Lintumetsä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lintumetsä on asuinalue Nurmijärven Klaukkalassa. Asuinalue koostuu uudesta 2014 jälkeen rakennetusta sekä vanhemmasta 1960–1970-luvuilla rakennetusta omakoti- ja paritaloalueesta. Asuinalueella on neljä lasten leikkikenttää ja Lepsämän päiväkoti, ja alue onkin lapsiperheiden suosiossa.

Lintumetsässä sijaitsevat ratsastustalli, kioskipitseria, hierojia ja kauneushoitola. Lähialueilta löytyy lisäksi verkkokauppayrittäjiä sekä esimerkiksi hunajan tuotantoa. Kirjasto- ja jäätelöautot vierailevat Lintumetsässä säännöllisesti[1]. Lintumetsässä on järjestetty vuosittain vuodesta 2018 Lintumetsän Eloilta -niminen koko perheen tapahtuma. Vuonna 2019 tapahtumaan osallistui jopa 300 lähialueen asukasta.

Lähin uima- ja veneranta, Valkjärvi, sijaitsee noin 1,5 km:n päässä. Klaukkalan keskustaan on matkaa noin 4 km, Luukin ulkoilualueelle Espooseen noin 7 km. Paikallisliikenteen bussit kulkevat Lepsämäntieltä.

Kuuluisia Lintumetsässä asuvia tai asuneita ovat Antti Kalliomäki ja edesmennyt Aki Sirkesalo. Lintumetsässä on myös asunut nykyään Lepsämän puolella asuva entinen pääministeri Matti Vanhanen. Lepsämä sijaitsee aivan Lintumetsän vieressä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kirjastoauto (Arkistoitu – Internet Archive)
Tämä kylään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.