Lipinlahti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tuohuspirtti Lipinlahdessa.

Lipinlahti on pieni Nurmeksen kylä, jossa asuu alle 1 000 asukasta. Se sijaitsee aivan Nurmeksen vieressä ja yksi sen naapurikyliä on Höljäkkä. Lipinlahdessa on Kohtavaaran seisake, jolla pysähtyy kiskobussi.

Lipinlahdessa on ollut koulu, mutta se lakkautettiin vuonna 2006. Kylän nähtävyyksiä ovat Tuohuspirtti ja entinen Nurmeksen Evankelinen Opisto. Tuohuspirtillä on yleensä järjestetty kesäteatteriesityksiä, joihin on tullut ihmisiä kauempaakin. Kylällä toimii myös Lipinlahden Nuorisoseura. Aiemmin Lipinlahden Nuorisoseura on järjestänyt muun muassa 24 tunnin hiihtotapahtuman, Kuutamohiihdon sekä Pyssyvaaran hölökän. Nykyään Nuorisoseuran aktiviteetteihin kuuluvat esimerkiksi Laskiaistapahtuma, Ikinuorten kerho vanhuksille, perinteiset hiihtokilpailut sekä lastendiscot Tuohuspirtillä. Seuran jäsenmaksu on 5 euroa/henkilö ja alle kouluikäisten jäsenyys on ilmainen.

Lipinlahdessa on monia lomamökkiyrittäjiä, joiden mökit ovat usein Pielisen rannalla. Lipinlahden maisemaan kuuluvat olennaisena osana vaarat, metsät ja järvet.

Vuorineuvos Sulo Albin Tervo on syntynyt Lipinlahdessa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Markkula, Harri ym. (toim.): Lipinlahti - kylä Pielisen rannalla. Lipinlahden kyläkirjatoimikunta 2015.
Tämä kylään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.