Leo Joseph

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kiiltokäki (Chrysococcyx lucidus)

Leo Joseph (s. 22. lokakuuta 1958 Adelaide) on australialainen lintujen evoluutioon perehtynyt lintutieteilijä.[1]

Joseph on Australian National Wildlife Collectionin päällikkö ja tutkimusjohtaja ja ANWC Foundationin hallituksen jäsen. Josephin mielenkiinnon kohteena on lintujen evoluutiobiologia, erityisesti systematiikka, Australian ja neotrooppisen alueen linnuston ekologia ja eliömaantiede, fylogenia ja suojelu. Hän tutkii Australian yleisimpiä lintulajeja, etenkin smaragdikäkiä (Chrysococcyx).

Joseph valmistui Adelaiden yliopistosta 1979, ja väitteli filosofian tohtoriksi Queenslandin yliopistosta 1994. Hänen väitöskirjansa käsitteli Itä-Australian sademetsien lintujen evoluutota ja monimuotoisuutta molekulaarisella tasolla (A molecular approach to species diversity and evolution in eastern Australian rainforest birds). Joseph teki väitöksen jälkeen tutkimusta Unversidad de la Republicassa Uruguayssa vuosina 1994–1997, tutkimus käsitteli eteläamerikkalaisten rantalintujen fylogeniaa, muuttokäyttäytymistä ja yhteisön rakennetta (Phylogeny, evolution of migration and population structure in South American migratory shorebirds). Tämän jälkeen hän toimi Philadelphian luonnontieteiden akatemian lintuosaston johtajana Yhdysvalloissa seitsemän vuotta, kunnes palasi Australiaan 2005.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Joseph, Leo George (1958 - ) Encyclopedia of Australian Science and Innovation. 8 February 2001. Viitattu 8.9.2022. (englanniksi)