Luettelo Alankomaiden hallitsijoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Alankomaiden hallitsijoista. Luettelo on kronologinen. Luettelossa on myös Hollannin kuningaskunnan ja Yhdistyneen Alankomaiden kuningaskunnan hallitsjoita. Nykyinen Alankomaiden hallitsija on kuningas Willem-Alexander

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hollannin kuningaskunta (1806–1810)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bonaparte-suku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

monarkki vallassa syntynyt kuollut puoliso(t)
LouisBonaparte Holland.jpg Louis I 5. kesäkuuta 1806-1. heinäkuuta 1810 2. syyskuuta 1778
Ajacciossa, Korsikassa
25. heinäkuuta 1846 (67 vuotta)
Livornossa
Toscanan suurherttuakunnassa
Hortense de Beauharnais
Napoléon Louis Bonaparte (1804-1831).jpg Louis II 1. heinäkuuta 1810-9. heinäkuuta 1810 11. lokakuuta 1804
Pariisissa, Ranskassa
17. maaliskuuta 1831 (26 vuotta)
Forlìssa, Italiassa
Charlotte Napoléone Bonaparte

Yhdistynyt Alankomaiden kuningaskunta (1815–1839)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Orania-Nassau-suku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

monarkki vallassa syntynyt kuollut puoliso(t)
Willem I in kroningsmantel.jpg Vilhelm I 15. maaliskuuta 1815-19. huhtikuuta 1839 24. elokuuta 1772
Haagissa
12. joulukuuta 1843 (71 vuotta)
Berliinissä
Frederica Louisa Wilhelmina

Alankomaiden kuningaskunta (vuodesta 1839)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Orania-Nassau-suku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

monarkki vallassa syntynyt kuollut puoliso(t)
Willem I in kroningsmantel.jpg Vilhelm I 15. maaliskuuta 1815 - 7. elokuuta 1840 24. elokuuta 1772
Haagissa
12. joulukuuta 1843 (71 vuotta)
Berliinissä
Frederica Louisa Wilhelmina
King Willem II.jpg Vilhelm II 7. elokuuta 1840 - 17. maaliskuuta 1849 6. joulukuuta 1792
Haagissa
17. maaliskuuta 1849 (56 vuotta)
Tilburgissa
Anna Pavlovna Romanova
Portrait of King Willem III of the Netherlands, Nicolaas Pieneman (1856).jpg Vilhelm III 17. maaliskuuta 1849 - 23. marraskuuta 1890 17. helmikuuta 1817
Brysselissä
23. marraskuuta 1890 (73 vuotta)
Apeldoornissa
Sophie von Württemberg
Emma av Waldeck-Pymont
Wilhelmina1898.jpg Vilhelmiina 23. maaliskuuta 1890 - 4. syyskuuta 1948 31. elokuuta 1880
Haagissa
28. marraskuuta 1962 (82 vuotta)
Apeldoornissa
Henry Mecklenburg-Schwerin
Anefo 911-2041 Bloemendefile.jpg Juliana 4. syyskuuta 194830. huhtikuuta 1980 30. huhtikuuta 1909
Haagissa
20. maaliskuuta 2004 (94 vuotta)
Baarnissa
Bernhard zur Lippe-Biesterfeld
Koningin Beatrix in Vries.jpg Beatrix 30. maaliskuuta 1980 - 30. huhtikuuta 2013 31. tammikuuta 1938 (ikä 76)
Baarnissa
Claus von Amsberg
Willem-Alexander, Prince of Orange.jpg Willem-Alexander 30. huhtikuuta 2013 27. huhtikuuta 1967 (ikä 47)
Utrechtissa
Máxima