Lentoemäntä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Air Seychelles

Lentoemäntä (engl. Flight attendant, Cabin attendant, Cabin crew member) on lentokoneen matkustamohenkilökuntaan kuuluva nainen, joka vastaa matkustajien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista lennon aikana. Ammattinimikkeen miespuolinen vastine on stuertti. Lentoemäntiä ja stuertteja on Suomessa noin 2500.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäiset lentoemännät palkkasi työhön brittiläinen Daimler Airways vuonna 1922. Vuonna 1930 ensimmäinen lentoemäntä aloitti työnsä Boeing Air Transportilla. Hän oli nimeltään Ellen Church, ja hän oli ammatiltaan sairaanhoitaja. Aluksi lentoyhtiöt vaativat lentoemäntien olevan nimenomaan sairaanhoitajia, mutta toisen maailmansodan aikaan vaatimuksesta luovuttiin. Alussa lentoemäntien työ sisälsikin kaikkea mahdollista aina kenkien kiillottamisesta kärpästen lätkimiseen matkustamossa.

Vuonna 1950 lentoyhtiöiden mainoksissa alkoi esiintyä lentoemäntiä, ja 1960-luvulla lentoemännistä tehtiin seksisymboleja, joiden avulla myytiin lentolippuja. Lentoyhtiöillä on aina ollut myös muita vaatimuksia, kuten ikä-, paino- ja pituusrajoitukset. Useissa lentoyhtiöissä pituusrajoitus johtuu joidenkin lentokoneiden pienestä koosta. Avioliitto ja raskaus olivat aiemmin lentoemänniltä kiellettyjä.

Koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suurin osa lentoemännistä ja stuerteista on suorittanut ylioppilastutkinnon ja iso osa myös korkeakoulututkinnon. Lentoemäntiä koulutetaan lentoyhtiöiden omilla kursseilla, joita järjestetään työvoiman tarpeen mukaan. Kurssit kestävät 6-8 viikkoa. Kurssin lisäksi tulevat työhönopastuslennot. Lisäksi ammattiin kuuluvat kertauskurssit.

Lentoemäntä voi hakeutua tietyn työkokemuksen jälkeen purseriksi eli matkustamon esimieheksi. Lentoemännän koulutuksen sisältöä säädellään yleiseurooppalaisessa JAR-OPS 1 -ilmailumääräyksessä.

Tyypilliset muodolliset vaatimukset uudelle lentoemännälle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaatimukset kielitaidosta vaihtelevat lentoyhtiöittäin. Finnairilla vaaditaan hyvää suullista taitoa suomesta, ja englannista. Muukin kielitaito katsotaan eduksi. Suomessa lentoemäntäkursseja järjestävät Finnair, Blue1, Finncomm Airlines ja Ryanair.

Työ[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Työ on yleensä epäsäännöllistä vuorotyötä. Lentoemäntien ammattivaivoina ovat hartiakivut ja unettomuus.[1] Lentoemäntien eläkeikä on 58 vuotta. Maailman vanhin lentoemäntä on Iris Peterson, joka vielä 85-vuotiaana (synt. 1921) lensi United Airlinesin palveluksessa vuonna 2007.[2]

Palkka ja korvaukset Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lentoemäntien ansio muodostuu peruspalkasta ja lisistä. Vuonna 2001 aloituspalkka oli noin 1400 euroa kuukaudessa, 20 vuoden työkokemuksella 3000 euroa kuukaudessa. Lisät muodostivat noin 40 prosenttia palkasta.[3] 2005 lentoemäntien ja stuerttien keskiansio (palkka lisineen) oli 3 400 euroa kuukaudessa. Lisäksi verovapaita päivärahoja tuli keskimäärin 430 euroa kuukaudessa.[4]

Ammatillinen järjestäytyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maailman suurin lentoemäntien yhdistys on yhdysvaltalainen Association of Flight Attendants, johon kuuluu noin 50 000 jäsentä 22 eri lentoyhtiöstä Yhdysvalloista.lähde?

Suomessa lentokoneiden matkustamohenkilökunnan etujärjestö on Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY ry.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY ry: Hartiakivut ja unettomuus ammattivaivoina 12. kesäkuuta 2006. www.slsy.info. Viitattu 1.2.2007. suomi
  2. The Guardian: Michael Fitzpatrick: Flights of fancy (7. heinäkuuta 2007)
  3. Leena Seretin: Lentoemännät ja stuertit lisäävät ruutia edunvalvontaan 2. heinäkuuta 2002. Palkkatyöläinen. Viitattu 1.2.2007. suomi
  4. Helsingin Sanomat

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Lentoemäntä.