Lisa Sounio

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lisa Sounio

Lisa Christa Maria Sounio (s. 1970 Parikkala)lähde? on suomalainen brändiasiantuntija, yrittäjä ja luennoitsija.

Sounio perusti yhdessä brittiläisen käyttöliittymäsuunnittelija-koodaaja Matt Biddulphin kanssa matkailuaiheisen verkkopalvelu Dopplr Oy:n vuonna 2007.lähde? Pian tiimiin liittyivät lisäksi yhdysvaltalainen Dan Gillmor, walesilainen designer Matt Jones ja Marko Ahtisaari. Nokia osti Dopplrin vuonna 2009 ja [1][2]lopetti palvelun neljä vuotta myöhemmin.[3]

Sounio on johtanut konsultti- ja viestintätoimistoa ja toiminut kolumnistina mm. Kauppalehti Onlinessa ja Yrittäjät-lehdessä sekä Deko ja Muoto -designlehdissä.lähde?Hän oli mukana myös Leijonan kita -televisio-ohjelmassa. Sounion vuonna 2010 julkaistusta esikoisteoksesta Brändikäs on otettu yhdeksän painosta.lähde?

Ennen yrittäjäksi ryhtymistään Sounio toimi suomalaisten designyritysten myynti-, vienti-, markkinointi- ja tuotekehitystehtävissä.lähde? Ekonomiuransa alussa Lisa toimi myynti- ja vientipäällikkönä huonekalualalla.lähde? Vuonna 2005 Lisa Sounio piti Fiskarsin taiteilijakylässä pop-up-design kauppaa nimeltä "Kukko".lähde? Liiketaloustieteen tutkinnon lisäksi Sounio on opiskellut teollista muotoilua Taideteollisessa korkeakoulussa, tuotekehitystä Teknillisessä korkeakoulussa, sekä viestintää ja kieliä Vaasan yliopistossa.lähde? Nykyisin helsinkiläinen Sounio viettää vapaa-aikaansa juurillaan Savonlinnan, Parikkalan, Punkaharjun ja Lappeenrannan seudulla sekä kesäisin purjehtimalla saaristossa.lähde? Sounio on ollut vuodesta 2008 naimisissa Marko Ahtisaaren kanssa.

Teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]