53 eaa. Zenon
53 eaa.52 eaa. Diodoros
52 eaa.51 eaa. Lysandros
51 eaa.50 eaa. Lysiades
50 eaa.49 eaa. Demetrios
49 eaa.48 eaa. Demokhares
48 eaa.47 eaa. Filokrates
47 eaa.46 eaa. Diokles
46 eaa.45 eaa. Apoleksis
45 eaa.44 eaa. Polykharmos
44 eaa.43 eaa. tai 43 eaa.-42 eaa. Diokles Azenieus
42 eaa.41 eaa. Euthydomos
41 eaa.40 eaa. Nikandros
40 eaa.39 eaa. Filostratos
39 eaa.38 eaa. Diokles Meliteus
38 eaa.37 eaa. Menandros
37 eaa.36 eaa. Theopeithes
36 eaa.35 eaa. Asklepiodoros
35 eaa.–34 eaa. Tuntematon
34 eaa.33 eaa. Pammenes (?)
33 eaa.32 eaa. Kleidamos (?)
32 eaa.31 eaa. Epikrates (?)
31 eaa.30 eaa. Polykleitos Flyeus (?)
30 eaa.29 eaa. Arkhitemos (?)
29 eaa.–26 eaa. Tuntematon
26 eaa.25 eaa. Dioteimos Alaieus
25 eaa.–21 eaa. Tuntematon
21 eaa.20 eaa. Demeas Azenieus
20 eaa.19 eaa. Apoleksis
19 eaa.–16 eaa. Tuntematon
16 eaa.15 eaa. Pythagoras
15 eaa.14 eaa. Antiokhos
14 eaa.13 eaa. Polyainos
13 eaa.12 eaa. Zenon
12 eaa.11 eaa. Leonides
11 eaa.–10 eaa.]] Theofilos
10 eaa.–9 eaa. Tuntematon
9 eaa.8 eaa. Nikias Athmoneos (?)
8 eaa.7 eaa. Demokhares Azanieos (?)
7 eaa.–6 eaa. Tuntematon
6 eaa.5 eaa. Ksenon Flyeus (?)
5 eaa.4 eaa. Apoleksis Filokratoos entinen Oiou (?)
4 eaa.3 eaa. Aristodemos (?)
3 eaa.2 eaa. Nikostratos (?)
2 eaa.1 eaa. Demokhares Azenieus (?)
1 eaa.1 Anaksagoras (?)
12 Areios Paianieus (?)
23 Kedeides (?)
34 Menneas (?)
45 Polyainos Marathonios (?)
56 Polykharmos Azenios (?)
67 Theofilos (?)
7–24 Tuntematon
2425 Kharmides
2526 Kallikratides
2627 Pamfilos
2728 Themistokles Marathonios
2829 Oinofilos
2930 Boithos
30–36 Tuntematon
3637 Rhoimetalkas nuorempi
3738 Polykritos
3839 Zenon
3940 Sekundos
40–46 Tuntematon
4546 Antipatros nuorempi Flyeus
46–49 Tuntematon
4950 Deinofilos
50–54 Tuntematon
5354 Dionysodoros
54–55 Tuntematon
5556 Konon
56–61 Tuntematon
6162 Thrasyllos
62–65 Tuntematon
6465 Gaios Karreinas Sekundos
6566 Demostratos
66–91 Tuntematon
9192 Titos Flavios Domitianos Myös Rooman keisari
9293 Trevilios Rufos
93–94 Tuntematon
9495 Oktavios Theion
9596 Oktavios Proklos
9697 Aiolion
97–98 Tuntematon
9899 Koponios Maksimos Agnoosios
99100 Lukios Vibullios Hipparkhos
100101 Flavios Stratolaos Fylesios
101102 Klaudios Demofilos
102103 Flavios Sofokles Sounieus
103104 Flavios Pintenos Gargottios
104105 Flavios Konon Sounieus
105–107 Tuntematon
107108 Flavios Alkibiades Paianieus
108109 Julios Antiokhos Filopappos (kuoli); Lailianos
109110 Kassios Diogenes
110111 Flavios Eufanes
111112 Gaios Julios Kassios Steirieus
112113 Publios Ailios Traianos Hadrianos Myöhemmin Rooman keisari
113114 Deedios Sekundos Sfettios
114–115 Tuntematon
115116 Publios Fulvios Mitrodoros Sounieus
116117 Flavios Makreanos Akharneus
117–118 Tuntematon
118119 Maksimos Agnoosios
119–126 Tuntematon
126127 Klaudios Herodes Marathonios
127128 Gaios Memmios Peissandros Kolytteus
128–131 Tuntematon
131132 Klaudios Filogenos Visseieus
132133 Klaudios Domitianos Visseieus
133–134 Tuntematon
134135 Antisthenes
135–138 Tuntematon
138139 Praksagoras Thorikios
139140 Flavios Alkibiades Paianieus
140141 Klaudios Attalos Sfettios
141142 Publios Ailios Fileas Meliteus
142143 Ailios Aleksandros Falereus
143144 Publios Ailios Vibullios Rufos
144145 Syllas
145146 Flavios Arrianos Paianieus
146147 Titos Flavios Alkibiades Paianieos
147148 Soteles Filippos Estiaiothen
148149 Lukios Nummios Ierokeryks Falereus
149150 Quintos Alleios Epiktetos
150151 Ailios Ardys
151152 Ailios Kallikrates
152153 Lukios Nummios Menis Falereus
153154 Ailios Aleksandros III
154155 Praksagoras Meliteus
155156 Popillios Theotimos Sounieus
156157 Ailios Gelos II
157158 Lykomedes
158159 Titos Aurelios Filemon Filades
159160 Tiberios Klaudios Lysiades Meliteus
160161 Publios Ailios Themison Pammenes Azenieus
161162 Lukios Memmios Thorikios
162163 Pompeios Aleksandros Akharneus
163164 Filisteides Peiraieus
164165 Pompeios Daidoukhos
165166 Sekstos Falereus
166167 Markos Valerios Mamertinos Marathonios
167168 anarkia
168169 Tineios Pontikos Besaieus
169170 anarkia
170171 Tiberios Memmios Flakkos Marathonios
171172 anarkia
172173 Biesios Peison Meliteus
173174 Sallustianos Aiolion Flyeus
174175 Aurelios Dionysios
175176 Klaudios Herakleides Meliteus
176177 Aristokleides Peiraieus
177178 Skribonios Kapiton (?)
178179 Flavios Stratolaos Fylasios
179180 Athenodoros Agrippas Iteaios
180181 Klaudios Demostratos Meliteus
181182 Daidoukhos
182183 Markos Munatios Maksimianos Ouopiskos
183184 Domitios Aristaios Paionides
184185 Titos Flavios Sosigenes Palleneus
185186 Filoteimos Arkesidemou Eleousios
186187 Gaios Fabios Thisbianos Marathonios
187188 Tiberios Klaudios Bradouas Attikos Marathonios
188189 Lukios Ailios Aurelios Kommodos Antoninos Myös Rooman keisari
189190 Menogenes
190191 Gaios Peinarios Proklos Agnousios
191–192 Tuntematon
192193 Gaios Helvidios Sekundos Palleneus
193–199 Tuntematon
199200 Gaios Quintos Imeros Marathonios
200–203 Tuntematon
203204 Gaios Kassianos Steirieus
204–209 Tuntematon
209210 Flavios Diogenes Marathonios
210–212 Tuntematon
212213 Aurelios Dionysios Akharneus
213–220 Tuntematon
220221 Titos Flavios (?) Filinos
221222 Aurelios Melpomenos Antinoios
222–230 Tuntematon
230231 Kassianos Hierokeryks Steirieus
231–233 Tuntematon
233234 Vib. Lysandros
234235 Epiktetos Akharneus
235–240 Tuntematon
240241 Kassianos Filippos Steirieus
241–254 Tuntematon
254255 Lukios Flavios Filustratos Steirieus
255–262 Tuntematon
262263 Publios Herennios Deksippos (?) Myös arkhon basileus?
263–264 Tuntematon
264265 Publios Likinios Egnatios Gallienos Myös Rooman keisari
265–274 Tuntematon
274275 Titos Flavios Mondon Flyeus
(Myöhemmät arkontit???)