Leslie Caron

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Leslie Caron in Fanny trailer.jpg

Leslie Caron (s. 1. heinäkuuta 1931 Boulogne-Billancourt, Ranska) on Oscar-ehdokkaanakin ollut ranskalainen näyttelijä ja tanssija.

Caronin "keksi" Gene Kelly hänen tanssiessaan balettiryhmässä. Gene Kelly valitsi hänet naispääosaan jo klassikoksi muodostuneeseen elokuvaan Pariisin lumoissa (An American in Paris, 1951). Elokuva sai kuusi Oscaria.

Elokuva teki Lesliestä suositun tähden ja aloitti menestyksekkään elokuvauran. Hän näytteli mm. elokuvissa Lili (1953), Setä Pitkäsääri (Daddy Long Legs, 1955) vastanäyttelijänä Fred Astaire ja peräti 9 Oscaria voittaneessa elokuvassa Gigi (1958) jossa hänen vastanäyttelijöinään olivat Louis Jourdan, Eva Gabor ja Maurice Chevalier. Myöhemmällä urallaan hän on näytellyt mm. elokuvissa Pieni suklaapuoti (2000) vastanäyttelijöinä Juliette Binoche ja Johnny Depp ja Le divorce - Avioero ranskalaisittain (2003) vastanäyttelijöinä Kate Hudson ja Naomi Watts. Hän on ollut kahdesti Oscar-ehdokkana parhaaksi naisnäyttelijäksi, elokuvista Lili (1953) ja Salattu rakkaus (The L-Shaped Room, 1963). Leslie on ollut neljä kertaa naimisissa, ja hänellä on kaksi lasta toisesta avioliitostaan.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leslie Caron Internet Movie Databasessa (IMDb.com) (englanniksi)

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.